Dogelon Koers | Analyse & Prognose 2024

Profiteren van de Dogelon Koers in 4 stappen

Weet je genoeg en ben je klaar om te beginnen met beleggen in Dogelon? Start dan direct via eToro!

Als je bezig bent met crypto, zul je vast wel eens gehoord hebben van Dogecoin, de cryptocurrency die mede dankzij Elon Musk de hoogte in schoot. Als een soort van eerbetoon hieraan, is de Dogelon Mars Coin uitgegeven. 

Alles weten van de Dogelon koers? Lees dan snel verder!

Dogelon Koers (euro)

De Dogelon coin is vrij jong. Je kunt dus nog niet direct waterdichte conclusies te trekken uit de Dogelon koers. Toch zie je een aantal schommelingen in de Dogelon Mars koers.

Zo verrassend is dat niet, want het Dogelon koersverloop ligt vooral aan het sentiment dat mensen hebben tegenover de coin. Alhoewel het in het eerste opzicht een meme coin is, geven de ontwikkelaars wel aan dat deze coin zich verder wil ontwikkelen als eerlijke universele munt voor iedereen.

Dogelon crypto zijn ERC-20 tokens die op het Ethereum netwerk draait. Ze hebben dus geen eigen platform waar de coin als betaalmiddel wordt gebruikt. Het is dus eigenlijk puur een handelsmiddel op dit moment.

Meteen starten met Dogelon Coin of andere crypto? Klik op de groene knop!

Hoe kan ik profiteren van de Dogelon Koers?

Als jongere munt is de Dogelon coin niet overal beschikbaar. Je zult dus goed moeten kijken bij welke crypto exchanges deze munt beschikbaar is. 

Verwar daarbij uiteraard niet Dogelon met de bekendere Dogecoin. Dit is namelijk een coin die losstaat van Dogelon.

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Coinbase bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€2.00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)vanaf 0,01%vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)10 USDC€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale HefboomGeen100:1100:1100:130:1
Valutaparen3100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenGeenVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten1%Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
OnderhoudskostenGeen€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

1. ELON kopen met euro's

Profiteren van de Dogelon Mars koers is mogelijk door te investeren in de coin. Dit kan het makkelijkst bij online brokers. 

In onderstaand stappenplan lees je hoe je zo snel mogelijk kunt beginnen bij een online broker. We gebruiken eToro als voorbeeld.

Maak een account bij eToro

Allereerst zul je de site van eToro moeten bezoeken. Hier kun je gemakkelijk een account aanmaken door op de "Join Now" knop te drukken.

Zet geld op jouw account

Nadat je het verificatieproces hebt doorlopen, kun je geld storten op je account. Dit gaat vaak het makkelijkst met iDeal.

Zoek naar de Dogelon Koers

Je kunt vaak via een zoekbalk gericht zoeken naar een bepaald handelsproduct. Typ dus Dogelon in de zoekbalk en je komt direct op de landingspagina uit.

Investeer in Dogelon Coins

Analyseer de Dogelon Mars koers en start vervolgens met beleggen in de Dogelon Coin. Kies hoeveel coins je wil kopen en zorg dat je een wallet beschikbaar hebt.

Staat de Dogelon koers er goed voor en wil je direct profiteren? Start dan vandaag!

Waarom eToro? Bij eToro kun je niet alleen beleggen in crypto’s het biedt ook een tal van andere handelsproducten aan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aandelen en ETF’s, waar je 0% commissie over betaalt!

2. Ethereum traden voor Dogelon Coins

Omdat de Dogelon Coin zich op het netwerk van Ethereum bevindt, kun je gemakkelijk Ethereum coins inruilen voor Dogelon Coins wanneer de Dogelon Mars koers gunstig is. Dit is voor veel mensen de makkelijkste oplossing, omdat Dogelon niet bij elke broker beschikbaar is. Ethereum echter wel.
 
Nadat je Ethereum hebt gekocht, kun je deze op een gedecentraliseerd platform als Uniswap omruilen.

Tip: Probeer ook eens de eToro Copytrading feature. Hierbij kun je portfolio’s van ervaren beleggers inzien en zo inspiratie opdoen, of zelfs het portfolio kopiëren!

Hoe investeer ik in de Dogelon Koers?

Crypto’s kopen kan tegenwoordig op een hoop verschillende platformen. Wij raden echter eToro aan als aanbevolen crypto broker. 

Bij deze broker profiteer je als beginnende belegger van een tal van handige voordelen.

Wil je nog oefenen en bekend worden met het platform en de beleggingswereld? Dat kan met de handige gratis demofunctie. Zo kun je zonder risico investeren, zodra je comfortabel bent, kun je met echt geld beginnen.

Ook biedt eToro de mogelijkheid tot gebruik van CopyTrading, met deze tool kun je de portfolio’s van ervaren beleggers inzien en zelfs in zijn geheel kopiëren.

Met de lage minimale inleg van $ 50 (€ 42), kun je zelfs zonder de demofunctie met relatief weinig risico beginnen met beleggen. Doe natuurlijk wel altijd goed onderzoek naar het aandeel waar je in wilt investeren.

Als je je portfolio wilt diversifiëren en wilt investeren in iets anders dan crypto, dan kun je er voor kiezen om te investeren in aandelen, ETF’s, CFD’s en grondstoffen. Beleggen in aandelen en ETF’s is met 0% commissie!

Profiteren van de Dogelon Mars Koers via CFD's

Wil je liever beleggen in CFD’s van Dogelon? Dan kun je het beste beleggen bij ervaren CFD broker Libertex. Via CFD’s beleggen betekent dat je niet eigenaar bent van de coin zelf, maar speculeert over koerswisselingen.

Je kunt dus zelfs winsten boeken door “short” te gaan, wat betekent dat je speculeert dat de koers gaat dalen. Vaak komt hier ook een hefboom aan te pas, waardoor je of exponentiële winsten behaald of juist verliezen.

Zorg altijd dat je in deze vorm van handel een stop-loss instelt die zorgt dat je verliezen beperkt blijven. Hierdoor sluit je positie automatisch als je een bepaald bedrag in de min staat.

Libertex is al sinds 1997 actief op de financiële markt. Je kunt niet alleen beleggen in CFD’s van crypto’s, maar ook een tal van andere activa. 

De broker wordt gereguleerd door de Cypriotische CySec, waardoor je met een gerust hart kunt beleggen via deze broker.

Dogelon Koersontwikkeling

Huidige koers van Dogelon

De huidige koers van Dogelon staat er verrassend goed voor. Alhoewel de coin eind dit jaar weer iets aan het dalen is, heeft de Dogelon Mars koers de abrupte stijging in oktober 2021 nog goed vol weten te houden.

Direct beleggen in crypto’s? Start dan direct bij eToro en maak gratis een account aan!

Is het nu slim om in te stappen op basis van de live Dogelon Koers?

Alhoewel Dogelon begin 2022 relatief goed staat en het erop lijkt dat het een deel van de stijging in waarde van oktober weet vol te houden, blijft het een jonge onvoorspelbare munt.
 
Waar je bij andere jongere crypto’s mogelijkheden hebt om in te schatten wat voor waarde deze zal hebben, is de Dogelon koers een stuk onvoorspelbaarder.
 
Dogelon koers in Coinranking.com
Dit komt omdat de Dogelon koers geen concreet lange termijn perspectief heeft. De coin wil enkel als geldig betaalmiddel gezien worden, maar heeft hiervoor geen echt plan voor klaarliggen.

De Dogelon Koers in het verleden

Als we kijken naar het verleden van de coin, zijn er een aantal flinke stijgingen te zien, die vervolgens snel weer resulteerde in een daling van de koers. Dit keer lijkt de Dogelon koers iets stabieler te zijn, maar er is nog steeds een geleidelijke daling te zien.

In theorie had je in een optimale situatie veel winst kunnen behalen als je tijdens een dip had geïnvesteerd in de coin. We illustreren dit in dit onderstaand rekenvoorbeeld.

Rekenvoorbeeld Dogelon Koers

Stel je had 10 miljard Dogelon coins gekocht tegen de prijs van €0,0000000484 op 1 september 2021. Dan had je in totaal een waarde van €480,40 aan Dogelon Coins in je wallet.

Had je vervolgens al je Dogelon coins verkocht toen de koers een piek van €0,000002232 bereikte op 30 oktober? Dan had je 10 miljard x €0,000002232 = €22.320,- -> 22.320 – 480,4 = €21.839,60 winst gemaakt!

Uiteraard zul je niet snel op de meest optimale punten je coins verkocht hebben, maar het illustreert wel hoeveel potentiële winsten Dogelon kan boeken.

Welke factoren beïnvloeden de Dogelon Mars Koers?

Een “meme” coin als Dogelon is sterk beïnvloedbaar van invloeden van buitenaf. We kijken hieronder welke partijen de meeste invloed hebben op het stijgen of dalen van de Dogelon koers.

Tweets of uitspraken van beroemde persoonlijkheden in de cryptowereld

Zoals wellicht bekend, is Elon Musk indirect verantwoordelijk voor de opkomst van “meme” coins, waaronder Dogelon en Dogecoin. Na een tweet over Dogecoin schoot de waarde van deze crypto de lucht in. 

Logisch dus dat dit ook mogelijk is met de Dogelon coin. Meme coins zijn dus vooral afhankelijk van het sentiment van de buitenwereld tegenover de coin. 

In weze wordt het grootste deel van de waarde van de Dogelon koers bepaald door de publieke opinie van de coin.

Dogecoin en de Shiba Inu coin

De “grote broertjes” van Dogelon hebben van veel succes genoten en ook verantwoordelijk voor de stijging in waarde van Dogelon. Mensen hopen de astronomische winsten die beleggers behaald hebben met Dogecoin ook te krijgen door vroeg te beleggen in Dogelon.
 
Zonder het succes van Dogecoin en Shiba Inu Coin was Dogelon nooit opgericht en dus ook niet in omloop geweest. Ook in de toekomst is het succes van deze twee munten van invloed op de Dogelon koers. 

Reguleringen rondom crypto

Wanneer de ontwikkeling van crypto actief wordt tegengehouden als betaalmiddel door overheden of financiële instanties, zal dit zonder ook invloed hebben op de prijs van Dogelon. De coin wil namelijk functioneren als universeel betaalmiddel.
 
Wanneer dit in landen wordt tegengehouden, zal dit een negatieve invloed hebben op de koers van Dogelon.

Dogelon Koers: Veelgestelde vragen

De Dogelon Mars koers waarde ligt op dit moment rond de € 0,000001047. Over het algemeen is de waarde van de Dogelon coin relatief hoog. Er zijn in het verleden hoge pieken geweest, maar deze stortten nagenoeg meteen weer in. Op dit moment lijkt de coin iets gestabiliseerd. 

Alhoewel dit moeilijk te zeggen is, lijkt de koers vergeleken met het verleden gestabiliseerd te zijn. Uiteraard betekent dit voor een meme coin als Dogelon niet veel, aangezien een simpele tweet de waarde van deze coin de lucht in kan laten schieten.
 
Op de korte termijn kan er dus een hoop gebeuren. Voor nu kunnen we alleen concluderen dat de Dogelon Mars koers “wacht” op een opkomende daling of stijging.
Naar onze mening niet. Dit is een handelsinstrument voor actief crypto traders. Als meme coin heeft Dogelon geen concreet langetermijnplan om in waarde te stijgen. Ze hebben enkel het doel om als universeel betaalmiddel gebruikt te worden.
 
Als je echt gelooft in het succes van Dogelon Mars (en die kans bestaat altijd), dan is het nu zeker slim om te investeren nu de prijs nog relatief laag ligt.

Nee, op dit moment is dit niet mogelijk. Je kunt echter wel gemakkelijk Ethereum coins kopen via eToro en vervolgens deze naar wens omruilen voor Dogelon coins via bijvoorbeeld Uniswap.

Op 30 oktober 2021 bereikte Dogelon haar hoogste waarde met € 0,000002232. Sindsdien is de Dogelon Mars koers geleidelijk aan het dalen, maar stort de koers niet geheel in, wat voor de stabiliteit van de coin goed nieuws is.

Conclusie: Dogelon koers

In conclusie blijft Dogelon een zogenaamde meme coin. De waarde van de Dogelon Coin is in principe wat het publiek vindt dat het waard is. Alhoewel de ontwikkelaars aangeven dat het doel is om een universeel betaalmiddel te worden, is hier in de praktijk nog niet veel van gekomen.
 
Dogelon is echter wel interessant om actief in te traden. De prijsschommelingen en beïnvloedbaarheid door externe partijen betekent dat je als belegger kunt profiteren van schommelingen in de Dogelon Mars koers.

Starten met investeren in crypto's?

Maak gratis een account aan bij eToro en start vandaag nog met investeren in een tal van crypto's, aandelen en ETF's!
Start nu
Scroll naar boven