ArcelorMittal Aandelen Kopen & Live Aandeel ArcelorMittal Koers

ARCELORMITTAL SAMT.AS
2,62%
21,57 €

ArcelorMittal is de grootste staalproducent ter wereld. Het aandeel ervaart sinds kort weer een stijging in de aandelenkoers. Is het nu daarom een goed moment om aandeel ArcelorMittal te kopen?

Aandeel ArcelorMittal kopen

Inhoud

Ook starten met beleggen in aandelen en ETF zonder commissie? Bij eToro heb je een breed assortiment handelsproducten beschikbaar. Start vandaag!

In dit artikel gaan we dieper in op het aandeel ArcelorMittal, hoe je het aandeel kunt kopen en ArcelorMittal aandeel advies.

De staalgigant staat beursgenoteerd op drie beurzen: de Euronext, de New York Stock Exchange (NYSE) en de BME, wat alle Spaanse effectenbeurzen en aandelenmarkten overkoepelt.

Daarnaast maakt het bedrijf ook deel uit van de AEX, de Amsterdamse index met de 25 grootste bedrijven met een Nederlandse oorsprong. De makkelijkste manier om het aandeel Arcelormittal te kopen, is via een online broker, welke functioneert als de tussenpersoon tussen een belegger en de beurs.

We zullen hieronder stapsgewijs uitleggen hoe je het beste Arcelormittal stock kunt kopen.

Stap 1: Kies de juiste broker

Je zult allereerst een geschikte broker uit moeten kiezen. Het is hierbij belangrijk dat je een broker kiest die betrouwbaar en gereguleerd is, aangezien het vaak om grotere bedragen gaat en je natuurlijk wel wilt dat dit geld in veilige handen is.

Je kunt dus via een broker aandelen kopen van een tal van beurzen. Zonder een broker als tussenpersoon kan het vaak erg moeilijk en onoverzichtelijk zijn om aandelen te kopen.

Omdat er inmiddels zoveel brokers op de markt zijn dat het moeilijk is het overzicht te houden, hebben we een paar aanraders voor je in dit artikel op een rijtje gezet. Zo weet je in elk geval dat je bij een betrouwbare broker belegt.

Ook de kosten van een broker zijn erg belangrijk om te onderzoeken. Het is namelijk zo dat de meeste brokers kosten als commissie en transactiekosten in rekening brengen als je het platform gebruikt. Hier is op een paar uitzonderingen na niet aan te ontkomen, maar de kosten verschillen uiteraard wel per broker.

Als je altijd je beleggingen binnen handbereik wilt hebben, moet je ook zorgen dat de broker die je kiest een goede app heeft. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn, lees dan ons artikel over de beste aandelen apps voor mobiel beleggen.

Hieronder volgt een overzicht van onze aanbevolen brokers en wat de sterke en minder sterke punten zijn.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:1
Valutaparen100401007050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFIN
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand

Overzicht van brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Als je een beginnende belegger bent, is eToro volgens ons de beste broker. Het platform richt zich voornamelijk op mensen die nieuwer zijn en biedt een gratis demofunctie aan waarmee je op je gemak het gebruiksvriendelijke platform kunt verkennen.

Wat eToro vooral erg handig maakt, is de CopyTrading functie, waarbij je de portfolio’s van door eToro geselecteerde succesvolle beleggers kunt inzien en zelfs kopiëren. Zo kun je gemakkelijk met een sterk en gediversifieerd portfolio beginnen.

Als je klaar bent om te beleggen met echt geld kun je bij eToro profiteren van de lage minimale inleg van €170, daarnaast betaal je 0% commissie over het beleggen in aandelen en ETF’s.

Uiteraard is een goed gereguleerde broker zeer belangrijk, dit platform is onder andere gereguleerd door het Britse FCA. Als een van de grootste brokers in de wereld, is het vanzelfsprekend dat deze goed in de gaten wordt gehouden.

Al met al is eToro dus de perfecte broker voor startende beleggers die de handelsmarkt nog ietwat moeten verkennen. Je kunt naast aandelen en ETF’s bij eToro ook handelen in onder andere CFD’s, grondstoffen, indexen en forex trading.

Benieuwd naar deze broker? Bekijk onze eToro review en kom meer te weten!

Onze beoordeling

4/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

DEGIRO is een van oorsprong Nederlandse broker met een overzichtelijk en minimalistisch gebruiksinterface, waardoor er gemakkelijk ingestapt kan worden. Echter is de keerzijde hiervan wel dat er gelimiteerde functies aanwezig zijn en ook voor beursnieuws zul je externe bronnen moeten gebruiken.

Toch blijft DEGIRO een zeer goede keuze voor beleggers. Naast dat het gereguleerd is door het relatieve strenge Nederlandse AFM biedt het een tal van handelsproducten aan met weinig tot geen kosten.

Een aantrekkingspunt van DEGIRO is de kernselectie die het platform aanbiedt. Dit zijn een interessante selectie ETF’s waarbij je bijvoorbeeld in één keer in de AEX kunt beleggen zonder transactiekosten.

Stap 2: Open een account

Wanneer je keuze is gevallen op een geschikte broker, kun je een account aanmaken via de homepage van de aanbieder. We zullen eToro als voorbeeld nemen.

Meld je aan bij eToro

Ga naar de eToro website en vul je gegevens in.

Verifieer je account

Zodra je je gegevens hebt ingevuld, zul je een bevestigingsmail krijgen. Klik op de verificatie link in de mail om toegang te krijgen tot het eToro platform.

Aandeel Arcelormittal kopen etoro dashboard
Het eToro platform
Voltooi je profiel en financieer je account

Zodra je toegang hebt tot het eToro platform, hoef je alleen nog geld te storten op je account. Dit kan door op de blauwe ‘Geld Storten’ knop te klikken linksonder in je dashboard.

Voordat je geld kunt storten, zul je echter wel wat persoonsgegevens moeten invullen en een identiteitsbewijs moeten uploaden, zo kan je account altijd aan jou gekoppeld worden.

Aandeel arcelormittal betaalopties etoro
Kies uit een tal van betalingsopties zoals iDeal bij eToro!

Stap 3: Vind het aandeel ArcelorMittal

Wanneer je eenmaal geld op je eToro-account hebt gezet, kun je de beurskoersen checken, beleggingsportefeuilles inzien en aandelen bekijken. 

Zodra je succesvol geld op je eToro account hebt gestort, kun je eindelijk beginnen met beleggen. Het aandeel Arcelormittal kun je middels de zoekbalk bovenin vinden. Typ hier de naam van het aandeel in en je komt op de pagina van aandeel Arcelormittal (MTS.MC).

Je kunt bij eToro beleggen in aandelen zonder dat je hierover commissie betaalt, klik op de blauwe ‘Handelen’ knop om het aandeel Arcelormittal te kopen.

arcelormital aandeel kopen grafiek etoro
Aandeel ArcelorMittal koers in eToro 2020-2021

Is alles duidelijk en wil je meteen beginnen met aandeel Arcelormittal kopen? Maak dan meteen een account aan en begin vandaag nog!

aandeel arcelormittal informatie etoro

Financiële informatie aandeel ArcelorMittal

Over ArcelorMittal

Het bedrijf ArcelorMittal is ontstaan in 2006 uit een fusie tussen Arcelor en Mittal steel. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste staalfabrikant ter wereld met de productie van 97,1 miljoen ton staal in 2019.

De eigenaar en CEO van ArcelorMittal is Lakshmi Mittal. Hij bezit samen met zijn familie ongeveer 40% van de aandelen van het bedrijf. Zijn vader was deels eigenaar van een staalfabriek. Hierdoor kreeg Lakshmi de opdracht om een staalfabriek in Indonesië te saneren en vanuit hier begon zijn carrière in de staalindustrie.

De CEO bracht in 2011 de roestvrije staaldivisie Aperam op de markt, wat het aanvankelijk niet goed deed. Toch blijkt het aandeel Aperam over de jaren heen enorme successen geboekt te hebben terwijl ArcelorMittal veelal stagneerde en zelfs in waarde is afgenomen.

Alhoewel ArcelorMittal de marktleider is op het gebied van staalproductie, heeft het uiteraard ook enkele sterke concurrenten. Dit zijn er twee: de China Baowu Steel Group, welke inmiddels zeer dichtbij de staalproductie komt van ArcelorMittal (95,5 miljoen ton) en Nippon Steel, dat redelijk achterblijft met 51,7 ton.

Waarom investeren in Aandeel ArcelorMittal?

Hetgeen wat het aandeel ArcelorMittal erg aantrekkelijk maakt, is dat dit aandeel een cyclisch aandeel is. Dit wil zeggen dat het sterk afhankelijk is van de wereldeconomie. Als de wereldeconomie dus sterk is, zal de winst van ArcelorMittal dus ook sterk stijgen. 
 
Daarentegen staat natuurlijk wel dat tijdens laagconjunctuur het ArcelorMittal aandeel ook evenredig zal dalen. De ArcelorMittal aandelenkoers is dus zeer volatiel en sterk afhankelijk van externe factoren.
 
Denk dus goed na of je een handelaar bent die geïnteresseerd is in volatiele handelsproducten, waar je naast een kans op een hoog rendement ook kans maakt om hoge verliezen te lijden.
 

Actuele Koers Aandeel ArcelorMittal

De koers van ArcelorMittal stock werd in maart 2020, net zoals veel andere bedrijven, erg hard geraakt door de coronacrisis en de instorting van de financiële markten in maart.

Sindsdien was het aandeel ArcelorMittal langzaamaan aan het herstellen, maar inmiddels is het de waarde van voor de markt instorting ontstegen.

De waarde van aandeel ArcelorMittal was in 2020 voor de corona tijd op zijn hoogst €16,38 waard, terwijl deze op 8 januari 2021 al €20,83 waard is.

Aandeel ArcelorMittal koers in eToro over de jaren heen

Dit is goed nieuws voor de staalproducent, aangezien de coronapandemie nog niet verholpen is, terwijl de aandelenkoers geleidelijk blijft stijgen. Zoals eerder aangegeven blijft dit een volatiel handelsproduct en moet je goed in de gaten houden of en tot wanneer deze groei zich zal doorzetten.

Je kunt dus wel degelijk winst maken met ArcelorMittal aandelen. Want had je op het dieptepunt van €6,48 op 18 maart aandelen ingekocht, kon je deze op 8 januari 2021 met €20,83 – €6,48 = €14,35 winst verkopen. Het kan zelfs zijn dat deze groei nog zal blijven aanhouden voor de komende tijd.

Nu Aandeel ArcelorMittal Kopen?

Zoals eerder aangegeven is de aandelenkoers van ArcelorMittal op het moment aan het stijgen, waardoor het op het eerste gezicht geen goed moment lijkt om te starten met aandeel ArcelorMittal te kopen.

Toch kan dit ook nu een goed idee zijn. De stijging van de koers van ArcelorMittal heeft mede te maken met de aankondiging van coronavaccins. Door deze aankondiging bleef het aandeel Arcelormittal zelfs in de lockdowns eind 2020 stijgen.

Het is dus heel goed mogelijk dat de staalproducent nog verder zal stijgen wanneer de meeste mensen gevaccineerd zijn en de economie weer langzaamaan kan herstellen.

aandeel arcelormittal etoro laatste 3 maanden

Recente sterke stijging van aandeel ArcelorMittal

Dit betekent dus dat, ook al is het aandeel ArcelorMittal nu aan het stijgen, je redelijkerwijs kunt stellen dat er een verdere stijging zal plaatsvinden wanneer het merendeel van de bevolking gevaccineerd is en de oude werkzaamheden weer kunnen worden hervat.

ArcelorMittal kan namelijk met terugwerkende kracht opdrachten en orders binnenkrijgen die in 2020 werden stilgelegd, wat de potentiële omzet van ArcelorMittal een stuk kan vergroten.

Ook veel fondsen hebben in de gaten dat ArcelorMittal een interessante belegging is. Mede dankzij de bank Société Générale, die een adviesverhoging naar kopen gaf voor het aandeel ArcelorMittal, was de staalgigant eind 2020 de grootste groeier van de AEX.

Interessante aandelen naast ArcelorMittal

Ben je benieuwd naar andere aandelen naast aandeel ArcelorMittal? Brokers als eToro bieden een tal van handelsproducten aan. Hieronder hebben we er enkele op een rijtje gezet, inclusief in depth artikel over dit aandeel!

aandeel ahold
Apple (AAPL)

De merken van Ahold zijn overal te vinden: Albert Heijn, Bol.com, Etos, je hebt er zonder twijfel van gehoord. Niet vreemd dus dat Ahold Delhaize en zeer interessant aandeel is voor veel beleggers.

Door de relatief veilige en stabiele markt en de opkomst van het online shoppen, is Ahold Delhaize een gewild aandeel voor beleggers die op zoek zijn naar stabiliteit in deze onzekere tijden. Ook zal online shoppen in de toekomst steeds meer een begrip worden.

Bekijk hieronder artikel over dit AEX genoteerde Nederlandse bedrijf.

amazon logo
Amazon (AMZN)

Amazon is één van de weinige winkels die erg heeft ‘geprofiteerd’ van de corona pandemie. Met de veelvuldige lockdowns is de vraag naar online shoppen enorm toegenomen. Iets wat voor de grootste online winkel ter wereld natuurlijk goed uitkwam.

Inmiddels lijkt de koers van Amazon iets te stabiliseren, maar met het vooruitzicht dat online winkelen een steeds groter deel zal uitmaken van de samenleving, is de kans groot dat Amazon zal blijven groeien. Meer over Amazon kun je vinden in ons artikel over de thuiswinkelgigant.

tesla logo aandeel
Tesla (TSLA)

Inmiddels is het hoofd van Tesla, Elon Musk, uitgeroepen tot de rijkste man ter wereld. Dat is natuurlijk niet zonder reden, want de Tesla aandelen blijven maar stijgen. Inmiddels is Tesla ook winstgevend geworden en lijkt de autofabrikant 2022 sterk te openen met wederom een piek begin januari.

Met haar oog op de (duurzame) toekomst en reputatie als zeer gewild aandeel, lijkt het een goed 2022 te worden voor het bedrijf. Meer weten over Tesla aandelen? Bekijk ons artikel over de succesvolle autoproducent.

Aandeel ArcelorMittal: Veelgestelde vragen

Het is mogelijk om ook met CFD’s en ETF’s in ArcelorMittal te handelen. Met CFD’s zet je in op koerswisselingen, terwijl je met ETF’s bepaalde indexen volgt met een aantal aandelen in een pakket, waarbij ArcelorMittal deel van kan uitmaken.

Daarnaast is het ook mogelijk om in de index te beleggen waar ArcelorMittal op genoteerd staat, zoals bijvoorbeeld de Euronext of de NYSE.

De impact van het coronavirus op ArcelorMittal lijkt op het moment niet groot te zijn. Waar het maart 2020 de aandelenkoers van ArcelorMittal nog deed instorten, is het bedrijf hier langzaamaan zelfs sterker uitgekomen dan voor de pandemie.

Het is wel zo dat het bedrijf cyclisch is. Dit wil zeggen dat, als de wereldeconomie voor langere tijd niet herstelt, het aandeel ArcelorMittal hier veel last van zal krijgen.

ArcelorMittal heeft in het verleden dividend uitgekeerd, maar in 2019 kondigde het bedrijf aan geen dividend uit te keren om zo de kosten te verminderen aangezien het destijds minder ging met het bedrijf.
 
In november 2020 kondigde het bedrijf aan de dividend uitkeringen weer te gaan hervatten omdat er genoeg schuld is afgebouwd. Dit zal naar alle waarschijnlijk uitgekeerd worden in de vorm van cashdividend.

Over het algemeen is ArcelorMittal een winstgevend bedrijf geweest. Echter was 2018 het laatste jaar waarin het bedrijf winstgevend is geweest, maar in 2019 maakt het bedrijf verlies dankzij de hogere grondstofprijzen gepaard met de lagere prijzen voor de aangeboden staalproducten.

Ook 2020 zal het bedrijf verlies lijden, maar het lijkt erop dat dit minder zal zijn dan aanvankelijk verwacht, omdat de staalmarkt sneller begon te herstellen dan eerst gedacht werd. Er bestaat een kans dat de staalgigant in 2021 weer winst kan boeken, maar het zal moeten herstellen van twee slechte jaren.

Alhoewel je in theorie het aandeel ArcelorMittal direct bij een beurs kunt kopen, is het aangeraden om dit te doen via een online broker. Zo kun je de tijdsinvestering beperken en veel overzichtelijker beleggen.
 
Onze aanrader voor is eToro: dit platform biedt een gebruiksvriendelijk interface gepaard met geen commissie over beleggen in aandelen en ETF’s. Je kunt dus ook zonder commissie beleggen in ETF’s waar het aandeel ArcelorMittal deel van uitmaakt.

ArcelorMittal: Conclusie

ArcelorMittal staat als de grootste staalproducent ter wereld natuurlijk op de radar van menig investeerder. Na een slecht 2019 en een nog slechter 2020, lijkt het beter te gaan voor de staalgigant.
Ook partijen als fondsen en banken merken op dat het een stuk beter gegaan is met het bedrijf in 2021, wat terug te zien is in de koopposities die banken adviseren op het aandeel ArcelorMittal.
 
Belangrijk is wel te onthouden dat ArcelorMittal een cyclisch aandeel is. Dit betekent dat, wanneer het slecht gaat met de wereldeconomie, dit duidelijk terug te zien is op de waarde van aandeel ArcelorMittal.
 
Al met al is onze ArcelorMittal aandeel advies dat het een interessante belegging kan zijn voor op de lange termijn. Dit dankzij het potentieel voor een verhoging van de waarde van het aandeel dankzij succesvolle corona vaccin campagnes, waardoor de wereldeconomie zich kan herstellen en daarmee ook de vraag naar staal.

 

Gelijk beginnen met ArcelorMittal kopen?

Maak een account aan en begin meteen met het beleggen in aandeel ArcelorMittal!
begin direct!
Scroll naar boven