Crypto Bull Run – Top 3 Beste Bull Run Crypto

Het is de droom van iedere belegger. Crypto koersen die stijgen, en maar blijven stijgen. Dit heet een crypto bull run. Een bull run crypto komt geregeld voor. Ze zijn, uiteraard, tijdelijk. Hoe herken je een crypto bull run en hoe stap je tijdig in? Lees snel verder!

Voorbereid op een Crypto Bull Run in 4 stappen

Geen red pill of blue pill, maar de Groene Knop. Gebruik deze om direct een account te registreren bij eToro.

Wat is een Bull Run Crypto?

Iedereen die de cryptowereld een beetje kent, weet dat je van crypto erg rijk kan worden, maar ook veel kan verliezen. In elke markt is er meestal evenwicht tussen de bulls en de bears, de optimisten en de pessimisten.

Als er enorm veel bulls zijn en weinig bears, schieten de koersen
dagenlang als een raket omhoog en jagen de bulls elkaar als een dolle
op. Dit wordt dat een bull run genoemd, en daar wil je natuurlijk bij
zijn.

Zelf profiteren van een Bull Run Crypto

Bij traditionele aandelenmarkten is het redelijk makkelijk om in te schatten of aandelen hun beurskoers waard zijn of niet. Het is vrij goed bekend wat de werkelijke waarde is van het bedrijf.  Dat kan je onder andere zien aan de verhouding tussen de beurskoers en de bezittingen van het bedrijf, of de koers-winstverhouding.  

Dat is bij crypto allemaal wat lastiger. Je belegt immer niet in aandelen, maar in valuta. Waar een munt zoals de dollar, de euro of de yen een bepaald gebied heeft waar deze betaalmiddel is, is dat bij crypto’s nog niet zo.

Een bull run crypto laat zich dus moeilijk voorspellen en voor beleggers maakt dit het moeilijker om maximaal te kunnen profiteren van stijgende crypto koersen. Begin daarom vandaag alvast met een investering, dan profiteer je sowieso van de volgende bull run crypto!

Stap 1: Kies je online crypto beurs

Om te kunnen profiteren van de volgende bull run crypto heb je een account nodig bij een crypto beurs. Hieronder hebben we een aantal van die geschikte crypto beurzen op een rij gezet zodat je goed geïnformeerd een eigen keuze kunt maken. 

Bull Run Crypto broker: eToro

eToro is een ideale broker voor een veelzijdige, beginnende of gevorderde belegger. Omdat eToro zo gebruiksvriendelijk is, is het eigenlijk voor iedereen geschikt.

eToro heeft twee features die het een ideaal platform maken speciaal voor beginners. Dat zijn copytrading en experimenteren met virtueel geld.

Bij copytrading kan je het portfolio van een ervaren belegger over kopiëren, plus de aankopen en verkopen die van deze belegger laten volgen.

Unieke eToro feature, het Copytrading Network

Dat wil zeggen dat jouw  mandje van aandelen, crypto’s een andere beleggingen exact gelijk is aan het mandje van degenen die je volgt. Alleen het totaalbedrag verschilt dan. Is degene die je volgt erg goed in beleggen, dan kan jij ook mooi profiteren van het rendement.

Andere features van eToro die veel fans trekken, zijn de lage minimale inleg van $50, wat ongeveer neerkomt op €42. Ook kan je commissievrij handelen in aandelen en ETF’s. Ja, je leest het goed. Je kan tegen 0% commissie handelen in deze twee assets. Vooral voor kleine beleggers en daytraders is dat interessant.

Helaas is commissievrij traden nog niet mogelijk voor crypto. Wat wel kan, is experimenteren met virtueel geld. Wil je eerst nog even oefenen met het ontdekken van een bull run crypto  voor je met je echte spaarcentjes aan de gang gaat, dan moet je met virtueel geld en de gratis demoaccount aan de slag.

En dan is er natuurlijk het veelzijdige aanbod van eToro. Zo kan je ook in de wereld van forex, CFD’s, ETF’s, aandelen en grondstoffen stappen.

eToro is officieel gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, wat betekent dat ze onder de regelgeving van de Britse FCA (Financial Conduct Authority) vallen. Je belegt dus ook nog eens heel veilig met deze broker.

Overtuigd om via eToro te gaan beleggen, klik dan op de groene knop.

Stap 2: Maak je account aan

Een acccount aanmaken bij een broker of crypto exchange kun je binnen enkele minuten regelen. Je geeft een e-mailadres op en bedenkt een gebruikersnaam en wachtwoord. 

Je krijgt daarna een mail van de broker om je e-mailadres te bevestigen zodat je nog maar één stap verwijderd bent van je account. Deze moet namelijk geverifieerd worden. 

Dit doe je door een vragenlijst in te vullen en een kopie van je identiteitsbewijs op te sturen. 

Stap 3: Stort geld op je account

Het volgende belangrijk onderdeel is geld storten. Want pas als je geld op je beleggingsrekeningen hebt staan, kan je er mee investeren.

Gelukkig gaat geld storten allemaal vrij makkelijk. Kies je favoriete betaalmethode, en maak vervolgens het bedrag over waarmee je wil gaan investeren.

Je kunt bij een broker als eToro al beginnen met lage bedragen, zo kun je ook als beginner je eerste stappen op dit platform zetten. 

eToro is een broker met een groot aanbod verschillende betaalmethodes zodat er altijd wel een methode tussen zit waar jij handig gebruik van kan maken. 

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Kies de Bull Run Crypto

Zoek geschikte producten op eToro

Er worden duizenden verschillende beleggingsproducten aangeboden bij eToro. Deze kan je op twee manieren ontdekken. De eerste manier is via de knop Ontdek op het hoofdscherm.

De tweede manier is door te zoeken op de beurscode van het product wat je wil kopen, of de volledige naam.

Stap 5: Investeer in crypto

Op dit beleggingsplatform kan je in zes verschillende categorieën investeren. Hier zijn we geïnteresseerd in crypto.

Dus kies de crypto waar je in geïnteresseerd bent, check de technische analyse als je echt zeker wil zijn, en koop deze aan.

Gelukt? Dan is het nu een kwestie van afwachten, totdat de koers hoog genoeg staat en de bull run crypto begint.

Je kan bij andere activa dan crypto’s, ook een hefboom, leverage, instellen. Daarmee vergroot je als het ware de hoeveelheid geld waarmee je belegt. Met een hefboom van 10, beleg je met tien keer zoveel geld. Je winsten, maar ook je verliezen zijn daardoor 10 keer zo groot. De meeste mensen verliezen hier geld mee. Wees hier dus voorzichtig mee.

Mis niet de volgende bull run crypto. Meld je nu aan bij eToro en begin meteen!

Is de Bull Run voorbij?

Hoe lang een crypto bull run precies duurt is niet van tevoren te voorspellen, hiervoor is het afhankelijk van ontwikkelingen in de samenleving. Daarnaast kan het snel gaan, als er een beetje paniek ontstaat en dat laat de prijs dalen kan dit opeens zorgen voor een einde van een crypto bull run. 

Wanneer stopt de Crypto Bull Run?

Tot nu toe is elke crypto bull run geëindigd met een hogere Bitcoin prijs. Ook al keldert de prijs dus, op lange termijn stijgt de prijs nog gewoon en heb je dus geprofiteerd. 

Wanneer je precies niet meer kan spreken over het eind van een crypto bull run is dus ook lastig te bepalen. Voor sommigen is het moment dat de prijs voor het eerst een groot deel van de waarde kwijt raakt het einde, terwijl anderen het dan nog even aan willen zien. 

Wat veroorzaakt een Bull Run?

Elke markt verloopt volgens een bepaalde cyclus. Omdat het hier over een bull run crypto hebben, en het handig is  om te weten wanneer de kans op een bull run groot is,  zullen we beginnen bij het stadium van de crash en de stabilisatie.  

Bij een crash slaat de blinde paniek toe. Iedereen gelooft dat er een catastrofale ineenstorting is, en verkoopt daarom zijn aandelen of andere bezittingen tegen elke prijs. Het gevolg daarvan is dat er heel veel negatief gestemde verkopers zijn, de bears, en weinige kopers, de Bulls. Het gevolg is dat de koersen snel dalen.  

Dit gaat door totdat er een evenwicht is bereikt, namelijk als de prijzen zo hoog zijn of liever gezegd, zo laag zijn, dat de waarde van  de bezittingen  hoger is dan de koers op de markt. We zeggen in dat geval dat de bodem van de markt is bereikt.

Het is goed om op dat punt de markt in de gaten te houden, want hier kan een bull run crypto ontstaan.  Als de stemming van beleggers omslaat,  omdat ze zien dat de koers weer aan het stijgen is, is de kans groot dat er een crypto bull run gaat ontstaan. Het is zaak, om er dan op tijd bij te zijn.

Bull Run Crypto 2021

Dit gebeurde in het voorjaar van 2021, de eerste bull run crypto 2021. Er was al langer een periode van langzaam stijgende koersen. Toen brak het moment van de halving aan bij Bitcoin.

Door de wereldwijde lockdown werd er heel veel gespaard, waardoor veel mensen geld hadden om te investeren.

Het gevolg is dat een aantal koersen als een raket de lucht in ging. Dit gebeurde in de herfst nog een keer, de tweede bull run crypto 2021.

Hiernaast zie je beide bull run crypto 2021 goed in beeld in de Bitcoin prijsgrafiek over de afgelopen 3 jaar.

Wil je mee profiteren van de ervaring van een ervaren belegger in crypto? Gebruik CopyTrading van eToro!

Wanneer komt de volgende?

Een belangrijke aanleiding voor een sterke stijging van de Bitcoin koers, is een halvering. Een halvering betekent dat er nog maar half zoveel bitcoins vrijkomen als een bitcoin blok wordt gemijnd. 

Bitcoins worden daardoor schaarser, en dus duurder. En daarmee ligt er een potentiële bull run crypto op de loer. Vlak na de bull run crypto 2021 was de laatste keer dat een halvering plaatsvond. 

Cryptokenners verwachten rond 2024 een volgende halvering. Je ziet rond deze halvering altijd een sterke stijging van de koers, omdat bitcoins schaarser worden. En omdat de bitcoin de leidende crypto is in de markt, is de bitcoin koers bepalend voor andere crypto’s.

Top coins die het goed kunnen gaan doen tijdens een Bull Run Crypto

Er zijn een aantal munten die bij een bull run crypto een enorme slag kunnen gaan slaan. Hieronder hebben we de beste coins op een rij gezet waar je nu in kan profiteren zodat jij op de eerste rang zitten bij de volgende bull run crypto.

Bull Run Crypto #1: Lucky Block

De munt Lucky Block begon in 2021 en heeft meteen veel interesse gewekt van beleggers. Het is een cryptomunt die volledig via de blockchain loopt. 

Lucky Block heeft een game gallery waar gebruikers play2earn games kunnen spelen. Lucky Block gebruikers kunnen meedoen aan trekkingen en giveaways.

In half mei gaat Lucky Block beginnen met het houden van dagelijkse trekkingen. Hierbij zal een grote jackpot van 2 miljoen zijn en een kleinere jackpot voor houders van Lucky Block NFT.

Je kunt hierbij extra prijzen winnen zoals een Lamborghini Aventador of zelfs een miljoen aan crypto. Heb je een bepaald aantal Lucky Block tokens kun je gratis meedoen aan de trekking. Hiervoor connect je dagelijks je wallet aan de mobiele app van Lucky Block.

Dan zal je beloond worden met een ticket. Het is mogelijk om voor een klein bedrag tickets bij te kopen zodat je meer kans maakt. Lucky Block kopen doe je het eenvoudigst via deze link. Don’t miss the Bull Run!

Bull Run Crypto #2: DeFi Coin

DeFi coin is erg goedkoop en populair. DeFi coin is een community driven token. Onlangs heeft DeFi coin een nieuwe versie van hun roadmap, een app, een eigen DEX en farming pools gelanceerd waar je beloningen kunt verdienen.

DeFi coin presteert hierdoor erg goed. Het is mogelijk DeFi coin te verdienen met farmen en je kan de DeFi coin swappen. Je kunt DeFi coin kopen via Bitmart en PancakeSwap.

Bull Run Crypto #3: Curve DAO token

De Curve DAO token is net nieuw op eToro en is een geschikte munt om te kopen voor een bull run crypto. De munt is gericht op een decentrale exchange met zoveel mogelijk functies.

Op deze exchange kun je bijvoorbeeld coins vast zitten in een liquidity pool en een mooi rendement ontvangen op de munten uit jouw wallet. Zo profiteer je van stijgende koersen en laat je jouw portfolio groeien!

Bull Run Crypto #4: Decentraland

In de afgelopen bull run crypto 2021 waren het vooral munten die gericht waren op NFT’s en de ‘Metaverse’ die het erg goed deden. Decentraland is een goed voorbeeld van zo’n munt. 

De munt Decentraland is namelijk gekoppeld aan een computerspel waar je met NFT’s items en stukken land kan verhandelen. Op het hoogtepunt steeg de marktwaarde van de munt naar 9 miljard euro

eToro heeft een schat aan nuttige informatie. Begin nu!

Tips om maximaal te profiteren

De crypto markt is erg speculatief. Een geslaagde lift met een crypto bull run kan je hoeveelheid geld verveelvoudigen, of stapje op het verkeerde moment in en uit, dan kan het ook een kostbaar avontuur worden.

Dus doe goed je huiswerk, en laat je niet alleen door je gevoel leiden. Vaak zijn beginnende crypto’s, die lanceerden rondom een periode dat er een Bitcoin bull run crypto begint, lucratief. Afhankelijk van de exposure en hoe kwalitatief goed zou zijn, natuurlijk.

Dit verklaart ook waarom beginnende crypto’s tegenwoordig heel veel geld uitgeven aan adverteren. Op die manier krijgt de exposure en kunnen ze, hopelijk voor de makers, iets dat lijkt op de bull run crypto 2021 opwekken.

Hoe lang duurt een Bull Run?

Een crypto bull run is altijd afhankelijk van de situatie in de wereld en daarmee is het lastig voorspellen hoe lang een crypto bull run precies duurt. Als we kijken naar de crypto bull run 2021 kun je zeggen dat de eerste zeker een halfjaar geduurd heeft. Begin dus snel met crypto kopen!

Wil je beginnen met je eerste bull run crypto? Er is geen beter begin dan eToro!

Veelgestelde vragen: Bull Run Crypto

Een bull run crypto is een crypto markt, die wordt beheerst door positief gestemde beleggers, de bulls. Zij jagen elkaar op, waardoor de koers voortdurend stijgt. Een droomscenario voor beleggers.

De bull run crypto 2021 ontstond door een combinatie van enkele gebeurtenissen. Omdat tijdens de lockdowns van de coronagolf er weinig mogelijkheden waren om geld uit te geven, en er veel goedkoop geld in omloop was, plus de naderende halvering van de bitcoin, was er veel interesse in crypto.

Op dit moment (februari 2022) vertonen de koersen van crypto’s een wisselvallig beeld.  Geopolitieke spanningen (Oekraïne) en stijgende rentes maken beleggers onzeker en riskante beleggingen, zoals crypto’s, lijden daar het eerst onder. Wel stappen steeds meer mensen in crypto. Dus er zal in de toekomst weer een nieuwe bull run crypto komen. We weten nog niet wanneer.

Op ene gegeven moment zijn de koersen zo hoog dat er geen nieuwe beleggers meer instappen en winstnemingen de overhand krijgen. In dat geval storten de koersen weer ineen en eindigt de bull run. Het is zaak voor die tijd uit te stappen.

Volgens sommige analisten moeten we wachten tot de volgende bitcoin halving in 2024 voor de volgende crypto bull run. Anderen denken dat het al eerder zover zal zijn. Steeds meer mensen en organisaties, accepteren bitcoin en andere crypto.

Bull Run Crypto: Conclusie

Er op tijd bij zijn bij een bull run crypto kan veel geld opleveren. Maar stap je te laat in, of spring je er vroeg of juist te laat uit, dan kun je ook het nodige geld kwijtraken. Er zijn enkele bekende crypto bull runs geweest, zoals de bull run crypto 2021. 

In die periode verdubbelde de waarde van bitcoin, en die van enkele altcoins zelfs nog veel meer. Veel mensen zijn toen erg rijk geworden, maar andere mensen ook weer arm, omdat ze te laat uitstapten. Deelnemen aan een bull run is altijd riskant, maar als je weet waar je mee bezig bent, kan het je veel geld opleveren

Volgens sommigen is de hele cryptowereld een grote crypto bull run, en  zal deze op een keer in elkaar storten.
In de praktijk zien we juist dat er steeds meer toepassingen voor crypto en voor blockchain komen. 

Scroll naar boven