Sligro Aandelen Kopen & Live Aandeel Sligro Koers

De Sligro Food Group is een Nederlandse onderneming gericht op de horeca en voedingsindustrie. Het hoofdkantoor van Sligro is gevestigd in Veghel en het bedrijf is sinds 1989 aan de beurs genoteerd. 

aandeel sligro

Het Sligro aandeel wordt verhandeld op de Euronext beurs in Amsterdam en heeft de afgelopen jaar een flinke daling meegemaakt. Hoe staat het er inmiddels voor met de koers Sligro aandeel en is dit een goed moment om te investeren in een aandeel Sligro Food Group?

Sligro Aandelen kopen met een kort stappenplan

Aandelen kopen bij eToro is voordelig en simpel. Wil jij ook beginnen? Registreer dan snel een gratis account!

Hoe koop ik een Aandeel Sligro?

Zoals hierboven beschreven staat het aandeel Sligro genoteerd aan de Euronext beurs. De aandelen van Sligro worden dan ook veelal aangeboden in de indexen van de Euronext group.

Weinig brokers bieden het individuele aandeel Sligro Food Group aan en je zult dus op zoek moeten gaan naar de indexen waar deze aandelen in aangeboden worden. Hieronder vind je hoe je dit doet en waar je hiervoor het best terecht kan.

Stap 1: Kies de juiste broker

Om snel te kunnen handelen in deze en andere aandelen moet je op zoek naar een goede broker. Het is belangrijk om een geschikte broker te vinden die je vertrouwt en die handig te gebruiken is. 

Een broker is simpel gezegd een platform of website waar je aandelen, en soms ook andere zaken, kunt kopen en verkopen. Veel brokers proberen hun platform zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken zodat je ook als beginnende belegger hier goed terecht kan. 

Doordat er steeds meer brokers zijn is het lastig om de broker te vinden die het best bij jouw voorkeuren past. Kijk goed wat een broker aanbiedt en welk platform je het fijnst lijkt om te gebruiken. 

Wil je juist zo snel mogelijk beginnen? Kijk dan hieronder naar een overzicht van gereguleerde en veilige brokers die wij je kunnen aanraden. 

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:1
Valutaparen100401007050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFIN
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand

Overzicht van brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Voor beginners is eToro het meest geschikte platform om te gaan beleggen. De broker maakt het makkelijk voor beginners om wegwijs te worden op het platform en je hoeft je geen zorgen te maken over veiligheid want dit is bij eToro goed geregeld. 

Daarnaast biedt eToro veel verschillende functies om het beleggen makkelijker te maken voor gebruikers die niet hele dagen bezig zijn met beleggen. Zo kun je gemakkelijk portefeuilles overnemen van succesvolle beleggers door middel van de CopyTrader Tool. 

Andere voordelen voor beginners is het feit dat je geen commissie hoeft te betalen bij het beleggen in aandelen en ETF’s. Daarnaast hoef je slechts €170,- te storten bij je eerste storting om te kunnen beginnen met beleggen. 

Wil je voor deze eerste storting eerst leren hoe je het platform moet gebruiken en hoe het beleggen allemaal precies werkt? Maak dan gebruik van de demofunctie van eToro, via deze functie kun je met virtueel geld je eerste stappen zetten in het beleggen zonder risico te lopen. 

Het grootste voordeel van eToro is dat het een bekende en veilige broker is die volledig gereguleerd is door o.a. de Britse FCA. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de veiligheid of legitimiteit van het platform. 

Stap 2: Open een account

Hieronder vind je alles over het openen van je account bij een broker. In dit voorbeeld hebben we gekozen om je alle stappen door te helpen om een account bij eToro aan te maken. 

Meld je aan bij eToro

Ga naar eToro en kies een geschikte gebruikersnaam en veilig wachtwoord voor je eToro account.

Verifieer je account

Je krijgt een mail om je account te verifiëren. Klik op de link in je mail-inbox en je account is geverifieerd!

Een account aanmaken bij eToro
Account aanmaken eToro aandeel sligro
Voltooi je profiel en financieer je account

Nu moet je het zojuist aangemaakte profiel voltooien door middel van informatie over jezelf en hoe jij wil gaan beleggen. eToro stelt deze vragen omdat het een gereguleerde broker is en volgens de regels deze informatie over jou nodig heeft.

Zodra je deze stappen doorlopen hebt kun je voor de eerste keer geld storten op je account. Houdt er rekening mee dat je de eerste keer een minimale storting moet doen van €170,-. 

Het is tijd om je account te financieren
sligro aandeel kopen

Stap 3: Zoek de aandelen van de Euronext

Nu je voor het eerst geld gestort hebt op je eToro-account is het tijd om op zoek te gaan naar de aandelen die jij graag aan wilt schaffen. Voor de aandelen van Sligro Food Group ga je op zoek naar de Euronext groep. 

Deze aandelen zijn te vinden onder de afkorting ENX.PA of door te zoeken op Euronext. Nu je deze gevonden hebt kun je gemakkelijk op de grote knop handelen klikken om je eerste aandelen aan te schaffen. 

Je investeert nu in de index van de Euronext groep en niet alleen in de aandelen van Sligro. Hieronder zie je de koers van deze index over het afgelopen jaar. 

Het Euronext (EXN.PA) aandeel in de eToro interface

Wil jij vandaag beginnen met investeren in de Euronext index? Maak snel een account aan en koop vandaag nog je eerste aandelen! 

Sligro koers 5 jaar

De koers Sligro aandeel over de afgelopen 5 jaar 

Over Sligro

Sligro Food Group is een Nederlands bedrijf in de voedselindustrie. Het bedrijf bestaat uit een groothandel, een leverancier voor de institutionele markt en meerdere productiebedrijven. 

Het bedrijf werd opgericht in 1935 en sindsdien zijn ze van groothandel gegroeid tot onderneming met verschillende onderdelen. In de loop der jaren heeft de Sligro Food Group veel bedrijven overgenomen met koerswisseling van het aandeel Sligro Food Group vandien.

Deze overname strategie kwam in de jaren 70 en 80 tot bloei toen Sligro Food Group flink groeide door meer dan 100 overnames te doen. Zo nam het in 1987 een bedrijf over dat zich richtte op dagverse producten voor de horeca en zo richtte Sligro Food Group zich steeds meer op deze branche. 

Rond het jaar 2000 begon Sligro Food Group met een aantal andere overnames gericht op de supermarkten in Nederland. Eerst werd Prisma Food Beheer overgenomen die verschillende supermarkten onder zich had.

Een jaar later werd ook EMTÉ supermarkten overgenomen zodat Sligro Food Group een nog groter deel van de supermarktbranche in Nederland in bezit had. EMTÉ supermarkten werd in 2018 verkocht door Sligro aan de Jumbo Groep en maakte door deze verkoop 218 miljoen euro winst. 

Deze winst in 2018 zorgde ook voor een recordhoogte van de koers Sligro aandeel. Eén aandeel Sligro was in 2018 meer dan €45 waard terwijl de koers aandeel Sligro in 2020 daalde tot €13. 

Deze daling kan ook verklaard worden door de coronacrisis die van grote impact is geweest op het deel van de Sligro Food Group dat zich bezig houdt met horeca. De horeca was in 2020 in Nederland namelijk voor een groot deel van het jaar gesloten of ging gebukt onder zware maatregelen. 

Waarom investeren in Sligro?

Sligro is nog altijd een grote naam in Nederland en heeft in haar 85-jarig bestaan al veel ontwikkelingen door gemaakt. Het bedrijf is door middel van overnames zichzelf blijven diversificeren en heeft daardoor inmiddels in verschillende markten een belangrijke rol. 

Door de verkoop van de EMTÉ supermarkten in 2018 werd er een grote winst gerealiseerd die juist in de jaren daarna lastiger werd om te evenaren. Doordat twee jaar later door een pandemie juist de winst van supermarkten omhoog ging en die op horeca instortte kregen de aandelen van Sligro een flinke klap. 

Sinds de verkoop van de supermarkten heeft Sligro het steeds moeilijker om de winst te behouden of laten groeien. Het bedrijf houdt zich bezig met ontwikkelingen als online bestellen en het reorganiseren na de verkoop van de supermarkt-tak. 

Al met al heeft Sligro bij nader inzien op een vervelend moment de EMTÉ supermarkten verkocht ondanks de hoge winst die het daardoor boekte. De coronacrisis kwam voor een bedrijf in reorganisatie op een zeer slecht moment. 

Wel heeft Sligro in het vierde kwartaal van 2020 een hogere omzet geboekt dan experts hadden verwacht. In totaal kwam de omzet over 2020 uit op 1.946 miljoen euro tegenover 2.395 miljoen euro in 2019. 

Koers Aandeel Sligro

Er is dus veel gebeurd rondom de koers Sligro aandeel en het is erg afhankelijk van de situatie rondom de coronacrisis hoe het er de komende tijd uit gaat zien. 

De koers Sligro aandeel is al een tijdje weer langzaam aan het stijgen. Experts gaven de verwachting dat de koers aandeel Sligro rond de €17 zou eindigen in 2020 en deze verwachting is redelijk uitgekomen. 

Koers aandeel Sligro

De vraag naar voedsel is natuurlijk niet minder geworden in 2020 maar door de horeca-tak van het bedrijf werd het steeds lastiger om de omzet te behalen die het in de jaren daarvoor deed. Voor Sligro is het de vraag hoe de maatregelen in 2021 waren en of het weer naar het oude niveau kan zodra alles weer normaal is. 

De koers Sligro aandeel zal waarschijnlijk niet snel meer op het niveau komen van 2018 door de hoge winst die er toen geboekt werd op de verkoop van de supermarkten. Voor de coronacrisis stond de prijs van het aandeel Sligro rond de €25 en dat zal het niveau zijn waar ze zo snel mogelijk terug naar toe willen. 

Als je nu €1000 investeert in Sligro en de koers Sligro aandeel komt weer op het punt van voor de coronacrisis maak je €1000 / €18 * (€25 – €18) = €388 winst. 

Is dit een goed moment voor Sligro Aandelen?

Doordat de Sligro aandelen voornamelijk aangeboden worden in verschillende indexen loop je minder risico dan wanneer je individuele aandelen van Sligro koopt. Hiernaast zie je de koers van de Euronext aandelen over de laatste twee kwartalen van 2020 om te vergelijken met bovenstaande koers van de Sligro aandelen. 

De dip toen de coronacrisis begon is vergelijkbaar, maar omdat je bij Euronext in meerdere bedrijven tegelijk investeert herpakte de koers zich aanzienlijk sneller dan bij de individuele Sligro aandelen. 

De prijs van het Sligro aandeel hangt zoals eerder beschreven erg vast aan hoe de coronacrisis opgelost wordt en hoe snel Sligro terug kan naar de omzet van voorgaande jaren. 

Koers Euronext (ENX.PA) 3e en 4e kwartaal 2020

euronext koers sligro aandeel

Wil jij meteen beginnen met jouw eerste ENX.PA aandelen? 

Om te weten wanneer je het best kunt investeren in Sligro is het dus belangrijk om alle ontwikkelingen goed bij te houden. Zodra Sligro weer meer omzet kan draaien op het horeca-gedeelte van het bedrijf zal de koers Sligro ook weer in de buurt komen van het niveau van voor de coronacrisis. 

Daarnaast geven de experts van ING eens in de zoveel tijd een verwachting over de stand van de koers van Sligro. Als je deze in de gaten houdt kun je op zoek gaan naar het beste moment om in de aandelen te investeren. 

Toch lijkt Sligro zich dus aan het herpakken vergeleken met de rest van 2020 en lijkt het dieptepunt van de koers Sligro in maart 2020 bereikt te zijn. Dat zou betekenen dat het nog altijd een goed moment is om in te stappen zolang er uitzicht is op een betere situatie in de horeca in 2022. 

Hoe ziet de aandeelhoudersstructuur van Sligro er uit?

Sligro Food Group heeft een aantal grootaandeelhouders vermeld staan op de website van Sligro. Deze grootaandeelhouders bestaan vooral uit beleggingsfondsen en financiële instanties die deze beheren. 

De familie van oprichter Abel Slippens heeft nog altijd de meeste aandeel Sligro Food Group. Via Stichting Administratiekantoor Slippens zijn momenteel 33.95% van alle aandelen in bezet van de familie. 

Sligro keert twee keer per jaar dividend uit aan haar aandeelhouders door middel van een interim-dividend in de tweede helft van het jaar en een slotdividend die bepaald wordt bij de Algemene vergadering. Volgens de website van Sligro streeft het bedrijf er na om 60% van de winst van Sligro uit te keren in dividend. 

Sligro heeft besloten om over het jaar 2020 geen dividend uit te keren vanwege de tegenvallende resultaten van het bedrijf door de uitbraak van COVID-19. Bij dit besluit gaf het bedrijf aan te verwachten dat de omzet pas eind 2021 weer op hetzelfde niveau zat als voor de uitbraak. 

Of er in 2022 wel dividend uitgekeerd kan worden zal afhangen van het omzetniveau dat Sligro gedurende het jaar weet te bereiken. 

Meer interessante aandelen om in te investeren

Wil jij je portefeuille diversificeren en niet alleen in bedrijven uit de Euronext of uit de voedselindustrie investeren? Hieronder een aantal andere grote interessante aandelen waarmee je jouw portefeuille kan laten groeien. 

Wil je gelijk in aandelen investeren en niet in indexen van een aandeel? Ook dit kan gewoon bij eToro!  Bankr schrijft over verschillende aandelen artikelen waarin je kunt lezen wat de koers Sligro is en wat het advies is voor dit aandeel. Hieronder het overzicht van de beste aandelen en bijbehorende pagina’s.

aandeel total logo
Total (FP.PA)

Hoewel de energietransitie behoorlijk op gang begint te komen en er steeds meer duurzame energie geïmplementeerd wordt, blijft het aandeel Total een interessante om in de gaten te houden. Deze Franse oliemaatschappij is gevestigd in Parijs en blijft een aandeel wat veel voor komt in de beleggingsportefeuilles van investeerders.

aandeel arcadis logo
Arcadis (ARCAD.AS)

Hoewel menig Nederlander zich niet bewust is van het bestaan van Arcadis, is dit toch een heel groot Nederlands bedrijf. Zo is het een wereldwijde speler op het gebied van infrastructuur, water, milieu en bebouwing. Met hun adviezen helpen ze enorme projecten op touw te helpen. Wil je alles weten over het Arcadis aandeel? In ons artikel leggen we het voor je uit.

aandeel tomtom logo
TomTom (TOM2.AS)

Je zou toch denken, niemand gebruikt meer navigatie nu iedereen een navigatie-app op z’n smartphone heeft staan? Dat klopt, maar TomTom is meer dan de vertrouwde navigatiesystemen voor in de auto. Het bedrijf zal zich richting de toekomst opnieuw moeten uitvinden. Of dat gaat lukken? Lees ons artikel om meer over TomTom te weten te komen!

Veelgestelde vragen

Het Sligro aandeel is terug te vinden bij de Euronext Group. Deze bieden een index aan die je ook terug vindt bij brokers als eToro. Zo investeer je in meerdere bedrijven die aan de Euronext beurs genoteerd zijn tegelijkertijd. 

De Sligro Food Group heeft een moeilijk 2020 achter de rug door de coronacrisis. Verschillende onderdelen van het bedrijf kregen het lastig en de omzet is flink gedaald ten opzichte van eerdere jaren. Zodra de horeca-tak van Sligro weer op het oude niveau komt zal ook de koers van de Sligro-aandelen verder stijgen. 

Normaal gesproken keert het aandeel Sligro Food Group twee keer per jaar dividend uit maar door de hierboven beschreven gevolgen van de coronacrisis heeft het bedrijf besloten om over 2020 geen dividend uit te keren aan de aandeelhouders. 

Sligro wil zo snel mogelijk weer dividend uitkeren maar het is afhankelijk van het moment waarop het omzetniveau terugkeert naar het niveau van voor de coronacrisis. 

Ja, Sligro maakt al jaren onafgebroken winst. De winst zit normaal gesproken tussen de 50 en 100 miljoen euro per jaar. In 2018 werd er 276 miljoen euro winst gemaakt door de verkoop van de EMTÉ supermarkten. In 2019 viel de winst terug tot slechts 33 miljoen euro. In de eerste helft van 2020 werd er 16 miljoen euro verlies geleden door de Sligro Food Group en daarmee lijkt na jaren van winst het jaar 2020 een verlieslijdend jaar te worden.  

Welke broker het meest geschikt is voor je hangt af van wat je verwacht van een broker en wat je plannen zijn. Als je op zoek bent naar een veilige en gereguleerde broker die voor beginners makkelijk te gebruiken is kun je het best een account aanmaken bij eToro. Hier kun je investeren in de Euronext (ENX.PA) aandelen waar Sligro bij hoort. 

Conclusie

Sligro is één van de bedrijven die veel te lijden heeft gehad onder de coronacrisis maar er zeker niet aan ten onder ging. Ondanks een verlies in de eerste helft van 2020 lijkt de omzet van het bedrijf nog aardig overeind gebleven. 

Doordat Sligro op meerdere verschillende onderdelen van de voedselmarkt actief is heeft het altijd een aantal gedeeltes die gewoon winst zullen blijven maken. Door de grootte van het bedrijf en de vele overnames in de geschiedenis kan het blijven overleven.

Voor Sligro was 2021 een belangrijk jaar waarin ze op zoek zijn gegaan naar het omzetniveau dat bereikt werd voor de uitbraak van COVID-19. Als je wilt investeren in Sligro is het verstandig om het nieuws goed bij te houden en de cijfers die Sligro op haar website deelt in de gaten te houden om daar op in te kunnen spelen. 

Direct beginnen met investeren?

Maak snel je account aan bij eToro en koop binnen een uur je eerste Sligro aandelen.
begin direct!
Scroll naar boven