Pay2d review: uitleg en voor- en nadelen

Dit is een Pay2d card review: de Visa prepaid creditcard waarmee je veilig aankopen kunt doen bij vrijwel iedere winkel of webshop. We nemen het volgende met je door:

Tip: vergelijk Pay2d met 4 andere (goedkopere) prepaid creditcards. Er zijn tegenwoordig namelijk prepaid creditcards die volledig kosteloos zijn, zoals N26.

Pay2d (Nederland)
Postbus 2519
2002 RA Haarlem
Tel. +31(0) 20 – 888 5055
E-mail: [email protected]

Wat is Pay2d?

Pay2d is onderdeel van het Britse Wirecard Card Solutions Ltd dat wordt geleid door Tom Jennings en Thomas Käppner. Dat bedrijf wordt in Engeland gereguleerd door de Financial Conduct Authority (nr. 900051), de Britse versie van de AFM. Tot eind 2016 heette Pay2d nog 3V Card. Dat komt omdat Pay2D in Nederland wordt beheerd door 3V Benelux B.V. (KvK nr. 34359750) en wordt gemanaged door Erik Vulhop.

Pay2day card

Reviews en ervaringen met Pay2d

Er zijn wisselende geluiden over Pay2d. Over het algemeen zijn klanten positief. De negatieve kanten zijn toch de kosten. Tegenwoordig hoef je voor een dergelijk bijna niets meer te betalen. Pay2d rekent relatief hoge fees.

Kiyoh7,9
TrustPilot7,1
Mijndebitcard.nlNegatief
ConsumentenbondNeutraal

Hoe veilig en betrouwbaar is Pay2d?

Het betalingsproces is veilig, maar Pay2d geeft géén aankoopgarantie en je aankopen zijn niet verzekerd. Is een besteld product beschadigd, komt het niet aan of ben je opgelicht, dan ben je simpelweg je geld kwijt.

Pay2d is absoluut betrouwbaar te noemen. De bedrijven achter Pay2d zijn geregistreerd en streven de wetgeving netjes na voor kredietkaarten. Je hoeft je hierover dus geen zorgen te maken.

Hoe werkt saldo opwaarderen bij Pay2d?

Je kunt eenvoudig saldo opwaarderen door in te loggen bij Pay2d. Je betaalt vervolgens met iDeal of met Klarna (achteraf betalen) om geld op de kaart te storten.

Om op te waarderen dien je minimaal €20 op de kaart te zetten. Saldo opwaarderen is vaak ook mogelijk in de winkel waar jij de Pay2d kaart aanschaft.

Wanneer jij een Virtual Card hebt dan kun jij al vanaf €1 opwaarderen via iDeal. Bij een Pro Card kun je onder andere maximaal €5.000 op jouw kaart zetten. Op dit moment is het niet mogelijk om met Paypal op te waarderen. Je kunt ook geld terugboeken bij Pay2d.

3V opwaarderen

De 3V kaart kun je eenvoudig opwaarderen in de winkel waar je deze hebt gekocht, of door middel van een bankoverschrijving of iDeal. Houd hierbij wel rekening met de minimale en maximale opwaardeer bedragen van € 10 – € 150.

Inloggen & app

Je kunt inloggen op Pay2d.com om jouw saldo te bekijken of om op te waarderen. Je kunt het inlogportaal ook bereiken door naar de hoofdpagina van https://pay2d.nl te gaan en rechts bovenin op ‘Login’ te klikken. Er is alleen een app beschikbaar voor Android telefoons.

Opzeggen en verwijderen

Voordat je de Pay2d kaart opzegt is het slim om jouw openstaande saldo op te maken. Je kunt dit saldo niet meer gebruiken zodra de kaart is opgezegd. Om de kaart op te zeggen log je in via Pay2d. Vervolgens kun je in de instellingen de kaart opzeggen en ook jouw account verwijderen.

Voor- en nadelen

Een nadeel zijn de hoge gebruikstarieven en limieten die gelden per type kaart. Hierbij alles op een rij:

Wil je liever ook een aankoopverzekering én aankoopgarantie, bekijk dan VIABUY eens. Deze kaart is ook aan de prijs, maar heeft ook een goede app en komt in meerdere kleuren.

Verkooppunten

Pay2d is bij een groot aantal verkooppunten beschikbaar, zoals Primera, Kruidvat en tabakswinkels. Je kunt op hun site alle beschikbare verkooppunten in één overzicht zien en een winkel bij jou in de buurt zoeken. 

Contact & klantenservice

Veelgestelde vragen

De kosten voor een Pay2d kaart zijn afhankelijk van de soort kaart die jij aanschaft. Pay2d biedt namelijk verschillende soorten kaarten aan, welke allen eigen voordelen hebben:

  • Pay2d fysieke kaart (personal card): je kunt deze veilig aanschaffen bij een verkooppunt bij jou in de buurt. De kosten voor een nieuwe kaart zijn €10 en je kunt direct geld opwaarderen. Na een jaar wordt er €1,50 per maand in rekening gebracht.
  • Pay2d Virtual Card: deze kaart is niet fysiek en ook alleen online te gebruiken. De kaart is het eerste jaar gratis, daarna betaal je €1,50 per maand als jij de kaart niet actief gebruikt.

Naast deze kosten zijn er ook nog kosten om geld over te maken naar ander Pay2d kaarthouders. Dit kost €1 per overschrijving. Als jij jouw saldo via SMS wilt ontvangen dan wordt er €0,15 van jouw saldo afgeschreven.

Alle verkooppunten van Pay2d zijn op deze pagina te vinden. Je kunt hier op basis van stad of postcode zoeken om tot maximaal 100 verkooppunten bij jou in de buurt te zoeken.

Pay2d is vooral handig voor mensen die geen creditcard hebben omdat zij niet door de BKR check komen of omdat zij zelf geen creditcard willen aanvragen. De kaarten werken op de meeste websites waar je producten kunt aanschaffen. Ook mensen die anoniem willen blijven tonen interesse in de Pay2d kaart.

Omdat jij altijd eerst zelf saldo op de kaart moet zetten, is het gebruik van Pay2d-kaarten veiliger dan een normale creditcard. De kaart is daarnaast ook beveiligd met een CVC-code, welke je aan de achterzijde van de kaart vindt.

Nee, over het algemeen niet. Dit komt doordat prepaidkaarten anders werken dan normale creditcards die je bij autoverhuurbedrijven moet gebruiken.

Je zult in de meeste gevallen dan ook afgewezen worden wanneer jij een Pay2d kaart bij een autoverhuurbedrijf wilt gebruiken. Dit geldt ook voor het huren van auto’s in het buitenland.

Wanneer je Pay2d kaart via internet koopt, kun je deze thuis laten bezorgen. Ben je niet thuis tijdens de bezorging? Dan kun je de kaart in een van de postpunten bij jou in de buurt ophalen. Wil je de kaart niet via internet bestellen? Dan kun je de Pay2d kaart ook bij een verkooppunt bij jou in de buurt aanschaffen.

Pay2d te duur?

Vind je de Pay2d kaart te duur? Vergelijk Pay2d dan eens met 4 goedkopere prepaid aanbieders.
Geen BKR
Scroll naar boven