Welke crypto kopen? Overzicht beste crypto’s voor 2023!

Handel in crypto kopen kan tot grote winsten leiden. Dan is het uiteraard wel van belang dat je de juiste crypto’s koopt. Welke crypto kopen is het beste als je graag rijk wil worden in 2022? Dat verklappen we in dit artikel door middel van een handig overzicht met de beste crypto’s van het moment!

Welke Crypto Kopen - Top 10 beste crypto's 2022!

Weet jij ook nog niet welke crypto kopen verstandig is? Maak dan een account aan bij eToro en kijk bij succesvolle beleggers voor inspiratie!

Met alle crypto’s in de omloop is het moeilijk om door de bomen het bos te zien. Logisch dus dat je wil weten welke crypto je moet kopen. In dit artikel lees je direct alles over de beste crypto’s van het moment en krijg je antwoord op de veelgestelde vraag: “Welke crypto kopen?”.

We helpen je daarnaast ook met alle stappen die nodig zijn om je eerste aankoop in cryptocurrency te doen. Zo kun je vandaag nog beginnen met een eigen account bij een broker.

Welke Crypto Kopen in 5 korte stappen

Omdat er inmiddels duizenden verschillende cryptomunten zijn is het natuurlijk lastig om te bepalen welke crypto kopen verstandig is en bijvoorbeeld welke Bitcoin kopen goed in je portfolio past. Daarvoor kun je eigen onderzoek doen bij verschillende brokers, deze bieden mogelijkheden om een aantal dingen te bepalen. 

Zo kun je bijvoorbeeld bij sommige brokers veel informatie vinden over een munt. Er zijn bij enkele brokers mogelijkheden om informatie met andere gebruikers te delen, zo vind je de mening en verwachtingen van andere beleggers terug. 

Ook zijn er brokers die je vooral mogelijkheden bieden om de koers te analyseren. Met deze analysemogelijkheden kun je vervolgens zelf inschatten wat de koers van deze munt de komende tijd gaat doen en op basis van die informatie een keuze maken.

In het stappenplan hieronder helpen we je met alles wat er nodig is om te bepalen welke crypto kopen voor jou het meest geschikt is. Daarnaast vind je ook hoe je uiteindelijk overgaat op je eerste aanschaf zodat je vandaag nog kan beginnen met het vullen van je portfolio.

Stap 1: Kies een online broker met cryptocurrency

Ten eerste is het zaak dat je een broker kiest waar je kan gaan beginnen met je eerste crypto aankopen. Hier is het belangrijk dat je kiest voor een broker die past bij jouw kennis en ervaring rondom beleggen. Je hebt namelijk een aantal brokers die meer geschikt zijn voor beginnende beleggers dan andere.

Welke Crypto Kopen - Zo werkt Lucky Block kopen!

De nummer 1 crypto om op dit moment te kopen is Lucky Block. Het is een van de goedkoopste cryptomunten en heeft veel potentie.

Lucky Block is gebouwd op de blockchain en richt zich op het hebben van een game gallery. Hier kunnen gebruikers play2earn games spelen.

Gebruikers kunnen hier meedoen aan trekkingen en giveaways. In half mei begint Lucky Block met het houden van dagelijkse trekkingen.

Hierbij wordt een grote jackpot ter waarde van 2 miljoen weggegeven. Er is ook een kleinere trekking voor houders van de Lucky Block NFT.

Hier kun je extra prijzen winnen zoals een Lamborghini Aventador of een miljoen aan crypto. Als je een wallet hebt met een bepaald aantal Lucky Block tokens kun je gratis meedoen aan de trekking.

Hiervoor connect je dagelijks je wallet aan de mobiele app van Lucky Block. Dan wordt je beloond met een ticket. Het is mogelijk om tickets bij te kopen om meer kans te maken.

Wil jij  profiteren van het voordelige tarief van de Lucky Block tokens? Volg dan onderstaande stappen!

1. Download een digitale wallet – Hiermee verstuur en ontvang je cryptomunten. De wallet kun je gratis downloaden, en voor de presale zijn MetaMask en Trust Wallet het geschiktst.

2. Koop BNB (Binance Coin) – Deze cryptomunt heb je nodig om te kunnen ruilen / swappen voor Lucky Block Tokens. Kopen kan eenvoudig bij broker Binance, waarna je de BNB verstuurt naar je digitale wallet.

3. Verbind je wallet PancakeSwap en ruil de BNB voor Lucky Block – Bezoek de PancakeSwap pagina. Je kunt vervolgens aangeven hoeveel Lucky Block Tokens je wilt kopen voor de Binance Coin.  Het minimale bedrag is 0.16 BNB (~€75). Kies het gewenste bedrag en klik op “buy now”.

Welke Crypto Kopen - eToro

Voor de beginnende belegger raden we de online broker eToro aan, bij deze broker hoort een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk platform waar je eenvoudig kunt beginnen. 

Dat komt ook deels door de extra opties die eToro je biedt. Zo kun je aan de slag met de Copy trading tool waarmee je de portfolio’s van andere beleggers in kan zien en kan kopiëren naar je eigen portfolio. 

Op deze manier kun je inspiratie op doen en nog beter bepalen welke crypto kopen het beste is. Het kan je goed helpen bij het diversificeren van je eigen portfolio. 

Cryptomarkten verkennen bij eToro

Je kunt bij eToro beginnen met een gratis demo account, bij dit account krijg je virtueel geld zodat je het platform alvast uit kan proberen. Dit betekent dat je zonder risico investeringen alvast uit kunt proberen en je geen fouten maakt zodra je met je eigen geld begint. 

Ook als je wel met echt geld begint kun je met een laag risico beginnen. Je hoeft de eerste keer dat je geld stort bij eToro namelijk maar te beginnen met een lage minimale inleg van $50 (€42) zodat je ook met kleine beleggingen kan beginnen. 

eToro heeft een groot aanbod verschillende handelsproducten, naast de tientallen cryptomunten kun je bij eToro ook investeren in aandelen, ETF’s, grondstoffen, valuta’s en CFD’s. Zo kun je ook naast je cryptocurrency portfolio een divers portfolio van investeringen samenstellen. 

Als je naast crypto ook in andere producten investeert heb je bij eToro het voordeel dat je 0% commissie betaalt over het kopen en verkopen van aandelen en ETF’s. Voor beginners is het ideaal dat er geen kosten meer achteraf berekent worden maar dat alle prijzen op je beeldscherm 100% kloppen. 

De broker heeft een inschrijving bij meerdere toezichthouders in Europa die ervoor zorgen dat eToro zich houdt aan alle Europese wetgeving voor financiële diensten. Dit zijn het Cypriotische CySEC en het Britse FCA

Ook op zoek naar een broker met veel verschillende producten? Maak dan snel een account aan bij eToro!

Welke Crypto Kopen - Skilling

Skilling is een nieuw en overzichtelijk platform dat gebruikt kan worden door elk soort trader. Een nieuwe, een ervaren, een minder actieve of een actieve trader. Het kan allemaal op het platform van Skilling!

De broker wordt geautoriseerd en gereguleerd door een toezichthouder. Deze heet Seychelles Financial Services Authority. Skilling dient zich aan strenge regels te houden.

Bij Skilling kan je in beperkte vormen handelen. Dit is namelijk alleen mogelijk met CFD’s en Forex. Wel kun je kiezen uit veel verschillende producten. 

Het minimale stortingsbedrag van Skilling is 100 dollar en het opname limiet is 50 dollar. Deze aantallen zijn niet al te hoog, maar zeker niet laag.

Begin vandaag nog bij Skilling!

Welke Crypto Kopen - Capital.com

Capital is al een aardig grote speler op de financiële markt. Deze broker heeft al aardig veel klanten. Ze zijn gevestigd in Engeland.

De toenemende populariteit komt uiteraard door de crypto’s, maar ook door de voordelen van Capital.com. Zo is hier bijvoorbeeld 0% commissie.

Een ander voordeel is het stortingsbedrag. Het minimum is erg laag en dit maakt het mogelijk om iedereen te laten investeren. De nieuwe mensen kunnen even met lage bedragen uitproberen.

Begin direct bij Capital.com door op de knop hieronder te drukken!

Welke Crypto Kopen - Libertex

Een hele andere keuze is Libertex, hier kun je crypto CFD’s afsluiten. Dat houdt in dat je niet de munt zelf koopt, maar wel kunt speculeren op de koers. 

Daarnaast heeft Libertex een groot voordeel om uit te vinden welke crypto kopen je het meest op kan leveren. Je krijgt namelijk veel mogelijkheden om de koersen van de verschillende cryptomunten bij Libertex te analyseren. 

Zo kun je een aantal indicatoren toevoegen en onderzoeken wat er verwacht kan worden in de koers van deze munt. Op basis van die uitkomsten kun je bepalen welke crypto kopen veel op kan leveren en hoe lang je deze moet houden. 

Omdat je in CFD’s handelt bij Libertex heb je de mogelijkheid om een hefboomeffect, stop-loss en take-profit toe te voegen aan de investering. Hiermee kun je zelf nog beter het risico bepalen dat je met een investering neemt. 

Gebruik de analysetools van Libertex om te weten welke Bitcoin kopen het meest rendabel zal worden. Maak eenvoudig een account aan bij Libertex!

Stap 2: Maak een account aan

Een account aanmaken bij een broker is zo gedaan, en in dit voorbeeld kijken we naar eToro. Voor een account heb je alleen een E-mail adres, gebruikersnaam en wachtwoord nodig. 

Zodra je op aanmelden klikt krijg je meteen een mail om je E-mail adres te bevestigen. Als je dat gedaan hebt krijg je onmiddellijk toegang tot het gratis demo account en kun je het platform uitproberen. 

Voordat je met echt geld kunt beginnen is er nog een verificatieproces die je moet doorlopen. Hierbij wordt je gevraagd een kopie van je identiteitsbewijs op te sturen en een vragenlijst in te vullen. 

Stap 3: Geld op account zetten

eToro zal je bericht sturen zodra ze de verificatie gecontroleerd en goedgekeurd hebben. Na dat bericht kun je van je virtuele account overschakelen naar het echte account. 

Om te kunnen gaan investeren moet je natuurlijk wel zorgen voor voldoende geld op je account. Je kunt bij eToro geld storten via allerlei betaalmethodes, voor de meeste mensen zal iDeal het handigst zijn.

Geld storten via iDeal kost bij eToro geen geld, wel worden je euro’s omgerekend naar dollars omdat verder alles op het eToro platform in dollars verloopt. 

Stap 4: Bepaal Welke Crypto Kopen voor jou is

Het overzicht cryptomunten op eToro

Tijd om te bepalen welke crypto je het beste kunt kopen.  Wij raden hiervoor Lucky Block aan als beste coin om te starten. Bij eToro doe je dit het handigst door de productpagina’s van de verschillende munten te bezoeken. 

Op deze pagina vind je de huidige koers en heb je enkele simpele mogelijkheden om deze koers te analyseren. Daarnaast heb je een feed met de meningen en verwachtingen van andere beleggers over deze munt. 

Stap 5: Doe je eerste investering in crypto

Als je zelf de investering wilt doen ga je naar de juiste productpagina en klik je op handelen. Je kunt vervolgens kiezen voor bestellen of handelen. 

Bij handelen koop je rechtstreeks cryptomunten voor de huidige marktprijs terwijl bestellen net iets anders werkt. Daarbij kies je zelf de prijs die je per munt wilt betalen, zodra er een verkoper de munt aanbiedt voor deze prijs worden de orders uitgevoerd. 

Doe onderzoek bij eToro en kom erachter welke crypto kopen voor jou het best is. Maak je account vandaag nog aan en je krijgt meteen toegang tot het platform!

Welke Crypto Kopen in 2022? Top 5 beste crypto's

#1. Lucky Block (LBLOCK)

Lucky Block is erg populair en is een van de goedkoopste cryptomunten ter wereld. Lucky Block heeft een game gallery waar gebruikers games kunnen spelen en kunnen meedoen aan trekkingen en giveaways.

Het is gemakkelijk veel Lucky Block in een keer te kopen omdat de coin zo goedkoop is. Zo kun je veel LBLOCK kopen om bijvoorbeeld te gebruiken voor tickets of games. Let op dat Lucky Block niet verkrijgbaar is via eToro, en je daarvoor beter even kunt kijken op de Lucky Block website

Het is geen verrassing dat deze crypto ontzettend gewild is. Het potentieel van een hoge ROI bij deze crypto is torenhoog en vroege investeerders hebben een grote kans flinke winsten te boeken. Reden genoeg dus dat Lucky Block op #1 staat in onze lijst van beste crypto’s voor dit jaar.

#2. DeFi coin (DEFC)

DeFi coin is een mooie aanvulling op jouw crypto portfolio en is goedkoop in de aanschaf. DeFi coin kun je verdienen door te farmen en DeFi coin kun je swappen.

DeFi coin is een token volledig aangestuurd door de gemeenschap. DeFi coin kun je kopen via Bitmart en PancakeSwap, maar nog niet via eToro. Bekijk voor meer info de DeFi coin website.

DeFi coin presteert uitstekend en heeft onlangs een nieuwe versie van hun roadmap gelanceerd, een eigen DEX, een app en farming pools waar je beloningen kunt verdienen.

#3. Sandbox (SAND)

Ook het Sandbox netwerk heeft een interessant concept ontwikkeld. Binnen het platform kun je virtueel land in de vorm van NFT’s kopen. Hierop kun je bouwen wat je wil en alles wat je hieraan verdiend is voor jou. De crypto SAND wordt gebruikt om deze stukken land aan te schaffen. 

Alhoewel Sandbox nog redelijk jong is, maakt het nu al deel uit van de top 40 grootste crypto’s. De crypto heeft dus flink veel potentieel en het is niet onredelijk om te verwachten dat Sandbox flink gaat groeien dit jaar.

#4. Solana (SOL)

Solana heeft de afgelopen periode genoten van enorm succes met de daarbij behorende stijging in de koers van SOL crypto. Kenners geven Solana een goede kans om op de lange termijn een grote concurrent voor het Ethereum netwerk te worden.

Dit komt dankzij de zeer lage transactiekosten die je betaalt binnen het netwerk. Verwachting is dat ook dit jaar Solana alleen maar populairder gaat worden.

#5. Cardano (ADA)

Niet alleen jonge crypto’s worden dit jaar verwacht in waarde te stijgen. Cardano is al actief sinds 2015 en wordt gezien als één van de meest stabiele blockchains met zeer veel potentieel. Met de introductie van een smart contract functionaliteit lijkt Cardano weer een flinke groei te gaan doormaken dit jaar.

Begin vandaag nog met de gezonde basis cryptomunten voor jouw portfolio bij eToro!

Welke Crypto Niet Kopen?

Er zijn uiteraard ook crypto’s die je beter kunt ontwijken. De wereld van crypto is relatief ongereguleerd, wat zijn voordelen heeft, maar uiteraard ook zijn nadelen. Je kunt deze problemen beter ontwijken door te beleggen bij een gereguleerde broker. Een goed voorbeeld hiervan is eToro.

Zo ontwijk je potentiële scams en investeer je niet bij ongereguleerde crypto exchanges, waar je een grote kans hebt dat je je geld niet meer terugziet. Wanneer je belegt via een gereguleerde broker weet je altijd zeker dat je belegt in legitieme cryptocurrency’s.

Welke Crypto Nu Kopen - Welke Crypto Kopen Januari 2022

Hieronder vind je een handig overzicht met de top 10 crypto’s voor 2022 en wat de huidige ranking is.

TopNaamTickerRank
1TamadogeTAMA-
2Battle InfinityIBAT3895
3Lucky BlockLBLOCK4431
4DeFi coinDEFC6004
5CardanoADA8
6SolanaSOL9
7ChainlinkLINK23
8PolygonMATIC13
9DecentralandMANA29
10UniswapUNI24

Welke Crypto Vandaag kopen?

We raden je aan om begin 2022 te investeren in Lucky Block. Lucky Block is een vrij nieuwe cryptomunt en is erg goedkoop. Momenteel kost een Lucky Block coin zo’n €0,0011. Het is dus gemakkelijk Lucky Block in hoge aantallen te kopen.

In Welke Crypto Investeren op de lange termijn

Lucky Block is interessant door de game gallery en de trekkingen en giveaways. Hierdoor lijkt Lucky Block een goede investering te zijn.

Door dit nieuwe innovatieve concept kan het zomaar zijn dat de coin voor langere tijd in waarde zal stijgen. Niet zonder pieken en dalen uiteraard, zoals we gewend zijn van crypto’s.

Welke Bitcoin Kopen?

Er is maar één echte Bitcoin, maar toch zijn er inmiddels ook munten als Bitcoin Gold, Bitcoin Cash en Bitcoin SV op de markt. Deze alternatieven voor Bitcoin zijn ontwikkeld door mensen die het niet eens waren met de huidige technologie van Bitcoin of juist met de vernieuwingen, en daarom besloten het heft in eigen handen te nemen.

Om precies de verschillen te snappen achter deze munten is het belangrijk om veel kennis te hebben van blockchain netwerken. De verschillen zitten over het algemeen in de manier waarop nieuwe blocks aangemaakt worden en het netwerk onderhouden blijft. 

Welke Bitcoin Kopen? - Bitcoin Cash

De ontwikkelaars van Bitcoin Cash vonden destijds dat Bitcoin niet een geschikt betaalmiddel is en gaat worden Hiervoor kunnen er namelijk te weinig transacties afgerond worden in een bepaalde tijd.

De oplossing hiervoor was het aanpassen van de capaciteit van één block, en deze groter maker dan voorheen.

Waar die destijds bij Bitcoin slechts 1MB was kan Bitcoin Cash blocks van 32MB aanmaken, dit houdt in dat er in één block 32 keer zoveel transacties verwerkt kunnen worden als dat daarvoor het geval was.

welke crypto kopen / welke bitcoin kopen

Welke Bitcoin Kopen? – Bitcoin Gold

Ook Bitcoin Gold is een rechtstreekse afsplitsing van het Bitcoin netwerk. De ontwikkelaars van deze munt zagen een groot probleem in hoe Bitcoin tegenwoordig gemined wordt, zo zijn er steeds meer miners die met een ASIC minen; een stuk hardware specifiek gemaakt voor mining. 

Toen Bitcoin uitgebracht wordt kon je nog gemakkelijk op de grafische kaart van je computer minen, wat het mogelijk maakte voor iedereen. Bij Bitcoin Gold vrezen ze voor de decentraliteit van Bitcoin als er alleen nog grote spelers met veel ASIC’s gaan minen.  

Daarom is Bitcoin Gold weer alleen te minen via een GPU en niet via de speciaal voor Bitcoin mining gemaakte ASIC’s. Zo zouden er meer mensen betrokken zijn bij het netwerk en zou de blockchain database zo decentraal mogelijk gecreëerd en opgeslagen worden. 

Als beginner is de vraag ‘welke Bitcoin kopen’ relatief makkelijk te beantwoorden; je wilt in principe altijd voor de gewone Bitcoin gaan. Voor beleggers die alles over blockchain technologie weten kan het interessant zijn om te bepalen welke van de Bitcoin afsplitsingen het meeste kans van slagen heeft. 

Weet jij welke Bitcoin kopen voor jou is? Maak snel een account aan bij eToro en stel jouw Bitcoin portfolio samen!

Welke Crypto Kopen: Bij deze broker kun je het beste terecht!

eToro is de broker om te gebruiken als jij als beginners inspiratie op wilt doen om te weten welke crypto kopen goed is. Bij deze broker heb je namelijk de meeste manieren om deze inspiratie te vinden. 

Je vindt bij deze broker natuurlijk het bekende Bitcoin en de afsplitsingen van deze munt. Daarnaast heeft het nog tientallen andere geschikte cryptomunten om te kopen. Voor inspiratie kun je onze top 10 cryptomunten om te kopen lezen!

Bij eToro krijg je de laatste statistieken, een aantal eenvoudig, doch handige analysetools en de mogelijkheid om de portfolio’s van andere beleggers in te zien. Bij die portfolio’s zie je een risico score en de geschiedenis van het rendement, zodat je een nog beter onderbouwde keuze kunt maken. 

Zoek een broker met een ruim aanbod verschillende cryptomunten en doe zelf onderzoek om te weten welke crypto kopen voor jouw portfolio het beste is! 

Tip: Kijk goed naar de risicoscore van de portfolio’s van andere beleggers in cryptocurrency en vergelijk deze met elkaar om erachter te komen waar het meeste risico vandaan komt. 

Welke Crypto Kopen: Veelgestelde vragen

Voor 2022 raden we aan om Lucky Block crypto te kopen. Deze is sinds kort beschikbaar om te traden met Binance Coins op het platform van PancakeSwap!

Er zijn van Bitcoin inmiddels meerdere afsplitsingen van ontwikkelaars die een andere visie hadden op de munt. De beste investering blijft nog altijd de gewone Bitcoin, dit is de meest stabiele cryptomunt. Je vindt deze onder de ticker ‘BTC’. 

Het allerhoogste rendement met een investering kun je behalen als je vroeg investeert in een coin met een veelbelovend en innovatief concept als Lucky Block.

Echter brengt dit ook het meeste risico met zich mee, waar Bitcoin zijn waarde redelijk vast lijkt te houden kunnen altcoins in één dag een enorm deel van de waarde kwijtraken. 

Hiervoor kun je het beste in een stabiele crypto munt als Cardano beleggen. Maar ook nieuwe innovatieve concepten die bestaande markten vernieuwen kunnen op de lange termen een flinke ROI opleveren.

Een goed voorbeeld hiervan is Lucky Block met hun nieuwe kijk op online gokken.

Je zult nooit 100% zeker weten dat een cryptomunt die je koopt in waarde gaat stijgen. Je kunt wel je zo goed mogelijk verdiepen in de technologie achter een munt en goede analyses uitvoeren op de koers van een munt. 

Bitcoin blijft zich ontwikkelen en er zijn een aantal mensen die een andere visie hebben op de toekomst van Bitcoin. Dit proberen ze in een afsplitsing te verbeteren en zo een verbeterde Bitcoin op de markt te brengen. 

Welke Crypto Kopen: Conclusie

Het is slim om aan een aantal dingen te denken zodra je overweegt crypto te kopen. Probeer zo goed mogelijk een divers portfolio samen te stellen en hou altijd een gezonde balans tussen de bekende, waardevolle cryptomunten en je altcoins. 

Denk er ook aan dat Bitcoin altijd belangrijk is voor de markt, als Bitcoin daalt heeft dat effect voor de hele markt. Het is handig om Bitcoin als basis voor je portfolio te hebben omdat deze het meest overeind lijkt te blijven tijdens crashes. Welke Bitcoin kopen dan nodig is? De originele Bitcoin die je vindt onder de ticker ‘BTC’ bij bijvoorbeeld eToro!