Trading Robot | Alles over trading bots!

Tegenwoordig bieden veel platforms betaalde en gratis cryptocurrency trading bots aan voor Bitcoin en andere cryptocurrency. Het kan een gedoe zijn voor een cryptohandelaar zoals jij en ik om tussen deze diensten te kiezen. Daarom hebben we bij Bankr een artikel geschreven over de ervaringen en mogelijkheden.

Een trading robot kan je op een manier programmeren dat automatisch transacties uitgevoerd worden op de koers op vastgestelde momenten. Is handelen in cryptocurrency met crypto trading robots daarom een uitkomst of teveel moeite?

Beginnen in: 3 werkdagen / direct

      Pak je kans en probeer het gelijk! 

 

Wat is een crypto trading robot?

Crypto trading robot zijn in de basis softwareprogramma’s die je voor je laat traden in cryptocurreny, het gebruik ervan is mogelijk door kunstmatige intelligentie en geavanceerde machine learning. Vooraf gedefinieerde algoritmen waar de bots mee werken bepalen welke trades goed zijn om te doen op de beurzen. 

Wanneer moet je een crypto trading robot gebruiken? Veel functies die een goed uitgevoerde bot voor je kan uitvoeren zijn herbalanceren, portfoliobeheer, gegevens verzamelen, slimme order-routering, ga zo maar door.

Wat kun je precies met handelsbots en hoe past dat in jouw beleggingsstrategie? Laten we kijken in dit artikel.

Inhoud

Hoe kan ik zelf beleggen?

Wil je liever zelf gaan beleggen in plaats van gebruik te maken van trading robots? In dit stappenplan helpen we je vanaf het openen van een account bij een online broker tot het doen van je eerste investering. 

Stap 1: Jouw online broker kiezen

Bij de keuze voor een online broker zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten zodat je de broker kiest die het beste bij je past. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de gebruiksvriendelijkheid van een platform.

Ben jij nog maar een beginnende belegger? Dan kun je het best kiezen voor een broker die gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel heeft staan en niet al te veel moeilijke extra functies heeft toegevoegd aan het platform. 

Een ander belangrijk punt is het aanbod van een broker. Niet alleen de hoeveelheid producten die een broker aanbiedt zijn belangrijk, maar ook welke handelsproducten er te koop zijn bij een broker verschilt enorm. 

Als laatste kijk je naar de kosten die een broker rekent. Zorg dat je voor deze analyse al een beeld in je hoofd hebt waar je in wilt gaan beleggen, zo kun je een gefundeerde keuze maken. 

Trading Robot bij Libertex

Libertex is een toegankelijk online handelsplatform dat bekend is van haar reclames en sponsorships met onder andere voetbalclubs. Het platform wist al miljoenen gebruikers aan zich te binden en is zeer geschikt om te beleggen met trading bots.

Libertex biedt al meer dan 20 jaar aan consumenten de mogelijkheid om te beleggen en heeft een imposante staat van dienst opgebouwd. 

De broker is beschikbaar in maar liefst 110 landen en heeft meer dan 700 werknemers en 213 verhandelbare handelsproducten. 

Voorbeeld van de homepage van Libertex

Onder deze handelsproducten vindt je activa als cryptovaluta, indices, olie, gas, goud, aandelen, diverse valuta, ETF’s en nog veel meer. Deze verhandel je in de vorm van CFD’s. 

Bij het beleggen in CFD’s koop je niet het product zelf maar speculeer je op toekomstige prijsbewegingen. Het voordeel hiervan is dat je ook kan speculeren op een daling in de waarde van het product! 

Met de ondersteuning die Libertex biedt kun je snel veel leren over traden! De meeste dingen die je moet weten over crypto traden, leer je door handleidingen en het laatste nieuws te lezen of door een demo-account te proberen.

Maak geheel vrijblijvend je account aan en probeer eerst gratis de demoversie. Hier kan je meer lezen over het beleggen in aandelen en CFD’s op Libertex en het inzetten van een trading robot.

Bij Libertex betaal je lage fees en kosten. Hierdoor kan je extra veel beleggen en goed rendement behalen. Na het aanmaken van je account heb je meteen toegang tot een demoaccount en een nepgeld bedrag. Met de demoversie kan je crypto trades simuleren en wennen aan het handelen op het Libertex platform.

Doe het als crypto belegger in de dop in het begin rustig aan en zorg ervoor dat je weet wat je doet voordat je met echte en grotere bedragen belegt. Handelen op Libertex kan zeer winstgevend zijn, maar het is belangrijk op te merken dat je wanneer je met de beurs en indexen te maken hebt je ook geld kan verliezen.

Bij Libertex heb je een laag instapbedrag van maar  €100,-, vergeleken met hogere tarieven bij andere online brokers. De voordelen van Libertex maken dat de trader binnen relatief korte tijd zeer populair is geworden bij miljoenen mensen. Start daarom vandaag nog met het veilig kopen en verkopen van CFD’sx

Lees onze review van broker Libertex of begin meteen zelf met beleggen bij deze online broker via de groene knop hiernaast. 

Trading Robot bij DEGIRO

DEGIRO is een online effectenmakelaar die aanzienlijk lagere handelskosten belooft, dus we hebben een account geopend. We zijn al meer dan een jaar klant van Degiro en we handelen actief in aandelen en cryptocurrency op hun online platform.

Zoals beloofd zijn de tarieven over het algemeen erg laag. Overschakelen naar DEGIRO is een no-brainer.

Het aanmeldingsproces is erg soepel. Nadat je jouw persoonlijke gegevens ingevoerd, uploadt je een scan van een geldig identiteitsbewijs, vult je een vragenlijst in om te bewijzen dat je de risico’s van aandelenhandel begrijpt en gaat u akkoord met verschillende juridische en belastinggerelateerde documenten. 

Dit hele proces duurt minder dan een uur en je hoeft nooit je huis te verlaten. Als je klaar bent, kun je geld overboeken naar uw DEGIRO-rekening, en een paar minuten later bent u klaar om de crypto traden.

De interface is makkelijk om te gebruiken en je kunt ook de mobiele DEGIRO-app installeren om je portfolio onderweg te beheren. Je kunt in aandelen handelen en zien hoe het met je crypto coins in je portefeuille gaat dat is toch goede service.

DEGIRO mobiele app is stabiel en je kan je portfolio bekijken vanaf je telefoon. Wil je toch nog wat alternatieven bekijken, zie ook eens onze  top 5 beste beleggings apps van 2021/2022.

Zelf beginnen bij DEGIRO? Lees dan eerst onze review over deze broker of begin meteen met beleggen bij deze Nederlandse broker. 

Stap 2: Maak een account aan

Het specifieke proces voor het openen van een account bij Libertex omvat de volgende stappen.

Om een account bij Libertex te kunnen openen, moet je over het algemeen een identiteitsbewijs en een bewijs van ingezetenschap overleggen, idealiter is dit proces volledig digitaal. 

De moeilijkheid is dat sommige makelaars uiteindelijk fysieke kopieën van je documenten nodig hebben, het openen van een rekening bij Libertex is volledig digitaal, dus je kunt het hele identificatieproces op het webplatform van het bedrijf doorlopen.

Kies je account en doorloop de basisinformatievragenlijst over je naam, geboortedatum, adres, nationaliteit, werk en andere soortgelijke informatie. Je kan daarna ook enkele beveiligingsvragen beantwoorden om er zeker van te zijn dat je legaal mag handelen, evenals enkele vragen over je handelservaring.

Stap 3: Geld op account zetten

Nadat de registratie  en het openen van de rekening zijn voltooid, kan je bijna beginnen met traden. Maak nog even de minimale storting van 170 euro over van je bankrekening naar je effectenrekening op Libertex en ga los. Je bent nu een internationale investeerder!

Zodra je met echt geld wilt gaat beleggen in crypto, dan kun je je geld op je account storten. Dit kan op verschillende manieren bij Libertex. Je kan het overmaken met Paypal, iDeal of creditcard.

geld storten bij libertex robot trading
Geld storten op Libertex

Stap 4: Zoek een geschikte investering

etoro etf
Welk handelsproduct is het meest geschikt voor jou?

Een product zoeken om in te investeren kan erg makkelijk bij Libertex. Je hebt een zoekbalk boven in de pagina waar je kunt zoeken op de naam van specifieke producten. 

Als jij nog niet een besluit hebt genomen waar je in wilt investeren kun je ook eens op zoek gaan naar producten. Zo kun je op Libertex bladeren door de verschillende handelsproducten en filteren op sector of land. 

Dit kun je doen bij alle verschillende producten en zo kom je misschien wel een goede investering op het spoor. Je kunt er bij Libertex ook voor kiezen om eens te kijken wat andere beleggers doen. 

Door de Copy Trading Functie kun je namelijk inzicht krijgen in de verschillende strategieën die succesvolle beleggers aanhouden. Je hoeft dit niet per se meteen te kopiëren, je kunt ook deze informatie meenemen en zelf een portfolio gaan samenstellen. 

Stap 5: Doe je eerste investering

Tijd om daadwerkelijk te investeren in het product dat je zojuist gevonden hebt. Dit doe je door op de grote blauwe knop ‘handelen’ te klikken. 

Je krijgt vervolgens een scherm dat lijkt op het schermpje dat je hiernaast ziet. Zoals je ziet heb je nogal wat mogelijkheden bij het openen van een investering.

Zo kun je natuurlijk kiezen voor hoeveel je wilt investeren in een product, maar je kunt ook gebruik maken van een hefboomeffect, stop-loss of take-profit.

trading robot libertex transactie openen
Investeren bij Libertex

Door deze extra instellingen heb je zelf grip over het risico dat je met een investering neemt. 

Wat zijn trading robots?

Crypto trading robots

Trading robots gebruiken een algoritme om naar winstgevende crypto trades te zoeken. Je kan ze meestal zo instellen dat ze automatisch handelen binnen afgesproken parameters of je kan handmatig een trade invoeren.

Om een effectieve crypto trader te zijn kan je de bewegingen van de beurzen bijhouden, de wereldeconomie volgen en het nieuws bekijken, historische kennis bezitten en financiële gegevens gebruiken om te voorspellen wanneer het de beste tijd is om te traden.

Forex trading robots

Naast crypto trading bots kun je ook kiezen voor trading robots die actief zijn met forex trading. Deze forex trading robots kunnen dus 24 uur per dag handelen op de forex trading markt. 

De forex trading robots kunnen automatisch handelen tussen de verschillende valuta’s. Bij deze markten zijn trading robots erg handig omdat deze 24 uur per dag open zijn. 

Je kunt ook zowel forex trading robots als crypto trading robots tegelijkertijd laten lopen om nog actiever te kunnen zijn met beleggingen zonder hier zelf tijd voor in hoeven te leveren. Is een forex trading robot wat voor jou? 

Probeer eerst zelf eens wat investeringen op de forex trading markt via Libertex zodat je weet hoe deze markt werkt voordat je een forex trading robot met je eigen geld aan de slag zet. 

Hoe kan ik een crypto trading robot gebruiken?

Crypto trading robots zijn ontworpen om een diepgaande analyse voor je uit te voeren van gegevens over cryptocurrency trades, volgens een lijst met vooraf ingestelde regels volgens jouw specificaties. 

Deze software plaatst automatisch bestellingen om te kopen of verkopen, zodat gebruikers zich kunnen concentreren op andere taken en plichten.

24 uur per dag robot trading

Omdat cryptocurrency trades bots werken volgens jouw vastgestelde regels, draait hun vermogen om beslissingen te nemen rond marktprijsfluctuaties. 

Bots evalueren meestal bepaalde acties die op de markt plaatsvinden, zoals bestellingen en prijzen. Je kan robot trades configureren op basis van hun unieke doelen en je persoonlijke voorkeuren.

Crypto Trading Bots voor 2021/2022

Crypto traders kunnen geweldige resultaten behalen met cryptocurrency trading robots, vooral als je weet hoe je ze moet configureren om aan je voorkeuren te voldoen. 

Maar het is van cruciaal belang dat je beoordelingen controleert, onderzoek doet naar de ontwikkelaars en verifieert dat je een veilige optie heeft gekozen om de waarde van uw investering te maximaliseren.

Robot trading met Gunbot

Gunbot, ook bekend als Gunthy heeft meer dan 6000 actieve crypto traders. Gunbot wordt momenteel ondersteund op Windows, Mac, Linux en het zal dus geen probleem moeten zijn om het op je computer uit te voeren.

Gunbot hecht veel waarde aan uw privacy, het is geen cloudservice. In plaats daarvan installeert je software die geen gegevens over je gebruik opslaat.

De nieuwste versie van de software vereist geen hoge rekenkracht, je kunt robot trades doen op een oude laptop of zelfs op een Raspberry Pi. Betalingen voor de standaard, pro of ultimate account worden geaccepteerd via Bitcoin, Litecoin, Ethereum en Dash.

Robot trading met Cryptohopper

Cryptohopper is een cloudgebaseerde cryptohandelbot die werkt met een breed scala aan beurzen en munten. Door in de cloud te zijn, is een eenvoudige installatie en 24/7 handel mogelijk.

Crypto Hopper biedt crypto traders snelle geautomatiseerde handel en portefeuillebeheer voor meer dan 100 cryptocurrencies. De cloudgebaseerde bot heeft momenteel meer dan 200.000 gebruikers en drie soorten abonnementenExplorer Hopper starter, Adventure hopper medium en Hero hopper pro.

De voor- en nadelen van trading robots

Beleggingen met robot trading brengt een hoop voordelen met zich mee, maar uiteraard ook een aantal nadelen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

Voordelen crypto trading robots

Robot trading maakt het gemakkelijk voor een belegger om crypto te verhandelen zonder enige codeer- of handelsvaardigheden. Crypto trading bots stelt zelfs de minder gevorderde crypto traders in staat om hun handelsstrategie in een korte tijd op te bouwen. Gebruiksvriendelijke interfaces begeleidt gebruikers stap voor stap bij het bouwen van de handelsbot.

Nadelen crypto trading robots

Trading robots kunnen winstgevend zijn, op voorwaarde dat je over de expertise beschikt om het goed te configureren, zodat het handelsmogelijkheden in zijn voordeel kan gebruiken en hoge winsten kan opleveren. 

Hoewel er veel crypto trading bots op de markt zijn die je zou kunnen proberen, zijn ze niet allemaal betrouwbaar of efficiënt en vragen ze kosten om ze te gebruiken.

Tips voordat je begint met een trading robot

Kijk naar online communities en recensies om jezelf te helpen de slimste en veiligste keuze te maken.

Goede crypto trading robots werken 24/7 en voeren kritieke functies uit wanneer je ze het meest nodig hebt. Dat betekent dat ze betrouwbaar moeten zijn. Maar let op, wanneer je een bot kiest die zijn connectiviteit verliest, zelfs voor slechts een paar minuten, zou je een waardevolle kans kunnen missen om winst te behalen.

Houd transparantie in gedachten bij het browsen van cryptocurrency trading robots en geef de voorkeur aan gerenommeerde ontwikkelaars. Een eerlijk, open team zal eerder doorlopende ondersteuning en advies bieden.

Trading bot: Veelgestelde vragen

Met een crypto trading robot kan je in crypto handelen terwijl je slaapt, maar wanneer er marktschommelingen ontstaan is het belangrijk de bots bij te stellen op die veranderingen. Bij handmatig beleggen in crypto behoudt je volledige controle over elke transactie.

Dat kan verschillen per transactie en is afhankelijk van welke trading robot je kiest.

Een cryptocurrency handelsbot kan meerdere strategieën implementeren op basis van technische indicatoren. Natuurlijk blijft jouw inleg op de beurs niet zonder risico, blijf daarom altijd in de gaten houden wat je bot aan het doen is.

Als je zelf wilt gaan beleggen en voorlopig elke keuze zelf wilt maken kun je het beste terecht bij de online broker eToro. Bij deze broker kunnen beginnende beleggers eenvoudig beginnen vanwege het gebruiksvriendelijke platform.

In principe kunnen trading robots in allerlei producten investeren. Er zijn speciale trading robots voor cryptocurrency maar je hebt ook robots die je helpen met de forex trading markt of die gericht zijn op het beleggen in aandelen. 

Trading Robots: Conclusie

Hoewel we nog steeds een actieve interesse blijven houden in geautomatiseerde tradesystemen, lijkt het CopyTrader systeem van Libertex een veel efficiënter mechanisme om op een geautomatiseerde manier te profiteren van schommelingen op de financiële markten dan zelfstandige geautomatiseerde trading systemen.
 

Hoewel de meeste trading robots ‘werken’ in de zin dat ze zijn geprogrammeerd om automatisch trades uit te voeren, zijn trading robots helaas niet waterdicht en kunnen ze dus geen garantie bieden voor winst op lange termijn. 

In het beste geval zijn ze een handig hulpmiddel dat door traders kunnen worden gebruikt om weloverwogen handelsbeslissingen te nemen, lees als extra informatie ook onze  in Nederland.
Direct handelen met Libertex?
Begin nu met Libertex en leer eerst zelf beleggen voordat je aan de slag gaat met een trading robot!
TIP
Scroll naar boven