Dex Crypto – Top DEX Crypto op dit moment

Eén van de belangrijkste kenmerken van cryptocurrency is dat de munten decentraal zijn; dat houdt in dat er niet één partij is die de macht over de munt heeft en keuzes kan maken. Het aanschaffen van deze munten doe je bij een DEX Crypto. 

Lees in dit artikel alles over Crypto DEX en leer hoe je zelf kan beginnen bij een DEX Crypto exchange!

Zelf beginnen bij DEX Crypto in 4 stappen

Begin ook met een decentrale exchange en koop je eerste DEX Crypto coin. Onze tip voor 2024? Loterijplatform Lucky Block! 

Wat is een DEX Crypto? (Decentralized Exchange)

Eén van de gedachtes achter de invoering van cryptomunten zoals Bitcoin, is dat we daarmee niet afhankelijk zijn van centrale autoriteiten. Als cryptoliefhebber weet je dat de betaling direct van wallet naar wallet gaat zonder tussenkomst van bijvoorbeeld een bank.

Dit heeft voordelen, zoals meer anonimiteit en het onvermogen van een autoriteit om zomaar beslag te leggen op je tegoeden. Ook biedt investeren bij Dexes crypto je interessante mogelijkheden.

Een centrale cryptobeurs heeft als groot nadeel dat deze door de overheid gecontroleerd kan worden en ook steeds meer gecontroleerd wordt. En als de beurs wordt gehackt, ben jij je tegoed kwijt. Dit is aan de andere kant natuurlijk ook een voordeel, want exchanges wapenen zich steeds beter tegen dergelijke hacks.

Profiteer van de voordelen van Top DEX Crypto PancakeSwap bij Lucky Block

Beste DEX Crypto Coins: DeFi Coin en Lucky Block

De cryptomunt DeFi Coin is een munt met een decentrale exchange waar je allerlei munten met elkaar kan verhandelen zonder tussenkomst van een centrale partij. Het maakt banken als het ware overbodig als iedereen deze munt zou gebruiken. 

Je koopt DeFi Coin het gemakkelijkst bij Bitmart. Daarna kun je de munten verhandelen bij de website van DeFi Coin zelf en de munten omwisselen voor andere coins of gebruiken in een staking of farming pool. 

Eén van de nieuwere en veelbelovende crypto is Lucky Block. Lucky Block is gebaseerd op de Binance Smart Chain en ontwikkelt daar een eigen platform en app voor gebruikers.

Het bouwt dus hard aan een gaming-applicatie dat gericht is op online kansspelen en een wereldwijde, gedecentraliseerde loterij.

Lucky Block werd begin 2024 gelanceerd via Crypto DEX Exchange PancakeSwap, en was daar direct een groot succes. De munt bereikte zelfs als snelste crypto ooit een marktwaarde van meer dan een miljard en staat al weken in de top-5 van best crypto DEX munten. Ook jij kunt eenvoudig Lucky Block kopen via PancakeSwap!

Lucky Block kopen via een Crypto DEX Exchange

Wil jij ook vroeg profiteren door te investeren in Lucky Block? Volg dan deze 3 stappen en begin met investeren!

Gratis een digitale wallet installeren: in jouw digitale wallet kun jij je cryptomunten opslaan. Een digitale wallet kun je vaak gratis downloaden. Wij raden de wallets MetaMask of Trust Wallet aan wanneer je Lucky Block wil kopen.

Koop BNB (Binance Coin) bij eToro: met de Binance Coin kun je Lucky Block koppen door te ruilen. Bij eToro kun je de Binance Coin kopen. Stuur ze daarna naar je wallet en ruil ze voor Lucky Block crypto.

Verbind de wallet met PancakeSwap Crypto DEX Exchange en swap Lucky Block: je kunt je wallet met de website van PancakeSwap linken door op de knop connect wallet te klikken. Ga naar de website van Lucky Block en ga naar de Lucky Block pagina. Je kunt deze daar ruilen voor Binance Coin!

Profiteer van de voordelen van Lucky Block

Hoe werkt een DEX Crypto?

Een gedecentraliseerde cryptobeurs, of DEX crypto, werkte door middel van algoritmes, die door de aangesloten computers van een blockchain uit worden gevoerd. Het systeem hiervan verschilt per DEX crypto . Veel Dexes crypto zijn gebaseerd op automatic market making, of AMM. 

Deze AMM crypto DEX werkt met zogeheten pools van cryptomunten. Deze werken eigenlijk heel simpel en elegant. Andere DEXes crypto volgen de traditionele orderbook methode van aandelenbeurzen.

Gebruik nu DEX Crypto Exchange Pancakeswap en investeer in Lucky Block of andere tokens

DEX Crypto zijn handig - zo begin je zelf bij een Top DEX Crypto

Overheden maken het steeds moeilijker om vrij over je crypto te kunnen beschikken. Zo zijn er tegenwoordig steeds ingrijpender KYC (know your customer) procedures, waardoor het lastiger wordt om je crypto te verplaatsen van een erkende ruilbeurs naar je eigen crypto wallet. Maar gelukkig is het nog steeds mogelijk. En staat je crypto eenmaal op je eigen wallet, dan kan je daar ook vrij over beschikken. En bijvoorbeeld via PancakeSwap onze favoriete crypto te kopen: Lucky Block.

Stap 1: Kies een online broker en begin met DEX Crypto

De eerste stap om deze bij velen favoriete crypto, Lucky Block, te kopen gaat vrij gemakkelijk, namelijk het aanmaken van een account bij een online broker. Hiervoor raden wij eToro aan. 

Meld je aan bij eToro met je naam, e-mailadres en wachtwoord. Hierna krijg je een bevestigingsmail binnen. Klik vervolgens op de link in de mail. Gelukt, je hebt nu een account bij eToro.

DeFi Swap

De cryptomunt DeFi Coin heeft een eigen decentrale exchange gelanceerd. Op DeFi Swap kun je niet alleen tokens en cryptomunten tegen elkaar wisselen, er zijn ook een aantal handige manieren om te verdienen aan de crypto die je in bezit hebt.

Koppel jouw wallet met DeFi Swap en maak gebruik van de vele mogelijkheden van deze DEX

eToro

eToro is de perfecte broker voor de beginnende belegger. Dit komt door de handige trading tools die zij aanbieden en de klantvriendelijkheid.

Bij eToro kun je gebruik maken van een gratis demo account, copytrading tool en diverse functies om te investeren. 

Wij willen eToro gebruiken voor het kopen van crypto als Binance Coin, die je kunt gebruiken om bij een Crypto DEX als PancakeSwap te investeren in diverse nieuwe crypto coins.

Een voordeel van eToro is dat je met een laag bedrag kunt beginnen. Dit is $50 (ongeveer €42 euro). Over de handel in aandelen en ETF’s betaal je 0% commissiekosten, en over crypto slechts een klein percentage.

Je kunt bij eToro ook handelen in diverse andere producten. Naast crypto, aandelen en ETF’s zijn dit bijvoorbeeld diverse indexen, CFD’s, grondstoffen en forex. Dit alles gaat eenvoudig en gebruiksvriendelijk, waardoor eToro onze tip voor een online broker is mocht je deze nodig hebben.

Bekijk de mogelijkheden van eToro en start een gratis handelsaccount bij deze online broker.

Stap 2: Maak account​ voor DEX Crypto handelen

Bij de tweede stap moet je de KYC, know your customer, procedure doorlopen. Dit is helaas wat lastiger, maar op zich best wel goed te doen. Zorg dat je je paspoort of je andere identiteitsbewijs klaar hebt liggen. 

Deze stap moet je doorlopen in samenwerking met een speciale app op je telefoon. Hierbij moet je een selfie van je gezicht maken, en een foto van je paspoort. Is dit allemaal gelukt, en heeft de KYC procedure je erkend, dan ben je nu officieel in staat om te beleggen op eToro.

Stap 3: Geld of crypto storten

Een van de dingen die je nu kan doen, is de derde stap, geld storten. eToro kent verschillende betaalmethodes, waaronder in Nederland heel bekende methodes zoals iDeal, PayPal en bankoverschrijving. 

Geld bijstorten is gratis, maar je geld wordt omgewisseld in Amerikaanse dollars. Dit kun je gewoon omzetten naar crypto of weer opnemen in euro’s.

Hierna verzend je de crypto naar je wallet die je gebruikt voor PancakeSwap. Een goede hiervoor is de MetaMask PancakeSwap wallet. Als je al crypto hebt kun je deze stap ook direct uitvoeren zonder eToro en KYC.

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Zoek een geschikt product

Binance Coin (BNB) bij eToro

Bij de vierde stap moet je een geschikte crypto kopen om voor PancakeSwap te kunnen gebruiken. PancakeSwap is gebaseerd op Binance Smart Chain, waarmee de BNB (Binance token) het meest geschikt is om te beginnen te handelen op PancakeSwap.

Het kopen van BNB is makkelijk op eToro. Tik BNB in het zoekvenster. Als het goed is zie je nu het BNB token venster verschijnen. 

Hier klik je rechtsboven op de blauwe knop Handelen. Vervolgens koop je de hoeveelheid crypto, die je wilt hebben. De minimale investering is 60 dollar.

Stap 5: Koop de Crypto Dex geschikte coin

De volgende stap is het kopen van de coin die geschikt is voor de best DEX crypto exchanges. Koop de coin, verstuur deze naar je wallet en koppel deze aan PancakeSwap om te ruilen voor de coins bij de DEX.

Begin ook bij DEX Crypto en koop alvast je eerste cryptomunten bij eToro!

Stap 6: Aanmelden PancakeSwap en wallet koppelen

De zesde en laatste stap is je aanmelden bij pancakeswap en je wallet koppelen. Dat kan bij de site Pancakeswap.finance. Heb je nog geen wallet, dan kan je deze downloaden. Een goede wallet is bijvoorbeeld MetaMask of Trust Wallet. Heb je je wallet gekoppeld? Dan kan je nu handelen in bijvoorbeeld Lucky Block.

Meld je nu aan bij Lucky Block en koppel je wallet in 2 minuten

Wat is de Top Dex Crypto / Beste DEX Crypto Exchange

Best DEX Crypto Exchange: PancakeSwap

Pancakeswap is niet voor niets de grootste en ook de populairste crypto DEX. Meer dan 1 miljoen mensen handelen via de Pancake Swap en er zijn meer dan 4000 verschillende coins te verhandelen.

De interface ziet er een beetje cartoonesk uit, maar daarachter gaat een slim systeem schuil, waarop meer dan vierduizend crypto’s worden verhandeld. En met een miljard euro omzet per dag, is dit een enorme exchange.

Het beste nieuws is natuurlijk dat er Lucky Block te verkrijgen is. Dat is een crypto, waarmee je loterijen kan vervangen. Onder de bezitters van deze crypto worden namelijk elke dag loterijen gehouden. Als je niet mee wil doen met een loterij, ontvang je een beetje rente op je ingezette Lucky Block.

Maar behalve Lucky Block zijn er nog veel meer crypto’s te krijgen. Het is niet erg moeilijk om een crypto te listen op Pancake Swap, waardoor er ook veel van de minder bekende crypto’s te krijgen zijn. Soms zitten daar grappige of op een andere manier interessante juweeltjes tussen, naast natuurlijk de nodige onzin.

Nu beginnen met Lucky Block

Top 3 DEX Crypto Coins om te kopen

1. Lucky Block

Een interessante crypto om in de gaten te houden is, je zag het al, Lucky Block

We denken dat deze crypto een lot uit de loterij is, omdat je maar één keer je geld hoeft in te leggen om elke dag kans te maken op een hoofdprijs. Dat is natuurlijk veel leuker van de Staatsloterij, en het mooie is dat het niet onder de regels van de loterij valt.

Dus als jij de prijs wint, hoef je geen kansspelbelasting te betalen. En als je je op safe wilt spelen, doe je een dag niet mee aan de loterij. Dan krijg je een klein percentage uitgekeerd als rente volgens het staking principe. We denken dat dit leuke concept heel populair gaat worden onder cryptoliefhebbers.

Deze crypto is nog niet te krijgen op grote crypto exchanges, dus als jij er nu mee aan de haal gaat, win jij misschien wel de hoofdprijs! Want deze crypto belooft loterijspellen gegarandeerd eerlijk te maken. Lucky Block kopen kan op dit moment via PancakeSwap!

Begin met Lucky Block

2. FTX Token (FTT)

Een snelgroeiende cryptobeurs is FTX. De token van deze cryptobeurs is FTT. Crypto kenners denken dat deze token heel veel waard gaat worden in 2024, omdat het bedrijf achter deze token flinke uitbreidingsplannen heeft en ook snel groeit. 

FTX wil namelijk niet alleen in crypto’s kan handelen, maar ook in aandelen. Daarmee wordt het natuurlijk een enorme markt opengebroken.

Waarnemers denken dat dit bedrijf een echte disruptor is van bestaande markten, en daarmee veel groeipotentieel heeft. Je kan dit token in feite zien als een vorm van aandeel of obligatie, waarmee je als het ware belegt in een succesvol bedrijf.

Maak gratis een account aan bij eToro en koop FTX Token

3. Arcane Token (ARCANE)

Deze crypto is erg jong. Hij is gelanceerd in november 2021. In minder dan een maand bereikte ARCANE een marktkapitalisatie van meer dan een miljoen dollar, en omdat er nog steeds tokens verbrand worden, zal er mogelijk een stevige koersstijging volgen. Dat maakt ARCANE een heel interessante DEX crypto coin.

Op zoek naar een andere exchange? Lees hier meer over de Altcoin Exchange!

Begin bij eToro en koop DEX crypto coins

Voordelen en nadelen van DEX Crypto

De crypto DEX heeft twee voordelen. Het eerste voordeel is dat een gedecentraliseerde crypto exchange, of crypto DEX, vaak veel voordeliger kan werken en lagere marges heeft dan een standaard ruilbeurs. 

Het tweede voordeel is dat de DEX crypto exchange niet door een centrale autoriteit kan worden stilgelegd, waar dat bijvoorbeeld met een bank of met een centrale crypto exchange wel kan.

Dat betekent wel dat je niet rechtstreeks met euro’s op een DEX crypto kan handelen. Want een DEX crypto kan per definitie niet aan de KYC regels die tegenwoordig voor banken gelden voldoen. 

Je moet eerst op een centrale exchange je crypto’s kopen, waarmee je op een crypto DEX kan handelen. Ook is een crypto DEX door de anonimiteit vatbaarder voor frauduleuze handelspraktijken, zoals wash trading en pump & dumps.

Veelgestelde vragen

Kleinere crypto traders, bijna iedereen dus, hebben het meest aan de top DEX crypto Pancake Swap. Ben je een grote crypto whale met een paar miljoen, dan heb je meer aan de orderboek gebaseerde dYdX. Ben je een kleinere trader die de interface van Pancake Swap irritant vindt, en wil je alleen grote coins handelen, dan is wellicht Uniswap wat voor je of kun je kijken bij broker eToro.

DEX crypto staat voor decentralized finance in de cryptowereld. Dit houdt in dat de exchange waarbij je handelt, en de munten die je koopt, niet worden gecontroleerd door een financiële autoriteit zoals een bank of overheid en dat je deze zonder inmening van hen kunt verhandelen.

De beste DEX crypto coin om op dit moment te kopen is in onze ogen Lucky Block. Bij de bekendste DEX crypto exchange PancakeSwap staat deze coin al geruime tijd in de top-5 door de goede prestaties. Voor komend jaar ligt er een uitgebreide roadmap met plannen klaar, en er wordt actief en succesvol een marketing campagne uitgerold in diverse landen waardoor het aantal holders sterk stijgt.

De belangrijkste twee crypto DEX types zijn automatic market making (AMM) en de oudere order books. AMM werkt met liquidity pools. Order books werken met koop- en verkoopopdrachten.

Voor kleinere koop- en verkoopopdrachten, tot ongeveer 1% van het volume van de pool, werken de liquidity pools van AMM veel beter. Wordt dit meer, dan neemt de “slippage” toe: de koers wordt direct beïnvloed door je order. Voor grote volumes werken order books daarom beter.

De grootste drie top DEX crypto beurzen zijn Pancakeswap, dYdX en Uniswap.

DEX Crypto: Conclusie

De crypto DEX is een vrij nieuwe ontwikkeling, maar eigenlijk een logisch gevolg van de filosofie achter bitcoin en decentralized finance (defi). Een DEX crypto kent geen centraal toezicht. Dat maakt de DEX crypto vatbaarder voor koersmanipulatie, maar minder vatbaar voor overheidsingrijpen.

Voordeel van de DEX crypto zijn de duizenden coins, anonimiteit en ontbreken van omslachtige KYC procedures. Nadeel is dat je crypto nodig hebt om er op te kunnen handelen. 

Deze moet je elders aanschaffen, of minen en vesturen naar je MetaMask of Trust Wallet die je koppelt aan PancakeSwap. Veelbelovende nieuwe coins zie je vaak als eerste op een crypto DEX. Daarom zijn ze toch zeer de moeite waard.

Scroll naar boven