Goedkope Aandelen | Overzicht van goedkope aandelen met veel potentie! (2024)

Ben jij net begonnen met beleggen en wil je nog niet te veel geld investeren in aandelen? In dit artikel vertellen wij alles over de beste goedkope aandelen en goedkope aandelen met potentie.

aandeel wirecard stock crash
Beginnen in: 3 werkdagen / direct

      En ga gelijk aan de slag! 

 

Goedkope aandelen

Twee aandelen voor €200,- kopen of 20 aandelen voor €200,-, wat klinkt beter? De voorkeur van veel beleggers gaat uit naar goedkope aandelen, maar dat is niet altijd beter.

Het is niet van belang hoeveel aandelen je hebt, maar of de aandelen kwalitatief goed zijn. Je rendement wordt bepaald door de waarde die de investeerders zien in een bedrijf, niet door het aantal aandelen. Goedkope aandelen zijn dan ook vaak met een reden goedkoop.

Het komt voor dat bedrijven met goedkope aandelen in de financiële problemen zitten, of te kampen hebben met andere issues. Een aandeel kan dan heel goedkoop lijken, maar als het bedrijf niet gezond wordt of zelfs failliet gaat loop je vooral een vergroot risico. 

Het is dus van belang dat je op zoek gaat naar goedkope aandelen van bedrijven met veel potentie, dit zijn de aandelen die grotere stijgingen kunnen doormaken in een korte tijd. Ga dus niet enkel zoeken naar de allergoedkoopste aandelen met de laagste koers per aandeel.

Inhoud

Hoe kan ik zelf handelen in goedkope aandelen?

Handelen in aandelen kan bij bijna elke broker. Je moet een broker vinden die aansluit op jouw wensen. De beste brokers in Nederland zijn erg gemakkelijk te gebruiken. 

Het kan wel even duren voordat je het beste handelsplatform gevonden hebt, zoek dan ook zorgvuldig naar een broker die het beste bij je past. 

Bij eToro kun je ook delen van aandelen kopen. Hierdoor kun je ook in duurdere aandelen investeren.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 1: Kies een online broker

Wanneer je wilt gaan beleggen in aandelen, kun je dit het gemakkelijkst doen via een online broker. Deze online broker geeft je toegang tot allerlei beurzen over de hele wereld. Naast aandelen bieden veel brokers ook nog andere handelsproducten aan zoals grondstoffen, ETF’s, CFD’s en cryptocurrencies.

Bekijk vooraf ook wat voor kosten een broker berekent. Bij de ene broker betaal je veel transactiekosten per aandeel en bij de andere minder of zelfs helemaal niets.

Het is belangrijk dat je een broker vindt die aansluit bij jouw handelsstrategie. Ook is het belangrijk dat een broker door één of meerdere toezichthouders gereguleerd wordt. In Nederland zijn dit meestal de AFM (Autoriteit Financiële Markt) of DNB (De Nederlandsche Bank).

Tegenwoordig bieden veel brokers een mobiele app aan. Hierdoor heb je al je beleggingen binnen handbereik. 

Door de populariteit en het grote aanbod aan brokers is het tegenwoordig lastig geworden om de juiste broker te vinden. Hieronder staan een aantal goede, geschikte brokers met daarbij enkele voor- en nadelen.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

eToro

eToro is perfect voor de beginnende belegger. Deze broker biedt toegang tot handige tools en een nieuwe account maken is zo gedaan.

Bij eToro kun je gebruik maken van de Copy Trading functie. Dit is erg handig voor beginnende beleggers, want door deze functie kun je de portfolio’s van succesvolle beleggers bekijken.

Naast de inzage in hun beleggingen kun je hun strategie ook kopiëren. Door deze functie leer je om ook succesvol te beleggen.

goedkope aandelen
Het Copytrading Network van eToro

Bij eToro is het aanbod ruim, naast aandelen bieden ze nog veel andere handelsproducten aan. Deze handelsproducten zijn onder andere indexen, CFD’s, grondstoffen en forex trading.

Na het aanmaken van je account kun je direct beginnen met beleggen met een gratis demoversie. Door deze demoversie kun je het platform verkennen en kun je beleggen met virtueel geld. Hierdoor loop je geen risico geld te verliezen.

Een groot voordeel van eToro is dat je kunt beleggen in aandelen en ETF’s met 0% commissie. Zo kun je nog meer rendement halen wanneer je investeert in goedkope aandelen. 

Wanneer je er klaar voor bent om met echt geld te beleggen kun je genieten van het lage minimale stortbedrag van €170,-. Zo kun je met echt geld met een relatief laag risico beginnen.

Begin meteen bij eToro via de groene knop hiernaast, of lees het artikel verder om meer te weten te komen over goedkope aandelen.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

DEGIRO

In 2013 is DEGIRO begonnen als online broker in Nederland en heeft zich sindsdien uitgebreid tot 18 Euopese landen. Het is hierdoor een van de grootste brokers van Europa.

Bij DEGIRO heb je keuze uit veel verschillende handelsproducten, zoals aandelen, ETF’s en verschillende indexen. Je hebt een ruime keuze uit aandelen van veel internationale beurzen.

DEGIRO staat bekend als een erg betrouwbare broker. Het platform staat in Nederland onder toezicht van de strenge AFM. Tot nu toe houdt DEGIRO zich perfect aan de AFM-regels.

Ook deze broker biedt naast een site ook een mobiele app aan. 

Alles weten over de Nederlandse broker DEGIRO? Je vindt alle informatie in de review op onze website. Een account aanmaken kan met de groene knop!

Stap 2: Maak een account aan

Wanneer je de keuze hebt gemaakt tussen de beste brokers, moet je een account aanmaken bij die broker. Bij bijna elke broker verloopt dit proces hetzelfde. Wij nemen eToro als voorbeeld.

Je kunt bij eToro met je e-mail. Apple, Facebook of Google+ account een account aanmaken.

Na het aanmaken van je account heb je direct toegang tot de gratis demoversie.

Direct beginnen met echt geld? Dan moet je eerst een geldig identiteit en bankrekening koppelen en daarna nog een kleine vragenlijst invullen. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 3: Geld op account zetten

Wanneer je wilt beginnen met beleggen met echt geld, moet je eerst geld op je rekening bij eToro hebben staan.

Je kunt bij eToro kiezen uit veel verschillende betalingsmogelijkheden. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld bankoverschrijving, iDeal, PayPal of creditcard.

In de afbeelding zie je waar je de optie kunt vinden waar je geld op je account kunt zetten. 

Betalingsmogelijkheden bij eToro

Stap 4: Zoek een goedkoop aandeel

Via eToro heb je toegang tot meer dan 1700 aandelen van verschillende bedrijven. Je hebt direct toegang tot de aandelen die op verschillende beurzen worden verhandeld. 

Je hebt hierdoor ook toegang tot internationale beurzen zoals de NASDAQ en NYSE. Zo kun je ook goedkope Amerikaanse aandelen kopen. 

Via dit platform hoef je niet direct een heel aandeel te kopen. Je hebt aandelen van grote bedrijven zoals Amazon en Shell waarbij één aandeel snel tussen de €2.000 en €3.000 ligt. Om deze reden wordt het beleggen in deze aandelen een stuk toegankelijker.

Aandelen zoeken gaat bij eToro erg gemakkelijk. Je kunt de handelsmarkten door kijken en zo filteren op aandelen uit een bepaald land of uit een bepaalde sector.

Doordat je deze lijsten goed kunt doorspitten en bij elk aandeel extra informatie kunt vinden kun je goed op zoek naar goedkope aandelen met veel potentie die bij jou passen. Je kunt ook goedkope aandelen zoeken door te kijken naar portfolio’s van andere actieve beleggers op eToro via de CopyTrading pagina. 

Stap 5: Investeer in een goedkoop aandeel

Heb je goedkope aandelen gevonden? Dan is het nu tijd om te gaan beleggen in aandelen door naar de pagina van deze goedkope aandelen te gaan en te klikken op handelen. 

Je krijgt de kans om een aantal extra functies te gebruiken bij het beleggen in aandelen. Zo kun je kiezen voor een hefboomeffect, stop-loss en take-profit.

Let op dat je bij het instellen van een hefboomeffect niet meer in de goedkope aandelen zelf belegt maar dat je CFD’s afsluit. Zo kun je beleggen in aandelen en zelf het risico vergroten of verkleinen naar je eigen voorkeur. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Wat zijn goedkope aandelen?

Sommige aandelen noteren €10,00 euro per aandeel en voor een ander aandeel betaal je bijvoorbeeld €100,00 euro. Dit wil niet zeggen dat de koers van een aandeel van tien euro de voordeligste goedkopere aandelen zijn. 

Het gaat erom hoeveel procenten een aandeel stijgt. Het kan zijn dat een goedkoper aandeel met 10% stijgt, terwijl het duurdere aandeel gelijk blijft. Zo haal je wel winst uit het goedkope aandeel, maar niet uit de duurdere. 

Wel zijn de iets minder goedkope aandelen vaak grote winstgevende bedrijven. Het is dus belangrijk je goed in te lezen over het bedrijf en de groei van het bedrijf, wil je goedkope aandelen kopen.

Goedkope aandelen met veel potentie in 2022

Omdat het bij eToro mogelijk is om een deel van een aandeel te kopen zijn voornamelijk de grote aandelen de goedkope aandelen met veel potentie. 

Zoek je dus goedkope aandelen met veel potentie, kun je het beste een deel van een aandeel kopen van een groot bedrijf waarvan de koers blijft stijgen. Hieronder worden een vijf tal van dit soort bedrijven beschreven of bedrijven die in 2022 op de beurs komen en een erg positief vooruitzicht hebben.

Apple

Apple is één van de grootste bedrijven van de wereld. Het technologieconcern van bijvoorbeeld iPhone is al jaren onderdeel van de meest waardevolle beursgenoteerde bedrijven ter wereld.

Apple is de afgelopen jaren erg gegroeid. Na de lancering van de iPhone in 2007 en de Mac, iPad en Macbook is het aandeel van Apple flink gestegen. 

welke aandelen gaan stijgen etoro stock report

Apple is een echt lifestyle merk geworden, hierdoor kunnen de producten van Apple ook relatief duur worden verkocht. Mensen blijven ondanks de prijs deze producten kopen.

Beleggers hebben veel vertrouwen in dit bedrijf. Aankomend jaar komen er weer nieuwe Apple producten op de markt, dus beleggen in aandelen van Apple is een slimme zet.

Shell

Shell is een maatschappij die actief is in olie, aardgas, steenkool, chemie en andere industrieën. Het bedrijf is wereldwijd bekend en verdient miljarden aan de winning van gas en olie. Shell is dan ook het grootste beursgenoteerde bedrijf van Nederland.

Ondanks de daling van de olieprijzen is Shell een winstgevend bedrijf. Het bedrijf wil zich komende jaren richten op windenergie.

Shell is onder beleggers erg populair, ondanks de dalende olieprijzen, deze verwachting is voor 2022 niet anders. Dit is een van de goedkope aandelen met potentie. Je kan door een deel van een aandeel te kopen zelf bepalen hoeveel je in het bedrijf wil investeren.

Coinbase

Coinbase is een digitaal wisselkantoor gevestigd in San Francisco, Californië. Ze zijn bemiddelaars bij uitwisselingen van Bitcoin, Bitcoin cash, Euthereum, Euthereum Classic, Litecoin, Tezos en nog vele andere cryprocurrency’s, met ondersteunende valuta’s in 32 landen en bitcoin-transacties in 190 landen.

Naast het beleggen in Crypto currency beidt Coinbase een breed assortiment aan producten aan en heeft een conceptregistratie ingediend voor een IPO. Er wordt verwacht dat dit één van de populairste deals wordt in 2022. 

Voor dit aandeel moet je een broker-account hebben bij een broker waarbij je kunt handelen op de NYSE / AMEX- of NASDAQ – beurzen. Zodra je dit hebt kun je deze aandelen kopen. 

Ant Group

Ant group, voorheen Ant Financial Alipay, is een dochteronderneming van de Chinese Alibaba Group (Aliexpress). Ant Group is eigenaar van Alipay, dit is het grootste digitale betalingsplatform van China.

De aandelen van Ant Group zijn alleen beschikbaar op Chinese beurzen. Wanneer het kan zullen internationale beleggers investeren in deze groep. De bedoeling van Ant Group is dan ook om dit in 2021 te realiseren

Robinhood

Robinhood is een gratis beleggersapp waarmee je aandelen, opties, fondsen en cryptocurrency kan verhandelen, dit alles zonder commissies of vergoedingen te betalen. 

Door COVID-19 is de app ontzettend gaan groeien, tot zo’n 13 miljoen gebruikers. De IPO van Robinhood wordt dan ook snel verwacht. Dit is in de toekomst een van de goedkope aandelen met veel potentie.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

De voor- en nadelen van goedkope aandelen

Beleggen in goedkope aandelen kan voor- en nadelen met zich meebrengen. Hierbij een aantal van deze voor- en nadelen.

Voordelen

Het kan zijn dat de goedkope aandelen in de toekomst erg de lucht in schieten, heb jij een goed gevoel voor trend en ontwikkelingen op de markt dan zijn deze goedkope aandelen ideaal voor jou.

Nadelen

Bedrijven met goedkope aandelen zitten regelmatig in de financiële problemen, teruglopende verkopen, matige R&D of een krimpend marktaandeel. Aandelen zijn soms maar enkele centen waard. Het kan zijn dat deze bedrijven in de toekomst veel meer waard worden, maar vaker verliezen beleggers hun geld.

Tips voor beginnende beleggers

Als beginner wil je natuurlijk niet veel investeren in aandelen, je zoekt dus goedkope aandelen op om een minder groot risico te lopen. Wij hebben voor deze beleggers een aantal tips op een rijtje gezet.

1. Beleg niet in iets wat je niet snapt 

Warren Buffet, een beroemde belegger, zei altijd: “Don’t invest in something you don’t understand”. Je zou denken dat dit logisch is, maar veel beleggers doen het toch. 

Om een aandeel te kunnen analyseren moet je interesse hebben in het bedrijf, heb je dit niet, is het ook niet verstandig om in dat bedrijf te investeren. Je moet wel kunnen weten wat de markt doet van zo’n bedrijf

2. Maak onderscheid tussen beleggingsmethodes 

Het is belangrijk om te weten of je voor lange of korte termijn moet investeren. Bij korte termijn is de technische analyse het belangrijkste en bij lange termijn beleggingen is de fundamentele analyse het belangrijkste. Zorg ervoor dat je dit onderscheid kunt maken.

3. Denk na over de termijn van je posities

Vaak zitten er schommelingen in aandelenkoersen op korte termijn, voor de langere termijn koers is dit minder belangrijk.
 
Het is dus bij korte termijn beleggingen van belang binnen een dag een positie te sluiten. Bij de langere termijn moet je kiezen of je het beleggingsproduct wil vasthouden voor een langere periode. 
 
Bepaal voor jezelf wat het beste bij jou past.
goedkoop aandelen

4. Houdt het simpel

Dit is iets wat veel van de beleggers niet kunnen. Je moet niet te moeilijk denken en geen langdradige analyses maken die niet nodig zijn. Door eenvoudig te blijven zorg je er juist verstandige beslissingen te nemen.

Blijf nuchter nadenken en schakel alle onnodige dingen uit die niet belangrijk zijn voor het handelen op de beurs.

5. Belasting

Bij beleggen moet je helaas ook denken aan de belasting. Belastingen over aandelen en beleggen zijn er niet, maar je moet vermogensrendementsheffing betalen, dit bedraagt 1,2% over je eigen vermogen.

Belastingen over beleggen moet worden aangegeven in box 3.

Veelgestelde vragen

Bij aandelen verkoop je een aandeel wanneer er een koersstijging heeft plaatsgevonden, zo maak je winst. Bij beleggen door middel van CFD’s speculeer je over toekomstige prijsstijgingen of dalingen. Dit brengt dan ook hogere risico’s met zich mee.

Beleggen via CFD’s is dan ook minder geschikt voor beginnende beleggers en beleggers die niet graag een hoog risico lopen.

ETF’s, ook wel indexfondsen, zijn fondsen samengesteld zodat ze de koers van de hele index volgen. Met deze manier van beleggen loop je een lager risico en is dit voor beginnende beleggers goed om mee te beginnen. 

Nadat je kennis hebt van marktwerking kun je gaan beleggen in losse aandelen.

Bij eToro betaal je geen transactiekosten over aandelen en ETF’s, dit doen niet veel brokers. Dit maakt het mogelijk om zelfs met kleine bedragen goede resultaten te behalen op de aandelenmarkt.

De gouden regel is: goedkoop inkopen, duur verkopen. Koop een aandeel als je er zeker van bent dat de laagste koer is bereikt en dat het potentie heeft om weer erg te stijgen.

Mensen die willen beleggen in aandelen hoeven niet rijk te zijn. Het is al mogelijk om voor €10,00 euro een aandeel te kopen. Dat dit mogelijk is betekent niet dat dit ook altijd interessant is. 

Goedkope aandelen: Conclusie

Voor kwaliteit moet je ook betalen. Goedkope aandelen kunnen positief, maar ook negatief uitpakken. Lees je dus vooraf goed in over het bedrijf en schets hierbij een beeld naar de toekomst van het bedrijf. Investeer niet in een bedrijf met financiële problemen, hierdoor kan een aandeel wel goedkoop zijn, maar haal je er geen winst uit.

Wil je niet veel geld uitgeven aan aandelen, investeer dan in grote bedrijven zoals Apple en Shell. Je kunt hierbij een deel van een aandeel kopen. Je haalt dan bijna gegarandeerd winst uit een aandeel.

Beleggen in goedkope aandelen bij eToro?
Bij eToro kun je ook investeren in goedkope aandelen. Begin direct met onderstaande knop.
TIP

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven