Aandeel Ahold kopen & Live AD Aandeel Koers

Iedereen doet wel eens boodschappen bij de Albert Heijn, Etos, Gall & Gall of Bol.com. Al deze winkelketens vielen onder Ahold, wat in 2016 fuseerde met het Belgische Delhaize, de grootste supermarktketen van België. Het beursgenoteerde bedrijf werd daarmee nóg groter.

aandeel ahold

Aandelen Ahold kopen - een stappenplan

Klaar om te beginnen met aandelen kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

Hoe koop ik een Aandeel Ahold?

In deze gids leggen we je uit hoe je gemakkelijk een aandeel Ahold Delhaize (AD) kunt kopen en wat hiervoor de beste broker is. 

We hebben hieronder een handig stappenplan gemaakt hoe je direct kunt beginnen met beleggen in Ahold Delhaize. Zo kun je al binnen een uur beginnen met beleggen in AD. 

Stap 1: Kies de juiste broker

Het is belangrijk om een account te openen bij een broker die veilig en voordelig is. Op die manier kun je slim beleggen en weet je dat er veilig en gereguleerd met jouw geld omgegaan zal worden. Brokers, ook wel aandelenmakelaars, bieden online platforms aan voor het handelen in aandelen.

Op deze platforms krijg je een account waar je geld in kan storten. Met het geld in je account kun je vervolgens aan de slag met het kopen van aandelen voor je beleggingsportfolio. Vaak bieden brokers ook nog andere functionaliteiten aan. Zo kun je op de platforms vaak ook handelen in CFD’s, cryptocurrency’s of grondstoffen.

Het is van belang dat je kiest voor een veilige en betrouwbare broker, die vaak ook in meerdere landen gereguleerd wordt. Hieronder een overzicht van betrouwbare brokers.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Overzicht van brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

eToro is het beste platform voor beginners die zich nog op de aandelenbeurs aan het oriënteren zijn. Het platform is ideaal voor beginners vanwege de laagdrempeligheid en gebruikersvriendelijkheid van het interface. 

Verder is eToro uniek in de markt omdat ze geen commissie vragen op de aanschaf of verkoop van aandelen. Mocht je eerst nog willen ‘oefenen’ voordat je echt overgaat tot beleggen met echt geld, heeft eToro een demofunctie. 

Met deze functie kun je alle onderdelen van de site ontdekken en uitproberen zonder risico te lopen. Tenslotte heeft eToro een lage minimale inleg van € 170,-. Dit is een mooie combinatie met de 0% fee op aandelen en ETF’s

Voor beginnende beleggers is eToro dus het ideale platform. Mocht je niet alleen geïnteresseerd zijn in aandelen, maar ook in andere zaken wil handelen, kan dat ook. De site biedt namelijk ook functionaliteiten aan voor het handelen in CFD’s, Forextrading, cryptocurrency en grondstoffen.

Met de bekende CopyTrading tool van eToro kun je inzicht krijgen in de portefeuilles van de meest succesvolle beleggers. Deze portefeuilles kun je overnemen om zo van hun inzichten mee te profiteren. Zo kan ook de beginnende belegger snel wegwijs worden in de wereld van aandelen.

Wil je wat meer tijd nemen om alle trading platforms goed met elkaar te vergelijken? Lees dan hier een uitvoerige review met een handige vergelijkingstabel. 

Stap 2: Open een account

In deze gids leggen we uit hoe je een account kunt openen bij eToro om meteen te beginnen met beleggen zonder commissie.

Meld je aan bij eToro

Ga naar de eToro en maak een gebruikersnaam en wachtwoord aan voor je eToro account.

Verifieer je account

Verifieer je account via de registratiemail die je hebt ontvangen op het opgegeven e-mailadres.

Een account aanmaken bij eToro
account aanmaken etoro aandeel ahold
Voltooi je profiel en financieer je account

Maak je account compleet door je profiel te voltooien. Dit kun je doen door de op blauwe knop “Profiel voltooien” te klikken. De knop is links in het eToro menu te vinden. 

Zodra je profiel voltooid is, kun je beginnen met beleggen. Je hoeft alleen nog geld toe te voegen aan je account. De knop voor geld storten is ook links in het menu te vinden. Geld toevoegen aan je account kan gemakkelijk via iDeal.

Je eToro account voorbereiden zodat je Ahold aandelen kan kopen
etoro ahold

Stap 3: Zoek het Aandeel Ahold AD

Als je je eToro-account gefinancierd hebt, kun je het Ahold Delhaize aandeel (AD) vinden in de zoekbalk of bij ‘Markten’. In het menu van het aandeel kun je de beurskoersen van het aandeel inzien en het aandeel kopen.

Je kunt AD aandelen kopen door op ‘Handelen’ te klikken in het menu. Let goed op of je order-instellingen kloppen en druk op ‘Bestelling plaatsen’.

Met eToro betaal je geen commissie voor het kopen van AD aandelen. Als je het aandeel niet direct wil verhandelen, maar als CFD, kan dit ook via eToro. Met CFD’s kun je zelfs voro een hefboomwerking van x2 of x5 kiezen.

Het AD aandeel in de eToro interface
aandeel ahold delhaize

Denk je dat je klaar bent om te beginnen met investeren in een aandeel Ahold? Maak kosteloos een account aan begin vandaag nog!

ahold 2019 en 2020

De koers van het aandeel Ahold in eToro in 2019 en 2020. Begin vandaag zelf nog met beleggen in Ahold!

Over Ahold

De gelijknamige oprichter van het bedrijf Albert Heijn opende in 1887 de eerste winkel in Oostzaan. In het begin van de 20ste eeuw breidde de, toen nog kruidenierswinkel, steeds meer uit.

Langzaam maar zeker werd Albert Heijn een supermarktketen, en na de Tweede Wereldoorlog stapte het bedrijf naar de beurs. Albert Heijn werd groot als eerste zelfbedieningssupermarkt van Nederland.

In de jaren ’70 werd de naam van de holding veranderd naar Ahold. Rond deze tijd werd Albert Heijn de grootste supermarktketen van Nederland.

Onder de noemer Ahold werden ook andere winkelketens overgenomen zoals drogisterij Etos en slijterij Gall & Gall. Daarnaast werd er ook internationaal uitgebreid naar onder andere de Verenigde Staten en verschillende Europese landen.

In 2003 kwam een boekhoudschandaal aan het ligt en kelderde het aandeel op de beurs. Na deze crisis volgde veel ontslagen en werd het Zweedse dochterbedrijf verkocht. In 2015 kondigde Ahold aan te fuseren met het Belgische Delhaize. Deze fusie werd in 2016 afgerond en sindsdien kent het aandeel een gestage groei.

Waarom investeren in Ahold?

Ahold is een holding in de voedseldetailhandel in de fast-moving-consumer-goods. Daardoor draaien ze altijd een hoge omzet die de afgelopen jaren alleen is gestegen. Omdat levensmiddelen een goed zijn wat mensen altijd nodig hebben is het een vrij bestendig aandeel.

Ahold heeft veel goede lokale merken onder haar vleugels. Zo prijst het zichzelf er op dat 95% van haar opbrengsten komen van merken die de grootste of op-één-na-grootste zijn in hun land. Zo is Albert Heijn marktleider in Nederland en Delhaize in België. 

Omdat de merken van Ahold sterke marktposities hebben, brengen ze zekerheid met zich mee. Ook heeft Ahold veel groeipotentieel in de e-commerce, met bijvoorbeeld bol.com. Ahold heeft zich voorgenomen om van 2018 tot 2021 de winst uit e-commerce te verdubbelen naar € 7 miljard.

Tenslotte keert Ahold dividend uit. Zo vloeit een deel van de winst die de holding boekt altijd terug naar de aandeelhouders. In 2019 was het dividend per aandeel € 0.76.

Huidige koers van Ahold

Sinds de fusie met Delhaize doet het aandeel AD het goed op de beurzen. Het aandeel kent vanaf 2015 een gestage groei. 

Het AD aandeel wist ook de COVID-19 crisis behoorlijk te mitigeren. Het heeft zichzelf daarmee geconsolideerd als stabiel aandeel. 

5 jaar ahold aandeel
Totaaloverzicht van het aandeel AD.

De stabiele aard van het aandeel kwam goed naar voren tijdens de COVID-19 crisis. Waar de meeste aandelen crashte in maart 2020, viel dat mee bij het AD aandeel. Er is weliswaar een dip merkbaar, maar de schade is relatief beperkt gebleven. 

Dit heeft er mee te maken dat supermarkten ondanks de crisis voorzagen in de primaire levensbehoefte van mensen. Daarnaast deden de digitale divisies van Ahold het ook goed, zoals bol.com.

Is nu goed moment om in te stappen bij Ahold?

Ahold Delhaize is een ambitieuze holding met grootse plannen. Het juiste moment om in te stappen is niet goed te pinpointen. 

De belegger die in 2015 ingestapt is, zal nu blij zijn met zijn investering.

Voor de belegger die grote groei wil pakken met zijn beleggingen is Ahold Delhaize niet het ideale aandeel. Ben je echter meer op zoek naar zekerheid? Dan is Ahold een beter optie.

Koers AD tweede halfjaar van 2020

koers ahold

Ben je er klaar voor om te beginnen met beleggen in een aandeel Ahold?

Helemaal zeker ben je natuurlijk nooit in de wereld van de aandelen, maar AD is een aandeel wat een lage volatiliteit heeft en dus weinig heftige schommelingen kent. Hierdoor is het een stabiele optie voor de beginnende belegger.

Een bijkomend voordeel van het aandeel AD is het dividend wat uitgekeerd wordt. Ahold weet met zijn hoge omzet altijd wel winst te boeken. Deze winst vloeit via dividenduitkering terug naar de aandeelhouders. Zo kan je, als belegger, meeprofiteren van de resultaten van Ahold.

De plannen van Ahold om zijn e-commerce divisie uit te breiden en winstgevender te maken zien er veelbelovend uit. Daarnaast heeft Ahold met de dominante marktposities van haar dochterondernemingen een stabiele positie verworven in veel landen. 

De fusie met Delhaize lijkt een goede zet geweest te zijn. Wie weet wat de gebundelde krachten van het bedrijf in petto hebben voor de toekomst?

Hoe verhoudt Ahold zich tot de marktgenoten?

Het aandeel Ahold Delhaize (AD) is het beste te vergelijken met andere grote voedseldetailhandel giganten. De afgelopen vijf jaar heeft het aandeel AD een groei van ruim 14% doorgemaakt. Dit is kenmerkend voor de stabiele aard van het aandeel: een gestage groei die niet enorm groot is.

Vergeleken met andere marktgenoten in Europa valt op dat zij een hoge groei of daling doormaakten. Zo daalde de waarde van het aandeel van het Franse Carrefour met ruim -50% in dezelfde periode. 

Vergelijk in Europa

carrefour 3 jaar eToro
ahold 3 jaar etoro

Hier het vergelijk tussen Carrefour uit Frankrijk (links) en Ahold (rechts) koersen van de afgelopen 3 jaar. Deze printscreen komt uit de desktop-versie van eToro.

Wanneer we kijken naar de Amerikaanse giganten Target en Wal-Mart valt op dat zij enorme groei doormaakten. De Amerikaanse supermarkten kenden een groei in hun aandelen van ruim 140% en 150% in de afgelopen vijf jaar.

Geen heftige groei, geen heftige daling, maar een stabiele, incrementele groei in de prijs van het aandeel. Ahold Delhaize is in tegenstelling tot haar marktgenoten een relatief veilige keuze waar de investeerder niet snel voor verrassingen zal komen te staan.

Vergelijk buiten Europa

Wal-mart 3 jaar eToro
ahold 3 jaar etoro

Hier het vergelijk tussen Wal-mart (links) en Ahold (rechts) koersen uit de afgelopen 3 jaar. Deze printscreen komt uit de desktop-versie van eToro.

De eToro desktop-versie is altijd handig om te vergelijken. Mocht je graag samengevoegde grafieken willen zien van Ahold ten opzichte van concurrenten? Dan kun je ook even op investors-pagina kijken van de Ahold website voor mooie cumulatieve grafieken. Hier een voorbeeld van zo’n grafiek. 

ahold website

Bron: website van Ahold-Delhaize

Meer interessante aandelen om in te investeren

Op zoek naar meer interessante aandelen om op te nemen in je beleggingsportefeuille? Een divers portfolio is vaak een goed idee, je doet er dus goed aan om andere aandelen ook goed in de gaten te houden. Hieronder een overzicht van aandelen die ook interessant kunnen zijn voor mensen die in Ahold willen investeren.

dsm aandeel logo
DSM (DSM KON)

DSM zijn de voormalige steenkolenmijnen van Nederland. Tegenwoordig is de organisatie een chemiebedrijf wat zich toespitst op de voeding- en gezondheidsindustrie. DSM is net als Ahold genoteerd op de AEX. Het is een interressant aandeel in een andere tak van sport dan Ahold. Wil je investeren in een Nederlands chemiebedrijf? Klik hieronder om meteen te beginnen.

amazon logo
Amazon (AMZN)

Amazon is de e-commerce gigant uit Amerika. Vind je de bol.com afdeling van Ahold Delhaize interessant? Dan is Amazon waarschijnlijk ook wat voor jou! Het is de grootste webshop ter wereld en is daarmee een veelbelovend bedrijf. Het deed het ondanks de COVID-19 crisis goed vanwege het hoge volume van bestellingen door de sluiting van fysieke winkels. Lees alles over AMZN in ons artikel.

tesla logo aandeel
Tesla (TSLA)

Tesla is natuurlijk bekend van de elektrische auto’s, maar bezit onder andere ook SolarCity. Dit bedrijf, wat op de cutting-edge van technologische ontwikkeling zit, heeft het in 2020 erg goed gedaan op de aandelenmarkt. Het is één van de hardst groeiende aandelen ter wereld en daardoor geliefd bij veel beleggers. Zal Tesla het investeerdersvertrouwen waar maken? Lees erover in ons artikel.

Veelgestelde vragen

Ja, Ahold keer dividend uit aan de aandeelhouders. Omdat Ahold een hoge omzet draait en het de marges goed in de gaten kan houden boekt het bedrijf vaak winst.

Via de uitkering van dividend kan Ahold een deel van de resultaten naar de aandeelhouders terug laten vloeien. Zo profiteren de beleggers mee van de winst die Ahold boekt. Ahold kan zich dit veroorloven omdat het een stabiele positie heeft. Door dividend uit te keren trekt het meer beleggers, een opwaartse cirkel.

Het dividend werd in 2019 op € 0.76 gezet. Een mooie opsteker voor de aandeelhouders.

Als we naar het verleden van Ahold kijken, dan kunnen we in ieder geval verwachten dat er geen hoge pieken of dalen zullen opspelen in de koers van het aandeel. Een concreet advies is echter lastig te geven aan investeerders.

Ahold heeft wel ambities voor de toekomst en durft een stip op de horizon te zetten. Dit blijkt uit hun ambitie om bol.com te laten groeien. Dit soort verstandige, realistische doelen maken dat Ahold een degelijk bedrijf is met een degelijk aandeel.

Het aandeel AD staat genoteerd op de AEX. De AEX is de Amsterdamse aandelenbeurs en bestaat uit de 25 grootste beursgenoteerde bedrijven uit Nederland. Ahold is één van de grootste bedrijven op de AEX, en heeft een weging van 4,74% volgens de meest recente ijking.

Ahold is het enige winkelketen bedrijf in de AEX. AD staat ook genoteerd op de Brusselse aandelenbeurs omdat het bedrijf deels Belgisch is. Beiden vallen onder de Euronext groep.

De COVID-19 crisis had zeker een effect op het aandeel AD. Dit is ook merkbaar in de koersgang. In tegenstelling tot menig aandeel, viel de daling voor Ahold nog behoorlijk mee. Dit kwam omdat supermarkten ‘gewoon’  bleven draaien en er zelfs mensen aan het hamsteren waren. Hierdoor was de omzet, ondanks corona, hoog voor Ahold.

Welke broker het beste bij jou past, is afhankelijk van de strategie die je voor ogen hebt. Wil je investeren in AD aandelen, of wil je het als CFD verhandelen? Ook moet je je afvragen wat voor andere functionaliteiten je bij een broker zoekt.

Bij eToro kun je het aandeel an sich kopen, maar ook kiezen voor CFD’s. Bij CFD’s is ook een hefboomwerking mogelijk. Daarnaast biedt eToro functies voor grondstoffen en cryptocurrency’s aan.

Mocht je er niet uitkomen, of gewoon beter geïnformeerd te werk willen gaan, dan kun je bij eToro kiezen voor de CopyTrader tool. Hiermee kun je portfolio’s kopiëren van mensen die succesvol geweest zijn met hun beleggingen. Je kan er zelfs voor kiezen om automatisch met deze mensen mee te gaan.

Conclusie

Ahold is een oer-Hollands bedrijf met een lange geschiedenis op de effectenmarkt. Het bedrijf, wat groot geworden is met de supermarktketen Albert Heijn, bezit inmiddels meer dan slechts supermarkten. 

Operationeel in veel verschillende landen en met een e-commerce divisie heeft Ahold goed weten te diversificeren. Historisch gezien schommelt het Ahold aandeel op de beurs. De schommeling van het aandeel kent echter geen hoge pieken of lage dalen, maar zelfs een gemiddelde groei over de laatste vijf jaar. 

Al met al een aandeel voor de belegger die niet van verrassingen houdt. Met een relatief hoog dividend voor de prijs van het aandeel, is Ahold een aantrekkelijk aandeel voor passieve, langetermijnbeleggers.

Ben je klaar om Ahold aandelen te kopen? Zorg dan dat je kiest voor een betrouwbare broker. Bijvoorbeeld eToro, waar het AD aandeel aangeboden wordt. Deze broker vraagt geen commissie over transacties en heeft de bekende CopyTrader tool.

Meteen beginnen met Ahold aandelen kopen?

Koop vandaag nog een aandelen van Ahold! Met een eToro account kun je snel en gemakkelijk beginnen met beleggen.
begin direct!
Scroll naar boven