De Xpose Koers | Leren van een scam

Het kan zijn dat je de afgelopen tijd reeds gehoord hebt van de Xpose koers door de vele promotie die de coin kreeg van onder andere bekende voetbalspelers en Nederlandse influencers op social media. Hun beloftes over de Xpose Coin koers klonken soms haast te mooi om waar te zijn, maar is dat ook zo? 

Xpose Koers: Profiteren van cryptomunt koersen in 4 stappen

Klaar om te starten met cryptomunten kopen? Start vandaag nog gratis bij eToro!

De Xpose Coin koers is dus veelvuldig in de aandacht van de media geweest, en gepromoot via verschillende bekende mensen en influencers. In dit artikel kijken we wat dat voor effect dat heeft gehad op de Xpose koers, of het verstandig is deze crypto te kopen en hoe je dat kunt doen!

Xpose Koers (Xpose Coin Koers in EUR)

De Xpose koers heeft een interessante geschiedenis, om het zo maar te noemen. Het project is gestart door een cryptobedrijf van Nederlandse bodem en vertelde een gemeenschap op te willen bouwen met onder andere diverse marketing-evenementen.

Echter, dankzij het gebrek aan een goede toekomstplanning en niet behaalde beloftes, zijn meerdere beleggers kritisch geworden op de coin. Zelfs de vele promoties van internetbekendheden en profvoetballers konden niet voorkomen dat vervolgens veel traders grote verliezen hebben geleden aan de Xpose Coin koers.

In plaats van in de Xpose Koers handelen in andere crypto's?

Profiteren van de Xpose Coin Koers

Nu komen we bij het moment van de waarheid aan. Want kan je nog wel profiteren van de Xpose koers? 

Het slechte, maar eerlijke nieuws luidt: nee. Onder andere dankzij meerdere slechte (media-)aandacht is de coin tegenwoordig niet meer beschikbaar als goede investering, en er is geen volume op de markt om de eerder uitgegeven Xpose crypto te verhandelen. Pas hier dus voor op.

Wat kan je dan nog wel doen? Hieronder leggen we stapsgewijs uit hoe je in crypto’s kunt beleggen, en gebruiken als voorbeeld nog even de Xpose Coin koers. Dit kan je vervangen met de cryptomunt die je daadwerkelijk wilt gaan kopen, bijvoorbeeld Ethereum of Bitcoin!

1. Investeren in de Xpose Coin Koers met euro's

De Xpose Coin was te koop met onder andere Bitcoin en euro’s. Echter, nu de Xpose koers zo goed als offline ligt, is dit op moment van schrijven niet meer nodig.

Ben je toch geïnteresseerd in beleggen in crypto’s, dan leggen we in onderstaand stappenplan uit hoe je dit kunt bewerkstelligen. Deze beschreven methode werkt ook voor andere cryptomunten!

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Kies een broker uit

De eerste belangrijke stap is het vinden van een broker die de Xpose Coin Koers of die van andere crypto's aanbiedt en hier een account aan te maken. Onze tip: eToro!

Stort geld op je account

Wanneer je account geactiveerd is, kan je beginnen met een gratis demo-account of direct je account financieren door geld te storten met een van de betalingsmethoden.

Zoek de gewenste munt bij je broker

Veel brokers, waaronder eToro, hebben een handige zoekbalk waar je de koers kunt vinden. Zo kan je gelijk zien of de broker jouw gewenste cryptocoin biedt.

Koop de gewenste cryptocoin

Klik op de munt waarin je wilt beleggen en klik op de 'Handelen'-knop. Vul hier vervolgens de hoeveelheden in die jij wenst te hebben en rond de transactie af!

In plaats van de Xpose koers liever van een andere koers profiteren? Probeer direct eToro uit!

2. Xpose crypto verdienen

Helaas is het niet meer mogelijk om de Xpose Coin te verdienen. Met andere crypto’s kan dit echter wel gewoon.

Onderzoek de koersen van andere crypto’s om te kijken in welke jij het meeste vertrouwen hebt. Zodra je een munt hebt gekozen, bijvoorbeeld Ethereum, om in te investeren, dien je de munt te kopen wanneer jij merkt dat de koers een rendabele waarde heeft.

Stijgt de muntwaarde, dan kan je hem met winst weer doorverkopen. Middels goed onderzoek kan je bepalen wanneer het het beste moment is om te kopen en doorverkopen.

3: Voorkom scams zoals de Xpose Coin Koers

Bij het uitvoeren van je onderzoek, kan het zijn dat je erachter komt dat een munt niet legitiem is en dat het bijvoorbeeld onverstandig is te investeren in de Xpose koers.

Hier volgend enkele tips om te voorkomen dat je in munten investeert die net als de Xpose koers een scam blijken te zijn:

Xpose Koers Tip 1 - Wat biedt de munt?

Het is altijd belangrijk om te onderzoeken welk gezicht er achter het project zit. Wanneer de ontwikkelaars van een crypto niet veel van zichzelf prijsgeven en je geen inzicht bieden in hun plan (bijvoorbeeld in de vorm van een whitepaper), dan is de kans groot dat het project geen goed toekomstplan heeft.

Ook als de mensen achter de munt weinig mogelijkheid verlenen om met ze in contact te komen, is dat geen goed teken; mocht er iets misgaan, dan is er geen mogelijkheid om bij ze te informeren. Al deze punten waren ook duidelijke problemen bij de Xpose koers. 

Xpose Koers Tip 2 - Geloof beroemdheden niet gelijk

Je kunt nog zo’n grote fan zijn van een bepaalde sporter of influencer; dat houdt nog niet gelijk in dat ze je legitiem financieel advies kunnen geven. Niet dat beroemdheden leugenaars zijn, maar als ze geen crypto-kennis hebben opgedaan, dien je hun woord niet zonder eigen onderzoek te geloven.

Xpose maakte ook erg veel gebruik van “ondersteuning” van bekende gezichten, maar hun gezicht biedt geen enkele vorm van garantie als ze er geen ervaring mee hebben.

Dat kan misschien goed werken voor andere producten, maar beleggen kan je alleen doen door zélf analyses en onderzoek uit te voeren.

Crypto’s waarvan beloofd wordt dat de waarde in een X hoeveelheid tijd enorm in waarde zal toenemen, zitten vaak niet goed. Het is namelijk onmogelijk om vast te stellen dat een munt veel waard wordt.

Natuurlijk kan je aan de hand van de gegeven informatie zelf onderzoek verrichten en concluderen dat een munt (exponentieel) in waarde zal toenemen, maar dat moet voortkomen uit je eigen analyses; niet uit de mond van een projectontwikkelaar die een stijgende Xpose koers belooft.

Natuurlijk kan de ontwikkelaar zeggen wat ze hopen en verwachten, en hun eigen whitepaper zal dit meestal ook aangeven, maar het kan nooit beloofd of gegarandeerd worden.

Tip: bij eToro kan je de koers en statistieken van de aangeboden crypto’s bekijken. Zo kan je je eigen conclusies trekken over het eventuele rendement dat de munt opleveren kan.

Hoe kan ik Investeren in de Xpose Koers?

Investeren in de Xpose koers is niet meer mogelijk. Natuurlijk zijn er genoeg andere cryptomunten die je wil kan analyseren en indien je er vertrouwen in hebt, in investeren. Hiervoor dien je eerst een broker uit te zoeken.

Hiervoor raden wij eToro aan. eToro is een door de FCA gereguleerde, veelgebruikte broker die ook voor beginnende beleggers ontzettend geschikt is.

Dit komt onder andere dankzij de handige functies die het platform biedt. Een voorbeeld van zo’n functie is het gratis demo-account, waarmee je kan oefenen in handelen zonder er geld voor in te hoeven zetten.

Ook de CopyTrading-functie kan erg goed van pas komen, omdat je daar portfolio’s van andere beleggers kan kopiëren om zo je eigen portfolio uit te kunnen breiden.

Wil je liever in iets anders handelen dan crypto, dan is kan je altijd nog gebruikmaken van de vele handelsproducten die eToro biedt, zoals grondstoffen, valuta, grondstoffen, ETF’s en aandelen. Over deze aandelen en ETF’s wordt overigens met 0% commissie gerekend!

Ga direct aan de slag met eToro en je kunt al aan de gang met de lage minimuminleg van $50 (€42), zodat ook beleggers die minder risico willen lopen laagdrempelig aan de slag kunnen!

Profiteren van de Xpose Koers in CFD's

Je kunt niet van de Xpose koers profiteren in CFD’s, maar mocht je toch interesse hebben in deze interessante vorm van handelen, dan is Libertex de perfecte plek om dit te doen.

Wil je toch nog eerst oefenen om in CFD’s te gaan handelen, dan kan je gebruikmaken van het demo-account van Libertex. Libertex biedt CFD’s is niet alleen cryptovaluta, maar ook andere handelsproducten zoals aandelen.

Ben je al een wat meer ervaren belegger? Dan zal de kennis dat je bij Libertex gebruik kunt maken van de handelssoftware Metatrader 4 je vast als muziek in de oren klinken!

Xpose Koersontwikkeling

Zoals we al eerder vermeldden, ligt de Xpose koers momenteel stil en lijkt het project stopgezet. Interessant is wel om hem te bekijken om hier verder van te leren.

Zo kan je bijvoorbeeld zien dat de Xpose Coin in waarde is gestegen na de vele promotie die beroemde mensen maakten, waarna er vervolgens niks mee gebeurde. Wie zich verder verdiept in de geschiedenis van Xpose, zal zien dat er vele beloftes zijn gedaan voor marketing en waardestijgingen.

Geleerd van de geschiedenis van de Xpose koers en deze kennis toepassen op crypto die wél legitiem is? Ga direct naar eToro en begin met beleggen in cryptomunten waar jij vertrouwen in hebt!

Xpose Koers: is instappen nog mogelijk?

Instappen op de Xpose Coin koers is dus niet meer mogelijk, maar ervan leren kan zeker wel! Door de Xpose koers goed te bestuderen, kan je sneller de zogenaamde “Pump ‘n Dump” munten onderscheiden.

Dit soort coins houden op zijn eenvoudigst gezegd in dat de projectmakers de waarde enorm willen laten stijgen, om vervolgens niks meer met de munt te doen zodra zij hun winsten hebben behaald en jij als belegger met de gebakken peren blijft zitten.

Een voorbeeld: wanneer een projecthouder vele mensen overtuigt om allemaal €3,- uit te geven aan de coin, omdat de waarde ervan over een jaar honderd keer zo hoog wordt (wat dus niet zo is), wordt er ontzettend veel in de munt geïnvesteerd, wat de ontwikkelaars des te beter uitkomt.

Dus stel dat er 2 miljoen mensen overtuigd zijn van de munt, dan wordt er 2.000.000 * €3 = €6.000.000 binnengehaald voor de coin, waarna het hele project links gelegd wordt en iedereen €3,- kwijt is, maar de ontwikkelaars nog een goede tijd hebben kunnen profiteren van het succes.

Xpose Koers: lange of korte termijn?

Korte termijn prognose: Xpose price prediction

Natuurlijk kan het zijn dat de Xpose Coin koers ooit weer gelanceerd wordt en dat er dan nog steeds gebruikers zijn die in de munt zouden willen investeren. Hoewel we dit zeker niet zouden aanraden, is het aan de beleggers zelf om hun onderzoek te doen en keuzes te maken.

Houd de koersen altijd in de gaten

Lange termijn prognose: Xpose price prediction (2022)

Mocht Xpose weer vorm krijgen, dan zou je in theorie moeten kunnen verwachten dat hun andere plannen ook vorm krijgen, zoals een marktplaats waar je onder andere voetbalspullen kan kopen met de Xpose Coins.

Dit zou ervoor kunnen zorgen dat de coins op langere termijn meer waard wordt. Ook wordt er op de website gesproken over Xpose NFT’s, die dan ook vorm zouden kunnen krijgen.

Toch moet je er niet vanuit gaan dat de Xpose koers weer vorm zal krijgen en zo wel, dan nog is de kans dat deze ideeën worden voortgezet ook alles behalve zeker. Je kan dan beter investeren in één van deze 10 veelbelovende nieuwe crypto’s of onze gids ‘welke cryptomunten kopen‘ lezen!

Factoren die de Xpose Koers beïnvloeden

Momenteel zal er niet veel zijn wat de Xpose koers beïnvloeden kan. Het enige wat nog zou kunnen gebeuren, is dat de projectleiders met meer transparantie naar buiten komen en beloven hun plan voort te zetten.

Dit is echter niet waarschijnlijk en zelfs al zou het gebeuren, dan hebben er niet genoeg mensen meer vertrouwen in de munt om er een reëel betaalmiddel van te maken.

Veelgestelde vragen

De Xpose koers is de koers van de Xpose Coin. Deze is echter sterk gedaald en totaal opgedroogd qua volume, waardoor investeren in de munt niet aan te raden valt.

De Xpose Coin is de munt van het Nederlandse project Xpose. SInds men erachter is gekomen dat Xpose waarschijnlijk Pump ‘n Dump was, is de munt (bijna) niet meer verkrijgbaar.

Xpose kopen kan niet bij een bekende broker. Bovendien lijkt het project dood, en wordt er amper tot niet meer in gehandeld. Wij raden aan om te investeren in andere veelbelovende cryptomunten via een betrouwbare broker als eToro.

Nu bekend is geworden dat Xpose één grote scam was, is de coin niet meer betrouwbaar te noemen.

Het is niet meer mogelijk om van de Xpose Coin koers mee te profiteren. Je kunt beter profiteren van coins waar je zelf vertrouwen in hebt door via een broker te handelen.

Wij raden als broker eToro aan.

Conclusie: leren van de de Xpose Koers

Het blijft lastig om te beleggen en zelfs met coins die meer zekerheid bieden, kan je geld verliezen. Echter, van projecten als Xpose kan je leren hoe om te gaan met coins die een scam zijn.

Vertrouw je een munt niet snel, kijk dan naar hoe het met projecten als Xpose is gelopen en of je gelijkenissen ziet. Zo kan je helpen in de strijd om elke “scam-coins” te Xposeren. Investeren in een betrouwbare crypto munt? Bekijk dan de munten van eToro!

Profiteren van de Xpose Koers?

Profiteren van de Xpose Koers, of toch liever in andere cryptocurrency's waar je vertrouwen in hebt? Maak vandaag nog en account aan bij eToro en begin direct met je eerste trades!
Start nu
Scroll naar boven