Beurshandelaar worden in vier stappen

Een beurshandelaar worden is tegenwoordig een stuk minder ingewikkeld dan vroeger. Je hoeft niet meer fysiek aanwezig te zijn op een beurs en je kunt eenvoudig vanuit je eigen huis toegang krijgen tot beurzen over de hele wereld. 

In dit artikel lees je alles over hoe jij zelf beurshandelaar kan worden, een beurshandelaar opleiding kan volgen en zelfs meteen aan de slag kan gaan.

Beurshandelaar Worden in vier stappen

Wil jij ook een beurshandelaar worden? Begin dan snel bij een online broker als eToro via de groene knop! 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Als beurshandelaar ben je bezig met het kopen en verkopen van producten die op de beurs aangeboden worden. Dit gaat dus om producten als aandelen, ETF’s en obligaties. 

Waarom is het handig om meer te weten over de werking van beurshandelaren? Meer weten over beleggen helpt je met de keuze in wat voor beleggingen jij je graag wilt verdiepen. Ook moet je zorgen dat je je het juiste handelsplatform kiest, iets waar wij je in dit artikel ook bij helpen.

Beurshandelaar worden kan tegenwoordig iedereen vanaf zijn zolderkamer, maar er komt misschien meer bij kijken dan je zou denken. Zoals stap 1; waar begin je met beurshandelaar worden? 

Dit alles vind je in dit artikel, inclusief enkele tips om te starten met beleggen.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Wat is een Beurshandelaar?

Het kan zijn dat je de term ‘beurshandelaar’ onder een andere term kent, want het wordt ook dikwijls ‘broker’ genoemd. Op zijn simpelst gezegd, is een beurshandelaar of broker een persoon of bedrijf dat voor zijn werk aandelen koopt en verkoopt.

Een beurshandelaar kan kopen en verkopen voor zichzelf, voor particuliere klanten, maar ook voor bedrijven. Bij laatstgenoemde hebben we het dan over bedrijven die op beurs handelen. Denk hierbij aan banken, pensioenfondsen, of andere financiële dienstverleners.

Wat heeft een Beurshandelaar nodig?

Het belangrijkste om een succesvolle, maar bovenal professionele beurshandelaar te zijn, is om over veel kennis te beschikken van financiële producten, markten en externe factoren die deze markt beïnvloeden.

Hierbij hebben we het niet alleen over de basiskennis, of zelfs de cognitieve notie die de meeste beleggers over de beurs opdoen, maar we spreken over een meer specifieke informatie en verdieping.

Verder dien je digitaal vaardig te zijn. Waar vroeger nog iedereen fysiek op de beursvloer stond, wordt er tegenwoordig zo goed als uitsluitend via computer gewerkt. Een goede beurshandelaar weet hier hoe mee om te gaan om aan de slag te kunnen als online broker.

Heb je wel alle kennis, maar ben je digitaal wat minder handig? Dan is het wellicht handig om deze vaardigheden te leren, of met iemand samen te werken die hier bekender mee is.

Wat voor werkzaamheden verricht een Beurshandelaar?

Beurshandelaren die op de effectenbeurs werken verhandelen effecten, aandelen en obligaties. Deze beurshandelaren worden dan ook wel effectenmakelaars genoemd.

Echter, veel online beurshandelaren, met andere woorden online brokers, bieden ook de mogelijkheid in andere handelsproducten te investeren, zoals cryptocurrency.

Dat gezegd hebbende, is handelen niet het enige wat beurshandelaren doen. Een goede beurshandelaar is namelijk ook een goede analist.

Dit uitvoeren van analyses is cruciaal om te zorgen dat je rendement behaalt. Een beurshandelaar die professioneel is, stapt over het algemeen niet zomaar in hun vak. De beste handelsstrategieën worden namelijk geleerd door het bestuderen van meerdere onderzoeken.

Hoe kan ik zelf Beurshandelaar worden?

Ben je belegger, of wil je beginnen met beleggen? Dan heb je een beurshandelaar nodig, en is het raadzaam een online broker te kiezen die de handelsproducten aanbiedt waar jij in wil handelen.

Je weet inmiddels wat een broker is, maar ook belangrijk is om te weten hoe er gebruik van te maken. Helemaal als je zelf ook graag beleggen wilt.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 1: Kies een online broker om beurshandelaar te worden

Of je nu gebruik wil maken van een beurshandelaar om te beleggen, of misschien zélf wel een beurshandelaar wilt worden, één ding waar je niet omheen kan komen is dat er veel keuze is in verschillende brokers. Je hebt als belegger veel keuze, of je hebt als mogelijke beurshandelaar veel concurrentie.

Omdat het lastig kan zijn om door het overzicht te behouden, zullen wij enkele online brokers met je doornemen, om een beetje een beeld te scheppen van hoe te beleggen met behulp van een online broker.

Beurshandelaar Worden bij eToro

Wanneer je wilt gaan beleggen, maar er niet zoveel ervaring mee hebt, is een online broker zoals eToro erg geschikt. Het heeft meerdere handige tools, maar ook een eenvoudig gebruik. Dit maakt eToro tot de ideale broker voor de beginnende belegger.

1. Wat biedt de broker aan?

Goed, laten we onze kennis in de praktijk brengen: je weet nu wat een beurshandelaar is, maar hoe zoek je broker uit die het beste bij je past?

De eerste stap is kijken of de beurshandelaar aanbiedt waar jij in wil beleggen. eToro biedt bijvoorbeeld veel verschillende handelsproducten, waaronder grondstoffen, CFD’s, ETF’s en valuta.

Beurshandelaar eToro is erg geschikt voor beginnende beleggers

2. Wat kan je permitteren?

Daarnaast is het handig om te kijken naar de kosten die aan inschrijving kunnen hangen. Bovendien dien je over het algemeen een minimumbedrag op je account te storten om mee te kunnen beleggen, waarbij het belangrijk is dat jij dit kan permitteren.

Bij eToro is inschrijven gratis, en bedraagt de minimale storting slechts $50 (€42). Bovendien betaal je 0% aan commissies, wat lang niet bij elke brokers het geval is.

3. Wat maakt de Beurshandelaar handig?

Tot slot is het belangrijk om uit te zoeken welke tools de broker biedt, en of je deze wel of niet behoeft. Beginnende beleggers zullen al sneller behoefte hebben aan meerdere handigheden die je kunnen helpen een betere belegger te worden, waar meer ervaren beleggers soms juist liever een eenvoudigere broker gebruiken, zonder te veel toeters en bellen.

Wanneer je voor eToro kiest, kan je gebruik maken van handige tools zoals de Copy Trading-functie en hun gratis demo-account, die je beide kunnen helpen verder te ontwikkelen als beurshandelaar.

Ben je er al over uit, en wil jij beurshandelaar worden bij eToro? Maak vandaag nog een account aan!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Beurshandelaar Worden bij DEGIRO

Voor deze beleggers die meer van een duidelijke, overzichtelijke broker zonder te veel poespas houden, is DEGIRO een erg geschikte broker.

Dit houdt echter niet in dat DEGIRO helemaal geen handige tools biedt. Een voorbeeld hiervan zijn de technische analyse-mogelijkheden die je via de beurshandelaar kan gebruiken.

Deze analyse-tools zijn handig om de meest geschikte handelsproducten vindt om in te kunnen beleggen. Dit is handig, want ook DEGIRO heeft een groot aanbod aan verschillende handelsproducten – met name aandelen.

Wanneer je gebruik maakt van DEGIRO, dien je er echter wel rekening mee te houden dat er kosten aan verbonden zijn om te kunnen beleggen, dus zorg dat hier financieel op voorbereid bent. DEGIRO wordt gereguleerd door de AFM.

Is DEGIRO toch de beste broker voor jou? Wacht niet langer en meld je direct aan om te beginnen met beleggen.

Stap 2: Maak een account aan en wordt Beurshandelaar

Zodra je de broker gekozen hebt die het best past bij jouw beleggingsplannen, kan je een beurshandelaar-account aan gaan maken. Dit is gelukkig snel gedaan en is niet moeilijk.

De aanmeldingsprocedure verschilt per broker, maar over het algemeen zijn deze verschillen nooit erg groot. Voor het gemak zullen we het proces van eToro aanhouden als voorbeeld.

Wanneer je je account aanmaken wilt, dien je enkel op de knop te drukken waar “Meld je nu aan” op staat. Dit is “Join now” wanneer je liever de Engelse versie gebruiken wil.

Bij het klikken op de knop, opent er een venster waar je je gegevens invullen kan. Vervolgens hoef je enkel nog op “Registreren” te klikken en je account is gemaakt.

Om je account ook te activeren, krijg je nog een verificatiemail toegestuurd. Hierin staat een link waarmee je de verificatie voltooit door erop te klikken.

Veiligheid is belangrijk: zorg voor een ongebruikte gebruikersnaam en een wachtwoord dat 'sterk' tot 'zeer sterk' is

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 3: Geld op account zetten

Zonder geld kan je niet beleggen en dat feit geldt ongeacht bij welke broker je zit. Dit geld dien je echter wel eerst op je account te zetten.

Gelukkig is dit niet heel lastig. Wel dien je echter eerst nog je identiteit te verifiëren, om fraude te voorkomen.

Hiervoor hoef je enkel een identiteitsbewijs te uploaden. Dit is erg belangrijk, want het betreft natuurlijk jouw geld en deze veiligheid is absoluut essentieel.

Wanneer je dit gedaan hebt, hoef je enkel nog een vragenlijst te beantwoorden die over beleggen gaat. Hiermee geef je aan dat je op de hoogte bent van de risico’s die beleggen met zich mee kan brengen.

Nu kan je daadwerkelijk storten, wat gelukkig erg makkelijk en snel gaat; je hoeft enkel aan te geven hoeveel je wil storten, en op welke manier je betalen wil.

Er zijn meerdere betaalmethoden waarvan je gebruik kan maken, en zodra je op “Indienen” geklikt hebt, staat het geld direct op je account en kan je aan de slag met beleggen!

Stap 4: Zoek een geschikt Beurshandelaars product

Bij eToro kan je filteren om de door jou gewenste handelsproducten zo snel en makkelijk mogelijk te kunnen vinden

Meestal weet je als belegger al waar je ongeveer in wil handelen voordat je je online broker hebt gekozen. Je moet toch weten of de broker wel het handelsproduct aanbiedt waar jij in beleggen wil.

Echter, sommigen weten dit nog niet zo goed en willen hier juist achter komen tijdens het beleggen, of gebruiken hier een demo-account voor. Voor deze beleggers is het handig om een broker te kiezen die een ruim aanbod heeft.

Zodra je (een beetje) weet welke richting je op moet om te zoeken, kan je gebruik maken van eToro’s handige zoekfunctie. Maak vervolgens een keuze uit een product en je bent klaar voor de volgende stap.

Stap 5: Begin met investeren als Beurshandelaar

Nu je een broker gekozen hebt, een account aangemaakt en natuurlijk je geld gestort, is het hoog tijd om met investeren te beginnen. Je weet waar je in beleggen wil, hoe je de tools van je broker gebruiken kunt, en weet hoe een broker werkt en in elkaar zit.

Een investering is zo gedaan bij eToro doordat je eerst zoekt via de zoekbalk of door te filteren op verschillende producten. Je kunt op de pagina van een product nog veel meer informatie vinden over de prestaties van het bedrijf waar je in wilt investeren. 

Op basis van deze informatie kun je een nog betere inschatting maken wat betreft investering. Je klikt vervolgens op handelen, bepaalt hoeveel je investeert en maakt de transactie rond. Vanaf nu ben je een beurshandelaar! 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Beleggen als een Beurshandelaar

Zoals we al eerder benoemden, zijn beurshandelaren veel actief op, zoals de naam al impliceert, effectenbeurzen. Dit is ook waarom deze wel eens effectenmakelaars genoemd worden.

Echter, we gaven eerder ook al aan dat het mogelijk is om in andere handelsproducten te beleggen via beurshandelaren. Dit is ook een reden dat men veel over “brokers” spreekt, omdat “beurs” technisch gezien niet altijd meer toepasselijk is.

Als het gaat om andere handelsproducten, zijn er verscheidene mogelijkheden waar men ook in kan beleggen. Enkele voorbeelden hiervan zijn nieuwe, interessante uitvindingen of zaken als vastgoed.

Ook cryptocurrency wordt steeds populairder om in te beleggen, en sommige brokers bieden zelfs uitsluitend crypto aan, en hebben zich hierin gespecialiseerd.

Met andere woorden, je hoeft je niet per se slechts te focussen op de aandelenbeurs, en er zijn meerdere opties om in te handelen, waarbij het belangrijk is om een beurshandelaar te vinden die dit specifieke product ook aanbiedt.

Ook als je besloten hebt zelf een beurshandelaar te worden, is het belangrijk om te weten hoe uitgebreid je je aanbod wil hebben.

Elke vorm van beleggen heeft zo zijn voor- en nadelen, en het is belangrijk om te weten welk handelsproduct goed bij jouw wensen past, en waarom.

Wacht niet langer en begin vandaag nog bij één van de beste beurshandelaren: eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Beurshandelaar Worden: opleiding en functie-eisen

Wanneer je enkel wilt handelen voor jezelf als privépersoon, is er geen opleiding vereist om dit te kunnen doen. Al is het echter natuurlijk wel erg belangrijk de nodige kennis van de financiële markten te begrijpen en deze kennis toe te kunnen passen.

Wil je als professioneel beurshandelaar werken, dan is het volgen van een opleiding wel aan te raden. Een opleiding in de richting van FSM (Financial Services Management), zou bijvoorbeeld erg goed van pas kunnen komen bij deze carrière-keuze.

Natuurlijk zijn er over het algemeen erg veel opleidingen die erg van pas zouden kunnen komen; belangrijk is dat je er studeert om te kunnen werken in de financiële wereld. In Nederland zijn hier zoveel opleidingen voor, omdat de financiële markt hier erg groot is en veel werkgelegenheid biedt.

Als voorbeeld, de opleiding FSM legt zeker niet haar hele focus specifiek op handelen op de beurs, maar biedt veel bredere kennis, zoals klanten financieel adviseren, jaarrekeningen opstellen en resultaten analyseren.

Overigens is er genoeg aanbod van andere opleidingsinstituten waar je financiële kennis en ervaring kan vergaren. Uiteindelijk kunnen zowel hoogopgeleiden als minder hoog opgeleiden succesvol zijn, en schijnen onverwachte beurshandelaren ook goede resultaten op te kunnen leveren.

Wil jij graag investeren bij een goede broker om zo kennis op te doen in de financiële wereld? Maak vandaag nog gratis een account aan bij de broker eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

De voor- en nadelen van Beurshandelaar Worden

Hier noteren we alle voor- en nadelen die handig zijn om te bekijken bij het uitzoeken van een geschikte broker. Welke punten kunnen vervelend zijn, of juist in jouw voordeel werken als beurshandelaar?

Neem gerust een kijkje om als geheugensteuntje te gebruiken, of, als je twijfelt, kijk eens welke broker aan de meeste voordelen en minste nadelen voldoet.

De ene broker is de andere niet, en helemaal als je zelf ook beurshandelaar overweegt te worden, kan het handig zijn om te weten wat er wél en niet gewaardeerd wordt door beleggers.

Meer weten over beter worden in beleggen? Lees dan ook het artikel over leren beleggen.

Voordelen

Nadelen

Tip: Toch liever eerst oefenen alvorens je echt geld in gaat zitten? Probeer eens het gratis demo-account van eToro.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Veelgestelde vragen

Het kan zijn dat je de term ‘beurshandelaar’ onder een andere term kent, want het wordt ook dikwijls ‘broker’ genoemd. Op zijn simpelst gezegd, is een beurshandelaar of broker een persoon of bedrijf dat voor zijn werk aandelen koopt en verkoopt aan derden, zoals klanten.

Een beurshandelaar kan kopen en verkopen voor zichzelf, voor particuliere klanten, maar ook voor bedrijven. Bij laatstgenoemde hebben we het dan over bedrijven die op beurs handelen. Denk hierbij aan banken, pensioenfondsen, of andere financiële dienstverleners.

Dat kan zeker. Hoewel het voor professionele beurshandelaren wel nodig is een relevante beurshandelaar opleiding te volgen, is het natuurlijk ook nog mogelijk privé te werken.

Wanneer je enkel voor jezelf handelt, of wellicht voor een ander persoon op niet-professionele basis, is een opleiding niet nodig. Al dien je wel over de nodige kennis te beschikken om als een succesvolle handelaar te kunnen fungeren.

Nee. Hoewel beurshandelaren inderdaad ooit begonnen als handelaren die op de beursvloer stonden om aandelen te kopen en verkopen, zijn tijdens flink veranderd en willen beleggers in veel meer producten handelen dan enkel aandelen.

Andere opties om in te beleggen zijn onder andere cryptomunten, vastgoed, of uitvindingen die nog wel eens succesvol zouden kunnen zijn.

Dat kan zeker! Sterker nog, van beginnend beleggers wordt het over het algemeen verwacht dat je niet voor jezelf gaat werken, maar gebruik maakt van bijvoorbeeld een online broker.

Via een online broker, of misschien wel een beurshandelaar die voor jou als particulier handelt, kan je gaandeweg leren welke strategieën bij je passen en wat voor beleggingen het interessantst zijn voor jou.

Er zijn brokers waarbij je een online beurshandelaar opleiding kan volgen maar ook professionele partijen zoals het eerdergenoemde FSM waar je tercht kan voor een beurshandelaar opleiding. 

Met een goede beurshandelaar opleiding kun je uiteindelijk ook voor anderen aan de slag. Zo kun je portfolio’s van beleggers beheren die jouw vertrouwen en een graantje meepikken van het succes dat je voor hun creëert. 

Beurshandelaar worden: Conclusie

Zoals je weet zijn er veel beurshandelaren actief en kan het lastig zijn om eruit te springen. Dat kan soms lastig zijn, bijvoorbeeld wanneer je moeite hebt een geschikte broker te vinden, of om zelf een beurshandelaar te worden.

Hoe je het ook wendt of keert, als beurshandelaar heb je het druk, en als gebruiker van een beurshandelaar dien je zorgvuldig je keuzes te maken om de juiste te kiezen. Zolang je maar weet waar op de beurs jij je het meest comfortabel voelt.

Neem de voor en nadelen van de verschillende online brokers in acht en bekijk welke het beste past bij jouw handelstheorieën. Wil je graag starten als belegger bij een goede online broker? Dan raden wij eToro aan.

Overtuigd? Maak vandaag nog een account aan bij eToro!
Nu je alles geleerd hebt over het werk van een beurshandelaar, weet je het zeker: de beleggerswereld is een plek waar jij deel van uit wil maken. Aarzel niet langer en maak vandaag nog een account aan bij eToro om met het beleggen te beginnen!
TIP

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven