Alles over Social Trading | 2024

Er zijn veel verschillende manieren van handelen op de markt. Een paar van die manieren zijn paper trading en social trading, vandaag behandelen we social trading. Heb je geen verstand van dit onderwerp of heb je nog nooit expertises gedaan, dan kan dat wel eens wat voor jou zijn.

Na dit handige stappenplan weet jij hoe je social trading kunt toepassen in de praktijk.

Zo begin je met Social Trading! - stappenplan

Klaar om te beginnen met social trading? Klik op de groene knop en begin direct!

Wat is Social Trading?

Social trading is een vorm van handelen waarbij handelaren en investeerders de strategie kopiëren van ervaren en succesvolle experts.

De groep social traders observeren en analyseren als het ware de strategie van andere aandeelhandelaren.

Geïnteresseerd in andere vormen van trading? Lees dan ons artikel over trading!

Tegenwoordig maakt de gebruiksvriendelijkheid van de brokers het steeds makkelijker om mee te doen aan social trading. Wel is men kritisch, zonder enige kennis van de cryptomunt waar je bijvoorbeeld in investeert kom je niet ver.

De grootste fout die gemaakt wordt door social traders is dat handelaren denken dat alle risico’s verdwijnen door deze manier van traden. Iedere manier van handelen brengt een bepaald risico met zich mee en dat geldt ook voor deze manier van trading.

Wat het verschil maakt tussen normaal handelen en social trading is dat je als social trader moet vertrouwen op een derde partij. Daarnaast is het nog steeds mogelijk om grote verliezen te draaien, het is zeker niet altijd winstgevend.

De financiële markt vraagt geduld en tijd van je, maar als je gebruik maakt van social trading sla je eigenlijk een paar van die stappen over. Het is noodzakelijk dat je alles wel snapt en dat je weet wat je aan het doen bent.

Hoe begin ik zelf met Social Trading?

Zelf van start met social trading is zo lastig niet mits je de juiste stappen volgt. Wij hebben in een paar stappen uitgelegd hoe je een broker kiest en hoe je zelf trade.

Beleggen gebeurt via een broker die tegenwoordig bijna allemaal zeer eenvoudig te gebruiken zijn. Capital.com is een goed voorbeeld daarvan, maar er zijn nog veel meer brokers.

In de stappen hier beneden leggen we je uit hoe je een broker kiest, hoe je een account aanmaakt en nog meer. Het is zeer eenvoudig met dit stappenplan!

Stap 1: Kies een online broker

Je wilt beginnen met social trading en dat wil je meteen doen op de juist manier. Dat kan bij de brokers die we voor je hebben verzameld. De absolute voorloper op het gebied van social trading is daarbij Capital.com, waar beleggers elkaars profiel kunnen bekijken, kunnen posten en elkaar kopiëren. 

Social trading zou in de toekomst zomaar eens enorm populair kunnen worden. Het is namelijk best handig om de handelingen van experts op te volgen in plaats van je eigen expertise te volgen.

DEGIRO

Ook DEGIRO is net zoals Capital.com zeer betrouwbaar op het gebied van social trading. Ben je niet overtuigd van de gebruiksvriendelijkheid van Capital.com, dan kun je beter kiezen voor DEGIRO.

DEGIRO is opgericht in 2009 door oud-werknemers van Binck. Het is inmiddels 7 jaar geleden dat ze haar deuren openden voor particuliere gebruikers, momenteel is Esmond Berkhout de CEO van het bedrijf.

In 2019 werd DEGIRO overgenomen voor een astronomisch bedrag van 250 miljoen euro. Ze zijn gevestigd in Amsterdam en zeer bekend in Nederland.

Je kunt na het aanmaken van een account bij DEGIRO meteen starten met beleggen. Je hebt hiervoor wel een Nederlandse bankrekening nodig.

DEGIRO heeft zich ook internationaal al meerdere keren te weten onderscheiden. Ze wonnen meerdere malen de prijs voor ‘Beste Online Broker’ en krijgen goede beoordelingen van de klanten.

Overtuigd en wil je met DEGIRO starten? Na een klik op de groene knop wordt je doorverwezen om een nieuw account aan te maken!

Stap 2: Maak een account aan

Nu je een beetje weet wat de beste social trading app is en wat social trade is, kun je beginnen met het aanmaken van een account. Dit raadden wij het meeste aan bij Capital.com.

Allereerst klik je op de groen knop waarna je meteen wordt doorverwezen naar de website van Capital.com. Je wilt natuurlijk ook gebruik maken van de best social trading app waar Capital.com ook over beschikt.

Heb je op de groene knop geklikt dan kom je aan in het hoofdscherm. Je ziet waarschijnlijk al meteen ‘Meld u aan’ zien staan, na de klik wordt je doorverwezen.

Heb je dit gedaan dan kun je beginnen met het aanmaken van een gebruikersnaam, e-mail en wachtwoord. Het is verplicht om na het aanmaken van je account je identiteit te verifiëren.

Stap 3: Geld op account zetten

Je bent dichtbij je social trade avontuur. Nu je eenmaal een account hebt aangemaakt moet je geld storten op je Capital.com account wat in principe zo geregeld is.

Alle transacties worden bij Capital.com verwerkt via de tecnhologie Secure Socket Layer. Dit zorgt ervoor dat uw gegevens versleuteld zijn en dat niemand erbij kan.

Het maximale bedrag wat je kunt storten is 50.000 euro. Het minimale bedrag is daarentegen maar 100 euro wat relatief weinig is als je de bedragen eens naast elkaar legt.

Na het aanmaken van je account en zodra je de verificatie hebt voltooid zoek je het kopje ‘deposit’ op waarna je geld kunt storten via verschillende betaalmethodes. Denk hierbij aan Visa, iDeal, PayPal en nog veel meer bekende manieren.

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Begin met Social Trading

Bovenin het beeldscherm zie je de functie 'Zoeken'

Ben jij via social trading getipt voor een bepaald aandeel of ander product?

Bij het kopje ‘Zoek Capital.com’ zoek je je aandeel, social trading cryptocurrency of oliesoort. Op de website zie je ook meteen de koers van de desbetreffende munt.

Het is ook mogelijk – alleen bij Capital.com – om van te voren bepaalde beleggers te selecteren waarvan je de trades automatisch meedoet. Wanneer zij dan een aandeel kopen- of verkopen doet jouw account vanzelf dezelfde handeling.

In het verleden behaalde resultaten zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten.

Stap 5: Doe je eerste investering via Social Trading

Wanneer je een geschikte trader hebt gevonden om te kopiëren kun je hun portfolio of hun investeringen over nemen. Zo profiteer je van hun kennis en trade je automatisch mee!

Wanneer je handmatig of automatisch een social trade uitvoert hou je altijd zelf in de hand met hoeveel geld je dit doet.

Pas nadat je hebt bevestigd hoe groot het deel van je geld belegt mag worden bevestig je de investering. Alles is uiteindelijk makkelijk bij te houden in de app van Capital.com of gewoon de website.

Nu je je eerste investering hebt gedaan kun je jezelf eigenlijk een social trader noemen. Je hebt namelijk zojuist je eerste social trade gedaan, zorg er nu voor dat je weet wat er gebeurt met je aandeel en wanneer jij denkt dat het juiste moment er is om te stoppen.

Best Social Trading App

Het is niet alleen mogelijk om te investeren via de website, maar ook via de app van een bepaalde broker. De best social trading app is wat ons betreft die van Capital.com vanwege de gebruiksvriendelijkheid.

De app van Capital.com is te downloaden voor Android gebruikers via de Play Store en voor iOS gebruikers via de App Store. Je zoekt via de zoekbalk de app op van Capital.com en je kunt de app downloaden, het is volledig gratis.

Als het goed is heb je al een account bij Capital.com waarmee je meteen kunt inloggen. Heb je zelfs al aandelen of social trading cryptocurrency gekocht, dan kun je deze meteen bekijken, beheren of wellicht verkopen via de app.

Doordat Capital.com zijn platform heeft gebouwd rondom social trading blijf je altijd op de hoogte van je eigen beleggingen en die van andere social traders. Maak een nieuw account en doe ook mee!

Waarom Social Trading?

Misschien is social trade wel iets voor jou, maar weet je nog niet precies waarom je social trade zou moeten proberen. Vooral voor beginners kan deze manier van traden geschikt zijn omdat je uit gaat van de mensen die er al wel verstand van hebben.

Experts weten wat ze doen en richten zich op de juiste social trading cryptocurrency en aandelen. Capital.com beschikt over een community waaraan je mee kunt doen als beginnend social trader, dit kan je in contact brengen met mensen over de hele wereld die er verstand van hebben.

Je kunt ook samen met experts ideeën uitwisselen over bepaalde aandelen om zo tot sterke samenwerkingen te komen. Wel kan het zijn dat je er snel op uitgekeken bent omdat je telkens uitgaat van iemand anders zijn kennis.

Door een technische analyse los te laten op de analyse van iemand anders kun je erachter komen of het de juiste tijd is om mee te gaan met de analyse van de expert.

Social trading kan handig zijn voor beginnende beleggers die niet zo goed weten waar ze moeten beginnen. Ga naar Capital.com, maak een nieuw account aan en leer van de beste beleggers op het platform!

Wanneer Social Trading?

Social trading is alles behalve tijdsgebonden. Zodra je onderdeel bent van een community kun je beginnen met traden en heeft het niets meer te maken met tijd.

Je kunt het beste gebruik maken van social trade als je een beginnend trader bent. Je kunt je goed laten helpen door iedereen die ervaren is in het handelen van financiële producten.

Beleggen via een sociaal netwerk is iets van deze tijd en zal alleen nog maar groter en groter worden. Veel jonge beginnende forex traders weten niet dat dit bestaat en dat zal meer onder de aandacht gebracht moeten worden.

Over een tijdje zal het zomaar eens kunnen zijn dat jij je een ervaren Social Trader noemt en help jij misschien wel mensen die nog maar net begonnen zijn met traden.

De voor- en nadelen van Social Trading

Er zitten natuurlijk ook voor en nadelen aan het zijn van een social trader. Het brengt namelijk best wel wat risico’s met zich mee omdat je mee gaat met iemand anders zijn beslissing.

Voordelen Social Trading

Er zitten meer voordelen dan nadelen aan social trading, dit zijn de belangrijkste:

✅ Je bent onderdeel van een community die elkaar helpt en informatie aanlevert. 
✅ Door bewezen traders te volgen maak je gebruik van hun kennis. 
✅ Je leert beter beleggen door goed experts hun tactieken te bestuderen.

Nadelen Social Trading

Zoals het gezegde klinkt: ieder voordeel, heeft zijn nadeel. Ook bij Forex Social Trading is dat het geval.

❌ Ervaren Forex traders zien social traders niet voor ‘vol’ aan. 
❌ Oppassen dat sociale bezigheden niet de overhand nemen op geld verdienen.

Social trading is dan ook echt bedoelt voor jonge, groeiende en startende social traders die graag onderdeel willen zijn van een community. In die community kunnen ze groeien tot een ervaren trader en uiteindelijk zullen ze zelf de social trade expert worden.

Tip: Zie je social trading wel zitten, maar wil je rustig starten? Dan kun je gebruik maken van het demo-account op Capital.com!

Tips voordat je begint met Social Trading

Nu je op het punt staat te beginnen met social trading hebben we nog een laatste paar tips om je helemaal klaar te stomen voor je sociale handelsavontuur.

Eigen research

Ondanks dat je gebruikt maakt van een community is het goed om je eigen research te doen. Je bent natuurlijk een beginnend trader, maar dat betekent niet dat je geen verstand kunt hebben van bepaalde onderwerpen.

Dankzij je eigen research kun je natuurlijk sparren met andere traders om te kijken wat het beste is om te doen op de markt. Door het doen van je eigen research zal je ook niet zo snel alles blindelings kopiëren van iedereen.

Dit zorgt ervoor dat je kennis opdoet op het gebied van traden. Blijf jezelf ontwikkelen en zorg ervoor dat je ondanks weinig kennis weet wat er gebeurt met je geld.

Risico’s

Ook willen we je meegeven dat social trading flinke risico’s met zich mee kan brengen. Je gaat namelijk uit van iemand anders zijn expertise en dat kan gevolgen met zich mee brengen.

De gevolgen die er dan bij komen kijken zijn bijvoorbeeld dat er geen winst wordt gemaakt met je eigen geld. Het kan ook zomaar zijn dat je te maken krijgt met grote tegenslagen en dat is niet wat je wilt.

Op het platform van Capital.com vind je nog veel meer tips over social traden en copy trading. Ontdek het  nu zelf op het platform!

Veelgestelde vragen

Social trading is het gebruik maken van een community waarin men elkaar helpt op de aandelenmarkt. Het kopiëren van een strategie is essentieel bij social trading en kan doorslaggevend zijn.

De kans op het maken van winst met social trading is groot, omdat je samenwerkt met traders die ervaring hebben in het vak. Social trading kan wel eens de toekomst zijn, dus let op!

Vooral voor jonge, beginnende traders kan social trading handig zijn omdat je als beginner nog niet veel weet van het onderwerp af. Door hulp van ervaren traders wordt je goed op weg geholpen en weet je uiteindelijk wat je doet.  

eToro heeft een speciaal platform waarop je samen met andere beginnende aandelenhandelaren aan de slag kunt, genaamd copytrading. eToro is dan meteen ook de bekendste broker die dit aanbied.

Wij raadden eToro dan ook zeker aan vanwege de gebruiksvriendelijkheid en natuurlijk de functie om gebruik te maken van social trading.  

Er zitten een aantal risico’s vast aan social trading. Bij social trade zit je namelijk vast aan een bepaalde community die samen beslissingen maken.

Zorg er daarom altijd voor dat je je eigen research doet op het gebied van social trading om ervoor te zorgen dat je altijd mee kunt praten over bepaalde onderwerpen binnen social trading.  

Ben je een beginnend aandeelhouder en weet je nog niet zo goed waar je moet beginnen? Dan raadden wij je Social Trading van harte aan.

Het sociale aspect aan deze manier van traden zorgt er namelijk voor dat je zelf kennis krijgt van investeren en wellicht ook crypto. Je bent zeker niet alleen, want er zijn op dit moment veel beginnend traders die gebruik maken van Social Traders.

Ook kun je er voor kiezen om als ervaren trader gebruik te maken van Social Trading. Je kunt namelijk samen sparren over bepaalde onderwerpen en dat zorgt ervoor dat je een bepaalde visie krijgt op onderwerpen.

Ja, je geld is veilig bij een online broker. Zeker als beginnende belegger hoef je je vaak weinig zorgen te maken over het risico van je inleg. Een groot deel van je inleg is namelijk verzekerd door de meeste grote brokers. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je je geld meteen verliest als er iets gebeurd.

Daarnaast worden de meest populaire brokers ook allemaal gereguleerd door een financiële instantie die de veiligheid van de consument waarborgt. Dit is ook verplicht bij de grote partijen die je langs ziet komen in onze artikelen.

Social Trading: Conclusie

Social trading blijkt voor beginnend traders dus zeer van pas te komen. Social trading zal meer mogelijkheden bieden, meer features komen beschikbaar komen en ongetwijfeld zullen er ook nieuwe strategieën worden ontwikkeld.

Social trading is inmiddels is wat er echt bij hoort en ook voorlopig niet weg zal gaan, vooral omdat we in 2022 leven en er steeds meer beginners op de markt komen die niet weten wat ze moeten doen.

Wellicht lees je dit artikel en ben je overtuigd van social trading. Je kunt er per direct mee beginnen en misschien is dit wel zeer winstgevend voor je, de beste plek om met social trading te beginnen is Capital.com!

Meteen starten met Social Trading? Dat kan!
Wacht niet langer en klik op de groene knop om te starten met social trading. Capital.com is daar het meest geschikt voor!
TIP
Scroll naar boven