Cannabis aandelen kopen? Beste wiet aandelen!

Ben jij altijd op zoek naar nieuwe interessante aandelen waarmee je je beleggingsportefeuille kunt uitbreiden? Dan hebben we hier iets voor je: cannabis aandelen! We vertellen je hier wat dit zijn, en hoe je in cannabis kunt beleggen.

Cannabis Aandelen Kopen - een stappenplan

Klaar om te beginnen met aandelen kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

Sinds cannabis recentelijk op vele plekken gelegaliseerd is, wordt ook dit nu gezien als interessante belegging. Daarnaast komt er steeds meer nieuws naar buiten over de mogelijke toepassingen en voordelen van de plant.

Recentelijk heeft ook de Verenigde Naties cannabis van de lijst met narcotica verwijderd. Dit betekent dat er nu ook op medisch en therapeutisch vlak veel meer mogelijkheden zullen ontstaan. 

In dit artikel gaan we in op alle aspecten rondom cannabis aandelen en leggen we je uit hoe je kunt beleggen in wiet aandelen

Wat zijn Cannabis Aandelen?

De term cannabis aandelen kan verleidelijk of juist afschrikkend werken. In praktijk gaat het om aandelen in bedrijven die te maken hebben met de cannabismarkt. 

Het kan hierbij gaan om bedrijven die cannabisplanten verbouwen, produceren en het eindproduct verspreiden maar ook om bedrijven die zich juist in een hele andere tak van de markt bezig houden.

De term cannabis aandelen kan verleidelijk of juist afschrikkend werken. In praktijk gaat het om aandelen in bedrijven die te maken hebben met de cannabismarkt. 

Het kan hierbij gaan om bedrijven die cannabisplanten verbouwen, produceren en het eindproduct verspreiden maar ook om bedrijven die zich juist in een hele andere tak van de markt bezig houden.

Bij bedrijven die cannabis planten verbouwen en produceren moet je denken aan bedrijven in een gereguleerde markt. Je zult dus altijd  beleggen in bedrijven die zich aan de in dat land geldende wet houden. Daarom zal je ook bij het beleggen in cannabis aandelen in veel buitenlandse bedrijven moeten beleggen. 

Een goed voorbeeld hiervan is de Amerikaanse markt, daar zijn per staat veel ontwikkelingen op het gebied van de regulering van cannabis. Er zijn veel bedrijven die in proberen te spelen op deze legalisering van de drug en een deel van deze Amerikaanse bedrijven is alvast begonnen in Canada. 

Daar zijn de regels aanzienlijk super en proberen de bedrijven alvast een goede basis te bouwen om naar de Verenigde Staten over te schakelen zodra cannabis daar gereguleerd wordt. Je zult dus bij het investeren in cannabis veel Canadese bedrijven tegenkomen met als missie het veroveren van de Amerikaanse markt

Andere mogelijke aandelen in de cannabismarkt zijn medicijnfabrikanten die zich bezig houden met medicinale wiet of de toepassing hiervan. 

Daarnaast zijn er bedrijven die de apparatuur ontwikkelen en verkopen voor de bedrijven die uiteindelijk cannabis produceren en verbouwen. Ook zijn er nog bedrijven die een adviserende of onderzoekende rol spelen in de markt, ook daar kun je in investeren. 

 

Beginnen met beleggen in cannabis aandelen? Bij Capital.com kun je direct beginnen en daarnaast heeft deze partij een lage initiële inleg!

De beste Wietaandelen

Onderstaande bedrijven staan hoog aangeschreven en is al veel bekendheid over. Het gaat zoals eerder vermeld voornamelijk over de Canadese wietplantages die een enorme groei doormaken. 

Canopy Growth

Het bedrijf Canopy Growth is het grootste Canadese cannabis bedrijf en produceert wiet voor de recreatieve en medicinale markt. 

Maar daar blijft het niet bij, inmiddels zijn er grote investeerders aangesloten die de cannabis ook in andere producten zoals drank willen verwerken. 

De koers van Canopy Growth kan in sommige periodes stevig stijgen en dalen zoals te zien in de grafiek. Lees er alles over in ons artikel over Canopy Growth stock kopen.

Koers van Canopy Growth
Canopy growth eToro

Cronos Group

Ook uit Canada maar een bedrijf dat op dit moment druk bezig is met exporteren naar landen als Duitsland en ook het opzetten van vestigingen buiten Canada. Ook Cronos Group heeft haar pijlen op de Verenigde Staten gericht en is daarom bezig met de overname van een Amerikaans Cannabis bedrijf om zo een eerste stap te zetten. 

Lees er alles over in ons artikel over Cronos Group Stock kopen.

Aurora Cannabis

Als je nog twijfelde of er veel geld rond gaat in de cannabismarkt kun je bij deze een streep door die twijfels zetten. In 2018 nam het bedrijf Aurora Cannabis een concurrent (MedReleaf) over voor $2,5 miljard. Inmiddels heeft het bedrijf negen locaties in Canada en twee in Denemarken waarmee ze enorme hoeveelheden cannabis kunnen produceren. 

Aphria Inc.

Hierom heeft het in 2020 voor $300 miljoen de Amerikaanse bierbrouwer SweetWater opgekocht. SweetWater gaat bier met cannabis smaak verkopen door Canada en de Verenigde Staten. Qua hoogte van de aandelenkoers heeft Aphria Inc. een goed jaar maar komt het nog niet de buurt van wat het ooit in 2018 was.

Koers van Aphria Inc.
eToro Aphria koers

Terra Tech Corp.

Dit is een van de klassiekers uit het segment. Dat er ook in deze markt grote stijgingen en dalingen zijn in de koersen van bepaalde bedrijven bewijst Terra Tech Corp. 

Het bedrijf is inmiddels tien jaar oud en het aandeel is ooit meer dan $16 waard geweest en tegenwoordig nog maar $0,15. Het bedrijf houdt zich bezig met het produceren van medicinale wiet en is actief aan de westkust van Amerika. 

AbbVie

Als missie heeft Aphria het om de betrouwbare partner te worden op het gebied van cannabis van hoge kwaliteit. 

Het gaat hier niet per se om het verkopen van cannabis zelf maar ook de toepassing in andere producten als bier. 

Dit is een bedrijf dat zich bezighoudt met de verwerking van cannabis in medicijnen. Het medicijn Marinol is volledig goedgekeurd door de authoriteiten en wordt door AbbVie geproduceerd en verkocht. Daarnaast produceert AbbVie ook medicijnen die niks met wiet te maken hebben. 

Direct beginnen met investeren in cannabis? Maak gratis een account aan bij Capital.com en begin vandaag al met beleggen!

Cara Therapeutics

Ook Cara Thereapeutics houdt zich bezig met het ontwikkelen van medicijnen met daarin cannabis. 

Het bedrijf ontwikkelt nog steeds nieuwe medicijnen deels op basis van marihuana en voor een deel ook zonder. 

Zoals je kunt zien zit er veel schommeling in dit aandeel. 

Koers van Cara Therapeutics
Cara therapeutics koers wiet

KushCo Holdings

Een bedrijf dat zich richt op al het verpakkingsmateriaal en andere benodigdheden voor producenten van cannabis. Het is een Amerikaans bedrijf dat in 2019 een klap kreeg op de beurs en daar nog altijd niet van hersteld is. 

GrowGeneration Corp

Dit bedrijf heeft door heel Amerika winkels die we in Nederland growshops zouden noemen. De koers van de aandelen van GrowGeneration Corp is enorm gestegen in 2020. Of hij nog verder kan stijgen is nu de vraag.

Wat is het beste platform om Wietaandelen te kopen?

Er zijn meerdere online platformen die aandelen in cannabis-bedrijven aanbieden maar welke is het beste? Hieronder kijken we naar welke bedrijven het gebruiksvriendelijkst zijn en het grootste aanbod hebben in deze markt. 

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Capital.com is een grote speler tussen de online brokers. Het bedrijf maakt een enorme groei door en heeft inmiddels een groot aanbod in zowel aandelen als cryptocurrencies, ETF’s, indexen en meer. Doordat het zo’n groot bedrijf is kun je het goed vertrouwen en heeft het een veilige online omgeving. 

Wat betreft het aanbod van cannabis aandelen zit het ook goed. De meeste bovengenoemde aandelen zijn allemaal beschikbaar bij Capital.com

Hieronder zie je een voorbeeld van de grafieken van Capital.com bij het bedrijf Cara Therapeutics. Je kunt eenvoudig de koersen bekijken en daarnaast biedt Capital.com bij elk bedrijf de laatste statistieken, nieuwsberichten en onderzoek over de markt en het bedrijf. 

eToro Cara cannabis

Door dit soort portfolio’s kun je ook gemakkelijk nog meer bedrijven vinden die te maken hebben met cannabis en kun je ook handmatig een portfolio aanmaken. 

DEGIRO

Het is op het moment van schrijven de grootste Nederlandse broker en DEGIRO groeit nog altijd door. Door een gemakkelijk online platform en lage tarieven weet het bedrijf veel klanten aan zich te binden. Als je graag een Nederlandse broker wilt waar je eenvoudig in je eigen taal geholpen zal worden is dit een goede keuze voor je.

Bij DEGIRO heb je toegang tot beurzen over de hele wereld waaronder de belangrijke Amerikaanse beurzen waar veel van de grootste cannabisbedrijven hun aandelen verhandelen. 

DEGIRO wordt gereguleerd door de Nederlandse instanties DNB en het AFM

De toekomst van Cannabis Aandelen

Het is belangrijk om te weten of er daadwerkelijk toekomst zit in de cannabisbedrijven waar je in wilt beleggen. Of je nou op korte of lange termijn winst wilt maken op de aandelen is het van belang dat de ontwikkelingen rondom legalisering de goede kant op vallen. 

Zoals aan het begin van dit artikel vermeld zijn de grootste cannabisbedrijven momenteel gesitueerd in Canada. Deels omdat Canada ver is met legalisering maar ook een aantal bedrijven willen graag ervaring opdoen in Canada of zorgen dat er al een fatsoenlijke infrastructuur gebouwd is zodat dit makkelijk in Amerika te herhalen is zodra de legalisering daar door zet. 

Legalisatie

Het effect op de aandelenkoersen van deze bedrijven is eenvoudig. Hoe meer er gereguleerd en gelegaliseerd wordt, hoe meer deze bedrijven zich kunnen uitbreiden en de omzet kunnen vergroten. 

De markt van cannabis aandelen was een aantal jaar geleden nieuw voor de beurzen. Doordat er op een aantal plekken in Noord-Amerika cannabis gereguleerd werd konden er ook opeens aandelen voor deze bedrijven verhandeld worden. 

Dit zorgde voor een markt waar veel mensen indoken en er enorme koerswisselingen plaatsvonden. 

Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en volgen de ontwikkelingen elkaar langzaam op. De koersen van veel cannabisbedrijven zijn weer gecorrigeerd ten opzichte van de hype van een aantal jaren geleden. 

Toch geloven veel mensen dat het nog steeds een enorme groeimarkt is. Zolang er namelijk steeds meer plekken komen waar cannabis gelegaliseerd wordt zal de omzet van de bedrijven ook groeien en zullen er steeds meer nieuwe bedrijven bijkomen. 

Onderzoek heeft uitgewezen dat de markt in totaal 59 miljard waard zou kunnen worden binnen enkele jaren. Als je actief gaat beleggen in deze markt is het verstandig om goed op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. 

Waar worden plannen gemaakt om wiet te legaliseren of zijn er juist plekken waar het niet gelegaliseerd wordt? Als je deze ontwikkelingen aan ziet komen kun je hier eerder op inspelen, betere beleggen en risico mijden. 

De voor- en nadelen van handelen in cannabis

Voordelen

Nadelen

Klaar om te beginnen met beleggen in cannabis? Maak gratis een account aan bij Capital.com en begin binnen 1 uur al met handelen in cannabis!

Mogelijkheden met Cannabis Aandelen

Welke strategie ga je volgen bij het beleggen in cannabis aandelen? Het is belangrijk om dit af te wegen voordat je aandelen koopt van bedrijven die handelen in cannabis. 

Geloof je in de recreatieve werking van cannabis en de regulering van dat gedeelte of heb je meer interesse in de verwerking van cannabis in allerlei vormen in medicijnen. 

Naast die keuze kun je ook nog beslissen of je in een enkel bedrijf als bv. Aurora Cannabis wilt investeren of dat je meteen in meerdere bedrijven investeert. Dit kan door middel van een aandelenindex die aangeboden wordt bij de grotere brokers of je kunt zelf bedrijven uitzoeken en een eigen portfolio creëren. 

Naast normale beleggingen bieden de grote brokers je allerlei hefboomwerkingen. Een hefboomwerking van bijvoorbeeld 5:1 zorgt er voor dat je met een inleg van €100,- kan beleggen voor het totaal van €500,-. Een hefboomwerking kan voor veel hogere winst zorgen maar vergroot ook het risico op een groter verlies. 

Veelgestelde vragen

Jazeker! Er zijn nog niet veel bedrijven in de cannabismarkt die dividend uitkeren maar er zijn wel een aantal bedrijven die inmiddels deze stap hebben genomen. 

In Amerika was het de Altria Group die als eerste van de cannabisbedrijven dividend uitkeerde omdat het bedrijf al langere tijd in de tabaksbranche actief was. 

Als je nog geen ervaring hebt met aandelen kan het een overweldigend begin zijn om puur en alleen met wiet aandelen te beginnen. Omdat de branche nog zo jong is en alle kanten op gaat is het lastig te voorspellen wat er gaat gebeuren. Ervaren beleggers zullen bepaalde ontwikkelingen sneller herkennen en weten wat ze moeten doen.

Dit betekent niet dat het niet kan als beginner maar je zult wel je best moeten doen om genoeg informatie over de markt en over het beleggen zelf in te winnen. Probeer te zoeken naar ervaringen binnen het beleggen en vooral ook binnen het beleggen in de cannabis branche. Als anderen al fouten voor je gemaakt hebben moet je hiervan profiteren door niet dezelfde te maken.

In Canada is het inmiddels gelegaliseerd en daarom zag je in dit artikel terug dat de meeste grote cannabis bedrijven zich op dit moment in Canada bevinden.

Of er de komende jaren een grote verplaatsing naar Amerika plaats vindt hangt af van de ontwikkelingen daar. Als daar door alle staten cannabis gelegaliseerd kan het snel gaan.

Dit is uiteraard afhankelijk van de organisatie waar je in handelt. Kijk naar het stukje over de beste cannabis aandelen in dit artikel voor enkele specifieke prijzen van de aandelen.

De ontwikkeling van het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat veel legaliseringsprocedures vertraging op hebben gelopen. Hierdoor is de legalisering in verschillende Amerikaanse staten uitgesteld. Dit is uiteraard geen goed nieuws voor investeerders in cannabis aandelen. 

De legalisering wordt wel verwacht door te gaan nadat de pandemie voorbij is. Tegen die tijd wordt er een koersstijging verwacht van de cannabis aandelen. 

Cannabis Aandelen: de conclusie

Uiteindelijk blijken cannabis aandelen een boeiend segment van de beurs. De afgelopen jaren is de markt druk bezig met volwassen worden. Hoe meer cannabis maatschappelijk geaccepteerd en wettelijk gelegaliseerd raakt, hoe meer bedrijven zich mengen op de markt. Zo bieden de ontwikkelingen op dit gebied een mooie kans voor investeerders.

Al met al is dit een mooie kans om in te stappen in aandelen in cannabis. Ben je op zoek naar een goede broker om te investeren in cannabis? Dan raden wij aan om te gaan handelen met Capital.com!

Aandelen kopen in cannabis met Capital.com?
Wil je op een gebruiksvriendelijke wijze cannabis-aandelen kopen zónder transactiekosten? Ga dan snel naar Capital.com!
TIP
Scroll naar boven