Handelen met Bitcoin Futures in 2024

Er zijn meerdere manieren om te handelen in Bitcoin. Bitcoin Futures is er daar één van, vandaag leggen we je dan ook precies uit wat Bitcoin Futures zijn en wanneer je hier gebruik van zou kunnen maken bij het beleggen.

Investeren in Bitcoin Futures in 4 stappen

Klinkt dit tot nu toe wel goed? Dan kun je nu al een account aanmaken bij Libertex om te beginnen met investeren in Bitcoin Futures!

In dit artikel vind je een Bitcoin Futures uitleg, wat Bitcoin Futures zijn en of het eventueel bij je zou passen. Ook vertellen we je hoe je een account aanmaakt bij Bitcoin Futures Exchanges. 

Met Bitcoin Futures kun je hadnelen aan de hand van prijsafspraken, wat te vergelijken is met een overeenstemming die je treft tussen koper en verkoper. Lees verder om de beste Bitcoin Futures te vinden. 

Wat zijn Bitcoin Futures?

Kort gezegd zijn Bitcoin Futures geen product of waar. Futures zijn eigenlijk financiële contracten waar je een vaste prijs voor afspreekt die je betaalt op de afgesproken datum.

 Nadat dit is afgesproken is de koper of verkoper verplicht om Bitcoin Futures te kopen of verkopen. 

Bitcoin Futures zijn eigenlijk volledig afhankelijk van voorspellingen. Je kunt dus profiteren van de cryptomarkt die daalt, maar ook stijgt, allemaal afhankelijk van je eigen voorspelling. 

De Beste Bitcoin Futures - Bitcoin Futures Uitleg

Laat het duidelijk zijn, Bitcoin Futures Nederland is niet een soort Bitcoin 2.0, zie het meer als een extra manier van handelen in Bitcoin. Futures zijn volledig gericht op het voorspelling van de prijsontwikkeling.

Je kunt hierbij op ieder willekeurig moment instappen omdat je niet te maken hebt met een stijging of een daling. Je koopt niet echt crypto, maar een vorm van een voorspelling, en zo is er dus ook niet een vaste Bitcoin Futures koers.

Je kunt bij Bitcoin Futures gebruik maken van een long en short positie. Ook kun je met Futures over het algemeen een hoger rendement behalen door middel van het hefboomeffect. Extra voordeel is dat zelfs als de koers niet mee werkt, het nog steeds mogelijk is om winst te maken.

Let wel goed op, je kunt alleen winst maken als je voorspellingen juist zijn. Doe je een voorspelling fout, dan kun je je inzet verliezen en kan dit slechte gevolgen hebben.

Sinds de Bitcoin Futures Launch hebben al veel mensen goede rendementen behaald. Begin ook zelf met investeren in Bitcoin Futures Nederland bij Libertex!

Waar kan ik Bitcoin Futures kopen?

Er zijn een aantal brokers die het mogelijk maken om te handelen in Bitcoin Futures. Denk hierbij aan Quedex, Binance Futures, Deribit en nog veel meer.

Deze Bitcoin Futures Exchanges hebben allemaal een eigen platform waarop gehandeld kan worden. Let wel goed op, het handelen in Bitcoin Futures geeft je geen garantie op een juiste voorspelling.

Bitcoin Futures kopen kan via verschillende brokers. Klik nu op de groene knop en begin bij Libertex!

Bitcoin Futures Kopen in 5 stappen

Binnen een aantal stappen kan het jou al lukken om Bitcoin Futures te kopen. Je moet er alleen voor zorgen dat je de juiste stappen volgt en geen fouten maakt.

Volg onderstaand stappenplan en kom erachter of Bitcoin Futures iets voor jou is of dat je er liever afstand van doet. Het kan namelijk best interessant zijn!

Stap 1: Kies een online broker

Nu je een beetje weet wat Bitcoin Futures zijn moet je een broker kiezen. Een broker is actief in voornamelijk financiële producten, daarnaast kan een broker je handige functies aanbieden.

Bitcoin Futures Kopen bij Libertex

Libertex is een bekende online broker met een zeer groot aanbod. Onder investeerders is Libertex misschien wel de populairste online broker. Bij Libertex kun je handelen in crypto, grondstoffen, aandelen en ETF’s.

Bij Libertex handel je in activa met CFD’s. Je hebt deze activa als investeerder niet in bezit, maar je speculeert over de toekomstige koers van de activa.

Libertex biedt een handig demo account aan. Met het demo account van Libertex kun je eerst kennis maken met het platform voordat je begint met handelen met echt geld. Op die manier loop je geen risico’s en kun je alle aspecten van het platform eerst uittesten.

Met Libertex kun je gebruikmaken van verschillende tradingplatformen, waardonder MetaTrader 4 en MetatTrader 5. Met de handige mobiele app kun je altijd en overal handelen. Het platform heeft meerder awards gewonnen van verschillende instanties en is een uitstekende keuze om te beginnen met handelen in Bitcoin.

Meteen beginnen met Bitcoin Futures? Klik op de groene knop en start nu!

Stap 2: Maak een account aan

Een account aanmaken is nodig wil je beleggen of investeren bij Libertex. Allereerst kun je naar de officiële website van Libertex gaan. Hier kun je een nieuw account aanmaken.

Hierna ga je het registratieproces in, je vult je gegevens in waarna je al snel gebruik kunt maken van je Libertex account. Je moet gegevens invullen als je naam, adres, postcode, verificatie en meer.

Het verifiëren van je identiteit kan door middel van een foto van je paspoort, rijbewijs of geldig identiteitsbewijs. Het kan 1 tot 2 werkdagen duren voordat je identiteit geverifieerd is, maar over het algemeen gebeurt dit wel wat sneller.

Stap 3: Geld op account zetten

Geld storten bij Libertex kan op een aantal manieren. De bekendste manier die wij kennen is natuurlijk iDEAL, maar het is ook mogelijk om te storten met Visa, Bankoverschrijving, PayPal, Skrill en nog veel meer.

Stap 4: Zoek naar Futures

Nu je account aangemaakt is en je het gewenste bedrag gestort hebt, is het tijd om Bitcoin Futures te zoeken op je broker-platform. Dit doe je bovenin de zoekbalk waarna alles zichzelf eigenlijk wijst.

In de zoekbalk kun je niet alleen Bitcoin Futures vinden, maar nog veel meer andere crypto’s of aandelen. Klik op het waar en je ziet het scherm waarin de koers staat.

Stap 5: Doe je eerste investering

Je eerste investering is het aanschaffen van Bitcoin Futures of misschien wel een andere cryptomunt. Na het zoeken van de coin of crypto vindt je de koers, maar ook uitgebreide analyses van de coin.

In dit scherm kun je ook Bitcoin Futures kopen of verkopen, afhankelijk van wat je wilt.

Check de Bitcoin Futures koers bij Libertex en bepaal of je gaat investeren of kiest voor short Futures Bitcoin.

Kosten Bitcoin Futures Verhandelen

Het is natuurlijk de bedoeling dat je na het lezen van deze Bitcoin Futures uitleg ook zelf Bitcoin Futures kunt kopen. Dit kun je doen bij verschillende Bitcoin Futures Exchanges.

Eigenlijk heb je te maken met de bitcoin koers die je ook gebruikt als je handelt in bitcoin. Alleen zit er een verschil tussen dalingen en stijgingen.

Je voorspelt bij Bitcoin Futures of de koers gaat stijgen of niet. Hierop kun je winst maken en zo gaat het telkens verder en verder, bij Bitcoin Futures hoef je maar klein in te zetten om er een groot bedrag uit te halen.

De koers is natuurlijk niet voor iedereen zo winstgevend. Het kan zo zijn dat je voorspelt hebt dat de koers zal stijgen, terwijl de koers een flinke daling heeft gemaakt of vice versa. Dan verlies je je geld.

Kosten Bitcoin Futures

Er zitten niet per se extra kosten aan het handelen in Bitcoin Futures verbonden. De kosten die je maakt zijn voor je eigen rekening en dan hebben we het over het geld wat je er in eerste instantie zelf instopt. Wel rekenen sommige Bitcoin Futures Exchanges aansluitkosten, transactiekosten en/of afsluitkosten over de futures. 

Je kunt de kosten zelf zo hoog of laag mogelijk maken door goed op te letten bij het kiezen van een exchange. 

Nu beginnen met Bitcoin Futures? Maak een start en klik op de groene knop!

Bitcoin Futures kopen of niet?

Het handelen in Bitcoin Futures Launch heeft voordelen, maar ook zeker een aantal nadelen. Wij leggen je de voordelen en nadelen voor je uit en hopen je daarmee voldoende geïnformeerd te hebben.

Voordelen

✅ Begin met een klein bedrag
✅ Je hoeft geen Bitcoin te kopen
✅ Dek jezelf in bij koersbewegingen

Allereerst is een van de grote voordelen dat je bij Bitcoin Futures niet te maken hebt met een vorm van coins. Je belegt in een koers, maar bezit geen munt en hoeft deze niet op te slaan.

Ben je geen liefhebber van beleggen of investeren met gigantische bedragen? Bitcoin Futures koop je al voor een klein bedrag, met de kans op een mooi rendement.

Nadelen

Natuurlijk zitten er een aantal nadelen aan Bitcoin Futures, maar valt het in principe wel mee. Zoals we eerst al vermelden is het hefboom-effect een positief effect, toch kan dit ook wel eens anders uitpakken.

❌ Je moet de koers in de gaten houden
❌ Kans dat je je geld verliest

Als belegger in Bitcoin Futures hou je de koers in de gaten, en kijk je hoe de markt beweegt en of het verstandig is wijzigingen door te voeren. Bijvoorbeeld met short future Bitcoin. Ook bestaat het risico dat je je geld verliest.

Lijkt Bitcoin Futures jou toch niks? Bekijk dan andere crypto koersen.

Het is tijd om een start te maken met Bitcoin Futures, klik daarom op de groene knop!

Bitcoin Futures: Veelgestelde vragen

Bitcoin Futures zijn financiële contracten die het mogelijk maken om te handelen op een bepaald afgesproken punt. De koper en verkoper kiezen er namelijk samen voor om een bepaalde tijd te kiezen waarop de Bitcoin Futures worden verhandeld.

Vaak proberen de kopers een zo goed mogelijk moment te kiezen om de afspraak vast te zetten en proberen ze door middel van de hefboomwerking hun investering te maximaliseren.

Het handelen in Bitcoin Futures is vrij eenvoudig. Je spreekt samen met de verkoper een tijdstip of datum af, dit zorgt ervoor dat jij de prijs krijgt waarvoor de Bitcoin Futures gaat op die dag.

Het is dan ook niet mogelijk om de datum te verzetten of de afspraak te wijzigen. Is de overeenkomst eenmaal bereikt zal het financiële contract niet meer worden vrijgegeven.

Er zit een groot verschil tussen Bitcoin en Bitcoin Futures. Bitcoin is natuurlijk een virtuele munt, waar Bitcoin Futures weer financiële contracten zijn.

Bitcoin Futures zijn dan ook geen Bitcoin 2.0 waar je wel rekening mee moet houden. Zie het dus absoluut niet als vervanger en zorg er altijd voor dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen rondom Bitcoin en Bitcoin Futures.

Je kunt bij verschillende brokers Bitcoin Futures kopen. Denk hierbij aan Deribit, Binance Futures, BitMex en nog veel meer. Kies altijd wel een broker die bij je past en die je vertrouwd.

Check altijd of de broker de licenties heeft die de broker hoort te hebben om er helemaal zeker van te zijn dat er niets mis kan gaan. Je helpt hier niet alleen jezelf mee, maar je zorgt er ook voor dat je geen geld kunt verliezen op een mogelijke manier.

Er zitten een aantal voordelen en maar weinig nadelen aan Bitcoin Futures. Daarom is het best aan te raden om te investeren in Bitcoin Futures, dit kan op de lange termijn nog best wel eens goed rendement opleveren.

Wel moet je eigenlijk wekelijks dan wel niet dagelijks bezig zijn met Bitcoin Futures wil je er echt een goed rendement uit halen. Het is dus wel andere soep als investeren in een coin of munt.

De Bitcoin Futures Launch was voor verschillende Bitcoin Futures Exchanges op een ander moment. Hiervoor moest elke exchange toestemming krijgen bij een toezichthouder of centrale bank. 

Zelf Bitcoin Futures Kopen - Conclusie

Het kan dus best wel eens positief uitpakken wil je beginnen met investeren in Bitcoin Futures. Zoek je een uitdagende investering en ben je graag bezig met Bitcoin, dan is dit wat voor jou.

Zit je liever wat meer achteruit en heb je niet zo veel ervaring met dit soort investeringen, dan zouden we kiezen voor iets anders. Investeren in Bitcoin zelf kan gewoon bij Libertex en is eenvoudiger voor een beginner.

Scroll naar boven