Home » crypto » kopen » welke crypto kopen

Welke crypto kopen? Onze tips voor 2021!

De cryptocurrency markt draait op volle toeren en inmiddels zijn er naast Bitcoin al duizenden munten bijgekomen. Dat maakt het moeilijk om te weten welke crypto kopen het meest verstandige is, een vraag waar we vandaag graag antwoord op gaan geven.

Welke Crypto Kopen? Weet het in 4 stappen!

Weet jij ook nog niet welke crypto kopen verstandig is? Maak dan een account aan bij eToro en kijk bij succesvolle beleggers voor inspiratie!

Een goed voorbeeld van in hoeverre de cryptocurrency markt gegroeid is zijn de verschillende varianten op Bitcoin die uitgebracht zijn. Zo heb je tegenwoordig Bitcoin Gold, Bitcoin Cash, Bitcoin SV en nog veel meer. In dit artikel lees je alles over welke Bitcoin kopen het handigst is voor jouw portfolio. 

Daarnaast helpen we je met alle stappen die nodig zijn om je eerste aankoop in cryptocurrency te doen. Zo kun je vandaag nog beginnen met een eigen account bij een broker.

Welke Crypto Kopen?

Als je begint met beleggen in cryptocurrency is het van belang dat je voor jezelf bedenkt welke strategie je aanhoudt. Dit gaat dan vooral over hoe snel je crypto weer wilt verkopen. 

Er zijn twee duidelijke strategieën met daarbinnen een groot grijs gebied. Je kunt de munten vasthouden voor de toekomst of beginnen met daytraden; daarbij probeer je eigenlijk elke dag op elke investering winst te maken. 

Diverse cryptocurrency-munten

Maar ook welke crypto kopen / welke Bitcoin kopen goed is voor jouw portfolio is van cruciaal belang bij het bepalen van je strategie. Je neemt bij het beleggen in cryptomunten namelijk altijd een groot risico, het is een volatiel product wat inhoudt dat de koers enorm kunnen stijgen, maar ook heftig kunnen dalen .

Daarom is het bijvoorbeeld niet aan te raden om al je geld te investeren in één cryptomunt. Je kunt beter de investering verspreiden over een bepaalde periode en over meerdere munten om minder risico te lopen dat je veel geld verliest. 

Welke Crypto Kopen is verstandig?

Omdat er inmiddels duizenden verschillende cryptomunten zijn is het natuurlijk lastig om te bepalen welke crypto kopen verstandig is en bijvoorbeeld welke Bitcoin kopen goed in je portfolio past. Daarvoor kun je eigen onderzoek doen bij verschillende brokers, deze bieden mogelijkheden om een aantal dingen te bepalen. 

Zo kun je bijvoorbeeld bij sommige brokers veel informatie vinden over een munt. Er zijn bij enkele brokers mogelijkheden om informatie met andere gebruikers te delen, zo vind je de mening en verwachtingen van andere beleggers terug. 

Ook zijn er brokers die je vooral mogelijkheden bieden om de koers te analyseren. Met deze analysemogelijkheden kun je vervolgens zelf inschatten wat de koers van deze munt de komende tijd gaat doen en op basis van die informatie een keuze maken.

In het stappenplan hieronder helpen we je met alles wat er nodig is om te bepalen welke crypto kopen voor jou het meest geschikt is. Daarnaast vind je ook hoe je uiteindelijk overgaat op je eerste aanschaf zodat je vandaag nog kan beginnen met het vullen van je portfolio.

Stap 1: Kies een online broker met cryptocurrency

Ten eerste is het zaak dat je een broker kiest waar je kan gaan beginnen met je eerste crypto aankopen. Hier is het belangrijk dat je kiest voor een broker die past bij jouw kennis en ervaring rondom beleggen. Je hebt namelijk een aantal brokers die meer geschikt zijn voor beginnende beleggers dan andere. 

Ook moet je goed kijken naar het volledige aanbod van de broker. Zo weet je van tevoren goed waar je aan toe bent en in welke producten je kan investeren bij een bepaalde broker; bedenk dus ook voordat je een account aan maakt welke Bitcoin kopen, andere crypto en diverse andere handelsproducten je eventueel aan wilt schaffen.

Tot slot zijn ook de kosten van belang. Bij de ene broker zijn de kosten verwerkt in de aankoop- of verkoopprijs terwijl andere brokers een bepaald percentage berekenen per transactie.  

Welke Crypto Kopen - eToro

Voor de beginnende belegger raden we de online broker eToro aan, bij deze broker hoort een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk platform waar je eenvoudig kunt beginnen. 

Dat komt ook deels door de extra opties die eToro je biedt. Zo kun je aan de slag met de Copy trading tool waarmee je de portfolio’s van andere beleggers in kan zien en kan kopiëren naar je eigen portfolio. 

Op deze manier kun je inspiratie op doen en nog beter bepalen welke crypto kopen het beste is. Het kan je goed helpen bij het diversificeren van je eigen portfolio. 

Cryptomarkten verkennen bij eToro

Je kunt bij eToro beginnen met een gratis demo account, bij dit account krijg je virtueel geld zodat je het platform alvast uit kan proberen. Dit betekent dat je zonder risico investeringen alvast uit kunt proberen en je geen fouten maakt zodra je met je eigen geld begint. 

Ook als je wel met echt geld begint kun je met een laag risico beginnen. Je hoeft de eerste keer dat je geld stort bij eToro namelijk maar te beginnen met een lage minimale inleg van $50 (€42) zodat je ook met kleine beleggingen kan beginnen. 

eToro heeft een groot aanbod verschillende handelsproducten, naast de tientallen cryptomunten kun je bij eToro ook investeren in aandelen, ETF’s, grondstoffen, valuta’s en CFD’s. Zo kun je ook naast je cryptocurrency portfolio een divers portfolio van investeringen samenstellen. 

Als je naast crypto ook in andere producten investeert heb je bij eToro het voordeel dat je 0% commissie betaalt over het kopen en verkopen van aandelen en ETF’s. Voor beginners is het ideaal dat er geen kosten meer achteraf berekent worden maar dat alle prijzen op je beeldscherm 100% kloppen. 

De broker heeft een inschrijving bij meerdere toezichthouders in Europa die ervoor zorgen dat eToro zich houdt aan alle Europese wetgeving voor financiële diensten. Dit zijn het Cypriotische CySEC en het Britse FCA

Ook op zoek naar een broker met veel verschillende producten? Maak dan snel een account aan bij eToro!

Welke Crypto Kopen - Libertex

Een hele andere keuze is Libertex, hier kun je crypto CFD’s afsluiten. Dat houdt in dat je niet de munt zelf koopt, maar wel kunt speculeren op de koers. 

Daarnaast heeft Libertex een groot voordeel om uit te vinden welke crypto kopen je het meest op kan leveren. Je krijgt namelijk veel mogelijkheden om de koersen van de verschillende cryptomunten bij Libertex te analyseren. 

Zo kun je een aantal indicatoren toevoegen en onderzoeken wat er verwacht kan worden in de koers van deze munt. Op basis van die uitkomsten kun je bepalen welke crypto kopen veel op kan leveren en hoe lang je deze moet houden. 

Omdat je in CFD’s handelt bij Libertex heb je de mogelijkheid om een hefboomeffect, stop-loss en take-profit toe te voegen aan de investering. Hiermee kun je zelf nog beter het risico bepalen dat je met een investering neemt. 

Gebruik de analysetools van Libertex om te weten welke Bitcoin kopen het meest rendabel zal worden. Maak eenvoudig een account aan bij Libertex!

Stap 2: Maak een account aan

Een account aanmaken bij een broker is zo gedaan, en in dit voorbeeld kijken we naar eToro. Voor een account heb je alleen een E-mail adres, gebruikersnaam en wachtwoord nodig. 

Zodra je op aanmelden klikt krijg je meteen een mail om je E-mail adres te bevestigen. Als je dat gedaan hebt krijg je onmiddellijk toegang tot het gratis demo account en kun je het platform uitproberen. 

Voordat je met echt geld kunt beginnen is er nog een verificatieproces die je moet doorlopen. Hierbij wordt je gevraagd een kopie van je identiteitsbewijs op te sturen en een vragenlijst in te vullen. 

Stap 3: Geld op account zetten

eToro zal je bericht sturen zodra ze de verificatie gecontroleerd en goedgekeurd hebben. Na dat bericht kun je van je virtuele account overschakelen naar het echte account. 

Om te kunnen gaan investeren moet je natuurlijk wel zorgen voor voldoende geld op je account. Je kunt bij eToro geld storten via allerlei betaalmethodes, voor de meeste mensen zal iDeal het handigst zijn.

Geld storten via iDeal kost bij eToro geen geld, wel worden je euro’s omgerekend naar dollars omdat verder alles op het eToro platform in dollars verloopt. 

Stap 4: Bepaal Welke Crypto Kopen voor jou is

Het overzicht cryptomunten op eToro

Tijd om te bepalen welke crypto je het beste kunt kopen. Bij eToro doe je dit het handigst door de productpagina’s van de verschillende munten te bezoeken. 

Op deze pagina vind je de huidige koers en heb je enkele simpele mogelijkheden om deze koers te analyseren. Daarnaast heb je een feed met de meningen en verwachtingen van andere beleggers over deze munt. 

Ook kun je bij eToro gebruik maken van de copy trading functie om inspiratie op te doen voor je volgende aankoop. Vervolgens kun je de aankoop zelf regelen of meteen een investering kopiëren van een andere belegger naar je eigen portfolio. 

Stap 5: Doe je eerste investering in crypto

Als je zelf de investering wilt doen ga je naar de juiste productpagina en klik je op handelen. Je kunt vervolgens kiezen voor bestellen of handelen. 

Bij handelen koop je rechtstreeks cryptomunten voor de huidige marktprijs terwijl bestellen net iets anders werkt. Daarbij kies je zelf de prijs die je per munt wilt betalen, zodra er een verkoper de munt aanbiedt voor deze prijs worden de orders uitgevoerd. 

Doe onderzoek bij eToro en kom erachter welke crypto kopen voor jou het best is. Maak je account vandaag nog aan en je krijgt meteen toegang tot het platform!

Welke Crypto Kopen?

Het is een lastig proces, erachter komen welke crypto kopen voor jou het meest geschikt is. Online is er veel informatie over cryptocurrency te vinden en zijn er veel mensen die de munt waar zij in hebben geïnvesteerd aan de man willen brengen. 

Hierdoor heb je soms minder aan nieuwsberichten of opinieartikelen omdat je moeilijk kan onderscheiden wat bruikbare informatie is en wat onzin blijkt. We hebben wel een aantal tips hieronder verzameld die je helpen bij het maken van de keuze.

Welke Bitcoin Kopen? – Originele Bitcoin blijft de belangrijkste

Het was de allereerste cryptomunt die uitgebracht werd en de whitepaper van Satoshi Nakamoto is nog steeds erg belangrijk voor de wereld van cryptocurrency. We zien nog altijd een duidelijk verband tussen de prestaties van de gehele markt en de prestaties van Bitcoin. 

Er zijn tegenwoordig alternatieve munten die op Bitcoin lijken, maar voorlopig zal Bitcoin de belangrijkste cryptomunt met de hoogste waarde blijven. Het antwoord op welke Bitcoin kopen is dan ook: koop de originele, grootste Bitcoin met de meeste waarde en gebruikers. Dit is ook een goede basis voor jouw cryptocurrency portfolio. 

Zorg dat je een goede balans vind tussen grote munten als Bitcoin, Ethereum, Cardano en andere altcoins. Bij altcoins neem je meer risico, maar de potentie in de koers lijkt soms wel groter. 

Welke Crypto Kopen? – Andere geschikte crypto investeringen

Hierboven werd de munt al even genoemd: Ethereum. Het is momenteel qua marktwaarde de tweede cryptomunt in de wereld en wordt veel gebruikt voor de ontwikkeling van andere cryptomunten of nieuwe ontwikkelingen als NFT’s. 

Ook Cardano is de afgelopen jaren sterk gegroeid, deze munt zet zichzelf neer als geschikt alternatief van Bitcoin. Zo is het zuiniger met energie en is het gehele netwerk sneller dan dat van Bitcoin. 

Begin vandaag nog met de gezonde basis cryptomunten voor jouw portfolio bij eToro!

Welke Bitcoin Kopen?

Er is maar één echte Bitcoin, maar toch zijn er inmiddels ook munten als Bitcoin Gold, Bitcoin Cash en Bitcoin SV op de markt. Deze alternatieven voor Bitcoin zijn ontwikkeld door mensen die het niet eens waren met de huidige technologie van Bitcoin of juist met de vernieuwingen, en daarom besloten het heft in eigen handen te nemen.

Om precies de verschillen te snappen achter deze munten is het belangrijk om veel kennis te hebben van blockchain netwerken. De verschillen zitten over het algemeen in de manier waarop nieuwe blocks aangemaakt worden en het netwerk onderhouden blijft. 

Welke Bitcoin Kopen? - Bitcoin Cash

De ontwikkelaars van Bitcoin Cash vonden destijds dat Bitcoin niet een geschikt betaalmiddel is en gaat worden Hiervoor kunnen er namelijk te weinig transacties afgerond worden in een bepaalde tijd.

De oplossing hiervoor was het aanpassen van de capaciteit van één block, en deze groter maker dan voorheen.

Waar die destijds bij Bitcoin slechts 1MB was kan Bitcoin Cash blocks van 32MB aanmaken, dit houdt in dat er in één block 32 keer zoveel transacties verwerkt kunnen worden als dat daarvoor het geval was.

welke crypto kopen / welke bitcoin kopen

Welke Bitcoin Kopen? – Bitcoin Gold

Ook Bitcoin Gold is een rechtstreekse afsplitsing van het Bitcoin netwerk. De ontwikkelaars van deze munt zagen een groot probleem in hoe Bitcoin tegenwoordig gemined wordt, zo zijn er steeds meer miners die met een ASIC minen; een stuk hardware specifiek gemaakt voor mining. 

Toen Bitcoin uitgebracht wordt kon je nog gemakkelijk op de grafische kaart van je computer minen, wat het mogelijk maakte voor iedereen. Bij Bitcoin Gold vrezen ze voor de decentraliteit van Bitcoin als er alleen nog grote spelers met veel ASIC’s gaan minen.  

Daarom is Bitcoin Gold weer alleen te minen via een GPU en niet via de speciaal voor Bitcoin mining gemaakte ASIC’s. Zo zouden er meer mensen betrokken zijn bij het netwerk en zou de blockchain database zo decentraal mogelijk gecreëerd en opgeslagen worden. 

Als beginner is de vraag ‘welke Bitcoin kopen’ relatief makkelijk te beantwoorden; je wilt in principe altijd voor de gewone Bitcoin gaan. Voor beleggers die alles over blockchain technologie weten kan het interessant zijn om te bepalen welke van de Bitcoin afsplitsingen het meeste kans van slagen heeft. 

Weet jij welke Bitcoin kopen voor jou is? Maak snel een account aan bij eToro en stel jouw Bitcoin portfolio samen!

Welke Crypto Kopen: Bij deze broker kun je het beste terecht!

eToro is de broker om te gebruiken als jij als beginners inspiratie op wilt doen om te weten welke crypto kopen goed is. Bij deze broker heb je namelijk de meeste manieren om deze inspiratie te vinden. 

Je vindt bij deze broker natuurlijk het bekende Bitcoin en de afsplitsingen van deze munt. Daarnaast heeft het nog tientallen andere geschikte cryptomunten om te kopen. Voor inspiratie kun je onze top 10 cryptomunten om te kopen lezen!

Bij eToro krijg je de laatste statistieken, een aantal eenvoudig, doch handige analysetools en de mogelijkheid om de portfolio’s van andere beleggers in te zien. Bij die portfolio’s zie je een risico score en de geschiedenis van het rendement, zodat je een nog beter onderbouwde keuze kunt maken. 

Zoek een broker met een ruim aanbod verschillende cryptomunten en doe zelf onderzoek om te weten welke crypto kopen voor jouw portfolio het beste is! 

Tip: Kijk goed naar de risicoscore van de portfolio’s van andere beleggers in cryptocurrency en vergelijk deze met elkaar om erachter te komen waar het meeste risico vandaan komt. 

Welke Crypto Kopen: Veelgestelde vragen

Het is een lastige beslissing omdat uiteindelijk elke cryptomunt een goede investering kan zijn. Er zijn al veel voorbeelden geweest van munten die niet te verklaren omhoog schoten qua koers. Probeer altijd te achterhalen hoe veilig een cryptomunt is en op welke manier deze in het dagelijks leven gebruikt kan gaan worden. 

Voorlopig lijken de originele Bitcoin, Ethereum en enkele grote altcoins zoals Cardano, Link en Solana prima investeringen. Hou echter in de gaten dat er nooit garantie is op de prestaties van een munt, en deze zowel meer als minder waard kan worden. 

Er zijn van Bitcoin inmiddels meerdere afsplitsingen van ontwikkelaars die een andere visie hadden op de munt. De beste investering blijft nog altijd de gewone Bitcoin, dit is de meest stabiele cryptomunt. Je vindt deze onder de ticker ‘BTC’. 

Het allerhoogste rendement met een investering kun je behalen als je investeert in een onbekende altcoin. Echter brengt dit ook het meeste risico met zich mee, waar Bitcoin zijn waarde redelijk vast lijkt te houden kunnen altcoins in één dag een enorm deel van de waarde kwijtraken. 

Je zult nooit 100% zeker weten dat een cryptomunt die je koopt in waarde gaat stijgen. Je kunt wel je zo goed mogelijk verdiepen in de technologie achter een munt en goede analyses uitvoeren op de koers van een munt. 

Bitcoin blijft zich ontwikkelen en er zijn een aantal mensen die een andere visie hebben op de toekomst van Bitcoin. Dit proberen ze in een afsplitsing te verbeteren en zo een verbeterde Bitcoin op de markt te brengen. 

Welke Crypto Kopen: Conclusie

Het is slim om aan een aantal dingen te denken zodra je overweegt crypto te kopen. Probeer zo goed mogelijk een divers portfolio samen te stellen en hou altijd een gezonde balans tussen de bekende, waardevolle cryptomunten en je altcoins. 

Denk er ook aan dat Bitcoin altijd belangrijk is voor de markt, als Bitcoin daalt heeft dat effect voor de hele markt. Het is handig om Bitcoin als basis voor je portfolio te hebben omdat deze het meest overeind lijkt te blijven tijdens crashes. Welke Bitcoin kopen dan nodig is? De originele Bitcoin die je vindt onder de ticker ‘BTC’ bij bijvoorbeeld eToro!

Scroll naar top