AFM banner 100 euro lenen? Vandaag nog snel geregeld zonder BKR » Bankr

100 euro lenen

Wil jij snel en het liefst vandaag nog 100 euro lenen zonder moeilijke vragen? Het is bij verschillende aanbieders mogelijk om 100 euro te lenen. We leggen je hier uit hoe het werkt.

Gestort in: 5 werkdagen / 24 uur

en kies de beste 100 euro lening uit

      

Je regelt 100 euro vaak al binnen 10 minuten online. Ook als je 18 jaar of student zijn er mogelijkheden. In dit artikel geven nu handige tips waar je 100 euro kunt lenen. 

Je hebt een groot aantal verschillende mogelijkheden om 100 euro te lenen. De meest logische methode om een minilening af te sluiten is bij een geldverstrekker. Hieronder de twee opties die er in Nederland zijn.

Beoordeling:
5/5

veilig op de website van Ferratum

Saldodipje

Beoordeling:
4/5

veilig op de website van Saldodipje

Je kunt echter ook geld lenen van bijvoorbeeld vrienden of familie.  Het is altijd verstandiger om eerst te kijken of je bij vrienden of familie het geld kunt lenen dan bij een verstrekker. Omdat het hier om een klein bedrag gaat betaal je relatief gezien veel extra kosten om 100 euro te kunnen lenen. 

Mocht je bij een geldverstrekker geld willen lenen, kan je dit eenvoudig online regelen. Na het aangeven van hoeveel geld je wilt lenen en in welke periode je dit terug wilt betalen, heeft de verstrekker nog enkele gegevens van je nodig om je het geld te kunnen sturen. 

Ferratum

Ferratum is een aanbieder waar je 100 euro binnen 10 minuten kunt lenen. Doordat je geen stapels papierwerk hoeft in te vullen kan je hier eenvoudig met haast lenen.

Bij het aanvragen van de lening wordt aan jou gevraagd hoeveel geld je wilt lenen en in welke periode je dit terug wilt betalen. Voor bepaalde bedragen hanteert Ferratum een vaste looptijd. 

Als je bijvoorbeeld besluit een lening van € 100 aan te vragen, dien je dit bedrag binnen 30 dagen terug te betalen. Over dit bedrag wordt een rente van 13.99% geheven. Het resultaat hiervan is dat je aan het einde van de 30 dagen de € 100 terug dient te betalen plus de rente a € 1,08 (13.99% over 30 dagen). In totaal moet je dus € 101,08 aan Ferratum terugbetalen. 

Na het doorlopen van het aanvraagproces vraagt Ferratum jou nog om enkele gegevens zoals een kopie van je identiteitsbewijs.

Tevens vraagt Ferratum om een garantsteller. Deze borgsteller is verantwoordelijk voor de lening als jij niet aan je betalingsverplichting kunt voldoen. Als jij niet in staat bent een borgsteller aan te wijzen neemt Ferratum deze rol in en daar komen extra kosten bij kijken. Je hebt daar geen bkr registratie voor nodig.

Ten slotte wordt gevraagd om je bankrekening via Trustly te verifiëren en de aanvraag wordt binnen 10 minuten naar Ferratum verzonden. Vervolgens krijg je in de praktijk binnen 24 uur het bedrag op je bankrekening (bij akkoord) gestort. 

Kan ik zonder BKR toetsing 100 euro lenen?

Diverse aanbieders waaronder Ferratum maken gebruik van een eigen toetsingssysteem waardoor er geen BKR toetsing wordt gedaan. Dat betekent dat als je een BKR registratie hebt, je in sommige gevallen wel bij Ferratum zonder BKR 100 euro kunt lenen.

Helemaal zonder vragen gaat dat dus niet, omdat Ferratum wel zelf in staat wil zijn jouw kredietwaardigheid te testen. Dit doet het door eigen systemen bij te houden of een kredietcheck bij een externe partij te doen. Ook zijn er bepaalde risicogroepen zoals studenten of jongeren net boven 18 jaar waar een lening mogelijk niet aan verstrekt wordt. 

Dat Ferratum geen BKR toetsing doet, betekent niet dat je geen BKR registratie krijgt. Voor iedere lening dient een BKR registratie te worden gedaan waardoor dus ook het lenen van 100 euro een registratie met zich meebrengt. Als je echter deze lening hebt afgelost wordt deze BKR registratie weer weggehaald. 

Wat zijn de voor- en nadelen van 100 euro lenen?

Of je nu 100 euro wilt lenen om de boodschappen te betalen of om een openstaande waterrekening te voldoen: je kunt op verschillende manieren aan 100 euro komen. Als je besluit via een geldverstrekker honderd euro te lenen, komen daar de volgende voordelen en nadelen bij kijken;

Voordelen:

  • Je ontvangt het geld snel op je rekening
  • Je kan in veel gevallen zonder BKR toetsing € 100 lenen
  • Je hoeft niet veel papierwerk in te vullen
  • Je hoeft het niet aan vrienden of familie te vragen
  • De extra kosten zijn bij een lening van € 100 nog niet heel hoog (mits jij je aan je betalingsverplichting houdt)

Nadelen:

  • Je betaalt bijkomende kosten zoals rente
  • Je krijgt een registratie bij het Bureau Krediet Registratie
  • Wat je leent, moet je ook weer terugbetalen

Wie kan allemaal 100 euro lenen? 

Iedereen vanaf 18 jaar kan 100 euro lenen bij een geldverstrekker. Dus ook als je student bent, werk of niet werkt, kan jij terecht bij een geldverstrekker. Het is vervolgens aan de verstrekker, zoals Ferratum, of zij besluiten jou de 100 euro te lenen. Als student kan je ook altijd besluiten om geld uit je studielening te financieren. 

100 lenen van vrienden of familie

Indien het mogelijk is, is het verstandiger om geld te lenen van vrienden of familie. Omdat het hier om een klein bedrag gaat, scheelt dit je veel tijd en extra kosten. Als jij in goed overleg kan aantonen dat je de 100 euro om een goede reden wilt lenen, is het voor velen geen probleem jou dit bedrag uit te lenen.

Mocht je bijvoorbeeld net 100 euro nodig hebben om je auto te repareren of droomconcert te kunnen bezoeken, is de sympathie meestal voldoende om de lening in te willigen. Zorg er altijd wel voor dat je de lening op papier zet. Dit is voor jou en het familielid of vriend prettiger. 

Spullen verpanden of verkopen

Een alternatief voor het aanvragen van een lening of lenen van vrienden of familie is het verpanden of verkopen van spullen. Bij diverse pandjeshuizen zoals UsedProducts kan je producten al snel voor 100 euro of meer laten verpanden.

Bij het verpanden blijft het product in jouw bezit zolang je het geleende geld weer terug kan betalen. 100 euro lenen kan dan tegen een stuk betere voorwaarden. Ook kan je besluiten om spullen te verkopen. Dit kan via een pandjeshuis of website als Marktplaats of Speurders. Een laptop of televisie is al snel meer dan 100 euro waard. 

Beoordeling:
5/5

veilig op de website van Ferratum

Saldodipje

Beoordeling:
4/5

veilig op de website van Saldodipje

Naast de 100 euro lening kun je ook de volgende bedragen overwegen:

M.b.t. deze lage bedragen is het ook mogelijk om online geld te lenen zonder BKR toetsing.

Scroll naar boven