Home » crypto » bitcoin daalt

Geld verdienen als de Bitcoin Daalt!

Wellicht heb je het wel gemerkt. Bitcoin heeft na een extreem positieve periode een periode waarin de bitcoin daalt, en flink! Maar wat moet je doen bij zo’n extreme Bitcoin daling? In dit artikel gaan we dieper in op de Bitcoin daling, en waarom het juist positief kan zijn voor nieuwe crypto investeringen in Bitcoin!

Profiteren van een Bitcoin daling - stappenplan

Begin zelf met beleggen in cryptocurrency als zoals Bitcoin of vele andere cryptovaluta via de groene knop hiernaast!

De bekendste cryptovaluta, Bitcoin, is flink gedaald na een reeks waarschuwingen uit China. De Bitcoinprijs daalde hierdoor in een korte tijd met flinke percentages. We gaan in dit artikel dieper in op de daling van de Bitcoin.

Daarnaast geven we onze ervaringen van deze dalingen, en waarom het nog wel eens positief zou kunnen zijn voor nieuwe investeringen! We laten zien waar je het beste deze dalende cryptomunten kunt kopen, zodat je een mooi portfolio van cryptovaluta kan opbouwen voordat ze weer stijgen.

Bitcoin Daalt, wat is er gebeurd?

De Bitcoin is de grootste cryptocurrency en verloor in een week tijd 40 procent van zijn waarde. Bitcoin verloor een slordige 600 miljard euro aan marktwaarde.

Omdat veel beleggers de lage koers een mooi instapmoment vonden, herstelde de koers zich wel weer wat. Bitcoin heeft een gigantische koersstijging achter de rug. 

bitcoin daalt

Vorig jaar kostte een Bitcoin maar lieft €5.000,- en de piek lag dit jaar rond de €64.000. Dat was een erg duizelingwekkende groei, maar wat we nu zien is een gezonde correctie, Bitcoin daalt.

Dat de Bitcoin daalt lijkt vanwege een tweet van Elon Musk te zijn. De Tesla-topman zorgde eerder dit jaar voor een forse koersstijging nadat Tesla Bitcoins had gekocht en bekend maakte dat klanten hun wagen voortaan met Bitcoin mogen afrekenen.

Hoe kan ik profiteren wanneer Bitcoin Daalt?

Je kunt via een broker of exchange gemakkelijk zelf beleggen in Bitcoin. Een broker is een soort tussenpersoon tussen jou en de financiële markt.

Wij raden hiervoor Libertex aan. Naast de actuele koersen van crypto’s of andere handelsproducten, zorgt het overzichtelijke en gebruiksvriendelijke inerface ervoor dat je binnen no-time comfortabel bent met het platform.

Hieronder leggen we uit hoe je de juiste broker kiest en lichten wij een aantal brokers uit met hierbij de voor- en nadelen.

Stap 1: Kies een online broker

Zoals eerder aangegeven kun je beleggen in Bitcoin het gemakkelijkst doen via een online broker. Deze online broker geeft je toegang tot allerlei beurzen over de hele wereld.

Naast cryprocurrency bieden veel brokers ook nog andere handelsproducten aan zoals aandelen, grondstoffen, ETF’s en CFD’s. Bekijk bij het uitkiezen van een broker ook altijd wat voor kosten een broker berekent. 

Bij de ene broker betaal je veel transactiekosten per aandeel en bij de andere minder of zelfs helemaal niets. Daarnaast is het ook belangrijk dat je een broker vindt die aansluit bij jouw handelsstrategie.

Verder is het ook belangrijk dat je een broker vindt die gereguleerd wordt door één of meerdere toezichthouders. In Nederland is dit vaak de AFM (Autoriteit Financiële Markt) of DNB (De Nederlandsche Bank).

Tegenwoordig bieden veel brokers een mobiele app aan. Hierdoor heb je al je beleggingen binnen handbereik. Wil je meer weten over mobiel beleggen, lees dan ons artikel over de beste aandelen apps voor mobiel beleggen.

Door de populariteit het grote aanbod aan online brokers is het erg lastig om de juiste broker te vinden. Hieronder staan een aantal goede, geschikte brokers met daarbij enkele voor- en nadelen.

Libertex

libertex logo

Voor de beginnende handelaar is Libertex de beste broker. Bij Libertex hoort ook een gebruiksvriendelijk platform dat gebruikt wordt door miljoenen ander handelaren.

Libertex is van de brokers met de laagste kosten voor het handelen in cryptomunten. Zo betaal je bij Libertex zeer lage transactiekosten en krijg je goede spreads.

Wil je alles leren over de mogelijkheden van Libertex ,zonder het risico te lopen geld te verliezen? Dan kun je gebruik maken van de demo-functie van Libertex.

bitcoin daalt libertex handelen

Je krijgt bij deze demo-functie virtueel geld waarmee je kunt gaan beleggen. Zo kun je leren hoe het platform werkt en gewend raken aan het beleggen in cryptocurrency.

Naast het handelen in cryptocurrency kun je bij Libertex ook handelen in aandelen en bieden zij uitgebreide analysetools aan. Met deze analysetools kun je mee informatie vergaren over het handelsproduct waarin je wil handelen. Zo kun je goed voorbereid de markt betreden.

Naast Bitcoin kun je Bij Libertex ook in andere cryptomunten handelen. Ze bieden namelijk wel meer dan 30 cryptomunten aan. Je kunt bijvoorbeeld ook handelen in de succesvolle munten, zoals Ethereum Ripple.

Alles weten over libertex? Lees dan snel onze uitgebreide review over deze broker. Meteen beginnen met libertex? Klik snel hiernaast. 

Capital.com

capital

De broker Capital.com groeit de afgelopen jaren snel en heeft zich verspreid over Europese kantoren in onder andere Engeland, Cyprus en Wit-Rusland.

De broker bestaat nu 5 jaren en je kunt er allerlei producten verhandelen als CFD. De populariteit van de broker stijgt erg snel en dat komt mede dankzij het grote aanbod verschillende producten dat Capital.com sinds het begin aanbiedt. 

Je kunt ook bij deze broker namelijk terecht voor aandelen, ETF’s, valuta. grondstoffen, maar ook cryptocurrency. Capital.com heeft licenties bij meerdere toezichthouders, waaronder het Britse FCA

Het cryptocurrency aanbod  van Capital.com bestaat natuurlijk uit Bitcoin en Bitcoin Cash, maar er zijn inmiddels 100 verschillende cryptomarkten beschikbaar op Capital.com.

Nieuwsgierig naar deze nieuwe broker? Lees dan nu onze review over Capital.com of bezoek de website en maak een account aan!

Binance

Binance

Binance is de grootste crypto exchange ter wereld en staat bekend vanwege het enorme aanbod munten en hoge liquiditeit. 

Eigenlijk zijn bijna alle bekende cryptocurrency te vinden bij Binance en ook op elk moment te verhandelen. Bij Binance handel je niet in CFD’s maar koop je de munten zelf. Dit betekent dat je ook een plek moet zoeken om de digitale munten veilig op te slaan, dit kan ook bij Binance zelf.

Dat Binance de grootste crypto exchange ter wereld is bewezen met het uibrengen van de eigen Binance Coin.

Deze munt wordt gebruikt om de exchange de transactiekosten te kunnen verlagen maar inmiddels is de marktwaarde van Binance Coin enorm en is het zelf één van de meest waardevolle cryptocurrency geworden.

Meer weten over s’ werelds grootste crypto exchange? Lees onze review over Binance. Of ga nu naar de website en maak een account aan!

Stap 2: Maak een account aan

Als je een kuez ehebt kunnen maken uit de online brokers en crypto exchanges die hierboven genoemd staan is het tijd om een account aan te maken.

In dit voorbeeld kijken we naar het aanmaken an een account bij de broker Libertex. Om een account aan toemaken bij de broker Libertex hoef je alleen een e-mailadres en wachtwoord op te geven.

Je krijgt vervolgens meteen toegang tot het gratis demo account waar je virtueel geld kun gebruiken om alvast te oefenen met het investeren in CFD’s.

bitcoin daling

Stap 3: Geld op account zetten

Wanneer je bericht hebt gekregen van Libertex dat je verificatie goedgekeurd is kun je geld storten op je account. Je kunt geld storten op je Libertex account via een betaalmethode als iDeal, PayPal of bankoverschrijving. 

Bij elektronische betaalmethodes als iDeal staat het geld direct op je account en kun je beginnen met beleggen. Je moet hiervoor minimaal €100,- storten Bij Libertex.

libertex biedt je de mogelijkheid om gebruik te maken van een aantal kortingspakketten. Zo kun je nóg voordeliger beleggen doordat je al doordat je al geld bespaard op he storting.

bitcoin daalt libertex
Geld storten bij Libertex

Stap 4: Zoek Bitcoin

bitcoin daalt zoeken libertex

Je kunt eenvoudig Bitcoin zoeken Bij Libertex via de zoekbalk. Hiernaast zie je een aantal resultaten die je krijgt bij het zoeken op Bitcoin.

De verschillende markten betekenen dat je bijvoorbeeld ook Bitcoin cash kan handelen tegen Bitcoin.

Ook kun je beide cryptocurrency gewoon verhandelen tegen dollars.

Stap 5: Koop Bitcoin wanneer de Bitcoin daalt

Investeren in Bitcoin doe je vervolgens door bij één van de markten op de knop ‘transactie openen’ te klikken. Je krijgt dan de koers te zien en de mogelijkheid om meteen een transactie te openen.

Je kunt zelf kiezen hoeveel je wilt investeren en je hebt nog een aantal extra opties om het risico van je investering in handen te houden.

bitcoin daling kopen

Omdat het CFD is kun je kiezen voor een hefboomeffect. Dit effect zorgt ervoor dat je in een investering kan vergroten zonder zelf meer geld kwijt te zijn. Ook kun je ervoor kiezen om een stop-loss of take-profit in te zetten om het risico te beperken.

Waarom de Bitcoin daalt - maar ook stijgt

Met een paar tweets van Elon Musk, de Tesla-baas, stuitert de koers van de Bitcoin op en neer. Musk kondigde onlangs aan dat Tesla geen Bitcoin meer als betaalmiddel zal accepteren, omdat de valuta te veel stroom verbruikt en. daarna ging de koers ontzettend hard onderuit, Bitcoin daalt.

De koers van Bitcoin draait puur om vraag en aanbod. Als veel mensen de munt willen kopen, stijgt de prijs. Willen mensen er vanaf, dan kan de waarde kelderen.

Wanneer er genoeg mensen de tweet van Elon Musk serieus nemen, merk je dat in de prijs. Dit is een teken dat de markt makkelijk te manipuleren is. Vindt Elon Musk Bitcoin leuk, dan zie je dat Bitcoin stijgt. Vervolgens ontdekt hij dat het veel energie verbruikt, dan zie je dat Bitcoin daalt.

Het is erg bijzonder dat iemand zoals Elon Musk de hele koers kan beïnvloeden. Als iemand onverwachts groot instapt, geeft dat een grote zwiep aan de prijs.

Wat zorgt voor de Daling Bitcoin?

Bitcoins worden ‘gemined’ met de rekenkracht van computers. Minders zetten die rekenkracht om in Bitcointransacties te controleren en krijgen daar als beloning zelf Bitcoin voor.

Op het moment hangt de prijs van Bitcoin nauw samen met het vertrouwen in de munt. Allerlei nieuws over cryptovaluta kan daarom invloed hebben op de koers.

De eerste grote daling was in 2014, toen Bitcoinbeurs Mt. Gox werd gehackt. Dieven gingen met honderdduizenden Bitcoins aan de haal van de grootste exchange ter wereld. Het vertrouwen in digitale munten kreeg daardoor een flinke knauw.

Rond 2017 werd Bitcoin een hype en is er een stijgende lijn in de grafiek te zien. Er was geen duidelijk kantmoment, maar Bitcoin werd steeds breder geaccepteerd door bedrijven en overheden. Japan voerde bijvoorbeeld een wet in om de Bitcoin als legaal betaalmiddel toe te staan.

Een jaar later kelderde desondanks de koers weer net zo hard: tussen januari en februari 2018 raakte de munt 65 procent van zijn waarde kwijt, een Bitcoin daling. Bitcoin daalt en ook hier is geen heldere reden voor om aan te wijzen, hoewel de onzekerheden rond het ingrijpen van overheden mogelijk een duw omlaag geven.

Voornamelijk China maakte Bitcoin-miners het steeds moeilijker.

Klaar om te beginnen met beleggen in Bitcoin nu de Bitcoin daalt? Maak snel een account aan bij Libertex!

Bitcoin Daling na Tweets Elon Musk

Bitcoin daalt na een flinke tik gehad te hebben door een aantal tweets van Elon Musk. Nadat Musk vorige week al bekendmaakte dat Tesla uit milieu-overwegingen stopt met het accepteren van betalingen in Bitcoin, leek hij nu te zinspelen op het verkopen van de cryptomunten die tesla al bezit.

In een nieuwe tweet laat Musk weten dat Tesla nog geen Bitcoin heeft verkocht, waardoor de prijs weer wat steeg. Toch betaal je op dit moment nog ongeveer €30.000 voor één Bitcoin, terwijl de prijs voor de cryptomunt in april nog rond de €60.000 schommelde. De Bitcoin zakt dus elke keer weer flink na een tweet van Musk.

Elon Musk heeft een grote invloed op Bitcoin daling of stijging op de koers van de cryptomunt. Ook zonder Elon Musk kon je raden dat Bitcoin daalt, tweet of geen tweet, op basis van historische data zou er best eens een correctie kunnen komen. Elon Musk kan wel degelijk zorgen voor en soort trigger voor de daling Bitcoin.

Hij heeft veel effect opgebouwd met de aankoop van Bitcoin en het gebruik van Bitcoin bij Tesla. Mensen kijken naar hem als credibility-icoon, voor de legitimatie van crypto bij bedrijven. Daarom heeft Elon Musk een flinke impact op de bitcoin daling.

Wat kun je als belegger doen als de Bitcoin daalt?

Je wilt natuurlijk niet verrast worden als de Bitcoin koers daalt maar al weten hoe je hier op in kunt spelen zodat je snel kunt handelen. Er zijn meerdere mogelijkheden die afhankelijk zijn van je eigen voorkeur en beleggingsstrategie. 

De beste manier om geld te verdienen als Bitcoin zakt is door de munt op tijd te verkopen. Je kunt er dan voor kiezen om na de Bitcoin daling weer opnieuw te investeren in de munt, zo kun je of meer Bitcoin terug kopen dan je had of geld overhouden nadat je evenveel Bitcoin teruggekocht hebt. 

Short gaan als de Bitcoin koers daalt

Je kunt ook geld verdienen als Bitcoin daalt zonder dat je al Bitcoin had. Bij een broker als Libertex kun je namelijk eenvoudig ‘short gaan’  op Bitcoin. 

Bij short gaan verkoop je eerst een product dat je niet in bezit hebt. Zo kun je bij Bitcoin altijd op de knop verkopen klikken, dit doe je alleen als je verwacht dat Bitcoin daalt. 

Door eerst de munt te verkopen kun je winst maken door de munt op een lager prijs niveau weer te kopen. Het verschil tussen de verkoopprijs en de koopprijs is als Bitcoin daalt de winst die je maakt. 

Bitcoin daling

Lange termijn investeringen in Bitcoin

Er zijn genoeg beleggers in Bitcoin die niet in paniek raken zodra Bitcoin daalt. Ze hebben al meerdere keren meegemaakt dat Bitcoin daalt op sommige momenten en ze hebben ook vertrouwen in de toekomst van Bitcoin op lange termijn. 

Beleggers houden hun munten dan vaak vast, ook als Bitcoin daalt. Wat wel kan is door op slimme momenten bij te kopen jouw voorraad Bitcoin zo ver mogelijk te laten groeien. 

Deze tactiek kun je zelf verder aanpassen aan je eigen wensen, je kunt er voor kiezen om grote technische analyses te maken als Bitcoin zakt en op basis van deze analyse Bitcoin bij te kopen. Het is ook prima mogelijk om wat vaker Bitcoin bij te kopen en zo een Bitcoin daling te corrigeren. 

Het is sowieso aan te raden om je goed voor te bereiden op het investeren in cryptocurrenccy. Het is altijd mogelijk dat de Bitcoin koers daalt en dat je veel geld kwijt raakt. 

Je moet hier als belegger tegen kunnen. Slimme beleggers moeten zich hier goed tegen kunnen beschermen. Door je investeringen meer te verspreiden over verschillende momenten bescherm je jezelf tegen een daling Bitcoin. 

Let wel op, veel crypto reageert sterk op de Bitcoin. Het kan gebeuren dat alle coins in het rood staan. Het is daarom slim om je in te lezen in de crypto, en crpyto te kopen met een toekomst. Dit kunnen bijvoorbeeld ”groene munten” zijn die geen of niet veel energie kosten om te minen. 

Enthousiast geworden over de Bitcoin daling en wil je meteen instappen? Begin dan snel bij Libertex!

De voor- en nadelen van Bitcoin

Voordelen

Nadelen

Tip: De enorme koersstijgingen en koersdalingen kan je omzetten naar winst door de Bitcoins te verhandelen via een broker. Maak gebruik van dat Bitcoin daalt.

Tips voor wanneer de Bitcoin daalt

De beste tip is: Doe onderoek naar Bitcoin. Het is goed om vooraf onderzoek te doen naar de aankoop van een Bitcoin.

Veel beginners stappen lukraak in een willekeurige munt, omdat een kennis of vriend erover heeft verteld. Het is verstandig om je eigen onderzoek te doen.

Verpreid je kansen, maar niet te veel. Wanneer je start met de aankoop van Bitcoin is het goed om jezelf af te vragen in hoeveel andere cryptomunten je geld gaat steken. Als tip geven wij om niet al het geld in enkel één munt te steken.

Timing is key. De gevorderde Bitcoin handelaar kan door middel van technische analyses een conclusie vormen om op een zeker moment in te stappen, of te verkopen.

Raak verder niet in paniek bij koersdalingen. De cryptomarkt is een volatiele markt, de Bitcoin koers vliegt alle kanten op. Wanneer je dit van te voren weet, zul je ook niet snel in paniek raken wanneer de koers ineens als een baksteen zakt.

Wat de laatste tijd weer veel gebeurd is dat mensen nu instappen in de Bitcoin terwijl alle koersen al extreem gestegen zijn ten opzichte van een jaar geleden. Zorg dat je niet al je geld in één keer investeert maar later nog bij kan kopen als Bitcoin zakt. 

Wil je alles weten over hoe je eenvoudig kan beginnen met Bitcoin? Lees ons artikel over Bitcoin kopen of kijk eerst naar de huidige Bitcoin koers

Klaar om de tips te gebruiken? Bij Libertex kun je meteen beginnen met handelen in crypto!

Veelgestelde vragen

De Bitcoin daling is toe te schrijven aan recente opmerkingen van Tesla CEO Elon Musk, evenals aan een beslissing van de Chinese Banking Association om financiële instellingen in het land te verbieden cryptocurrency te gebruiken vanwege hun vluchtigheid.

Er zijn meerdere strategieën die beleggers aanhouden bij een daling Bitcoin. Als de Bitcoin koers daalt en jij kunt door de koers te analyseren voorspelen hoe ver hij ongeveer verder zakt kun je geld verdienen door je Bitcoin te verkopen en terug te kopen op een lager punt. 

Er zijn ook veel Bitcoin beleggers die geloven in de uiteindelijke koers van de munt en dus altijd hun Bitcoin houden voor de lange termijn. 

Tesla heeft voertuigaankomen met Bitcoin opgeschort vanwege zorgen over klimaatverandering, zei CEO Elon musk in een tweet. Bitcoin daalde na de tweet met meer dan 10%, terwijl Tesla-aandelen ook daalden.

Volgens de publicatie namens een bekende Crypto-analist voorspelde hij dat de waarde van Bitcoin in 2030 meer dan €100.000 zal bedragen.

Deze voorspelling is gebaseerd op gegevens uit 2020 dat de tijdwaarde van één Bitcoin €10.723 was.

In een tweet eerder deze week, waarin Musk zijn investeringen in Bitcoin verdedigde zorgde voor veel impact op de koers van Bitcoin. Scaramucci zei dat Elon Musk meer dan 5 miljard aan Bitcoin bezit via tesla, SpaceX en persoonlijk.

Bitcoin Daalt: Conclusie

Bitcoin daalt en stijgt continu, de markt is erg volatiel. Nu hebben bepaalde factoren hier invloed op, zoals overheden.

Ook Elon Musk kan een grote invloed uitoefenen op de koers van Bitcoin. Zo tweede hij dat Tesla geen Bitcoin meer accepteert als betaalmiddel.

Door deze tweet is de koers van Bitcoin erg gedaald, maar is ondertussen ook weer aan het stijgen. Dit komt omdat mensen dit het ideale instapmoment vinden.

Wil je Bitcoin verhandelen in de vorm van CFD’s, dan kunt je dit perfect doen bij de betrouwbare broker Libertex. 

De Bitcoin koers daalt? Begin dan nu met beleggen!
Bij Libertex kun je veilig handelen en inspelen op de Bitcoin daling.
TIP
Scroll naar top