Barrick Gold Aandeel Kopen (2024)

BARRICK GOLD CORPORATIONABR.BE
2,33%
17,12 €

Barrick Gold is een mijnbouwbedrijf met 16 vestigingen in 13 verschillende landen dat goud en koper produceert. Het bedrijf is in 1983 gesticht door Peter Munk. In dit artikel vertellen we jou alles over het Barrick Gold aandeel kopen! 

Barrick Gold Aandeel Kopen - Stappenplan

Maak een gratis account aan bij Capital.com en koop vandaag nog jouw Barrick Gold aandeel! 

De Barrick Gold Corp koersen schommelen al een tijdje. Na een piek in mei 2021, ligt de koers in juli 2021 iets lager, maar wel op een stabiel level. 

Wil je weten wat het schommelen van de Barrick Gold koers betekent voor het beleggen erin? Lees dan verder, want daar leggen we je uit wat er verwacht wordt van de koers en waarom je wel of niet in dit bedrijf zou willen beleggen. 

Ben jij geïnteresseerd in Barrick Gold aandelen kopen en benieuwd naar de huidige Barrick Gold koers? Begin dan met investeren in je eerste Barrick Gold aandeel via Capital.com! 

Hoe kan ik een Barrick Gold Aandeel Kopen?

Een Barrick Gold aandeel kopen is eenvoudig en kun je doen door op zoek te gaan naar dit specifieke aandeel bij verschillende brokers. In het stappenplan hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe je dit het makkelijkst kunt aanpakken. 

Barrick Gold aandelen kopen kan bijvoorbeeld bij de online broker Capital.com, die wij adviseren bij Bankr. Voor elke belegger, maar vooral voor beginnende beleggers is deze online broker ideaal. 

Naast Barrick Gold zijn er nog veel meer mogelijkheden om aandelen in te kopen. Ben je ook geïnteresseerd in andere bedrijven waarin je zou kunnen beleggen? Lees dan ons artikel over het kopen van aandelen

Stap 1: De juiste broker kiezen voor het Aandeel Barrick Gold

Wanneer je geïnteresseerd bent in het kopen van je eerste aandeel Barrick Gold, is het kiezen van de juiste (online) broker een belangrijke eerste stap. Deze broker helpt jou met beleggen op aandelenbeurzen over de hele wereld. 

Als je de broker hebt gevonden die bij jou past, kun je zien wat de adviezen zijn rondom het beleggen van de koers van jouw keuze. Nu kun je eenvoudiger kiezen of het een goed idee is om te investeren hierin of om nog even af te wachten. 

Naast dat de kosten kunnen verschillen bij verschillende brokers, zit er ook verschil in de producten die ze aanbieden. Hierom is het belangrijk om erachter te komen welke functies handig zijn voor jou. Ook is het altijd fijn om te weten of jouw broker gereguleerd wordt door toezichthoudende instanties, zoals bijvoorbeeld de AFM, zodat je zeker weet dat je geld veilig op het platform staat. 

Op dit moment zijn er zo veel verschillende online brokers en allemaal hebben ze wat anders te bieden. Zo biedt de ene online broker alleen aandelen aan, en biedt de andere daarnaast ook CFD’s, ETF, of cryptocurrency’s aan. Andere brokers bieden dan weer alleen maar één van hiervoor genoemde aan. 

Ook is het fijn als brokers niet alleen beschikbaar zijn via een website, maar ook via een app op je telefoon. Zo kun je op elk moment van de dag en waar dan ook checken hoe het gaat met de koers waar jij in geïnteresseerd bent. 

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:1
Valutaparen100401007050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFIN
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand

Barrick Gold Aandeel Kopen bij Capital.com

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Wil jij voor het eerst beginnen met beleggen, dan is Capital.com de beste keuze voor jou. De gebruiksvriendelijke voorpagina en de duidelijke functies zorgen ervoor dat deze broker ideaal is voor beginners. Daarnaast is er een breed aanbod van verschillende producten, zoals aandelen, CFD, ETF, crypto en nog veel meer!

Zoals we in het begin van dit artikel hebben gemeld, is het een fijne bijkomstigheid als je gekozen broker gereguleerd wordt door toezichthoudende instanties. Het is daarom belangrijk om te benoemen dat Capital.com wordt gereguleerd door de Britse FCA (Financial Conduct Authority) en dat er veilig wordt omgegaan met jouw geld en transacties. 

Om deze redenen, is Capital.com volgens ons het fijnste platform om mee te werken als je net begint met beleggen en nog veel wil leren op dit gebied. Door alle tools die het platform biedt, de lage kosten, het relatief lage risico en alle andere bovengenoemde voordelen, is Capital.com een goede keuze! 

Stap 2: Een account aanmaken en geld storten

Heb je een geschikte broker geselecteerd om te gaan beleggen? Dan is het nu tijd om een account te registreren bij de broker. Dit is geheel gratis, en wij laten zien hoe je dit bij Capital.com doet. Bij andere brokers is het een vergelijkbaar proces, en doorloop je meestal dezelfde stappen.

Aanmelden bij Capital.com

De homepage van Capital.com laat meteen een ‘Join now’ knop zien. Door hierop te klikken, ga je naar het scherm waar je gevraagd wordt om informatie in te vullen die vereist is voor het aanmaken van een account.

Je account verifiëren

Nu je jouw account hebt aangemaakt, krijg je van Capital.com vrijwel direct een link doorgestuurd naar het door jou ingevoerde e-mailadres. Dit is een verificatielink die je gebruikt om de account te bevestigen. Hierna krijg je toegang tot de demo functies van Capital.com.

Je profiel voltooien en je account financiëren

Zoals eerder beschreven, is een bijkomend voordeel van Capital.com dat je kunt oefenen met je demoaccount met virtueel geld. Mocht je er al wel klaar voor zijn om echt te gaan beleggen en aandelen te kopen, dan wordt je verzocht het Know Your Customer proces te doorlopen.

Bij dit proces heb je de kans om je identiteit te verifiëren en koppel je een rekening aan het account. Daarnaast krijg je een aantal vragen om te checken of je genoeg kennis hebt van de risico’s die beleggen met zich meebrengt.

Nu kun je, door middel van verschillende betalingsopties, geld op je rekening zetten. Hierna is het alleen nog maar een kwestie van beginnen: je kunt nu aan de slag gaan met het kopen van je gewenste aandelen! 

Geld storten Capital.com

Stap 3: Barrick Gold Aandeel Kopen

Het enige wat je nu nog moet doen, is het zoeken naar de aandelen Barrick Gold op het platform wat je gekozen hebt in stap 1. Via een zoekfunctie vind je jouw gewenste aandeel.

Op Capital.com staat Barrick Gold onder de naam GOLD.BARRICK. Na het klikken op dit aandeel, kun je via de knop ‘Handelen’ aandelen kopen in Barrick Gold. 

Ben je helemaal klaar om het Barrick Gold aandeel aan te schaffen? Begin dan met beleggen!

Over Barrick Gold Aandeel

Het mijnbouwbedrijf Barrick Gold heeft mijnoperaties in verschillende landen, waaronder in Argentinië, de Dominicaanse Republiek, de Verenigde Staten, Chili en vele andere landen. Het bedrijf heeft al ontzettend veel goud, zilver en koper geproduceerd en beschikt over meer dan 18.000 werknemers. 
 
Voordat Barrick Gold Corporation zich focuste op goud en koper, heette het bedrijf ‘Barrick Resources’ en was het een olie en gas bedrijf. Toen dit niet het gewenste opleverde, besloot oprichter Peter Munk dat het tijd was om te focussen op goud. 

Zoals eerder in dit artikel gemeld, schommelt de koers van Barrick Gold. Op onderstaande afbeelding wordt de koers over een iets langere tijd weergegeven. Hierop zie je dat er een tijdje terug een flinke piek plaatsvond, maar dat de koers ten opzichte van 2018 wel is gestegen. 

Volgens experts kan het erg aantrekkelijk zijn om in goudmijnen te investeren. Dit is zo, omdat wanneer de goudprijs stijgt, dan stijgen goudmijnaandelen nog veel harder. Goudmijnaandelen kunnen namelijk wel 3 tot 20 keer harder stijgen dan de goudprijs zelf. 

Barrick Gold Koers in het nieuws

In 2019 had het bedrijf Barrick Gold een omzet van maar liefst 8.239 miljoen euro geboekt. Het bedrijf is één van de wereldwijde marktleiders in de productie van goud. 
 
Als je geïnteresseerd bent in een aandeel in Barrick Gold, dan is het een goed idee om alle exploratieprojecten die momenteel bij het bedrijf lopen in de gaten te houden. Wanneer er een nieuwe mijn ontdekt wordt, betekent dit automatisch een extra bron van inkomsten voor het bedrijf. 
 
Het bedrijf zet zich in voor het milieu door oplossingen te vinden die ervoor zorgen dat het milieu meer gerespecteerd wordt. Dit is een belangrijk doel van Barrick Gold en hier willen ze graag in groeien de komende jaren.  
 
Berkshire Hathaway heeft ook bekend gemaakt te hebben geïnvesteerd in aandelen van Barrick Gold. Warren Buffet, de CEO van Berkshire Hathaway, heeft gezegd dat het bezit in aandelen van dit soort bedrijven vele malen waardevoller is dan het bezitten van goud zelf. 
 

Benieuwd naar de huidige koers Barrick Gold? Maak eenvoudig een account aan bij Capital.com en bekijk de Barrick Gold Corp koersen!

Koers Barrick Gold Aandeel op het moment

Zoals gemeld hiervoor, zijn de Barrick Gold Corp koersen aan het schommelen. Wanneer je de koers opzoekt via Capital.com, kun je een nog recentere koers zien. 
 
Wat wel belangrijk is om rekening mee te houden, is dat op dit moment vervangstenen steeds populairder worden bij groot publiek. Hierdoor kan het zijn dat de vraag naar goud en edele metalen vermindert en dat men sneller voor een goedkopere en soms net zo mooie optie zal kiezen.
 
Maar toch wordt er verwacht dat goud kostbaarder wordt en hierdoor de goudprijs alleen maar blijft stijgen de komende jaren. Dit zal dan hoogstwaarschijnlijk leiden tot de stijgende aandelen in Barrick Gold. 
 

Barrick Gold aandeel kopen op de lange termijn

Beleggen in goudmijnen over het algemeen is minder verstandig als je snel resultaat wil zien en dus het geld wat je inlegt eigenlijk niet zo lang kunt missen. Bij aandelen in bedrijven als Barrick Gold Corp koersen, kan het zijn dat je pas na een jaar echt resultaat boekt. 
 
Het Barrick Gold aandeel en de koers Barrick Gold zijn ontzettend afhankelijk van de vraag en prijs van goud en andere edele metalen. Het is daarom belangrijk om de laatste ontwikkelingen van het bedrijf en goud in het algemeen in de gaten te houden.
 
Met een rekenvoorbeeld laten we zien dat je op de lange termijn mooie winst kunt boeken als je investeert in Barrick Gold: wanneer je in 2016 €500,- had geïnvesteerd in Barrick Gold, had je nu aardig wat geld op je naam gehad. De koers Barrick Gold was in 2000 €14,68 en in 2021 was deze koers €19,70 met daartussen een flinke stijging richting de 50 euro (2011).
 
Stel je had die €500,- geïnvesteerd in 2000, dan was deze investering in 2021 €500 / €14,68 * €19,70 = €609,67 waard. Dit lijkt misschien niet veel, maar als we de verwachtingen van de waarde van goud moeten geloven, kan dit de komende jaren tot veel meer leiden! 
 
Want stel je berekent het verschil in een piek als in 2011 en je hebt het lef om nog even. te wachten op zo’n soortgelijke piek, dan krijg je het volgende (2000 tot 2011): €500 / €14,68 * €50,- = €1.702,99. En dat klinkt al een heel stuk interessanter, toch?

Nu Barrick Gold Aandeel Kopen?

Tijdens het schrijven van dit artikel staat het aandeel Barrick Gold lager dan een paar maanden terug. Maar omdat de koers redelijk schommelt op het moment, is het misschien juist een gunstig moment om het aan te schaffen. 

Doordat de koers op dit moment niet heel hoog ligt, ontstaat er mogelijk juist een mooi instapmoment. Wanneer de vraag naar goud gaat stijgen, stijgt de koers mogelijk mee en valt er winst te maken. 

Toch kun je, naast de piek in 2020, een voorzichtige stijging zien ten opzichte van 2018 (zie afbeelding).

Zoals eerder in het artikel genoemd, duurt het met goudmijnen soms wat langer voordat je het echt merkt in de winst van je aandeel. Het is en blijft natuurlijk een gok om aandelen te kopen van een bedrijf. 

De Barrick Gold koers over de afgelopen drie jaar

Meer interessante aandelen naast Barrick Gold Aandeel

Bij Capital.com krijg je de keuze uit honderden handelsproducten en aandelen in tal van bedrijven! Een goede manier van het beperken van het risico van beleggen is door te investeren in meerdere bedrijven, en daarom lichten we nog een aantal extra aandelen kort uit die goed binnen je portfolio passen naast het Barrick Gold aandeel.

Berkshire Hathaway Inc (BRK.B)

In dit artikel is Berkshire Hathaway al eens kort genoemd, omdat dit bedrijf zelf ook aandelen heeft in Barrick Gold. Berkshire Hathaway behoort tot de top 10 grootste bedrijven ter wereld. 

Warren Buffett, de CEO van Berkshire Hathaway staat bekend als een legendarische investeerder. De koers van aandelen van zijn bedrijf laten dan ook een stabiele stijging zien, wat er zeker voor zorgt dat het een interessant bedrijf is om in te investeren. 

Wil jij naast een Barrick Gold aandeel ook een aandeel in Berkshire Hathaway? Begin dan direct met investeren! 

Facebook (FB)

Je kunt je portfolio ook uitbreiden met een aandeel in Facebook. Facebook is één van de bekendste social media platforms op dit moment en het blijft groeien. 

Facebook heeft inmiddels Instagram en Whatsapp ook overgenomen.

Deze bekende social media kanalen maken dus nu ook deel uit van Facebook. De koers van het bedrijf is de afgelopen jaren flink gestegen. 

Beginnen met investeren in Facebook? Klik dan op de knop hieronder en begin direct met het uitbreiden van je portfolio! 

Philips (PHIA)

Wat ook leuk en interessant kan zijn voor je portfolio, is om deze uit te breiden met een Nederlands bedrijf. Wat dacht je van Philips bijvoorbeeld? 

Philips is in de afgelopen jaren gewisseld van elektronica voor de consument naar oplossingen voor in de medische sector. Door de coronacrisis kreeg de koers van Philips een flinke klap, maar sinds april 2021 is deze weer op een heel mooi level en heeft het zelfs een recordhoogte bereikt! 

Philips aandelen kopen? Klik hieronder en ga direct aan de slag! 

Barrick Gold Aandeel: Veelgestelde vragen

Er is een aantal online brokers waar je terecht kan voor aandelen Barrick Gold. De beste en populairste online broker voor beginners is Capital.com. Hier kun je gemakkelijk een account aanmaken en zelfs nog ‘oefenen’ door middel van een gratis demoaccount. 

Barrick Gold is eigenlijk vooral afhankelijk van de vraag naar goud en de prijs die kopers hiervoor willen betalen. Ook zijn ze afhankelijk van de hoeveelheid goud wat er te vinden is en hoeveel ze kunnen produceren. Daarnaast is Barrick Gold afhankelijk van andere grote concurrenten. 

Ja, er wordt elk kwartaal dividend uitgekeerd bij een Barrick Gold aandeel. Over de laatste periodes lag het gemiddelde dividend bij Barrick Gold op zo’n 7 cent per aandeel. 

Dat is altijd lastig om in te schatten, aangezien ook beleggen altijd een gok is. Het is belangrijk om de koersen goed in de gaten te houden, maar ook het bedrijf en hun ontwikkelingen en om daarop je keuze te baseren om er wel of niet in te investeren. 

Bij Bankr raden we eToro aan als broker voor beginnende beleggers. Het is een duidelijke, overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website. Daarnaast is het goedkoop en heeft het platform een ruim aanbod van verschillende producten en kun je aan je portfolio werken.
 
Van de online brokers heeft eToro de meeste opties en kun je zelfs ‘oefenen’ door middel van een gratis demoaccount. Ook ben je bij eToro niet verplicht om de hoofdprijs in te leggen, aangezien ze een relatief lage minimale inleg hanteren.
 
Als je wat ervarener bent en je wil je focussen op het handelen in CFD’s, dan raden wij de online broker Plus500 aan. 
 

Barrick Gold Aandeel: Conclusie

Het is een van de grootste bedrijven in zijn soort: Barrick Gold. Consumenten schaffen goud aan, omdat het tijdloos is, goud raakt niet uit de mode. 

Hierom wordt verwacht dat de aandelen van Barrick Gold op momenten zullen dalen, maar op andere momenten weer veel winst kunnen opleveren. Hierom is het belangrijk om goed te timen wanneer je jouw aandeel gaat aanschaffen van Barrick Gold. 

Wanneer de Barrick Gold koers daalt, zegt dat niet altijd iets over de toekomst. Als er weer veel vraag naar goud is, stijgt de Barrick Gold koers weer minstens drie keer zo hard. 

Het bedrijf blijft zich ontwikkelen het is daarom ook belangrijk om deze ontwikkelingen goed in de gaten te houden. Dit kan namelijk enorme invloed hebben op de koers Barrick Gold. 

Wil je investeren in Barrick Gold aandelen? Dit kan bij verschillende brokers, maar wij raden Capital.com aan. Je kunt vandaag nog je account aanmaken, de Barrick Gold Corp koersen bekijken en beginnen met beleggen in dit bedrijf. 

Scroll naar boven