Cardano Wallet | Beleggen in Cardano met een ADA Wallet! – 2024

Wanneer je bent begonnen met traden in cryptocurrencies, zit de kans er dik in dat je op een gegeven moment Cardano tegenkomt. Natuuriljk zul je dan ook een Cardano wallet nodig hebben. 

Als dit tastbaar geld zou zijn geweest, kon je het thuis bijvoorbeeld in een spaarpotje doen of storten op de bank. Dit werkt natuurlijk anders bij crypto omdat je hier digitale munten ontvangt. Om toch alle munten veilig op te kunnen slaan, bestaan er wallets waar je je Cardano in op kunt slaan.

Cardano kopen - een stappenplan

Wil je starten met het traden in cryptocurrency? Begin meteen door op de groene knop te klikken!

Wat is de Cardano Wallet?

Cardano is opgericht nadat de oprichters de blockchain te beperkt vonden qua schaal en ontwerp. Het doel is dan ook om uit te blinken in enkele functies als een directe en snelle transactie.

Het is in 2017 opgericht en moest opboksen tegen de twee andere grote cryptocurrencies Bitcoin en Ethereum. Ook deze twee zijn namelijk gedecentraliseerde platformen.

Cardano wallet

Wat de makers van de Cardano wallet erg belangrijk vinden is dat beide werelden die betrokken zijn tijdens een transactie, dus de gebruikers en toezichthouders, er van profiteren. Hierbij moeten de behoeften en wensen elkaar kunnen kruisen waarbij er een evenwicht ontstaat.

Doordat Cardano gebruik maakt van een smart-contract platform, is het mogelijk om transacties dus beter en sneller af te kunnen ronden.

Cardano kent ook zijn eigen munt; de ADA coin. Deze kent niet zijn eigen ADA wallet, maar is dus onderdeel van het Cardano platform.

Om deze ADA coin op te kunnen slaan, heb je een Cardano wallet nodig. Er zijn drie soorten Cardano wallets die wij samen met jou doornemen verder in het artikel.

Hoe koop ik ADA voor mijn Cardano Wallet?

Je hebt natuurlijk niks aan een lege Cardano wallet, dus laten we die een beetje gaan vullen! Hieronder vind je een stappenplan waarin je kunt zien via welke manieren je in Cardano kunt investeren.

We nemen je ook mee door verschillende online brokers en hoe je de gekochte cryptomunten kunt overzetten naar je Cardano wallet.

Stap 1: Kies een broker met ADA

Voordat je je Cardano wallet kunt vullen, moet je opzoop zoek gaan naar brokers die je laten beleggen in deze ADA coins.

Elke broker kent natuurlijk zijn eigen eisen en kosten, dus wij leggen een aantal brokers aan jou voor wat goed bij jou zou kunnen passen. Het is erg belangrijk om een goede keuze te maken zodat je later niet van verschillende brokers hoeft te wisselen.

eToro

etoro logo

Eén van de brokers die binnen het bekende rijtje valt is eToro. Deze broker is enorm populair onder beginnende en meer ervaren beleggers.

Bij eToro handel je in meer dan 25+ cryptomunten, honderden aandelen, ETF’s, CFD’s, indices en valuta

Het platform krijgt toezicht van de CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission) waardoor je zeker weet dat je geld altijd veilig staat.

Over aandelen en ETF’s handelen betaal je slechts 0% commissiekosten!

etoro cardano wallet munten
Cryptomunten bij eToro

Wanneer je net nieuw bent in de crypto-wereld, zorgt eToro er voor dat je nog even kunt oefenen voordat je het risico aangaat. Zo bieden zij een demo-account aan waar je met gratis geld kunt oefenen.

Dit geeft jou de mogelijkheid om de kneepjes van het vak te leren en kun je later, wanneer je er echt klaar voor bent, beginnen met het echte werk.

Ook kun je copytraden waarbij je trades van ervaren beleggers kopieert. 

Om ervoor te zorgen dat je niet meteen te veel geld in het spel hoeft te stoppen, hanteert eToro een minimaal stortgedrag van €42,-. Wil je wel meteen een groot bedrag storten? Dan krijg je korting op je storting.

Maak gratis een account aan bij eToro en begin vandaag nog met beleggen!

Libertex

Je kunt ook gaan beleggen in crypto-CFD’s. Dit kan bij broker Libertex. Met CFD’s sluit je een contract af over de waarde van de munt, en koop je niet de munt zelf. 

Je hoeft dan ook geen wallet te regelen, want de broker doet alles voor je. Het voordeel van Libertex is dat je naast cryptomunten ook nog 200 andere verhandelbare activa hebt om in te beleggen, zo houdt je eenvoudig een divers portfolio aan. 

Beleggen in CFD’s bij Libertex kan vanaf een minimale inleg van €100. Hierna krijg je toegang tot het platform.

Maak gratis een account aan bij Libertex en begin vandaag nog met beleggen!

Bitvavo

Bitvavo

Een Nederlandse crypto exchange is Bitvavo. Het is nog maar net nieuw op de markt maar beschikt al over een groot aantal digitale munten.

Bitvavo biedt maar liefst 50 verschillende cryptocurrency aan waaronder de grote, bekende munten als Bitcoin en Ethereum, maar ook de iets mindere bekende. Zo biedt Bitvavo ook de Cardano (ADA) munt aan.

Bij Bitvavo is het zo dat je rechtstreeks in de munt investeert. Je moet hierbij dus zorgen dat je munten wel veilig staan, een Cardano wallet is hiervoor de perfecte oplossing.

Het platform van Bitvavo is vooral een favoriet onder de beginnende beleggers. Dit omdat de opties en functies erg geminimaliseerd zijn om het gebruiksvriendelijk en overzichtelijk te houden.

Dat het platform Nederlands is, is vooral fijn wanneer je tegen een probleem aanloopt. De klantenservice staat altijd voor je klaar in je eigen taal.

Als je een product koopt of verkoopt, komen er lage transactiekosten bij kijken wat natuurlijk enorm voordelig is. Geld storten doe je bij Bitvavo op verschillende manieren waaronder ook iDEAL.

Wil je ook weten wat onze experts zeggen over Bitvavo? Bekijk dan onze review op de website of open meteen je account met de groene knop!

Binance

binance review

Een van de grootste crypto exchanges ter wereld is Binance. Deze exchange focust zich puur op crypto, en wordt steeds beter daarin!

Meer over Binance lezen? Bekijk dan eens de door onze experts geschreven review over Binance. Ben je al enthousiast? Klik dan meteen op de groene knop!

Stap 2: Maak een nieuwe account aan​

Heb je inmiddels jouw perfecte broker gevonden? Dan gaan we nu samen met jou een account aanmaken, geen zorgen, want dit heb je zo gedaan.

Bij de meeste brokers zal dit ongeveer hetzelfde gaan, maar voor het gemak nemen wij eToro als voorbeeld. Als je op de groene knop hiernaast klikt, kun je meteen een account aanmaken.

Je account maak je aan door je e-mail en wachtwoord in te voeren. Klik hierna op bevestigen en je krijgt meteen een verificatie bericht via je mail adres.

Wanneer je account geverifieerd is kun je meteen starten met het demo-account. Dit is vooral handig als je net nieuw bent, want zo kun je eerst nog een beetje oefenen met een fictief bedrag voordat je echt begint.

Heb je inmiddels al een perfecte strategie bedacht en ben je bereid om het risico aan te gaan? Om van start te kunnen gaan met echt geld moet je eerst een verificatie doorlopen zodat je identiteit bevestigd kan worden.

In deze fase zul je een kopie moeten sturen van je identiteitsbewijs en daarna nog een vragenlijst invullen. Dit doen ze eigenlijk om te kijken of je weet waar je aan begint en wat de risico’s van het vak zijn.

cardano wallet etoro account maken

Het eToro platform is met name een favoriet in Europa.

Bij eToro investeer je rechtstreeks in de munt zelf en moet deze opgeslagen worden in wallets zoals de Cardano wallet.

Stap 3: Geld op je account storten

Als de verificatie is goedgekeurd ontvang je een bericht. Vanaf dat moment krijg je toegang tot je account op eToro.

Om te starten met echt geld, moet je natuurlijk wel eerst geld op je account hebben. Dit kun je op verschillende manieren doen.

eToro heeft een breed scala aan betaalmogelijkheden waardoor er echt wel iets tussenzit waar jij over beschikt, bijvoorbeeld iDEAL of PayPal.

Voor de allereerste keer storten, vraagt eToro je wel een minimaal bedrag van €42,- over te maken.

cardano wallet geld storten
Stort eenvoudig geld op je eToro account

Stap 4: Koop ADA voor je Cardano Wallet

Wanneer je het geld op je account hebt gestort, kun je opzoek gaan naar een cryptomunt. Dit kan op twee manieren. Als je al weet in welke crypto je wilt traden, zoals ADA, typ je de naam gewoon in op de zoekbalk.

Hier kun je de munt aanklikken en meteen starten. 

Voor de andere manier maak je ook gebruik van de zoekbalk, maar ga je filteren op cryptocurrency’s. Ook dan verschijnt ADA onder de noemer Cardano. Nadat je ADA gekocht wordt het zichtbaar in de ‘Cardano Wallet’ op de exchange, dit is geen echte wallet, maar een overzicht van je beleggingen die de exchange voor je beheert.

cardano wallet etoro munten
Filter op cryptocurrency op eToro

Weet je echt niet welke je moet kiezen? Kijk dan even naar het overzicht van de munten en welke hierbinnen goed kunnen gaan presteren.

Voordat je hier meteen mee begint, is het wel handig om daar eerst je eigen onderzoek naar te doen.

Wanneer je de keuze hebt gemaakt, klik je gewoon op ‘open positie’ en kun je meteen starten. Je kunt er ook meer dan één openen.

Stap 5: Bewaar je ADA in een Cardano Wallet

Nadat je Cardano hebt gekocht blijven de cryptomunten op het platform staan of worden ze bewaard in je ‘Wallet’. 

Het is natuurlijk belangrijk dat je munten goed bewaard en beveiligd worden. In dat geval is het goed om een wallet te kiezen die specifiek voor het bewaren van de munten is gemaakt, en de ADA daar op te slaan.

Dit is veiliger dan de ADA laten staan op de exchange, maar zorgt er wel voor dat je de ADA eerst weer naar de Cardano Wallet op de exchange moet overzetten wanneer je opnieuw wilt traden.

Maak van tevoren wel een goede keuze in de wallet die je wilt. Wanneer je deze namelijk wilt veranderen, moet je een flink aantal stappen doornemen om te zorgen dat alles goed en veilig terecht komt bij je nieuwe wallet. 

Hoe gebruik ik de Cardano Wallet?

De software van de Cardano  is ontwikkeld door IOHK: dit is het ontwikkelteam achter Cardano.

Omdat deze Cardano wallet nog geen andere tokens ondersteund, kun je er alleen nog maar ADA tokens in kwijt. 

iohk cardano wallet

De software is echter een open source waardoor het te verwachten valt dat dit in de toekomst zal veranderen.

Cardano heeft een aantal wallets ontwikkeld die je kunt openen op verschillende apparaten. Zo heb je een online, mobiele, software, hardware en full node wallet.

1. Online ADA wallet

De online wallet kun je gebruiken via je laptop of computer. Deze hoef je niet te downloaden en kun je gemakkelijk bezoeken via bijvoorbeeld Chrome of Firefox.

In deze wallet kun je je Cardano (ADA) coin kopen en verkopen. Omdat het een gratis platform is, kent het weinig extra opties, maar kan dat wel erg gebruiksvriendelijk zijn, vooral voor de beginners.

Een nadeel aan de online wallet is dat het gevoelig is voor oplichting. Het is niet zo goed beschermd als andere Cardano wallets en neemt ook geen private keys aan.

Een Cardano wallet zorgt er namelijk voor dat je je private- en public keys kunt opslaan. Met een private key kun je coins naar andere partijen sturen en met een public key kun je coins ontvangen van andere partijen.

Het is erg belangrijk dat je deze keys, met de nadruk op private key, nooit deelt met anderen. Als je de private key al deelt, komen andere mensen al in jouw wallet. Dus wees daar voorzichtig mee.

Wil je toch graag een online Cardano wallet? Dan adviseren wij jou te kiezen voor de Yoroi-wallet aangezien het erg snel is te downloaden en de functies meteen te gebruiken zijn.

Ook is bij de Yoroi-wallet de beveiliging getest en zijn de private keys gecodeerd.

2. Cardano Wallet Android: mobiele wallet

De mobiele wallet Cardano is ontworpen voor de Android en IOS apparaten. Hier kun je ADA wallet transacties plaatsen door simpelweg een QR code te scannen.

De voordelen aan de mobiele versie is dat het gratis is en je het makkelijk kunt installeren. Daarentegen kent de mobiele versie niet de meest uitgebreide opties, maar blijft het dan wel erg gebruiksvriendelijk.

Je kunt deze Cardano wallet android eigenlijk vergelijken met de online wallet en is daarom ook niet heel erg veilig en beschikt ook niet over een private key.

Ook in dit geval adviseren wij jou de Yoroi-wallet omdat deze ook gemakkelijk te installeren is op Android- (Cardano wallet android) en IOS- (Cardano wallet IOS) apparaten. Je kunt de Cardano wallet android downloaden in de Google Play Store op je Android telefoon.

3. Software ADA wallet

De software wallet Cardano, ook wel de desktop wallet, installeer je op de computer als een programma. Deze kun je gratis downloaden maar daar hangt toch een prijsje aan.

Dit is namelijk wel een risicovolle optie als je kijkt naar de veiligheid van deze Cardano wallet. Ze draaien namelijk wel op het openbare internet en besturingssysteem van je computer. 

Op het moment dat zich daar een lek bevindt, kan een hacker hier bijvoorbeeld toegang op krijgen. Als een hacker je private key weet te achterhalen ben je al je Cardano (ADA) kwijt.

Dit gebeurd natuurlijk niet altijd, dus mocht jij maar een klein aantal Cardano in bezit hebben, dan is de Software ADA wallet nog steeds een goede keus. 

Als je toch wilt gaan voor de Software wallet dan raden wij Daedalus aan omdat ze beschikken over een uitstekende back-up en herstel functie. Daedalus kan gebruikt worden op Windows (windows 8.1 en 10), Mac en Linux.

4. Hardware Cardano wallet

De veiligste van alle 4 de wallet is de hardware wallet Cardano. Met dit fysieke apparaatje kun je er eigenlijk op elk moment zeker van zijn dat je Cardano (ADA) coins veilig bewaard worden.

Dit is vooral extra veilig omdat het los staat van je computer en andere hackers er nooit in zouden kunnen komen. Ook worden de transacties niet uitgevoerd via het web of de mobiel, maar via de Hardware zelf.

Het kent veel verschillende opties, maar al deze voordelen zorgen er dus ook voor dat het best prijzig is.

Om ervoor te zorgen dat je Cardano tokens volledig beveiligd en beschermd zijn kun je kiezen uit verschillende Hardware wallets met ieder zijn eigen functionaliteiten en ondersteuning. De veiligheid is bij ieder hetzelfde.

De vier populairste hardware wallets Cardano zijn de Ledger Nano X (€129,99) Trezor model T (€180,29), Ledger Nano S (€59,99) en de Ellipal Hardware wallet (€159,0).

Soorten Hardware Wallet Cardano

Omdat er binnen de Hardware wallet nog vele keuzes gemaakt kunnen worden, kijken wij hieronder wat het best bij jou zou kunnen schikken. We kijken kort naar de drie populairste hardware wallets en zetten de voordelen voor jou op een rijtje.

Ledger Nano X

Ledger Nano

Trezor Model T

Trezor

Ledger Nano S

Ledger nano s

Enthousiast geworden over handelen in Cardano? Wacht dan niet langer en maak een account aan bij een online broker om meteen te beginnen met Cardano.

Waarom kiezen voor de Cardano Wallet?

De Cardano coin is een succesvolle munt waarvan verwacht wordt dat hij in de toekomst nog sterk zal gaan groeien, en het is dan ook verstandig om een investering in ADA goed te bewaren in een Cardano Wallet.

Cardano is nog maar net nieuw maar brengt alle voordelige specificaties van andere bekende coins samen.

Zo heeft de munt voordelen van Bitcoin, betaal je erg lage transactiekosten en zijn deze lente smart contracts mogelijkheden gelanceerd welke afkomstig zijn van Ethereum.

cardano wallet blockchain

Doordat de Cardano wallet gebruik maakt van proof-of-stake, verlopen de transacties veel sneller en tegen lagere kosten. Op dit moment is Cardano flink aan het concurreren met Ethereum en komen ze dicht in de buurt van elkaar.

Daarom is het goed om deze coin goed in de gaten te houden. De Cardano wallet en platform groeien daar snel in mee.

Tips voordat je de Cardano Wallet gebruikt

Welke wallet je ook gebruikt, let altijd op tijdens het uitvoeren van transacties. Het is goed om een kopie te maken van de adressen om te kijken of deze wel kloppen.

Zoals we net hebben gezien heb je een aantal gratis wallets waar je gebruik van kunt maken om je ADA coins veilig te stellen. Komen er na verloop van tijd steeds meer coins bij, dan is het verstandig om te overwegen deze extra te beveiligen en te kiezen voor een hardware Cardano wallet.

Wil je toch liever kijken naar een andere crypto munt zoals Bitcoin? Bekijk dan hier het artikel over het kopen van Bitcoin en de koers van Bitcoin.

Veelgestelde vragen

Cardano is een op wetenschappelijk gevormde blockchain technologie. De Cardano munt heet ADA en is gebaseerd op wiskundig academisch onderzoek.

Er zijn verschillende manieren om je Cardano (ADA) op te slaan in een wallet. Welke methode de beste is voor jou, hangt af van hoe je de munt gebruikt. 

Als je snel toegang wilt tot de munt kun je hem op de exchange laten staan. Hierdoor kun je het snelst weer de markt op, maar het nadeel is dat het minder veilig is. 

Een veiligere optie is het installeren van software voor een Cardano wallet. Hierdoor blijf je redelijk mobiel, maar het is wel veiliger. De veiligste methode is een hardware wallet aanschaffen. Dit heeft als nadeel dat het ingewikkelder is om bij je ADA te komen.

Op exchanges wordt dit voor je gedaan. Anders kun je eenvoudig (en vaak gratis) Cardano Wallet software downloaden of een hardware wallet kopen. Er zijn ook meerdere gratis apps die je op je android of iOS telefoon kunt downloaden. 

Veel investeerders kopen ADA omdat ze geïnteresseerd zijn in wetenschappelijke onderbouwingen en zoals we weten bestaat Cardano (ADA) uit wiskundige onderbouwingen.

Door ADA te kopen zorgt dat ervoor dat er nog meer geïnvesteerd wordt in technologie en heb je stemrecht over softwarewijzigingen.

Cardano is ontstaan door Charles Hoskinson. Hij is wetenschapper en houdt zich bezig met het verbeteren van de blockchain technologie. Hij maakt hierbij gebruik van wiskundige theorieën en werkt samen met diverse Universiteiten om het beste proof-of-stake blockchain in elkaar te zetten.

Een gedecentraliseerd blockchain technologie houdt in dat het platform niet wordt beheerd door een centrale entiteit zoals een bank. In dat geval is iedereen die betrokken is in het systeem ook onderdeel daarvan.

Zo zie je ook vaak dat wanneer je over een bepaalde munt beschikt, je mee kan stemmen over bepaalde beslissingen binnen het platform.  

Een open source houdt in dat iedereen ziet hoe het programma in elkaar zit en wat het kan. Vaak mag het ook door meerdere mensen aangepast worden en kan het dus door andere codeurs aangepast worden tegen toestemming.

Het voordeel daarvan is een hoge transparantie waarbij je een verhoogd vertrouwen opbouwt.

Cardano Wallet: Conclusie

Cardano is een snel groeiend bedrijf en is al flink aan het concurreren met Ethereum. Ze zijn vooral populair door de mix van voordelige specificaties zoals snelle transacties en een veilige opslag.

De Cardano wallet geeft jou veel verschillende mogelijkheden om je ADA op te slaan. Zo zijn er een software of hardware Cardano wallet. Hierin zijn er een groot aantal mogelijkheden met elk hun voordelige en nadelige eigenschappen.

Met je Cardano wallet kun je dus Cardano kopen of verkopen. Cardano vertegenwoordigd de ADA coin en kent een grote groei doordat het bezig is om een beter, veiliger, energiezuiniger en sneller blockchain netwerk te ontwikkelen dan Ethereum.

Via eToro kun je gemakkelijk de ADA coin aanschaffen, dus start meteen!

Een ADA coin aanschaffen voor je Cardano Wallet?
Koop deze munt, of een ander, via een van de grootste internationale brokers eToro!
TIP
Scroll naar boven