Aandelen Saint Gobain Kopen

Compagnie de Saint Gobain is een Frans bedrijf. Ze staan bekend om hun glasproductie, maar ze ontwerpen en produceren ook bouwproducten die daarna de hele wereld over gaan. Je kan investeren in dit bedrijf door Aandelen Saint Gobain te kopen.

Wil je meer weten over Saint Gobain aandelen kopen? In dit artikel lees je alles over de Saint Gobain koers, het welbekende stappenplan en andere interessante informatie.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Aandelen Saint Gobain kopen - Stappenplan

Maak gratis een account aan bij eToro en start met het beleggen in aandelen Saint Gobain!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Heb je nu al genoeg vertrouwen in de aandelen Saint Gobain? Ga dan direct over tot het kopen van deze aandelen op eToro. Klik op de groene knop hieronder om een gratis account aan te maken.

Eerst meer weten over de aandelen Saint Gobain? Lees dan snel verder! 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Hoe koop je Aandelen Saint Gobain?

Vele analyses van de Saint Gobain koers spreken over een te lage waardering voor dit aandeel. De prestatie van het bedrijf is uitstekend waardoor de kans op winst voor jou groter wordt. 

We hebben een paar richtlijnen opgesteld en in een stappenplan verwerkt om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. Het pad naar winst met aandelenhandel wordt zo steeds korter!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 1: Kies de broker voor aandelen Saint Gobain

Als je geïnteresseerd bent in het beleggen in de aandelen Saint Gobain dan is dat het makkelijkste te doen via een online broker. Online brokers werken als een soort tussenpersoon. Zijn hebben een groot platform met toegang tot beurzen van over de hele wereld. 

Er bestaan veel verschillende online brokers, ze onderscheiden zich door middel van het aanbod, de kosten die ze vragen voor de dienst als tussenpersoon en in dingen zoals de minimale storting.

Naast aandelen kan je bij veel online brokers ook terecht voor crypto’s, CFD’s, ETF’s. Ook veiligheid is een factor om in het achterhoofd te houden. Onderzoek altijd even of jouw online broker door een toezichthoudende instantie gereguleerd wordt. 

Omdat er tegenwoordig zoveel aanbod is door de stijgende populariteit van beleggen gaan we je op weg helpen door een paar online brokers aan te raden. 

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:1
Valutaparen100401007050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFIN
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand

Overzicht van brokers om aandelen Saint Gobain te kopen

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

eToro, ‘the place to be’ voor de beginnende beleggers onder ons. Alle kenmerken van eToro worden hier kort besproken, maar je kunt ook alvast een kijkje nemen op de website door op de groen knop te klikken.

Handige functies zijn er in overvloed bij deze online broker. Een van de handige snufjes heet de Copy Trading functie. Deze functie zorgt ervoor dat we eindelijk mogen afkijken bij de beste beleggers. Zo hoef je niet te lang na te denken over je eigen strategie. 

Je hebt toegang tot de volledige portfolios van de beleggers. Inclusief de risicowaarde en het rendement. Saint Gobain aandelen kopen klinkt opeens minder moeilijk zo!

Naast aandelen Saint Gobain kopen kan je bij eToro natuurlijk ook andere aandelen vinden. Tesla, Apple, Facebook, Google, Amazon zijn een paar favoriete op de online broker website. En daarnaast kan je beleggen in grondstoffen, valuta’s, ETF’s, CFD’s, indexen en forex trading.

Nog niet genoeg handige functies gehoord? Wat dacht je van gratis aanmelden en vrijblijvend gebruik mogen maken van een demo account? Hiermee heb je alle functies tot je beschikking, maar je perfectioneert je strategie door fouten te maken met fictief geld. Zodra je klaar bent voor het echte werk kan je aan de slag met een lage minimale inzet van €170. 

Beleg je in aandelen en/of ETF’s? Dan komt er zelfs geen commissie bij. eToro hanteert een commissie van 0%, zodat jouw winst echt van jou is.

eToro voldoet aan de Europese wetgeving en wordt gecontroleerd door meedere toezichthouders. Zo letten het Cypriotische CySEC en het Britse FCA op of eToro op een goede manier met haar klanten en beleggingen omgaan.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 2: Open een account

Zodra de beste, op jouw wensen afgestemde, online broker is gevonden moet er een account worden aangemaakt. Dit is vaak makkelijk te doen via de desbetreffende website. We zullen voor het gemak in de volgende stappen eToro als voorbeeld nemen.

Meld je aan bij eToro

Op de eToro homepagina vind je de knop om je gratis aan te melden. Klik op ‘Join Now’.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Verifieer je account

Nadat je account gecreëerd is, moet je het account verifiëren. Dit gaat zeer gemakkelijk. Je krijgt een link toegestuurd op het opgegeven e-mailadres. Klik hier op en direct daarna krijg je toegang tot het platform.

Meld je aan bij eToro!
Voltooi je profiel en stort geld op je account

Natuurlijk kan je alvast beginnen met gratis beleggen door middel van de demofunctie van eToro. Wanneer je je comfortabel voelt om geld te gaan beleggen zal je eerst geld moeten storten.

Dit is geen ingewikkeld proces. De enige twee vereisten zijn een koppeling tussen je bankrekening en legitimatiebewijs en een vragenlijst over de risico’s van beleggen. 

Door de lage minimale inzet van €170 en de ruime keuze aan betaalmogelijkheden kan je zo aan de slag. Stort het geld gemakkelijk op je eToro account met behulp van iDeal, PayPal of een creditcard.

Tal van betalingsopties bij eToro

Stap 3: Zoek de Aandelen Saint Gobain

Op eToro is er een ruime keuze aan beleggingsmogelijkheden, zo kan je hier ook Saint Gobain aandelen kopen. Of wil je het liever nog even analyseren? Blijf dan de Saint Gobain koers in de gaten houden op de eToro website of op de app.

Ook beginnen met aandelen Saint Gobain kopen? Begin vandaag nog met beleggen bij de populaire online broker eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Over de Saint Gobain Aandelen

Compagnie de Saint-Gobain is een bedrijf met een rijke geschiedenis die ruim 356 jaar terug gaat. In 1665 is het bedrijf opgericht in Frankrijk.
 
Destijds produceerde het, in Parijs gevestigde bedrijf, alleen glas voor onder andere spiegels.
 
Inmiddels zijn ze gevestigd in 64 landen met meer dan 190.000 werknemers over de hele wereld.

Door de jaren heen zijn er vier divisies gevormd:

  • Innovatieve materialen
  • Bouw- en constructiematerialen
  • Distributie van bouwmaterialen 
  • Verpakkingsmaterialen

Al een aantal jaren is er een ontwikkeling te zien in de bouwmaterialengroep. Er wordt meer gefocust op duurzame materialen en isolatie. Hier haalt Saint Gobain zijn voordeel uit als voorloper in onder andere isolatie en hoogrendementsglas.

Een sterk punt van de Saint Gobain aandelen is dat ze al een lange tijd meegaan en veel ervaring hebben. Sinds 1665 is het ze steeds gelukt om met de tijd mee te gaan. Dat zien we nu ook gebeuren rondom de energie-efficiëntie. 
 
Het bedrijf, dat in Frankrijk is opgericht, staat sterk op de Franse markt. Daarbij heeft het ook een sterke plek op de internationale markt bemachtigd. Een eventueel risico zou de markt zelf kunnen zijn. De bouwmaterialengroep, oftewel de bouwsector, staat niet bekend om de stabiliteit.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Aandelen Saint Gobain Nieuws

Zoals bij alle aandelen is er de afgelopen jaren veel gebeurt met de prijs vanwege de coronacrisis. Ook Saint Gobain aandelen kregen een flinke klap te verwerken in maart 2020, maar net als veel andere aandelen wist het aandeel zich redelijk te herstellen.

Tot een nieuwe recordhoogte kwam het niet in 2021, de prijs van Saint Gobain aandelen (de koers Saint Gobain) was ooit in 2007 op het hoogste punt. Destijds was de Saint Gobain koers meer dan €80,-, halverwege 2021 kwam de koers Saint Gobain tot ongeveer €55,-.

Naast de coronacrisis is er de laatste tijd nog meer nieuws over Saint Gobain. Zo investeerde de Zweedse afdeling van Saint Gobain meer dan 8 miljoen euro in het moderniseren van de fabrieken in Zweden, eerder was er ook al een investering van bijna 10 miljoen euro in deze fabriek.

Het gaat de laatste tijd dus goed met de koers Saint Gobain en dat is ook terug te zien bij andere bedrijven in deze sector. Doordat Saint Gobain een wereldwijd bekende specialist is in bouwmaterialen groeit dit bedrijf erg snel. 

Wil jij de huidige Saint Gobain koers zien? Ga snel naar eToro en kijk hoeveel je betaalt per aandeel!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Koers Aandelen Saint Gobain op het moment

De Saint Gobain koers stijgt sinds maart 2020 flink, zo is de prijs voor één aandeel inmiddels verdrievoudigt in iets meer dan een jaar tijd. Het geeft al aan dat er de afgelopen tijd veel gebeurt is in de koers Saint Gobain wat ervoor gezorgd heeft dat de koers op het hoogste punt staat sinds januari 2008. 

De kredietcrisis zorgde er in 2008 voor dat de koers van meer dan €80,- uiteindelijk zakte naar minder dan €19,-. Inmiddels is de koers door de jaren heen weer redelijk hersteld en is het bedrijf dus vooralsnog goed uit de coronacrisis gekomen. 

In juni 2021 heeft Saint Gobain 5,7 miljoen aandelen verwijdert van de markt. Deze aandelen zijn terug gekocht en daarna uit de markt gehaald om ervoor te zorgen dat er minder aandelen verkrijgbaar zijn. 

In totaal zijn er zo’n 530 miljoen aandelen van Saint Gobain op dit moment op de markt wat de marktwaarde rond de 30 miljard euro brengt. 

Nu Aandelen Saint Gobain kopen?

Zoals je hebt kunnen lezen is er de afgelopen tijd veel gebeurd rondom het bedrijf en is de koers afgelopen jaar vrij explosief gestegen. Dat is ook duidelijk herkenbaar in de grafiek hiernaast die de koers over 1 jaar laat zien. 

Dat je winst kunt maken op deze aandelen is dus wel duidelijk. Als je in maart 2020 voor €500 had ingekocht was deze investering 15 maanden later al: €500 / €18,72 * €58,26 = €1.556,09 waard geworden. 

Naast de koerswijzigingen kun je ook geld verdienen aan dividendbetalingen van Saint Gobain. 

Zo betaalde het in 2020 zo’n €1,33 dividend per aandeel, in het bovenstaande overzicht betekent dit dat je met je €500 investering 26,7 aandelen hebt gekocht. Dit levert je elk jaar zo’n €35,- aan dividend op. 

Net als veel andere bedrijven en overheden heeft Saint Gobain zichzelf een doel gesteld op het gebied van duurzaamheid. Zo wil het in 2050 volledig carbon neutraal te kunnen handelen, dit zou kunnen zorgen voor een goede toekomst voor het bedrijf. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Interessante aandelen naast Aandelen Saint Gobain

Een aandelenportefeuille bestaat uit meerdere verschillende aandelen die passen bij jouw investeringsstrategie of doelen. Naast de Saint Gobain aandelen kun je dus het best ook andere aandelen toevoegen aan je portefeuille, hieronder vindt je het een en ander aan inspiratie. 

Total (FP.PA)

Het grootste bedrijf uit Frankrijk is de oliegigant Total. Dit bedrijf hoort bij de zes grootste onafhankelijke oliemaatschappijen ter wereld en heeft een hoofdkantoor in Parijs.

Je kunt bij deze oliegigant winst maken opj e aandelen door een stijgende koers maar het keert ook dividend uit. In 2019 kreeg elke aandeelhouder zo’n €2,70 per aandeel. 

Total is momenteel voor nog de helft van haar omzet afhankelijk van olie. Op langere termijn zal dit bedrijf zich meer en meer op duurzame brandstoffen moeten gaan richten. 

Roche (RHHBY)

Het kan goed zijn om zoveel mogelijk bedrijven uit verschillende markten op te nemen in je portfolio voor zoveel mogelijk diversiteit. Het Zwiterse Roche is actief in de gezondheidszorg. 

Zo is het gespecliaseerd in het ontwikkelen van diagnose mogelijkheden en ontwikkelt het verschillende geneesmiddelen. 

Het bedrijf bestaat al zo’n 125 jaar en is nog altijd zeer actief. Zo boekte het in 2020 succes in de strijdtegen HIV en wist het een sneltest te ontwikkelen voor het coronavirus.

Deutsche Bank (DBK.F)

Om je west-europese aandelen-portefeuille nog verder uit te breiden kun je kiezen voor één van de grootste bedrijven uit Duitsland. 

De Deutsche Bank bestaat inmiddels meer dan 150 jaar en heeft daarmee al veel meegemaakt. Zo is het al snel een internationale bank geworden. 

De laatste jaren is de Deutsche Bank veel in het nieuws vanwege reorganisaties. Zo was er in 2019 een nieuwe ontslaggolf en liep de omzet zelfs met 8% terug ten opzichte van 2018.  

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Aandelen Saint Gobain: Veelgestelde vragen

Op het moment van schrijven betaal je ongeveer €55,- per Saint Gobain aandeel. Begin 2021 was de prijs per aandeel nog onder de €40,-. In het verleden is de prijs nog een stuk hoger geweest, en de kans is groot dat het aandeel Saint Gobain in de toekomst nog verder stijgt! 

De markt voor bouwmaterialen trekt weer erg aan en is op dit moment een markt waarin veel bedrijven grote winsten maken. Saint Gobain is één van de grootste bedrijven in de sector en zal voorlopig dus ook goed mee profiteren van deze stijgende interesse in de sector. 

Aandelen als die van Saint Gobain koop je als beginnende belegger het gemakkelijkst bij de online broker eToro. Deze broker heeft een zeer gebruiksvriendelijk platform met een enorm aanbod aan verschillende handelsproducten. 

In 2020 wist Saint Gobain wereldwijd 38 miljard euro omzet te draaien en een nettowinst van bijna 500 miljoen euro te behalen. Dit komt neer op een winstmarge van zo’n 7%.

Ja, door heel Nederland verspreid zijn er kantoren en fabrieken te vinden van Saint Gobain. Ook zijn er glasfabrikanten of fabrikanten van andere bouwmaterialen die een connectie hebben met het grote Franse bedrijf. 

Aandelen Saint Gobain: Conclusie

Het is één van de grootste Franse bedrijven die zich uitgesmeerd heeft over heel Europa. Zo heeft het kantoren en fabrieken in meer dan 64 verschillende landen en telde het bedrijf in 2013 al 190.000 medewerkers, ook in Nederland vind je de naam Saint Gobain verspreid door het land terug. 

De aandelen van Saint Gobain doen het de afgelopen tijd goed. De meeste bedrijven zijn redelijk hersteld van de coronacrisis en dat geldt ook zeker voor bedrijven in de sector voor bouwmaterialen waar Saint Gobain één van de grotere spelers in is. 

Daarmee lijkt het voorlopig een goede investering te zijn die je zowel op korte als op lange termijn goed rendement kunnen opleveren. Begin zelf ook met beleggen in deze aandelen en profiteer van een stijgende Saint Gobain koers bij de online broker eToro

Ook Aandelen Saint Gobain Kopen?

Ga snel naar eToro en maak eenvoudig je account aan om vandaag nog te beginnen met beleggen!
begin direct!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven