DeFi Coin stijgt 10x na lancering DeFi platform DEX

DeFi Coin is terug met een knaller. Op woensdag 4 mei schoot de prijs van DeFi coin de lucht in en was het één van de grootste stijgers bij Pancakeswap. 

Op 10 mei werd DeFi swap gelanceerd, de decentrale exchange van DeFi Coin (DEFC). Met deze lancering is een belangrijke mijlpaal in de roadmap van DeFi Coin bereikt. 

DEFC is de token die gebruikt wordt op het DeFi Swap platform en daardoor zijn de stijgingen ook goed uit te leggen na het lanceren van het platform. Op één moment was de prijs maar liefst 300% gestegen ten opzichte van 24 uur eerder. 

Inmiddels is het enthousiasme over de munt gestabiliseerd en is DEFC op 4 mei geëindigd met een prijs die 160% hoger lag dan de dag ervoor.

Ook de dagen daarna heeft de prijsstijging zich doorgezet. De roadmap van DeFi Coin leek de afgelopen tijd stil te staan, maar door het lanceren van de DEX is er weer veel positivisme. 

DeFi (Decentralized Finance) blijft binnen crypto een belangrijke markt die op dit moment veel aandacht krijgt en waar goede kansen liggen qua investeringen. 

DeFi is een markt van 200 miljard euro

Je kunt de DeFi markt in drie verschillende onderdelen indelen: gedecentraliseerde exchanges (DEX), protocollen om crypto te lenen en uit te lenen en yield farming. 

DeFi coin ondersteunt deze drie verschillende onderdelen allemaal na het lanceren van DeFi swap. Dat maakt het een goede optie om je eerste stappen te zetten in het investeren in DeFi coins. 

In het eerste kwartaal van 2024 was de gehele DeFi sector al zo’n 200 miljard euro waard. Dat kan nog veel meer worden, DeFi stopt voorlopig niet en er zullen naast bovenstaande toepassingen nog meer opties komen waardoor banken en andere partijen steeds meer overbodig worden. 

Van online bankieren tot het managen van fondsen, hypotheken of pensioenen. DeFi kan een toevoeging zijn en zich doorontwikkelen. Daarbij horen ook uitdagingen, denk aan problemen rondom communicatie tussen blockchains en het ontbreken van enige regulering op het moment, toch lijkt DeFi elke dag beter met deze problemen om te kunnen gaan. 

Er worden nog steeds elke week nieuwe DeFi projecten gelanceerd en bij veel projecten zakt het enthousiasme na een aantal weken weg. In je zoektocht naar een DeFi project voor de lange termijn kom je al snel terecht bij DeFi coin, die zich keert tegen de kortetermijnstrategie van veel andere DeFi munten. 

DeFi Coin richt zich op langetermijn investeerders

Vanaf het begin van DeFi coin richt het project zich op beleggers die het voor de lange termijn willen adopteren. Toch kunnen ontwikkelingen als het lanceren van een eigen DeFi platform ook op korte termijn voor groot enthousiasme zorgen. 

Het team achter de munt heeft zich echter al die tijd gericht op het ontwikkelingen van toepassingen die misschien langer kosten om te ontwikkelen, maar op lange termijn meer voordelen opleveren. 

De munt heeft voorafgaand aan deze week ook al een aantal keren een heftige koersschommeling meegemaakt. Dat maakt het niet onvoorstelbaar dat de munt de komende tijd nog flink verder stijgt. 

Een prijs van $2,- zou niet gek zijn en dat zou je meer dan 10x je investering op kunnen leveren.

Zowel investeerders die op korte termijn in willen springen als langetermijninvesteerders kunnen DeFi coin als interessant project bestempelen. 

Oprichter Scott Ryder: "Wie is gebleven, gaat de vruchten plukken"

Er zijn moeilijke momenten geweest in de ontwikkeling van de munt en de communicatie vanuit het team achter DeFi coin, maar dat lijkt nu achter de rug. Met het lanceren van een eigen decentrale exchange en dus het eerste echte eigen product is het project nieuw leven in geblazen. 

De oprichter van DeFi coin, Scott Ryder, zegt het volgende over de vertragingen in de roadmap: “We hebben een aantal technische problemen op moeten lossen die bij de eerste designs ontstaan zijn en veel tijd hebben gekost om veilig op te lossen”. 

“We wouden koste wat kost een product naar buiten brengen dat 100% stabiel is, een lancering voordat alle problemen opgelost waren was een grotere bedreiging geweest voor de investeerders dan de vertraging die we gehad hebben”. 

“Er is door de vertraging van het lanceren van de DEX negatief sentiment ontstaan, maar iedereen die is gebleven zal de vruchten plukken van dit project”. 

Scott Ryder is ook duidelijk over het gebrek aan communicatie naar de vroege investeerder: “DeFi is een revolutionair product en we proberen het net even anders te doen dan anderen. Met de 10% tax die onze munt kent en een uniek rewards systeem hebben we iets ontwikkeld dat je nergens anders in DeFi tegenkomt”. 

“We hadden meer updates kunnen geven over de achter stand op onze roadmap, maar dat was waarschijnlijk niet goed genoeg geweest voor de criticasters. Daarom hebben we ervoor gekozen om gericht door te werken aan het ontwikkelen van de toepassingen zoals aangegeven in de roadmap”. 

Hoe gaat het nu verder met de relatie tussen de investeerders en DeFi coin? “Telegram is één van onze belangrijkste kanalen en daar hebben we de chat-functie uit moeten zetten vanwege de grote berg onterechte kritiek die alleen maar angst, onduidelijkheid en twijfel zaaide bij potentiële investeerders”. 

Defi coins en DeFi Swap: de toekomstplannen

Ryder geeft aan dat het team de komende dagen en weken de nieuwe toekomstplannen bekend gaat maken. Hij verwacht dat deze plannen groot effect kunnen hebben op de koers van DeFi coin. 

Naast Pancakeswap is DeFi Coin nu ook verkrijgbaar bij de centrale exchange Bitmart en er zijn plannen om de munt op meer centrale exchange te ‘listen’. 

Ryder legt uit: “We gaan de main wallet opbreken in drie verschillende wallets. De main wallet kan op deze manier liquiditeit bieden aan de grote centrale exchanges waar we de munt op willen krijgen”. 

Maar waar zijn de andere twee wallets dan voor? 

“We hebben een aparte marketing wallet, en een derde wallet die volledig bedoeld is voor de ontwikkeling van de exchange en het bieden van liquiditeit voor zoveel mogelijk verschillende paren tokens op DeFi Swap”. Ryder heeft aangegeven dat de marketing wallet opgezet wordt om DEFC te verkopen tegen $500,- per uur. 

Er zijn verder nog plannen rondom NFT’s en het ecosysteem voor swap, earn, farm en staking moet zorgen voor verdere groei. DeFi Coin en DeFi Swap zijn de kansen om een mooie beloning te krijgen voor jouw investering in decentralized finance. 

Momenteel biedt DeFi Swap vier plannen met hoge beloningen voor het farmen van DEFC:

Brons: 30 dagen – 30% APY
Zilver90 dagen – 45% APY
Goud: 180 dagen – 60% APY
Platinum: 365 dagen – 75% APY

Ryder is natuurlijk optimistisch over de toekomst van DeFi en de verschillende DEFi producten. 

“Zelfs als centrale bankiers over de hele wereld de rente flink zouden verhogen, zijn de rendementen nog altijd niets in vergelijking met de rendementen die je kunt behalen met staking, yield farming of andere DeFi mogelijkheden”. 

Scroll naar boven