Tilray Stock Kopen & Live Tilray Aandeel Koers

Tilray Brands, Inc.TLRY
0.54%
$1.86

Tilray stock is het aandeel van een farmaceutisch en cannabis bedrijf dat van oorsprong in Canada is opgericht, maar inmiddels is uitgegroeid tot een wereldwijde speler op de markt. Sinds haar enorme piek in 2018 is Tilray stock (TLRY) nooit meer dichtbij dezelfde waarde gekomen. Toch lijken Tilray aandelen weer in waarde te stijgen.

Tilray stock logo

Inhoud

Start vandaag nog met beleggen in Tilray aandelen via eToro! Een account aanmaken is helemaal gratis.

 In dit artikel gaan we dieper in op het Tilray aandeel, waar je Tilray aandelen het beste kunt kopen en wat de verwachting is voor Tilray stock. Wij raden onze favoriet eToro aan wanneer je wilt beginnen met beleggen in aandeel Tilray.

Waar koop ik aandeel Tilray?

Het Tilray aandeel staat beursgenoteerd op de NASDAQ, de op één na grootste beursmaatschappij ter wereld. In principe is het mogelijk om direct in aandelen via de beurs te beleggen, maar tegenwoordig is er een veel makkelijkere optie: beleggen via een online broker.

Hieronder leggen we uit hoe dit in zijn werk gaat en bevelen wij enkele betrouwbare en gerenommeerde brokers aan.

Stap 1: Kies de juiste broker

Het kiezen van een online broker om te beleggen in Tilray stock, kan voor veel mensen erg moeilijk zijn. Er zijn tegenwoordig zoveel brokers op de markt, dat je soms het overzicht verliest en niet de beste broker voor jouw handelsstrategie uitkiest, of dat je vastzit aan hogere kosten dan nodig is.

Een online broker functioneert als een tussenpersoon tussen jou en de beurs. Tilray aandelen kopen doe je dus simpelweg met een druk op de knop op het gekozen handelsplatform en de broker regelt de rest.

Brokers bieden naast aandeel Tilray vaak ook een tal van andere aandelen aan, zoals CFD’s, ETF’s, grondstoffen en crypto’s.

Er zijn ook brokers die zich richten op één of enkele handelsproducten, zoals CFD’s, maar de meeste brokers bieden liever een breed scala aan activa aan. Je zult dus een geschikte broker voor jouw handelsstrategie moeten vinden, waar de kosten natuurlijk zo laag mogelijk zijn.

Daarnaast is het belangrijk dat de broker goed gereguleerd is. Je wilt immers met een gerust hart kunnen beleggen via een online broker en een financiële toezichthouder zorgt ervoor dat het platform veilig en verantwoord handelt.

Als je je beleggingen altijd bij de hand wilt hebben, is het uiteraard van belang dat je een goede mobiele app tot je beschikking hebt bij de broker van jouw keuze. Hiervoor kun je het beste kijken naar ons artikel ‘Beste aandelen apps voor mobiel beleggen’.

Hieronder hebben we in elk geval een kort overzicht geplaatst van goed gereguleerde en goedkope brokers waar je zeker weet dat je geld veilig belegd kan worden.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:1
Valutaparen100401007050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFIN
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand

Overzicht van brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Voor beginners is eToro de perfecte keuze. Het platform richt zich op het zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken van het interface en door de gratis demofunctie kun je allereerst risicoloos beginnen met beleggen.

Als je comfortabel bent met het platform, kun je starten met een lage minimale inleg van €170,-. Zo kun je ook met echt geld met een relatief laag risico beleggen als je dat wilt. Het platform biedt naast aandelen een tal van handelsproducten aan, zoals bijvoorbeeld ETF’s, CFD’s, grondstoffen en indexen.

Daarnaast betaal je over beleggen in aandelen en ETF’s 0% commissie, wat je rendement dus ook verbetert. Met meer dan 13 miljoen gebruikers en betrouwbaarheid dankzij regulatie van verschillende instanties, zoals de FCA en de CySec, is het met goede reden dat eToro is uitgegroeid tot het grootste sociale handelsplatform.

eToro biedt een tal van tools aan om je op weg te helpen in de beleggingswereld. Onze favoriet is de zogenaamde CopyTrading functie, waarbij je volledige portfolio’s van door eToro aanbevolen beleggers kunt inkijken en zelfs kunt kopiëren.

In conclusie is eToro perfect als je net start met beleggen, je kunt profiteren van lage tot geen kosten wanneer je belegt en ook is het handelsplatform goed gereguleerd. Ook kun je gemakkelijk een gediversifieerd portfolio creëren door gebruik te maken van de CopyTrading tool.

Zelf aan de slag bij eToro en aandelen Tilray kopen? Gebruik de button!

Stap 2: Open een account

Wanneer je een geschikte broker hebt gevonden, heb je uiteraard een account nodig om te beginnen met beleggen in bijvoorbeeld een Tilray aandeel. Dit proces is vaak vanzelfsprekend, maar we zullen met eToro als voorbeeld een korte uitleg geven.

Meld je aan bij eToro

Op de eToro website kun je gemakkelijk rechtsboven kiezen om een account aan te maken via de ‘Join Now’ knop. 

Verifieer je account

Vervolgens kun je via de activatie link die je naar je opgegeven mail toegestuurd krijgt je account activeren en toegang krijgen tot het eToro platform.

Tilray aandelen etoro inlog pagina
De eToro inlogpagina
Voltooi je profiel en financieer je account

Je kunt echter op het moment alleen beleggen met het virtuele portfolio, de demofunctie dus. Als je met echt geld wilt beleggen, zul je het zogenaamde KYC-proces moeten doorlopen. KYC staat voor Know Your Customer en is een door de financieel toezichthouder verplicht proces die elke gebruiker moet doorlopen.

Hierdoor verifieer je dat het account van jou is door een kopie van een geldig identiteitsbewijs te uploaden en wordt er bevestigd dat je je bewust bent van de potentiële risico’s van beleggen.

Na dit proces doorlopen te hebben, kun je geld storten op je eToro account door de ‘Geld storten’ optie in je dashboard. Je kunt kiezen uit een tal van betaalopties, zoals iDeal, PayPal creditcard of SoFort.

Stap 3: Tilray aandelen kopen

Om aandeel Tilray (TLRY) te vinden kun je het makkelijkste de zoekbalk functie gebruiken bovenaan de pagina. Als je Tilray of de ticker TLRY intoetst en vervolgens het aandeel selecteert, kom je op de Tilray stock pagina en kun je de actuele koers Tilray stock en andere handige informatie aflezen.

Als je vervolgens hebt besloten om Tilray stock te kopen, druk je op de knop ‘Handelen’ rechtsboven.

tilray stock over de jaren heen etoro chart
Live koers Tilray stock sinds 2018 in eToro

Weet je genoeg en wil je meteen beginnen met beleggen? Maak gratis een account aan bij eToro en begin meteen met beleggen in Tilray stock!

Tilray stock financiele samenvatting

Financiële informatie over Tilray in eToro

Tilray in het kort

Tilray is een relatief jong bedrijf dat werd opgericht in 2014 te Canada als onderdeel van de in Seattle gevestigde Privateer Holdings. De oprichter was de zakenman Brendan Kennedy.
 
Het bedrijf werd in 2018 het eerste Canadese cannabis bedrijf dat medicinale cannabis mocht exporteren naar de Verenigde Staten. In juni 2018 kondigde Tilray aan ook recreationele cannabis te exporteren naar Amerika via het Amerikaanse bedrijf Novartis.

Ook kwam Tilray stock in juli 2018 voor het eerst op de beursmarkt, wat uiteraard veel belangstelling trok dankzij de eerdere aankondigingen. De IPO (Initial Public Offering) waarde van Tilray stock bedroeg €14,05.

Dankzij deze reeks aankondigingen in 2018, steeg Tilray stock enorm in waarde, met een piek van €122,59 aan het einde van 2018. Helaas bleek dit een forse overreactie te zijn, want de koers Tilray stock kelderde vervolgens gestaag en kwam nooit meer dichtbij de waarde die het had in 2018.

Op 15 december 2020 fuseerde Tilray samen met Aphria om het grootste cannabis bedrijf ter wereld te worden gebaseerd op omzet. Het bedrijf behoudt de naam Tilray en is van plan zich verder uit te breiden in Europa.

Tilray stock nieuws

Het lijkt erop dat de toekomst van Tilray stock en het bedrijf zelf er rooskleurig uitziet. Zo werd er aangekondigd in januari 2021 dat Tilray het alleenrecht zal krijgen om medicinale cannabis te leveren aan Portugal en is het druk bezig met verdere uitbreidingen naar Europa.
 
Ook de aankondiging van het presidentschap van Biden en de democratische partij betekent goed nieuws voor cannabisbedrijven als Tilray. Democraten zijn over het algemeen uiteraard een stuk liberaler, wat kan betekenen dat cannabis reguleringen minder streng kunnen worden
 
Als dat niet goed genoeg nieuws was, kondigde Frankrijk ook aan dat Tilray medicinale cannabis zal leveren om cannabis als mogelijk middel te gebruiken tegen bepaalde ziektes. De tests duren naar verwachting 18 tot 24 maanden: een flink contract dus voor de cannabisleverancier.
 

Overtuigd van de waarde van Tilray stock? Ga naar de eToro homepage en maak gratis een account aan!

Actuele koers Tilray stock

De koers Tilray stock ziet er op het eerste opzicht niet bepaald goed uit: toen het bedrijf net haar aandelen uitgaf op de NASDAQ in juli 2020, steeg de waarde van Tilray astronomisch dankzij de opkomende legalisatie van cannabis in de Amerikaanse staten.
 
Helaas daalde de prijs van aandeel Tilray vanaf het hoogtepunt in oktober 2018 van €122,59 aanzienlijk met een dieptepunt in maart 2020 (€3,31) dankzij de corona pandemie. Voor mensen tijdens deze piek hebben belegd in aandele Tilray betekent dit een verlies van maar liefst €122,59 – €3,31 = €119,28 per aandeel.
 
Echter lijkt de koers aandeel Tilray weer op te pakken na de fusie met concurrent Aphria en de aankondiging om verder uit te breiden in Europa naarmate steeds meer landen medicinale cannabis als mogelijk geschikt middel gaan zien.
 
 

Het is uiteraard nog wel afwachten of er daadwerkelijk ook versoepelende maatregelen komen vanuit de Biden administratie en hoe hoog op de prioriteitenlijst dat zal staan vooral in deze tijden.

Met het doel om actief uit te breiden in Europa en een fusie die Tilray de grootste leverancier van cannabis ter wereld maakt, lijkt de groei van de koers Tilray geen tijdelijke stijging.

Nu Tilray aandelen kopen?

Koers aandeel Tilray lijkt zoals eerder gezegd een rooskleurige toekomst tegemoet te gaan, maar is het nu te laat om in de cannabismarkt te stappen in de vorm van Tilray stock?
 
Alhoewel Tilray stock de afgelopen jaren voornamelijk is gedaald in waarde, lijkt er nu een flinke stijging aan te komen dankzij de fusie met Aphria en het plan om uit te breiden naar Europa, waaruit onder andere het alleenrecht om cannabis te leveren naar Portugal is uitgekomen.
 

Alhoewel de waarde van Tilray stock sinds 1 januari flink gestegen is, kan het nog steeds mogelijk zijn dat de koers van het aandeel Tilray nog niet klaar is met groeien. Uiteraard is dit speculatie gebaseerd op verwachtingen in 2022.

Als de verwachting van een versoepeling van maatregelen van de Biden administratie gerealiseerd wordt en Tilray actief blijft uitbreiden in Europa, is het moeilijk voor te stellen dat het bedrijf niet verder zal groeien en daarmee uiteraard ook de waarde van Tilray stock.

Het kan dus interessant zijn voor lange termijn beleggers om te investeren in Tilray aandelen. Europa en ook de overige staten van de VS lijken steeds coulanter te worden aangaande hun cannabis beleid.

Interessante aandelen naast Tilray stock

Benieuwd welke andere aandelen naast Tilray stock interessant voor je kunnen zijn? Bekijk de onderstaande aandelen met bijbehorende artikelen om hierover te oordelen!

dsm aandeel logo
DSM (DSM)

Het Nederlandse bedrijf DSM richt zich op voedingsmiddelen en gezondheid: twee sectoren die robuust zijn en ook zeker voor de toekomst niet zullen verzwakken. DSM is dus een interessante beleggingsoptie voor investeerders die graag op de lange termijn een relatief veilige belegging doen.

Tegenwoordig is het aandeel DSM sterker dan ooit tevoren. Benieuwd waarom en wil je meer weten over dit aandeel? Lees ons artikel over DSM via de groene knop

 

Tesla (TSLA)

Tesla is inmiddels een wereldwijd begrip geworden, zowel dankzij het toenemende aantal Tesla’s op de weg, als de eigenaar Elon Musk, die recentelijk werd benoemd tot rijkste man ter wereld.

Reden genoeg dus om te kijken naar Tesla als potentiële beleggingsmogelijkheid. Dit aandeel is in recente periode astronomisch gestegen en de meningen zijn verdeeld of deze groei zich zal voortzetten.

ing aandeel
ING (INGA)
ING, de oranje leeuw, iedereen in Nederland is bekend met de grootste bank van Nederland. Wat veel mensen niet weten, is dat ING ook actief is in andere landen binnen Europa en dat het bedrijf het voor een bank zeer goed doet op de aandelenmarkt.
 
Banken hebben het zwaar te verduren gekregen dankzij de corona pandemie. Ook ING is hier geen uitzondering op, maar wellicht is deze tijdelijke daling in waarde een kans voor de oplettende belegger. Meer weten over dit aandeel? Bekijk ons artikel over ING door op de groene knop te klikken!

Tilray stock: Veelgestelde vragen

Nee, op het moment krijg je geen dividend uitgekeerd over je Tilray aandelen. Dit kan in de toekomst veranderen, maar hierover is nog niets bekend, dus dit zal op korte termijn ook niet gaan gebeuren.

Nee, het bedrijf draait al voor langere tijd verlies. In 2019 verviervoudigde de omzet van Tilray, maar ook het verlies steeg enorm van €56,12 miljoen verlies in 2018 naar €266,16 miljoen euro verlies in 2019.

Toen in 2018 wiet werd gelegaliseerd in Canada, wilden ontzettend veel ondernemers hier uiteraard van profiteren. De zogenaamde ‘green rush’ in Canada leverde een hoop hype op voor de cannabismarkt met grote investeerders als Snoop Dogg die hier hevig in investeerden.

Dit bleek echter meer gebaseerd te zijn op fantasie dan de werkelijkheid, want hetzelfde jaar nog begonnen de cannabis aandelen flink te dalen. Deze daling hield voor Tilray aan tot aan begin 2021, waar het voorzichtig weer aan het groeien is.

Als je je wilt richten op aandelen, raden wij eToro aan. Het platform richt zich op een scala van handelsproducten, maar vooral voor aandelen en ETF’s is eToro de perfecte keuze dankzij het gratis beleggen in deze handelsproducten zonder commissie.
 
Als je je wilt richten op CFD’s, is eToro uiteraard ook een goede optie, maar voor een gespecialiseerde broker kun je ook kiezen voor de broker Plus500. Hier kun je enkel in CFD’s handelen, dus voor een uitbreiding naar andere handelsproducten zul je een andere broker moeten kiezen.

Dit is zeker mogelijk in de vorm van het handelen in CFD’s van Tilray stock. Hierbij zet je in op de koerswisselingen van het aandeel. Je kunt hierdoor dus ook profiteren van koersdalingen als je hierin correct inzet.

CFD’s zijn vaak wel riskanter, omdat je vaak met een hefboom belegt. Zorg er dus altijd voor dat je goed nadenkt over welke hefboom je kiest en een stop loss order instelt om je verliezen te beperken.

Tilray stock: Conclusie

Al met al is het duidelijk dat Tilray grote plannen heeft voor in de toekomst. Dit gepaard met de democratische partij die weer aan de macht is in de VS, wat naar verwachting ook mogelijke versoepelingen kan opleveren op het gebied van cannabis handel, lijkt het goed te gaan met Tilray en de Tilray stock prijs.
 
Toch moet je goed opletten bij cannabis aandelen. Zo ging het namelijk ook al fout in 2018, waar de waarde astronomisch hoog was, maar dit niet gebaseerd was op feiten. Het was eerder een verwachting dat de legalisering van cannabis in Canada de waarde van deze bedrijven omhoog zouden schieten.
 
Ditmaal is de stijging echter een stuk conservatiever en lijken investeerder geleerd te hebben van hun lessen. Voor de lange termijn kan Tilray stock een interessante factor worden dankzij de uitbreidingen in Europa en de geleidelijke acceptatie van cannabis als medicinale en (legale) recreatiedrug.
 

Beleggen in Tilray aandelen via eToro?

Maak gratis een account aan bij eToro en begin vandaag nog beleggen in Tilray stock of een tal van andere handelsproducten!
begin direct!
Scroll naar boven