Top 5 Beste Altcoin Wallet in Nederland

Altcoins zijn na de opkomst van Bitcoin enorm populair geworden. Alhoewel ze nog niet op het niveau van Bitcoin zijn gekomen, komen er bijna wekelijks nieuwe altcoins bij. Hier wordt natuurlijk volop in geïnvesteerd. Belangrijk dus dat je een goede altcoin wallet hebt.

Beste Altcoin Wallet via een broker in 4 stappen

Direct starten met in crypto’s beleggen voor een gratis Altcoin Wallet? Bij eToro krijg je meteen na je investering een Altcoin Wallet cadeau!

Wat is een Altcoin Wallet?

Een altcoin wallet is simpelweg een wallet voor altcoins. Onder altcoins verstaan we eigenlijk alle coins behalve Bitcoin. Bitcoin was namelijk de “originele” crypto.
 
Een altcoin is als het ware een alternatief op Bitcoin. Je kunt je dus wel voorstellen dat er veel altcoin wallets op de markt zijn.

In een altcoin wallet kun je je gekochte crypto’s op een veilige plek opslaan. Zonder een altcoin wallet heb je ook geen toegang tot je aangekochte crypto’s. Dit is dus een enorm belangrijk onderdeel als je overweegt om te investeren in crypto’s.

De beste Altcoin Wallets - Altcoin Wallets vergelijken

Hoe kies je de beste altcoin wallet? In deze sectie zullen we verschillende altcoin wallets vergelijken. Dit zijn interne wallets die je gratis krijgt wanneer je investeert in crypto bij een handelsplatform. Het handelsplatform zelf moet natuurlijk ook aan een aantal waardes voldoen, zoals betrouwbaarheid en lage kosten.
 
Daarnaast bieden we ook een alternatief aan als je helemaal geen zin in hebt in het gedoe van een altcoin wallet, maar wel wilt investeren in crypto’s.

Stap 1: Kies je online broker

Voor een gratis altcoin wallet, kun je het beste kijken bij een online broker. Zo heb je direct een account om te investeren bij een crypto platform én heb je meteen ook een veilige wallet erbij. Belangrijk om bij een online broker na te gaan is of deze wel aan je wensen voldoet.
 
Zo is het belangrijk dat het platform genoeg analysetools en hulpmiddelen aanbied als je als beginnende belegger sterk wilt starten. Daarnaast is betrouwbaarheid natuurlijk ontzettend belangrijk. Let er dus op dat de broker goed gereguleerd wordt door een financiële toezichthouder.
 
Hieronder zetten we de aanbieders met de beste altcoin wallets uiteen.

Beste Altcoin Wallet: eToro

Bij eToro weet je als beginnende én ervaren belegger dat je goedzit. Naast crypto’s en de gratis altcoin wallet, heb je ook volop de kans om je portfolio verder uit te breiden. Dit kan daarnaast met de handige hulpmiddelen ook heel gemakkelijk.

Zo heb je toegang tot de CopyTrading tool, waarbij je de portfolio’s van ervaren beleggers kunt inkijken en zelfs in zijn geheel kunt kopiëren. Zo heb je zonder moeite een evenwichtig portfolio samengesteld.
 
Ben je nog niet comfortabel met het handelsplatform? Dan kun je ook gebruik maken van een gratis demo account. Met dit demo account kun je met virtueel geld naar hartenlust beleggen zonder enig risico.
CopyTrading binnen eToro
Ben je vervolgens klaar om te beleggen met echt geld? Dan is dat niet alleen mogelijk voor crypto, maar ook voor andere handelsproducten, zoals aandelen, ETF’s, CFD’s en grondstoffen. Als je in aandelen en ETF’s belegt, betaal je zelfs 0% commissie over je investering!
 
Je kunt daarnaast laag beginnen dankzij het lage minimale inlegbedrag van $50/€42. Zo kun je je investeringen langzaam opbouwen tot je comfortabel bent met wat grotere bedragen.
 
Met de eToro Money crypto wallet kun je crypto’s op een veilige plek opslaan binnen het platform. Zo weet je zeker dat je crypto’s op een betrouwbare plek opgeslagen staan. Het platform wordt bovendien goed gereguleerd door de Britse FCA (Financial Conduct Authority). De beveiliging voldoet dus altijd aan alle eisen.

Direct beginnen en de Beste Altcoin Wallet ontvangen? Start dan gratis bij eToro!

Alternatief Altcoin Wallet: Libertex

Als je op zoek bent naar een alternatief waarbij je wel in crypto’s kunt investeren, maar je geen zorgen hoeft te maken over de veilige opslag van je crypto’s, dan is Libertex interessant. Via dit platform kun je beleggen in crypto CFD’s.

Libertex is één van de vooraanstaande CFD brokers ter wereld. Het platform is al sinds de jaren negentig actief op de handelsmarkt. Het heeft met haar ervaring dan ook een sterke positie in de markt veroverd.

Vooral voor ervaren beleggers is Libertex interessant. Het platform geeft namelijk toegang tot het analyseplatform van MetaTrader. Hier kun je uitgebreide analyses draaien om zo tot de beste investeringsbeslissing te komen.

Direct starten bij Libertex en je geen zorgen maken over Altcoin Wallets? Meld je dan gratis aan!

Beste Altcoin Wallet: Binance

Binance is zonder meer het grootste pure crypto handelsplatform ter wereld. Het is in korte tijd uitgegroeid tot de grootste speler op de cryptomarkt en heeft daarbij ook zelf één van de grootste crypto munten ter wereld uitgegeven: Binance Coin.
 
Het platform heeft daarbij ook één van de grootste crypto portfolio’s op de markt.

Ook Binance biedt een gratis altcoin wallet aan, waar je al je crypto’s binnen de geïntegreerde altcoin wallet kunt opslaan. Hierin kun je uiteraard niet alleen Binance Coin opslaan, maar ook verschillende andere coins.

Een nadeeltje van het Binance platform is uiteraard dat je gelimiteerd bent aan enkel crypto investeringen. Je kunt dus niet beleggen in andere handelsproducten zoals aandelen.

Profiteren van het uitgebreide crypto aanbod en de gratis Altcoin Wallet bij Binance? Meld je dan nu aan!

Stap 2: Meld je aan

Aanmelden gaat bij de meeste brokers hetzelfde. We zullen voor dit voorbeeld eToro nemen om de stappen door te nemen.
 
Je kunt via één van de groene knoppen in dit artikel direct naar de eToro account pagina gaan. Hier vul je je gebruikersnaam of email adres in en een sterk wachtwoord.
 
Vervolgens krijg je een activatiemail in je mail waarmee je het account kunt bevestigen en toegang krijgt tot het platform.
 
Voordat je met echt geld kunt beleggen, zul je nog wel een aantal extra stappen moeten doornemen.
 

Je zult je bankrekening moeten koppelen en een geldig identiteitsbewijs moeten uploaden om je identiteit te bevestigen. Daarnaast krijg je een vragenlijst die bevestigt dat je weet wat de risico’s zijn van beleggen.

Stap 3: Geld storten op je account

Heb je je account volledig geverifieerd? Dan kun je van start gaan met het storten van geld op je account. Dit kan via een tal van verschillende betalingsmethodes, waaronder PayPal, iDeal, bankoverschrijving of creditcard.

In de afbeelding zie je het totaalaanbod van verschillende betalingsmogelijkheden. Wij raden zelf iDeal aan, aangezien dit over het algemeen de snelste en veiligste betaalmethode is voor Nederlanders.

Stap 4: Koop de crypto van jouw keuze

Crypto overzicht eToro

Nu je geld op je account hebt staan, kan het investeren beginnen. Zoek in de zoekbalk je favoriete crypto en klik de naam aan in het dropdown menu. Je zult hierdoor op de landingspagina van de crypto komen.

Hier kun je alle informatie vinden over de crypto, waaronder de huidige koers, algemene informatie en input van andere beleggers over deze crypto.

Stap 5: Sla de coin op in je Altcoin Wallet

Na het investeren in de coin, wordt je crypto automatisch opgeslagen in je gratis altcoin wallet. De altcoin wallet van eToro is uiterst veilig en je kunt dus met een gerust hart je crypto’s opslaan in de geïntegreerde eToro Money wallet. Deze is goed beveiligd.
 
Met het wallet adres kun je er echter wel voor kiezen om je coins te verplaatsen naar een externe wallet. Zorg er wel voor dat het adres van de externe wallet correct is. Als dit verkeerd is, kun je al je crypto’s kwijtraken.

Direct starten met de Beste Altcoin wallet van eToro?

Hoe werkt een Altcoin Wallet?

Een altcoin wallet functioneert als een opslagplaats voor je crypto’s. Dit kan via een geïntegreerde altcoin wallet bij een broker zijn, of een externe wallet zoals Trustwallet of MetaMask. Elke altcoin wallet komt met een uniek wallet adres waarmee je transacties kunt voltooien en betalingen kunt ontvangen.
 
Het correct invoeren van een wallet adres is dus ontzettend belangrijk. Voer je dit niet goed in, dan zul je naar alle waarschijnlijkheid al je crypto’s kwijtraken, een nadeel van het anonieme aspect van crypto.
 
Ook moet je opletten dat de wallet in kwestie jouw crypto ondersteunt. Als dit niet het geval is, moet je deze crypto ook zeker niet naar de wallet sturen. In dat geval kun je ook je crypto’s kwijtraken. Er zijn dus een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten wanneer je een altcoin wallet gebruikt.

Direct beginnen bij eToro voor je gratis Altcoin Wallet? Meld je gratis aan!

Hoe gebruik je een Altcoin Wallet?

Het gebruiken van een altcoin wallet gaat redelijk makkelijk. De belangrijkste zaken hierbij zijn dat je weet welke crypto’s er in je wallet opgeslagen kunnen worden, en wat je wallet adres is. Wanneer je crypto van de ene wallet naar de andere wilt verplaatsen vul je de hoeveelheid en het wallet adres in.
 
Het belangrijkste aan het gebruik van een altcoin wallet is dat je alles dubbel checked. Met crypto’s kun je niet zomaar je crypto’s terughalen als je een fout hebt gemaakt. Deze zullen dan voor altijd kwijt zijn. Ben je onzeker over iets? Dan kun je het beste eerst een transactie van een paar cent doen als test.

Profiteer onder andere van de CopyTrading tool en een gratis Altcoin Wallet bij eToro!

Soorten Altcoin Wallets

Altcoin wallets kun je net als Bitcoin wallets onderverdelen in twee categorieën: hot en cold wallets. We zullen ze hieronder kort uitlichten.

Soorten Altcoin Wallet: Hot wallets

Software of online wallets worden hot wallets genoemd. Voorbeelden hiervan zijn de wallets van eToro en Binance. Deze software wallets zijn versleutelde online portemonnees waar je een wachtwoord voor instelt.

Als je dit wachtwoord vergeet, heb je nog altijd één laatste reddingsmiddel: de herstelzin. Zorg er dus voor dat deze herstelzin iets is wat je absoluut niet kunt vergeten. Vergeet je deze en je wachtwoord beiden, dan wordt het heel moeilijk om nog aan je crypto’s te komen.

Een software wallet is over het algemeen minder veilig dan een cold wallet, aangezien een hot wallet gelinked is aan het internet en op deze manier toegankelijker is dan een offline wallet. Daarentegen is het wel een stuk makkelijker om transacties te doen met een online wallet en zijn er ook altcoin wallets android beschikbaar.

Soorten Altcoin Wallet: Cold wallets

Cold wallets zijn hardware wallets die je fysiek in huis hebt. Deze zul je zelf moeten kopen en zijn niet gratis zoals veel software wallets. Cold wallets zijn vooral handig wanneer je een flink kapitaal aan crypto’s in het bezit hebt. Met een cold wallet ben je niet kwetsbaar voor cyber aanvallen.

Zo is je vermogen een stuk veiliger. Het nadeel is uiteraard wel dat je je crypto’s eerst naar een online wallet moet verplaatsen als je hiermee transacties wilt voltooien. Ook riskeer je natuurlijk het feit dat er kan worden ingebroken in je huis en de wallet kan worden gestolen.

Direct een gratis Altcoin Wallet wanneer je investeert in crypto bij eToro!

Altcoin Wallet aanmaken

Een crypto wallet aanmaken heb je makkelijk gedaan. Bij online brokers als eToro wordt dit zelfs voor je gedaan en hoef je enkel een account aan te maken. Je kunt ook andere gratis externe wallets aanmaken. Dit is voor het grootste deel hetzelfde als het aanmaken van een algemeen account bij bijvoorbeeld een broker.

Een fijne bijkomstigheid is dat een altcoin wallet Android aanmaken bij een broker als eToro ook automatisch wordt gedaan wanneer je een account aanmaakt.

De beste altcoins om in je Altcoin Wallet op te slaan

Er zijn tegenwoordig zoveel altcoins op de markt, dat het moeilijk is om het overzicht te behouden. Om je hierbij te helpen hebben we hieronder een overzicht gemaakt van de top 5 beste altcoins om je altcoin software of hardware wallet mee te vullen.  

#1. Lucky Block (LBLOCK)

Lucky Block is een interessante altcoin waar gebruikers mee kunnen doen aan trekkingen en giveways en play2earn games kunnen spelen in de game gallery.

Lucky Block begint half mei met het houden van dagelijkse trekkingen. Een grote jackpot wordt hierbij weggegeven ter waarde van 2 miljoen. Er is een kleinere jackpot voor houders van de Lucky Block NFT.

Hierbij kun je een Lamborghini Aventador winnen of een miljoen aan crypto. Wanneer je een bepaald aantal Lucky Block tokens hebt kun je gratis aan de trekking meedoen.

Hiervoor connect je dagelijks je wallet aan de mobiele app van Lucky Block en wordt je beloond met een ticket. Deze coin kan zo maar de meest lucratieve coin van 2022 worden!

#2. DeFi Coin (DEFC)

De DeFi coin is een community-driven token. Onlangs lanceerde DeFi coin een nieuwe versie van hun roadmap, een app, een eigen DEX en farming pools waar je beloningen kunt verdienen.

Door deze vernieuwingen gaat het erg goed met de DeFi coin. De DeFi coin kun je swappen en verdienen met farmen. DeFi coin kun je kopen via Bitmart en PancakeSwap.

#3. Solana (SOL)

Solana is het afgelopen jaar enorm gegroeid en biedt daarnaast ook voor de toekomst enorm potentieel. Men gelooft zelfs dat Solana op de lange termijn kan concurreren met het netwerk van Ethereum. Een grote claim, maar het biedt wel perspectief aan het potentieel van deze altcoin.

#4. Terra (LUNA)

Terra is één van de grootste recente succesverhalen in de cryptowereld. Waar de coin begin 2021 nog onder de 1 euro waard was, is de waarde in 2021 gestegen tot een waarde van tegen de 100 euro. In korte tijd is het één van de grootste crypto’s ter wereld geworden en ook nu nog blijft deze altcoin een interessante belegging.

#5. Cardano (ADA)

Cardano kennen de meeste cryptobeleggers wel. De coin behoort al voor langere tijd tot één van de grootste crypto’s ter wereld. Met nieuwe ontwikkelingen binnen het platform van Cardano lijkt deze coin in de toekomst weer een groei tegemoet te zien.

Zorg altijd dat je je coins in de wallet van een betrouwbare broker opslaat! Start nu bij eToro

Veelgestelde vragen

Een altcoin wallet is simpel gezegd een wallet waarin je alternatieve coins naast Bitcoin kunt opslaan. Alle coins naast Bitcoin worden gezien als altcoins, aangezien Bitcoin de eerste echte cryptocurrency was.

De beste altcoin wallet Android is te vinden binnen het platform van eToro. Dit platform biedt de gratis eToro Money altcoin wallet aan die ook te gebruiken is op je Android telefoon.

Software altcoin wallets zijn voornamelijk gratis. Voor een hardware/cold wallet zul je echter wel moeten betalen in de meeste gevallen. Vaak is het, wanneer je grotere bedragen aan crypto bezit, wel slim om een hardware wallet aan te kopen voor de extra veiligheid.

De soorten Altcoin wallets zijn onder te verdelen in hot wallets, wat online wallets zijn zoals die van eToro, en cold wallets of hardware wallets, die je fysiek in je handen kunt hebben.

Als je je altcoin wallet kwijtraakt, dan is je enige hoop dat je de wallet nog terug kunt vinden. Er bestaat over het algemeen geen backup voor je coins, deze zijn uniek en dus niet te dupliceren. Let dus altijd goed op je wallet, zowel als je een hot of cold wallet hebt.

Beste Altcoin Wallet: Conclusie

Al met al is de beste altcoin wallet afhankelijk voor jouw situatie. Voor de beginnende belegger of beleggers die actief traden met crypto’s is een online of “hot” wallet bij eToro de beste altcoin wallet.

Voor iemand die een groot kapitaal aan crypto’s heeft en dit zo veilig mogelijk wil houden, is een altcoin hardware wallet een stuk veiliger.

Scroll naar boven