Home » crypto » bitcoin bot

Bitcoin Bot | Alles over Crypto Bots en de beste Bots om mee te traden

Starten met het traden van cryptocurrency door het inzetten van een bitcoin bot ofcrypto bot? Ontdek in dit artikel alle mogelijkheden.

Hoe kan ik beginnen met handelen met Bitcoin Bots?

Wil jij niet langer wachten en vandaag je eerste Bitcoin kopen? Maak snel een account aan bij Libertex via de groene knop hiernaast. 

Wat zijn Bitcoin Bot en Crypto Bots?

Met een Bitcoin bot en crypto bot kun je het handelen optimaliseren. Het woord ‘bot’ is een afkorting van ‘robot’. Het is een software dat een bepaalde handelsstrategie uitvoert. Een bot volgt de ingevoerde instructies om te handelen op de markt.

Een Bitcoin bot crypto bot handelt volgens voorgeprogrammeerde regels. Je kunt deze regels en instellingen zelf aanpassen, om op deze manier een zo groot mogelijk succes te behalen.

 

bitcoin bot

De keuzes die een bot maakt, ligt aan de regels en prijsontwikkelingen in de markt. Vaak kan een cryptobot zelf marktontwikkelingen (zoals de prijs, het volume, de tijd en de orders) volgen en zelfstandig handelen.

Hoe kan ik zelf beleggen met Crypto Bots?

Investeren in Bitcoin of andere cryptocurrency’s kan erg gemakkelijk via een online broker, dit is een soort tussenpersoon tussen jou en de financiële markt.

Hieronder leggen wij alles uit over hoe jij nou de juiste broker kunt vinden en daarnaast lichten wij een twee-tal betrouwbare brokers uit om de zoektocht nóg makkelijker te maken.

Stap 1: Kies een online broker

Wanneer je wilt gaan investeren in cryptocurrency’s, kun je dit het gemakkelijkst doen via een online broker. Een broker geeft je toegang tot allerlei internationale beurzen over de hele wereld. 

Naast crypto bieden veel brokers ook nog andere handelsproducten aan, zoals grondstoffen, ETF’s. CFD’s en indexen. Bekijk altijd vooraf wat voor kosten een broker berekent, bij de ene broker betaal je veel transactiekosten en bij de ander minder of zelfs helemaal niets.

Het is ook belangrijk dat je een broker vindt die aansluit bij jouw handelsstrategie. Ook is het belangrijk dat een broker door minimaal één toezichthouder gereguleerd wordt. In Nederland is dit meestal de AFM (Autoriteit Financiële Markten) of de DNB (De Nederlandsche Bank).

Omdat het beleggen erg populair is tegenwoordig bieden veel brokers naast alleen een website ook een mobiele app aan. Wil je meer weten over mobiel beleggen, lees dan ons artikel over de beste aandelen apps voor mobiel beleggen.

Ook mede door de populariteit van het beleggen is het tegenwoordig erg moeilijk om de juiste broker te vinden. Hieronder staan een aantal goede, geschikte brokers met daarbij enkele voor- en nadelen en de functies die het platform biedt.

Libertex

Libertex biedt een groot aanbod cryptocurrency aan die je als CFD kunt verhandelen. Dit betekent dat je hier niet de munt zelf koopt, maar wel speculeert op koerswijzigingen van de munt.

Je kunt als beginnende belegger bij Libertex gebruik maken van een gratis demo functie om te wennen aan het platform en de kneepjes van het vak beleggen te leren.

Je krijgt met deze demo functie virtueel geld die je op het platform op dezelfde manier kunt gebruiken als met een echt-geld account.

libertex bitcoin bot

Libertex bestaat al meer dan 20 jaar en is uitgebreid tot miljoenen klanten over meer dan 120 verschillende landen over de wereld. Libertex heeft een vestiging op Cyprus en staat onder toezicht van de Cypriotische toezichthouder Cyprus Securities and Exchange Commission (CySec) en is hiermee volgens de Europese regels gereguleerd. 

Je kunt naast cryptocurrencu’s Bij Libertex ook handelen in valuta, grondstoffen, aandelen, ETF’s meer handelsproducten.

Voor ervaren beleggers biedt eToro ook extra functies. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van één van ‘s werelds populairste online handelsplatformen: MetaTrader 4 en 5!

De software MetaTrader 4 biedt je nog meer mogelijkheden om te beleggen en je kunt nog beter bepaalde handelsproducten analyseren met een aantal handige tools.

Meer weten over Libertex? In onze review over Libertex vind je alle informatie. Direct beginnen? Maak dan gelijk gemakkelijk een account aan.

Capital.com

capital.com crypto beurs

Een andere broker waar je goed terecht kan voor de CFD-handel van cryptocurrency is Capital.com Deze relatief jonge broker groeit erg snel en wordt steeds populairder. 

Je kunt bij Capital.com naast cryptocurrency ook investeren in aandelen, ETF’s, valuta en grondstoffen. Zo kun je bij deze broker een divers portfolio opbouwen vol met verschillende producten. 

Capital.com heeft kantoren verspreid over meerdere landen in Europa en heeft ook licenties bij zowel de Britse toezichthouder FCA als de Cypriotische toezichthouder CySEC. 

Liever eerst meer lezen over Capital.com? Dat kan! Bekijk snel onze review over deze broker of begin meteen via de groene knop hiernaast! 

Bitvavo

crypto wallet bitvavo

Je kunt er ook voor kiezen om in plaats van CFD’s juist te investeren in de cryptocurrency zelf. Dit doe je bij een crypto exchange als Bitvavo. 

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange die in een paar jaar tijd erg gegroeid is. Ze voldoen aan alle regels die de Nederlandse toezichthouders op dit moment eisen aan een crypto exchange en je kunt dus redelijk veilig terecht op dit platform.

Bij Bitvavo kun je eenvoudig cryptocurrency als Bitcoin kopen door geld te storten via bijvoorbeeld iDeal. Je kunt de munten vervolgens op Bitvavo laten staan of zelf ergens een wallet aanmaken om de cryptocurrency te bewaren. 

Meer weten over deze Nederlandse crypto exchange? Lees dan onze Bitvavo review of ga meteen naar de website en maak een account aan!

Stap 2: Maak een account aan

Een account aanmaken bij een broker is erg eenvoudig. Dit proces verloopt bij bijna elke broker hetzelfde.

Wanneer je naar de website van Libertex gaat kun je gemakkelijk een account aanmaken met enkel je e-mailadres en wachtwoord.

Wanneer je dit hebt gedaan en je jouw e-mail hebt bevestigd kun je al gelijk aan de slag met je demo account om met virtueel geld het platform en mogelijkheden rondom CFD-handel uit te proberen.

Wil je beginnen met echt geld, moet je eerst een aantal stappen doorlopen. Je moet onder andere je identiteitsbewijs en bankrekening koppelen, daarnaast moet je een vragenlijst invullen waar jouw kennis over beleggen wordt getoetst en je aangeeft wat je plannen zijn met het account.

Stap 3: Geld op account zetten

Wanneer Libertex jouw verificatie heeft goedgekeurd heeft kun je aan de slag met je echte account. Geld doe je eenvoudig door middel van onder andere PayPal, iDeal, creditcard of bankoverschrijving.

Wanneer je jouw geld gestort hebt kun je beginnen met je eerste echte investering.

kies hoeveel je stort libertex
Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Zoek een geschikte cryptocurrency

bitcoin bot libertex
De verschillende Bitcoin markten op Libertex

Nadat je geld op je account hebt gezet kun je beginnen met je eerste investering.

Dit doe je eenvoudig door in de zoekbalk te zoeken naar je gewenste crypto. Hiernaast zie je de resultaten als je zoekt op Bitcoin

In de zoekbalk kun je er meteen voor kiezen om een transactie te openen. Je geeft Bij Libertex gemakkelijk aan voor welk bedrag je wilt investeren. Je kunt al vanaf €20,- een positie openen.

Omdat de handel volledig in CFD’s is kun je ervoor kiezen om een hefboom te gebruiken. Je kunt zo met €20,- een positie openen ter waarde van veel meer geld.

Je kunt daarnaast ook een winst/of verliesbeperking instellen. Je kunt hiermee een waarde aangeven waarbij de transactie gesloten moet worden en je zonder dat jij zelf die handeling moet doen. Zo voorkom je grote verliezen en pak je grote winsten.

Stap 5: Kies een crypto bot

Zoals eerder aangegeven gaat een investering doen Bij Libertex erg eenvoudig. Als je al weet in welke coin je wilt investeren, dan kun je de naam of ticker in de zoekbalk intypen en dan kom je direct op de ladingspagina.

Als je geautomatiseerd wil handelen kun je daarna op zoek naar een crypto bot. Lees meer over de verschillende bots in ons artikel over trading bots.

bitcoin bot libertex

Waarom een Bitcoin Bot gebruiken?

Een Bitcoin robot of crypto bot kan erg handig zijn om geautomatiseerd keuzes te maken. Een software, in tegenstelling tot een persoon, kent geen emoties en verslaving aan handelen, waardoor de Bitcoin robot keuzes zal maken die je zelf misschien niet zou hebben gemaakt.

Dit kan voordeliger uitpakken dan wanneer je emoties handelt. Een crypto trading bot kijkt immers voornamelijk naar feiten en analytische data.

Wanneer je geen tijd hebt om te handelen, of je hebt andere dingen te doen dat je de beurs niet in de gaten kunt houden is een Bitcoin bot crypto bot perfect, deze neemt het werk van je over. Je blijft op deze manier toch actief handelen, omdat je de robot het werk laat doen.

Dit is voornamelijk handig wanneer je geen daytrader wilt zijn. Met een Bitcoin bot crypto bot kun je nog een aardig portfolio opbouwen, ook als je zelf niet aan het handelen bent.

Enthousiast geworden over crypto trading en Bitcoin? Maak een account aan bij Libertex om vandaag nog te beginnen met investeren in Bitcoin.

Voor wie is een Bitcoin Bot geschikt?

Een crypto trading bot of Bitcoin bot is niet zomaar voor elke belegger een geschikte optie. Het is vooral voor ervaren beleggers die de markt kennen, weten wat er kan gebeuren met een investering en ook over cryptocurrency de nodige kennis hebben. 

Je zult namelijk zelf het een en ander moeten instellen aan regels. Om goede regels in te kunnen stellen moet je natuurlijk wel snappen welke regels er kunnen gaan werken voor je en wat deze regels voor een effect hebben bij de Bitcoin robot. 

Beginnende beleggers kunnen zich eventueel wel aansluiten bij andere ervaren beleggers die gebruik maken van een crypto trading bot of hun strategie delen met anderen. 

Tip: Wil jij liever zelf gaan beleggen in Bitcoin en alle keuzes in eigen hand hebben? Maak dan nu een account aan bij de CFD-broker Libertex

De voor- en nadelen van handelen met Bitcoin Bot

Voordelen – Een Bitcoin bot crypto bot heeft verschillende voordelen. Je hebt door dergelijke programma’s zelf bijna geen omkijk meer naar het handelen. 

Een ander voordeel is dat een Bitcoin bot crypto bot geen emoties kent, maar kijkt naar analytische data. Hiermee neemt het mogelijk betere beslissingen dan een mens. Het kan echter natuurlijk ook dat het een verkeerde beslissing maakt, waardoor je geld kwijtraakt.

Je handelt met een Bitcoin bot crypto bot sneller dan mensen. Op deze manier kunnen je winsten toenemen en kun je de verliezen beperken. Op deze manier ben je praktisch altijd online beschikbaar om te handelen.

Nadelen – Allereerst zijn Bitcoin bot crypto bots over het algemeen alleen voor ervaren traders. Als beginner is het niet gemakkelijk om een bot in te zetten en te hopen dat deze de juiste keuzes voor je maakt.

Een ander nadeel van een bot gebruiken op de cryptocurrency markt is dat de koersen van cryptocurrency erg volatiel zijn. Dit houdt in dat in een dag tijd sommige koersen enorm kunnen dalen of stijgen, als je alles aan de bots over laat kun je deze dagen missen en daarmee mogelijkheden missen of in één dag veel verliezen. 

Een Bitcoin trading bot heeft daarnaast als nadeel dat je er alleen Bitcoin mee kunt verhandelen. De Bitcoin robot is namelijk alleen geprogrammeerd voor deze munt, als je tegelijkertijd in andere munten wilt investeren moet je een crypto bot kiezen. 

Wil je eerst nog even oefenen met traden voordat je begint met een Crypto Bot? Wij raden iedereen aan om eerst te beginnen met een demo account bij een broker.

Tips voordat je begint met Bitcoin Bot

Beginnen met een Bitcoin trading bot of crypto bot is dus niet zomaar voor iedereen verstandig, er zijn een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten. Hieronder vind je een aantal tips die je zeker moet volgen als je wilt gaan beginnen met een Bitcoin Bot. 

Alles draait om kennis

Zorg ervoor dat je genoeg kennis in huis hebt over beleggen, maar ook zeker over cryptocurrency. Het is een markt met zeer volatiele koersen en in de paar jaar dat de markt bestaat is er al veel gebeurd rondom de digitale munten. 

Door voldoende kennis te hebben over de markt van cryptocurrency en hoe je het best kunt beleggen kun je goede regels meegeven aan de Bitcoin bot. Uiteindelijk volgt de bot de regels die jij opgesteld hebt, als je dit zomaar gedaan hebt zonder kennis zal de Bitcoin bot ook slechte beslissingen gewoon uitvoeren. 

Blijf kritisch op je strategie

Je kunt altijd de strategie die jij meegeeft aan een Bitcoin bot veranderen. Blijf altijd kritisch op de regels die je in hebt gesteld en de daarbij horende strategie, zo kun je uiteindelijk nog meer rendement behalen. 

Het is niet zo dat je een goede strategie niet kan laten staan, maar de cryptocurrency markt ontwikkeld zich nog altijd in hoog tempo.

Trading met Bitcoin in het Libertex platform

Het kan dus zomaar zijn dat er andere munten interessant zijn of er ontwikkelingen aankomen bij een bepaalde munt waar je op in wilt spelen. 

Kies de best crypto trading bot die bij jou past

Zorg dat je vooraf weet welke strategie je wilt gaan volgen en wat je daarvoor nodig hebt. Door te weten welke regels je wilt gaan gebruiken in je bitcoin bot of je crypto bot kun je meteen een goede keuze maken en kiezen voor de best crypto trading bot op de markt.

Kijk naast de mogelijkheden voor het aanmaken van regels ook naar de crypto exchanges waar je deze bitcoin bot of crypto trading bot op in kan zetten. Zo weet je ook meteen in welke munten je kunt investeren, niet elke crypto exchange heeft immers alle cryptocurrency in het aanbod. 

Wil jij liever zelf Bitcoin kopen? Lees dan snel hoe dat moet in ons artikel of kijk eerst naar de huidige Bitcoin koers

Ben je klaar om deze tips toe te passen in de praktijk? Maak snel een account aan bij Libertex zodat je meteen kan beginnen met crypto bot trading!

Veelgestelde vragen

Een Bitcoin bot of crypto bot helpt jou met je investeringen in Bitcoin en andere cryptocurrency door automatisch voor jouw Bitcoin te kopen en verkopen. Op deze manier hoef je zelf niet altijd bezig te zijn met de Bitcoin koers en kun je toch winst maken op het handelen in cryptocurrency.

Een Bitcoin Bot werkt niet magisch zonder enige aansturing, je zult de Bitcoin Bot kaders mee moeten geven wanneer ze moeten kopen of juist moeten verkopen. De Bitcoin Bot volgt de door jouw ingevulde cijfers en probeert op basis daarvan de beste investeringen te doen. 

Er zijn enorme verschillen tussen Bitcoin trading bots die voor consumenten beschikbaar zijn. De ene crypto bot werkt volledig in de cloud terwijl je bij andere Bitcoin bots juist software moet installeren. Daarnaast verschilt het ook per Bitcoin bot op welke crypto exchange je de bot kan gebruiken. 

Om gebruik te maken van de best crypto trading bot moet je op zoek gaan naar een crypto trading bot met lage kosten, veel mogelijkheden qua crypto exchanges en een bot waarbij je zelf zoveel mogelijk aan kan geven wat de bot voor je moet gaan doen. 

Bitcoin Bot: Conclusie

Een Bitcoin trading bot of crypto trading bot kan een uitstekende oplossing zijn als je graag in cryptocurrency wilt beleggen, maar hier niet elke dag mee bezig wilt zijn. Door een Bitcoin trading bot goed in te stellen worden automatisch de beslissingen genomen die jij de bot hebt ingegeven. 

Voor beginnende beleggers is het niet aan te raden om uit het niets te beginnen met een crypto trading bot. Je moet verstand hebben van de regels die je in kunt stellen en goed weten wat er gebeurt met cryptocurreny investeringen. 

Voor veel beleggers is het dan ook een beter idee om toch zelf te beginnen met beleggen in Bitcoin of andere cryptocurrency. Via een online broker als Libertex kun je eenvoudig zelf online beleggen in cryptocurrency. 

Liever beginnen met zelf in Bitcoin beleggen?
Maak dan nu een account aan bij Libertex en je kunt vandaag nog beginnen!
TIP
Scroll naar top