Cosmos Coin Kopen met PayPal en iDeal

Handelen in cryptocurrency is populairder dan ooit en je kunt met verschillende investeringen je portfolio flink uitbreiden. Een veelbesproken nieuwe coin is Cosmos Coin.  Lees in dit artikel hoe je snel kan beginnen met Cosmos Coin kopen!

Bij een online broker Cosmos Coin Kopen - Een stappenplan

Meteen beginnen met Cosmos Coin Kopen? Dat kan gewoon vandaag via de groene knop en je kunt direct beginnen! 

Via eToro kun je gemakkelijk Cosmos coins aanschaffen. In dit artikel lees je alles over deze crypto, hoe het met de koers gaat en hoe je het best Cosmos coins kunt aanschaffen.

Heb je meer interesse in andere crypto? Lees dan hier alles over eenvoudig online cryptovaluta kopen

Wat is Cosmos (ATOM)?

‘Cosmos is the Internet of Blockchains’. Het is een snelgroeiend ecosysteem dat bestaat uit diverse onafhankelijke, parallelle blockchains, apps en services die met elkaar verbonden zijn. 

Blockchains zijn databases waar transacties van een crypto op worden beveiligd en opgeslagen. Dit kunnen verschillende soorten transacties zijn. Denk aan een digitale munt of aan belangrijke gegevens.

Cosmos (ATOM) coin

Het Cosmos netwerk is opgericht in 2014 door Jae Kwon en Ethan Buchman. Ook creëerden zij destijds Tendermint, wat Cosmos zou aandrijven. De blockchains kunnen opschalen én met elkaar samenwerken. 

Destijds was het doel van Tendermint om een nieuw algoritme te ontwikkelen, dat efficiënter werkt dan dat van Bitcoin en dit bleek een groot succes te zijn. Voor Cosmos was het zo dat blockchains stil zaten en deze niet met elkaar konden samenwerken. Ombouwen was lastig en ze konden maar een klein aantal transacties per seconde aan. 

De meeste mensen die op dit moment beleggen in Cosmos crypto, doen dit omdat ze geloven in het Cosmos project en de toekomst ervan. 

Wil jij direct beginnen met het aanschaffen van Cosmos Coin? Wees er dan gauw bij, creëer jouw account op eToro en begin vandaag! 

Hoe kan ik Cosmos Coin Kopen?

Cosmos crypto kopen wordt steeds makkelijker, doordat er steeds meer online brokers beschikbaar zijn. Het is belangrijk dat je goed kijkt naar welke broker bij jou past en welke broker aanbiedt waar jij geïnteresseerd in bent. 

Door al deze verschillende bestaande brokers, kan het soms lastig zijn voor een toekomstige belegger om te zien welke broker nou de juiste is.

Dit begrijpen wij maar al te goed, en daarom hebben wij hieronder een stappenplan gemaakt om je op weg te helpen naar de beste online broker voor jou. 

Geïnteresseerd in de huidige koers van de Cosmos Coin?

Via de knop kom je bij de actuele koers van Cosmos Coin.

Cosmos Crypto Kopen stappenplan

Stap 1: Kies de broker die bij je past

De eerste stap is om de juiste broker voor jou te vinden, zodat je op een fijne manier Cosmos crypto kunt kopen. Hieronder laten we je een selectie zien van verschillende brokers, die wereldwijd erg populair zijn. 

Er is een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten. Zo is het belangrijk om te weten hoe je cryptocurrency wordt aangeboden door jouw broker.

Ook kan het handig zijn om alvast te kijken naar de rest van het aanbod van de broker. Misschien bieden ze nog meer crypto aan waarin je wil investeren? Of misschien mis je juist wat bij deze broker.

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Cosmos Coin Kopen bij eToro

De online broker eToro is zeer geschikt voor beginnende beleggers. Is dit de eerste keer beleggen voor jou? Dan zul je veel voordelen ondervinden uit de gebruiksvriendelijkheid en de andere functies van deze online broker. 

eToro wordt gereguleerd door de Britse FCA (Financial Conduct Authority). Dit is belangrijk om te weten, omdat je zeker wil zijn van het feit dat er een toezichthoudende instantie meekijkt, zodat er op een goede manier met je geld om gegaan wordt. 

De voorpagina van eToro is heel overzichtelijk en het beschikt over duidelijke (zoek)functies. Dit zorgt ervoor dat een beginnende belegger er snel achter komt wat er allemaal mogelijk is en hoe hij of zij kan beginnen met beleggen.

Daarnaast biedt eToro een breed aanbod van verschillende handelsproducten. Zo kun je aandelen, CFD’s, ETF’s, grondstoffen en crypto aanschaffen op dit platform!

Weet je nog niet zeker of beleggen iets voor jou is? Ook dat is bij eToro geen probleem: deze online broker beschikt over een gratis demofunctie, zodat jij er snel achter komt of beleggen bij jou past en leer je het platform kennen zonder meteen het risico te lopen dat je je geld kwijtraakt. 

Ben je er inmiddels over uit en denk je echt geld te willen gaan beleggen? Dan kun je overstappen op een volwaardig account en echt beginnen. eToro houdt een lage minimale inleg van $50,- (€42) aan, zodat je zonder al je geld in te moeten leggen aan de slag kunt gaan. 

Hier komt nog bij dat eToro 0% commissie rekent op aandelen en EFT’s. Dit maakt het nog aantrekkelijker om te beleggen via eToro. 

Wat ook fijn is voor beginnende beleggers, is dat je kunt leren van ervaren beleggers via de CopyTrading functie. Deze functie zorgt ervoor dat je de portfolio’s van succesvolle beleggers kunt inzien en deze zelfs kunt kopiëren. Zo kun je een mooi portfolio opbouwen, zonder al te veel tijd te hoeven investeren.

Al met al is eToro het beste platform om mee te beginnen als je nog niet zo ervaren bent met beleggen. De lage kosten, het lage risico, het kunnen oefenen met de demofunctie en de CopyTrading functie zorgen ervoor dat dit platform perfect is voor beginners. 

Ben jij geïnteresseerd in Cosmos Atom Kopen? Maak gauw je eigen (demo)account aan bij eToro!

Cosmos Atom Kopen bij Libertex

Het Libertex platform is geschikt voor verschillende beleggers: beginnend of ervaren, je kunt bij Libertex goed terecht. 

Bij Libertex kun je een groot aanbod cryptocurrency vinden die je verhandelt als CFD en je hierdoor speculeert op de koerswijzigingen omtrent de munt. 

Net als bij eToro vind je bij Libertex een demofunctie. Hiermee kun je ook op dit platform wennen aan de verschillende functies en kun je oefenen met virtueel geld. Zo kun je makkelijk zien wat voor gevolgen jouw belegging heeft. 

Handelen op Libertex gebeurt veilig, doordat deze online broker gereguleerd en gecertificeerd is door de CySEC (Cyprus Secutirites and Exchange Commission). Jouw geïnvesteerde geld is dus veilig.

Libertex biedt een waslijst aan manieren waarop jij geld op je account kan storten en is al meer dan 24 jaar een betrouwbare leider in de industrie.

Hiernaast kun je via Libertex gebruik maken van het MetaTrader 4 platform, waarmee je uitgebreide technische analyses kunt maken.

Nieuwsgierig geworden naar Libertex? Lees dan verder in onze review over deze broker en begin direct! 

Stap 2: Maak je account aan

Heb je het gevoel dat je de broker hebt gevonden die bij jou past? Dan kun je beginnen met het aanmaken van een account. 

Het aanmaken van een account gaat heel eenvoudig en is vaak vergelijkbaar voor verschillende brokers. Hiervoor zul je naar de website of de app van de broker moeten gaan. 

Als je gegevens hebt ingevuld als e-mail en wachtwoord, wordt je account aangemaakt. Je ontvangt dan een link via je e-mail, zodat je je account kunt verifiëren. 

Nu kun je op het platform aan de slag gaan met je gratis demoaccount. Wil je meteen geld inleggen? Dan zul je nog wat extra stappen moeten doorlopen. Deze leggen we in Stap 3 aan je uit.

Je account aanmaken via de eToro app is heel eenvoudig

Stap 3: Stort geld op je account

Geld storten op je eToro account gaat ook weer eenvoudig. Als je je echte account hebt geactiveerd, door de tweede verificatie te doorlopen waarbij je een kopie van je identiteitsbewijs opstuurt en een vragenlijst invult over ervaringen met beleggen, kun je geld op je account zetten.

Geld storten gaat eenvoudig door op de knop ‘storting’ te klikken. Nu kun je eenvoudig geld overmaken via diverse betaalmethodes (Paypal, iDeal, creditcard, etc.). 

Wil je toch nog een beetje oefenen? Dat kan! Bij eToro kun je nog steeds wisselen tussen je echte account en je demoaccount. 

cosmos coin kopen

Bij eToro begin je al met geld storten vanaf €170,-

Stap 4: Cosmos Coin Kopen

Als het gelukt is om geld te storten op je account, kun je beginnen met Cosmos Atom kopen. De juiste afkorting voor deze crypto is ‘ATOM’. Maar ook door ‘Cosmos’ te zoeken, kom je bij de gewenste crypto. 

Je komt dan op de productpagina waar je de Cosmos Coin kopen kan, maar ook andere informatie kan vinden. Zo vind je de laatste koers en meningen van andere investeerders over deze munt. 

Op eToro kun je het aantal Cosmos Atom wat je wil kopen gemakkelijk aangeven. Denk hier goed over na en maak dan je aankoop compleet.

Cosmos Coin koers

Stap 5: Bewaar je Cosmos Coin

Als het gelukt is met Cosmos Coin kopen, kun je de munten veilig bewaren in je wallet. Nu is het vooral een kwestie van wachten en hopen. 

Want jij wil natuurlijk dat de koers gunstig zal lopen voor jou. Bij eToro kun je deze makkelijk in de gaten houden. 

Er is een aantal verschillende manieren waarop je jouw cosmos coins kunt bewaren. Je kunt bijvoorbeeld gewoon de wallet van jouw gekozen online broker gebruiken, maar je kunt ook een andere wallet op internet gebruiken of gebruik maken van een offline wallet. 

Stap 6: Verkoop je Cosmos Coin

Heb je de Cosmos Atom koers goed in de gaten gehouden en is deze inmiddels flink gestegen? Verkoop jouw Cosmos coins dan met winst!

Wil je toch nog even wachten? Dat kan. Wie weet stijgt de koers nog verder. Of misschien wil je een deel verkopen en een deel in je wallet houden.

Maar ben je toch tevreden met de eventuele winst? Dan is het verkopen van Cosmos crypto heel eenvoudig bij eToro. In je wallet kun je zien wat de waarde is en voor welk bedrag je het had aangeschaft. Tel uit je winst! 

Je mag je hoeveelheid cosmos coins die je wil verkopen zelf bepalen. Dus denk jij dat het verstandiger is om ze nog even te bewaren? Dat kan ook een goede keuze zijn!

Waarom Cosmos Coin Kopen?

Er zijn zo veel cryptomunten op de markt, dus waarom zou het dan juist een goed idee zijn om je te verdiepen in Cosmos Crypto kopen? 

Steeds meer bedrijven willen blockchain integreren in hun processen en Cosmos is daarom een interessant project. Dit kan betekenen dat de Cosmos Atom ook steeds groter kan worden. 

Als je kijkt naar de koers van het afgelopen jaar, kun je opmerken dat de koers flink gestegen is. Na een hoogtepunt in mei 2021, is de koers weer een tijdje gezakt en ligt hij op dit moment weer redelijk hoog.

Op 1 januari 2021 was de Cosmos Coin €4,98 waard, terwijl hij op 25 oktober 2021 €29,44 waard is. 

Een snelle rekensom laat ons zien dat, stel je kocht €1000,- aan Cosmos coins op 1 januari, je op 25 oktober (€1000 / €4,98) * €29,44 = €5911,65. Dan had je dus al een winst kunnen hebben van bijna €5000.

Cosmos Atom Kopen, lange of korte termijn strategie

Het is sowieso een gok om te investeren in cryptocurrency, en zo dus ook in Cosmos Atom. Dan komt er nog bij dat de Cosmos Coin nog niet heel lang bestaat, waardoor het lastig kan zijn om het verdere verloop van de koers in te schatten. 

Er zijn verschillende manieren van beleggen. Sommige beleggers kijken echt elke dag naar hoe de koers verloopt en beslissen naar aanleiding daarvan om een munt vrij snel weer te verkopen. 

Andere beleggers kiezen ervoor om langer vast te houden aan een munt en hebben meer vertrouwen in het toekomstbeeld van de koers.

Omdat er verschillende manieren zijn, is het belangrijk om voor jezelf een plan te maken van tevoren. Naar welke kant neig jij meer en wat lijkt verstandig te zijn met welke munt?

Cosmos Coin Kopen voor de lange termijn

Meestal blijft het natuurlijk speculeren hoe het met de koers van een bepaalde munt gaat over een paar jaar, maar we kunnen altijd een poging wagen voor de Cosmos Coin. 

Cosmos Coin is vrij nieuw op de markt, dus het lijkt verstandig om een investering te doen voor de lange termijn. Daarnaast, is waar Cosmos zich mee bezig houdt, echt iets wat in de toekomst steeds belangrijker zou worden. 

Cosmos Coin kopen kan zeker interessant zijn voor de lange termijn, in 2021 is de koers zo exponentieel gegroeid. Wanneer een koers zo snel groeit, wordt dit vaak als interessant gezien door investeerders. 

Hierom zullen mensen op een gegeven moment gaan investeren en kan het zo zijn dat de munt over een paar jaar een hoogtepunt bereikt. 

Cosmos Coin Kopen voor de korte termijn

Voor de korte termijn is het een beetje lastig te volgen met de Cosmos Coin koers. In nog minder dan één jaar is de koers al op een dieptepunt geweest, gestegen, gedaald en weer gestegen.

Hierom is het lastig te zeggen wat de koers over een maand of twee zal doen. Het lijkt nu even stabiel te zijn, maar dat kan natuurlijk zo weer een diep dal worden, waarna het misschien wel weer heel snel zal stijgen.

Hierom lijkt het slim om even af te wachten of er nog een daling komt na de piek van half september en dan na te denken over Cosmos Crypto kopen.

Want als je kijkt naar het afgelopen jaar, leek er na elk dal weer een piek te zijn, dus er is wel een kans dat dat weer zal gebeuren. 

Heb je naast de interesse in de Cosmos Coin interesse in andere coins, maar je weet niet welke crypto je moet kopen? Lees dan verder op Welke Crypto Kopen

Veelgestelde vragen

De Cosmos Coin (afgekort: ATOM) is een crypto munt van het ecosysteem Cosmos, die zich richt op onafhankelijke, paralelle blockchains die met elkaar verbonden kunnen zijn. 

De nadelen van het kopen van elke crypto in de wereld, niet alleen van Cosmos Coin, zullen de risico’s zijn die erbij komen kijken. Je kunt altijd je geld verliezen of niet genoeg winst maken. Hierom moet je je altijd bewust zijn van de risico’s die beleggen met zich meebrengt.

Naast eToro, is ook Libertex een fijne online broker voor beginnende beleggers. eToro en Libertex zijn hierom allebei goede keuzes.

Bij Libertex én bij eToro kun je gewoon altijd met iDeal Cosmos Coin kopen.

Atom Cosmos kun je op meerdere manieren bewaren, als je bij eToro Atom Cosmos koopt staat dit automatisch in je eToro wallet. Je kunt de Atom Cosmos versturen naar een andere wallet of bij eToro laten staan. Het voordeel van de Atom Cosmos bij eToro laten staan is dat je deze meteen weer kan verkopen als de prijs genoeg gestegen is. 

Cosmos Crypto Kopen: Conclusie

Het is dus, met de juiste broker, altijd en voor iedereen mogelijk om op een eenvoudige manier Cosmos crypto te kopen. Afgelopen jaar is er veel schommeling geweest in de Cosmos Coin koers, maar dit weerhoudt mensen er niet van om erin te investeren.

Deze munt lijkt een goede investering te zijn voor op de langere termijn, maar het gaat erom wat de belegger zelf wil. Jij mag zelf bepalen of je de munt wil kopen en of je deze dan snel weer wil verkopen of nog even wil vasthouden voor eventuele toekomstige stijgingen in de koers.

Dus ben je enthousiast en wil je beleggen in de Cosmos Coin? Dat kan makkelijk via bijvoorbeeld eToro. Het stappenplan hierboven beschrijft hoe het moet, dus volg deze stappen en probeer het!

Cosmos Coin kopen met eToro?
Ben je er klaar voor om aan de slag te gaan met eToro en wil je meteen Cosmos Coin kopen? Klik op de knop en begin!
Beginnen?
Scroll naar boven