Beleggen in Bitcoin – Investeren in Bitcoin!

Wil je leren hoe je moet beleggen in Bitcoin? We geven in dit artikel uitgebreid uitleg over hoe je zelf een account opent en Bitcoin koopt. Lees verder zodat je zo snel mogelijk kunt beginnen met investeren in Bitcoin! 

Beleggen in Bitcoin - stappenplan Investeren in Bitcoin

Klaar om te beginnen met investeren in Bitcoin? Klik op de groene knop en begin direct met beleggen in Bitcoin tegen voordelige voorwaarden!

Beleggen in Bitcoin - Wat is Investeren in Bitcoin precies?

  • Je investeert in een digitale cryptocurrency. Volgens insiders zou dit een vervanger van de ‘ouderwetse’ valuta als de euro en dollar moeten worden.
  • Al je geïnvesteerde geld staat online in een digitale wallet of een offline wallet in de vorm van een speciale USB stick.
  • Je kunt naast het aankopen van de munt ook handelen in een CFD. Dit zijn financiële contracten die zich baseren op de prijs van Bitcoins.
  • Je kunt ervoor kiezen om Bitcoins voor langere tijd aan te houden of dagelijks op zoek te gaan naar een goede prijs om te kopen en/of verkopen van de munten.

Weet jij genoeg en wil je gelijk beginnen met investeren in Bitcoin? Dan ben je bij eToro aan het juiste adres. Je kunt hier makkelijk oefenen met virtueel geld en de broker is uitermate geschikt voor beginners. 

Waarom Beleggen in Bitcoin?

Mensen beginnen met beleggen in Bitcoin om verschillende redenen. Zo beginnen tech liefhebbers er vaak mee om meer te leren over de technische kant van cryptovaluta en de bijbehorende blockchain.

Door een groeiende groep mensen wordt investeren in Bitcoin echter gezien als een investering met een buitengewoon hoog rendement. In de beginjaren van de Bitcoin, zo rond 2012, schommelde de waarde van één Bitcoin rond de €2. In november 2021 bereikte de Bitcoin een recordwaarde van meer dan €58.000

Omdat de koers van de Bitcoin sterk fluctueert, is het moment van instappen erg bepalend voor het rendement dat je behaalt. Dankzij de enorme stijgingen in het najaar van 2020 en begin van 2021 is de Bitcoin enorm veel meer waard ten opzichte van een jaar geleden.

Wanneer je dit vergelijkt met de actuele gemiddelde spaarrente van 0,1%, en een rendement van gemiddeld 6-7% op ETF’s, begrijp je al snel waarom investerin in Bitcoin zo’n aantrekkelijke vorm van beleggen is. 

De koers van de Bitcoin kende vele schommelingen zoals te zien is in de grafiek. Business Insider rekende uit hoeveel een investering in Bitcoin uit oktober 2018 inmiddels waard zou zijn. 

Voorbeeld 1

Als je in 2010 €100 in de Bitcoin had gestoken, kon je in 2018 een vermogen hebben van €240 miljoen!

Voorbeeld 2

Had je diezelfde €100 echter geïnvesteerd tijdens de piek in 2017, dan was je ingelegde geld in oktober 2018 nog maar €34 waard.

Investeren in Bitcoin koers sinds 2010

Ook het afgelopen jaar was een bewogen jaar voor de Bitcoin en er viel veel te verdienen. Waar de Bitcoin rondom de Coronacrisis in waarde halveerde, begon daarna een enorme stijging. De Bitcoin heeft in november 2021 haar aller hoogste stand tot nu toe bereikt.

Als je dit jaar op het goede moment heb ingekocht kon je jouw investering gedurende dit jaar minimaal zien verdubbelen. Dit maakt de Bitcoin zo interessant ten opzichte van veel andere valuta, fondsen of aandelen.

Daarnaast ziet de toekomst van de Bitcoin er rooskleurig uit. Experts vanuit verschillende hoeken melden dat ze verwachten dat de Bitcoin tot €100.000 zal stijgen.  

Beleggen in Bitcoin - Hoe werkt Investeren in Bitcoin?

Er zijn meerdere manieren om te gaan beleggen in cryptogeld. Dit kun je rechtstreeks doen door te investeren in Bitcoin.

Jij koopt dan een munt of een deel van een munt en verkoopt de munt op een moment dat de koers hoger is. Door op deze manier in Bitcoin te investeren moet je zelf zorgen voor een veilige opslag van de cryptovaluta.

Het kopen van Bitcoins kun je doen via een online exchange. Er zijn inmiddels veel verschillende exchanges waar je geld kunt storten. Op een virtuele markt kun je vervolgens Bitcoins kopen van andere gebruikers op de exchange.

Een andere manier om te beleggen in Bitcoin is via CFD’s. Bitcoin CFD’s (Contract for Difference) zijn derivaten. Dit is een beleggingsproduct waarbij de prijs van een Bitcoin CFD is gebaseerd op de waarde van de Bitcoin.

Hierdoor kun je handelen met een ”hefboomeffect”. Door dit effect blijft de investering ten opzichte van het potentiële rendement laag. Hierdoor kun je dus grotere winsten behalen met een klein budget. 

Een voordeel van handelen in CFD’s is dat je short kunt gaan als je denkt dat de koers van de Bitcoin zal dalen. Hierdoor kun je ook handelen als de Bitcoin onderuit gaat. Je behaalt dan winsten als de koers van de Bitcoin omlaag gaat.  

Deze vorm van beleggen is doorgaans meer geschikt voor ervaren beleggers. Door te beleggen in CFD’s speculeer je in feite over de prijsbeweging van de Bitcoin in de toekomst. 

Waar kan ik Beleggen in Bitcoin?

Er zijn veel brokers en exchanges die je de mogelijkheid bieden om direct Bitcoin te kopen online. Voor de aandelen of futures kun je ook terecht bij verschillende brokers. Bij grote internationale brokers als eToro heb je verschillende mogelijkheden.

Printscreens desktop eToro

Bij grote brokers zoals eToro staat crypto als hoofdcategorie tussen de mogelijkheden. Wil je beleggen in Bitcoins op eToro? Dan leggen we even uit hoe jij kunt starten. 

Nadat je bent ingelogd moet je bovenin op de balk (op desktop) klikken op hulpmiddelen. Hier vind je alle soorten handelsmarkten.

Vervolgens moet je boven in de balk op crypto klikken. Vervolgens kun je kiezen uit verschillende crypto-valuta waaronder natuurlijk de Bitcoin. 

Bij eToro heb je de keuze uit meer dan 30 verschillende munten. Je kunt ook handelen in bijvoorbeeld Ethereum, Ripple of Litecoin.

Er zijn inmiddels veel verschillende partijen die allerlei mogelijkheden bieden om te investeren in Bitcoin. Zorg ervoor dat je je goed ingelezen hebt over deze partijen en onderzoek doet naar de betrouwbaarheid van een bepaalde website voordat je gaat investeren.

Er zijn al veel zaken geweest waarin mensen opgelicht zijn met betrekking tot Bitcoin. Grote wereldwijde partijen als eToro, Plus500 en Bitvavo zijn betrouwbare partijen waar je zeker bent van je geld.

Beginnen met Bitcoin Beleggen en Investeren in Bitcoin

Het is niet moeilijk om erachter te komen hoe in Bitcoin beleggen werkt. Je kunt beginnen met beleggen in Bitcoins bij verschillende partijen. Hieronder zetten we de beste op een rijtje.

1. Beleggen in Bitcoin met eToro

Via eToro kun je beleggen in Crypto maar ook in fysieke aandelen of in CFD-aandelen die afgeleid zijn van producten zoals aandelen.

eToro is een grote speler in de aandelenmarkt en biedt ook veel mogelijkheden om te beleggen in Bitcoin. Het is een betrouwbare en gebruiksvriendelijke service. Je hebt met 16 verschillende crypto ruimschoots de keuze. 

Naast Bitcoin biedt eToro de mogelijkheid voor veel andere cryptocurrency. Zo kun je een investering in Bitcoin spreiden over meer crypto zodra je meer kennis hebt over de andere soorten munten.

Via eToro kun je kiezen voor het direct aankopen van Bitcoin. Het voordeel van eToro is dat het één van de grootste investeringsnetwerken ter wereld is.

Er zal dus altijd een grote voorraad Bitcoin verkocht kunnen worden en er zijn genoeg mogelijkheden om te beleggen.

Voor gebruikers biedt eToro grote voordelen. In tegenstelling tot veel andere brokers, kun je bij eToro direct na het aanmelden beginnen met beleggen. 

Je kunt je aanmelden met een e-mail account, of gewoon je Facebook of Google account gebruiken. 

Zo kun je al binnen enkele seconden je eerste transactie doen. Je betaalt bij deze broker geen commissiekosten waardoor je het hoge rendement behoudt.

Daarnaast is het bij eToro mogelijk om te oefenen met virtueel geld. Zo kun je makkelijk leren beleggen zonder directe financiële gevolgen. 

Een ander groot voordeel aan eToro is dat ze een eigen wallet hebben. Je hoeft het eToro platform dus niet te verlaten om jouw Bitcoins veilig op te slaan. Daarnaast is eToro erg veilig omdat het volledig is gereguleerd in tegenstelling tot veel concurrenten. 

2. Beleggen in Bitcoin met Libertex

Via het online handelsplatform van Libertex kun je handelen in aandelen, grondstoffen, crypto, valuta en indexen. Je kunt er uiteraard beleggen in Bitcoin, maar hebt daarnaast ruime keuze uit meer dan 30 andere (minder bekende) crypto’s

Het handelsplatform van Libertex is al lang een bekende in de beleggingswereld. Libertex bestaat namelijk al sinds 1997 en heeft wereldwijd zo’n 2,2 miljoen klanten. Het platform is gevestigd in Cyprus. De Europese regelgeving voor financiële instellingen geldt hier dus gewoon. Zo weet je zeker dat je geld veilig staat.

Je kunt eenvoudig beginnen door online een account aan te maken. Dit doe je door je te registreren met je e-mail en wachtwoord. Vervolgens krijg je direct toegang tot het demo-account waar je kunt oefenen met €50.000 aan fictief geld. 

Je kunt al beginnen met een minimuminleg van €100. Je kunt dit eenvoudig doen met iDeal, creditcard of één van de andere betaalmethodes. 

Om vervolgens met echt geld te kunnen gaan handelen, moet je nog wat extra stappen doorlopen. Deze zijn wettelijk verplicht bij alle brokers. 

Heb je winst behaald en wil je dit opnemen? Dat kan gelukkig heel eenvoudig bij Libertex. Je vult je bankrekeningnummer in en het bedrag, en binnen enkele dagen staat het al op je bankrekening!

Investeren in Bitcoin bij Libertex

Binnen Libertex kun je heel eenvoudig de Bitcoin kopen. Je voert het handelsbedrag en de hefboom in. Vervolgens kun je ook aangeven of je een winst en verlies maximum wilt instellen. 

Zo beperk je het risico voordat je de trade begint. Het verkopen doe je ook op dezelfde eenvoudige manier. 

Verder vind je in het platform van Libertex verschillende hulpmiddelen, relevante nieuwsberichten en analysemogelijkheden. Zo kun je hier ook gebruik maken van MetaTrader 4. Libertex is één van de weinige brokers waarbij dit momenteel mogelijk is!

3. Beleggen in Bitcoin met Plus500

Plus500 logotype

Bij Plus500 kun je geen cryptocurrency inkopen of verkopen maar vooral handelen in CFD’s. Een groot voordeel van handelen in CFD’s in Bitcoins is dat je ook ”short” kunt gaan als je denkt dat het zal dalen. 

Ook hier zijn er naast Bitcoin verschillende andere munten beschikbaar. Je investeert dus in de contracten waarbij je door middel van een hefboomwerking kunt kiezen voor hogere risico’s. Deze manier van beleggen is minder geschikt voor beginners. Het vereist namelijk de nodige kennis over financiële markten. 

Toch zijn er veel voordelen aan het handelen met Plus500. Het is namelijk veilig, gereguleerd en geautoriseerd. Daarnaast betaal je geen commissie en ook het geld opnemen kost niks. Het beval mogelijkheden om te betalen met Paypal. 

Daarnaast biedt de app van Plus500 veel extra mogelijkheden. Technische indicatoren kunnen jou helpen bij het maken van beslissingen. Ook krijg je door overzichtelijke grafieken en betere feeling bij het juiste moment om Bitcoins te kopenverkopen. 

Bij Plus500 kun je in 14 verschillende Crypto’s handelen. Daarnaast is het veilig. Plus500 is net als Libertex gereguleerd door vooraanstaande regelgevende instanties. Voorbeelden hiervan zijn de Financial Conduct Authority (FCA) en de Australian Securities and Investments Commissions (ASIC). 

Let op

81% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

4. Beleggen in Bitcoin met Bitvavo

Zoals de naam al doet vermoeden is Bitvavo puur gericht op het kopen en verkopen van cryptocurrency.

Bitvavo is een Nederlands bedrijf dat is gevestigd in Amsterdam. Het staat natuurlijk ingeschreven in het KvK-register. Dit is een betrouwbare partij. Het voordeel van deze partij is dat je makkelijk via Paypal en iDeal geld kunt storten.

Het mooie aan Bitvavo is dat je veel aanbod hebt in Crypto. Zo zijn er alleen al in die categorie 50 verschillende valuta. Dit is een stuk groter dan bij de concurrentie.

Bitvavo heeft een iets lager maximum dan de concurrentie: namelijk €10.000,-. Maar dit is niets waar je je als beginner zorgen over hoeft te maken. Ze rekenen ook handelskosten voor het traden in Bitcoins.

Daarnaast is Bitvavo veilig. Het is een bedrijf die constant investeert in beveiligingsprotocollen. Ze slaan persoonlijke gegevens encrypted op en alle transacties gaan via het veilige blockchain.

Het laatste grote voordeel aan Bitvavo is dat ze een eigen wallet hebben. Je hoeft geen account op een ander platform aan te maken om jouw Bitcoins veilig op te slaan. Dit is wel zo overzichtelijk.

Beleggen in Bitcoin: Hoe werkt de blockchain?

Het is belangrijk om een basiskennis te ontwikkelen voordat je gaat investeren in Bitcoin. Net als bij aandelen of andere investeringen wil je namelijk wel weten waar je nou precies je geld in belegt.

Als je weinig technologische kennis hebt kan het lastig zijn om de blockchain technologie te snappen. 

Daarom in het kort: bij blockchain heeft elke gebruiker of eigenaar een klein stukje data. In die data zijn transacties opgeslagen en daar kan de gebruiker niks mee. Het gaat er bij blockchain om dat de data nergens opgeslagen is maar door alle gebruikers beheerd wordt.

Blockchain zorgt er bij cryptocurrency voor dat er geen centrale bank meer nodig is. Doordat er een database is van veel verschillende gebruikers is er geen machthebber die invloed kan uitoefenen op de munt.

Zo blijft het veilig en is er bijvoorbeeld geen probleem als er één stukje data wegvalt omdat de rest van de gebruikers de database in stand houden.

Als je zelf Bitcoin wilt kopen, verkopen of versturen betaal je transactiekosten. Deze transactiekosten gaan naar gebruikers die hun computers inzetten om transacties te valideren. Een transactie moet altijd door een aantal blocks gevalideerd worden voordat de Bitcoin echt verstuurd is. 

Bitcoin Beleggen: Wanneer kun je het beste Investeren in Bitcoin?

Er zal nooit meer zo’n goed moment komen om in te stappen in Bitcoin als voor 2014. Toch zijn er nog veel mensen die toekomst zien in de Bitcoin, en nog graag investeren in Bitcoin.

De koers is de afgelopen jaren weer langzaamaan aan het stijgen en Bitcoin wordt nog altijd gezien als digitaal goud. Dit komt vooral omdat er een beperkte voorraad Bitcoin is. Er zullen maximaal 21 miljoen Bitcoin in omloop komen.

Omdat de koers nogal onvoorspelbaar is, zal het ook lastig zijn om te speculeren wat het beste moment is om Bitcoin te kopen. Het is altijd het beste om Bitcoins te kopen wanneer de koers laag is.

Maar uiteindelijk is het altijd speculeren over het verloop van de koers, en kun je slechts een afweging maken of je denkt of de koers in de nabije toekomst zal dalen of stijgen.

De volatiliteit van de koers maakt het speculeren echter lastig. Hiernaast zie je de koers van de Bitcoin van de afgelopen vijf jaar.

Er zijn grote pieken en dalen in de koers van Bitcoin, zie ook de grafieken.

Over deze periode zou je dus geen winst hebben gemaakt. Maar wanneer je de munt vóór 2017 had gekocht, had je hoge rendementen van meer dan 100% behaald. 

Investeren in Bitcoin koers over 5 jaar in eToro

Beleggen in Bitcion: Verschillende strategieën Investeren in Bitcoin

Er zijn verschillende strategieën die je kunt hanteren bij het beleggen in cryptocurrency. Afhankelijk van het risico dat je wilt nemen, het rendement dat je wilt behalen, en je kennis van beleggen, kun je kiezen voor een strategie. 

Het is natuurlijk ook mogelijk om verschillende soorten beleggingsvormen te combineren. Zo spreid je risico’s. 

Beleggen in Bitcoin op de korte termijn

Je kunt ervoor kiezen om dagelijks de koersen in de gaten te houden en actief in te kopen en ook weer te verkopen. Dit noem je net als bij gewone aandelen ‘daytraden’.

Het nadeel van deze strategie is ‘daytraden’ het best werkt met een hoge inleg. Omdat de koers op korte termijn vaak slechts kleine bewegingen maakt, zul je een hoog bedrag moeten inleggen om een hoge winst te behalen. Maar wees niet bang, ook met kleinere bedragen kun je winst behalen. 

Voorbeeld Investeren in Bitcoin bij eToro

In dit voorbeeld kunnen we zien dat de koers behoorlijk kan verschuiven in enkele dagen. Wij hebben hier printscreens gebruikt van de desktop versie van eToro.

Voorbeeld Investeren in Bitcoin

In dit voorbeeld koop je een Bitcoin op een bepaalde dag. De koers is op dat moment ongeveer €17.000 voor één Bitcoin. Als je dan bijvoorbeeld 1/10 Bitcoin koopt, kost dat je €1.700.

Je houdt de koers goed in de gaten om te kijken of jouw Bitcoin belegging stijgt of daalt. Dit is belangrijk, zo volg je goed of je belegging winstgevend blijft of niet.

Investeren in Bitcoin bij eToro

Voorbeeld verkoop bitcoin

Diezelfde Bitcoin staat iets later op een stand van rond de €19.000 voor één Bitcoin. Dit is in het voorbeeld van 1/10 Bitcoin een prijs van €1.900.

Dit is een realistisch, waargebeurd voorbeeld van beleggen in Bitcoin. Vanwege de hoge volatiliteit zijn er grote winsten, maar ook grote verliezen mogelijk.

Zoals je kunt zien is het daarom prima mogelijk om een mooi rendement te halen door op dezelfde dag te kopen en verkopen. De situatie uit het voorbeeld is ook zeker geen uitzondering. Dit komt namelijk erg vaak voor bij de Bitcoin. 

Beleggen in Bitcoin op de lange termijn

Er zijn veel mensen die investeren in Bitcoin voor de lange termijn. Omdat er uiteindelijk een maximaal aantal Bitcoin in omloop zijn, zal de munt steeds meer waard moeten worden. 

Er is dus ook geen echt maximale waarde in zicht. Bij deze beleggingsstrategie koop je Bitcoin in om lange tijd te houden en te verkopen als je inzet flink meer waard is geworden.

Als je deze lange termijn strategie wilt volgen is het aan te raden om je investeringen over een langere periode te verspreiden.

Door de wisselende koers van Bitcoin zul je dan eventuele stijgingen en dalingen compenseren door bijvoorbeeld maandelijks een bepaald bedrag te investeren. Zolang de munt op lange termijn maar meer waard wordt, zul je dan altijd winst op je investering maken.

Beleggen in Bitcoin: Investeren in Bitcoin zonder de munt te bezitten

Bitcoin is inmiddels zo bekend dat veel grote partijen naast het direct investeren in Bitcoin ook nog andere mogelijkheden bieden om te speculeren op de Bitcoin-koers. Zo kun je aandelen kopen in mining-bedrijven, maar ook handelen in futures. 

Beleggen in Bitcoin Aandelen - Investeren in Bitcoin Aandelen

Bij aandelen investeer je vooral in bedrijven die Bitcoins minen. Bedrijven die minen, zorgen ervoor dat transacties goedgekeurd worden en het Bitcoin-netwerk transacties blijft verwerken, in ruil hiervoor krijgen ze naast transactiekosten ook nieuwe Bitcoins. 

Beleggen in Bitcoin Futures - Investeren in Bitcoin Futures

Een future is een contract dat je afsluit met een broker over de prijs van een bepaald product. Bij Bitcoin kun je ook deze futures afsluiten. Zo investeer je in een Bitcoin zonder dat je zelf in het bezit bent van de munt. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over het veilig opslaan van de munt.

Bij futures kun je ook blijven handelen of zelfs andere futures te kopen met tegenovergestelde inzet om het risico te verminderen. Futures zijn bedoeld voor de meer ervaren belegger, voor beginners is dit niet de beste optie

Beleggen in Bitcoin CFD's - Investeren in Bitcoin CFD's

Je kunt ook speculeren over de prijsbewegingen van de Bitcoin door middel van CFD’s. Deze financiële producten lijken erg op futures. Beide producten zijn derivaten, waarbij de waarde wordt afgeleid van de waarde van het onderliggende product: de Bitcoin. 

Hoewel het vergelijkbare producten zijn, zit er een verschil tussen de liquiditeit en de financiering van beide. Het beleggen met CFD’s is doorgaans makkelijker, omdat de toetredingsdrempel lager is, en je deze op ieder moment kunt kopen en verkopen. Bij futures daarentegen, wordt er een vaste prijs op een bepaalde datum afgesproken. 

Investeren in Bitcoin - Hoe werkt Beleggen in Bitcoin Aandelen?

Bij het beleggen in aandelen in Bitcoin investeer je in bedrijven die zich bezighouden met de cryptomunt. Dit kunnen, zoals eerder genoemd, miners zijn. Het kunnen ook bedrijven zijn die werken aan cybersecurity, adviseren over cryptocurrency of investeringsbedrijven zijn.

Door aandelen te kopen in deze bedrijven zul je alsnog investeren in cryptocurrency. Deze bedrijven zijn namelijk erg afhankelijk van de koers van Bitcoin.

Je kunt er ook voor kiezen om in een ETF (Exhange Trade Fund) te investeren. Zo kun je in meerdere bedrijven tegelijkertijd investeren. In de relatief jonge markt van cryptocurrency kan het handig zijn om op deze manier je risico te spreiden. 

Omdat de markt van cryptocurrency zo jong is, zijn er nog weinig crypto indexfondsen waar je in kunt stappen. Dankzij het gedecentraliseerde karakter, zijn er ook nog geen crypto ETF’s goedgekeurd door financiële autoriteiten in Amerika.

Er zijn echter wel enkele landen waarin er toch een alternatieve vorm van ETF wordt uitgegeven. Dit zijn bijvoorbeeld de ticker BITCOIN XBTE in Zweden, Vontobel Bitcoin tracker en de Amun Crypto Basket Index (HODL5) in Zwitserland. Deze zijn momenteel nog niet te koop in Nederland.

Wanneer je dus graag in crypto ETF’s wilt beleggen, zul je hiervoor uit moeten wijken naar buitenlandse markten. 

Voor- en nadelen van Beleggen in Bitcoin

Er zitten grote voordelen aan Bitcoins maar natuurlijk ook een paar nadelen. Wij zetten ze voor je op een rijtje. 

Voordelen Investeren in Bitcoin

Nadelen Investeren in Bitcoin

Veilig Beleggen in Bitcoin

Bovengenoemde diensten zijn een betrouwbare en veilige manier om te handelen in cryptocurrency. Toch brengt het handelen in Bitcoin altijd gevaar met zich mee.

Gezien de hoge waarde van Bitcoin zijn er altijd mensen op zoek naar accounts om te hacken en de cryptomunten te stelen. 

Daarnaast staat de handel in cryptovaluta’s niet onder toezicht van een regelgevende Europese instantie. Dit is te danken aan het gedecentraliseerde karakter van de Bitcoin en bijbehorende blockchain.

Veilig beleggen in Bitcoin met een online account

Ook bij betrouwbare diensten is het belangrijk dat je een account goed beveiligt. Zorg ervoor dat je alleen in het account kunt via two-factor authentication. Via 2FA krijg je bijvoorbeeld een code op je telefoon om in te kunnen loggen en heeft een hacker niet genoeg aan een wachtwoord alleen.

Veilig Beleggen in Bitcoin met een wallet

Als je veel digitale munten in je bezit hebt, is het aan te raden om deze niet online te laten staan zonder een hele sterke beveiliging.

Als de beveiliging van een hele website gekraakt wordt, kan het zomaar zijn dat je munten verdwijnen uit je digitale wallet. Ook wanneer je het wachtwoord van je account vergeet, bestaat de kans dat je al je cryptovaluta kwijt raakt.

Als alternatief kun je een fysieke wallet kopen. Dat is bijvoorbeeld een soort USB-stick waar je de currency op zet. Deze kun je thuis opbergen waardoor je digitale munten altijd goed beveiligd zijn.

Beleggen in Bitcoin / Investeren in Bitcoin

Het uiteindelijk doel is natuurlijk om jouw Bitcoins op een dusdanige manier te verhandelen dat het winst oplevert. Kijk dus altijd wat een goed moment is om te kopen. Dit kan soms lastig zijn om in te schatten. Toch zijn er veel handige apps, zoals die van eToro, waar je veel nieuws en informatie kunt vinden. 

Beleggen in Bitcoin nieuws

Begin 2022 was er onrust in Oekraïne dat gezorgd heeft voor angst bij Bitcoin beleggers. Ze waren er bang voor dat dit effect zou hebben op het beleggen in Bitcoin.

Echter heeft de koers een normale daling en stijging doorgemaakt en blijft de koers waarschijnlijk op deze manier schommelen.

Bitcoin beleggers hebben er vertrouwen in dat de Bitcoin het goed blijft doen en uiteindelijk weer zal stijgen. Zij zien dat de vraag weer stijgt en er nieuwe Bitcoin investeerders bij komen.

Bitcoin meer waard dan Russische roebel

Door de onrust in Oekraïne zijn er sancties opgelegd aan Rusland door het westen. Door deze sancties is de roebel sterk in waarde gedaald.

Dit heeft ervoor gezorgd dat de Bitcoin meer waard is dan de Russische roebel. Bitcoin staan nu tussen de grote valuta.

Salarissen in Bitcoin

De vraag naar crypto salarissen is hard gegroeid. Steeds meer mensen vragen om uitbetaald te worden in Bitcoin. Onderzoek wijst uit dat het aantal mensen die betaald willen worden in crypto elke maand toeneemt met 10%.

Bitcoin is de populairste crypto wanneer het om uitbetaling van salarissen gaat. 63% van de mensen die hun salaris uitbetaald krijgen in crypto ontvangt dit in Bitcoin. Zo krijgen de burgemeester van Miami, de burgemeester van New York en een Belgische politicus al betaald in crypto.

Veelgestelde vragen

Je kan snel en gemakkelijk aan de slag met beleggen in Bitcoin door een account te openen bij een van de online brokers die bitcoin aanbiedt.

Wij raden aan om te beginnen met eToro, een betrouwbare broker waarbij je in veel cryptocurrency kan investeren, waaronder bitcoin.

Beleggen in Bitcoin doe je gemakkelijk aan de hand van een aantal stappen die we boven in het artikel uitleggen.

De Bitcoin kent een zeer volatiele koers. Dat betekent dat de koers soms erg hard stijgt en daalt in korte periodes.

Hierdoor kan de handel in Bitcoin zeer lucratief zijn, maar er dreigt ook een risico om veel geld te verliezen. De Bitcoin kent hoge pieken en diepe dalen.

De risico’s van beleggen in Bitcoin is dus dat je veel geld kan verliezen door een neerwaartse koers. Soms zijn er ogenschijnlijk willekeurige factoren van invloed op de koers van de Bitcoin, zoals tweets van Elon Musk.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je altijd veilig handelt in Bitcoin en deze veilig opslaat. Er zijn verschillende apparaatjes om de Bitcoin thuis op te kunnen slaan zodat je het niet op een online exchange of wallet hoeft te laten staan.

Veel mensen geloven dat Bitcoin in de toekomst relevant zal blijven vanwege de maximale capaciteit van 21 miljoen. Om deze reden wordt het (nog steeds) gezien als digitaal goud.

Miners zorgen ervoor dat blocks met transacties goedgekeurd worden en het netwerk up-to-date blijft. In ruil hiervoor krijgen zij nieuwe Bitcoins zodat het uit kan om hier apparatuur en energie voor te laten draaien.

Dit gaat nog even duren: pas rond het jaar 2140 zal de allerlaatse Bitcoin gemined worden. Zodra dit gebeurt zullen miners alleen aan de transactiekosten genoeg moeten verdienen om te blijven minen. Het idee is dat Bitcoin dan dusdanig veel waard is dat dit nog altijd uit kan.

Conclusie: Zelf Investeren in Bitcoin

Er zijn dus verschillende manieren om te beginnen met het investeren in Bitcoin. Zorg ervoor dat je altijd veilig handelt en op de hoogte bent van de risico’s. 

Van alle online brokers heeft eToro onze voorkeur voor het investeren in Bitcoin.

Investeren in Bitcoin met eToro?
Wil je eenvoudig beginnen met beleggen in Bitcoin? Open een account en begin vandaag!
TIP
Scroll naar boven