Het is belangrijk om bij het kopen van cryptocurrency er goed over na te denken wat voor wallet je gaat gebruiken om je crypto te bewaren. In deze Atomic Wallet review zal worden aangetoond waarom dit misschien de geschikte wallet is voor jou cryptomunten.
Wallets kunnen erg van elkaar verschillen, en daarom is het belangrijk dat je voor het kiezen van een wallet bewust bent van alle kwaliteiten, maar ook van de minpunten van de wallet.
Atomic Wallet gebruiken in 5 stappen
- 1 - Kies een broker: Zoek een geschikte aanbieder van cryptocurrency (wij raden eToro aan).
- 2 - Geld storten: Stort eenvoudig geld op je rekening zodat je direct kunt beginnen.
- 3 - Kies een cryptocurrency: Kies uit de lijst beschikbare cryptomunten de munt waar je het meest van verwacht.
- 4 - Koop de cryptocurrency: Bepaal hoeveel je investeert en koop de munt.
- 5 - Opslaan in Atomic Wallet: Stuur de crypot's naar je Atomic Wallet om ze op te slaan en te staken.
Wil jij je Atomic Wallet ook vullen met cryptocurrencies? Klik nu op de groene knop en begin vandaag met investeren in crypto!
In deze Atomic Wallet review lees je wat Atomic Wallet is, hoe je hem gebruikt en waarom deze wallet een goede keuze voor jou kan zijn. Ook lees je hoe je cryptocurrency’s kunt kopen zodat jij je Atomic Wallet kunt vullen.
Wat is de Atomic Wallet?
Atomic Wallet is een crypto wallet die gratis is te downloaden voor je computer en mobiele telefoon. Wereldwijd gebruiken 1 miljoen mensen de wallet om hun cryptomunten in te bewaren.
Het is erg belangrijk dat je een goede wallet hebt om je cryptomunten in te bewaren. Een wallet houdt je munten namelijk veilig en zorgt ervoor dat niemand anders erbij kan behalve jij.
In deze Atomic Wallet review kun je lezen waarin Atomic Wallet zich onderscheid van zijn concurrentie. Om te beginnen ondersteunt deze wallet meer dan 300 cryptocurrency’s.
Atomic Wallet Review: Atomic Swap
Een bijzondere feature van de Atomic Wallet, waar de applicatie zijn naam overigens ook aan verleend, is de Atomic Swap. Met deze functie kun je een bepaalde cryptomunt inruilen voor een andere cryptomunt.
Je kunt bijvoorbeeld Ethereum inruilen voor Bitcoin, en andersom, zonder dat er een derde partij of een centrale dienst bij komt kijken. Hier komen wel extra Atomic Wallet fees bij kijken, maar deze zijn vaak relatief laag en worden duidelijk vermeld voordat je de swap voltooid.
Atomic Wallet Review: Staking
Je kunt deze wallet ook gebruiken voor Atomic Wallet staking. Staking is wanneer je een bepaald aantal van een cryptomunt bewaard waarvan de blockchain werkt op een proof-of-stake systeem, zodat je er rente voor krijgt.
Atomic Wallet staking op een proof-of-stake blockchain lijkt op de bekendere term mining, wat gebeurd op een proof-of-work blockchain. Bij staking worden de opbrengsten echter meer willekeuriger verdeeld, terwijl je bij mining meer opbrengsten kunt gebruiken als je er een zeer krachtige computer voor gebruikt die de wiskundige formules van het cryptonetwerk makkelijk kan kraken.
Atomic Wallet staking is erg populair, omdat je in het Atomic Wallet platform veel inzicht en overzicht hebt over wat de interestpercentages per munt zijn. Daarbij kun je met Atomic Wallet staking meerdere munten tegelijkertijd staken.
Hoe koop ik cryptocurrency voor de Atomic Wallet?
Voordat je de Atomic wallet effectief kunt gebruiken moet je natuurlijk wel weten hoe je aan je cryptocurrency kunt gebruiken. In deze Atomic Wallet review zullen we stap voor stap uitleggen hoe je gemakkelijk in cryptocurrency’s kunt investeren.
Daarbij lees je in deze Atomic Wallet Review verder hoe je je gekochte cryptomunten vervolgens kunt opslaan in je Atomic Wallet.
- Stap 4: Kies en koop een cryptocurrency
- Stap 5: Bewaar je net gekochte cryptocurrency
Stap 1: Kies een online broker
Er zijn tegenwoordig extreem veel brokers en crypto exchanges waar je terecht kunt om je cryptocurrency te kopen. Al deze aanbieders kunnen heel erg verschillen van hoe ze te werk gaan.
Iedere aanbieder verschilt in aanbod, gebruiksvriendelijkheid en in welke extra’s het platform te bieden heeft. Het is daarom belangrijk dat je de broker kiest die het best op jouw verwachtingen aansluit.
Hieronder hebben wij de brokers op een rijtje gezet die wij aanraden om te gebruiken na het lezen van deze Atomic Wallet review.
eToro
Bij eToro hebben ze een handige copytrading functie. Met de copytrading functie is het mogelijk om beleggingen van andere succesvolle investeerders te bekijken en over te nemen naar je eigen portfolio.
Dit is handig als je niet meteen weet waarin je wilt investeren en als je een divers portfolio wilt opbouwen.
Ook heeft eToro verschillende copyportfolio’s gemaakt, een soort mandjes met verschillende aandelen om in te beleggen.
Naast de copytrading functie heeft eToro ook een demofunctie. Met deze functie kun je als belegger investeren via een fictieve portemonnee. Hiermee kun je oefenen met belegger voordat je echt geld verspeeld.
Door de lage minimale inleg van $50 (€42) is het gemakkelijk om in te stappen met je eigen geld. Je kunt hiermee investeren in vele producten naast cryptocurrency. Denk bijvoorbeeld aan aandelen, ETF’s of grondstoffen. Over aandelen en ETF’s betaal je zelfs 0% commissie!
Start meteen met beleggen op een goed en betrouwbaar platform. Een account aanmaken is in enkele minuten gedaan.
Libertex
Als je hier bijvoorbeeld Ethereum koopt, krijg je de Ethereum niet daadwerkelijk in bezit, maar je zet in op de koerswijzigingen van Ethereum. Je hoeft je Ethereum hier dus niet te bewaren in een Atomic Wallet, maar kunt ze gewoon op het platform van Libertex laten staan.
Libertex heeft een vestiging in Cyprus, waarmee ze vergunning hebben van de Cypriotische toezichthouder CySec (Cyprus Securities and Exchange Commission) om in Europa al haar diensten te leveren.
Een groot voordeel aan Libertex is dat ze behalve een immens aanbod hebben in cryptocurrency’s, ze ook heel veel andere handelsproducten aanbieden, zoals aandelen, ETF’s, grondstoffen en valuta’s. Je bent bij Libertex niet beperkt om enkel in cryptomunten te investeren, zoals bij de meeste andere crypto exchanges wel het geval is.
Je kunt bij Libertex beginnen met een gratis demo-account, waarmee je met een virtuele portefeuille kunt oefenen met investeren in CFD’s. Zo hoef je geen geld op het spel te zetten terwijl je kennismaakt met beleggen op Libertex.
Je kunt al beginnen vanaf een minimaal transactiebedrag van €100,-. Dit bedrag is gemakkelijk over te maken op je account met transactiediensten zoals iDeal en Paypal.
Benieuwd naar Libertex? Lees dan onze review. Of begin gelijk met beleggen en maak een account aan!
Bitvavo
Naast de grotere cryptomunten, zoals Bitcoin, Ehtereum en Litecoin, heeft Bitvavo ook een breed aanbod in de wat minder bekende munten. In totaal biedt deze exchange meer dan 50 verschillende cryptocurrencies aan.
Bij Bitvavo koop je, in tegenstelling tot Libertex, wel echt de munt, en investeer je niet in CFD’s. Als je bij Bitvavo dus crypto’s haalt zul je ze moeten bewaren in je Atomic Wallet of een andere wallet.
Bitvavo is erg aan te raden voor beginnende crypto-beleggers in Nederland. Het platform is erg gebruiksvriendelijk, wordt niet ingewikkelder gemaakt door allerlei extra opties en het is volledig in het Nederlands beschikbaar.
Je kunt bij deze crypto exchange gemakkelijk je geld op je account zetten door gebruik te maken van de bekende betalingsdienst iDeal.
Wil je meer weten over Bitvavo? Lees dan ons artikel over deze exchange of ga gelijk naar de website!
Binance
Binance is van oorsprong een Chinees bedrijf en kan daarom haar diensten niet aanbieden in Amerika vanwege de reguleringen die daar op dit moment zijn. Gelukkig kun je in Europa en Azië nog wel cryptovaluta’s kopen bij Binance.
Binance is een erg uitgebreid platform die naast andere cryptomunten ook haar eigen munt, de Binance Coin aanbied. Deze munt is op het moment een van de grootste ter wereld.
Daarnaast biedt Binance ook haar eigen wallets aan. Hiermee kun je de munten die je hebt gekocht dus gewoon op het platform van Binance laten staan.
Er zitten hier echter wel grote nadelen aan vast, want je kunt zo alleen bij de wallets via het platform van Binance. Als het platform zou crashen, zou jij tijdelijk niet bij je bezittingen kunnen.
Daarom raden we je in deze Atomic Wallet review wel aan om een wallet te gebruiken die niet direct aan een online platform gelinkt is, zoals Atomic Wallet. Bij Binance is ook dit geen probleem, want je kunt je munten gewoon opsturen naar een wallet buiten Binance.
Ben jij benieuwd naar Binance? Dan kun je ons artikel lezen over deze exchange, of ga direct investeren bij Binance!
Capital.com
Capital.com is nog een vrij jonge broker die een mooie positie heeft kunnen werven in de wereld van cryptocurrency. Maar naast cryptomunten heeft Capital.com ook een groot aanbod in andere handelsproducten.
Capital.com heeft een aanbod uit meer dan 3.000 verschillende markten in onder andere indexes, ETF’s en grondstoffen. Deze broker is dus aan te raden voor beleggers die behalve in cryptovaluta ook nog in andere handelsproducten wil investeren.
Capital.com heeft licenties van de CySec en de Engelse toezichthouder FCA (Financial Conduct Authority). Hiermee mag deze broker volledig legaal en veilig haar diensten in Europa en Engeland aanbieden.
Net als bij Libertex handel je bij Capital.com in CFD’s van cryptocurrency’s, en dus hoef je hier je investeringen niet in wallets te bewaren. Je kunt ze gewoon op het platform van de broker laten staan.
Nog meer weten over Capital.com? Lees dan onze review over de broker. Je kunt ook meteen een account aanmaken en vandaag nog investeren!
Stap 2: Maak een account aan
Als je een keuze hebt kunnen maken uit de brokers, kun je beginnen met het aanmaken van een account. Omdat dit proces bij de meeste brokers ongeveer hetzelfde gaat, zullen wij enkel eToro gebruiken als voorbeeld.
Ga naar de website van eToro (door op de groene knop te klikken) en voer je e-mailadres en een wachtwoord in. Klik vervolgens op ‘nu beginnen’.
Vervolgens zal je een e-mail ontvangen op het door jou opgegeven e-mailadres waarmee je je account kunt activeren. Als je dit hebt gedaan kun je aan de slag met je demo-account van eToro om te oefenen met beleggen.
Als je er klaar voor bent, kun je met het echte werk beginnen en je echte account activeren. Hiervoor moet je een kopie van je identiteitsbewijs uploaden en een vragenlijst invullen waarin je verklaard dat je ervan bewust bent dat beleggen risico’s met zich meebrengt.
Als je account is geverifieerd krijg je een e-mail. Daarna kun je aan de slag met je account.
Stap 3: Geld op je account storten
Voordat je je eerste investeringen kunt doen, moet je natuurlijk wel geld op je account storten. Bij eToro is dit proces zeer gemakkelijk en snel te regelen.
Klik op de groene knop waarop staat ‘storten’ om naar de stortingspagina te gaan. Selecteer nu de betaaldienst die je wilt gebruiken om de transactie mee uit te voeren.
Kies vervolgens welk bedrag je wilt storten en klik op stort. Je kunt vervolgens de betaling afronden met de betalingsdienst die jij hebt gekozen.
Stap 4: Koop crypto voor je Atomic Wallet
Nu je het geld op je account hebt gezet, kun je beginnen met het zoeken van een cryptomunt waarin jij wilt investeren. Dit kan op twee simpele manieren.
Als je al een munt in gedachten hebt waarin je wilt investeren, kun je deze opzoeken met de zoekbalk bovenin het scherm. Je kunt ook naar de pagina van cryptovaluta’s gaan om te zoeken in de lijst welke munt bij jou past.
Op de crypto hoofdpagina vind je al vele verschillende cryptocurrency waarin je kunt investeren. Ook kun je crypto zoeken via de zoekbalk van eToro
Als je een munt hebt gevonden waarin jij wilt investeren, kun je erop klikken om op de productpagina uit te komen. Klik op ‘handelen’ om te beginnen met investeren in deze munt.
Kies het aantal munten dat je wilt kopen, en selecteer de opties die jij wilt activeren in de investering.
Als je bij Libertex investeert in CFD’s heb je een aantal extra mogelijkheden, zoals een hefboomeffect en een stop-loss. Dit is echter optioneel en niet een verplichting. Bij CFD’s ben je niet in het bezit van de munt, maar speel je in op koersverwachtingen.
Stap 5: Bewaar je net gekochte cryptocurrency in de Atomic Wallet
Hoe je vervolgens je cryptomunten bewaard ligt eraan waar je ze hebt gekocht. Als je ze bij eToro hebt gekocht, kun je ze gewoon op het platform laten staan, sinds je daar automatisch crypto op je interne wallet gestort krijgt.
Een voordeel van CFD’s is dat je direct op de koersen van een munt in kunt spelen, zonder dat je afhankelijk bent van het vinden van een koper of verkoper. Zo kun je zeer efficiënt inspelen op dagelijkse koerswijzigingen.
Heb je de munten bij een crypto exchange gehaald, dan moet je ze bewaren in een wallet. Zoals wij in deze Atomic Wallet review al hebben aangegeven is Atomic Wallet hier een optie, al is het vaak ook mogelijk om gebruik te maken van de wallets van het exchange platform zelf.
Als je gebruik wilt maken van een externe wallet zoals Atomic Wallet, dan moet je het adres van de wallet kopiëren en invoeren. Let er altijd heel goed op dat je dit adres goed invoert, want als je de cryptomunten naar een verkeerd adres stuurt is de kans heel groot dat je je investering kwijt bent.
Atomic Wallet Review: Hoe gebruik ik Atomic Wallet
De Atomic Wallet is op verschillende manieren te gebruiken. Zo heb je zowel een dekstop applicatie als een app voor op je smartphone.
Ook kun je de Atomic Wallet gemakkelijk combineren met hardware wallets. Het is zeer gemakkelijk om bijvoorbeeld naast je Atomic Wallet Ledger hardware wallets te gebruiken.
Hier gaan we in deze Atomic Wallet Review verder op in.
Atomic Wallet Review: desktop wallet
Atomic wallet Review: mobiele wallet
Het is met Atomic Wallet ook mogelijk om je cryptomunten te beheren via je mobiele aparraat. De Atomic Wallet app is te downloaden op de Appstore en de Google Playstore.
De mobiele app biedt dezelfde functies als de desktop applicatie, wat niet heel vaak voorkomt bij mobiele wallet apps. Zo kun je zelfs de staking, atomic swaps en het kopen van Crypto’s beheren in de app.
Atomic Wallet Ledger: hardware wallet
Een wallet die je op je computer hebt staan kan helaas bijna nooit zo veilig zijn als een hardware wallet. Dit is ook voor de Atomic Wallet het geval.
Het is echter wel mogelijk om de combinatie Atomic Wallet Ledger Wallet te gebruiken. De Ledger wallet is een populaire hardware wallet, die je crypto volledig offline kan bewaren.
Dit betekent dat niemand bij jouw cryptomunten kan als zonder de hardware wallet in bezit te hebben en te weten wat het wachtwoord van deze wallet is. Wat fijn is aan Atomic Wallet, is dat deze heel goed te combineren is met de Ledger hardware wallets.
Al je crypto’s zijn vanaf de Atomic Wallet makkelijk te versturen naar jouw hardware wallet. Met de Atomic Wallet Ledger Wallet combinatie kun je de voordelen van de desktop wallet combineren met de voordelen van de hardware wallet.
Het is natuurlijk ook mogelijk om je Atomic Wallet te combineren met andere hardware wallets, zoals de Trezor Wallets. Klik op de link om meer te weten te komen over deze wallets.
Waarom kiezen voor de Atomic Wallet?
Zoals uit deze Atomic Wallet review al wel een beetje gebleken is, biedt de Atomic Wallet heel wat voordelen. Om te beginnen kun je gebruik maken van de Atomic Swap functie, waarmee je gemakkelijk je cryptomunten kunt inruilen voor andere cryptomunten zonder dat er een derde partij bij komt kijken.
Daarbij is de Atomic Wallet een aanrader voor mensen die van plan zijn hun cryptomunten te staken om te verdienen aan de interest. Het platform biedt een aparte pagina waar je de munten die je staket en de interest daarvan kunt bekijken.
Verder is het aanbod dat Atomic Wallet aan verschillende wallets heeft enorm groot.
Je kunt er zelfs de kleinste cryptomunten bewaren, en zo heb je al je cryptomunten op één plek. Ten slotte is het platform geheel anoniem en beveiligd, en kun je 24/7 terecht bij de klantenservice van Atomic Wallet als je met vragen of technische problemen zit.
Atomic Wallet Review: aanbod crypto's
Zoals eerder in deze Atomic Wallet Review vermeld, kun je in de Atomic Wallet bizar veel munten op een zeer overzichtelijke wijze bewaren. De wallet biedt een verblijfplaats voor meer dan 3.000 verschillende cryptomutnen.
Hieronder zie je een aantal voorbeelden van wat voor munten je in de Atomic Wallet kunt kopen en bewaren. Bekijk de website van Atomic Wallet om het gehele aanbod te bekijken.
- Bitcoin (BTC)
- Bitcoin Cash (BCH)
- Litecoin (LTC)
- Cardano (ADA)
- Ethereum (ETH)
- Ethereum Classic (ETC)
- Ripple (XRP)
- Tether (USDT)
- Stellar Lumens (XLM)
- Dogecoin (DOGE)
- Polkadot (DOT)
- Meer dan 3000 andere coins
Atomic Wallet Review: Voor- en nadelen
Voordelen
- Crypto Staking gaat zeer makkelijk
- Koop cryptocurrency direct vanuit de wallet
- Gebruik dezelfde wallet op desktop en mobiel
- Atomic Swap functie
- Veel verschillende cryptocurrencies op te slaan
Nadelen
- Atomic Wallet fees verrekend bij crypto kopen
Tips voordat je de Atomic Wallet gebruikt
Voordat je begint met een Atomic Wallet is het belangrijk dat je je goed inleest en tips mee neemt uit deze Atomic Wallet review.
Je moet er bij het versturen van je cryptocurrency altijd 100% zeker van zijn dat je ze naar het juiste adres verstuurd. Als je een foutief adres invoert kun je je volledige investering verliezen.
De Atomic Wallet is gratis te downloaden, en je kunt hem dus altijd even uitproberen voordat je hem volledig gaat gebruiken. Koop een hele kleine voorraad aan cryptocurrency, zet hem in je wallet en kijk of het platform je bevalt.
Atomic Wallet Review: Veelgestelde vragen
Atomic Wallet is een crypto wallet waar je meer dan 3000 verschillende cryptomunten in kunt bewaren. Het platform biedt een aantal extra functies, zoals Atomic Swap en een speciale pagina voor staking.
Zolang niemand bij je inloggegevens kan, is de Atomic Wallet zeer veilig. Het platform is volledig anoniem en wordt actief beveiligd door de organisatie achter de wallet.
Je kunt de applicatie van Atomic Wallet gratis downloaden. Je moet wel Atomic Wallet Fees betalen voor het kopen van cryptomunten en voor de atomic swap functie.
Ja, je kunt met Atomic Wallet gemakkelijk je cryptomunten versturen naar hardware wallets, zoals de Ledger Nano X
Je kunt de Atomic Wallet downloaden voor desktop op de website van Atomic wallet. De mobiele apps zijn te downloaden vanaf de AppStore en Google PlayStore.
Atomic Wallet Review: Conclusie
In deze Atomic Wallet review hebben we gezien dat Atomic wallet een aanrader is voor heel veel beleggers, zowel beginners als gevorderde crypto-kopers. De interface is zeer overzichtelijk, en het biedt een aantal extra functies, zoals de mogelijkheid om te staken en de Atomic Swap functie.
Ook kun je gemakkelijk je voorraden versturen naar andere desktop wallets of hardware wallets.
Als je wilt beginnen met investeren in cryptomunten, dan raden wij de broker eToro aan. Deze heeft een zeer breed aanbod in cryptomunten, en biedt daarnaast ook nog andere handelsproducten aan. Daarbij kun je vrijblijvend oefenen met een demo-account voor je met het echte werk begint.
Johan is een gemotiveerde ondernemer die zich de afgelopen jaren heeft toegelegd op de aandelenmarkt. Hij ziet direct waar de mogelijkheden liggen en heeft een goed gevoel voor analyses en marktprognoses.