Augur Coin Kopen | Een cryptomunt om mee te voorspellen en gokken

Een munt die gebruikt wordt voor gokken? Naast Augur Coin kopen kun je deze ook inzetten voor bets. In dit artikel geven we een verhelderende uitleg over de Augur Coin, zodat je Augur kopen kan zonder verder te hoeven zoeken naar de juiste informatie over de coin.

Ook geïnteresseerd in Augur Coin kopen? Wellicht nog nooit eerder van Augur Coin gehoord en voornamelijk geïnteresseerd in de koers en wat de cryptomunt inhoudt? Lees snel verder hoe ook jij kan investeren in Augur Coin!

bij de betrouwbare broker eToro!

Augur Coin Kopen - stappenplan

Direct Augur Coin kopen? Klik op de groene knop hiernaast en investeer vandaag nog in Augur!

Het kopen van cryptocurrency was ooit een nieuw idee, waar veel mensen nog aan moesten wennen. Inmiddels wordt het echter door vele mensen gedaan; jong en oud, ervaren en beginnend.

Daarbij komt kijken dat het aanbod aan cryptocurrency ook steeds meer toeneemt. Een van deze cryptocurrency is de Augur Coin, dat in 2015 is ontstaan.

Wie Augur Coin kopen wil, komt waarschijnlijk voor een geheel nieuwe vorm van handelen staan, waarbij je op meer biedt dan alleen aandelen, namelijk op voorspellingen. Dat klinkt allemaal vreemd, maar voor je met Augur coin kopen begint, is het erg belangrijk je eerst goed in te lezen.

Want wat is Augur eigenlijk, en is er nog iets wat het bijzonder maakt, of komt hij erg overeen met de andere cryptocurrency die de markt biedt? In dit artikel proberen we een duidelijk beeld te scheppen van deze munt, als een soort persoonlijke Augur wiki die je vrij kunt gebruiken wanneer je wil!

Wat is Augur Coin?

Voordat je begin met Augur Coin kopen is het verstandig om de oorsprong van de munt te begrijpen.

Augur Coin ontstond als project in 2014, opgericht door Jack Peterson en Joey Krug, wat in 2015 resulteerde in hun eerste smart contract, met hun uiteindelijke beta-versierelease in 2016.

Hoe werkt de Augur Coin?

Augur is gebaseerd op de Ethereum-blockchain en werkt met het doel een gedecentraliseerde marktplaats te bieden voor voorspellingen van toekomstige gebeurtenissen. De gebruikers controleren de markt door te wedden op in hoeverre het waarschijnlijk is dat een bepaalde gebeurtenis zich daadwerkelijk voordoet, oftewel ‘Wisdom of the Crowd’.

Hoe werkt dit? Wel, je kunt het een beetje vergelijken met gokplatforms als Toto; je kunt als gebruiker je eigen voorspellingmarkt maken – zoals wie er bijvoorbeeld de nieuwe president wordt, of wat de uitslag van een bepaalde wedstrijd zal zijn – waarop anderen kunnen weden of je voorspelling uitkomt of niet.

Iedereen kan hieraan meedoen en mag een voorspellingsmarkt creëren. De maker hiervan dient te zorgen voor de liquiditeit van de aandelen en de nodige financiering.

Wat je hiervoor terugkrijgt, is een percentage van de gegenereerde vergoedingen. Je hebt namelijk de mogelijkheid aandelen te kopen en verkopen die betrekking hebben tot de voorspelde gebeurtenis.

Omdat de gebruikers Augur coins kopen en inzetten, gepaard met een voorspelling over de geuite statement, wordt er een evenwicht bereikt dat de waarschijnlijke uitkomst weergeeft van de voorspelling.

Geïnteresseerd in Augur Coin kopen? Maak je account aan bij eToro!

Hoe kan ik Augur Coin Kopen?

Cryptomunten kopen is tegenwoordig erg eenvoudig en er wordt wereldwijd gehandeld op de markt. Om dit ook te kunnen, heb je een online broker nodig.

Dit geldt ook als je Augur Coin kopen wil, al wordt het over het algemeen verhandeld met andere cryptomunten, zoals Bitcoin of Ether. Anders dan andere cryptomunten, kan Augur echter niet gemined worden.

Hoe dit moet, leggen we hier stapsgewijs voor je uit. Het is niet lastig en na een korte uitleg, heb je dit eenvoudig zelf voor elkaar.

Stap 1: Kies een broker

Om cryptomunten te kopen die je met Augur Coin kan verhandelen, dien je eerst een broker uit te kiezen die past bij jouw handelsstijl. Cryptocurrency wordt steeds populairder, dus de hoeveelheid brokers blijft ook alsmaar toenemen.

Dit maakt het soms lastig om de online broker uit te kiezen die bij jou past. Hier zullen we enkele voorbeelden noemen van online brokers, maar de mogelijkheden zijn natuurlijk enorm.

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Coinbase bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€2.00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)vanaf 0,01%vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)10 USDC€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale HefboomGeen100:1100:1100:130:1
Valutaparen3100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenGeenVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten1%Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
OnderhoudskostenGeen€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

eToro

etoro logo

eToro is hét sociale handelsplatform, waardoor je kunt communiceren met andere beleggers. Zo zie je de inzichten van andere gebruikers en kun je dit meenemen in je eigen investeringsgedrag.

eToro is vooral interessant voor de beginnende belegger. Het biedt een gebruiksvriendelijk interface met handige tools voor beginners. Zo kun je met de CopyTrading functie portfolio’s van ervaren beleggers inzien en zelfs volledig kopiëren.

Als je nog niet helemaal comfortabel bent met het beleggen met echt geld, dan kun je eerst beginnen met een demo account. Deze is gratis en hiermee kun je met virtueel vermogen risicoloos beleggen. Ben je vervolgens comfortabel met het platform en beleggen, dan kun je kiezen om te beginnen met echt geld.

Je kunt al vanaf $50 (€42) minimale inleg beginnen met beleggen, zo houd je het risico laag en kun je langzaam opbouwen. Je kunt naast crypto kopen ook beleggen in aandelen, ETF’s, indexen en grondstoffen.

Qua regulering zit het ook goed met eToro: het handelsplatform wordt gereguleerd door de CySec en de FCA en het heeft toestemming van DNB om een platform aan te bieden voorhet handelen in cryptocurrency’s in Nederland.

Maak vandaag nog gratis een account aan en kom er zelf achter waarom eToro onze favoriete broker is!

Capital.com

capital

Een andere CFD-broker met een groot aanbod cryptocurrencies is Capital.com. Deze broker bestaat nog maar een paar jaar, maar is in korte tijd erg populair geworden. 

Inmiddels heeft Capital.com kantoren verspreid over heel Europa, zo heeft het een kantoor op Cyprus, in Engeland en Wit-Rusland. Ze hebben dan ook een licentie bij zowel de Cypriotische toezichthouder CySEC als de Britse toezichthouder FCA

Eerst meer lezen over de broker Capital.com? Bekijk dan ook eens onze review over deze broker of ga meteen naar de website en maak een account aan!

Libertex

Libertex is gespecialiseerd in het verhandelen van CFD’s, wat het erg geschikt maakt om cryptomunten mee te kopen die je kunt ruilen met Augur Coins.

Libertex is als broker erg geschikt wanneer je de risico’s van beleggen in CFD’s goed kent en begrijpt, en ook wet hoe je deze kennis kan toepassen bij je beleggingsstrategieën.

Ook minder ervaren beleggers kunnen echter goed bij Libertex terecht. Bij Libertex kan je bijvoorbeeld gebruik maken van een gratis demo-account, dat eenvoudig te gebruiken is om te oefenen met handelen en beleggen, zonder er echt geld voor in te hoeven zetten.

Genoeg geoefend en klaar om met echt geld te beleggen? Met slechts €100,- aan minimum-inleg, kan je gelijk beginnen. Tot slot biedt Libertex een uitgebreid assortiment aan analysetools, zoals MetaTrader4, waarmee je verscheidene analyses kunt uitvoeren, zowel op technisch als op markt-aspect.

Geïnteresseerd in Libertex? Lees onze review of maak direct een account aan bij Libertex!

Stap 2: Open een account

Wanneer je een broker hebt gekozen, is het tijd om een account aan te maken. Bij de meeste brokers is dit erg eenvoudig, maar we zullen voor onze uitleg eToro als voorbeeld nemen.

Nadat je op de aanmeld-knop geklikt hebt, voer je je gegevens in en geef je je e-mailadres op om te gebruiken voor het beleggen. Op dit e-mailadres zal je eerst nog een verificatiemail krijgen, die je vervolgens aanklikt om je account te activeren.

Een account aanmaken bij eToro gaat eenvoudig en snel

Stap 3: Stort geld op je account

Vervolgens is het tijd om je geld op je account te storten. Hiervoor is het belangrijk dat je je identiteit aantoont om fraude te voorkomen.

Dit doe je door je identiteitsbewijs te uploaden. Dit is belangrijk, want zonder kan je geen geld storten en dus ook niet beginnen met beleggen.

Het geld storten zelf gaat heel eenvoudig en je kunt het met verschillende betaalwijzen bewerkstelligen: denk hierbij aan bijvoorbeeld iDeal of bankoverschrijving, maar ook PayPal of creditcard.

Geld storten is geheel gratis. Echter, let er wel op dat je minstens $50 (€42) moet hebben om te kunnen beginnen met beleggen.

etoro betaalvenster augur coin

Het minimale stortbedrag bij eToro is slechts €42!

Stap 4: Begin met Augur Coin Kopen

Je geld is gestort, dus nu is het tijd voor het echte werk! Je kunt beginnen met je Augur Coin kopen.

Omdat het kopen van Augur niet zomaar bij elke broker kan, koopt men vaak andere cryptomunten die je kan gebruiken om te ruilen met Augur, zoals Bitcoin.

Gelukkig zijn alle cryptomunten makkelijk te vinden bij eToro. Hun aanbod is daarnaast erg groot en via hun zoekbalk kan je gelijk vinden waar je naar op zoek bent.

Naast het kopen van cryptomunten, kan je bij eToro ook de koersen bekijken en met de hulp van handige tools, zelf analyseren.

Stap 5: Bewaar je Augur Coin

Augur Coin kopen werkt misschien niet bij elke broker, maar zoals elke cryptomunt dien je ze te bewaren in een wallet. Deze kan zowel online als offline zijn, afhankelijk van je eigen preferenties.

Een voorbeeld om eerst een Ether-wallet te openen waar je je REM-munten in kan opslaan. Hier kan je vervolgens de munt voor Ether verhandelen op een beurs waar het handelen van reputatie-munten toegestaan is.

Vervolgens wordt je Augur Coin naar je Ether-wallet overgebracht, waarmee je vrij bent om te handelen. Ook kan je dan je eigen voorspellingsmarkt creëren. 
 
Let er wel op dat de meeste Augur-wallets activeringskosten vereisen, alvorens je de wallet ook daadwerkelijk gebruiken kunt. Deze zijn meestal 20 REP.
 
augur coin kopen platform

Voor je Augur Coin kopen kunt, dien je een wallet te koppelen

Stap 6: Handelen in REM: verkoop je Augur Coin

Nu luidt de vraag natuurlijk: hoe kan ik niet alleen Augur Coin kopen, maar ook hoe kan ik in Augur handelen?

Een event-share verhandel je door eerst je aandelen waarbij het bedrag dat aangehouden wordt te kopen. De aandelen hebben een waarde tussen de 0 en 1 Ethereum, en je kan ze kopen wanneer je zeker weet dat je voorspelling daadwerkelijk plaats zal vinden.

Als de prijs waarvoor je het aandeel koopt hoog is, is de kans dat de voorspelling uit zal komen, nagenoeg altijd groot zijn. Gebruikers kunnen hierbij winst genereren door deze aandelen toch voor een prijs te kopen die aan de lage kant is, maar ze voor een hoge prijs door te verhandelen zodra de koers weer hoger wordt.

augur coin kopen

Als de markt bijvoorbeeld sluit en je hebt je aandelen nog, dan kan je extra REP-coins verdienen wanneer jouw voorspelling uitgekomen is.

Waarom Augur Coin Kopen?

Zoals eerder vermeld, is Augur Coin kopen mogelijk zoals bij elke andere cryptomunt, maar is het daarentegen níet mogelijk om deze te minen. Hoe Augur namelijk werkt, ligt iets anders.

augur coin kopen

De ontwikkelaars van Augur hebben namelijk een vaste hoeveelheid coins gemaakt. Momenteel zijn er 11 miljoen REP-coins, en de bedoeling is dat dit ook zo zal blijven.

Het idee is namelijk dat het aanbod nooit zal stijgen, terwijl de vraag kan blijven veranderen. De gebruikers van Augur Coin kunnen hierdoor gebruik maken van de schaarste van de munt.

Dat houdt in dat de vraag naar Augur zal stijgen als de Augur Coin populairder wordt. En dit leidt weer tot stijging van de waarde.

Maar is Augur kopen dan niet voornamelijk een bron van inkomsten voorspellingsmarkt-makers? Dat valt reuze mee.

Augur maakt namelijk gebruik van het concept ‘Wisdom of crowds’. Deze term hebben we al eerder benoemd, maar nog niet helemaal uitgelegd.

Het idee van ‘Wisdom of crowds’ is gebaseerd op het idee je een veel nauwkeuriger antwoord krijgt op een vraag wanneer je deze stelt aan een grote groep mensen, dan wanneer een enkele deskundige zijn visie op het vraagstuk deelt. Dit houdt in dat je Augur technisch gezien als zoekmachine zou kunnen gebruiken om toekomstige resultaten mee te voorspellen

Voorspellingsmarktplaatsen zijn niet nieuw, dus dit idee van ‘Wisdom of crowds’ bestaat ook al enige tijd. Echter, Augur is de eerste voorspellingsmarktplaats die gedecentraliseerd is. 

De gebruikers ervan hoeven dus niet te vertrouwen op een centrale autoriteit om te zien wat de resultaten zijn. Juist omdat de vele houders van Augur Coins deze resultaten waarmerken, worden menselijke fouten of manipulatie en corruptie ten zeerste beperkt. 

Naast Augur coin kopen ook investeren in andere cryptocurrency? Lees dan snel ons artikel over hoe jij zo goed mogelijk kan beginnen met crypto kopen

Zin om voorspellingen te maken of op andermans voorspellingen te wedden? Koop cryptomunten bij eToro om voor Augur te verhandelen!

Augur Coin Kopen: de voor- en nadelen

Voordelen

Nadelen

Veelgestelde vragen

Augur is de eerste grote gedecentraliseerde applicatie die is gecreëerd op het Ethereum-netwerk. Ze hebben een vaste hoeveelheid coins gemaakt genaamd REP, die ingezet kunnen worden op de voorspellingsmarkt, dat gebaseerd is op het ‘Wisdom of the crowd’-principe.

Op het platform van Augur doen gebruikers voorspellingen over gebeurtenissen, waar andere gebruikers over wedden. Hiervoor zetten ze de Augur Coins in.

Het platform is ontstaan in 2015, met als doel de gebruikers te motiveren voorspellingen te blijven doen door ze te belonen met de REP-munten, waardoor Augur ook als voorspellende zoekmachine gebruikt kan worden.

Het idee van ‘Wisdom of crowds’ is gebaseerd op het idee je een veel nauwkeuriger antwoord krijgt op een vraag wanneer je deze stelt aan een grote groep mensen, dan wanneer een enkele deskundige zijn visie op het vraagstuk deelt. Dit houdt in dat je Augur technisch gezien als zoekmachine zou kunnen gebruiken om toekomstige resultaten mee te voorspellen

Voorspellingsmarktplaatsen zijn niet nieuw, dus dit idee van ‘Wisdom of crowds’ bestaat ook al enige tijd. Echter, Augur is de eerste voorspellingsmarktplaats die gedecentraliseerd is. 

De gebruikers ervan hoeven dus niet te vertrouwen op een centrale autoriteit om te zien wat de resultaten zijn. Juist omdat de vele houders van Augur Coins deze resultaten waarmerken, worden menselijke fouten of manipulatie en corruptie ten zeerste beperkt.

Augur Coin kopen kan je doen als beginnend belegger, maar je moet wel goed snappen hoe de voorspellingsmarkt in elkaar zit. De voorspellingsmarkt is voor beginnende beleggers echter wel een lastig concept om te begrijpen.

Dat gezegd hebbende, is het een hele interessante markt om in te beleggen zodra je het eenmaal snapt. Dat heeft mede te maken met het feit dat de voorspellingen over van alles kunnen gaan; van verkiezingen ot sport – op alles wordt gewed.

Heb je dus nog andere expertise, dan kan het erg leuk zijn om deze kennis toe te passen op jouw voorspellingen of hetgeen je wedt op andermans voorspellingen. Dit kan Augur kopen voor ook beginnend beleggers interessant zijn om in te investeren.

Het is lastig te voorspellen wat de verwachtingen van REP is. Op korte termijn is dit bijvoorbeeld vrij lastig omdat de koers van de Augur Coin vaak gelinkt is aan de actualiteiten en externe factoren – denk bijvoorbeeld aan een tweet van Elon Musk die de gehele koers van een munt beïnvloedt.

Dit zijn ontwikkelingen die amper te voorspellen zijn. Gelukkig zijn er nog andere manieren waarmee je verwachtingen en voorspellingen kunt maken over de koers van Augur.

Als je winst wil maken op korte termijn, houd je de currency vast voor een bepaalde periode. Dit doe je totdat de koersdoelen behaald worden.

Hiervoor is het belangrijk  technische analyses af te lezen. Veel avn deze analyses worden op online platformen gedeeld, maar het is ook belangrijk je eigen analyses en inschattingen te maken.

Om over de lange termijn te spreken over Augur kopen, is echter nóg lastiger. Wie kan er voorspellingen maken over koersen en gebeurtenissen die er over vijf jaar plaats zullen vinden?

Hiervoor kan je naar resultaten en gebeurtenissen in het verleden kijken, maar die hoeven lang niet altijd wat te zeggen over wat er in de toekomst plaatsvindt. Verder is het erg riskant om op lange termijn te beleggen als je vrij letterlijk wedt op voorspellingen die wel of niet uitkomen.

Dat houdt echter niet in dat het onmogelijk is; per slot van rekening kan je de aandelen bewaren als de markt gesloten is, om ze eventueel later weer door te verkopen.

 

 

 

Nee, als je coins van Augur kopen wil, dien je deze te kopen met andere cryptocurrency. Deze zijn wel gewoon bij online brokers te kopen, zoals Libertex.

Daarnaast is de hoeveelheid Augurn Coins beperkt, dus kan je niet onbeperkt bij Augur kopen en handelen wat je wil. Sterker nog, je dient eerst een externe wallet te koppelen om je REP-coins in op te slaan.

Conclusie

Coins van Augur kopen is al bij al dus een lastig verhaal, maar is het het waard om in te beleggen? Wel, voor beginnende beleggers kan het vrij lastig zijn. Maar dat betekent niet gelijk dat Augur Coin kopen af te raden is.

Augur Coin kopen is een leuke, diverse manier van beleggen en net als  de bekende gokplatforms kan je met een combinatie van eigen expertise, analyses maar natuurlijk ook een gezonde dosis geluk winst proberen te genereren. Meer ervaren beleggers kunnen Augur Coins kopen om bijvoorbeeld een keer nieuwe handelsstrategieën toe te passen. 

Kortom, je hoeft dus geen cryptogenie te zijn wanneer je munten van Augur kopen wil, maar je er goed over inlezen en zelf analyses doen is wel aan te raden. Helemaal als je Augur kopen wil zonder elders beleggingservaring op te hebben gedaan.

Als je wilt gaan beleggen in crypto’s kun je dat het best doen bij de online broker eToro. Hier kun je de koersen goed analyseren met talloze extra indicatoren en je krijgt extra opties om het risico van je investering nog meer zelf in hand te houden. 

Augur Coin Kopen met eToro?
Ben je erover uit en wil je Augur Coin kopen en er in handelen? Maak nu je eToro-account aan en koop de cryptomunten waarmee je REP-munten bij Augur kopen gaat.
TIP
Scroll naar boven