Lynx review | Leer alles over het Lynx handelsplatform! – 2024

Online beleggen is tegenwoordig toegankelijk voor iedereen en je kunt op steeds meer verschillende plekken beginnen. Eén van die online brokers is de broker Lynx en hier lees je onze Lynx review. 

Lynx begon in 2006 in Nederland en heeft zich ondertussen uitgebreid naar tien verschillende Europese landen. In deze Lynx review vind je alles over de Lynx tarieven, de handelsproducten die deze broker aanbiedt en hoe de Lynx trading software werkt. 

Het kiezen van de juiste broker en aanmaken van een account - Stappenplan

Benieuwd naar een broker met lage kosten, betrouwbaarheid en een groot aanbod? Probeer eToro gratis!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

LYNX broker logo - (universal)

Er zijn tegenwoordig een tal van brokers op de markt. Belangrijk dus dat je de perfecte broker voor jou vindt! Op zoek naar een alternatief naast Lynx? Probeer dan eToro.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

LYNX broker logo - (universal)

Lynx Review: een korte introductie

De broker Lynx is niet zomaar een broker die je kunt vergelijken met andere online brokers als het populaire eToro. Lynx richt zich namelijk op de ‘serieuze’ belegger zoals ze het zelf noemen. 

Dit betekent dat niet iedereen zomaar een account kan openen bij Lynx. Deze broker stelt namelijk als eis dat je minimaal 18 jaar bent, voor opties en futures minimaal 2 jaar ervaring hebt met beleggen en het belangrijkste: Je moet minimaal €10.000 storten bij een Lynx rekening

lynx review trading

Daarmee is de broker Lynx vooral geschikt voor actieve beleggers die op dagelijkse basis bezig zijn met investeringen. Ook in deze categorie zijn alleen de beleggers die met een vermogen van €10.000 of meer willen beginnen geschikt om gebruik te maken van Lynx. 

Je kunt Lynx dus niet zomaar vergelijken met andere brokers die zich meer richten op kleinere, individuele beleggers. Het platform van Lynx is dan ook ontwikkeld voor beleggers die veel ervaring hebben en weten hoe een handelsplatform werkt en welke functies ze kunnen gebruiken. 

Andere brokers richten zich op de particuliere belegger en hebben daarom een lager instaptarief. Zo heeft bijvoorbeeld eToro een instaptarief van €170. Dit doen ze om het toegankelijk te houden voor iedereen.

Liever beginnen bij een belegger waar je met minder geld kunt beginnen? Sluit dan deze Lynx review en maak nu een account aan bij eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

LYNX broker logo - (universal)

Is Lynx veilig en betrouwbaar?

Bij een online broker is het cruciaal dat deze een goede bescherming kan bieden aan de klant. Het platform moet veilig zijn en je moet er zeker van zijn dat alleen jij toegang krijgt tot het account. In dit deel van de Lynx review gaan we hier dieper op in.

Is bij Lynx inloggen veilig?

Lynx biedt een aantal mogelijkheden om de toegang voor je zo veilig mogelijk te maken. Zo kun je een aantal beveiligingen toevoegen aan je account zodat echt alleen jij toegang hebt tot je account en je geld veilig is. 

Een van die beveiligingen is een extra beveiligingskaart bij het inloggen zodat er nog een extra stap is toegevoegd voordat je in je account kunt. Daarnaast heb je een applicatie waarmee je nog een beveiligingslaag kan toevoegen. 

In deze mobiele applicatie kun je een code gebruiken of zelfs je vingerafdruk die op deze manier herkent wordt en je op een ander apparaat toegang geeft tot je Lynx account. Zo zijn er om bij Lynx inloggen veilig te maken deze extra stappen ontwikkeld. 

Tot slot kun je het bij Lynx inloggen nog veiliger maken door zelf te kiezen vanaf welke IP adressen er ingelogd mag worden op dit account. Als je het Lynx account altijd op dezelfde plek gebruikt dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen dat IP adres toe te staan als plek om bij Lynx in te loggen.

IB lynx review

Hoe betrouwbaar is Lynx?

Wat betreft de diensten die Lynx aanbiedt is het belangrijk om te weten dat elke broker een licentie moet hebben bij een toezichthouder. De licenties die een broker heeft kunnen zich in meerdere landen bevinden. 

Zo staat het in Nederland onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markt (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). Deze twee toezichthouders monitoren constant hoe het bij Lynx gaat en zorgen ervoor dat klanten goed beschermd zijn. 

Lynx omschrijft zichzelf als ‘introducing broker’ van IBIE. Dit staat voor Interactive Broker Ireland en dit bedrijf heeft meerdere brokers onder zich en daarmee ook licenties bij toezichthouders over de hele wereld. 

Hoe worden klanten beschermd bij Lynx?

Een broker zal niet zomaar failliet gaan maar mocht dit onverhoopt toch gebeuren kunnen klanten een beroep doen op het Nederlandse Beleggerscompensatiestelsel (BCS). Lynx is aangesloten bij dit stelsel. 

Er is wel een limiet aan hoeveel er gecompenseerd kan worden per belegger. Daarnaast kunnen klanten bij problemen met Lynx hun geld of posities aanhouden bij IBIE. Zo komt er geen enkele belegger in de problemen. 

LYNX broker logo - (universal)

Hoe begin ik bij Lynx?

Beginnen bij Lynx is geschikt voor de ervaren belegger en deze kan via de website van Lynx een account aanmaken. Het Lynx handelsplatform is het eenvoudigst te gebruiken via een computer, je kunt bij Lynx inloggen zowel online als op het geïnstalleerde platform. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

account aanmaken lynx

Hoe open je een rekening bij Lynx?

Niet elke beginnende belegger kan zomaar een account aanmaken bij Lynx. Het platform is bedoeld voor de professionele, particuliere belegger die met grotere bedragen wil gaan beleggen.

Naast de eis om met minimaal €10.000 te beginnen moet je ook voor opties en futures minimaal twee jaar ervaring hebben met beleggen voordat je mag investeren in deze producten. Voldoe je aan deze eisen? Dan kun je een rekening gaan openen en bij Lynx inloggen.

Bij het openen van een rekening geef je gegevens op zoals je naam, E-mail adres, telefoonnummer en het soort rekening dat je opent. Daarnaast geef je ook aan in welke producten je wilt gaan investeren bij Lynx.

 

Hoe gebruik je het Lynx handelsplatform?

De beste manier om Lynx te gebruiken en is het Lynx handelsplatform installeren. Je kunt dit platform downloaden en installeren zodra je account bij Lynx is aangemaakt.

Het Trader WorkStation handelsplatform van Lynx is de basis van deze broker en werd jarenlang gekroond vanwege het gemak, de stabiliteit en de techniek achter het platform. Voor serieuze beleggers heeft de Lynx trader alle mogelijkheden.

Kan ik ook een app gebruiken bij Lynx?

Ja, er is een Lynx app beschikbaar voor smartphones en tablets waarmee je ook kunt gaan beleggen. De trading app is beschikbaar voor iPhone en Android.

Met de app kun je de hoogte van je portefeuille in de gaten houden, de laatste koersen checken en zelf rechtstreeks vanaf je applicatie handelen. Je vindt de applicatie onder de naam ‘Lynx Trading’.

Naast het Lynx handelsplatform en de Lynx app kun je ook gebruik maken van de Lynx webtrader. Je vindt de Lynx webtrader onder de naam Lynx basis.

Bij de Lynx webtrader vind je alle basis functies uit het normale Lynx handelsplatform. Zo kun je eenvoudig je portfolio inzien en beheren, order je verschillende producten en vind je de laatste koersen en nieuws.

Hoe kun je bij Lynx inloggen?

Het inloggen Lynx is eenvoudig te doen door de Lynx trading software of de Lynx app te openen en in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Afhankelijk van je extra beveiligingsopties moet je nog een aantal extra stappen ondernemen voordat je echt in kan loggen.

LYNX broker logo - (universal)

Hoe werkt de Lynx trading software?

De Lynx trading software is dus op verschillende manieren te gebruiken. Het handelsplatform is er voor computer, smartphone en telefoon maar er is tegenwoordig ook Lynx basic. 

Met Lynx basis kun je eenvoudig via je browser gebruik maken van de mogelijkheden van de Lynx trading software. Met al deze platforms kun je in principe dezelfde zaken regelen. 

Extra tools

Er zijn een aantal extra tools beschikbaar bij Lynx zodat je als ervaren belegger nog betere beslissingen kunt maken. Je gebruikt deze tools voornamelijk op het handelsplatform van Lynx dat geschikt is voor je computer. 

Deze extra tools bestaan uit verschillende applicaties en analyse-mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld via de Lynx API je handelsstrategie automatiseren zodat de beleggingen volgens een vaste strategie gekocht en verkocht worden. 

Daarnaast heb je de mogelijkheden die je als ervaren belegger gewend bent van een online broker. Zo kun je eenvoudig technische analyses uitvoeren op de verschillende koersen van producten die bij Lynx te verhandelen zijn. 

Verschillende accounts

Je kunt bij Lynx aandelen en andere producten kopen met verschillende accounts. Zo kun je kiezen voor een enkele rekening voor jou alleen, een gezamenlijke rekening of een zakelijke rekening. 
 
Bij al deze accounts kun je op Lynx dividend ontvangen en uit laten betalen of weer opnieuw investeren. Het Lynx dividend vind je terug in je portfolio. 
 

Lynx mobiele app

Naast de Lynx webtrader is er ook een Lynx mobiele app. Met de mobiele app van Lynx kun je gebruik maken van dezelfde functionaliteiten als je op het web kan.

De Lynx app is te downloaden via de App Store of de Google Play Store. Dankzij de Lynx app heb je het traden altijd binnen handbereik!

Lynx trading app

Genoeg gelezen in deze Lynx review en liever meteen beginnen met beleggen? Open dan nu een account bij eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

LYNX broker logo - (universal)

Welke handelsproducten biedt Lynx aan?

De broker Lynx biedt een groot aantal verschillende mogelijkheden aan om in te beleggen. Het enige dat ontbreekt waar beleggers wel eens geïnteresseerd in zouden kunnen zijn is cryptocurrency.

Je ziet dat de belangrijkste producten zoals aandelen en ETF’s beschikbaar zijn bij Lynx. Het unieke van Lynx is dat ze door de samenwerking met IBIE toegang kunnen bieden tot meer dan 130 verschillende beurzen verspreid over de hele wereld. 

Daarbij horen de Amerikaanse beurzen en zo weet Lynx je een aanbod te geven van meer dan 3.000 verschillende Amerikaanse aandelen. Je kunt bij Lynx opties beleggen zoals Futures, Sprinters en Turbo’s. 

De Lynx aandelen en Lynx opties zijn één van de redenen waarom deze broker vooral geschikt is voor de serieuze belegger die een ruim portfolio wil opbouwen. Beginnende beleggers weten vaak nog niet hoe ze in de verschillende Lynx opties moeten beleggen. 

LYNX broker logo - (universal)

Wat zijn de kosten bij de broker Lynx?

Het is naast het handelsplatform misschien wel het belangrijkste punt waar deze broker mee adverteert. De Lynx tarieven zouden erg laag zijn en dus zou je, door te besparen op de Lynx kosten, een hoger rendement moeten kunnen halen dan bij andere brokers.

De Lynx kosten verschillen per product waar je in investeert. Op de Lynx website vind je veel informatie over de kosten die je maakt op aandelenopties, hierin is Lynx vaak goedkoper dan andere Nederlandse brokers als DEGIRO en Binck. 

Ook bij aandelen liggen de tarieven Lynx vaak lager dan bij andere brokers. Zo betaal je bij het investeren van grote bedragen in aandelen als Shell of Philips minder dan de helft aan kosten van wat je bij een andere broker betaald. 

Omdat de Lynx kosten per product verschillen is het nogal lastig om een duidelijk overzicht te krijgen hoeveel kosten je in totaal maakt bij Lynx. Zo hangen de Lynx tarieven in totaal af van je eigen handelsgedrag en in welke producten je op welke manier investeert. 

Uit de Lynx beleggen ervaringen blijkt dat de Lynx kosten het laagst zijn als je periodiek een bepaald bedrag inlegt. Dit geldt voornamelijk voor een strategie waarbij je koopt en je investeringen aanhoudt. 

Tip: Bij andere brokers is het soms mogelijk om te investeren in aandelen en ETF’s zonder commissie te betalen. Bij een broker als eToro worden aandelen en ETF’s bijvoorbeeld aangeboden met 0% commissie.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Lynx kosten voorbeeld 

Bij een kostenvoorbeeld dat Lynx zelf op hun website deelt geven ze aan dat je bij een investering van €10.000 in aandelen Philips zo’n €6,- transactiekosten betaalt. Bij een broker als Binck zou dit bedrag op €16 terwijl de populaire broker eToro hier tussen in zit met minder dan €10. 
 
De tarieven Lynx zijn niet altijd even duidelijk vermeld, op de website zelf vind je een aantal voorbeelden maar op het handelsplatform kun je ze als belegger uit het oog raken. 
 
Let op, in een enkele Lynx review van klanten wordt duidelijk dat de kosten bij Lynx en andere brokers constant wijzigen. Dit zorgt er voor dat de huidige voorbeelden op de website van Lynx niet meer volledig actueel zijn. 
LYNX broker logo - (universal)

Hoe is de klantenservice van Lynx?

Je kunt op verschillende manier met Lynx contact zoeken. Er is een aparte Lynx Nederland vestiging en daarmee ook een aparte Lynx Nederland klantenservice.

De Lynx klantenservice is te vinden via de Lynx contactpagina op de website van deze broker. Je kunt met Lynx contact opnemen via een telefoonnummer, E-mail of je kunt zelfs langsgaan op het bezoekadres van Lynx Nederland. 

In een aantal Lynx beleggen ervaringen die terug te vinden zijn op bepaalde websites zien we dat sinds Brexit er wat meer problemen zijn met de klantenservice. Op de Lynx website geeft de broker aan dat je telefonisch tussen 8 uur ‘s ochtends en 10 uur ‘s avonds met Lynx contact op kan nemen. 

Als je ziet met welke ervaringen Lynx gebruikers te maken krijgen is er een groot verschil in de bereikbaarheid van Lynx. 

De ervaringen Lynx laten zien dat gebruikers niet blij zijn met het feit dat er ‘s avonds laat niet gebeld kan worden maar ook dat er soms helemaal niet opgenomen wordt. 

lynx klantenservice
LYNX broker logo - (universal)

Hoe zijn de Lynx ervaringen van gebruikers?

De Lynx ervaringen van gebruikers zijn verdeeld. Er zijn veel gebruikers tevreden over het platform en de mogelijkheden die je hebt om te handelen. Toch zijn er ook ervaringen met Lynx die minder goed zijn, je vind ze allemaal in deze Lynx review. 

Op de bekende website Trustpilot staan enkele honderden Lynx beleggen ervaringen beschreven door gebruikers. In totaal vindt 72% van de gebruikers van Lynx het platform of bedrijf goed tot uitstekend, slechts 17% geeft aan de service slecht tot zeer slecht te vinden.

lynx review ervaringen

Deze ervaring met Lynx staan beschreven in de Lynx review per gebruiker. Een voorbeeld van een slechte review is de slechte telefonische bereikbaarheid en het langdurig moeten wachten op goedkeuring voor een account.

Deze Lynx review en Lynx ervaringen laten zien dat er vooral in het eerste deel van 2021 problemen waren met de bereikbaarheid van Lynx. Zelf reageert de broker hierop door aan te geven dat het de laatste tijd erg druk is en ze minder snel reageren ‘dan verwacht’.

Langdurig wachten op account en geld

Een voorbeeld van een andere negatieve Lynx review geven aan dat het platform veroudert is en er een aantal zaken veel te lang duren. Zo kan het weken duren voordat je account goedgekeurd is en je daadwerkelijk kan beginnen op dit platform. 

Ook zou geld storten bij Lynx niet makkelijk gaan volgens de Lynx beleggen ervaringen en Lynx reviews die online te vinden zijn. Sommige gebruikers moesten weken wachten voordat het geld gestort is op je Lynx account en je het daadwerkelijk kunt gebruiken. 

Ook zit er een enkele Lynx review die gaat over de tarieven die niet altijd zouden kloppen en het feit dat het platform soms offline is en op bepaalde moment er niet met Lynx contact te krijgen is. 

Ook in andere talen zijn er op het internet voorbeelden van een mindere Lynx review te vinden en het lijkt dan ook dat het bedrijf moeite heeft om sinds de Brexit goed dienstverlening te blijven hanteren. De drukte van nieuwe beleggers zou ook een reden kunnen zijn voor de vele negatieve Lynx reviews. 

lynx beleggen

Lynx review: Meer positieve dan negatieve

Er zijn zoals eerder genoemd ook genoeg positieve Lynx reviews te vinden van gebruikers die wel goede ervaringen met Lynx hebben. Beleggers zijn tevreden met een aantal interessante functies van Lynx zoals het kennisportaal en de webinars. 

Deze zaken zijn er opgericht om klanten beter in te lichten over beleggen en genoeg bij te leren zodat ze geen rare risico’s nemen. Bij dit kennisportaal kunnen beleggers van alle niveaus aansluiten om kennis op te doen of kennis te delen met andere gebruikers. 

Ook zijn er veel gebruikers in hun Lynx review erg tevreden over hoe uitgebreid het platform is. Er zijn veel gebruikers bij wie de Lynx ervaringen wel goed waren en ook op het gebied van de klantenservice, dit type Lynx review zijn wel veelal geschreven voor de drukte van de coronacrisis. 

Weten waar ze mee bezig zijn 

Tot slot blijkt uit de Lynx reviews die door klanten geschreven zijn dat deze broker zelf veel kennis over beleggen in huis heeft. Als de klantenservice goed bereikbaar is en je een medewerker aan de lijn krijgt helpt deze je graag mee met het doorvoeren van orders of met andere vragen. 
 
Daarnaast wordt ook het Lynx handelsplatform geroemd door de volledigheid aan functies en mogelijkheden die dit Lynx platform aan je biedt.

Benieuwd naar wat wij de beste broker vinden? In ons artikel over de beste brokers leggen we je alles uit over de verschillende brokers. Of surf direct naar eToro met de groene knop!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

LYNX broker logo - (universal)

Leermethoden bij Lynx

Lynx biedt naast de functionaliteiten voor beleggen ook nog mogelijkheden om beter te leren beleggen. Zo kun je bij het Lynx platform gebruik maken van een zogeheten Lynx Masterclass. 

Verder is het mogelijk om je als Lynx gebruiker voor een nieuwsbrief in te schrijven. Tot slot heeft publiceert Lynx vaak nieuwsartikelen over beleggen op hun website en bieden ze een dagelijkse Lynx Morning Call waarin ze de komende beursdag bespreken.

lynx review leermethoden
LYNX broker logo - (universal)

Veelgestelde vragen

De broker Lynx is een Nederlandse broker die valt onder IBIE. Deze afkorting staat voor Interactive Broker Ireland en die opereert over de hele wereld. Doordat Lynx onder deze grote partij valt kan het toegang bieden tot zo’n 130 verschillende beursen. 

Het aanbod producten van Lynx is groot, je kunt er natuurlijk terecht voor aandelen en ETF’s maar je hebt ook erg veel verschillende opties zoals futures, sprinters en turbo’s. Naast deze producten heb je ook de mogelijkheid om te investeren in grondstoffen en valuta’s. 

De kosten die Lynx rekent zijn laag en bij de meeste producten lager dan bij de Nederlandse concurrenten van Lynx. Vooral in het afsluiten van opties op bepaalde aandelen of ETF’s zijn de Lynx kosten erg laag. 

Je kunt bij Lynx pas beginnen met beleggen als je voldoet aan een aantal eisen. Naast de minimumleeftijd van 18 jaar moet je ook minimaal €10.000,- storten om Lynx te mogen gebruiken. Daarnaast moet je minimaal 2 jaar ervaring met beleggen hebben voordat je aan de slag wilt gaan met opties als futures, sprinters en turbo’s. 

De Lynx klantenservice is telefonisch elke dag geopend van 8 tot 22 uur. Naast telefonish Lynx contact kun je ook via de mail contact opnemen of zelfs langs gaan bij het Nederlandse bezoekadres. 

LYNX broker logo - (universal)

Lynx Review: Conclusie

In deze Lynx review heb je kunnen lezen dat de broker Lynx zich speciaal richt op serieuze beleggers die met een groot bedrag willen beginnen. Voordat je een account kan openen en bij Lynx inloggen kan moet je minimaal €10.000 storten om mee gaan te beleggen. 

Ook het Lynx trading handelsplatform is hierop aangepast, er zijn erg veel extra functies die vooral geschikt zijn voor ervaren beleggers. Zo kun je uitgebreid handelen in allerlei opties en kun je bij alle koersen fundamentele en technische analyses uitvoeren binnen de Lynx software. 

Ben jij een beginnende belegger of wil je met minder dan €10.000 beginnen bij een broker? Dan is eToro een geschikte broker voor jou, hier kun je al vanaf €170 beleggen en krijg je ook een ruim aanbod verschillende handelsproducten. Meer weten over eToro? Lees onze eToro review!

Enthousiast geworden over deze Lynx review?
Ga dan snel zelf beleggen bij eToro en maak nu een account aan
TIP

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

LYNX broker logo - (universal)
Scroll naar boven