Aandeel BP kopen met 0% commissie

BP p.l.c.BP
0.67%
$38.37

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn. Ga voor meer informatie naar Capital.com.

BP is een van origine Brits bedrijf dat zich richt op het de verwerking en verkoop van geraffineerde olie producten zoals brandstof. Tegenwoordig probeert het bedrijf ook te verduurzamen om haar aandeel BP aantrekkelijker te maken.

Het bedrijf staat als ‘BP’ genoteerd op de NYSE sinds 1984. Wil je meer te weten komen over BP en of dit een interessant aandeel is om in te beleggen? Lees dan gauw verder!

Aandeel BP Kopen in 4 stappen

Door op de groene knop hiernaast te drukken, kun jij meteen een account aanmaken zodat je kunt starten met een aandeel BP te kopen!

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn. Ga voor meer informatie naar Capital.com.

Als we kijken naar de koers van BP, dan zien we dat hij vanaf 2020 enorm is gedaald ten opzichte van de voorgaande jaren. Ook heeft de BP koers een sterke daling gehad tijdens de corona crisis waar ze inmiddels alweer van bovenop zijn gekomen. 

De koers is ook redelijk volatiel wat inhoudt dat je op korte termijn een hoger risico hebt, maar het ook mogelijk is om betere winsten te halen. We bespreken verder in dit artikel of het ook beter is om op korte of lange termijn te investeren in het aandeel BP.

Ben je geïnteresseerd in aandelen BP kopen? Je kunt vandaag al je eerste investering doen via Capital.com, dus start meteen!

Wil je weten welke aandelen nog meer interessant zijn voor jou? Lees dan ons algemene artikel over aandelen kopen waarin ook heel veel informatie te vinden is over interessante aandelen waar jij in kunt beleggen! 

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn. Ga voor meer informatie naar Capital.com.

Hoe kan ik zelf starten met Aandelen BP kopen?

Om te kunnen starten met investeren, zul je altijd eerst op zoek moeten gaan naar een broker die toegang geeft tot het desbetreffende aandeel. In dit artikel leggen wij alle stappen uit hoe je kunt starten met investeren. 

Eerst zal jij een broker moeten uitkiezen waar je een account aan kunt maken. Vervolgens zullen we uitleggen hoe je geld op je account stort en uiteindelijk een aandeel BP kunt bemachtigen. 

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn. Ga voor meer informatie naar Capital.com.

Stap 1: Kies de juiste broker om Aandeel BP te kopen

De eerste stap die je zal moeten doorlopen als beginnende belegger, is het kiezen van een online broker. Deze heb je altijd nodig omdat je via dit platform toegang krijgt tot de verschillende beurzen en dus de aandelen. 

Daarnaast is de keuze die je maakt voor de broker heel belangrijk aangezien je niet op een later moment nog wilt switchen. Elke broker is anders en heeft zijn unieke eigenschappen waardoor jij vast wel een broker kunt vinden die perfect bij jouw behoeften past. 

Zo kun jij jezelf allereerst afvragen waar je precies in wilt beleggen. Sommige brokers bieden namelijk net wat minder handelsproducten aan dan de ander, dat zul je zo ook wel zien. 

Ook is het belangrijk dat je broker betrouwbaar is. Kijk bijvoorbeeld of het wordt gereguleerd door externe instanties zoals de FCA, CySec, DNB of AFM. 

Als er namelijk een derde partij komt waken over de broker, dan betekent het sneller dat je geld en transacties veilig worden bewaard en er niks kan gebeuren. Ook zul je kunnen kijken of de broker gebruik maakt van een online app.

Tegenwoordig zijn we natuurlijk allemaal vaak onderweg, en hoe fijn is het nou als we ons portfolio en de koers vanuit elk moment en elke plek kunnen bekijken. Dat sommige brokers naast een website ook een app aanbieden, is een groot pluspunt.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn. Ga voor meer informatie naar Capital.com.

Overzicht interessante brokers voor Aandeel BP

Aandeel BP kopen bij Capital.com

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Onze absolute favoriete broker voor beginners is Capital.com! Dit komt vooral omdat ze erg gebruiksvriendelijk zijn, over een zeer overzichtelijke layout beschikken en je toegang krijgt tot de meest handige tools voor beginners. 

Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de CopyTrading functie waarbij je verschillende portfolio’s van andere (succesvolle) traders kunt bekijken. Het is daarnaast ook mogelijk om deze te kopiëren zodat jij een startpunt hebt wat betreft een goede handelsstrategie. 

Een van de belangrijkste taak die jij krijgt als beginnend trader, is dat je belegt in wat je kent! Het is erg gemakkelijk om een aandeel uit de portefeuille van een ander succesvolle belegger halen, maar zodra jij niet weet waar het bedrijf voor staat en hoe hij momenteel doet, is dat een no go!

In principe zou je dus het best een tijdje kunnen oefenen met fictief geld zodat je het beleggen een beetje onder de vingers krijgt. Ik ben niet de enige die dat vindt, ook Capital.com vind het belangrijk dat jij die gelegenheid krijgt!

De kosten zijn laag, je krijgt de mogelijkheid om te leren beleggen en de tools die het platform heeft geeft jou de perfecte gelegenheid om een ervaren belegger te worden.

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn. Ga voor meer informatie naar Capital.com.

Stap 2: Open een account voor Aandeel BP kopen

Wij hebben jou twee brokers voorgelegd, maar kijk vooral ook eens even rond op onze site wat ook nog andere opties zouden kunnen zijn! Onze favoriet is in ieder geval Capital.com omdat het alles biedt wat een beginner nodig heeft. 

Hieronder gaan we verder met de stappen waarin we Capital.com als voorbeeld nemen. 

Meld je aan bij Capital.com

Als je op de groene knop hiernaast drukt kom je op de pagina terecht van de afbeelding. Hier vul je jouw gegevens in en we zijn bijna klaar om te starten.

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn. Ga voor meer informatie naar Capital.com.

Verifieer je account

Als je op ‘Sluit u nu aan’ hebt geklikt, ontvang je een email adres met een verificatie link. Als je hier op klikt krijg je meteen toegang tot de demoversie van je account.

Voltooi je profiel en financieer je account

Met het demo account kun je oefenen met fictief geld zodat je je alvast weg wijs kunt maken op het platform. Als je wilt starten met echt geld, zal je nog één verificatie ronde moeten doen. 

Hierbij zal je een vragenlijst, ook wel het Know Your Customer traject, moeten doorlopen om nog wat extra gegevens in te vullen en wordt er gecontroleerd of je je bewust bent van de risico’s van beleggen.

Als dit wordt goedgekeurd kun je meteen geld op je account storten. Dit gaat gemakkelijk door middel van verschillende betaalmethodes waaronder iDEAL, PayPal, bankoverschrijving en nog veel meer. 

Stap 3: Begin met Aandeel BP kopen

Het enige wat je nu alleen nog hoeft te doen is het aandeel BP zoeken in de zoekbalk bij jouw favoriete broker. Bij Capital.com kun je deze zoekbalk bovenaan de pagina vinden. 

Als je op handelen klikt kun je meteen aangeven hoeveel je wilt investeren. Start dus meteen!

Zie jij veel potentie in het aandeel BP? Meld je aan bij Capital.com en begin meteen met investeren in BP Aandelen!

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn. Ga voor meer informatie naar Capital.com.

Over Aandeel BP

Je hebt vast wel een keer een BP tankstation aan de weg zien staan. BP heeft namelijk 350 tankstations gevestigd in Nederland, wat ze tot een van de grootste brandstof spelers maakt, maar dat is niet het enige wat ze doen.
 
BP houdt zich vooral bezig met de raffinage van smeermiddelen en brandstoffen waarbij ze zich richten op het leveren van energie door middel van fossiele brandstoffen. Tegenwoordig houdt het bedrijf zich ook bezig met het verwerken van duurzamere vormen van energie.
 

Met de BP Raffinaderij Rotterdam (bpRR) verwerkt het bedrijf dagelijks 400.00 aardolie vaten waardoor het meteen één van de grootste raffinages is van West-Europa.

Als we kijken naar de koers BP, zien we dat er een enorme daling is ontstaan vanaf begin 2020. Ook in oktober 2020 kreeg het weer een enorme klap, maar later wist BP zijn weg omhoog weer te vinden.

Een van de grote invloeden op de BP koers is het dividendbetalingsschema waar je de aandeelhoudersvergoeding kunt terugvinden. Hoe hoger het dividend is, hoe hoger de koers zal stijgen omdat er steeds meer interesse is vanuit potentiële aandeelhouders.

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn. Ga voor meer informatie naar Capital.com.

Aandeel BP Nieuws

Zoals al eerder verteld, heeft BP een enorme klap gekregen vanaf 2020. Uit het rapport van het eerste kwartaal kwam ook naar voren dat BP maar liefs 4,4 miljard dollar aan verlies heeft bereikt. 

Ook de omzet daalde met 7,9 miljard dollar van van 67,4 miljard dollar naar 59,5 miljard dollar. De oorzaak ligt hier bij de afname van de sterk gedaalde olieprijzen en de prijzenoorlogen in Rusland en Saoedi-Arabië.

Door de corona crisis wordt het vliegtuig lang niet meer zo vaak gebruikt en gebruiken mensen veel minder vaak de auto waardoor de vraag onder het aanbod is komen te liggen. Ook heeft BP na bekend making van de cijfers over het tweede kwartaal, het dividend gehalveerd van 10,5 naar 5,2 cent per aandeel.

Vanaf dat moment bereikte BP na 28 jaar weer zijn laagste punt tot het derde kwartaal. BP heeft het dividendrendement ook vastgesteld en zal dat niet meer veranderen.

Ook starten met investeren in aandelen BP? Maak meteen een account aan bij Capital.com!

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn. Ga voor meer informatie naar Capital.com.

Koers Aandeel BP op het moment

‘De richting is bepaald. We gaan naar Net Zero in 2050 of eerder. Er is geen weg terug.” – Bernard Lonney, CEO BP
 
Steeds meer mensen als bedrijven staan stil bij het belang van duurzaamheid en vermindering van schadelijke uitstoot. BP heeft in augustus 2020 aangekondigd meer te vergroenen en investeren in duurzame energie bronnen in plaats van olie en gasproducten.
 
Je ziet in de koers ook dat hij hierna nog enigszins daalt, maar vanaf oktober 2020 weer een stijgende lijn laat zien. Op gebied van de toekomstplannen, is BP erg ambitieus. Zo zijn ze gestart met project NetZero.
 
Het Britse bedrijf wil in 2030 namelijk de olie- en gas productie met 40% hebben verminderd. Ook staat er al 5 miljoen klaar wat geïnvesteerd wordt in biobrandstoffen en wind- en zonne-energie.
 
Op dit moment doet de koers BP het heel goed en weet het bedrijf zich ook te onderscheiden van zijn concurrenten. Van de vele concurrenten die beweren dat ze volledig groen gaan, heeft BP nog de meeste plannen naar buiten gebracht. 
 
De koers maakt momenteel een mooie stijging mee die je ook kunt volgen wanneer je het aandeel op zoekt bij Capital.com. Zoals blijkt, zijn de schommelingen vooral afhankelijk van toekomstplannen, maar ook in hoeverre BP als andere brandstof bedrijven deze eigenlijk nakomen.
 
Het belangrijkst in deze markt is om het nieuws goed bij te houden, op de hoogte te zijn van de laatste politieke veranderingen en het sociaaleconomische klimaat. Er zijn hier namelijk veel externe invloeden die de koers BP kan laten bewegen.
 
Om jou toch een beter beeld te geven of het verstandig is om momenteel te investeren in BP, hebben wij een berekening gemaakt. Hierbij laten we jou zien wat een trader nu zou hebben verdiend als hij €500 had geïnvesteerd op het laagste moment van de BP koers.
 
Het dieptepunt werd geraakt op 28 oktober 2020 met een prijs van €2,15. Momenteel staat de koers BP op €3,39, wat niet per se veel hoger is, maar wel als we kijken naar de situatie op dat moment.
 
BP gooide namelijk volledig het roer om, en de corona crisis kwam om de hoek kijken. In ieder geval heeft deze belegger er toch nog wat winst uit gekregen.
 
Met zijn investering van €500,– in oktober 2020, heeft er voor gezorgd dat zijn investering op dit moment maar liefst: €500 / €2,15 * €3,39 = €788,38 waard is geworden!

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn. Ga voor meer informatie naar Capital.com.

Nu Aandeel BP kopen?

Sinds het diepte punt van vorig jaar, lukt het BP steeds meer om een stijgende lijn te laten zien in de koers. De toekomstplannen zijn veelbelovend en door de samenwerkingen die BP aangaat, lijken ze heel serieus om te gaan met de verduurzaming binnen het bedrijf.

Olie wordt in de toekomst veel minder belangrijk en de manier hoe BP hier mee omgaat zal de koers of een boost of een daling kunnen geven. Daarnaast keert BP nog steeds een mooi dividend percentage uit wat wellicht in de toekomst ook nog eens verhoogd kan worden als het goed gaat. 

Het is ook mogelijk om door middel van CFD trading te speculeren op de koersveranderingen van BP. Hierbij koop je dus geen aandeel, maar zal je nog steeds dividend ontvangen.

Wil jij ook genieten van de stijgende koers van BP? Investeer dan meteen bij Capital.com!

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn. Ga voor meer informatie naar Capital.com.

Interessante aandelen naast Aandeel BP

Een tip vanuit elke belegger is om te zorgen dat je je risico spreid door je portfolio te vullen met meerdere aandelen. Hieronder zullen wij nog drie interessante aandelen delen die ook in de trant liggen van duurzaamheid. 

Beyond Meat (BYND)

Een bedrijf dat ook staat voor het aanpakken van milieuproblemen is Beyond Meat. Het is opgericht in 2009 in Los Angles en levert vegan vleeswaren die smaken als écht vlees. 

De koers van Beyond Meat is erg volatiel wat dus erg interessant kan zijn voor korte termijnbeleggers. Tijdens de corona crisis is het aandeel gezakt omdat ze erg afhankelijk waren van restaurants, maar dat zal binnenkort weer veranderen.

Wil jij ook een Beyond Meat aandeel? Vegan en vegetarisch vlees wordt steeds populairder dus start meteen!

Google (GOOGL)

Bij Google staat duurzaamheid al vanaf dag één centraal waardoor ze in 2007 zijn uitgeroepen tot het eerste bedrijf dat volledig CO2-neutraal werd. Als je een Google Aandeel investeert, investeer je daarnaast in nog veel meer aandelen!

Google is namelijk het dochterbedrijf van Alphabet, waardoor je die aandelen er dus automatisch bij krijgt. De koers blijft maar stijgen dus investeren in Google is een hele goede keuze.

Wil jij ook een Google Aandeel? Dat kan! Druk op de groene knop en begin meteen.

Unilever (ULVR)

Een aandeel die bij iedereen wel bekend in de oren klinkt is Unilever, de leverancier van vele producten die we dagelijks gebruiken. In 2010 hebben zij het Unilever Sustainable Living plan geïntroduceerd en nemen hierbij een grote verantwoordelijkheid. 

Omdat Unilver bestaat uit vele merken is het een heel stabiel aandeel omdat alle producten elkaar in evenwicht houden. Een grote externe factor is het verloop van de economie, vandaar dat Unilever een grote klap kreeg tijdens de corona crisis.

Ben jij geïnteresseerd in een aandeel Unilever? Investeer snel want de merken binnen Unilever behoren tot onze basisbehoeften waardoor je erg safe speelt.

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn. Ga voor meer informatie naar Capital.com

Aandeel BP kopen: Veelgestelde vragen

Voor het kopen van aandelen zul je altijd een online broker moeten hebben. Hier krijg je namelijk toegang tot verschillende beurzen, waaronder de NYSE en London Stock Exchange, waar het aandeel BP op staat genoteerd.

In het stappenplan in ons artikel leggen wij uit waar je op moet letten tijdens de keuze van een broker en delen wij twee van onze favoriete brokers waaronder Capital.com en Plus500.

Ja, als je investeert in een aandeel BP zal je ook dividend ontvangen. In het tweede kwartaal van 2020 heeft BP zijn dividend gehalveerd van 10,5 naar 5,2 eurocent per aandeel. Momenteel staat hij nog steeds op 5,2 eurocent.

Er zijn verschillende factoren die invloed kunnen hebben op de prijs van de koers BP. Allereerst natuurlijk het resultaat van de BP-groep en de winstgevendheid van het bedrijf. 

Een andere factor die invloed heeft op de BP koers is het dividend betalingsschema die vooral belangrijk is voor de aandeelhouder. Ook moet je op de hoogte zijn van kosten van olieprijzen en het nieuws rondom brandstoffen die invloed heeft op het bedrijf. 

De laatste twee factoren waar je op kunt letten zijn politiek en sociaal economisch nieuws en de ontwikkelingen van de concurrentie in de gaten houden. De grote olie concurrenten van BP zijn Total, Chevron en Royal Dutch Shell

Het is lastig om te zeggen of een aandeel winstgevend wordt of niet. Vooral voor de koers BP is het lastig om aan te geven wat het zal doen omdat de beweging hiervan afhankelijk is van zoveel factoren. 

Als we het bedrijf intern bekijken, zal er een boost verwacht kunnen worden. De plannen zien er goed uit maar of deze ook nageleefd worden is nog maar de vraag. 

Vanuit ons krijg je in ieder geval het advies om zowel de koers als de ontwikkelingen en het nieuws nauw in de gate te houden aangezien het klimaat tegenwoordig steeds meer aandacht krijgt. Oliebedrijven staan op dit moment dus op een positie waarin binnen de kortste tijd veel zou kunnen veranderen.

De prijs van een Aandeel BP is op dit moment ongeveer €21. De prijs fluctueert normaliter tussen de €18 en €25 euro. Het is de vraag hoe deze koers zich in de toekomst zal ontwikkelen.

Aandeel BP kopen: Conclusie

BP heeft in augustus 2020 het roer om gedraaid, ze gaan volledig groen en zijn gestart met het project NetZero. Net na aankondiging van het bericht daalde de koers door het wantrouwen in het bedrijf maar iets later rond oktober begon de koers weer te stijgen.

Momenteel is de koers nog steeds stijgende en heeft BP veelbelovende plannen wat er voor kan zorgen dat de koers blijft stijgen. Desondanks zal je altijd goed op moeten letten op verschillende factoren die invloed kunnen hebben op de bp koers waaronder concurrentie of ontwikkelingen rondom olieprijzen.

Als je wilt starten met investeren in het aandeel BP, dan kun je dit het best doen bij een online broker waaronder Capital.com. Als je vandaag nog een account aanmaakt heb je meteen toegang tot een demofunctie waar je kunt oefenen met fictief geld.

Uw kapitaal loopt risico. Andere kosten kunnen van toepassing zijn. Ga voor meer informatie naar Capital.com.

Scroll naar boven