Beste Crypto Debit Card van Nederland

Betalen met crypto’s wordt bij steeds meer winkels mogelijk. Met een crypto betaalpas doe je dit net zo makkelijk als met een standaard bankpas. Lees snel verder om erachter te komen wat de beste crypto debit card Nederland is!

Crypto Debit Card ontvangen en gebruiken in 4 stappen

Klaar om te starten bij een broker met een crypto betaalkaart? Begin direct bij Aqru!

Crypto debit cards worden steeds populairder. Logisch dus dat veel brokers debit cards cryptocurrency beginnen aan te bieden, wanneer je je aanmeldt. In veel gevallen is dit zelfs gratis.

Ook geïnteresseerd in de beste crypto debit card op dit moment? In dit artikel kijken we naar een aantal crypto debit cards, wat de voordelen zijn en hoe de kaart werkt.

Wat is een Crypto Debit Card?

Een crypto debit card is simpel gezegd een bankpas voor je crypto’s. Je stort crypto’s op je rekening en wanneer je betaalt met je crypto debit card, wordt dit omgerekend naar fiat geld. Ook bij winkels die geen crypto’s accepteren, kun je dus betalen.

Wanneer de crypto die je gebruikt dus meer waard is op het moment van betaling, heb je dus meer koopkracht. Het omgekeerde is natuurlijk ook waar.

De Beste Crypto Debit Cards Nederland vergelijken

Er zijn verschillende aanbieders van crypto debit cards. In onderstaand stappenplan zetten we uiteen wat de beste crypto debit cards Nederland zijn. Daarnaast leggen we ook uit hoe je het beste kunt starten bij één van deze brokers.

Stap 1: Kies een online broker

Allereerst zul je een broker moeten kiezen die een crypto debit card aanbiedt. We hebben een tweetal van onze favoriete brokers uiteengezet in deze stap. Daarnaast bieden we ook een alternatief als je wel wilt beleggen in crypto’s, maar niet uit wil zoeken hoe een wallet of crypto debit card werkt.

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Crypto Debit Card Nederland: Aqru

De nieuwe crypto broker Aqru is opgericht in 2021. Aqru maakt het crypto kopen en verkopen makkelijk door het aanbieden van mobiele apps.

Beginnen bij Aqru is gemakkelijk en snel. Doordat Aqru ook een app heeft is het mogelijk om altijd en overal crypto te kopen en te verkopen.

Op het Aqru platform kun je handelen in verschillende crypto munten zoals Bitcoin en Ethereum. Dit handelen is simpel en zowel de beginner als professional kan zo beginnen met traden.

Wanneer je een groot bedrag stort op Aqru krijg je rente. Deze rente kan oplopen tot wel 12% en is natuurlijk een leuke manier om snel geld te verdienen.

Maak nu een account aan bij Aqru

Crypto Debit Card Nederland: Huobi

Huobi is een crypto broker opgericht in 2013. Bij Huobi kun je terecht voor het kopen, verkopen en lenen van crypto.

Huobi biedt bijna 400 verschillende cryptomunten aan waarin je kant handelen. Het platform is ook beschikbaar via je telefoon of tablet.

Een account aanmaken of een wallet bezitten is gratis bij deze broker. Aan het verkopen of kopen van cryptomunten zijn wel kosten verbonden. 

Bij Huobi kun je Huobi Experience punten verzamelen. Met deze punten is het mogelijk je account te upgraden naar Advanced, Insider, Premier of Partner.

Maak een account aan en begin direct

Crypto Debit Card Nederland: Binance

Binance is de grootste crypto exchange ter wereld. In korte tijd heeft Binance de wereld veroverd en zelfs ook een eigen succesvolle cryptomunt uitgebracht. Bij Binance heb je een gigantisch aanbod aan crypto’s.

Als iemand zich volledig wil storten op crypto’s, is Binance zeer interessant. Ook biedt Binance een visa debit card crypto aan. Deze Binance Pay kan voor alle soorten transacties gebruikt worden, dus ook vluchten of hotel boekingen.

Je bent hiervoor wel wat meer gelimiteerd bij Binance. De kaart support alleen de Binance Coin (BNB), de stablecoin van Binance: BUSD en de grootste crypto’s als Bitcoin en Ethereum.

Benieuwd naar deze broker? Bekijk dan de uitgebreide Binance review hieronder!

Alternatief Crypto Debit Card Nederland: Libertex

Libertex Logo

Wil je investeren in crypto’s, maar niet moeilijk doen met wallets of debit cards? Dan kun je investeren in CFD’s van crypto’s via de CFD broker Libertex.

Met CFD’s speculeer je op de koerswisselingen van crypto’s. Je kunt dus ook winst maken op koersdalingen. Bij Libertex kun je veilig beleggen in crypto CFD’s. Het platform wordt gereguleerd door CySec, de Cypriotische financieel toezichthouder.

Je kunt bij Libertex investeren in een tal van verschillende CFD’s naast crypto’s. Ook zijn CFD’s van aandelen, ETF’s, grondstoffen en valuta’s zijn bij deze broker beschikbaar.

Beleggen in CFD’s van crypto’s? Begin dan direct bij Libertex!

Stap 2: Maak een account aan

Wanneer je keuze is gevallen op een bepaalde broker, zul je een account moeten aanmaken. Dit gaat bij de meeste brokers vanzelf, maar we zullen Aqru als voorbeeld nemen.
 
Je kunt een account aanmaken door op de homepage van Aqru je gegevens in te voeren. Hier vul je je gebruikersnaam, e-mailadres en wachtwoord in. 
 
Vervolgens krijg je een bevestiging in je mail en kun je je account verifiëren door een geldig identiteitsbewijs te uploaden en je bankrekening te koppelen. Zo krijg je toegang tot de omgeving van Aqru.

Stap 3: Geld op account zetten

Na het verifiëren van je account, zul je uiteraard nog wel geld op je account moeten zetten. Gelukkig kan dit via een tal van betalingsmogelijkheden waaronder iDEAL, PayPal of creditcard.

Over het algemeen raden we iDeal aan als betalingsmethode, aangezien dit over het algemeen het snelst is. Je krijgt na je eerste goedgekeurde stortig ook toegang tot andere betalingsmethodes, zoals Skrill of Neteller.

Stap 4: Koop crypto

Nu kun je eindelijk beginnen met cryptocurrency kopen binnen het handelsplatform. Dit doe je door een specifieke munt te zoeken via de zoekbalk.

Vervolgens kun je de crypto’s kopen door op de knop “Handelen” te klikken. Zorg er altijd voor dat je genoeg research doet naar de coin, voordat je erin wilt beleggen.

Stap 5: Vraag je Crypto Debit Card aan

Op dit moment is de Aqru crypto betaalkaart nog niet beschikbaar in Nederland, dit zal naar verwachting binnenkort gebeuren.
 
Je schrijft je in op een wachtlijst en zult wanneer je aan de beurt bent, de betaalkaart ontvangen.
 
Met de kaart kun je vervolgens betalingen doen in winkels. Je crypto zal in fiat (standaard valuta zoals euro’s) geld worden omgerekend.

Ben je overtuigd en wil je direct beginnen bij Aqru, zodat je als eerste de crypto debit card kunt aanvragen? Meld je dan gratis aan!

Hoe werkt een Crypto Betaalkaart?

Een crypto betaalkaart werkt in principe hetzelfde als een normale bankpas. Er zijn uiteraard wel wat verschillen. Zo staan er geen euro’s op de debit card, maar een crypto van jouw keuze. Daarnaast zul je ook wat meer moeten opletten, aangezien op het betaalmoment de huidige koers wordt genomen.
 
Op het moment van betalen verwerkt een derde partij de betaling in de juiste fiat valuta en stort dit op de bankrekening van de winkel. Je hoeft dus zelfs niets extra’s te doen om crypto te gebruiken als legitiem betalingsmiddel.

Weet je genoeg en wil je starten met beleggen in crypto’s bij Aqru? Start dan vandaag nog gratis!

Voordelen van een Crypto Debit Card Nederland

Er zijn een hoop voordelen van het betalen met een crypto betaalkaart. Het grootste voordeel van een debit card is dat je gestimuleerd wordt om betalingen te voldoen met je crypto betaalkaart. Je krijgt voor je betalingen vaak een procent terug in de vorm van een cashback.
 
Een ander voordeel is dat je overal waar de betalingsverwerker actief is, kunt betalen. Hier betaal je daarbovenop ook geen extra kosten voor, zoals je dat normaal wel doet bij een bankpas of credit card.

Ook betaal je minder wanneer je geld opneemt met je crypto betaalkaart. Je ontwijkt wisselkoers toeslagen als je geld opneemt bij een betaalautomaat in het buitenland. Een crypto debit card is dus ideaal voor reizigers die de constante wisselkoers toeslagen zat zijn.

Overtuigd? Meld je aan bij Aqru en vraag een Aqru crypto debit card aan wanneer deze beschikbaar is!

Crypto Debit Card vs Crypto Credit Card

Het verschil tussen een crypto debit card en een crypto credit card, is makkelijk te vergelijken met de verschillen tussen een standaard bankpas en een credit card. Met een crypto credit card hoef je op dat moment dus niet per se het geld op je rekening te hebben om te betalen.

Het bedrag dat je in totaal met de crypto credit card betaald hebt, wordt aan het eind van de maand afgeschreven van je rekening.

Daarnaast heb je bij crypto credit cards minder keuze met welke crypto je voor cashback rewards uitbetaald wilt worden. Dit zal gebeuren met de voorkeurs-crypto van de aanbieder van de creditcard. 

Je hebt bij crypto debit cards ook de optie voor staking, wat natuurlijk niet mogelijk is bij een crypto credit card. Ten slotte zul je bij een crypto credit card meer aandacht moeten besteden aan hoeveel je uitgeeft, zodat je niet voor een verrassing komt te staan aan het eind van de dag.

Profiteren van de voordelen van crypto debit cards bij Aqru!

Veelgestelde vragen

Onze favoriete crypto debit card Nederland is die van Aqru. De Aqru crypto betaalkaart zal naar verwachting binnenkort beschikbaar worden in Nederland. Op dit moment is deze nog enkel in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar.

Je crypto debit card werkt hetzelfde als een reguliere bankpas, alleen dan met crypto’s. De waarde van de crypto wordt op moment van uitbetaling berekend en uitgekeerd in fiat geld aan de winkel in kwestie. 

Daarnaast worden aankopen gestimuleerd middels een cashback systeem, waar je een procentueel deel terugbetaald krijgt.

Jazeker, de crypto debit card van Aqru en Binance zijn beiden visa debit card voor crypto’s. Je kunt hier dus bij winkels betalen die visa betaalkaarten accepteren. Wereldwijd is de visa betaalkaart het meest geaccepteerde betalingssysteem.

Dat is sterk afhankelijk van welke crypto er op het moment gunstig staat voor een belegging. Verwacht je een stijging van een bepaalde crypto? Kapitaliseer hier dan op door direct te beleggen! Begin 2022 raden we je aan om te wachten op de ICO van Lucky Block, een nieuwe interessante crypto voor 2022.

Je hoeft geen extra betaling te doen om in aanmerking te komen voor de crypto betaalkaart. 

Beste Crypto Debit Card Nederland: Conclusie

Al met al zullen sommige mensen zeggen dat de crypto betaalkaart de nieuwe toekomst is. Dat kunnen we uiteraard nog niet vaststellen, maar de crypto card biedt veel voordelen die een standaard bankpas niet biedt. Zoals een cashback op al je aankopen en geen toeslagen op betalingen in het buitenland.

Vooral voor mensen die graag reizen, kan dit veel kosten schelen. Onze favoriete crypto betaalkaart is die van Aqru. Schrijf je nu alvast in om in aanmerking te komen voor deze crypto card wanneer deze in Nederland wordt geïntroduceerd!

Scroll naar boven