De beste Bitcoin Tracker van dit moment

Bitcoin trackers worden steeds vaker gebruikt door crypto-handelaren, en dat is niet zonder reden. Lees snel verder om meer te leren over de Bitcoin Tracker en hoe ook jij ze kunt gebruiken voor het handelen in crypto!

Profiteren van Bitcoin Tracker in 4 stappen

Klaar om crypto te kopen met behulp van een Bitcoin tracker? Wacht niet langer en maak een account aan bij Capital.com om een succesvolle cryptohandelaar te worden!

Wat is een Bitcoin Tracker?

Bitcoin trackers, ook wel crypto-trackers of ETN’s (Exchange Traded Notes) genoemd, zijn beursgenoteerde handelstools die de index van Bitcoin-koers (of de koers van andere crypto) volgen. Zo’n index is een maatstaf die de financiële prestaties toont van de betreffende coin.

Verder wordt er in een index verschillende koersen samengesteld van de belangrijkste Bitcoin-exchanges en brokers. Dit geldt ook voor andere crypto-indexen.

Met een Bitcoin tracker kan je de index van je favoriete crypto volgen en erop speculeren.

Waarom investeren in een Bitcoin Tracker?

Een voordeel aan Bitcoin trackers is dat je mee kunt speculeren op de volatiliteit van de Bitcoin-koers, zonder zelf daadwerkelijk Bitcoins te hoeven kopen. Zo kan je toch profiteren van de koersschommelingen die de coin meemaakt.

Ook voor veiligheid is dit handig; je bent minder kwetsbaar voor hacks die je Bitcoins proberen te ontnemen. Bitcoins bewaar je in een wallet, waar je een Bitcoin tracker verhandelt als bijvoorbeeld een ETF.

Daarnaast is je Bitcoin tracker makkelijk weer door te verkopen wanneer je voor jouw gevoel klaar bent met het gebruik; het is net zo eenvoudig door te verkopen als het gemiddelde aandeel.

Graag meer willen begrijpen van de hudige crypto-koersen? Maak een account aan bij Capital.com en oefen met je gratis demo-account!

Hoe kan ik een Bitcoin Tracker kopen?

Bitcoin trackers zijn te verhandelen bij brokers. Dit zijn exchanges die diverse handelsproducten aanbieden, zoals cryptocurrency’s, aandelen, grondstoffen, of trackers.

Wil je eerst nog bekender worden met de cryptomarkt alvorens je op de koers gaat speculeren? Zoek dan eens naar brokers die demo-accounten aanbieden, waarop je gratis kan oefenen in handelen met virtueel geld.

Hieronder hebben we enkele brokers beschreven die volgens ons betrouwbaar zijn om te (oefenen met) handelen.

Stap 1: Kies een online broker

Om te handelen in crypto of Bitcoin trackers, dien je een geschikte broker te hebben. Niet elke broker biedt ETN’s aan, dus let hier goed op. 

Wil je eerst de koers beter leren kennen, dan is het aan te raden eerst op zoek te gaan naar een broker die een demo-account aanbiedt, zodat je met virtueel geld kan oefenen. Ook kan je met echt geld beleggen in een munt waar je vertrouwen in hebt, en de kennis die erbij opdoet over koers gebruiken voor het handelen in ETN’s.

Omdat er veel online brokers te vinden zijn, kan het lastig wezen om de juiste te vinden die bij jouw handelsbehoeften past. Wij helpen je op weg door enkele opties voor je op te noemen.

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Investeren in Bitcoin Trackers bij Libertex

Bij Libertex kan je leren speculeren op de markt door hun ruime aanbod aan CDF’s.

Hoewel CDF’s anders werken dan ETF’s of ETN’s, leer je er wel te handelen aan de hand van speculaties, wat bij beleggen in Bitcoin trackers een groot deel uitmaakt van je trades.

Daarnaast biedt Libertex veel CFD’s van cryptocurrency’s, waardoor je de koers ook beter leert te begrijpen. Daarnaast biedt Libertex ook een handig demo-account waarbij je kan leren handelen in CDF’s en marktspeculaties.

Dankzij de regulatie van CySEC, kan je ervan uitgaan dat de broker de Europese regels hanteert, en kan je handelen zonder bang te zijn voor onbetrouwbaarheid.

Klaar om te handelen in Bitcoin tracker, of andere ETN’s bij DEGIRO? Via onderstaande link kan je gelijk beginnen!

Investeren in Bitcoin Trackers bij DEGIRO

Heb je genoeg geleerd over de cryptokoers of speculerend beleggen, en ben je klaar voor beleggen in Bitcoin trackers? Bij DEGIRO kan je handelen in ETN’s!

DEGIRO biedt diverse ETN’s, waaronder de Ethereum ETN, Polkadot ETN, en natuurlijk de Bitcoin tracker. Zo kan je voor meerdere coins beleggen in ETN’s bij de broker.

Bij DEGIRO wordt toegang geboden tot wel zeker 50 (internationale) beurzen. DEGIRO wordt daarnaast gereguleerd door twee Nederlandse toezichthouders, namelijk de AFM (Autoriteit Financiële Markt) en DNB (de Nederlandsche Bank).

Klaar om te handelen in Bitcoin tracker, of andere ETN’s bij DEGIRO? Via onderstaande link kan je gelijk beginnen!

Stap 2: Maak een account aan

Om te kunnen handelen, is het natuurlijk eerst nodig om een account aan te maken. Dit gaat bij de meeste brokers vrij makkelijk en snel.

Voor ons voorbeeld zullen we Capital.com gebruiken. Dit is een procedure die nagenoeg hetzelfde werkt bij de meeste brokers.

Wat je dient te doen, is de webpagina openen van de broker die je uitgekozen hebt, en er een gebruikersnaam en wachtwoord in te dienen. Open vervolgens de verificatielink die je krijgt en je kan beginnen.

Registreren is bij Capital.com overigens ook mogelijk met je Facebook, Apple, of Google+-account.

 

Stap 3: Geld op account zetten

Zodra je account geactiveerd is, heb je bij Capital.com direct toegang tot je virtuele demo-account. Dit kan per broker echter verschillen.

Wil je met je eigen geld beginnen, dan dien je nog enkele stappen te nemen. Zo dien je eerst nog een kopie van je identiteitsbewijs uploaden en een vragenlijst in te vullen over beleggen.

Vervolgens ben je vrij je account te financieren met minimaal $50 (€42). Dit doe je door het bedrag in te vullen en aan te geven welke van de vele betalingsmethoden je gebruiken wil, zoals iDeal, creditcard of PayPal.

Kies je bank wanneer je wilt betalen met iDeal

Stap 4: Zoek een Bitcoin Tracker of ander geschikt product

Handelsproducten zijn eenvoudig te vinden via de Capital.com zoekfunctie

Wil je eerst meer begrijpen van de cryptokoers voordat je in Bitcoin tracker beleggen gaat? Zoek dan via Capital.com’s handige zoekfunctie de munt op die jij interessant vindt.

Dit kan ook met andere handelsproducten, zoals aandelen of ETF’s. Vul de naam van het product in in de zoekbalk, en je kunt gelijk zien of Capital.com het biedt. 

Stap 5: Investeer in je Bitcoin Tracker of cryptomunt

Heb je wat meer begrip gekregen van de cryptokoers, en weet je zeker in welke munt je investeren wil? Koop dan de betreffende coin en verkoop hem weer zodra jij de gewenste winst behaald hebt.

Dit kan heel eenvoudig met behulp van de ‘Handelen’-knop. Dit opent een venster waarin je precies in kan vullen hoeveel coins je kopen of verkopen wilt, plus het waardeverschil tussen het moment van aan- en verkoop.

 

Klaar om je eerste investering te doen bij Capital.com? Wacht niet langer en maak vandaag nog een account aan!

Soorten Bitcoin Trackers

Er zijn veel verschillende soorten Bitcoin trackers. Hoe weet je dan in welke je het beste kan investeren?

Hieronder zullen we enkele Bitcoin trackers bespreken, zodat je zelf kan kiezen welke tracker het beste past bij jouw handelsvoorkeuren.

Bitcoin Tracker: Bitcoin Tracker One

Bitcoin Tracker One is ontworpen om de terugkeer te spiegelen van de onderliggende activa Bitcoin. De gecertificeerde Bitcoin tracker is op de markt gebracht door het Zweedse bedrijf Krona.

Het fonds heeft inmiddels als een omvang van $8401.41 miljoen (€7435,12 miljoen). Sinds begin dit jaar heeft Bitcoin Tracker One een grote stijging meegemaakt, met sindsdien slechts één keer een aanzienlijke daling, waar de ETN de daaropvolgende maand nog weer uit klom.

De ISIN van Bitcoin Tracker One is PBNE –  SE0007126024.

Bitcoin Tracker: Bitcoin Exchange Traded Crypto

Deze Bitcoin tracker wordt 100% afgedekt door Bitcoins. Al het kapitaal dat in dit handelsproduct wordt geïnvesteerd, wordt dan ook gebruikt voor de aanschaf van Bitcoins.

De tracker staat genoteerd op de Duitse Xetra-beurs en wordt ook onder Duitse regelgeving gereguleerd.

De ISIN van BTCE is BTCE – DE000A27Z304

Bitcoin Tracker: XBTI

Deze door Iconic Funds uitgegeven ETN staat genoteerd op de Duitse Xetra-beurs. Ze hebben Bitcoin in koudeopslag als onderpand.

De coins worden vastgehouden en dus niet uitgeleend. De beheerkosten zijn met 0.95% erg laag.

De ISIN is XBTI is XBTI – DE000A3GK2N1.

Bitcoin Tracker: ABCT

Het van de Zweedse uitgever 21 Shares AG afkomstige ABTC kan door zowel internationale als institutionele beleggers gekocht worden tegen de jaarlijkse fee van slechts 1.49%.

DE ISIN is CH0454664001.

Al een idee welke Bitcoin tracker het beste bij jou past? Of houd je toch liever eerst de koers in de gaten bij een betrouwbare belegger? Ga nu naar Capital.com en oefen gelijk in handelen met crypto’s!

De beste Bitcoin Trackers

Nu je dan alles weet over Bitcoin trackers, vind je het misschien al tijd om de juiste Bitcoin tracker uit te kiezen voor jezelf. Denk je dat je bijvoorbeeld met Bitcoin Tracker One EUR verdienen kan? Of is XBTI meer wat voor jou?

Een andere optie is om je eerst te verdiepen in de Bitcoin koers. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een (demo-)account aan te maken bij een betrouwbare broker als Capital.com, om zo de Bitcoin-koers beter te leren begrijpen en deze kennis later toe te passen bij het aanschaffen van ETN’s.

Belangrijk is hoe dan ook om je eerst goed te verdiepen en onderzoek te verrichten naar Bitcoin trackers, alvorens je erin investeren gaat. Het is dan ook geen handelsproduct dat erg egschikt is voor beginners.

Hoewel ze wat anders werken, zou je bijvoorbeeld ook eerst kunnen handelen in  Bitcoin ETF‘s. Dit kan al zonder commissie te betalen bij Capital.com. Zo leer je wat beter hoe met Exchange Trades te handelen.

Weet altijd goed waar je aan begint voordat je begint met handelen. Bij Capital.com leer je de markt te kennen met behulp van hun handige demo-account!

Bitcoin Trackers: Veelgestelde vragen

Een Bitcoin tracker is een beursgenoteerde handelstool die de index van de Bitcoin-koers volgt. Je handelt hierin door op de koers te speculeren, zonder zelf Bitcoins aan te hoeven schaffen.

De Bitcoin tracker koers is de koers van de Bitcoin tracker waar je in wilt handelen. Wil je bijvoorbeeld handelen in Bitcoin Tracker One, dan is de koers die de Bitcoin tracker op de markt heeft, de relevante koers.

Bitcoin Tracker One is een Bitcoin tracker (ETN) waar je in kan handelen. Het is op de markt gebracht door de Zweedse Krona.

Beginnende beleggers kunnen zich beter eerst verdiepen i de Bitcoin-koers alvorens ze in Bitcoin trackers gaan investeren. Een broker die wij aanraden om bij te oefenen met een demo-account, is eToro.

Conclusie: zelf investeren in Bitcoin Trackers

In een Bitcoin tracker investeren zoals Bitcoin Tracker One is handig voor beleggers die zelf geen Bitcoins willen kopen en bewaren, maar wel mee willen speculeren over de koers.

Beginnende beleggers kunnen beter eerst de koers leren kennen en oefenen met handelen in crypto’s. Dit kunnen ze doen bij brokers die geschikt zijn voor beginnende beleggers, zoals Capital.com.

Scroll naar boven