Beste beleggingsfondsen vergelijken (2024)

De beste beleggingsfondsen zijn samenstellingen van aandelen die jou een goed rendement op kunnen leveren zonder dat je een hoog risico neemt. Kom alles te weten over wat de beste beleggingsfondsen zijn en hoe je zelf kunt investeren, en begin direct met profiteren van mooie rendementen! 

Begin met investeren in de Beste Beleggingsfondsen

Ook investeren in de beste beleggingsfondsen? Maak dan snel, eenvoudig en gratis een account aan bij de online broker eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Beleggingsfondsen bestaan uit verschillende aandelen die doorgaans aan elkaar gerelateerd zijn. Zo kunnen beleggingsfondsen samengesteld zijn uit aandelen van een bepaald land of juist uit een bepaalde branche, door in de beleggingsfondsen te investeren, investeer je dus in meerdere bedrijven tegelijk. 

In dit artikel vind je alles over de beste beleggingsfondsen, hoe beleggingsfondsen vergelijken kan en kijken we naar de beleggingsfondsen rendement om te zien wat het investeren je op kan leveren. Lees snel verder of begin meteen en maak een account aan bij eToro. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Wat zijn Beleggingsfondsen?

Beleggingsfondsen zijn door experts samengestelde portefeuilles met daarin verschillende aandelen. Naast aandelen is het ook mogelijk dat beleggingsfondsen bestaan uit obligaties, vastgoed of een mix van deze drie opties. 

Je kunt investeren in deze fondsen bij banken of online brokers. Over het algemeen neem je met een investering in beleggingsfondsen minder risico dan in aparte aandelen. 

Dat lagere risico is eenvoudig uit te leggen, als je investeert in een enkel aandeel en dat bedrijf gaat failliet maak je logischerwijs verlies op het aandeel. Als je investeert in beleggingsfondsen en er gaat één bedrijf in dit fonds failliet kan de waarde van het fonds dalen, maar deze gaat nooit naar 0. 

Het faillissement van één bedrijf wordt zo gecompenseerd door andere bedrijven uit hetzelfde beleggingsfonds. Naast het lagere risico profiteer je ook van een stabieler rendement, beleggingsfondsen hebben als kenmerk dat ze minder extreme, maar wel stabielere koersen neerzetten. 

Bij online brokers zul je beleggingsfondsen vooral als ETF terugvinden. ETF staat voor Exchange Traded Fund en is een fonds van verschillende aandelen, de beleggingsfondsen bij online brokers zullen over het algemeen alleen uit aandelen bestaan. 

Hoe beleg ik zelf in de Beste Beleggingsfondsen?

Zelf investeren in de beste beleggingsfondsen doe je eenvoudig via een online broker. Deze brokers bieden je toegang tot beurzen over de hele wereld, zo kun je allerlei aandelen vinden, maar ook de beste beleggingsfondsen zijn verkrijgbaar bij deze brokers. 

In het stappenplan hieronder helpen we je met alle stappen die nodig zijn voordat jij je eerste investering kan doen. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 1: Kies een online broker

De eerste stap is meteen een belangrijke keuze, je moet namelijk op zoek naar de broker die het beste bij jou past. Het is hier belangrijk om te kijken naar je eigen ervaring met beleggen en de gebruiksvriendelijkheid van een platform. 

Verder is het handig om alvast te kijken naar het aanbod van een online broker zodat je zeker weet of de broker de beste beleggingsfondsen aanbiedt. Verder kun je ook kijken naar andere mogelijke investeringen bij een broker zoals bijvoorbeeld cryptocurrency. 

Tot slot is het verstandig om te kijken naar de kosten die door de verschillende brokers gerekend worden. Door te kiezen voor de goedkoopste broker kun je jouw rendement beleggingsfondsen nog verder verhogen. 

Investeer in de Beste Beleggingsfondsen bij eToro

De beste broker voor beginnende beleggers is eToro. Dit platform is zeer overzichtelijk en gebruiksvriendelijk gemaakt waardoor je eenvoudig de beste investering kan vinden. 

Ook heeft eToro een aantal handige functies voor beginners. Zo kun je gebruik maken van de Copy trading functie om in te zien in welke beleggingsfondsen ervaren beleggers investeren. 

Je kunt deze investeringen kopiëren naar je eigen portfolio als je enthousiast bent over de posities van deze belegger. Dit maakt eToro een goede plek om investeringen te vergelijken. 

eToro´s overzichtelijke interface

Als beginner heb je nog meer voordelen, zo kun je bijvoorbeeld beginnen met het gratis demo account. Dit account is gevuld met virtueel geld wat je kunt gebruiken op het eToro platform, zo kun je alle functies alvast uit proberen voordat je met je eigen geld aan de slag gaat. 

Ook dat hoeft overigens niet meteen met een groot risico, je kunt bij eToro al beginnen met een lage minimale inleg van $50 (€42). Bij veel brokers is dit bedrag hoger en moet je dus meer geld in één keer investeren om te kunnen beginnen. 

eToro heeft als groot voordeel dat je 0% commissie betaalt over het kopen en verkopen van aandelen en ETF’s. Hierdoor weet je zeker dat je maximaal rendement kunt behalen en er geen extra kosten na de tijd bijkomen. 

Naast de beste beleggingsfondsen (ETF’s) ku je bij eToro in nog veel meer andere producten investeren. Zo biedt de broker ook grondstoffen, aandelen, valuta’s, cryptocurrency en CFD’s. 

Je kunt veilig aan de slag bij eToro omdat de broker een registratie heeft bij de Britse toezichthouder FCA. Deze toezichthouder zorgt ervoor dat eToro zich aan de geldende wetten houdt en jij als consument goed beschermd bent. 

Ook investeren in de beste beleggingsfondsen? Maak dan snel een gratis account aan bij eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Investeer in de Beste Beleggingsfondsen bij Libertex

Je kunt ook aan de slag bij de online broker Libertex. Deze werkt wel anders; hier investeer je niet rechtstreeks in producten zelf maar verhandel je alles als CFD. 

Bij een CFD kun je speculeren op de koers, maar sluit je hiervoor een contract af met een broker in plaats van het product zelf te kopen. Je hebt extra mogelijkheden bij het investeren in CFD’s zoals het toevoegen van een hefboomeffect. 

Libertex biedt allerlei verschillende producten; aandelen, ETF’s, cryptocurrency, grondstoffen, valuta’s en meer. Doordat je al deze producten op dezelfde manier verhandelt krijg je bij Libertex een erg duidelijk overzicht van je investeringen en het rendement dat je ermee behaald. 

Ook op zoek naar de beste beleggingsfondsen bij Libertex? Maak snel een gratis account aan!

Investeer in de Beste Beleggingsfondsen bij DEGIRO

De online broker DEGIRO werd ooit gelanceerd voor professionele handelaren. Inmiddels is het platform open voor iedereen en is het één van de populairste keuzes in Nederland. 

Door samenwerkingen met veel verschillende beurzen en grote andere partijen heeft DEGIRO een enorm aanbod. Je krijgt toegang tot 50 verschillende internationale beurzen waardoor je alle aandelen en beleggingsfondsen kan vinden die je zoekt. 

Ook DEGIRO is een veilige plek voor consumenten, je geld is altijd beschermd tegen onverwachte problemen. Mocht er iets misgaan met DEGIRO heb jij dus gewoon nog toegang tot het geld dat je bij deze broker had staan. 

Qua toezichthouders zit het ook goed bij DEGRIO, naast toezicht van de Duitse toezichthouder BaFin wordt ook in Nederland DEGIRO goed gecontroleerd. Zo houdt het AFM gedragstoezicht op de broker en DNB integriteitstoezicht, tot slot is indirect ook de Europese Centrale Bank betrokken bij het toezicht. 

Ook beginnen met investeren bij het veilige Nederlandse platform DEGIRO? Maak dan eenvoudig een account aan via de groene button!

Stap 2: Maak een account aan

Als je een keuze hebt kunnen maken uit de hierboven genoemde brokers is het tijd om een account aan te maken. In dit stappenplan gebruiken we eToro als voorbeeld om het goed uit te leggen. 

Een account maken bij deze broker is zo gebeurd. Het enige wat je nodig hebt, is een e-mailadres en een wachtwoord, je kunt er zelfs ook voor kiezen het account aan te maken via je Apple-, Facebook- of Google-account.

Om het account te gebruiken moet je vervolgens je e-mailadres bevestigen. Je krijgt hiervoor een aparte mail met een link, ook dit is binnen een minuut afgerond. 

Stap 3: Geld op account zetten

Stap 3 is het vullen van je account met geld, zoals je gelezen hebt hoef je bij eToro de eerste keer slechts minimaal €42 te storten. Hiervoor heeft eToro veel verschillende betaalmethodes beschikbaar. 

Zo kun je kiezen voor online betaalmethodes als PayPal of iDeal zodat je geld meteen op je account staat. Ook ouderwetse bankoverschrijving of geld storten via creditcard is mogelijk bij eToro.

Het kan zijn dat je het geld nog niet meteen kan gebruiken voor investeringen. Hiervoor moet je namelijk je account verifiëren. 

Deze verificatie bestaat uit het opsturen van een kopie van een identiteitsbewijs en het invullen van een vragenlijst. In die vragenlijst wordt gecontroleerd of je genoeg kennis en ervaring hebt met beleggen. 

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Begin met Beleggingsfondsen Vergelijken

Begin met belegggingsfondsen vergelijken bij eToro

Je kunt verder in dit artikel kijken voor de beste beleggingsfondsen of bij de broker de beleggingsfondsen vergelijken. Hiervoor kun je het best naar de overzichtspagina met alle ETF’s gaan. 

Bij eToro heb je voor elk beleggingsfonds een aparte pagina met de huidige koers, het laatste nieuws en verwachtingen van andere beleggers. Zo kun je eenvoudig verschillende beleggingsfondsen vergelijken.

Stap 5: Investeer in de Beste Beleggingsfondsen

Als je na de beleggingsfondsen vergelijken er uit bent kun je beginnen met de eerste investering. Hiervoor ga je naar de pagina van de beste beleggingsfondsen, daar vind je een blauwe knop met handelen. 

Na het klikken op deze knop komt het scherm dat je hiernaast ziet tevoorschijn. Hier kies je hoeveel je wilt investeren, daarna kun je met één druk op de knop de investering rondmaken. 

Weet jij al wat de beste beleggingsfondsen zijn en wil je meteen investeren? Ga dan nu naar eToro en maak je account aan!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Beleggingsfondsen Vergelijken

Hieronder zullen we enkele beleggingsfondsen vergelijken om jou een idee te geven van de opties die je hebt. We kijken vooral naar het rendement beleggingsfondsen, hoe de fondsen over een langere periode presteren en wat er voor de komende tijd verwacht wordt van het fonds. 

iShares NASDAQ 100 ETF

Dit beleggingsfonds volgt de 100 meest waardevolle bedrijven op de NASDAQ beurs. In dit fonds vind je de belangrijkste Amerikaanse technologiebedrijven zoals Apple, Microsoft, Amazon, Facebook en Alphabet (Google) terug. 

Net als alle beurzen had het fonds een flinke dip toen de coronacrisis begon, maar wist het zichzelf snel uit deze dip naar een recordhoogte te werken. Waar de waarde van dit fonds eind 2020 nog €620 was steeg dit in 2021 al door naar €758,52. 

WisdomTree Cloud Computing Fund

Een wat onbekender beleggingsfonds, maar daardoor niet minder interessant. In dit fonds vind je namelijk alleen bedrijven die zich grotendeels of volledig richten op het bieden van cloud-oplossingen, zo vind je in dit fonds bedrijven als Dropbox en Adobe. 

Het geeft vooral aan dat er zeer specifieke fondsen bestaan die zich richten op een aparte markt en ook fondsen die de top 100 bedrijven van een bepaald land bundelt. Zo heb je in beleggingsfondsen dus ook een ruime keuze en is het verstandig om voor de tijd goed te beginnen met beleggingsfondsen vergelijken. 

Wil jij liever zelf beleggingsfondsen vergelijken? Kijk dan snel op de productpagina’s van de beste beleggingsfondsen bij de online broker eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Hoe hoog is het Beleggingsfondsen Rendement?

De Nederlandsche Bank heeft dit jaar onderzoek gedaan naar het rendement beleggingsfondsen om verschillende landen met elkaar te vergelijken. Daar kwam uit dat Nederland qua rendement beleggingsfondsen op dit moment de koploper is in Europa. 

Het gemiddelde rendement van een Nederlands beleggingsfonds tussen 2015 en medio 2021 was namelijk 7,3% per jaar. In de overige Europese landen was het gemiddelde rendement slechts 4,6%. 

De meeste beleggingsfondsen in Europa bevinden zich echter in Luxemburg, zij zijn verantwoordelijk voor 36% van alle Europese beleggingsfondsen. Dit beleggingsfondsen rendement was gelijk aan het Europese gemiddelde van 4,6%. 

Welk soort Beleggingsfondsen Rendement is het beste? 

Het beste rendement beleggingsfondsen haal je bij fondsen die volledig uit aandelen bestaan. Deze fondsen behaalden in Nederland een gemiddeld rendement van 11,1%, terwijl dit in de rest van Europa minder dan 9% gemiddeld was. 

Een obligatiefonds behaalt een veel lager rendement, ook in Nederland was dit slechts 1,6%, wat wel weer 0,5 procentpunt hoger was dan het gemiddelde van Europa. Dit lage rendement beleggingsfondsen komt doordat obligaties nauwelijks risico kennen. 

Als je €1.000 investeert in een beleggingsfonds rendement van 11,1% is je geld na vijf jaar: €1.000 * (1,111 ^ 5) = €1.692,66 waard geworden. 

Behaal ook een hoog beleggingsfondsen rendement bij eToro en begin vandaag nog met je eerste investering!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Waar vind je de Koersen Beleggingsfondsen?

Je kunt eenvoudig koersen beleggingsfondsen vinden bij een online broker. Zo kun je bijvoorbeeld bij eToro naar de pagina ETF’s gaan om daar een overzicht te krijgen van alle koersen beleggingsfondsen. 

Op basis van de koersen beleggingsfondsen vergelijken is zo nog makkelijker te doen. Begin zelf ook bij eToro via de groene knop rechts! 

Wil jij meer weten over beleggen en erachter komen hoe je zoveel mogeljk kan verdienen aan je investeringen? Lees dan ook eens ons artikel over rendement beleggen voor beginners met de beste tips voor jouw eerste investeringen! 

De meeste koersen beleggingsfondsen vind je bij de online broker eToro. Maak snel een gratis account aan en bekijk de koersen beleggingsfondsen om de beste investering te vinden!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Beste Beleggingsfondsen: Veelgestelde vragen

Een beleggingsfonds is een bundel van verschillende aandelen, obligaties, vastgoed of een mix van deze drie. Online zul je vooral veel beleggingsfondsen bestaande uit aandelen tegenkomen.

De beste beleggingsfondsen kennen een hoog rendement en een laag risico. Daarnaast zijn de beste beleggingsfondsen vaak fondsen in markten die nog kunnen groeien, denk dan bijvoorbeeld aan beleggingsfondsen die zich richten op de technologie-sector. 

Je kunt eenvoudig de beste beleggingsfondsen vergelijken bij een online broker als eToro. Hier vind voor elk fonds een aparte pagina met de koersgeschiedenis, het laatste nieuws en advies van experts. 

Nederlandse beleggingsfondsen hebben de afgelopen jaren gemiddeld zo’n 7% rendement per jaar behaald. In Europa was verder het gemiddelde rendement beleggingsfonds rond de 5%. 

De koersen beleggingsfondsen vind je eenvoudig bij de broker waar jij een account hebt aangemaakt. Je kunt vaak via een zoekbalk het juiste beleggingsfonds vinden of via de aparte pagina met ETF’s in één keer alle koersen beleggingsfondsen zien. 

Beste Beleggingsfondsen: Conclusie

Een ervaren belegger weet het allang; beleggingsfondsen kunnen binnen een portfolio erg belangrijk zijn. Door te investeren in beleggingsfondsen verlaag je namelijk het risico dat je neemt met een portfolio en kun je ook nog eens een prima rendement behalen. 

Je maakt je portfolio dus veel stabieler door deze aan te vullen met beleggingsfondsen naast de meer risicovolle investeringen die je gedaan hebt. De beste beleggingsfondsen vind je eenvoudig bij een online broker waar je alle beleggingsfondsen kan vergelijken. 

Begin ook zelf met investeren in beleggingsfondsen bij een online broker als eToro. Hier vind je een groot aanbod verschillende fondsen en kun je als beginner zeer eenvoudig je eerste stappen zetten in de wereld van beleggen. 

Scroll naar boven