Wat is een Webtrader? | Alle informatie over webtraders (2024)

Wil jij beginnen met beleggen maar heb je nog geen idee waar dit het beste kan? Misschien denk je wel aan een webtrader. Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden om zelf online te beginnen met beleggen.

Direct aan de slag met een Webtrader

Wil jij leren beleggen bij een betrouwbare en gebruiksvriendelijke webtrader? Registreer je dan gratis bij het eToro platform.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Wat is een Webtrader?

Een webtrader is het platform van een broker. Een broker biedt je de toegang tot vele beurzen over de hele wereld en verschillende handelsproducten.

Bij een webtrader kun je deze toegang krijgen via je internetbrowser. Je hoeft dus niets te downloaden en installeren en je kunt meteen terecht op het platform om je eerste investeringen te doen. 

Er zijn ook brokers die je toegang geven tot meerdere webtraders. Je kunt bijvoorbeeld bij de broker Libertex gebruik maken van het platform zelf of van de andere webtrader MetaTrader 4 online. 

Je leest in dit artikel alles over de verschillende webtraders die je kunt gebruiken zoals de MetaTrader 4 web app maar ook de plus500 webtrader en andere online brokers. Door het stappenplan te volgen kun je vandaag nog beginnen bij één van deze webtraders. 

Hoe kan ik zelf beginnen bij een Webtrader?

Voordat je gaat beginnen bij een webtrader is het belangrijk dat je een goede keuze maakt waar je een account aan gaat maken. Als je deze keuze meteen goed maakt hoef je later niet meer te wisselen tussen verschillende webtraders. 

De verschillen van de webtraders zijn vooral het aanbod dat de broker biedt, de kosten die berekend worden door de online broker en de gebruiksvriendelijkheid van de webtrader zelf. 

Zo kan het zijn dat je bij de ene webtrader wel in cryptocurrency kan investeren terwijl andere webtraders dit niet aanbieden. Mocht cryptocurrency dan een groot deel van je strategie zijn is het natuurlijk verstandig om te gaan voor de webtrader die dit aanbiedt. 

Webtraders zijn bij uitstek een product dat veel kan verschillen op gebruiksvriendelijkheid. Sommige webtraders bieden veel analysetools waarmee je een nog betere inschatting kan maken over bepaalde investering, maar dit maakt het platform wel ingewikkelder voor beginnende beleggers. 

In het stappenplan hieronder vind je alles om zo snel mogelijk een account te openen bij een webtrader en gewend te raken aan het platform. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 1: Kies een Webtrader

Hierboven staan al een aantal dingen waar je op moet letten bij de keuze voor een webtrader. Je vindt alle functies van de verschillende webtraders hieronder met de links naar onze volledige reviews over de webtraders. 

Je kunt er ook voor kiezen om meteen bij één van deze webtraders aan de slag te gaan. Bij elke webtrader vind je een knop om direct naar de desbetreffende website te gaan of meer te lezen over de webtrader. 

eToro

Deze online broker is wereldwijd erg populair bij beginnende beleggers. Het heeft een overzichtelijk en gebruiksvriendelijke webtrader waarmee je meteen aan de slag kan. 

eToro biedt namelijk de mogelijkheid om een profiel aan te maken. Op deze manier kan het een aantal extra functies bieden die andere webtraders niet hebben. 

Zo kun je zien wat succesvolle en ervaren beleggers kiezen als strategie en je kunt deze strategie eenvoudig overnemen. Met de Copy Trading tool kopieer je eenvoudig een heel portfolio of enkele posities van een andere belegger. 

Je kunt ook gewoon deze strategie inkijken en op basis daarvan zelf keuzes maken en je strategie bepalen. 

webtrader etoro copy trading portfolio
Kopieer gemakkelijk een andere belegger

Bij eToro kun je investeren in de meest bekende handelsproducten als aandelen maar je hebt ook de mogelijkheid om te beleggen in ETF’s, CFD’s, grondstoffen, en valuta

Daarnaast betaal je bij eToro 0% commissie over gekochte en verkochte aandelen en ETF’s. Op deze manier behaal je bij eToro extra veel rendement over de gedane beleggingen. 

Voordat je bij eToro met echt geld aan de slag kunt krijg je de toegang tot een gratis demo account. Met dit account kun je met virtueel geld alvast beginnen met het oefenen met de webtrader en het doen van je eerste virtuele investeringen. 

Als je dan met echt geld aan de slag gaat hoef je bij deze webtrader de eerste keer slechts €170,- te storten. Zo kun je ook beginnen met beleggen bij eToro als je met een lage inleg wilt beginnen. 

 Je kunt meteen beginnen en account maken bij eToro via de knop hiernaast!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

This content does not apply to US users.

Plus500

plus500 hefboom aandelen

De broker Plus500 staat bekend om de plus500 webtrader die je een aantal unieke functies biedt die je bij andere webtraders niet terug zult vinden. 

Bij de online broker Plus500 kun je uitsluitend handelen in CFD’s. Bij CFD’s heb je de mogelijkheid om een hefboomeffect in te stellen en een stop-loss en take-profit zodat je investering automatisch gestopt wordt als hij een bepaalde waarde heeft bereikt. 

CFD’s zijn voor beginnende beleggers moeilijker te begrijpen, vaak is het hefboomeffect al de eerste horde voor deze groep beleggers. Daarom is Plus500 een geschikter platform voor ervaren beleggers. 

Dit is ook het geval omdat de broker een aantal analysetools biedt op de webtrader die je helpen meer inzicht te krijgen in CFD’s. Als je goed met deze analysetools om kunt gaan weet je beter wanneer je moet investeren in een CFD of wanneer je juist je investering beter kan verkopen. 

Begin vandaag nog met de plus500 webtrader! 

Let op

81% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

Libertex

libertex insider trading

Libertex is te vergelijken met de Plus500 webtrader omdat beide brokers alle handelsproducten aanbieden als CFD. Het grote verschil tussen deze twee is dat Libertex je naast de Libertex webtrader ook toegang geeft tot de MetaTrader 4 website.

De broker Libertex is vooral populair bij beleggers die ook geïnteresseerd zijn in cryptocurrency. Het platform biedt tientallen verschillende crypto munten waar je in kan investeren met een CFD. 

Naast de gewone Libertex webtrader heb je dus de mogelijkheid om gebruik te maken van MetaTrader 4 online. De Metatrader 4 website gebruik je direct met je Libertex account en is één van de populairste webtraders ter wereld. 

MetaTrader 4 online is het meest geschikt om te gebruiken als je veel belegt in andere valuta. Er zit een minimale vertraging in de prijzen van valuta dus je kunt hier perfect handelen en meteen kopen of verkopen wanneer jij het een goed moment acht.

Ook voor de broker Libertex en de MetaTrader 4 website hebben we een review geschreven. Of begin meteen en maak nu een Libertex account aan!

Stap 2: Maak een account aan

Een account aanmaken bij één van deze webtraders is heel eenvoudig en het proces lijkt in de meeste gevallen erg op elkaar. In dit stappenplan laten we zien hoe je een account opent bij eToro. 

Op de website van eToro kies je voor ‘meld u nu aan’. Je kunt vervolgens een account maken met je E-Mail adres of er voor kiezen om je Facebook, Google of Apple account te gebruiken als inlog. 

Als je het account hebt aangemaakt krijg je een mail met een bevestigingslink. Nadat je E-mail adres bevestigt is kun je gebruik maken van het gratis demo account. 

Het account is nu nog niet klaar om te gaan gebruiken met echt geld. Om die stap te zetten moet je nog verder verifieren dat jij de gebruiker bent van dit account. 

Dit doe je door een kopie van je identiteitsbewijs op te sturen en een vragenlijst in te vullen waarin eToro jouw kennis over beleggen toetst en je vraagt naar wat je van plan bent met je zojuist aangemaakte account. 

Je krijgt bericht van eToro zodra de verificatie goedgekeurd is. Je kunt dan aan de slag met de volgende stap. 

etoro aanmelden webtrader

Bij het verhandel van CFD's bij deze aanbieder verliest 67% van de accounts van particuliere beleggers geld. Zorg ervoor dat je begrijpt hoe CFD's werken en denk goed na of je het je kunt veroorloven om het hoge risico op geldverlies te nemen.

This content does not apply to US users.

Stap 3: Geld op account zetten

Om met echt geld te kunnen beginnen is het natuurlijk van belang dat je account gefinancierd wordt. Je stort bij eToro eenvoudig geld op je account via een van de betaalmethodes als iDeal, Paypal of Creditcard. 

Als je begint bij iDeal moet je de eerste keer minimaal €170,- storten. Dit kan bij andere webtraders een andere minimum bedrag zijn. 

geld storten bij etoro webtrader
Rechtsonderin bij de blauwe knop kun je geld storten

This content does not apply to US users.

Stap 4: Probeer de Webtrader

Tijd om gewend te raken aan de webtrader waar je een account hebt aangemaakt. Bij sommige webtraders kun je dit doen door het gratis demo account te gebruiken, zo kun je met virtueel geld alle functies eerst uit proberen. 

Als dit niet kan is het nog steeds van belang om het platform eerst eens goed te gaan bekijken. Zo weet je welke opties er zijn en kom je minder snel voor verrassingen te staan zodra je eigen geld gaat investeren. 

Stap 5: Doe je eerste investering

Nu je de eerste stappen hebt gezet op de webtrader is het tijd om een eerste investering te gaan doen. Misschien heb je al een product op het oog waar je graag in wilt investeren. 

Bij een webtrader als eToro zoek je dit product eenvoudig op via de zoekbalk boven in de website. Je kunt ook zelf gaan zoeken naar een geschikte investering door te bladeren door de handelsmarkten en te kijken of je een product tegen komt waar je enthousiast van wordt.

Zodra je bij het aandeel of andere handelsproduct bent dat je wilt gaan kopen klik je op de knop handelen en kun je bepalen hoeveel je wilt gaan investeren. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Welke Webtraders zijn er?

Tegenwoordig zijn er steeds meer online brokers met hun eigen platform wat je als webtrader kan zien. Deze platforms zijn gebouwd door de brokers zelf en verschillen daarmee erg van elkaar. 

Een webrader als de MetaTrader 4 website is ook beschikbaar voor beleggers die een account hebben aangemaakt bij een broker als Libertex. Zo kun je gebruik maken van deze webtrader die vooral bedoeld is voor ervaren beleggers op het gebied van forex trading. 

Je kunt MetaTrader 4 online gebruiken of er voor kiezen om dit programma te downloaden en te installeren en er zo direct vanaf je computer gebruik van te maken. 

De Plus500 webtrader is ook een unieke omgeving omdat er veel analysetools geboden worden aan de beleggers. Deze tools geven bijvoorbeeld aan hoeveel interesse er is voor een bepaald aandeel en wat de verhouding is tussen kopers en verkopers op dat moment. 

Zo heeft elke webtrader zijn eigen functies en zijn de platforms geschikt voor verschillende beleggers. Bekijk van tevoren goed in welke groep jij valt en bij welke webtrader je dus het beste terecht kan. 

Enthousiast geworden over webtraders? Maak ook eens een gratis demo account aan bij eToro. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Waarom beleggen met een Webtrader?

Een webtrader biedt mogelijkheden voor particuliere beleggers die nergens anders te vinden zijn. Juist door de opkomst van deze webtraders is er een wereld open gegaan voor particuliere beleggers zodat ze volledig hun eigen keuzes kunnen maken.

Voor de intrede van deze webtraders deden particuliere beleggers hun investeringen vaak bij de bank waar ze ook een rekening hadden of bij een andere investeringsmaatschappij. Nu hoef je daar geen kosten meer aan kwijt te zijn en kun je het helemaal zelf regelen.

En dat is ook goed mogelijk, een webtrader als eToro helpt je met beslissingen maken doordat je bij elk product een overzicht krijgt met het laatste nieuws en statistieken. Daarnaast zijn er steeds meer webtraders met een eigen lesprogramma zodat je alles te weten kan komen over beleggen zonder te hoeven betalen voor informatie van experts. 

Al met al zijn de kosten laag in vergelijking met banken en heb je ook meer vrijheid bij een webtrader.

Wat kun je bij een Webtrader?

Bij een webtrader kun je eenvoudig handelen in verschillende producten zoals aandelen, ETF’s, grondstoffen, valuta en meer. Je koopt de producten eenvoudig vanuit je internetbrowser op elk moment van de dag en waar je ook maar bent. 

Met een webtrader kun je dus altijd en overal bezig zijn met beleggen en daardoor zelf alle keuzes maken over je eigen geld. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

De voor- en nadelen van een Webtrader

Voordelen

Nadelen

Tips voordat je begint met beleggen bij een Webtrader

Zoals hierboven al eerder omschreven is de belangrijkste tip als je gaat beginnen met beleggen de keuze bij welke webtrader je aan de slag gaat. Maar voordat je dan gaat beleggen zijn er nog een aantal andere tips waar je rekening mee kan houden voordat je een eerste investering doet.

Let op bij effecten

Er zijn een aantal webtraders waar je erg eenvoudig kan handelen in CFD’s. Bij CFD’s heb je de mogelijkheid om een hefboomeffect toe te voegen. 

Beginnende beleggers weten vaak niet wat dit hefboomeffect precies inhoudt. Je betaalt bijvoorbeeld €100 voor een investering maar de webtrader geeft je de mogelijkheid om €100 te betalen voor een investering die op kan lopen tot wel €2.000. 

Dat klinkt natuurlijk ontzettend aardig van de webtrader maar er zit wel wat achter. Als je bovenstaand voorbeeld uitvoert maak je gebruik van een hefboomeffect van 20, bij elke euro die de koers daalt raak jij dan 20 euro van je investering kwijt. 

Dit betekent dat de koers van een bepaald product slechts 5 euro hoeft te dalen om jouw gehele investering op te slokken. Die investering ben je dan helemaal kwijt en zo heb je uiteindelijk geen profijt gehad van het hefboomeffect.

Moet je dan nooit een hefboomeffect gebruiken? Nee, zeker voor ervaren beleggers kan het een heel handig middel zijn om je investering kunstmatig risicovoller te maken maar daarmee kun je ook meer profijt halen. 

Bedenk als je met een hefboomeffect aan de slag gaat altijd goed hoeveel er voor nodig is om je hele investering kwijt te raken. Als dit een realistische optie is kun je kiezen voor een minder zwaar hefboomeffect of geen effect. 

TIP: Bij de handel in effecten is het verstandig om altijd een stop-loss in te stellen, zodat jij zelf bepaalt tot welk bedrag je verlies kan lijden. Zo voorkom je dat je oneindig hoog verlies maakt op je beleggingen! Geïnteresseerd in deze vorm van beleggen? Wij raden jou eToro aan als je wil beginnen met traden met stop-loss optie.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stel een divers portfolio samen

Misschien heb je van een vriend of kennis gehoord dat deze persoon een enorme winst heeft geboekt op een het aandeel Tesla. Jij wilt nu waarschijnlijk ook in Tesla gaan investeren om ook te kunnen profiteren van koersstijgingen. 
 

Maar als je het risico van je beleggingen wil verlagen kun je beter in meerdere aandelen tegelijk investeren. Zo kun je gebruik maken van ETF’s waar al meerdere aandelen uit een bepaalde sector, zoals de auto-industrie, gebundeld zijn. 

Door een divers portfolio samen te stellen zijn je beleggingen veel minder kwetsbaar voor eventuele koersdalingen of een crisis. Je vangt dalingen op doordat je andere aandelen hebt die minder of geen verlies maken. 

Bereid je goed voor

Er komt nogal wat op je af als je begint bij een webtrader. Probeer je daarom goed voor te bereiden en in te lezen in verschillende beleggingsstrategieën. 

Na deze voorbereiding kun je dan een betere keuze maken over je eigen strategie. Als je deze gekozen hebt kun je een betere keuze voor webtrader maken en beter evalueren of je gemaakte keuzes de juiste waren. 

In de wereld van beleggen proberen veel mensen je te beïnvloeden om bepaalde producten te kopen of juist te verkopen. Bedenk goed dat deze mensen waarschijnlijk voordeel erbij hebben als jij hierop ingaat.

Door een goede voorbereiding en eigen strategie zul je minder makkelijk overtuigt worden door anderen en kun je goed je eigen koers blijven varen.

Veelgestelde vragen

Een webtrader is een online broker met een platform dat je vanuit je browser kunt gebruiken. Je kunt vaak via computer, telefoon of tablet terecht op deze website en meteen beginnen met handelen. 

eToro is de webtrader met het meest gebruiksvriendelijke en overzichtelijke platform. Daarnaast rekent eToro geen commissie over gekochte en verkochte aandelen en ETF’s en kun je gebruik maken van een aantal handige en unieke functies.

De verschillen tussen de webtraders vind je vooral in transactiekosten, aanbod en gebruiksvriendelijkheid. Zo biedt de ene webtrader wel cryptocurrency en de andere niet. 

Als je graag met forex trading aan de slag wilt kun je het best kiezen voor de online broker Libertex. Nadat je hier een account hebt aangemaakt kun je meteen gebruik maken van de MetaTrader 4 website die het handelen in forex trading nog inzichtelijker maakt.

Ervaren belegger hebben een ruime keuze qua webtrader en kunnen hun keuze maken op basis van kosten en het aanbod. Als je ervaren belegger bent en je investeert graag in CFD’s kun je het best terecht bij een webtrader als Plus500 of Libertex. 

Webtrader: Conclusie

Particuliere beleggers kunnen tegenwoordig bijna niet meer zonder webtraders. Waar je vroeger als belegger nog veel afhankelijk was van andere partijen zoals een bank of investeringsmaatschappij kun je nu zelf de touwtjes in handen nemen. 

Er zitten grote verschillen tussen de webtraders. Zo kun je bij de ene webtrader goed terecht voor het handelen in valuta terwijl andere webtraders meer gericht zijn op de handel in CFD’s. 

Er zijn ook specifieke programma’s als MetaTrader 4 online die je kunt gebruiken bij bepaalde brokers. Deze webtraders zijn vaak nog uitgebreider en het meest geschikt voor ervaren beleggers die veel weten over bepaalde handelsproducten als valuta. 

Vandaag nog beginnen bij een webtrader?
Begin eenvoudig bij eToro en maak vandaag nog een account aan bij deze online broker.
TIP

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven