US Stock Market | Alles over de Amerikaanse Beurs

Ben jij van plan om te gaan beleggen en wil je alles weten over aandelen over de hele wereld? In dit artikel vind je alle informatie over de US Stock Market

De Amerikaanse beurs (US Stock Market) bestaat uit verschillende beurzen. Maar welke beurzen zijn er allemaal, wat zijn de verschillen en waar moet je op letten als je wilt gaan investeren op de Amerikaanse beurs.

Inhoud

Ook starten met investeren in de US Stock Market? Wacht niet langer en begin vandaag nog door meteen een nieuw eToro account aan te maken!

Wat is de US Stock Market?

Als je het hebt over de Amerikaanse beurs (US Stock Market) dan denk je al snel aan Wall Street. De straat in New York wordt vaak gezien als de plek voor de Amerikaanse financiële wereld. 

Op Wall Street zijn dan ook de twee grootste Amerikaanse beurzen gevestigd. Zowel de New York Stock Exchange (NYSE) als de NASDAQ hebben hier kantoren. 

Maar dat zijn nog niet alle Amerikaanse beurzen (US Stock Markets), zo ken je misschien ook de namen van beursindexen zoals de Dow Jones en S&P 500. Gezamenlijk maken al deze beurzen en indexen de volledige US Stock Market.

In dit artikel lees je alles over deze verschillende beurzen en hoe jij kan beginnen met investeren op de Amerikaanse beurs. 

Hoe kan ik beleggen op de US Stock Market?

Je bent tegenwoordig maar een paar stappen verwijdert van jouw eerste investeringen op de Amerikaanse aandelenmarkt (US Stock Market). Door onderstaand stappenplan te volgen begin je in no-time met beleggen.

Door de opkomst van online brokers is het ook voor niet-Amerikanen steeds eenvoudiger om zich te mengen in de US Stock Market. 

Stap 1: Kies een online broker

Een broker is de tussenpersoon tussen jou en de markt waar je aandelen op wilt gaan kopen. Bij brokers moet je goed opletten dat het een broker is die geschikt is voor jou op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, kosten en aanbod. 

De meeste grote online brokers geven je toegang tot een groot deel van de Amerikaanse beurzen (US Stock Markets). Hieronder zie je een overzicht van de brokers die het meest geschikt zijn om te gebruiken voor het investeren op de Amerikaanse beurzen. 

 

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

eToro

Voor de beginnende belegger is eToro de beste keuze. Deze broker blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid en heeft een aantal extra functies die vooral beginners goed op weg kunnen helpen. 

eToro is namelijk een sociale broker met voor elke gebruiker een profielpagina. Andere gebruikers kunnen op dit profiel zien welke investeringen je doet en welke prestaties je behaalt. 

Hierdoor kan eToro de Copy Trading Functie aanbieden. Met deze functie kun je een portfolio of een gedeelte van een portfolio van een ervaren en succesvol belegger kopiëren om mee te liften op het succes van deze belegger. 

etoro copy trading
Kopieer eenvoudig een andere belegger

Als je niet meteen met je eigen geld wilt gaan beleggen omdat je nog niet alles weet over eToro of over het beleggen zelf kun je beginnen met virtueel geld. Je krijgt namelijk een gratis demo account waarmee je alles uit kan proberen. 

eToro biedt naast aandelen nog veel meer handelsproducten. Zo is het mogelijk om te handelen in ETF’s, CFD’s, valuta, crypto en grondstoffen. 

Bij eToro kun je goed terecht voor Amerikaanse aandelen. Naast individuele aandelen biedt eToro ook toegang tot indexen zoals NASDAQ.

Er wordt bij eToro 0% commissie gerekend over jouw gekochte en verkochte ETF’s en aandelen. Door deze lage kosten kun je nog hoger rendement halen over je investeringen. 

Voor beginners is het fijn dat ze niet meteen met hoge bedragen hoeven te beginnen. Je kunt bij eToro al aan de slag na een minimale eerste storting van €170,-. 

Wil je meer weten over eToro? Lees dan onze review over deze broker om er achter te komen of eToro de broker is voor jou. 

DEGIRO

Wil je juist graag bij een Nederlandse broker aan de slag gaan? Dan is DEGIRO een goede optie voor jou, de broker heeft veel prijzen ontvangen voor het platform en geeft je een groot aanbod. 

Dit grote aanbod bestaat uit meer dan 50 verschillende beurzen verspreid over 30 landen. Ook de Amerikaanse beurzen zoals NYSE en NASDAQ zijn bereikbaar voor klanten van DEGIRO.

Naast het aanbod in aandelen kun je bij DEGIRO ook handelen in ETF’s, valuta, CFD’s en andere handelsproducten. Zo kun je bij één broker een zeer divers portfolio samen stellen. 

Voor beginners is DEGIRO geschikt vanwege het overzichtelijke platform. Je zoekt eenvoudig naar het handelsproduct waar jij in wilt gaan investeren. 

DEGIRO is gereguleerd door Nederlandse toezichthouders (AFM) en is een veilig platform. Naast de website kun je ook de smartphone applicatie van DEGIRO gebruiken. Meer weten over beleggen via een app op je telefoon? Lees dan onze top 5 beste beleggingsapps van 2021/2022.

Meer weten over DEGIRO of meteen beginnen? Lees dan snel onze review over deze broker of klik op de knop hieronder om aan de slag te gaan! 

Stap 2: Maak een account aan

Zodra je een broker gekozen hebt is het tijd om een account aan te maken. In dit stappenplan kijken we naar het aanmaken van een account bij de broker eToro. 

Om het account bij deze broker aan te maken heb je alleen een gebruikersnaam, E-mail adres en wachtwoord nodig. Met deze gegevens maakt eToro een profiel voor je aan dat je kan gebruiken zodra je via je mail je account bevestigd hebt. 

Na deze bevestiging kun je aan de slag met het gratis demoaccount van eToro en kun je het platform uitproberen met virtueel geld. 

Stap 3: Geld op account zetten

Als je met echt geld aan de slag wilt moet je eerst het account verder verifiëren. Bij alle gereguleerde brokers in Europa moet je een kopie van je identiteitsbewijs opsturen en een uitgebreide vragenlijst invullen over jouw kennis over beleggen en wat je van plan bent. 

Nu je dit gedaan hebt kun je voor het eerst geld storten. De eerste keer moet je minimaal €170,- storten. 

Voor Nederlandse beleggers is iDeal de gemakkelijkste betaalmethode. Je kunt ook gebruik maken van bankoverschrijving, PayPal, creditcard of één van de andere vele opties die eToro aanbiedt. 

 

biotech bedrijven geld storten

Stap 4: Zoek de Amerikaanse Beurs (US Stock Market)

Als je specifiek wilt investeren op de Amerikaanse beurzen dan kun je eenvoudig selecteren op alle aandelen die bij een bepaalde beurs genoteerd staan. Je gaat hiervoor naar het kopje handelsmarkten aan de linkerkant van de eToro-interface.

Je kunt nu kiezen om te selecteren op een bepaalde industrie of een beurs. De meeste beurzen zijn vernoemd naar de stad waar de beurs gevestigd is maar de Amerikaanse beurzen staan onder hun bekende afkortingen in deze lijst.

Amerikaanse beurs etoro

Stap 5: Zoek een geschikt aandeel

Je bent nu bijna echt begonnen met je eerste belegging op de US Stock Market. Het is nu alleen nog van belang dat je een aandeel kiest waar jij vertrouwen in hebt. 

Beleggers weten waar ze in investeren, ze weten wat het bedrijf doet en welke toekomst er in een bedrijf zit. Probeer op deze manier op zoek te gaan naar een aandeel dat je kent en waar je vertrouwen in hebt dat deze in de toekomst qua waarde zal stijgen. 

Nu je een aandeel gekozen hebt klik je eenvoudig op kopen en krijg je het scherm dat je hiernaast ziet. Je kunt nu kiezen voor welk bedrag je wilt investeren of hoeveel eenheden (aandelen) je aan wilt schaffen. 

 eToro geeft je ook de mogelijkheid om wat extra functies te gebruiken. Zodra je het hefboomeffect hoger dan 1 maakt handel je niet meer in de aandelen zelf, je gaat dan over op het handelen in CFD’s. 

Bij een hefboom effect kun je met minder geld beleggen in een groter deel van het aandeel. Elke koersstijging of daling telt dan zo zwaar als de hefboom ingesteld is. 

Een Stop-loss en take-profit kunnen je risico verkleinen. Bij deze opties geef je een bedrag aan waardoor je investering bij een bepaald verlies of bepaalde winst automatisch verkocht wordt. 

Verschillende Amerikaanse Beurzen (US Stock Markets)

De Amerikaanse aandelenmarkt (US Stock Market) bestaat uit verschillende beurzen. Bij deze beurzen zijn bedrijven genoteerd waardoor de aandelen te koop zijn voor particuliere beleggers. 

Waar er in kleinere landen soms maar één beurs is zijn er in Amerika meerdere beurzen met verschillende bedrijven. 

New York Stock Exchange (NYSE)

De New York Stock Exchange is de grootste beurs ter wereld waar de aandelen van veel grote bedrijven verhandeld worden. Bedrijven als Apple, Google, Microsoft en Coca Cola zijn te vinden bij deze beurs. 
 
De beurs bestaat al sinds 1792 en is heeft een hoofdkantoor op Wall Street, New York. De New York Stock Exchange heeft dus vooral grote bedrijven genoteerd en daarmee zijn de aandelen vaak minder volatiel dan op de andere Amerikaanse beurs.
 

NASDAQ 

De grootste beurs na de NYSE in Amerika is de NASDAQ. Deze beurs heeft ook een kantoor op Wall Street maar wordt tegenwoordig vooral bestuurd vanuit New Jersey. 

NASDAQ werd pas in 1971 opgericht maar was de eerste elektronische aandelenmarkt. Daarnaast worden de aandelen er vergeleken met de New York Stock Exchange op een andere manier verhandeld. 

 

American Stock Exchange (AMEX)

De derde beurs van Amerika is de American Stock Exchange. AMEX werd in 2008 overgenomen door NYSE Euronext en staat tegenwoordig ook wel bekend als NYSE American. 
 

Deze beurs wordt vooral gebruikt door kleinere en jonge bedrijven die niet meteen aan de eisen kunnen voldoen van de NYSE of NASDAQ. Bij de AMEX zijn er namelijk aandelen in veel lagere volumes aan te bieden. 

Wat zijn Amerikaanse Beursindexen?

In Amerika worden er grote aandelenindexen aangeboden die gebaseerd zijn op de beurs waaraan de bedrijven genoteerd staan. Zo heeft elke beurs één of meerdere indexen die het aanbiedt en zijn er nog een aantal andere grote beursindexen. 

Een index bestaat uit de aandelen van meerdere bedrijven, de hoeveelheid bedrijven in een index zijn vaak vernoemd in de naam van de index. De prijs van de index wordt bepaald door de onderliggende waardes van alle aandelen samen.

Die waarde kan bepaald worden door te kijken naar de prijzen van de aandelen, hierbij is het nadeel dat de aandelen met hoge prijzen ook de prijs van de index het meest beïnvloeden terwijl dit niet per se de grootste bedrijven zijn. 

Dow Jones 30 (DJ30)

De oudste Amerikaanse beursindex is de Dow Jones 30 (DJ30). In 1896 werd deze index gecreëerd door redacteuren van de krant Wall Street Journal. 

De index is opgebouwd uit aandelen van 30 bedrijven van zowel de NASDAQ en de NYSE. De bedrijven uit deze index zijn vooral bedrijven uit de industriële sector.

Het unieke aan deze index is dat hij slechts 55 keer is gewijzigd sinds de samenstelling van meer dan 125 jaar geleden. Inmiddels zijn ook bedrijven als Apple en Microsoft toegevoegd aan de index. 

De Dow Jones is een prijsgewogen index wat betekent dat de prijs van de aandelen van belang is voor de totaalprijs van de index. 

NASDAQ 100 (NQ100)

De NASDAQ-100 is een index die bestaat uit de 100 bedrijven waarvan de meeste aandelen verhandeld van worden aan de NASDAQ-beurs. Grote bedrijven uit deze index zijn onder andere PayPal, Netflix en Tesla. 

De bedrijven die op dit moment opgenomen zijn in de NASDAQ-100 vind je gemakkelijk bij je online broker. Investeren in deze index kan flink winst opleveren, afgelopen jaar steeg de prijs van de index van €7.500 naar €11.000. Als je €5.000 investeerde begin 2020 was dit een jaar later €5.000 / €7.500 * €11.000 = €7.333,33 waard. 

Standard & Poor’s 500 (S&P500)

In deze index zitten aandelen van maar liefst 500 bedrijven. Deze index wordt door beleggers vooral gebruikt om de huidige stand van de aandelenmarkt goed weer te geven. 

Standard & Poor is een kredietbeoordelaar in Amerika die met deze index de 500 grootste Amerikaanse bedrijven bij elkaar heeft gebracht. De grootte van de bedrijven wordt bepaald door de marktwaarde van deze bedrijven. 

Waarom beleggen op de US Stock Market?

Voor beleggers is de Amerikaanse aandelenmarkt (US Stock Market) onmisbaar. De grootste bedrijven ter wereld staan namelijk genoteerd aan de Amerikaanse beurzen. 

Zonder toegang tot de US Stock Market zou je geen aandelen van tech-giganten als Google, Microsoft en Apple kunnen kopen. Zeker nu het door online brokers net zo gemakkelijk is als het beleggen in aandelen van Nederlandse bedrijven is het een mooie toevoeging voor je portfolio. 

Mocht je al in bezit zijn van Nederlandse of Europese aandelen dan is het een goede optie om je portfolio uit te breiden met aandelen van Amerikaanse bedrijven. De Amerikaanse beurzen kennen meer volatiliteit dan andere beurzen, zo zagen we begin 2021 met ontwikkelingen rondom Gamestop aandelen. 

Doordat veel van de technologie-bedrijven gevestigd zijn in Amerika zijn ook de bedrijven van de toekomst en bedrijven die in korte tijd erg snel kunnen groeien. 

Voor- en nadelen beleggen op Amerikaanse Markt

Voordelen

Nadelen

Tips voordat je begint met beleggen op Amerikaanse Beurzen

Bedenk goed wat je strategie is als je gaat beginnen met beleggen op de Amerikaanse beurzen. Ga je voor aandelen met een hoog risico die in korte tijd veel winst op kunnen leveren of wil je liever investeren in de grote bedrijven waarvan de koers al jaren langzaam stijgt. 

Door gebruik te maken van een demo account bij één van de brokers kun je ook terwijl je probeert er achter komen welke strategie het beste bij je past. Heb je al aandelen van Nederlandse bedrijven? Kijk dan wat er goed aansluit op je portfolio om het zo divers mogelijk te houden. 

Volg de indexen en lees je in over de Amerikaanse economie. De indexen geven je een algemeen beeld van de prestaties van beursgenoteerde Amerikaanse bedrijven en gecombineerd met het volgen van het nieuws krijg je hierdoor een gedetailleerd inzicht in de Amerikaanse economie. 

Op de Amerikaanse beurzen gebeurt aanzienlijk meer dan bij de meeste Europese beurzen. Zo zette oud-President van Amerika Donald Trump de Amerikaanse beurs (US Stock Market) 1100 punten hoger door in te grijpen in de Dow Jones index. 

Van maandag tot vrijdag is de Amerikaanse beurs open van 15:30 tot 22:00 Nederlandse tijd. Als je actief wilt handelen in Amerikaanse aandelen zul je tussen die tijd bezig moeten. 

Veelgestelde vragen

De Amerikaanse beurs opent om 15:30 Nederlandse tijd en sluit om 22:00. Alleen tijdens deze openingsuren kun je rechtstreeks handelen in Amerikaanse aandelen. 

Tijdens Amerikaanse feestdagen als Independence Day en Thanksgiving blijft de beurs de hele dag gesloten. 

Je kunt ook buiten openingstijden nog handelen in Amerikaanse aandelen. Dit worden ook wel de voor- en nabeurs genoemd. 

Als je voor de openingstijd handelt in bepaalde aandelen is dit in de voorbeurs terwijl als je na het sluiten van de beurs handelt het onder na-beurs valt. Aandelen worden vooral buiten openingstijden gehandeld als er belangrijke documenten als jaarcijfers na de sluitingstijd worden gepubliceerd. 

De beste broker om te gebruiken als je wilt gaan beleggen op de Amerikaanse beurs is eToro. Voor beginners is het een duidelijk en gebruiksvriendelijk platform terwijl ervaren beleggers de broker op prijs stellen doordat er veel informatie over aandelen te vinden is en de interessante extra functies. 

De vorige financiële crisis ontstond in Amerika en dat had groot effect op de aandelen op de Amerikaanse beurzen. Deze kelderden, net als de Europese beurzen, zwaar onderuit. 

Een nieuwe financiële crisis zou voor hetzelfde kunnen zorgen. Ondanks dat we weten welke banken verantwoordelijk waren voor de crisis in 2008 is het onduidelijk of er genoeg verandert is aan het systeem om een nieuwe crisis te voorkomen. 

US Stock Market: Conclusie

Voor de ervaren belegger is toegang tot Amerikaanse beurzen (US Stock Market) onmisbaar geworden. De grootste bedrijven ter wereld staan allemaal genoteerd aan de New York Stock Exchange (NYSE) en NASDAQ. 

Als je een uitgebreid portfolio wilt opbouwen met aandelen uit verschillende landen kunnen Amerikaanse aandelen niet ontbreken. De twee Amerikaanse beurzen NYSE en NASDAQ zijn de grootste beurzen ter wereld.

 

Beginnen met beleggen op de Amerikaanse beurs?
Met eToro kun je eenvoudig aandelen kopen van de verschillende grote Amerikaanse beurzen zoals NASDAQ en de NYSE. Maak snel een account aan en begin vandaag nog met je eerste investering.
TIP
Scroll naar boven