De beste Chinese Cryptos op dit moment!

Als je het hebt over cryptocurrency, gaat het al snel over China. Een groot deel van deze digitale wereld speelt zich namelijk daar en in enkele omringende landen af. De Bitcoin bijvoorbeeld, reageert traditioneel sterk op nieuws over Chinese Cryptos en overheidsmaatregelen omtrent cryptocurrency. 

Investeer in Chinese Cryptos in 4 stappen

Ready om in 2022 te beginnen met investeren in Chinese Crypto Coins? Begin dan direct met Chinese Cryptos traden bij eToro!

Wat zijn Chinese Cryptos?

Chinese Cryptos zijn hetzelfde als andere cryptomunten, en digitale valuta gebouwd op de blockchain. Het verschil is dat Chinese Cryptos projecten zijn waarvan de origine in China ligt.

Crypto is namelijk erg populair in China. Zo werd er tot voor kort veel gemined, getrade en gekocht in het steeds welvarender land, waar men bovendien graag een gokje waagt op bijvoorbeeld de aandelenmarkt.

We leggen je in dit artikel uit hoe jij zelf kunt investeren in Chinese Crypto Coins, welke Chinese Crypto Coins ‘hot’ zijn als investering, maar ook recent Chinees Crypto Nieuws en de beste alternatieven.

Zelf Chinese Crypto Coins kopen

Zelf Chinese Cryptos kopen, is eenvoudiger dan het klinkt. De Chinese Crypto Coins zijn namelijk gewoon verkrijgbaar bij diverse online brokers, die ook in andere landen beschikbaar zijn. Het verhandelen van cryptomunten zoals de Chinese Coins Crypto, maar ook uiteraard Bitcoin, Ethereum en andere alts kan hier.

Hoe je dat doet leggen we je uit in de 5 stappen hieronder. De eerste stap is het aanmaken van een gratis account bij een goede online broker waar je ook kunt traden met Chinese Cryptos. Vervolgens leggen we je uit hoe je het account kunt gebruiken om je eerste China Crypto of andere cryptocurrency te kopen.

Stap 1: Kies een online broker met Chinese Cryptos

Om Chinese Cryptos of überhaupt cryptocurrency te kopen, heb je eerst toegang tot de markt met verschillende digitale munten nodig. Hiervoor maak je gebruik van een online broker, die als tussenpersoon tussen jou en de markt functioneert en het je gemakkelijk maakt om bijvoorbeeld Chinese Yuan Crypto te kopen met euro’s.

Niet elke online broker heeft hetzelfde aanbod aan Chinese Crypto Coins. Kies bij voorkeur dus voor een broker met een groot aanbod en denk er aan dat je ook zou kunnen investeren in andere handelsproducten zoals aandelen, ETF’s of grondstoffen. In dat geval wil je een broker die deze ook aanbiedt. 

Je wilt natuurlijk ook zo goedkoop en betrouwbaar mogelijk investeren en traden. Controleer daarom of een broker wordt gereguleerd door een financiële autoriteit en bekijk wat de precieze commissie- en transactiekosten zijn voor de producten waarin je wilt beleggen.

Daarnaast is het gebruiksgemak belangrijk. Kun je eenvoudig traden, wordt er ondersteuning geboden en heeft de broker bijvoorbeeld een mobiele app of wallet om altijd inzicht te hebben in je investeringen? 

Om je op weg te helpen bij het kiezen van de beste broker voor jou wanneer je Chinese Cryptos gaat kopen, hebben wij van Bankr enkele brokers geselecteerd die aan bovenstaande eisen voldoen en waar je gratis kunt beginnen. Lees de info goed door en bepaal zelf welke online broker het beste bij je past!

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

eToro - betrouwbaar Chinese Cryptos traden

Eén van de bekendste en door ons aangeraden brokers, is eToro. Deze online broker combineert innovativiteit met social trading en heeft miljoenen tevreden gebruikers.

Zo krijg je bij eToro toegang tot de door hen ontwikkelde Copy Trading functie. Hiermee kun je instellen dat jij automatisch andere beleggers hun transacties kopieert, en zo mee kan profiteren van de kennis van ervaren beleggers bij de broker.

Op deze manier kun je beleggen, zonder zelf heel veel kennis te hebben en ondertussen leren van de beste traders bij eToro.

Je zou ook kunnen beginnen met het gratis demo account. Daarmee kun je oefenen in het beleggen met virtueel geld.

Bij eToro is er een Copy Trading tool

Wanneer je echt wilt gaan beleggen, kan dat al vanaf de lage minimale van $50 (€42). Bovendien betaal je bij eToro 0% commissiekosten wanneer je belegt in aandelen of ETF’s. Ook kun je bij eToro nog handelen in crypto indexen, CFD’s, grondstoffen en diverse forex paren.

Regulatie is er van de Britse Financial Conduct Authority (FCA). Chinese Coins Crypto kopen kan daardoor betrouwbaar bij eToro. 

Lijkt eToro jou wat? Begin dan met Chinese Cryptos traden bij deze broker. 

Libertex - Beleg in CFD's van Chinese Cryptos

Een goed alternatief voor eToro is Libertex. Wel verschilt deze broker op een aantal punten, zoals het feit dat je hier handelt in CFD’s op diverse crypto’s.

CFD staat voor Contract For Difference. Dit houdt in dat je belegt in een mogelijke daling of stijging van de prijs van een product. Je belegt dus niet in het product zelf, maar op schommelingen in de koers!

Wanneer je Chinese Coins Crypto koopt bij Libertex, koop je dus niet de coin zelf. Je speculeert je op de koers. Het voordeel hiervan is dat je ook kunt inzetten op een daling van de koers. Naast crypto CFD’s heeft Libertex nog honderden andere CFD’s op uiteenlopende producten. Regulatie is er van de CySEC.

Beleggen in Chinese Crypto CFD’s? Registreer dan binnen enkele minuten een Libertex account!

Stap 2: Maak een account aan

Een account aanmaken bij een online broker is zo gepiept. We gebruiken als voorbeeld het registratieproces bij eToro, waar je om te beginnen kiest of je hiervoor een e-mail, Apple, Facebook of Google+ account wilt gebruiken.

Nadat je een veilig wachtwoord hebt gekozen, krijg je een vragenlijst voorgeschoteld. Hier word je gewezen op de risico’s van beleggen.

Daarna voltooi je het verificatiebewijs door een bankrekening te koppelen en een kopie van een geldig identiteitsbewijs te uploaden.

Stap 3: Stort geld om Chinese Crypto te kopen

Je hebt na het verifiëren van je account direct toegang tot je demo-account. Wanneer je wilt beleggen met echt geld, moet je eerst uiteraard geld op je rekening van eToro hebben staan.

Je kunt bij eToro kiezen uit veel verschillende betalingsmogelijkheden. Je kunt onder andere kiezen uit bankoverschrijving, iDeal, PayPal of creditcard.

Op de afbeelding zie je de betalingsmogelijkheden van eToro. Je kunt zelf bepalen welke je wilt gebruiken.

Geld storten kan eenvoudig met o.a. iDeal

Stap 4: Zoek geschikte Crypto Coins China

Chinese Crypto NEO op eToro

eToro heeft een groot aanbod aan verschillende cryptocurrency. Wanneer je wilt beleggen in Chinese Cryptos, is het dan ook de zaak de juiste munten te vinden. Daarvoor is er een handige zoekfunctie.

Gebruik deze om te zoeken naar Chinese Crypto Coins en bekijk de productpagina van verschillende crypto om meer te weten te komen.

Stap 5: Investeer in Chinese Crypto Coins

Op de productpagina vind je informatie over de munt. Zo lees je er onder andere de statistieken van de prijs, volume en kun je de grafiek bekijken.

Als je een munt wilt kopen, vul je het bedrag in en klik je erna op de knop handelen om de transactie te doen. 

Wil jij direct NEO of een andere Chinese Crypto Coin kopen? Registreer dan direct een account!

De beste Chinese Cryptos om te investeren

Er zijn een aantal populaire Chinese Cryptos en blockchain projecten waar jij in kunt investeren. De bekendste is Neo (NEO). Dit is een open-source en gedecentraliseerd blockchain project en platform van Da HongFei en Erik Zhang. Neo is op dit moment keidruk met het ontwikkelen van een nieuwe versie van hun netwerk.

Een andere interessante Chinese Crypto Coin is Tron (TRX). Deze cryptomunt is officieel opgericht in Singapore, maar bedacht door de Chinese Justin Sun, die al jaren wordt gezien als één van China’s grootste jonge zakelijke talenten. Extra voordeel van Tron is dat je deze kunt staken bij eToro voor passief inkomen.

Interessante Chinese Yuan Crypto: Digitale Yuan Coin

China werkt al enkele jaren hard aan het introduceren van een eigen cryptocurrency. Deze munt is bekend als de digitale Yuan en wordt uitgerold met behulp van de nationale banken. De digitale Yuan onderscheidt zich door de grote steun en is direct geïntegreerd in meerdere populaire apps zoals WeChat en Alipay.

Sinds begin januari 2022 – vlak voor de start van de Olympische Winterspelen – is de digitale Yuan beschikbaar gekomen zodat ook internationale toeristen er gebruik van kunnen maken.

Wil jij investeren in Chinese Cryptos? Begin dan bij eToro!

China Banned Crypto & ander China Crypto Nieuws

China en cryptocurrency hebben een aparte relatie met elkaar. Enerzijds werden de digitale munten de afgelopen jaren namelijk massaal omarmt door de Chinese bevolking en bedrijven, en floreerde er bijvoorbeeld de Bitcoin mining industrie waardoor veel van de supply van BTC rechtstreeks uit China kwam.

Aan de andere kant stonden daar meerdere afgekondigde verboden tegenover. Meerdere keren verschenen er “China Banned Crypto” berichten in het Chinese Crypto Nieuws. Vaak volgde er dan ook een prijsdaling van Bitcoin. Wat hier waarschijnlijk mee te maken heeft, is dat het lastig is voor de Chinese overheid om controle te houden over digitale valuta. Hierdoor worstelen zij met de grootschalige adoptie.

Ondanks een dreigend verbod in China kun je altijd gewoon traden via online brokers zoals eToro!

Beste alternatieven voor Chinese Cryptos

Er zijn ontzettend veel alternatieven voor Chinese Cryptos, die waarschijnlijk nog beter zijn ook. Zo zijn er natuurlijk Bitcoin en Ethereum. Dit zijn twee cryptomunten die wereldwijd op grote schaal gebruikt worden en met duizenden procenten in waarde stegen, sinds hun lancering.

Veel gebruikers van cryptocurrency zijn bovendien bang dat de Chinese overheid zich bemoeit met Chinese Cryptos, en kopen daarom liever een andere of nieuwere decentrale munt.

Crypto trends

Op dit moment kun je mogelijk beter investeren in een crypo-trend die kans maakt om hard te gaan stijgen. Zo is DeFi populair, zijn NFT’s booming en wordt crypto gaming steeds groter. Bij eToro kun je interessante crypto met veel potentieel krijgen, zoals Axie Infinity (AXS), Decentraland (MANA) en Yearn.Finance (YFI).

Ook zou je kunnen investeren in Lucky Block Coin. Dit is een Britse cryptomunt, die op het moment zeer goed presteert en nog veel groeipotentie heeft.

De beste nieuwe cryptomunten met het meeste potentieel koop je bij eToro!

Veelgestelde vragen

De bekendste en ‘beste’ Chinese Crypto is Neo (NEO). Dit was eerder bekend onder de naam Ant. Dit is de open-source en gedecentraliseerde valuta bij het Neo platform dat al in 2014 werd opgericht. Momenteel werkt Neo hard aan het verbeteren van het eigen netwerk.

De China Crypto Ban is een term die we regelmatig terugzien in het China Crypto Nieuws. Meestal gaat het dan om regulatie van bestaande cryptomunten of praktijken rondom crypto, zoals het handelen en minen ervan. De Chinese overheid probeert zo de opkomst van de digitale munteenheiden onder controle te houden.

In de praktijk kan er via exchanges dan nog steeds gehandeld worden in munten en heeft het geen invloed op de mogelijkheid om crypto te kopen vanuit Nederland. Wel hebben veel Bitcoin miners moeten verhuizen van China naar andere landen, na het verbod op Bitcoin mining.

De Chinese Crypto Yuan is een digitale variant op de Chinese Yuan. Dit project is een cryptocurrency en wordt gesteund door de Chinese overheid. Deze is sinds januari 2022 beschikbaar. De digitale Yuan is beschikbaar in steeds meer bekende Chinese apps.

Chinese Cryptos kun je het beste kopen bij een online broker zoals eToro of Libertex. Deze online brokers geven je toegang tot de cryptomarkt en maken het voor jou als Nederlander mogelijk om betrouwbaar te investeren in Chinese Cryptos.

De beste alternatieven voor Chinese Cryptos zijn de bekende munten die bovendien gedecentraliseerd zijn, waardoor overheden en andere instanties / banken geen invloed kunnen uitoefenen.

Denk daarbij aan munten als Bitcoin, Ethereum en opkomende nieuwe munten met veel potentieel die zich richten op privacy.

Chinese Cryptos: Conclusie

Ook in Nederland kun je uitstekend Chinese Cryptos en alternatieven traden door gebruik te maken van een online broker zoals eToro. Onze tip is om dan voorbij enkel Chinese Cryptos te kijken en ook je onderzoek te doen naar andere munten met veel potentieel.

Of je nou gaat beleggen in Chinese Crypto Coins, Bitcoin of een nieuwere munt; bij eToro zijn ze allemaal beschikbaar tegen de beste prijs. Een account registreren is hier bovendien geheel gratis!

Scroll naar boven