Blackberry Stock Kopen & Live Blackberry Aandeel Koers (2024)

BlackBerry LimitedBB
1.62%
$2.52

BlackBerry is een Canadees bedrijf,  gespecialiseerd in het maken van software voor de verbinding en beveiliging van draadloze technologie.

aandeel blackberry logo

BlackBerry was in voorgaande jaren vooral bekend als smartphoneproducent. In 2016 besloot het bedrijf officieel te stoppen met het maken van de BlackBerry toestellen en zich volledig te focussen op het maken van software.

Aandeel Blackberry kopen in vier korte stappen

Gelijk aan de slag met het Blackberry aandeel? Gebruik de groene knop om geheel gratis een beleggingsaccount te maken

Hoe koop je Aandeel BlackBerry?

Het aandeel BlackBerry (BB) staat op de Amerikaanse en Canadese stock exchanges. Om het aandeel aan te schaffen heb je een online broker nodig. 

Een online broker is een handelsplatform waarmee je toegang hebt tot vele beurzen over de hele wereld. Via dit platform koop en verkoop je aandelen waar jij interesse in hebt.

Hieronder hebben we een stappenplan voor je klaargemaakt om je te helpen een online broker te kiezen zodat jij snel en gemakkelijk BlackBerry aandelen kan handelen.

Stap 1: Kies de juiste broker

Via een broker schaf je dus handelsproducten zoals aandelen aan. Verschillende online handelsplatformen bieden ook verschillende handelsproducten aan. Denk bijvoorbeeld naast aandelen ook aan CFD’s (Contract for difference), ETF, cryptocurrency en grondstoffen zoals goud en zilver

De vraag die je wilt stellen als beginnende belegger is waar jij de broker voor wilt gebruiken. Zodra jij je handelsstrategie hebt bepaald kun je bepalen welke online broker het beste bij jou past.

Ook is het van belang dat handelen veilig en gereguleerd is. Veel brokers worden gereguleerd door onafhankelijke partijen. In Nederland is AFM (Autoriteit Financiële markten) deze partij. De Amerikaanse beurs wordt gereguleerd door de SEC (Securities and Exchange Commission).

Hieronder vind je twee van onze aanraders voor online brokers: eToro en Plus500. Lees ons eToro of Plus500 review als je nog meer over deze brokers wilt weten.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:1
Valutaparen100401007050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFIN
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand

Overzicht van brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

eToro is onze aanrader voor de beginnende belegger. Het handelsplatform staat bekend als zeer gebruiksvriendelijk en is momenteel een van de vooraanstaandste online brokers. We zullen alle voordelen van eToro voor je op een rijtje zetten.

Het platform bied veel variëteit en aanbod in handelsproducten. Zo kun je via eToro handelen in aandelen, CFD’s (contract for difference), ETF’s, forex trading en grondstoffen.

Deze broker wordt door verschillende financiele autoriteiten gereguleerd, hierdoor is het platfom veilig en kun je zonder zorgen handelen in je favoriete handelsproducten.

Ook heb je de mogelijkheid om te beginnen met een demo account, een manier om te beleggen zonder dat het je meteen echt geld hoeft te kosten. Wil je wel met echt geld gaan handelen? Dan bied eToro een lage minimale inleg van €170,00!

Een andere veel geprezen voordeel van het handelsplatform is de optie tot social- of copytrading. Met copytrading kun je de portfolio van succesvolle beleggers overnemen en hoef je zelf dus niet al te veel na te denken waar je in moet beleggen.

Start vandaag nog met het handelen van BlackBerry stock via eToro!

Stap 2: Maak een account aan

Wanneer je oog is gevallen op een bepaalde online broker, zal je een nieuw account moeten aanmaken. In de volgende stappen gebruiken we eToro om te laten zien hoe je een nieuw account activeert. Bij veel brokers zal deze werkwijze ongeveer hetzelfde zijn.

Join now!

Op de eToro homepage druk je op de knop “Join now” om een nieuw account aan te maken. Volg de stappen voor het maken van een gebruikersnaam en wachtwoord. Ingevuld? Druk op “account maken”.

Verifieer je account

Je krijgt een mailtje van eToro met instructies om je account te verifieren. Als je deze stap gevolgd hebt, is je eToro account al bijna helemaal klaar om te traden!

Voltooi je profiel en stort geld op je account

Met je huidige account kun je al beleggen met virtueel geld. Echter zal je nog een extra stap moeten ondernemen om te zorgen dat je ook met je eigen geld kan beleggen. Hierdoor moet je een soort testje afnemen, waarin je wat vragen beantwoord en een kopie van je identiteitsbewijs upload.

Als je deze toets voltooid hebt heb je de optie om geld op je account te zetten. Door de lage minimale inleg kun je makkelijk en snel beginnen met de aankoop van je eerste aandelen! Storten kan via creditcard, PayPal, iDeal en nog veel meer!

Stap 3: Vind het BlackBerry Limited stock

Het aandeel Blackberry is te vinden onder de naam BlackBerry Limited, met afkorting BB. Via de zoekbalk ben je in enkele seconden al op de goede plek. Op de homepage van je account zijn ook andere interessante aandelen makkelijk te vinden.

Op eToro kun je het BlackBerry aandeel op de voet volgen via grafieken, posts van andere beleggers en nieuwsberichten. Klaar om te handelen? Druk op de blauwe knop rechts bovenin en bepaal hoeveel je wilt kopen.

Etoro blackberry
De BlackBerry stock zoals te zien op het platform eToro. Ook benieuwd naar eToro? Schroom niet en maak vandaag nog een nieuw account aan!
aandeel blackberry homepage quote

De nadruk op cyberbeveiliging is duidelijk te zien op de homepage van BlackBerry.

Over BlackBerry

BlackBerry is een Canadees bedrijf, opgericht door Mike Lazaridis onder de naam Research In Motion Limited (RIM). Tot 2011 leidde Mike Lazaridis samen met Jim Balsillie het bedrijf. Huidig CEO is John S. Chen.

Het bedrijf specialiseert zich in draadloze technologie zoals Enterprise Software, Internet of things (IoT) en cyberbeveiliging. 

 

BlackBerry stond vóór hun specialisatie op software bekend voor het maken van de BlackBerry smartphone. Sinds 2016 is de productie van nieuwe BlackBerry telefoons officieel niet meer deel van de bedrijfsvoering. 

De BlackBerry smartphones waren zeer populair en bezaten op hun piek ongeveer 50% van het marktaandeel in Amerika. De komst van de Apple iPhone en nieuwe concurrenten met het Android platform heeft dit aandeel doen verdampen.

Het Chinese TCL Technology heeft tot 2020 de rechten in bezit gehad om telefoons onder de naam BlackBerry op de consumentenmarkt te maken en verkopen. De rechten voor het BlackBerry merk zijn nu in handen van het bedrijf OnwardMobility. Zij willen in 2022 een nieuwe 5G smartphone onder de BlackBerry naam uitbrengen voor de zakelijke markt.

BlackBerry Koers nieuws

De BlackBerry koers is de afgelopen weken erg hectisch geweest. Het aandeel BlackBerry is namelijk ook onderdeel geworden van de Amerikaanse beursgekte rondom de strijd tegen shortselling hedgefondsen.

Op het forum Reddit zijn particuliere beleggers de strijd aan gegaan met grote beleggingsfondsen die bij verschillende bedrijven aan het inspelen waren op de daling van verschillende aandelen. De BlackBerry stocks waren hier onderdeel van, evenals de aandelen Nokia, AMC en GameStop.

De beursgekte rondom GameStop was hier de grootste. Het aandeel steeg in korte tijd 1500% in waarde door de massale inkoop van particuliere beleggers. Ook de BlackBerry stock is flink gestegen in de afgelopen tijd.

Waar het BlackBerry aandeel in 2020 rond de €4,14 lag, is het in januari gestegen naar een piek van €21. Op dit moment is het aandeel Blackberry weer gedaald naar €12,50 per aandeel.

De rede van deze daling heeft te maken met de houding van de online brokers tegenover de beursgekte van deze aandelen. Vele brokers hebben beperkingen opgelegd bij het kopen van de aandelen die onderdeel zijn van de hectische beursgang.

Ook broker eToro heeft het volume van de BlackBerry stock doen verlagen, en heeft de optie om het aandeel via CFD te handelen weggehaald.

Hoe het aandeel er de komende tijd uitziet is dus onvoorspelbaar, wel zou het aandeel BlackBerry op de lange termijn een waardevolle kunnen worden.

Weet jij genoeg en wil je gelijk beginnen met eToro? Dan kun je hier jouw account openen.

Waarom BlackBerry Stock kopen?

Zoals eerder vermeld is de BlackBerry koers onvoorspelbaar door de huidige situatie op de Amerikaanse beurs. De verwachting is dat het aandeel weer zal gaan dalen richting de oorspronkelijke waarde, onder andere door de houding van de online brokers op deze handelsoorlog.

Veel mensen zijn geneigd om mee te doen met de beursgekte, vele halen hier zeker hun voordeel uit. Echter brengt zo’n vluchtige markt ook veel risico met zich mee.

De opties zijn dus om het aandeel te verkopen óf om het aandeel te houden. Het aandeel BlackBerry zou op lange termijn wél een goede investering kunnen zijn.

Doordat het bedrijf zich op dit moment specialiseert in toekomstgerichte software en een oog op de zakelijke markt kan het een mooi aandeel zijn voor de lange termijn.

De tak cybersecurity en enterprise software zal de komende tijd steeds belangrijker worden. Ook heeft BlackBerry contracten en samenwerkingen met bedrijven op het gebied van zelfrijdende auto’s.

Daarnaast zal er ook weer een nieuwe BlackBerry 5G smartphone op de zakelijke markt verschijnen in 2022, en misschien dat het BlackBerry in 5 jaar eindelijk weer lukt om deze markt te penetreren.

Wil je ook graag starten beleggen? Start vandaag nog met handelen van aandelen, CFD’s, EFT’s of cryptocurrency’s via eToro!

Nu Aandeel BlackBerry kopen?

Koers blackberry eToro

Via eToro beleggen in BlackBerry stocks?

Verkopen of houden, dat is het advies die wij op dit moment willen geven.

Op dit moment is de markt te hectisch en onzeker om te bepalen wat een goede prijs is om het BlackBerry aandeel te kopen. Het aandeel BlackBerry zal niet stilstaan, dat is het enige zekerheidje.

Wanneer de beurzen weer gekalmeerd zijn zullen de BlackBerry aandelen zeker een goede optie kunnen zijn voor de lange termijn belegger.

 

Hoewel het bedrijf op dit moment nog geen grote winsten behaald, is de potentie voor winstgevendheid nog wel aanwezig. De software rondom de zakelijke cloud, cyber security en zelfrijdende auto’s bied veel toekomstperspectief.

Mocht je het aandeel BlackBerry interessant vinden voor de lange termijn, wacht dan nog heel even af. Het prijspunt €13 is daarvoor nog iets te optimistisch, wanneer de prijs weer daalt richting de €5 zal het beter zijn om groots in te kopen.

Interessante Aandelen naast aandeel BlackBerry

Hieronder vind je andere aandelen die interessant zijn voor elke belegger. Op de desbetreffende artikelen vind je meer informatie over dit onderdeel. Wil je direct starten met beleggen? Ga dan naar eToro en maak een account aan!

Gamestop stock logo
GameStop (GME)

GameStop is tot nu toe het aandeel van 2022. De beursgekte rondom enkele bedrijven zoals GameStop hebben het aandeel doen stijgen met 1500%, een historisch aantal.

Hoewel het bedrijf minder toekomstperspectief bied, zal elke belegger de komende tijd uitkijken naar de koers van GameStop. Wil je graag meer weten over de situatie van GameStop? Lees dan ons artikel. Meteen handelen? Klik op de button naar eToro!

Philips logo
Philips (PHIA)

Elektronicagigant Philips heeft veel te danken aan de toenemende vraag die de coronacrisis met zich mee heeft gebracht. Het bedrijf uit Eindhoven ziet haar afname flink groeien en dat zal het ook nog wel even vasthouden.

Philips legt haar zinnen strak op de gezondheidszorg. Daardoor zal het een mooie optie zijn voor elke lange termijn belegger. Wil je meer lezen over Philips? Lees dan ons artikel of begin direct met handelen!

amazon logo
Amazon (AMZN)

Het aandeel Amazon is bijna noodzaak in de portefeuille van elke belegger, nieuw of ervaren. Ook zij hebben de vruchten weten te plukken van de coronasituatie. De enorme stijging van de vraag naar online producten maakt het een waardevol aandeel.

De toekomst van Amazon staan in het teken van innovatie in de retail industrie en internet. Meer weten? Lees ons artikel of start meteen met handelen via eToro!

Veelgestelde vragen

Het aandeel is te verkrijgen bij vele verschillende brokers. Onze aanrader is eToro. Hier volg je de BlackBerry koers op de voet en handel je simpel in de vorm van aandelen of CFD.

LET OP! Op dit moment is het niet mogelijk BlackBerry te handelen in CFD, ook is het totale volume aandelen beperkt door de online brokers.

Op dit moment is de Amerikaanse beurs te onvoorspelbaar om een advies tot kopen te geven. De uitzonderlijke situatie van de massale inkoop van geshorte aandelen brengt veel risico met zich mee.

Op dit moment is het dus niet verstandig om te gaan handelen in aandelen zoals BlackBerry, GameStop, Nokia en AMC. Echter kan het aandeel BlackBerry wel een goede investering kunnen zijn voor de toekomst.

BlackBerry was vroeger vooral bekend om hun smartphones. Het was het zelfs grootaandeelhouder, vooral door het aantal zakelijke afnemers.

Sinds de komst van de iPhone is het aandeel van BlackBerry in de smartphonewereld gedaald en legt het bedrijf sinds 2016 de volledige focus op het verkopen van bedrijfssoftware en cyberbeveiliging. Het bedrijf verkoopt nog wel smartphones onder de naam BlackBerry, maar produceren deze niet meer zelf.

Het bedrijf biedt een mooi toekomstperspectief. In het afgelopen jaar heeft BlackBerry behoorlijk wat nieuwe contracten en samenwerkingen vastgesteld met bedrijven op het gebied van software voor zelfrijdende auto’s.

Ook zijn ze gespecialiseerd in Cyber security, een tak van de technologie die de komende tijd steeds belangrijker wordt. De verwachting is dat het aantal zakelijke afnemers van de producten van BlackBerry zeker kan gaan stijgen.

Voor algemeen handelen raden wij eToro aan. Bij eToro kun je zonder commissie beleggen in aandelen en ETF’s, dit is erg voordelig voor de beginnende belegger. Daarnaast biedt eToro ook een breed assortiment aan andere handelsproducten aan op verschillende beurzen.
 
Wil je graag met CFD’s handelen? Dat kan ook met eToro, maar Plus500 specialiseert zich in CFD’s, wat duidelijk te merken is aan de opties en tools die het platform aanbied op dit gebied.

Conclusie

In conclusie, het BlackBerry aandeel bied potentie voor de toekomst, maar zal de komende tijd nog heel onvoorspelbaar zijn. We zullen nog even moeten afwachten hoe de online brokers en de Amerikaanse beurzen reageren op de shortselling oorlogen.

Het is belangrijk om te onthouden dat de BlackBerry koers op dit moment weinig zegt over de winstgevendheid van het bedrijf. De prijswisselingen van de verschillende stocks zijn puur speculatie, en daarom risicovol en volatiel. Meer informatie hierover vind je in ons GameStop artikel.

Het is op dit moment alleen mogelijk te handelen in aandelen van het bedrijf, en niet meer in de vorm van CFD’s. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit binnenkort weer veranderen.

Wel denken wij dat BlackBerry in de toekomst veel kan bieden voor de aandelenportefeuille van elke handelaar. De groei van de vraag naar goede bedrijfssoftware en cyberbeveiliging bied BlackBerry een mooie positie in de markt.

De slimme belegger zal dus nog even moeten wachten tot de ongekende situatie in Wall Street rustig wordt en de speculaties zich doen verminderen.

Handelen in BlackBerry stock?

Maak makkelijk en snel een account aan via eToro en handel op verschillende wereldwijde beurzen! Beleggen is ook mogelijk in de vorm van CFD's, EFT's en meer.
Start vandaag!
Scroll naar boven