Cronos Group Stock Kopen & Live Aandeel Cronos Koers

Cronos Group Inc. Common ShareCRON
3.88%
$2.36

Cronos Group is een bedrijf uit Toronto, Ontario, Canada en specialiseerd zich in de productie en distributie van cannabinoïden. 

Cronos group stock ogo

Cronos group is nummer 7 in de lijst van grootste cannabis bedrijven ter wereld op basis van omzet. Het aandeel Cronos Group is onder andere te verhandelen op de Toronto Stock Exchange, NASDAQ en de Frankfürter Wertpapierbörse. 

Aandeek Cronos kopen in 4 simpele stappen

Klaar om te beginnen met aandelen kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Wil je meer weten over het Cronos Group aandeel of graag handelen in dit product? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het aandeel en hoe je kan starten met handelen.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Hoe koop je Cronos Group stock?

Aandelen en andere financiële producten zijn te verhandelen via een online broker. Wanneer je wilt beginnen met het handelen in verschillende financiële producten zoals Cronos Group stock zal je dus eerst op zoek moeten gaan naar het juiste handelsplatform.

Een online broker is een platform waar je via een handelsaccount toegang krijgt tot wereldwijde beurzen. Op deze beurzen kun je vervolgens handelen in verschillende soorten financiele producten.

Het is belangrijk dat je de broker kiest die het beste past bij jouw handelsstrategie. Andere belangrijke zaken zijn bijvoorbeeld kosten en veiligheid. Bij de meeste grote brokers is veiligheid geen probleem. Deze brokers worden namelijk gereguleerd door financiële toezichthouders zoals de SEC of de AFM.

Hieronder hebben wij voor jou een stappenplan gemaakt om je te helpen met het kiezen van de juiste broker.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 1: Kies de juiste broker

Een broker is dus een plek waar je gemakkelijk toegang hebt tot verschillende wereldwijde beurzen. Cronos Group aandelen kopen is daarom simpeler dan je denkt. De broker regelt alles voor je, jij hoeft alleen maar te kiezen wat voor producten jij wilt kopen.

Naast aandelen is het mogelijk om verschillende andere handelsproducten te kopen op een online broker. Denk bijvoorbeeld aan CFD’s, ETF’s, grondstoffen en cryptocurrency.

Sommige brokers zijn gespecialiseerd in bepaalde handelsproducten. De meeste brokers geven je echter wel toegang tot alle verschillende financiële instrumenten. Het is belangrijk om een broker te kiezen die aansluit bij jouw strategie.

Hieronder geven we je enkele voorbeelden van bekende brokers die wij aanraden om te beginnen met beleggen.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:1
Valutaparen100401007050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFIN
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand

Overzicht van brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

eToro is ideaal voor de beginnende beleggers en voor de algemene aankoop van aandelen. eToro heeft een gebruiksvriendelijk platform en miljoenen tevreden gebruikers. Hieronder zetten we de andere voordelen van eToro voor je op een rijtje.

Dankzij de demofunctie heb je de mogelijkheid om eerst te beleggen zonder meteen je eigen geld te hoeven gebruiken. Via een virtuele portefeuille kan je oefenen met de markt of eerst even het platform verkennen op je eigen tempo.

Dankzij de lage minimale inleg van € 170,00 begin je gemakkelijk met je eigen investeringen zonder dat je meteen je hele spaarrekening leeg hoeft te trekken.

eToro bied een zeer breed scala aan verschillende handelsproducten. Handelen is mogelijk in bijvoorbeeld aandelen, CFD’s, ETF’s, grondstoffen en valuta. Over aandelen en ETF’s betaal je bij eToro geen commissie.

De laatste veelgeprezen functie is copytrading. Met copytrading is het mogelijk om de aandelenportefeuilles van succesvolle beleggers over te nemen. Dit is handig als je zelf niet zo goed weet welke aandelen het goed doen op de markt.

Daarnaast zijn er ook verschillende copyportfolio’s beschikbaar die gemaakt zijn door het platform zelf, een voorbeeld hiervan is een portfolio die zich specialiseren in duurzame energie.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 2: Open een account

Wanneer je de keuze voor een bepaalde broker hebt gemaakt is het tijd om een nieuw account aan te maken. Hiervoor gebruiken wij als voorbeeld eToro, maar dit proces is bij veel brokers tamelijk hetzelfde.

Meld je aan bij eToro

Op de eToro homepage vind je een knop met de naam ‘Join now’. Druk hierop en je wordt begeleid naar een nieuw scherm waar je enkele gegevens moet invullen.

Heb je alles ingevoerd? Druk dan op ‘account aanmaken’.

Bevestiging account eToro Cronos Group stock
Bevestig je account en start met handelen!
Verifieer je account

Wanneer jij je account hebt aangemaakt moet je hem allereerst verifiëren. Dit doe je met behulp van een link in het e-mailadres dat je hebt opgegeven.

Voltooi je profiel en financieer je account

Op dit moment heb je je account gemaakt en geverifieerd. Je kunt dus al handelen via het platform eToro, maar nog niet met je eigen geld. Om je account helemaal handel klaar te maken moet je nog een extra stap voltooien.

Deze stap bestaat uit het invullen van een aantal vragen en het uploaden van een kopie van je identiteitsbewijs of paspoort. De vragen die je moet invullen proberen je kennis van je financiële markt te toetsen.

Wanneer je deze stap voltooid hebt, is het mogelijk om geld te storten op je account en te starten met het verhandelen van aandelen zoals de Cronos Group stock.

Er zijn verschillende betaalmethodes mogelijk op eToro, zoals iDEAL, PayPal en creditcard.

Account financieren Cronos Group Stock
De verschillende betaalmethodes bij eToro.

Stap 3: Vind Cronos Group stock

Om te beginnen met handelen in Cronos Group of andere cannabis aandelen, moet je het aandeel opzoeken. Dit proces is erg simpel. Cronos Group kun je vinden onder het tickersymbool CRON. Op de pagina van het betreffende aandeel is veel informatie te vinden zodat je zelf ook onderzoek kan doen.

Via de knop ‘handelen’ geef je aan hoeveel je van het aandeel wilt kopen, eventueel met hefboomeffect.

Cronos group stock etoro
De pagina van het aandeel Cronos Group, met infromatie over het bedrijf en de koers van het aandeel.

Wil jij graag beginnen met investeren in Cronos Group of andere cannabis aandelen?

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Over Cronos Group stock

Ook in cannabis aandelen handelen? Dat kan via eToro!

Over Cronos Group

Cronos Group is een Canadees bedrijf uit de hoofdstad Toronto, waar het in het jaar 2012 is opgericht. Het bedrijf produceert en verkoopt cannabinoïde in verschillende vormen.

Het Canadese bedrijf is gespecialiseerd in de verkoop van cannabis voor medicinaal gebruik, en beheert twee gelicenseerde cannabis producenten.

De eerste producent, genaamd Peace Naturals, specialiseerd zich in de productie van cannabis producten voor de afzetmarkten Australië, Israël, Canada en Duitsland.
 
De andere producent, Original BC Ltd, is gevestigd in British Columbia en produceert haar medicinale cannabis voor de Canadese markt.
 

De huidige president & CEO van het cannabis bedrijf is Kurt Schmidt. Schmidt heeft verschillende management posities gehad bij bedrijven in de food industrie zoals Nestlé en Kraft Foods. Ook is hij CEO geweest bij Blue Buffalo Company, één van de grootste Amerikaanse bedrijven voor de verkoop van o.a. dierenvoeding.

Altria Group, het moederbedrijf van het welbekende sigarettenmerk Marlboro bezit sinds 2019 45% van de Cronos Group aandelen. Het bedrijf heeft de Cronos Group aandelen gekocht voor ongeveer 1,5 miljard euro.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Aandeel Cronos Group Nieuws

De cannabis aandelen hebben in de afgelopen maanden behoorlijk wat groei laten zien. 

Concurrenten in de cannabis sector Tilray en Aphria hebben aangegeven dat ze gaan fuseren. Dit zal betekenen dat zij hiermee de grootste producent van cannabisproducten zal worden. Dit heeft flinke impact op de Tilray stock, en kan uiteindelijk ook zorgen voor een impact op de Cronos Group aandelen.

Ook andere concurrenten van Cronos Group doen het goed, Canopy growth is bijvoorbeeld al langer een grote speler geweest in de markt. 

De meeste van deze bedrijven zijn gevestigd in Canada omdat de teelt en verkoop van cannabis daar legaal is.In 2018 stonden de cannabis aandelen zeer hoog in het vaandel. Echter hebben de aandelen daarna een flinke instort gezien. 

Dit kwam omdat de aandelen erg overvalued waren. Beleggers zeggen bijvoorbeeld dat de cannabis producenten op de korte termijn nooit de vraag van de markt zou kunnen verzadigen.

Sinds de presidentsverkiezing in 2021 is de cannabismarkt weer gaan opbloeien. Dit komt omdat de verwachting is dat de liberale houding van Democraat Joe Biden gunstig kan zijn voor de productie en afzet  in Amerika.

Ook in veel andere landen worden er licenties afgegeven die deze cannabis bedrijven nieuwe afzetmarkten geven. Voor het aandeel Cronos Group is de exclusieve overeenkomst met 12.000 Duitse apotheken van groot belang geweest.

Hierdoor is Duitsland de 4e belangrijke afzetmarkt geworden voor de producten van Cronos Group. De andere 3 belangrijke geografische gebieden van Cronos Group voor de verkoop van medicinale cannabis zijn Canada, Australië en Israël.

Beginnen met beleggen in Cronos Group aandelen? Maak gemakkelijk en snel een nieuw account aan bij eToro en begin met handelen.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Koers Cronos Group stock

De Cronos Group koers (CRON) zullen we in dit stuk van het artikel kort behandelen. Daarna gaan we in over het kopen van het aandeel op dit moment.

Veel van de cannabis aandelen zagen hun piek in 2018. Na de correctie van de aandelen zijn de meeste concurrenten van de Cronos Group aandelen steevast gedaald in de jaren die volgde.

Echter zien we bij de Cronos Group stock dat het aandeel sinds 2018 al op een goede waarde stond en zelfs groeide in de naloop van 2019. 

Ook hierna is er echter een daling in het aandeel geweest, met een dieptepunt van ongeveer 4 euro per aandeel. Beleggers die tijdens de piek in 2019 het aandeel hebben gekocht voor ongeveer € 18,30 zouden tijdens de dip van de coronacrisis in maart 2020 een verlies lijden van € 14,10 per aandeel.

Na de dieptepunten van de coronacrisis is de Cronos Group stock weer aan het opleven. Dit gebeurde vanaf de laatste maanden van 2020. Ook andere cannabis aandelen zoals Canopy Growth Corp (CGC) zien in deze periode een mooie stijging van de aandelen.

De Cronos Group stock is gestegen naar bijna € 13 in februari 2021, en ligt nu 2022  rond de € 3.65,-

Enthousiast geworden over beleggen in cannabis? Wees er snel bij om nog op tijd in te stappen!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Nu Cronos Group aandeel kopen?

Na de dip van de coronacrisis zien we een heropstanding van de aandelen binnen de cannabis industrie.

Daarom kan het een mooi moment zijn om te starten met handelen in Cronos Group stock.

De toename van verschillende productie en distributielicenties in verschillende delen van de wereld is voordelig voor de Cronos Group stock.

Via eToro handelen in Cronos Group stock? Start vandaag nog!

Het aandeel van Cronos Group (CRON) heeft in de afgelopen jaren veel groei laten zien in vergelijking met andere cannabis aandelen. 

Dit maakt het aandeel erg aantrekkelijk voor mensen die geïnteresseerd zijn in de handel van cannabis aandelen.

De fusie van de giganten Tilray en Aphria zorgt echter voor een erg sterke concurrent voor Cronos Group. Of dit zal leiden tot een vermindering van de groeipotentie van het bedrijf is de vraag.

Het zal wel nadelig zijn wanneer het grote cannabisconcern meer exclusieve contracten krijgt dan Cronos Group. Echter zullen de successen van andere bedrijven in de industrie op zijn tijd kunnen zorgen voor een algehele opleving van de markt.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Interessante aandelen naast Cronos Group stock

Wil je kijken welke aandelen nog meer interessant kunnen zijn naast Cronos Group aandelen? Bekijk hier enkele andere aanbevolen aandelen of start zelf met zoeken via eToro.

Tilray stock logo
Tilray (TLRY)

Tilray is andere grootmacht binnen de cannabis aandelen. Tilray is ook opgericht in Canada en is momenteel één van de grootste distributeurs van marihuana in de wereld. De koers van Tilray is erg interessant en het toekomstperspectief kan nog wel eens veel goeds voor Tilray kunnen opleveren.

Wil je graag meer weten over de Tilray koers en de aandelen? Lees dan het artikel of start direct met beleggen via eToro!

Canopy growth stock logo
Canopy Growth (WEED)

Canopy Growth werd in 2013 opgericht onder de naam Tweed Marijuana inc. In 2015 veranderde het Canadese bedrijf de naam naar Canopy Growth Corporation. Canopy Growth is de nummer twee als het gaat om totale omzet binnen de cannabis bedrijven. Het aandeel staat op dit moment sterk in de groeicijfers.

Wil je graag meer weten over dit aandeel of graag starten met handelen? Ga dan naar eToro en maak een account aan!

aandeel moderna icon
Moderna (MRNA)

Dit Amerikaanse bedrijf binnen de industrie van biotechnologie heeft  één van de vaccins ontwikkeld voor het COVID-19 virus. Daarnaast ontwikkeld het bedrijf ook andere medicijnen. Ze zijn gespecialiseerd in technieken achter mRNA, vandaar dat het aandeel te vinden is onder de ticker MRNA.

Wil je graag meer weten over Moderna? Lees dan het artikel. Gelijk beginnen met beleggen? Druk dan op de button om naar eToro te gaan.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Cronos Group stock: Veelgestelde vragen

De Cronos Group aandelen zijn te verkrijgen via verschillende online brokers. Wij raden eToro aan voor de handel van algemene aandelen zoals die van Cronos Group Inc.

Op eToro zul je het aandeel Cronos Group kunnen vinden onder de naam CRON. Hier vind je informatie over het bedrijf, nieuws, de koers van het aandeel en kun je meteen starten met handelen in het aandeel.

Nee, op dit moment maakt Cronos Group geen winst. Wel ziet het bedrijf haar verliezen steeds meer zakken. In 2019 was de Gross Margin -275%, in 2020 is dit gestegen naar -87%. Kortom, ze maken steeds meer inkomsten.

Nee, op dit moment krijg je over je investering in Cronos Group aandelen geen dividend. Ook voor het komende jaar 2021 is bepaald dat er geen dividend zal worden uitgekeerd.

Ja, je geld is altijd veilig bij grote online brokers zoals eToro en Plus500. Deze brokers worden namelijk gereguleerd door verschillende financiele instanties. Voorbeelden van dergelijke instanties zijn het Amerikaanse SEC en de Nederlandse AFM

Ook zijn veel van deze grote platforms verzekerd tegen financiële ongevallen. Daardoor zal een deel van het geld op je account altijd beschermd zijn wanneer er iets gebeurt. Dit is erg voordelig voor beginnende beleggers, die zich daarom weinig zorgen hoeven te maken.

Doe echter altijd zelf ook onderzoek naar de broker waar jij wilt handelen, zodat je volledig op de hoogte bent van de risico’s die kunnen spelen bij het beleggen van je eigen geld.

Voor beginnende beleggers of voor het beleggen in algemene aandelen raden wij eToro aan. Dit platform heeft veel verschillende financiële producten beschikbaar om te handelen. Ook heeft het handelsplatform enkele andere voordelen.

Met de copytrading functie volg je de beleggingen van succesvolle investeerders. Daarnaast is het minimale inlegbedrag laag en betaal je geen comissie over aandelen en ETF’s.

Voor beleggingen in CFD’s raden wij Plus500 aan. Dit is een andere grote online broker die zich specialiseert in het product met hefboomeffect. Daardoor is het een goede keuze voor deze handelsstrategie.

Cronos Group stock: Conclusie

In het artikel hebben we gelezen dat een interessant aandeel is binnen de cannabisindustrie. Het Canadese bedrijf heeft veel oog op groei en innovatie binnen de industrie en is in bezit van verschillende gelicenseerde producten van medicinale marihuana.

Hoewel het aandeel de afgelopen 1,5 jaar een daling heeft gezien, verwachten we dat in 2022 het aandeel aardig zal gaan stijgen.

Dit moment zou goed kunnen zijn om te starten met investeren in het bedrijf, echter is de toekomst van de cannabis industrie nog onzeker.

De politiek zal een grote rol hebben in het bepalen van de groei en uitbreiding van veel van deze bedrijven. Ook eventuele exclusieve deals kunnen een groot verschil maken tussen Cronos Group en haar concurrenten.

De Cronos Group aandelen worden verhandeld op de Toronto Stock Exchange (TSE) en de NASDAQ onder tickersymbool CRON. Via een online broker zoals eToro start je snel en gemakkelijk met het handelen in aandelen van dit bedrijf of financiële instrumenten.

Cronos Group aandelen kopen?

Maak nu een account aan bij eToro en begin vandaag nog met handelen in verschillende interessante handelsproducten!
Start nu!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven