Leer alles over Veilig Bitcoin Kopen! (2023)

De wereld van cryptocurrency is voor beginnende beleggers vaak overweldigend, het kan lastig zijn precies te begrijpen hoe cryptomunten werken en daardoor weet niet iedereen hoe je het beste veilig Bitcoin kunt. Lees snel verder voor onze beste tips of begin meteen zelf met veilig Bitcoin kopen. 

Veilig Bitcoin Kopen in 4 stappen

Wil jij ook beginnen met veilig Bitcoin kopen? Maak dan snel een account aan bij eToro en begin vandaag nog!

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Bitcoin was de allereerste cryptomunt ter wereld en heeft de standaard gezet voor de honderden munten die volgden. Nog altijd is Bitcoin de cryptomunt met de hoogste waarde en zijn al deze andere munten zeer afhankelijk van de prestaties van Bitcoin.

Voor veel mensen is het nog wel lastig om zeker te weten of cryptocurrency, waaronder Bitcoin, wel veilig is. In dit artikel lees je alles over veilig Bitcoin kopen en kom je precies te weten waar jij op moet letten bij je eerste Bitcoin aankoop.

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Hoe kun je Veilig Bitcoin Kopen?

De techniek achter Bitcoin is ingewikkeld, maar als belegger in de munt is het toch verstandig een soort basiskennis te hebben over cryptocurrency en blockchain technologie. 

In beginsel is de gehele blockchain van Bitcoin een database die verspreid opgeslagen staat over alle Bitcoin-bezitters. Niemand kan die database beïnvloeden omdat iedereen er een stukje van bezit. 

Dat is belangrijk om te weten; opzichzelfstaand is Bitcoin een veilige munt. Online proberen echter veel mensen hun slagje te slaan met Bitcoin en zijn er veel scams en oplichters actief die veilig Bitcoin kopen lastig maken.

Veilig Bitcoin kopen is dus goed mogelijk gezien je zodra je in bezit bent van de munt weinig meer te vrezen hebt. Dan blijft er een belangrijke vraag over; waar kun je veilig Bitcoin kopen? Lees hieronder de meest betrouwbare manier!

Hoe kan ik zelf beginnen met Veilig Bitcoin Kopen?

Om zelf te beginnen met veilig Bitcoin kopen moet je een betrouwbare broker zoeken. In het stappenplan hieronder helpen we je met enkele voorbeelden van bewezen betrouwbare brokers waar je uit kunt kiezen. 

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Beste Bitcoin brokers

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
eToro bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 45,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)1vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)Vanaf € 10,00€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom1:30100:1100:1100:130:1
Valutaparen52100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 5,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

81% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen dat u uw geld verliest.

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Stap 1: Kies een betrouwbare online broker voor Veilig Bitcoin Kopen

De keuze voor een broker hangt over het algemeen af van de producten waar je graag in wilt investeren. Zo is voor de belegger in aandelen een andere broker het best dan voor iemand die alleen in cryptomunten wilt gaan beleggen. 

Ook is het afhankelijk van je eigen ervaring met beleggen. Zo heeft de ene broker een ingewikkeld platform met erg veel extra functies voor de ervaren belegger terwijl de andere zich juist richt op beginners en het die groep zo makkelijk mogelijk probeert te maken. 

Of een broker veilig is hangt grotendeels af van de Europese regulering die ze hebben. Financiële diensten als een broker hebben een inschrijving bij een toezichthouder nodig om legaal in Europa haar diensten aan te mogen bieden, in Nederland zijn dit de AFM en de DNB. 

Echter mogen alle brokers die een Europese regulering hebben ook in Nederland actief zijn. Hieronder hebben we een broker uitgelicht die zich in Engeland en op Cyprus bevindt en een Nederlandse crypto exchange die onder toezicht staat van De Nederlandsche Bank.

Veilig Bitcoin Kopen bij eToro

Als beginnende belegger kun je goed terecht bij de populaire online broker eToro. Deze broker biedt je een gebruiksvriendelijk platform met een aantal handige extra functies voor beginners. 

Zo heb je bij eToro de unieke Copy Trading functie. Deze functie zorgt ervoor dat je de portfolio’s van succesvolle beleggers in kan zien en zelfs kan kopiëren naar je eigen portfolio.

Dit kan je goed helpen bij het diversificeren van je portfolio of om inspiratie op te doen voor je volgende belegging. Zo kun je als beginner beleggen alsof je al jaren ervaring hebt. 

Voor de gene die eerst het platform uit wilt proberen is er een gratis demo account. In dit account krijg je virtueel geld wat je precies op dezelfde manier kan gebruiken als echt geld. 

Zo kun je het platform leren kennen en alvast alle functies uit proberen voordat je met je eigen geld risico loopt. 

Een deel van het cryptocurrency aanbod van eToro

Zodra je genoeg geoefend hebt met het demo account kun je geld storten en met je eigen geld aan de slag gaan. Ook hiervoor kun je als beginner goed bij eToro terecht want je kunt al beginnen met een lage minimale inleg van $50 (€42).

Een ander voordeel van eToro is dat je 0% commissie betaalt bij het kopen en verkopen van aandelen en ETF’s. Hierdoor weet je altijd zeker dat je de prijs betaalt of ontvangt die in je beeld staat en dat er geen extra kosten bijkomen.

Naast Bitcoin en een aantal andere cryptomunten heeft eToro nog veel meer investeringsmogelijkheden. Zo vind je op het platform ook aandelen, ETF’s, grondstoffen, valuta’s en CFD’s

eToro is een veilige broker en heeft kantoren in onder andere Engeland en op Cyprus. Daardoor heeft het zowel bij Cypriotische toezichthouder als bij het Britse FCA een licentie om als broker diensten aan te mogen bieden in Europa.

Begin zelf ook met veilig Bitcoin kopen bij één van de populairste brokers van het moment! 

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Veilig Bitcoin Kopen bij Libertex

Je hebt vast wel iets gehoord of iets voorbij zien komen van Libertex. Dit is één van de grootste brokers die al jaren op hoog niveau presteert. 

Libertex heeft een hoog aantal gebruikers. Al deze gebruikers investeren in verschillende handelsproducten. Denk aan cryptomunten, valuta, grondstoffen en meer. 

Handige tools van Libertex zijn het demo-account en de technische analyses. Met deze twee tools kan jij jezelf goed voorbereiden op de aankoop van een handelsproduct. 

Voor het demo-account is geen identificatie nodig. Voor een normaal account juist weer wel. Zonder identificatie kan je niet handelen met echt geld.  

Libertex is erg betrouwbaar. Het platform staat netjes geregistreerd bij de Britse FCA. Daarnaast valt het onder de Europese regelgeving. Jouw geld staat dus altijd veilig.  

Wil jij veilig Bitcoin kopen bij één van de populairste brokers van het moment? Klik dan hieronder! 

Veilig Bitcoin Kopen bij Bitvavo

Om te beginnen met veilig Bitcoin kopen kun je ook goed terecht bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Deze exchange biedt inmiddels meer dan 100 verschillende cryptomunten en groeit erg snel. 

Bitvavo is in 2018 in Amsterdam opgericht en had als één van de eerste crypto-bedrijven in Nederland een licentie bij De Nederlandsche Bank om aan te tonnen dat het voldoet aan de nieuwste Nederlandse wetten rondom cryptocurrency. 

Het platform van Bitvavo is eenvoudig opgezet en kent weinig extra functies. Hiermee probeert de exchange het voor iedereen mogelijk te maken om te beginnen met veilig crypto kopen.

Extra fijn is dat je kunt opzoeken welke Nederlanders er achter het bedrijf zitten, waar hun kantoor zit en dat alle ondersteuning in het Nederlands beschikbaar is.

Keuze uit meer dan 100 verschillende munten en een Nederlandstalige klantenservice vind je alleen bij Bitvavo!

Stap 2: Maak een account aan

In dit stappenplan gebruiken we als voorbeeld eToro. Bij deze broker maak je eenvoudig een account aan door je E-mailadres op te geven en een gebruikersnaam en wachtwoord te bedenken. 

Vervolgens krijg je meteen toegang tot het platform van eToro met je gratis demo account. Voor een account met echt geld moet je het account verifiëren. 

Alle brokers in Europa zijn verplicht een aantal gegevens van haar klanten te controleren. Hiervoor moet je een kopie van je identiteitsbewijs opsturen en een vragenlijst invullen waar jouw kennis en ervaring over beleggen getoetst wordt.

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Stap 3: Geld op account zetten voor Veilig Bitcoin Kopen

De broker waar jij je aangemeld hebt zal je bericht sturen zodra je verificatie gecontroleerd en goedgekeurd is. Na dit bericht zul je merken dat je over kunt schakelen naar veilig crypto kopen met echt geld.

Om dit account te financieren moet je geld storten via één van de mogelijke betaalmethodes. Bij eToro kun je kiezen uit opties als iDeal, PayPal of creditcard.

Ook bij andere brokers is over het algemeen iDeal een mogelijke methode. Bij brokers of exchanges buiten Europa zul je vaak geld moeten storten via creditcard of SEPA-overschrijving, het nadeel hiervan is dat het langer duurt voordat de storting op je account staat. 

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Ga naar de Bitcoin pagina

De Bitcoin pagina van eToro

Bij de meeste brokers is het niet lang zoeken naar Bitcoin. Meestal vind je de munt terug op de startpagina en anders kun je via de zoekbalk Bitcoin vinden. 

Op eToro is er voor elk handelsproduct een aparte pagina met het laatste nieuws, informatie en statistieken. Ook de mening van andere beleggers over de toekomst van Bitcoin vind je hier terug. 

Stap 5: Veilig Bitcoin Kopen

Je vindt er ook een grote blauwe knop met ‘handelen’. Zodra je daar op klikt komt het scherm dat je hiernaast ziet tevoorschijn. 

In dit scherm kun je kiezen of je Bitcoin rechtstreeks wilt kopen voor de huidige marktprijs via ‘handelen’ of dat je een order wilt plaatsen voor een door jou gekozen bedrag via ‘bestellen’. Deze order wordt uitgevoerd zodra iemand anders Bitcoin voor deze prijs aanbiedt. 

Als bemiddelaar tussen jou en de verkopende of kopende partij, zorgt eToro ervoor dat de transactie wordt uitgevoerd en altijd soepel verloopt. Zo kun jij veilig crypto kopen.

Kun je ook niet langer wachten en wil je snel beginnen met veilig crypto kopen? Ga dan nu via de groene knop naar eToro en doe je eerste investering vandaag nog!

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Waar kun je Bitcoin veilig opslaan?

Bitcoin veilig kopen is één ding, daarna heb je de munt en zul je hem ergens zo veilig mogelijk moeten opslaan. Hiervoor gebruik je een wallet, alleen komen wallets in allerlei verschillende soorten en maten en dus kan het als beginner lastig zijn hier een keuze in te maken. 

Als je Bitcoin koopt via een broker of exchange zal de munt in eerste instantie in jouw persoonlijke wallet op dit platform worden opgeslagen. Dit is prima zolang je jouw account goed hebt beveiligd met bijvoorbeeld 2FA. 

Veilig Bitcoin Kopen en beveiliging van je brokeraccount

Die beveiliging kun je het best doen door een goed wachtwoord te kiezen, bijvoorbeeld via een password maanger. Daarnaast is het aan te raden om te kiezen voor two-factor-authentication, daarmee krijg je elke keer dat jij of iemand anders probeert in te loggen op je account een code op je telefoon. 

Deze code moet je invoeren om daadwerkelijk in te kunnen loggen. Zo is je account beveiligd tegen een datalek waarin je wachtwoord opeens bekend wordt voor criminelen. 

Het is belangrijk om de beveiliging serieus te nemen omdat er online veel criminelen zijn die zich bezig houden met cryptocurrency. Met two-factor-authentication geef je criminelen niet de kans om in jouw account te komen. 

Andere Bitcoin wallets

Je kunt er ook voor kiezen om je Bitcoin van de broker te versturen naar een andere wallet. Hiervoor heb je veel keuze, je kunt kiezen voor een online wallet, een wallet die je download en offline gebruikt of een hardware wallet. 

De meest veilige optie is het gebruiken van een hardware wallet. Dit is een soort van USB stickje die je aan je computer kan koppelen en verder volledig onafhankelijk van het internet jouw cryptocurrency kan opslaan. 

Wil jij ook de veilige wallet van eToro gebruiken? Maak dan snel een account aan via de groene knop!

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Tip: Lees je voordat je crypto verstuurd naar een andere wallet goed in zodat je geen fouten maakt in het adres. Als je bij het versturen van crypto een fout maakt ben je het over het algemeen kwijt. 

Waar kun je het meest Veilig Bitcoin Kopen?

Er zijn een aantal dingen belangrijk bij het bepalen of je bij een broker veilig Bitcoin kopen kan of niet. Dit zijn de regulering, de mogelijkheden om je account te beveiligen en de algehele staat van de broker. 

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

eToro voldoet aan de regulering, biedt klanten de mogelijkheid tot two-factor-authentication en heeft een goede reputatie op het gebied van veiligheid. Omdat het zo’n populaire en grote broker is zal er bij eToro alles aangelegen zijn om zo veilig mogelijk te blijven. 

Er zijn steeds meer veilige plekken waar jij crypto kan kopen. Probeer het zelf uit en maak snel een account aan bij eToro!

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Tips om zo veilig mogelijk Bitcoin te kopen

Je hebt nu kunnen lezen hoe je veilig Bitcoin kan kopen en waar je op moet letten bij de keuze voor een broker. Hieronder vind je nog enkele extra tips die je kunnen helpen om zo weinig mogelijk fouten te maken de eerste keer dat jij Bitcoin gaat kopen. 

Veilig Bitcoin Kopen: let op welke prijs je betaalt

Bij het kopen van Bitcoin zijn er over het algemeen twee keuzes; je kunt vaak rechtstreeks Bitcoin kopen voor de huidige marktprijs of zelf een order plaatsen. In het eerste geval is het verstandig om de huidige marktprijs te vergelijken met deze prijs, soms zit hier een verschil tussen als een broker extra kosten rekent. 

Ook bij het plaatsen van een order is het belangrijk om goed te kijken naar de prijs die je invoert. Je zou niet de eerste zijn die een nulletje teveel of te weinig zet en zo teveel betaalt of de Bitcoin verkoopt voor te weinig geld.

Veilig Bitcoin Kopen: let op met Bitcoin versturen

Na de verkoop is er ook nog van alles waar je goed op moet letten als je net begint met Bitcoin. Zo kun je ervoor kiezen om de Bitcoin naar een ander platform of wallet te sturen.

Hierbij is het cruciaal dat je het goede adres gebruikt omdat je anders de Bitcoin wel eens kwijt kunt zijn. Controleer daarom het adres altijd nog een extra keer of maak eerst een klein gedeelte over om zo te zien of de transactie werkt. 

Veilig crypto kopen doe je bij de online broker eToro. Begin meteen en maak je account aan!

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

Veelgestelde vragen

De beste plek om te beginnen met veilig Bitcoin kopen is de online broker eToro. Deze broker wordt door miljoenen mensen wereldwijd gebruikt en biedt zo’n 30 cryptocurrency waaronder natuurlijk Bitcoin. Zolang je jouw account goed beveiligd kun je hier het beste veilig Bitcoin kopen en bewaren. 

Veel cryptomunten zijn veilig te koop bij gereguleerde brokers. Je kunt dan ook het beste bij één van de opties uit dit artikel een account aanmaken. Voor sommige onbekende munten zul je soms uit moeten wijken naar andere websites, doe dan goed onderzoek naar de betrouwbaarheid van deze platforms. 

De techniek achter Bitcoin is volledig veilig, zolang er niet één partij is met een meerderheid Bitcoin is het netwerk gedecentraliseerd en kan niemand de blockchain (database) aanpassen. Munten die je in een wallet hebt staan blijven dus altijd van jou zolang niemand toegang heeft tot deze wallet. 

Om Bitcoin veilig te bewaren heb je een wallet nodig, hiervoor kun je de wallet van een broker gebruiken. Je munten staan dan wel online opgeslagen wat inhoudt dat criminelen gemakkelijker bij jouw Bitcoin kunnen. Er zijn ook offline wallets zoals hardware USB-sticks waar je ze op kan zetten om ze nog veiliger op te slaan. 

Het is belangrijk om te controleren of de broker / exchange gereguleerd wordt door een Europese toezichthouder, of je een account goed kan beveiligen en of de broker ooit eerder problemen heeft gehad met hackers. Zolang een broker op deze drie onderdelen goed scoort kun je veilig Bitcoin kopen. 

Om zo goedkoop maar toch veilig mogelijk crypto te kopen kun je het beste terecht bij eToro. Deze exchange rekent standaard lage kosten voor alle verschillende cryptomunten die je kan kopen en verkopen op deze exchange.

Veilig Bitcoin Kopen: Conclusie

Veilig Bitcoin kopen is op steeds meer plekken goed mogelijk, omdat er meer wetten gemaakt worden voor bedrijven die crypto verhandelen. Zo komen er steeds meer betrouwbare aanbieders bij.

Waar in de beginjaren van Bitcoin nog wel eens volledige exchanges een scam bleken zien we dat bij de gereguleerde partijen nu niet meer.

Om te beginnen met veilig Bitcoin kopen is het enige wat je hoeft te doen een gereguleerde broker zoals eToro vinden en je account goed beveiligen met een sterk wachtwoord en 2FA. Daarnaast is het verstandig om van tevoren te bedenken waar je de Bitcoin op wilt slaan.  

81% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen dat u uw geld verliest.

Beleggen in crypto activa is zeer volatiel en niet gereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.