Metamask Review | Veilige ETH wallet?

Voor het veilig opslaan van crypto’s zul je een crypto wallet nodig hebben. In deze Metamask review lees je over deze bekende ETH wallet. Zelf handelaar in cryptocurrency, of nieuwsgierig naar de voordelen die Metamask biedt? Lees snel verder in deze Metamask review hoe ook jij gebruik kan maken van deze wallet!

Metamask Review: Zelf aan de slag met Metamask in 4 stappen

Ook munten kopen om jouw Metamask mee te vullen? Maak via de groene knop snel een account aan bij eToro!

Metamask Review: wat is Metamask?

Metamask is een applicatie die je kunt gebruiken binnen de browsers Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge en Brave. Je downloadt en installeert de applicatie eenvoudig via de website van Metamask of binnen de winkel van de browser, zoals de Chrome store. 

Daarnaast is Metamask ook als applicatie te vinden voor je iPhone of Android-telefoon. Je kunt zo de applicatie op meerdere plekken tegelijk gebruiken terwijl je hetzelfde account en dus dezelfde wallet gebruikt. 

In de Metamask applicatie kun je verschillende wallets aanmaken waarin je Ethereum-tokens op kunt slaan. Deze tokens kun je kopen via Metamask maar ook eenvoudig versturen naar je Metamask wallet vanaf bijvoorbeeld een broker waar je de tokens koopt. 

Vervolgens kun je de wallet gebruiken bij websites of toepassingen waarbij je Ethereum-tokens kunt gebruiken. Zo hoef je niet voor deze verschillende websites apart een wallet aan te maken, gebruik je overal dezelfde wallet en blijft het overzichtelijk. 

Verder kun je binnen Metamask eenvoudig tokens voor elkaar uitwisselen; dit kan zowel vanaf de smartphone applicatie als binnen je browser. Metamask zorgt ervoor dat ze alle plekken waar je deze munten met elkaar kan wisselen nagaan om jou de best mogelijke prijs te kunnen bieden. 

Hoe gebruik ik zelf de Metamask wallet?

Om zelf Metamask te gaan gebruiken, moet je in eerste instantie de applicatie zelf downloaden en ervoor zorgen dat je cryptocurrency hebt die je naar de wallet kan sturen. Om cryptocurrency te kopen, moet je nog wat extra stappen doorlopen. 

In het stappenplan hieronder helpen we je vanaf de eerste stap, het kiezen van een broker, tot de laatste stap: het versturen van de crypto naar Metamask. We geven twee suggesties voor brokers waar je aan de slag kan, je zult zelf moeten kiezen welke broker het meest geschikt voor jou is.

Kijk bij de keuze voor een broker goed naar de gebruiksvriendelijkheid van een platform die past bij de ervaring die jij hebt met beleggen. Daarnaast zijn er verschillen in kosten, het aanbod van een broker en de manier waarop je handelt in de munten. 

Stap 1: Kies een online broker

Er zijn steeds meer plekken om online cryptocurrency te kopen en je komt waarschijnlijk ook meer en meer reclame tegen van grote crypto exchanges. Tegenwoordig zijn er ook veel gebruiksvriendelijke online brokers die cryptocurrency aanbieden.

Dit opent de wereld voor beleggers die niet al teveel kennis hebben over cryptocurrency, maar toch willen investeren in de munten. Hieronder hebben we twee van deze online brokers uitgelicht en kun je eenvoudig meteen beginnen via de groene knoppen onder de review van de brokers. 

Metamask Review: Crypto kopen bij eToro

Een van de populairste brokers ter wereld is eToro en zij bieden enkele tientallen verschillende cryptocurrencies. eToro staat bekend om haar gebruiksvriendelijkheid en is zeer geschikt voor beginnende beleggers. 

De populariteit van eToro komt niet alleen door de hoge gebruiksvriendelijkheid van het platform. De broker biedt namelijk ook een aantal handige extra opties die je bij andere brokers niet terugvindt. 

Zo kun je gebruik maken van de Copy Trading Functie, waarmee je eenvoudig de portfolio’s van andere beleggers in kunt zien en kopiëren. Als beginner kun je zo eenvoudig zien hoeveel risico je neemt en wat het verwachte rendement is. 

Beschikbare cryptocurrencies op eToro

Daarnaast heeft eToro als voordeel dat je naast cryptocurrency ook nog in veel andere handelsproducten kunt investeren. Zo biedt de broker ook nog aandelen, ETF’s, indexen, grondstoffen en valuta’s. 

Bij het kopen en verkopen van aandelen en ETF’s betaal je bij eToro 0% commissie. Hierdoor kun je bij het handelen in deze producten een nog hoger rendement behalen bij deze broker. 

Voor de belegger die nog nooit heeft gewerkt met een online broker is er de optie om te starten met een gratis demo-account. In dit demo-account krijg je virtueel geld waarmee je het platform uit kan proberen, er zit еr verder geen verschil tussen de functies die je krijgt bij een gratis demo-account en een echt account. 

Zodra je klaar bent om met een echt account te beginnen, is het belangrijk om geld op je account te zetten. Ook hier is eToro de beste keuze voor beginners omdat je de eerste keer kan beginnen met een lage minimale inleg van $50 (€42).

eToro is een veilige en betrouwbare broker en wordt door meerdere toezichthouders in de gaten gehouden. Zo is eToro ingeschreven bij de Cypriotische toezichthouder CySEC, maar wordt het vanwege het kantoor in England ook gereguleerd door het Britse FCA

Wil jij ook bij de populairste broker ter wereld beginnen met cryptocurrency kopen? Maak dan snel een account aan bij eToro via de groene knop hieronder!

Metamask Review: Crypto kopen bij Libertex

Een andere populaire broker is Libertex. Deze broker bestaat inmiddels bijna 25 jaar en heeft ook al een tijdje cryptocurrency’s toegevoegd aan het aanbod. 

Er zit wel een verschil in de manier waarop je cryptocurrency koopt bij Libertex ten opzichte van eToro. Bij Libertex verhandel je namelijk alle producten als CFD, wat betekent dat je niet in de munt zelf investeert maar een contract afsluit met de broker om te kunnen speculeren op de koers van een munt. 

Dit zorgt wel voor de mogelijkheid om een hefboomeffect, stop-loss en take-profit toe te voegen. Het heeft daarentegen als nadeel dat je de munt zelf niet verkrijgt en deze dus ook niet kan versturen naar Metamask. 

Libertex heeft een kantoor op Cyprus en is ingeschreven bij de Cypriotische toezichthouder CySEC. Zij houden toezicht of alle financiële handelingen bij deze broker volgens de Europese wetgeving uitgevoerd worden; je kunt er dus zeker van zijn dat deze broker veilig is. 

Ga nu via de groene knop naar de Libertex website en meld je aan met een e-mailadres en wachtwoord!

Stap 2: Maak een account aan

Nu je een keuze hebt kunnen maken uit de brokers hierboven, is de tijd aangebroken om een account aan te maken. Bij beide brokers gaat dit eenvoudig, maar voor dit voorbeeld zullen we eToro gebruiken.

Je kunt bij eToro eenvoudig met je e-mailadres een account aanmaken of kiezen om in te loggen via je Facebook- of Google-account. Na deze stap kun je meteen het gratis demo-account gebruiken.

Om toegang te krijgen tot een account met echt geld, moet je een verificatie doorlopen. Tijdens deze verificatie stuur je een kopie van je identiteitsbewijs op en vul je een vragenlijst in over jouw kennis en ervaring met beleggen. 

Stap 3: Geld op account zetten

Je krijgt bericht van eToro als de verificatie gecontroleerd en goedgekeurd is. Vanaf dat moment kun je echt geld gaan gebruiken op je eToro-account. 

Om te wisselen van virtueel account naar echt account, klik je rechts bovenin eToro net onder je naam op ‘virtuele’ en schakel je over naar ‘echt’. Het account moet dan nog wel gevuld worden met geld. 

Dat doe je eenvoudig via de ‘Geld storten’ rechts onderin. Je krijgt dan het scherm hiernaast te zien met de verschillende betaalmethodes, om te beginnen bij eToro moet je de eerste keer minimaal $50 (€42) storten. 

Overzicht van een aantal van de betaalmethodes bij eToro

Stap 4: Zoek een goede cryptocurrency voor je Meta wallet

Je kunt kiezen uit verschillende cryptocurrency's

Nu je account gemaakt is en je account gevuld is met geld, staat er niks meer in de weg om je eerste investering te doen. Je kunt via eToro eenvoudig zoeken via de zoekbalk of naar handelsmarkten gaan en daar filteren op cryptocurrency. 

Vervolgens kun je op een bepaalde munt klikken om meer informatie te krijgen over deze munt. Zo kun je langs verschillende cryptocurrency’s op zoek naar de geschikte munt voor jouw portfolio. 

Stap 5: Koop je crypto en stuur het naar Meta Wallet

Als je de munt hebt gekozen waar je graag in wilt investeren, klik je op handelen. Je krijgt het scherm hiernaast te zien met de keuze hoeveel je wilt investeren. 

Je kunt zelf wisselen tussen bedrag of eenheden; in het voorbeeld hiernaast wordt er precies 1 Ethereum gekocht, maar je kunt ook een klein deel van een munt kopen. 

Zodra de munt eenmaal gekocht is, zie je de investering terug in je portfolio. Vanuit je portfolio kun je ervoor kiezen om de munt daar te laten staan of deze door te sturen naar je Metamask wallet. 

Hiervoor heb je het adres nodig van je Metamask account, vervolgens kun je de munt eenvoudig versturen en zal je deze terugvinden op je Metamask account.

Enthousiast geworden van deze Metamask review en zelf aan de slag? Maak dan vandaag nog een account aan bij eToro!

Metamask review: Hoe gebruik je Metamask?

De eerste keer dat je Metamask gaat gebruiken, kan het wat onduidelijk overkomen. Het belangrijkste is dat je zorgt dat er cryptocurrency op je Metamask account komt te staan. 

Dit doe je door rechtstreeks via Metamask crypto te kopen of de crypto die je gekocht hebt bij een broker als eToro te versturen naar Metamask. Dit is eenvoudig te doen door je adres op te zoeken bij Metamask en deze in te vullen op de plek waar je de crypto vandaan wilt sturen. 

Het kan even duren voordat de crypto ook daadwerkelijk verstuurd is. Wacht rustig tot je de crypto ontvangen hebt; vanaf dat moment kun je Metamask echt volledig gaan gebruiken. 

Zo is het mogelijk om via de swap-knop eenvoudig je cryptocurrency om te wisselen voor andere Ethereum-tokens. Metamask zoekt altijd de goedkoopste prijs voor deze swaps door veel platforms af te struinen naar de laagste prijzen. 

Nu je in bezit bent van de munt of token die je wilt gaan gebruiken, kun je de Metamask wallet aanzetten als je naar de website gaat waar je crypto wilt gebruiken. Er zijn een hoop voorbeelden van spellen die je kunt spelen vanuit je Metamask wallet, maar je kunt bijvoorbeeld ook gedecentraliseerde exchanges vanuit je Metamask wallet.

Wil jij aan de hand van deze Metamask review ook beginnen met cryptocurrency? Maak eenvoudig een account aan bij eToro en begin vandaag met het vullen van jouw wallet!

Is Metamask Safe?

Het is van groot belang dat je cryptocurrency wallet zo veilig is als het maar kan. Vandaar dat veel gebruikers de vraag ‘is metamask safe?’ stellen, en het simpele antwoord op deze vraag is: ja! 

Zoals bij alles in de wereld van cryptocurrency ben je wel zelf afhankelijk voor de veiligheid van de wallet. Zorg ervoor dat niemand jouw codes heeft en dat het apparaat waarop je Metamask geïnstalleerd hebt niet toegankelijk is voor andere gebruikers. 

Om het nog veiliger te maken kun je er voor kiezen om geen gebruik te maken van openbare Wifi-spots of zelfs door een VPN te gebruiken zodat niemand jouw internetgeschiedenis terug kan vinden. 

Begin zelf ook met de veilige software van Metamask of investeer eerst in cryptocurrency via een broker als eToro!

Hoe zijn de Metamask Reviews van klanten?

Er zijn online veel negatieve Metamask reviews te vinden van klanten die niet goed wisten hoe ze met de software om moesten gaan. Zo lees je Metamask reviews van klanten die overvallen worden door hoge transactiekosten of denken dat ze hun geld kwijt zijn omdat de transactie niet meteen doorgevoerd is. 

Deze Metamask reviews zijn niet relevant als je over de kennis beschikt om de software te gebruiken; de meeste van deze Metamask reviews zijn namelijk afkomstig van gebruikers die zich niet in de software verdiept hebben. Andere Metamask reviews die wél positief zijn, geven namelijk aan dat de software goed in elkaar zit en veilig te gebruiken is. 

Een belangrijk punt dat wel naar voren komt in de negatieve Metamask reviews, is dat de klantenservice van Metamask niet goed is. Het duurt vaak lang voordat je antwoord krijgt op berichten. 

Let goed op de transactiekosten die momenteel gelden voor het verzenden van Ethereum of Ethereum-tokens; deze zijn erg hoog en kunnen bij lage bedragen een groot deel uitmaken. Daarnaast is het verstandig om eerst te weten hoe lang het duurt voordat een transactie verzonden is. 

Zo kom je op die gebieden niet voor verrassingen te staan en hoef je geen contact op te nemen met de klantenservice van Metamask. Twijfel je nog na deze Metamask review? Kijk dan ook eens bij andere Ethereum-wallets die we op deze website hebben beschreven. 

Lees altijd Metamasks reviews goed door voor je je wallet opent, en gebruik altijd een veilige en betrouwbare broker als eToro om jouw cryptocurrency-aankopen te doen.

Metamask Review: Veelgestelde vragen

Metamask is een toepassing om binnen browsers en op je telefoon nog makkelijker gebruik te kunnen maken van je cryptocurrency. Je kunt binnen Metamask ook zelf munten kopen en wisselen voor andere munten.

De Metamask-toepassing is op dit moment alleen geschikt voor tokens die op de Ethereum blockchain draaien. Je kunt de applicatie gebruiken binnen de browsers Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsof Edge en Brave, of als applicatie van en iPhone of Android.

Op de vraag ‘is metamask safe?’, is het antwoord eenvoudig: ja! Zolang je voorzichtig om gaat met je back-upcodes en niemand anders toegang heeft tot het apparaat waar jij Metamask op gebruikt, is de service volledig veilig.

Daarnaast kan je altijd metamask reviews opzoeken om te zien of andere gebruikers de toepassing veilig vinden. Over het algemeen zijn de metamask reviews goed te spreken over de veiligheid.

Er zijn verschillende toepassingen waar je Metamask voor kunt gebruiken. Je kunt binnen de applicatie zelf bijvoorbeeld tokens goedkoop wisselen voor andere tokens.

Daarnaast kun je Metamask gebruiken bij websites die de wallet implementeren om op die manier tokens rechtstreeks op een bepaalde website te gebruiken vanuit je Metamask wallet. Het beschikt bovendien ook over en “identity vault”, zodat je meerdere identiteiten kunt beheren om transacties op verschillende sites te tekenen.

Er zijn enorm veel verschillende wallets op de markt en een flink aantal heeft dezelfde browser-toepassing als Metamask verwerkt in hun software. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de Coinbase wallet, de Binance Chain wallet of een wallet als Argent of Fortmatic. Zoals je merkt is er genoeg keuze, maar is voor het bewaren en gebruiken van Ethereum-tokens Metamask de beste keuze. 

Op een website als Trustpilot, zijn er veel negatieve Metamask reviews te vinden. Deze Metamask reviews komen veelal van gebruikers die niet volledig begrepen hoe Metamask werkt en hierdoor geld of crypto kwijtraakten.

Ook zijn er veel mensen die klagen over de hoge transactiekosten van het Ethereum-netwerk. Dit ligt echter niet aan Metamask zelf, maar komt er altijd bij kijken wanneer je van het netwerk gebruik maakt. natuurlijk niet de schuld van Metamask is.

Metamask Review: Conclusie

Metamask is een toepassing voor cryptocurrency-gebruikers die actief de munten gebruiken of graag willen wisselen voor andere munten. In principe is de Metamask-software eenvoudig te gebruiken omdat het een klein programma is die je zo in je browser installeert.

Voor veel gebruikers is het de eerste keer wel wennen omdat Metamask niet al te duidelijk uitlegt hoe alles werkt. Ze gaan er bij de software vanuit dat iedereen die Metamask gebruikt genoeg kennis heeft over het Ethereum-netwerk en dus niet voor verrassingen als transactiekosten komen te staan. 

Dit zorgt ervoor dat veel beginners ontevreden zijn over de eerste keer dat ze Metamask gebruiken en dat is ook de reden dat er online veel ontevreden Metamask reviews van gebruikers te vinden zijn. Als je genoeg kennis hebt en weet wat je doet als je Metamask gebruikt is het een zeer veilige en geschikte wallet.  

Scroll naar boven