Huobi Exchange – De Beste Huobi Review Nederland

Op zoek naar een gespecialiseerde crypto exchange waar je tegen lage kosten kunt investeren in een groot aantal crypto’s? Huobi is één van de meest populaire crypto exchanges ter wereld. Benieuwd wat de voordelen zijn van de Huobi exchange? In deze Huobi review lees je alles over deze populaire crypto broker.

Registreer je bij de Huobi Exchange in 4 stappen

Direct beginnen bij Huobi op basis van deze Huobi review? Meld je gratis aan!

We kijken in deze Huobi review naar de voordelen van de Huobi exchange vergeleken met andere crypto brokers en hoe je je kunt aanmelden bij de Huobi exchange. Daarnaast zetten we de Huobi fees op een rijtje en kom je erachter of Huobi betrouwbaar is als crypto exchange.

Huobi Review: Het platform in het kort

Huobi is een wereldwijd actieve crypto exchange met haar hoofdkantoor in Singapore. 

De Huobi exchange biedt naast de bekende crypto’s als Bitcoin, Ethereum en XRP ook regelmatig ICO’s van gloednieuwe crypto’s aan. Een groot voordeel als je zo vroeg mogelijk wilt investeren in een populaire crypto.

De Huobi exchange biedt meer dan 355 cryptocurrency’s aan. Je hebt dus een zeer ruime keuze wanneer je gespreide investeringen wilt doen. 

Huobi heeft het op twee na grootste crypto platform op basis van dagelijks trading volume.

Aanmelden bij de Huobi Exchange

Aanmelden bij Huobi is zo makkelijk mogelijk gemaakt. Door op één van de groene knoppen te drukken, kun jij je direct aanmelden bij de broker. We leggen hieronder stapsgewijs uit hoe het proces verloopt. Zo kun je zo snel mogelijk beginnen met beleggen bij de Huobi exchange.
 
Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Stap 1: Lees de Huobi Review door

Wanneer jij je aanmeldt bij een broker, is het belangrijk dat je van tevoren weet waar je aan toe bent. Je investeert namelijk vaak flink wat geld en het kan onnodige kosten opleveren als je er achter komt dat de broker toch niet naar wens is.
 
Lees dus eerst goed deze Huobi review door en doe je research. Door af te wegen of deze broker aanbiedt wat jij zoekt in een handelsplatform, voorkom je later dat je toch wilt overstappen.

Stap 2: Meld je aan bij de Huobi Exchange

Als je na het lezen van de Huobi review nog steeds overtuigt bent dat dit een geschikte broker voor jou is, dan is het tijd om je aan te melden. Aanmelden gaat makkelijk door op de groene knop te drukken en je email adres en een (sterk!) wachtwoord in te voeren.

Vervolgens activeer jij je account door op de activatielink in je mail te klikken. Je zult op dit moment nog niet kunnen beleggen met echt geld. 

Daarvoor zul je het zogenaamde KYC-proces moeten doorlopen.
 
Dit betekent dat je een vragenlijst invult die bevestigt dat jij je bewust bent van de risico’s en verifieer jij je identiteit door een geldig identiteitsbewijs te uploaden. 

Daarnaast zul je ook een bankrekening moeten koppelen aan je account.

Let er op dat je tijdens het aanmelden ook gebruik kunt maken van een Huobi referral code. Met een Huobi referral code kunnen zowel jij als degene die de Huobi referral code aanbiedt, profiteren van korting of cashback op kosten.

Direct starten bij Huobi na het lezen van deze review? Start dan vandaag gratis en maak nu een account aan!

Stap 3: Stort geld op je Huobi Exchange account

Geld storten kop je Huobi account kan pas nadat je account goedgekeurd is na het KYC-proces. Als je alles goed hebt gedaan, zal dit vrijwel meteen gebeuren. 

Soms zal er een steekproef worden gedaan, waardoor het iets langer kan duren.
 
Vervolgens kun je geld storten op je account. Via Huobi iDEAL stortingen maken is over het algemeen de snelste betalingsmethode. 

Maar je kunt uiteraard ook betalen met creditcard of verschillende alternatieve betalingsmethodes als Klarna of Sofort.
 

Voor nieuwe leden zul je hier daarnaast geen extra transactiekosten voor hoeven te betalen. Met Huobi iDEAL stortingen zal het geld direct op je account terug te zien zijn. Afhankelijk van de betaalmethode kan dit soms wat langer duren.

Stap 4: Zoek de crypto asset waar jij in wilt traden

Met een aanbod van bijna 400 crypto assets, heb je genoeg keuze in waar jij in wilt traden. Op zoek naar de nieuwste ICO of zie je een kans om toch nog in te stappen in één van de grotere crypto’s? Het is mogelijk bij Huobi.

In het dashboard vind je naast een tal van aanbiedingen de 5 populairste crypto van het moment. Wil je zelf naar een specifieke crypto zoeken? Dat kan door naar “Buy Crypto” te gaan bovenaan in het menu. Hier kun je kiezen in welke crypto je wilt investeren en zelf naar crypto’s zoeken.

Stap 5: Rond de transactie af

In het betaalvenster vind je een dropdown menu waar je direct Fiat geld kunt converteren naar de crypto van jouw keuze. Je ziet hier meteen wat je krijgt voor een bepaald bedrag.

Door op de “Buy” knop te drukken, kun je je betalingsinformatie invoeren en je transactie afronden binnen de Huobi exchange.

Huobi Review: Waarom investeren via de Huobi Exchange?

Huobi is in relatief korte tijd flink gegroeid, waardoor het platform zich over heel de wereld heeft uitgebreid. Een van de redenen hiervoor is de Huobi token, waarmee je tegen lagere kosten kunt handelen in crypto op de exchange.

Je krijgt tot wel 50% korting op investeringen als je transactie-kosten en Huobi withdrawal fees betaalt met de Huobi token (HT).

Qua betalingsmethodes zit Huobi ook goed. Zo zijn bij Huobi iDEAL betalingen mogelijk en kun je ook betalen met creditcard, Sofort en Apple Pay. Daarbovenop betaal je de eerste maand geen transactiekosten.

Huobi Review: Huobi Fees

Voor het onderzoek naar Huobi voor deze Huobi review kwam één ding duidelijk naar voren: het platform heeft zeer lage kosten en is vooral voordelig voor nieuwe leden en mensen die gebruik maken van een Huobi referral code.

De Huobi fees worden onderverdeeld in verschillende niveaus. Afhankelijk van het niveau, wat wordt bepaald door de hoeveelheid Huobi tokens (HT) op je account, kun je tot wel 65% besparen op transactiekosten. Ook zul je rekening moeten houden met Huobi withdrawal limits van 200 BTC per maand. 

De basis Huobi withdrawal fees voor stortingen zijn 0,2% van het totale bedrag, maar met 5000 HT op je account is dit slechts 0,07%. Hieronder zetten we uiteen wat de kosten zijn als jij je aanmeld bij Huobi.

TypeLevelTrading volume per maand in BTCHuobi fee (basis)Huobi token (HT) holdingsHuobi Fee in HTKorting met HT
Standaard gebruiker1< 1000 BTC0,2%≥ 10 HT0,18%10%
2≥ 100 HT0,16%20%
3≥ 500 HT0,12%40%
4≥ 1000 HT0,09%55%
5≥ 2000 HT0,08%60%
6≥ 5000 HT0,07%65%

Huobi Review - Soorten crypto assets

Je kunt bij Huobi niet alleen geld verdienen door crypto te kopen. In deze sectie van de Huobi review kom je erachter op welke manieren je geld kunt verdienen bij de Huobi exchange.

We zetten de verschillende soorten handelsproducten hieronder op een rijtje.

Huobi Review: Cryptocurrency kopen​

Allereerst uiteraard de meest vanzelfsprekende vorm van handelen in crypto: het direct kopen van cryptovaluta. Deze vorm van handel is veruit het meest populair, alhoewel andere vormen van handel in crypto steeds populairder worden.

Huobi Review: Crypto staking

Een “veiligere” maar minder lucratieve optie waar je voor kunt kiezen als je veel crypto in het bezit hebt waar je niets mee doet. Door crypto’s te staken, stel je deze ter beschikking voor de verwerking van transacties binnen de blockchain.

Als dank hiervoor wordt een procent van de transactie uitgekeerd aan jou. Je kunt dus ook met opgeslagen crypto’s geld verdienen. Nadeel hiervan is wel dat je de crypto vaak vast moet zetten, waardoor je niet direct je crypto kunt verkopen als je dit zou willen.

Huobi Review: Crypto futures

Crypto futures zijn derivaten waar je op een later moment met een vastgestelde prijs afspreekt om de coin te traden. Als je dus gelooft dat een crypto flink gaat stijgen in de toekomst, kun je een future contract afsluiten, waardoor je de crypto tegen een lagere verwachte prijs kunt kopen in de toekomst.

Het risico is hierbij uiteraard wel dat crypto’s erg volatiel zijn, waardoor de crypto’s ook een stuk minder waard kunnen zijn op dat punt in de toekomst. In deze contracten wordt actief gehandeld binnen het platform.

Huobi Review: Tools en Features

In deze Huobi review hebben we al veel voordelen gezien van het platform. Maar we hebben nog niet gekeken naar de verschillende handige tools die het platform aanbiedt. Deze kunnen je verder helpen met je beleggingen, of juist hulp bieden wanneer je vragen hebt.

Groot aanbod aan cryptoparen

Met de mogelijkheid om een groot aantal fiat valuta om te wisselen tegen meer dan 350 soorten crypto, zul je bij Huobi niet snel een crypto tegenkomen die niet op het platform aangeboden wordt.

Bij Huobi Ethereum investeringen maken of juist een minder bekende crypto kopen? Daar worden dezelfde kosten voor gerekend. Daarnaast worden er regelmatig ICO (initial coin offerings) aangeboden, waardoor je als eerste nieuwe crypto’s kunt kopen.

Snelle klantenservice

Een groot pluspunt voor een crypto exchange, is een snelle klantenservice. In de praktijk laat de klantenservice van brokers vaak te wensen over. Bij Huobi wordt je op korte termijn geholpen via de live chat of email service. Je zult een werknemer over het algemeen al binnen een uur te spreken krijgen.
 
Hier moet je bij veel andere crypto exchanges vaak meerdere dagen op wachten. Een klantgerichte crypto exchange is dus zeker een uniek pluspunt in de markt!

Huobi gebruikersbescherming

Huobi heeft net als Binance een vangnet voor alle leden van het platform. Dit houdt in dat Huobi een deel van haar winsten opslaat in een zogenaamd User Protection Fund (UPF). Hierdoor zul je in het geval van een hack of diefstal je kapitaal altijd terugkrijgen.

Met de toenemende interesse van cybercriminelen in cryptocurrency, is dit een zeer belangrijk aspect dat Huobi betrouwbaar maakt. We hebben in het verleden gezien dat hacks op het platform leidt tot enorme verliezen waar de gebruikers voor op moeten draaien.

Huobi Trading Bot

Huobi biedt ook de mogelijkheid gebruik te maken van een Huobi trading bot binnen het platform. 

Met deze grid trading bot kun je ervoor zorgen dat de bot automatisch crypto koopt of verkoopt op bepaalde tijdstippen. Let er wel op dat deze Huobi trading bot er alleen is om je te assisteren in je beleggingen.

Je zult dus geen advies of garanties krijgen wanneer je deze bot gebruikt. We raden de Huobi trading bot dus alleen aan als je ervaring hebt met het gebruik van een crypto trading bot. 

Huobi trading bot interface

Genoeg gelezen van deze Huobi review en wil je direct beginnen? Maak gratis een account aan!

Huobi Review: Is Huobi Betrouwbaar?

Als de gebruikersbescherming die we hiervoor bespraken in de Huobi review niet genoeg vindt om Huobi betrouwbaar te noemen, kunnen we je geruststellen. Huobi wordt gereguleerd door de Britse FCA (Financial Conduct Authority).

Deze entiteit zorgt ervoor dat alles volgens de Europese wet verloopt binnen het platform. Is dit niet het geval, wordt de vergunning om het platform in Europa aan te bieden weggenomen. Je kunt er dus vanuit gaan dat Huobi betrouwbaar is.

Daarnaast kun je voor vragen over de Huobi betrouwbaarheid altijd contact opnemen met de klantenservice, die binnen korte tijd antwoord op je vraag zal geven. 

Daarnaast is Bitvavo ook een goede exchange. Wil jij meer weten hierover? Lees dan hier meer over de Bitvavo Exchange!

Huobi Review: Veelgestelde vragen

Huobi is één van de grootste exchanges ter wereld. Het platform is dus immens populair en dat is niet zonder reden. Met het grote aanbod en de lage kosten is de Huobi opinie over het algemeen positief.

Jazeker, elke crypto exchange heeft een wallet. De Huobi wallet krijg je gratis wanneer jij je aanmeldt bij het platform. Hierin worden al je investeringen gestort. De Huobi wallet is dus te gebruiken voor een tal van crypto’s.

De beste manier om een Huobi referral code te krijgen, is door deze te ontvangen van iemand die je kent. Zo kunnen jullie beiden profiteren van de bonussen die je krijgt met het Huobi referral programma. Als je zoekt naar Huobi referrals online, zul je al gauw referral codes tegenkomen die je ook kunt gebruiken.

Huobi heeft een Nederlands platform waar je ook met iDEAL kan betalen. Bij Huobi iDEAL betalingen afsluiten is over het algemeen het snelst en veiligst voor Nederlandse gebruikers.

Huobi wordt gereguleerd door de Britse toezichthouder FCA en heeft een vangnet voor haar gebruikers in het geval van hacks. We kunnen in deze Huobi review dus stellen dat Huobi betrouwbaar is.

Huobi Review: Conclusie

Hopelijk weet je dankzij deze Huobi review genoeg om tot een beslissing te komen over of jij je wilt aanmelden bij de Huobi exchange. Het platform heeft een duidelijk kostenstelsel waar je direct ziet hoeveel je kwijt bent. Je kunt deze kosten daarnaast tot 60% verlagen wanneer je een bepaalde hoeveelheid van de native tokens hebt.

Al met al is in deze Huobi exchange review naar voren gekomen dat Huobi betrouwbaar is, met lage kosten en een zeer groot aanbod van meer dan 350 cryptocurrency’s. Ook heb je de mogelijkheid tot crypto staking en het investeren in futures van crypto’s bij deze broker.

Scroll naar boven