De Beste ETF’s van 2024

De afkorting ETF staat voor Exchange Traded Fund, wat inhoudt dat het fondsen zijn van meerdere aandelen. Met een ETF kunnen investeringsmaatschappijen aandelen uit een bepaald land, bepaalde sector of bedrijven die aan een bepaalde voorwaarde voldoen koppelen voor een nieuw beleggingsproduct. 

Investeren in de Beste ETF's in 4 stappen

De beste ETF’s vind je bij de populaire broker eToro! Maak nu een gratis account aan en begin meteen met beleggen! 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Het kenmerk van een ETF is dat je minder risico loopt bij beleggen en dit is de reden dat veel beleggers een deel van hun geld in ETF’s investeren. Ook jij kan mee profiteren van de beste ETF’s en een mooi rendement op je geld behalen. 

In dit artikel lees je alles over hoe je investeert in de beste ETF’s, wat momenteel de beste ETF’s zijn en kijken we bij allerlei sectoren wat de beste ETF is voor die sector. Lees snel verder om de ETF te vinden en begin meteen met investeren! 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Wat is de beste ETF?

De beste ETF is een ETF waar je weinig risico mee neemt als je er in investeert, maar toch een hoog rendement op kan leveren. Daarnaast moet de beste ETF er een zijn die goed in jouw portfolio past. 

Er zijn enorm veel verschillende ETF’s omdat er voor elk land met een beurs een aparte ETF gemaakt wordt. Daarnaast zijn er ook veel ETF’s per sector. 

Zoek een broker voor de Beste ETF's

Als je wilt gaan investeren in de beste ETF zul je op zoek moeten naar een broker die een ruim aanbod verschillende ETF’s heeft. Bij de keuze voor een broker zijn er een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten. 

Bij het investeren in de beste ETF zul je bij de meeste brokers te maken krijgen met transactiekosten. Deze kunnen bestaan uit een vast percentage of door een verschil in koop- en verkoopprijs waar deze kosten in verwerkt zijn. 

Naast het aanbod en de kosten is het verstandig om te kijken naar de gebruiksvriendelijkheid van een platform. Als je net begint met beleggen is het verstandig om een platform te kiezen dat zo gebruiksvriendelijk mogelijk is, kies dan voor een overzichtelijk platform zonder al teveel extra opties. 

Investeren in de Beste ETF 2022 bij eToro

Voor beginners is de beste broker om te investeren in de beste ETF’s eToro. Hier heb je een zeer overzichtelijk platform zonder veel extra mogelijkheden die je als beginner misschien niet meteen begrijpt. 

eToro heeft een ruim aanbod ETF’s en daarnaast vind je nog veel meer producten bij deze broker. Zo kun je ook investeren in aandelen, cryptocurrency, indexen, grondstoffen en valuta’s

Bij aandelen en ETF’s heb je nog een extra voordeel. eToro rekent namelijk over het kopen en verkopen van deze producten 0% commissie.

Het overzichtelijke platform van eToro

Je kunt als beginner terecht bij eToro voor een gratis demo account. Met dit account kun je alvast oefenen met het platform en krijg je virtueel geld zodat je ook alvast een aantal investeringen uit kan proberen om precies te zien wat er met je geld gebeurt als je investeert. 

Zodra je genoeg geoefend hebt, kun je overschakelen op een account met echt geld. Ook hier krijg je als beginner een mooi voordeel bij eToro, je kunt namelijk al beginnen met een lage minimale inleg van $50 (€42). 

eToro is een veilige broker en heeft licenties bij meerdere toezichthouders in Europa. Naast het Cypriotische CySEC kijkt ook het Britse FCA mee of eToro zich houdt aan de Europese wet- en regelgeving voor financiële instellingen. 

Er zijn bij deze broker een aantal unieke functies waardoor veel mensen erg tevreden zijn met de website. Zo kun je bij eToro de Copy trading tool gebruiken om portfolio’s van succesvolle beleggers in te zien en te kopiëren naar je eigen portfolio!

Begin met beleggen in ETF’s via eToro! 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Investeren in de Beste ETF 2022 bij Libertex

Om de keuze nog groter te maken kijken we ook nog naar een hele andere broker. Bij Libertex investeer je namelijk niet in de beste ETF’s zelf, maar sluit je CFD’s af om te kunnen speculeren op de koers van de beste ETF’s. 

Ook Libertex bevindt zich in Europa en heeft een licentie bij CySEC, de toezichthouder op Cyprus. Het bedrijf bestaat inmiddels bijna 25 jaar en in die lange tijd hebben ze miljoenen klanten door heel Europa aan zich gebonden. 

Bij het investeren in CFD’s krijg je een aantal extra mogelijkheden waardoor je met een hoger risico kan gaan beleggen. Om dit verstandig te doen kun je bij Libertex gebruik maken van talloze analysetools zodat je zo goed mogelijk kan voorspellen of een koers gaat stijgen of dalen. 

Investeer ook in de beste ETF’s via de CFD’s van Libertex! 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Beste ETF's 2022

Omdat er zoveel ETF’s zijn in de wereld voor elk land en elke sector kan het overweldigend zijn om de beste ETF te zoeken. Hieronder vind je voor veel verschillende sectoren onze keuze voor de beste ETF, let op; er zijn nog veel meer ETF’s die goed kunnen presteren. 

Beste Tech ETF: Invesco EQQQ NASDAQ-100 UCITS ETF

Deze ETF is een samenstelling van de 100 meest waardevolle bedrijven op de Amerikaanse NASDAQ-beurs die niet in een financiële sector actief zijn. Dit houdt ook in dat deze beste tech ETF ook bestaat uit niet-technologie bedrijven. 

Toch is het de beste tech ETF omdat je in deze ETF alle bekende Amerikaanse techbedrijven vindt. Zo bestaan de top 10 aandelen van deze beste tech ETF uitsluitend uit technologische bedrijven als Apple, Microsoft, Alphabet en meer vergelijkbare bedrijven. 

Beste China ETF: iShares China Large-Cap ETF

De beste China ETF is de iShares China Large-Cap ETF. Door in deze ETF te investeren, investeer je in de 25 meest waardevolle bedrijven uit China, het gaat hier dus alleen om de allergrootste bedrijven uit het land.

Beste Goud ETF: SPDR Gold

De SPDR Gold is de beste goud ETF die op dit moment verhandeld wordt. Je investeert op deze manier niet in goud zelf maar in de bedrijven die zich met deze markt bezig houden. 

Dit houdt wel in dat de goudprijs nog steeds van groot belang is voor jouw investering. Als de goudprijs daalt en de bedrijven maken minder winst worden ook hun aandelen minder waard. 

Beste Duurzame ETF: iShares Global clean energy ETF

De iShares Global Clean Energy ETF baseert zich op de index van S&P die grote bedrijven in schone energie bundelt. Deze beste duurzame ETF is daardoor een ETF met bedrijven verspreid over de hele wereld. 

Het grootste bedrijf uit deze beste duurzame ETF is Enphase Energy, een bedrijf dat met softwareoplossingen komen voor mensen die thuis schone energie opwekken. 

Beste NASDAQ ETF: NASDAQ 100

De NASDAQ 100 is de beste NASDAQ ETF en wordt door verschillende partijen uitgebracht, zo vind je op eToro meerdere ETF’s die in principe dezelfde bedrijven volgen. De NASDAQ 100 is een ETF van de 100 meest waardevolle NASDAQ bedrijven. 

Beste Vastgoed ETF: Real Estate Select Sector SPDR

De beste vastgoed ETF is de Real Estate Select Sector SPDR.

Deze ETF heeft afgelopen jaar een rendement van bijna 33% behaald en met deze ETF blijf je investeren in grote vastgoed bedrijven. 

Beste iShares ETF: iShares Core MSCI World UCITS ETF

Al jaren stijgt de iShares Core MSCI World UCITS ETF solide door en dat maakt het de beste iShares ETF. Deze beste iShares ETF belegt 85% van het vermogen in de aandelen van bedrijven uit de meest ontwikkelde landen in de wereld. 

Beste Emerging Markets ETF: iShares Core MSCI Emerging Markets ETF

In tegenstelling tot de vorige iShares ETF richt de beste Emerging Markets ETF zich juist op landen in ontwikkeling. Deze opkomende markten zijn landen als China, Zuid-Korea en Taiwan en ook in die landen zijn natuurlijk genoeg goed presterende bedrijven te vinden.  

Beste AEX ETF: iShares AEX UCITS ETF

De beste AEX ETF is de iShares AEX UCITS ETF die de 25 meest verhandelde aandelen van de Amsterdamse beurs heeft gebundeld. De grootste bedrijven zijn ASML, Unilever en Shell, hoewel die laatste er binnenkort uit kan vallen bij het vertrek uit Nederland. 

Beste Dividend ETF: iShares Core High Dividend ETF

De beste dividend ETF is de iShares Core High Dividend ETF die bestaat uit verschillende Amerikaanse aandelen die allemaal hoog dividend uitkeren. Deze ETF bestaat uit aandelen van bedrijven uit allerlei verschillende sectoren. 

Ook in één van de beste ETF’s investeren met de inspiratie van hierboven? Alle genoemde beste ETF’s vind je terug bij eToro! Maak nu een account aan en begin vandaag nog met investeren. 

Beleggen in de Beste ETF - Stappenplan

Hieronder vind je de nodige stappen die je moet doorlopen om te kunnen investeren in de beste ETF’s. Als voorbeeld gebruiken we in dit stappenplan eToro om verder uit te leggen hoe je een account aanmaakt en hoe je je eerste aankoop doet. 

Stap 1: Kies de beste broker voor ETF's

Eerder in dit artikel heb je al een overzicht van de beste brokers voor ETF’s kunnen vinden. Kies uit dit overzicht de broker die het best bij jou past en de ETF’s aanbiedt waar jij graag in wilt investeren. 

Stap 2: Maak een account aan

Als je een keuze hebt gemaakt kom je op de pagina terecht waar je een account aan kan maken. Bij eToro doe je dit door je E-mailadres op te geven en een gebruikersnaam en wachtwoord te bedenken. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 3: Geld op account zetten

Nu je account bestaat moet je hem verifiëren door een kopie van je identiteitsbewijs op te sturen en een vragenlijst in te vullen. 

Vanaf dat moment kun je geld op je account gaan zetten. Dit kan bij eToro met gemakkelijk betaalmethodes als iDeal, PayPal, creditcard of één van de vele andere opties. 

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Zoek de Beste ETF

Je hebt meerdere manieren om te kiezen wat de beste ETF is voor jou om in te investeren. Je kunt dat doen door dit artikel door te nemen en hier één van de beste ETF’s te kiezen of door bij eToro op zoek te gaan. 

Zo kun je op de ontdekpagina de beste ETF’s ordenen. Je krijgt dan, zoals je hiernaast ziet, een overzicht van de beste ETF’s op dat moment waar de meeste mensen in investeren. 

Als je in één van deze beste ETF’s wilt investeren klik je hierop en ga je naar de productpagina. 

Stap 5: Investeer in de Beste ETF's

Als je besloten hebt wat de beste ETF voor jou is om in te investeren kun je de transactie rondmaken. Dit doe je door op de blauwe knop handelen te klikken. 

Je krijgt dan het scherm dat je hiernaast ziet met een aantal mogelijkheden. Natuurlijk kun je kiezen hoeveel je investeert, maar je hebt ook opties als een stop loss, hefboomeffect of take profit. 

Zodra je de transactie rondmaakt vind je deze terug in je portfolio. Van daaruit kun je de investering ook weer verkopen als je voldoende winst hebt gemaakt of om een andere reden van de beste ETF af wilt. 

Begin ook vandaag nog bij de beste broker voor ETF’s!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Beste ETF's: Veelgestelde vragen

De beste ETF 2022 de iShares Core FTSE 100 UCITS ETF, deze ETF heeft de 100 meest waardevolle bedrijven gebundeld en presteert sinds de coronacrisis weer ijzersterk. 

Investeren in de beste ETF’s doe je bij een online broker. Deze broker geeft je toegang tot beurzen en biedt aandelen en ETF’s aan. Je kunt zelf op de website van de broker op zoek naar de beste ETF’s en meteen investeren. 

De beste broker voor ETF’s is eToro. Dit is de meest gebruiksvriendelijke broker en daarnaast heeft het ook een zeer ruim aanbod aan ETF’s. Alle beste ETF’s die in dit artikel benoemd staan, zijn verkrijgbaar bij eToro. 

Beste ETF's: Conclusie

Een ETF kan een mooie toevoeging zijn op je portfolio of je kunt er de voornaamste investering van maken. Het voordeel van een ETF is dat het een investering is met een relatief laag risico, zeker bij de beste ETF’s moet er heel veel gebeuren voordat de koers van de beste ETF zware koersdalingen mee zal maken. 

In elke sector vind je wel een beste ETF, welke het best is kun je onderzoeken door te kijken naar de koers en naar de samenstelling van de ETF’s. Daarnaast vind je per sector in dit artikel de beste ETF terug die je bij eToro kan kopen. 

Begin dus ook zelf met investeren in de beste ETF’s en sluit je aan bij de beste broker voor ETF’s. Ga meteen naar eToro en maak alvast jouw account aan zodat je zo snel mogelijk jouw eerste ETF kan toevoegen aan je portfolio

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven