Berkshire Hathaway Aandelen Kopen

Berkshire Hathaway Inc.BRK-A
0.59%
$604,500.00

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Het Amerikaanse Berkshire Hathaway behoort tot de top 10 grootste bedrijven ter wereld. Grootaandeelhouder van Berkshire Hathaway is de legendarische investeerder Warren Buffett. Daarom willen veel mensen Berkshire Hathaway aandelen kopen.

Ben jij geïnteresseerd in hoe je aandelen in Berkshire Hathaway kunt kopen? In dit artikel leggen we alles stap voor stap aan je uit. 

Berkshire Hathaway Aandelen Kopen - Stappenplan

Maak gratis een account aan bij eToro en koop jouw Berkshire Hathaway aandelen!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

De Berkshire Hathaway koers heeft in 2021 prima resultaten geboekt. Als we de analisten moeten geloven, is het nu aanschaffen van een Berkshire Hathaway aandeel een goed idee! 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Hoe begin je met Berkshire Hathaway Aandelen Kopen?

Berkshire Hathaway investeert zelf in beursgenoteerde (o.a. Kraft Heinz, Coca Cola en Apple) én in niet beursgenoteerde bedrijven (o.a. energiebedrijven en spoorwegbedrijven). De man achter het bedrijf, Warren Buffett, wordt zelfs ‘de meest succesvolle belegger aller tijden’ genoemd.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 1: De juiste broker kiezen

Wanneer je wilt beginnen met Berkshire Hathaway aandelen kopen, is het kiezen van de juiste (online) broker een belangrijke stap. Een online broker helpt jou met beleggen op aandelenbeurzen, niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld.

Via het door jou gekozen platform kun je zien wat de adviezen zijn rondom het beleggen van jouw gekozen koers. Met behulp hiervan, is het voor jou makkelijker om uiteindelijk de juiste keuze te maken: investeren of niet? 

Brokers verschillen vaak in de producten die ze aanbieden en ook de kosten kunnen natuurlijk verschillend zijn. Daarom is het belangrijk om uit te zoeken welke broker het best bij jou past én welke gereguleerd wordt door toezichthoudende instanties, bijvoorbeeld de AFM. 

Op dit moment is er een groot aantal online brokers. We zullen er een aantal met je bespreken en daarbij ook de voordelen en de nadelen benoemen.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Overzicht van brokers

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Voor de beginnende belegger is eToro de beste keuze als online broker. Door de overzichtelijke voorpagina en duidelijke (zoek)functies, is eToro ontzettend gebruiksvriendelijk. Bovendien hebben ze een breed aanbod van verschillende handelsproducten. Denk aan aandelen, CFD, ETF en nog veel meer!

Lijkt het je fijn om eerst te beleggen met virtueel geld, dan kan dat met behulp van de gratis demofunctie. Zo kun je zonder risico het platform leren kennen en eventueel meer gevoel krijgen voor beleggen, voordat je écht geld inlegt. 

Wanneer je er klaar voor denkt te zijn, kun je er nu voor kiezen je eigen ‘echte’ geld in te leggen. Je kunt nu profiteren van een lage minimale inleg van €170,-

Hierdoor is het mogelijk om ook met echt geld het risico laag te houden. eToro rekent 0% commissie over het beleggen in ETF’s en aandelen, dus wat dat betreft bespaart het ook weer kosten! 

Nog een bijkomend voordeel dankzij de handige tools van deze broker, is de zogenaamde CopyTrading functie. Deze functie maakt het mogelijk om, zonder al te veel tijd te investeren, te bouwen aan een afwisselend portfolio. 

De CopyTrading functie geeft je een overzicht van de meest succesvolle beleggers die eToro jou aanbeveelt. Naast de risicowaarde en het rendement, kun je ook hun portfolio’s volgen en eventueel zelfs kopiëren. 

Zoals eerder genoemd, is het belangrijk om te kijken of de broker gereguleerd wordt door toezichthoudende instanties. En gelukkig is dat het geval bij eToro: dit platform wordt gereguleerd door de Britse FCA (Financial Conduct Authority). 

eToro is, volgens ons, het fijnste platform om mee te beginnen als minder ervaren belegger. Door de lage kosten, het relatief lage risico wat hierbij komt kijken en de mogelijkheid om een eigen portfolio op te bouwen, is eToro de beste keuze.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 2: Maak je account en stort hier geld op

Wanneer je het gevoel hebt dat je de juiste online broker hebt gevonden, kun je een account aanmaken. Bij de meeste brokers zal dit ongeveer hetzelfde gaan, maar wij nemen in onze uitleg eToro als voorbeeld. 

Aanmelden bij eToro

Op de homepage van eToro vind je vrijwel meteen de groene ‘Join now’ knop. Zoals te zien op de foto, staat deze rechtsboven op de pagina. 

Je account verifiëren

Als je de nodige gegevens hebt doorgevoerd bij het aanmaken van je account, krijg je een mail om je account te verifiëren, waarna je aan de slag kunt met je eigen demoaccount. 

De eToro homepage: Join now!
Je profiel voltooien en je account financiëren

Als je er nog niet klaar voor bent om je eigen geld in te leggen, kun je nu al beginnen met je demoaccount. Maar mocht je hier al wel klaar voor zijn, dan zul je het KYC proces moeten doorlopen.

Bij dit verificatieproces koppel je jouw bankrekening en een geldig identiteitsbewijs. Ook krijg je een aantal vragen voor je bewustwording van de risico’s van het beleggen.

Nu zet je, door middel van verschillende betalingsopties, geld op je rekening. Je kunt nu al snel aan de slag met het kopen van jouw gewenste aandelen!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 3: Zoek het Aandeel Berkshire Hathaway

Via de zoekfunctie op eToro vind je het aandeel Berkshire Hathaway onder de naam BRK.B. Na klikken op dit aandeel, kun je via de knop ‘Handelen’ Berkshire Hathaway aandelen kopen

Klaar om Berkshire Hathaway aandelen te kopen? Begin dan gauw met beleggen! 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Warren Edward Buffett, de man achter Berkshire Hathaway

Over Berkshire Hathaway

Het Amerikaanse bedrijf Berkshire Hathaway, opgericht in 1839 als de Valley Falls Company, is gevestigd in Omaha, Nebraska in de VS. Het bedrijf werd in eerste instantie opgestart als textielfabrikant, door Oliver Chace. 

Na enige fusies en integraties, kreeg in 1955 het bedrijf haar huidige naam Berkshire Hathaway. Berkshire Hathaway had op dat moment maar liefst 12.000 werknemers. 

In 1962 kocht Warren Buffett zijn eerste aandelen van het bedrijf en kreeg hij al snel grote invloed in het bedrijf. Hij kocht een meerderheidsbelang in het bedrijf en ontsloeg de gehele directie. 

Hierna investeerde hij in, onder andere, verzekeringsmaatschappijen. Dit resulteerde in de aankoop van de verzekeraar GEICO. De verzekeringsactiviteiten zijn nu ook de belangrijkste bedrijfsonderdelen voor Berkshire Hathaway.

Inmiddels levert Berkshire Hathaway meerdere financiële diensten en is er belegd in bedrijven als Apple Inc., Kraft Heinz Company, The Coca-Cola Company, Bank of America en nog veel meer.

Verderop lees je meer over de huidige Berkshire Hathaway koers en de verwachtingen van het aandeel Berkshire Hathaway.

Word jij ook geïnspireerd door Warren Buffett en zijn succes op de aandelenmarkt? Wacht niet langer en ga zelf aan de slag op de aandelenmarkt via eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Aandeel Berkshire Hathaway Nieuws

In mei 2021 werd bekend dat er een opvolger is benoemd voor Warren Buffet. Op dit moment is de multi-miljardair nog CEO, maar Greg Abel is alvast als opvolger genoemd van Warren Buffet voor het geval dat er iets gebeurt met de CEO. 

Er is dus nog geen datum gekozen waarop Warren Buffet vervangen zal worden, het is puur een aankondiging zodat wanneer er iets gebeurd het duidelijk is wie de opvolger wordt. De aankondiging kwam overigens onverwacht en was ook niet de bedoeling volgens Berkshire Hathaway. 

Braziliaanse Nubank

Een maand later kwam Berkshire Hathaway weer in het nieuws, in juni 2021 stemde het bedrijf ermee in om meer dan €400 miljoen te investeren in het Braziliaanse Nubank. Met deze investering wordt het automatisch de grootste aandeelhouder in dit Braziliaanse bedrijf. 

Nubank is een online bank die inmiddels 40 miljoen klanten heeft verspreid over Latijns-Amerika. Met het geld dat de bank nu heeft binnen gehaald bij onder andere Berkshire Hathaway kan het gaan uitbreiden naar Mexico en Colombia. 

Grote winst op Biogen aandelen

Het was niet het enige nieuws dat er in juni 2021 over Berkshire Hathaway naar buiten kwam.  Zo wist het bedrijf ook grote winsten te boeken op aandelen van Biogen, een ontwikkelaar van medicijnen. 

In juni werd een Alzheimer medicijn van dit bedrijf namelijk goedgekeurd door het Amerikaanse FDA. Dit zorgde ervoor dat de aandelen die Berkshire Hathaway had in dit bedrijf in één keer bijna 50 miljoen euro meer waard werden. 

Ben je enthousiast geworden en helemaal klaar voor het kopen van Berkshire Hathaway aandelen? Open een account op eToro en kijk of het iets voor jou is door het gebruiken van je demoaccount. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Koers Aandeel Berkshire Hathaway op het moment

De koers Berkshire Hathaway is afgelopen jaar extreem gestegen. Het bedrijf is afhankelijk van de gehele aandelenmarkt voor de prestaties die het zelf kan behalen, zo daalde de koers ook extreem tijdens het begin van de coronacrisis, toen daalden bijna alle koersen van alle aandelen ter wereld. 

Zoals gezegd heeft de koers Berkshire Hathaway zich goed kunnen herstellen afgelopen jaar. Op het dieptepunt van de coronacrisis was de Berkshire Hathaway koers €140,-, de koers Berkshire Hathaway herstelde zich vervolgens naar €240. 

Als je in het dieptepunt van de coronacrisis €2.000 had geïnvesteerd in Berkshire Hathaway aandelen was deze investering een jaar later: (€2.000 / €140) * €240 = €3.428,57 waard geworden. 

Berkshire Hathaway aandelen kopen zijn vooral geschikt voor de lange termijn, zo was de koers rond 2004 nog minder dan €40 per aandeel. Daarmee zijn Berkshire Hathaway aandelen kopen altijd een goede aanvulling op je portfolio, op lange termijn zal de koers Berkshire Hathaway hoogstwaarschijnlijk altijd gestegen zijn. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Nu Aandeel Berkshire Hathaway Kopen?

Er staat dus veel te gebeuren bij Berkshire Hathaway, Warren Buffet is inmiddels 90 jaar oud en er zal een moment komen waarop zijn al aangekondigde vervanger het over gaat nemen.

Is het nu dan nog wel een geschikt moment om te beginnen met Berkshire Hathaway aandelen kopen? 

Waarschijnlijk is het nog altijd prima om te investeren in de Berkshire Hathaway koers. De kennis is nog altijd in het bedrijf te vinden en de afgelopen tijd gaat het betere dan ooit met de koers Berkshire Hathaway. 

Beleggen in Berkshire Hathaway? Klik op de knop!

Het is belangrijk om goed te kijken of de Berkshire Hathaway stock past in jouw aandelenportefeuille. Over het algemeen kan de investering gezien worden als geschikte investering voor de lange termijn, als je dit combineert met aandelen die op korte termijn winst kan opleveren heb je een goed gebalanceerd portfolio. 

Bij eToro kun je investeren in Berkshire Hathaway B stock, een groot verschil tussen Berkshire Hathaway A stock en Berkshire Hathaway B stock is de prijs per aandeel. Zo betaal je voor één Berkshire Hathaway A aandeel meer dan €400.000.- terwijl de Berkshire Hathaway B stock voor enkele honderden euro’s per aandeel te koop is. Dat is dus een flink verschil in de Berkshire Hathaway stock price.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Interessante aandelen naast Aandeel Berkshire Hathaway

Een aandelenportefeuille bestaat uit meerdere verschillende aandelen. Uiteraard is Berkshire Hathaway aandelen kopen niet de enige optie die je hebt. Hieronder hebben we enkele andere bekende Amerikaanse aandelen uitgelicht; doe inspiratie op voor de volgende toevoeging aan jouw portfolio! 

Aandeel Facebook logo
Facebook (FB)

Facebook is één van de meest bekende social media platforms en de laatste jaren groeit het door andere platforms over te kopen. Zo zijn ondertussen Instagram, Whatsapp en Oculus onderdeel van het bedrijf. 

De afgelopen jaren is de koers van het bedrijf van Mark Zuckberg flink gestegen. Ondertussen is er veel kritiek op de positie van Facebook in de markt en hoe ze omgaan met privacy-wetgeving. 

Wil jij ook beginnen met Facebook aandelen kopen? Klik dan snel op de knop hieronder en breidt je portfolio uit! 

amazon logo
Amazon (AMZN)

Warren Buffet is een bekende miljardair maar al een tijdje is Jeff Bezos bezig om de titel meest bekende miljardair te worden. Jeff Bezos is de CEO van Amazon. 

Tijdens de coronacrisis was het Amazon aandeel één van de weinige aandelen die goed presteerden. Dit kwam natuurlijk omdat Amazon veel meer pakketjes moest bezorgen dan voor de crisis. 

Ook heeft Amazon inmiddels veel digitale producten in het aanbod. Zo is de streamingdienst Amazon Prime de afgelopen jaren ook bezig aan een opmars en blijft het bedrijf zich verdr ontwikkelen. 

microsoft logo
Microsoft (MSFT)

Tot slot nog een bedrijf dat meerdere miljardairs heeft opgeleverd. Het Microsoft van Bill Gates is één van de oudste merken in de Amerikaanse technologie sector. 

De koers van Microsoft gaat de afgelopen 5 jaar in één mooie stabiele trend omhoog. Alleen tijdens de coronacrisis was er een klein dipje voor de tech-gigant. 

Microsoft kan een moooie en stabiele aanvulling zijn op je portfolio. Begin snel via de knop hieronder en maak meteen je account aan bij eToro om te kunnen investeren in aandelen! 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Aandeel Berkshire Hathaway: Veelgestelde vragen

Er zijn veel online brokers waar je terecht kan om te beginnen met Berkshire Hathaway aandelen kopen. De beste online broker en de meest populaire online broker is eToro; hier kun je eenvoudig een account aanmaken en als beginner eenvoudig je eerste investering doen. 

Berkshire Hathaway heeft inmiddels een enorm portefeuille met investeringen bij elkaar gebracht. Ze zijn natuurlijk afhankelijk van alle bedrijven waar ze in geïnvesteerd hebben, bepaalde investeringen zijn zo groot dat ze van deze bedrijven nog meer afhankelijk zijn. 

Berkshire Hathaway staat er om bekend geen dividend uit te betalen aan haar aandeelhouders. In plaats van bij aandelen Berkshire Hathaway dividend uit te betalen kiest het bedrijf ervoor om al dit geld opnieuw te investeren.  

De koers Berkshire Hathaway is afhankelijk van de gehele aandelenmarkt. Als de aandelenmarkt in zijn geheel stijgt zal ook de Berkshire Hathaway stock price stijgen, maar zoals we hebben kunnen zien bij de coronacrisis kan de Berkshire Hathaway share price ook flink dalen in periodes waar de aandelenmarkt in zijn geheel flink daalt. 

Hoogstwaarschijnlijk gaat Berkshire Hathaway dividend altijd blijven gebruiken om nieuwe investeringen te blijven doen. Het is dus ook onwaarschijnlijk dat Berkshire Hathaway dividend zal gaan uitbetalen in de toekomst, wie weet kan hier in de verre toekomst met een nieuwe CEO iets aan veranderen. 

Berkshire Hathaway Aandelen Kopen: Conclusie

Het is het bedrijf van misschien wel de bekendste belegger ter wereld; Warren Buffet. De hele carrière van Warren Buffet is het hem gelukt om de aandelenmarkt te ‘outperformen’ waardoor ook de koers Berkshire Hathaway in al die jaren zo hard steeg. Daarom is Berkshire Hathaway aandelen kopen wellicht ook een optie voor jou.

Warren Buffet is nog altijd de CEO van dit bedrijf en ondanks dat zijn opvolger al aangekondigd is denkt hij nog niet aan stoppen. De afgelopen tijd doet Berkshire Hathaway nog altijd allerlei investeringen met succes. 

Zelf beginnen met Berkshire Hathaway aandelen kopen kan het makkelijkst bij de online broker eToro. Hier kun je als beginnende belegger eenvoudig beginnen met aandelen kopen en investeren in Berkshire Hathaway Stock. 

Berkshire Hathaway aandelen kopen?

eToro zorgt ervoor dat je super snel jouw account hebt aangemaakt en je binnen no time kunt beginnen met investeren in aandelen Berkshire Hathaway of andere interessante handelsproducten.
begin direct!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven