Dit zijn de beste groeiaandelen van 2023!

Groeiaandelen kunnen vaak net iets interessanter zijn dan gewone aandelen. Ben jij benieuwd hoe je deze herkent, wat het precies inhoudt, hoe jij deze aandelen kunt kopen en de waarde hiervan? Lees dan dit artikel, want we leggen hier alles voor je uit!

Groeiaandelen kopen in 4 stappen

Wil je beginnen met groeiaandelen kopen? Klik op de groene knop hiernaast en begin vandaag nog! 

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn. Ga voor meer informatie naar etoro.com/trading/fees.

Aandelen kopen kan op verschillende manieren en via verschillende brokers. Als je geïnteresseerd bent in groeiaandelen kopen, lees dan in dit artikel wat het zijn en hoe je kunt beginnen met het kopen van jouw eigen groeiaandelen. Ook kun je bij ons lezen hoe je begint met aandelen kopen in een paar simpele stappen. 

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn. Ga voor meer informatie naar etoro.com/trading/fees.

Wat Zijn Groeiaandelen?

Om te weten wat groeiaandelen zijn, is het misschien handig om weer even op de rit te hebben wat aandelen precies inhouden. Bij aandelen neem jij deel in het eigen vermogen van een bedrijf, organisatie of onderneming. Eigenlijk heb jij met een aandeel ‘eigendomsbewijzen’ van een deel van dat bedrijf.

Wanneer je een aandeel hebt in een bedrijf, en dus een bewijs van mede-eigendom, zorgt dit er ook voor dat jij medezeggenschap hebt in de organisatie. Op financieel gebied kun jij worden gezien als mede-eigenaar van het bedrijf, maar je bent niet aansprakelijk voor schulden.

Niet veel anders dan aandelen, zijn groeiaandelen, alleen zijn groeiaandelen aandelen van ondernemingen waar zeer binnenkort een sterke groei van verwacht wordt.

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn. Ga voor meer informatie naar etoro.com/trading/fees.

Hoe kan ik zelf Groeiaandelen kopen?

Groeiaandelen kopen werkt niet heel veel anders dan het kopen van ieder ander aandeel. Dit is namelijk ook gewoon mogelijk via de online broker van jouw keuze.

Aandelen kopen en beleggen is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld en voor bijna iedereen toegankelijk. Hierdoor heb je een ruime keuze uit online brokers en kan je soms door de bomen het bos niet meer zien. Hieronder leggen we het stappenplan aan je uit en vertellen lichten we een aantal brokers uit.

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn. Ga voor meer informatie naar etoro.com/trading/fees.

Stap 1: Kies een passende broker om Groeiaandelen te kopen

Als je wil beginnen met het kopen van groeiaandelen, is het belangrijk dat je een betrouwbare broker vindt die voldoet aan jouw wensenlijstje.

Ga daarom voor jezelf na wat jij belangrijk vindt en waar jij (eventueel ook later) in wil investeren. Niet alle brokers hebben hetzelfde te bieden namelijk. Naast aandelen, kun je bijvoorbeeld ook handelen in CFD’s, grondstoffen, ETF’s en meer.

Naast wat brokers te bieden hebben, is het goed om te weten of jouw broker gereguleerd wordt door een toezichthoudende instantie, zoals bijvoorbeeld de FCA of de AFM in Nederland.

Daarnaast verschillen brokers in kosten. Bij sommige brokers betaal je transactiekosten of commissiekosten. Vooraf nagaan of dit het geval is, is vaak ook een verstandig idee, zodat je niet voor verrassingen staat.

Ook kan het handig zijn om een broker te kiezen die een mobiele app beschikbaar heeft, zodat je waar en wanneer je wil jouw aandelen in de gaten kunt houden.

Hieronder laten we je verschillende brokers zien. Ga voor jezelf na welke het beste bij jou past.

Groeiaandelen kopen bij eToro

Voor de beginnende belegger is eToro de perfecte online broker. Dit komt mede door de gratis demofunctie waarover de online broker beschikt.

Met de gratis demofunctie kun jij perfect oefenen en het platform goed leren kennen. Zo kun je zien wat er met je ‘geld’ gebeurt wanneer je het inlegt en weet je goed waar alles te vinden is, voordat je echt begint met een volwaardig account.

Ben je er klaar voor en wil je beginnen met een echt account? Je kunt bij eToro al beginnen met een lage minimale inleg van $50 (€42). Zo kun je al beginnen met aandelen kopen, terwijl je een relatief laag risico loopt.

Het Copytrading Network van eToro

In het verleden behaalde resultaten zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten.

Wat ook fijn is om te weten, is dat je bij eToro 0% commissie betaalt over beleggen in aandelen en ETF’s, wat voor het beleggen in groeiaandelen natuurlijk een groot voordeel is. Naast de lage minimale inleg, bespaar je op deze manier dus nóg meer kosten.

eToro wordt gereguleerd door de Britse FCA. Hierom kun jij ervan uitgaan dat er goed en veilig wordt omgegaan met jouw geld en kun je dus met een gerust hart geld op je account storten.

En de laatste reden waarom eToro dé perfecte broker is voor de beginnende belegger, is omdat het platform beschikt over een Copy Trading functie. Deze functie zorgt ervoor dat jij portfolio’s van succesvolle beleggers kunt inzien.

En deze portfolio’s kun je niet alleen inzien, je kunt deze ook kopiëren, zodat je als beginnende belegger goed weet waar je in kunt beleggen en zelf al gauw een divers portfolio kunt opbouwen.

Deze verschillende tools die eToro biedt zorgen er samen voor dat deze online broker perfect is voor de beginnende belegger. Er zijn genoeg oefenmogelijkheden en de kosten zijn relatief laag in vergelijking met andere online brokers.

Wil je meteen beginnen met groeiaandelen aanschaffen via eToro? Klik dan op de groene knop en begin vandaag nog met handelen.

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn. Ga voor meer informatie naar etoro.com/trading/fees.

Groeiaandelen kopen bij DEGIRO

DEGIRO is een hele bekende online broker in Nederland en met meer dan 400.000 rekeningen inmiddels de grootste hier.

De online broker DEGIRO verleent toegang tot meer dan 50 verschillende beurzen, waardoor jij makkelijk kunt beleggen in meerdere aandelen.

DEGIRO biedt ook lage tarieven aan hun beleggers. Over Amerikaanse aandelen betaal je hier slechts €0,50 + $0,004 per aandeel. Bij DEGIRO heb je een ruime keuze aan beleggingen. Zo beleg je hier in aandelen, ETF’s, obligaties en meer.

Ook DEGIRO wordt gereguleerd door een toezichthouder, en wel door maar liefst twee! DEGIRO wordt gereguleerd door de Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Wil je graag beginnen met beleggen bij DEGIRO? Begin vandaag nog met het kopen van jouw groeiaandelen door te klikken op de groene knop. 

Stap 2: Maak je account aan

Heb je de broker gevonden die bij je past en wil je nu gaan beginnen met groeiaandelen kopen? Maak dan eerst je account aan op het platform.

Via de meeste online brokers gaat dit proces wel redelijk hetzelfde. Je account maak je al snel aan gewoon via je e-mailadres, via je Facebook-account, via Apple of Google+.

Je begint hierna vaak met een vragenlijst die je moet invullen, waarbij je aangeeft dat je weet wat de risico’s van beleggen zijn en dat je ervan bewust bent dat je je inleg kunt verliezen.

Heb je een account aangemaakt? Nu ga je door een verificatieproces waarbij je een kopie zal moeten uploaden van een identiteitsbewijs en je kunt je bankrekening koppelen.

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn. Ga voor meer informatie naar etoro.com/trading/fees.

Stap 3: Stort geld voor Groeiaandelen op je account

Nadat je je account hebt aangemaakt, kun je ervoor kiezen om hier geld op te zetten. Wil je eerst nog even oefenen met beleggen? Dat kan ook via je gratis demoaccount.

Maar wil je nu echt beginnen aan je volwaardige account? Na het verifiëren in de vorige stap, kun je geld storten op jouw account.

Via eToro heb je verschillende betalingsmogelijkheden. Je kunt betalen via creditcard, PayPal, iDeal, zelfs via Klarna en er zijn nog meer opties, dus er zit voor bijna iedereen wel een mogelijkheid bij.

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Zoek jouw Groeiaandelen

Weet je al in welk groeiaandeel je wil investeren? Zoek deze dan op via de zoekbalk bovenaan je scherm. Door gewoon het groeiaandeel in te typen waar jij in geïnteresseerd bent, krijg je vaak alle informatie hierover en kun je het laatste nieuws lezen.

Stap 5: Doe je eerste Groeiaandelen investering

Via eToro kun je na het zoeken van jouw groeiaandeel gemakkelijk op de knop ‘Handelen’ klikken. Deze knop kun je duidelijk zien op de afbeelding hiernaast. Door hierop te klikken, word je verder geleid in het proces.

Bevalt de huidige koers van dit groeiaandeel je wel? Dan kun je ervoor kiezen om te handelen in deze groeiaandelen. Ook kun je aanvullende informatie van diverse beleggers lezen over dit aandeel.

Bepaal voor jezelf hoeveel je wil investeren, vul dit aantal in bij hoeveel je wil aanschaffen en volg het proces totdat het is gelukt!

Jouw gekochte groeiaandelen kun je nu vinden in je ‘wallet’ op het platform! Via de wallet heb je een duidelijk overzicht over hoeveel je hebt betaald voor je groeiaandelen, hoeveel deze nu waard zijn en kun je goed zien wat je allemaal hebt aangeschaft.  

Weet je inmiddels al zeker dat je binnenkort wil beginnen met het kopen van groeiaandelen? Begin dan vandaag nog bij eToro en bedenk welke groeiaandelen het beste bij jou passen!

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn. Ga voor meer informatie naar etoro.com/trading/fees.

Hoe Groeiaandelen te herkennen?

Groeiaandelen kun je herkennen aan verschillende punten. Zo hebben groeiaandelen bijvoorbeeld een laag dividendrendement en keren ze dus bijna nooit dividend uit. De winst wordt gebruikt om verder mee te groeien.

De organisaties van groeiaandelen hebben vaak een interessant concept en hierdoor erg veel potentie om te groeien. Er zijn hoge verwachtingen van de onderneming en dit maakt het interessant om aandelen te kopen.

Hoge verwachtingen zorgen ervoor dat de koers stijgt. Hierom ligt de koers van een groeiaandeel erg hoog vergeleken met andere aandelen. Beleggers zijn bereid om een hoge prijs te betalen voor een aandeel, omdat de verwachtingen hoog liggen.

Ben je klaar om te beginnen met het kopen van jouw groeiaandelen? Bij eToro kun je eerst beginnen met een gratis demoaccount om jezelf helemaal klaar te stomen voor het echte werk!

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn. Ga voor meer informatie naar etoro.com/trading/fees.

Top 5 Beste Groeiaandelen

Voor 2022 is er weer een aantal voorspellingen gemaakt voor de beste groeiaandelen. We nemen de top 5 even met je door.

Het eerste groeiaandeel op de lijst is Amazon (AMZN), een bedrijf wat ontzettend is gegroeid de afgelopen jaren en groter dan ooit is. De afgelopen 15 jaar groeide Amazon’s omzet met gemiddeld 29% per jaar.

groeiaandelen
Groeiaandelen Amazon

Ben je geïnteresseerd in een Nederlands groeiaandeel? Dan is ASML (ASML) een interessant bedrijf om een aandeel bij aan te schaffen, de winst en omzet van het bedrijf is de afgelopen jaren ontzettend toegenomen en dat maakt het een interessant bedrijf om groeiaandelen van te kopen.

Google (Alphabet) kan ook niet missen bij de top 5 beste groeiaandelen. De omzet van Alphabet, mede door de inkomsten via Google, YouTube, Android, etc., blijft ieder jaar, maar stijgen en het ziet ernaar uit dat dit de komende jaren zeker zo blijft.

De vierde in de top 5 de beste groeiaandelen is Costco (COST). Dit bedrijf heeft (nog) geen vestigingen in Nederland. Costco verkoopt diverse producten voor lage prijzen en is een soort groothandel. Costco’s omzet groeit voor lange tijd al met ongeveer 10% per jaar en het bedrijf heeft zeker potentie om nog meer te groeien.

De vijfde in de lijst top 5 beste groeiaandelen is Meta (FB) (beter bekend als Facebook) en daarmee vast geen verrassing in deze lijst. De meningen zijn verdeeld over dit bedrijf, maar het feit blijft dat het marktaandeel van Meta ontzettend hoog is en er elk jaar een harde stijging is van de advertentie-inkomsten.

Natuurlijk zijn er nog meer groeiaandelen te bedenken, maar deze vijf staan erom bekend erg groot te zijn op dit moment en de verwachtingen blijken ook goed te zijn.

Lijkt een van deze groeiaandelen jou wel interessant? Investeer dan vandaag nog hierin via eToro! 

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn. Ga voor meer informatie naar etoro.com/trading/fees.

Waarde en groeiaandelen

Beleggen in groeiaandelen is over het algemeen niet makkelijk, omdat de aandelen vrij hoog lijken te liggen en de stap daarom groot lijkt om hiermee te beginnen. Maar groeiaandelen hebben wel de kwaliteiten om snel te kunnen stijgen in waarde.

Wat belangrijk is te doen bij groeiaandelen is, omdat we niet in de toekomst kunnen kijken, om te kijken naar wat het aandeel in het verleden heeft gedaan. Alleen geven de resultaten in het verleden natuurlijk geen garantie voor wat er daarna kan gebeuren, maar het geeft vaak wel een goed beeld over wat er kán gebeuren.

Hebben de bedrijven van jouw groeiaandelen genoeg potentie om deze groei vast te houden? Heb je vertrouwen in de toekomst van dit bedrijf? 

Dan kun je zeker overwegen om hiervan groeiaandelen aan te schaffen, maar blijf wel kritisch over of je denkt dat de bedrijven de groei kunnen vasthouden en houd het nieuws in de gaten rondom de onderneming.

groeiaandeel GOOGL
Groeiaandelen GOOGL (Alphabet)

We nemen even een groeiaandeel uit 2021 als voorbeeld: Alphabet (Google). Op 10 januari 2021 was een aandeel €1522 waard en op 10 januari 2022 €2454. Dit betekent dus dat wanneer je op 10 januari 2021 €1000 aan Alphabet groeiaandelen had gekocht, dit nu €1000 / €1522 * €2454 = €1612 waard was geweest.

Dit voorbeeld van een groeiaandeel is pas voor over een jaar gemeten. In de grafiek hierboven is te zien dat het aandeel relatief nog meer waard was geweest als je deze in 2019 had aangeschaft.

Is vandaag het moment voor jou om te beginnen met het kopen van groeiaandelen? Wacht dan niet langer en koop jouw groeiaandelen via eToro!

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn. Ga voor meer informatie naar etoro.com/trading/fees.

Veelgestelde vragen

We verstaan onder groeiaandelen, de aandelen in ondernemingen, waarvan verwacht wordt dat deze flink zullen groeien de komende jaren.

Voor beleggen op lange termijn moet je echt de tijd nemen, je hebt veel geduld nodig.

De beste groeiaandelen voor 2022 zijn Amazon, ASML, Google (Alphabet), Costco en Meta (Facebook). Deze ondernemingen zijn ontzettend gegroeid de afgelopen jaren en inmiddels niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven.

Verwacht wordt dat deze bedrijven nog meer zullen groeien de komende jaren, aangezien ze nu al aanzienlijke marktposities hebben.

Groeiaandelen kun je herkennen aan een laag dividendrendement, een interessant concept van het bedrijf, potentie om te groeien en hoge verwachtingen rondom het bedrijf.

Een van de brokers die wij zouden aanbevelen, en in het bijzonder voor beginnende beleggers, is eToro.

eToro is een perfecte online broker voor beginners, omdat het platform beschikt over een gratis demofunctie, gereguleerd wordt door de FCA, een lage minimum inleg van $50 (€42) hanteert en je hier 0% commissie betaalt over ETF’s en aandelen (dus ook groeiaandelen).

Daarnaast heeft het platform een Copy Trading functie, waarbij je makkelijk andere portfolio’s van succesvolle beleggers kunt bekijken en zelfs helemaal kunt overnemen.

Via dit platform kun jij dus heel goed leren hoe je het beste kunt investeren in groeiaandelen.

Via eToro kun je betalen met iDeal. Daarnaast kun je ook betalen met PayPal, creditcard en nog meer. Maar betaling met iDeal is zeker mogelijk.

Groeiaandelen: Conclusie

Groeiaandelen zijn zeker interessant om in de gaten te houden en grote bedrijven als Google en Facebook beloven vaak veel goeds voor de toekomst. Er zijn nog meer groeiaandelen die interessant zijn om in de gaten te houden. Lees ook bijvoorbeeld eens alles over de groeiaandelen van Amazon. 

Scroll naar boven