Daedalus Wallet | alle voor- en nadelen (2024)

Zodra je begint met cryptocurrency kopen zijn er een hoop keuzes die op je af komen. Eén van deze keuzes is waar je de cryptocurrency opslaat; dat kan bijvoorbeeld in de Daedalus Wallet, lees snel verder in deze Daedalus wallet review om alles te weten te komen over deze Cardano wallet! 

Eenvoudig Cardano kopen voor je Daedalus Wallet

Wil jij ook Cardano kopen om je Daedalus wallet zo snel mogelijk te vullen? Maak via de groene knop snel een account aan bij eToro!

Wat is de Daedalus Wallet?

De Daedalus wallet is een wallet bedoeld voor de cryptocurrency Cardano. Je kunt deze wallet installeren op Windows, Mac, Linux en smartphones met iOS of Android.

Je kunt de Daedalus wallet downloaden van de website van Daedalus, zodra je de Daedalus wallet download binnen hebt en het programma geïnstalleerd is krijg je een keuze.

Je kunt een nieuwe Cardano wallet openen, een hardware wallet koppelen, een oude wallet terughalen of een wallet importeren. 

Als je de Daedalus wallet nog niet eerder gebruikt hebt en ook een nieuwe Cardano wallet aanmaakt in de software duurt het even voordat je deze kan gebruiken. De zojuist aangemaakte Daedalus wallet moet namelijk nog volledig gesynchroniseerd worden met de blockchain. 

Dit houdt in dat de Daedalus wallet de gehele Cardano blockchain download en als kopie bewaart op jouw computer. Omdat de Daedalus wallet op deze manier werkt kun je altijd volledig betrouwbare transacties doen. 

Zo kun jij gebruik maken Daedalus Wallet

Tijd om Cardano te kopen zodat je jouw Daedalus wallet kan vullen met deze digitale munt. In onderstaande stappenplan helpen we je met de belangrijkste hordes die tussen jou en je eerste Cardano staan. 

Stappenplan: hoe krijg ik Cardano in mijn Daedalus Wallet?

Stap 1: Kies een online broker

De eerste stap is het kiezen van een online broker of crypto exchange; dit wordt het platform waar je de Cardano gaat kopen. Het is belangrijk om een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar platform te kiezen. 

Ook kun je alvast kijken naar de rest van het aanbod van een broker of exchange. Als je dan later besluit in andere cryptomunten of zelfs in andere producten te gaan investeren hoef je niet nog een account te maken bij een andere broker.

Het is ook handig om te kijken naar de kosten die je maakt bij een platform. Je bent natuurlijk altijd op zoek om zo veel mogelijk winst te kunnen maken op jouw investering in cryptocurrency, door lagere kosten te betalen bij de eerste stap kun je het rendement eenvoudig verhogen. 

Tot slot zijn er verschillende manieren om te investeren in cryptocurrency. Hieronder staan twee manieren genoemd; bij een CFD-broker of een crypto exchange. Het verschil is dat je bij een CFD-broker investeert in een contract zodat je op de koers kan speculeren en bij een crypto exchange wel investeert in de munt zelf. 

Dit houdt in dat als jij een Daedalus wallet wilt gaan gebruiken je het best Cardano kan kopen bij een crypto exchange. Als je bij een CFD-broker investeert in Cardano kom je nooit in bezet van de cryptomunt zelf en heb je dus ook niks aan je Daedalus wallet. 

Alternatief voor Daedalus Wallet: eToro

eToro is onze favoriete broker voor het beleggen in crypto’s. Het platform biedt een overzichtelijk platform dat erg gebruiksvriendelijk is voor zowel beginnende als ervaren beleggers.

Zo kun je gebruik maken van een tal van gebruiksvriendelijke features, zoals de CopyTrading functie. Met deze tool kun je de portfolio’s van ervaren beleggers geselecteerd door eToro inkijken en deze zelfs in zijn geheel kopiëren.

Zo krijg je op gemakkelijk een sterk en gediversifieerd portfolio. Als je nog niet comfortabel bent met beleggen, dan kun je eerst beginnen met een gratis demo account.

Op deze manier kun je met virtueel geld beleggen zonder enig risico. Ben je vervolgens klaar om te beleggen met echt geld, dan kun je laag beginnen dankzij de minimale inleg van $50 (€42).

Je kunt bij eToro naast crypto kopen ook beleggen in een tal van andere handelsvormen, zoals het handelen in ETF’s, aandelen, indexen en grondstoffen. Als je handelt in aandelen en ETF’s, dan betaal je zelfs 0% commissie.

eToro wordt gereguleerd door de FCA en CySec. Je kunt dus met een gerust hart beleggen via dit platform zonder dat je onnodig risico loopt.

Wil je vandaag nog gratis beginnen bij eToro? Maak dan vandaag nog een account aan en verken het platform!

Alternatief voor Daedalus Wallet: Bitvavo

Een andere mogelijkheid is de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Dit bedrijf werd in 2018 opgericht in Amsterdam en sindsdien hebben de oprichters niet stil gezeten. 

Bitvavo is namelijk in no-time uitgegroeid tot één van de populairste platforms voor Nederlanders om hun cryptocurrency te kopen. Dit heeft een aantal redenen; Bitvavo heeft een simpel en daarmee gebruiksvriendelijk platform en rekent erg lage transactiekosten. 

Je betaalt per transactie namelijk maximaal 0,25% aan handelskosten. Bitvavo biedt inmiddels meer dan 50 verschillende cryptocurrencies aan. 

Niet lang geleden werd bekend dat alle cryptocurrency bedrijven in Nederland zich moesten registreren bij De Nederlandsche Bank om door te mogen met hun activiteiten. De registratie van Bitvavo bij DNB werd snel goedgekeurd en daarom kon het veilig doorgaan met de handel in cryptocurrency. 

Wil jij ook genieten van de lage transactiekosten en het gebruiksvriendelijke platform? Ga via de groene knop dan nu naar Bitvavo en begin meteen met investeren! 

Alternatief voor Daedalus Wallet: Libertex

We bespreken als eerste de CFD-broker Libertex die inmiddels al bijna 25 jaar bestaat. De laatste jaren kun je ook eenvoudig investeren in cryptocurrency bij Libertex. 

Omdat Libertex al zo lang bestaat heeft het in al die jaren ook een ruim aanbod verschillende handelsproducten opgebouwd.

Zo kun je bij deze broker investeren in aandelen, ETF’s, grondstoffen, indexen en valuta’s. 

Zodra je begint bij Libertex kun je eerst aan de slag met een gratis demo account. In dit gratis demo account krijg je een portemonnee met virtueel geld.

Cardano kopen bij Libertex

Je investeert bij Libertex dus in CFD’s (Contract For Difference) in plaats van in de munt zelf. 

Libertex heeft een hoofdkantoor op Cyprus en heeft via dat kantoor ook een licentie bij de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). Je kunt dus veilig beginnen met beleggen bij deze broker en je weet zeker dat ze voldoen aan de Europese wet- en regelgeving. 

Aan de slag bij een prijswinnend platform? Klik dan op de knop hieronder en begin vandaag bij Libertex!

Alternatief Daedalus Wallet: Binance

In principe werkt Binance vergelijkbaar met Bitvavo; het zijn beide crypto exchanges. Dit betekent dat je bij deze exchanges eenvoudig in de munt zelf kan investeren. 

De gelijkenissen tussen Bitvavo en Binance houden daarna al wel snel op. Binance is al veel langer bezig in deze markt en is uitgegroeid tot de allergrootste crypto exchange ter wereld. 

Binance heeft deze status bereikt door een enorm aanbod verschillende cryptocurrencies aan te bieden. Je vindt bij deze exchange alle bekende, grotere cryptocurrency, maar ook honderden kleinere cryptomunten. 

Daarnaast heeft Binance inmiddels meerdere eigen cryptocurrencies uitgebracht zoals de Binance Coin (BNB) en de Binance USD (BUSD). Deze munten kun je het handigst gebruiken op het platform van Binance om je transactiekosten te verlagen. 

Ook aan de slag bij de grootste crypto exchange ter wereld? Klik snel op de groene knop hieronder en maak vandaag nog jouw account aan bij Binance!

Alternatief Daedalus Wallet: Capital.com

Tot slot bespreken we Capital.com, ook bij deze broker kun je handelen in CFD’s van cryptocurrency. Naast Crypto biedt Capital.com ook aandelen, ETF’s, indexen, grondstoffen en valuta’s. 

Waar je eerder hebt kunnen lezen dat de CFD-broker Libertex al bijna 25 jaar bestaat is dat bij Capital.com heel anders. Deze broker is eigenlijk nog maar net opgericht, maar probeert zich snel door Europa te verspreiden; zo heeft het inmiddels kantoren in Engeland, Belarus en op Cyprus. 

Capital.com heeft naast de licentie bij CySEC ook nog een licentie bij de Britse toezichthouder Financial Conduct Authority (FCA). Ook bij deze broker weet je dus zeker dat je veilig en betrouwbaar kunt handelen en dat ze zich houden aan alle Europese wetten. 

Het platform van Capital.com is al meerdere keren winnaar geweest van prijzen voor de beste software, beste online trading platform en meest innoverende broker. Je kunt Capital.com gebruiken via het web platform of via de iOS of Android applicatie. 

Ook aan de slag bij een prijswinnend platform? Klik dan snel op de groene knop hieronder en begin vandaag nog bij Capital.com!

Stap 2: Maak een account aan

Hopelijk heb je een goede keuze kunnen maken uit de opties hierboven. Na die keuze is het tijd voor de volgende stap; het aanmaken van een account bij een broker. 

In dit stappenplan nemen we als voorbeeld eToro. Om een account aan te maken bij deze broker heb je in eerste instantie alleen een E-mailadres en wachtwoord nodig. 

Na het invullen van dit E-mailadres en wachtwoord en het bevestigen van je E-mailadres heb je meteen toegang tot het platform via het gratis demo account. Je kunt dus nu alvast met virtueel geld aan de slag. 

Om met echt geld te kunnen beginnen is er nog een kleine stap. Je moet verifiëren dat jij achter het account zit door een kopie van je identiteitsbewijs in te sturen, daarnaast moet je een vragenlijst invullen waarin jouw kennis en ervaring over beleggen getoetst wordt. 

Stap 3: Geld op je account storten

eToro zal je een bericht sturen zodra je verificatie behandeld en goedgekeurd is. Vanaf dat moment kun je overschakelen op een echt geld account en dus ook geld storten op je account. 

Bij eToro doe je dat eenvoudig via een betaalmethode als iDEAL, PayPal, bankoverschrijving of Creditcard. Als je via één van de digitale betaalmethodes geld stort staat het meteen op je account. 

Je betaalt via deze betaalmethodes ook geen extra kosten, je kunt zelfs een korting krijgen als je hogere bedragen in één keer stort. Het minimale startbedrag bij eToro is $50/€42.

Stort eenvoudig geld op je eToro account

Stap 4: Schaf Cardano aan voor in de Daedalus Wallet

Het platform van eToro is niet moeilijk te gebruiken. Om op zoek te gaan naar Cardano kun je eenvoudig Cardano of de afkorting ADA invullen in de zoekbalk of de gehele lijst cryptocurrencies openen en daar Cardano uit kiezen. 

Cardano kopen bij online broker eToro

Zodra je naar de juiste markt (ADAUSD) gaat kun je investeren in Cardano. Nadat je op de groene knop ‘kopen’ hebt geklikt krijg je het scherm dat je hiernaast ziet. 

Je kunt eerst de koers goed bekijken of zelfs een technische analyse uitvoeren. Vervolgens kies je hoeveel je wilt investeren en of je een hefboom, take-profit en stop-loss instelt. 

Stap 5: Opslaan in de Daedalus Wallet

Om Cardano te kopen voor je Daedalus wallet zul je dus aan de slag moeten bij een crypto exchange als eToro, Bitvavo of Binance. Je kunt ervoor kiezen om je Cardano bij deze exchanges te laten staan of te versturen naar een andere Cardano wallet zoals de Daedalus wallet. 

Om je munten van de exchange weg te sturen naar de Daedalus wallet gebruik je eenvoudig een adres vanuit je Daedalus wallet. Deze vul je in op de exchange, je bepaalt hoeveel Cardano je wilt versturen en maakt de transactie rond. 

Hoe gebruik ik de Daedalus Wallet?

Je kunt de Daedalus Wallet downloaden vanaf de website van Daedalus, de download is zo binnen en ook de installatie duurt niet lang.

Zodra je de software opent kun je een Cardano wallet aanmaken of een oude Cardano wallet gebruiken. 

Je kunt zoveel wallets gebruiken als je zelf wilt bij de Daedalus wallet, zo kun je meerdere Cardano fondsen beheren vanuit dezelfde software. Bij elke wallet die je aanmaakt hoort een standaard wachtwoord die je gebruikt om in te loggen en een recovery seed van zo’n 12 tot 4 woorden. 

Deze recovery seed moet je ergens opschrijven en veilig bewaren, met alleen deze recorvery seed kunnen mensen namelijk al jouw wallet achterhalen. Daarnaast kun je de seed zelf gebruiken als je je wachtwoord bent vergeten of om een andere reden geen toegang meer hebt tot de Daedalus wallet. 

Nog niet overtuigt door deze Daedalus wallet review? Lees dan snel ons artikel over de beste crypto wallets voor 2022. 

Waarom kiezen voor de Daedalus Wallet?

Uit de meeste reviews blijkt dat het allerbelangrijkste voor de gebruikers is dat de Daedalus wallet helemaal veilig is. Er zijn steeds meer internetcriminelen die de pijlen gericht hebben op de cryptocurrency van beleggers. 

Doordat je nu weet dat de Daedalus wallet reviews inderdaad de veiligheid hoog inschatten kun je goed voor deze wallet kiezen. De Daedalus wallet is vooral geschikt voor mensen met grote voorraden Cardano. 

Omdat je de mogelijkheid hebt om meerdere Cardano wallets te gebruiken binnen dezelfde software kun je jouw voorraad Cardano goed verdelen.

Je kunt er zelfs voor kiezen om bepaalde delen van je Cardano op cold storage te bewaren. 

Op deze manier bewaar je je Cardano volledig offline en is er nog minder mogelijkheid voor internetcriminelen om bij jouw Cardano te komen. 

Je kunt de wallet ook goed gebruiken in combinatie met een hardware wallet. In de software kun je bij ‘pair’ je hardware wallet verbinden met de Daedalus wallet. 

De eerste keuze zodra je de Daedalus Wallet opent

Details Daedalus Wallet

De wallet zelf is een licht programma dat ook bij de Daedalus wallet download  niet veel ruimte op je computer in beslag neemt.

Zodra je de software gaat gebruiken begint de wallet echter met de download van de gehele Cardano blockchain. 

Voor deze kopie van de gehele blockchain heb je wel wat meer ruimte nodig. Deze blockchain groeit natuurlijk steeds verder, maar op het moment van schrijven moet je zo’n 6 GB vrij hebben op je computer of smartphone om deze Daedalus wallet download af te kunnen maken. 

Voor- en nadelen Daedalus Wallet

Voordelen

Nadelen

Tips voordat je de Daedalus Wallet gebruikt

Voordat je begint met het gebruiken van een wallet is het belangrijk om te weten waar je goed op moet letten. Uit de verschillende  reviews blijkt dat dit de belangrijkste zaken zijn waar gebruikers tegen aanlopen. 

Zorg dat je voldoende ruimte hebt op je computer

Omdat de gehele Cardano blockchain gedownload moet worden is het van belang dat je voldoende ruimte op je computer vrij hebt om de wallet te gebruiken. Zorg dat je meer dan 6GB aan ruimte op je harde schijf vrij houdt. 

Als je minder ruimte dan dit hebt zal de Daedalus wallet wel beginnen met het downloaden van de Cardano blockchain, maar dit niet af kunnen maken. Om de wallet goed te kunnen gebruiken zul je dit echt helemaal moeten downloaden. 

Let altijd goed op de adressen

Bij cryptocurrency werk je over het algemeen met adresssen die bestaan uit een lange reeks van cijfers en letters. Je gaat het adres van je wallet niet onthouden en dus is het belangrijk om altijd te controleren of je de Cardano naar het goede adres stuurt. 

Het is namelijk zo dat wanneer jij cryptocurrency als Cardano verstuurd naar het verkeerde adres je deze voorraad Cardano hoogstwaarschijnlijk kwijt bent. Let daarom altijd op bij het versturen van crypto dat je altijd het goede adres doorstuurt. 

Veelgestelde vragen

De wallet is een full-node Cardano wallet. Dit betekent dat nadat je de Daedalus wallet download de software ook een kopie van de gehele Cardano blockchain kopieert naar je computer, zo kun je altijd zonder afhankelijk te zijn van andere servers je Daedalus wallet beheren. 

Doordat deze wallet ervoor gekozen heeft om de gehele kopie van de Cardano blockchain te downloaden en op je computer op te slaan is het extra veilig. Je bent onafhankelijk van andere partijen en zo kun je dus je munten veilig in de wallet laten staan. 

Waar je in sommige wallets veel verschillende munten in op kan slaan is de Daedalus wallet alleen geschikt voor de munt Cardano. Cardano is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en ze zien zichzelf als milieuvriendelijk alternatief van Bitcoin. 

Je logt eenvoudig in bij je Daedalus wallet op het apparaat waar je deze geïnstalleerd hebt. Je kunt de wallet gebruiken op Windows, Mac, Linux en smartphones met iOS en Android. 

Je kunt eenvoudig munten uit je Daedalus wallet halen door ze te versturen naar een andere wallet. Dit kan bijvoorbeeld de wallet op Binance of Bitvavo zijn om de munt weer te kunnen verkopen. 

Daedalus Wallet: Conclusie

De Daedalus wallet is een veilige wallet om je Cardano in op te slaan. Je kunt de Daedalus wallet downloaden en daarbij download je ook een volledige kopie van de Cardano blockchain, daarnaast wordt elke transactie ooit gedaan gevalideerd door de Daedalus wallet. 

Deze manier zorgt ervoor dat de wallet extra veilig is en dat je geen andere servers nodig hebt om je Cardano wallet te beheren. Het is daarmee misschien wel de beste plek om je Cardano op te slaan. 

Wil jij ook beginnen met investeren in deze veilige Cardano wallet? Open dan snel en account bij eToro en begin vandaag nog met je eerste investering!

Wil jij ook een volle Daedalus Wallet?
Maak snel een account aan bij eToro en begin meteen met je eerste investering in Cardano!
TIP
Scroll naar boven