Geld verdienen als de Bitcoin Daalt!

Wellicht heb je het wel gemerkt. Bitcoin heeft na een extreem positieve periode een periode waarin de bitcoin daalt, en flink! Maar wat moet je doen bij zo’n extreme Bitcoin daling? In dit artikel gaan we dieper in op de Bitcoin daling, en waarom het juist positief kan zijn voor nieuwe crypto investeringen in Bitcoin!

Profiteren van een Bitcoin daling - stappenplan

Begin zelf met beleggen in cryptocurrency als zoals Bitcoin of vele andere cryptovaluta via de groene knop hiernaast!

De bekendste cryptovaluta, de Bitcoin, heeft recentelijk een enorm daling van de koers gezien na een aantal internationale gebeurtenissen. We gaan in dit artikel dieper in op de daling van de Bitcoin.

Daarnaast geven we onze ervaringen van deze dalingen, en waarom het nog wel eens positief zou kunnen zijn voor nieuwe investeringen! We laten zien waar je het beste deze dalende cryptomunten kunt kopen, zodat je een mooi portfolio van cryptovaluta kan opbouwen voordat ze weer stijgen.

Bitcoin Daalt, wat is er gebeurd?

De Bitcoin is de bekendste en grootste cryptocurrency. Het was de eerste gedecentraliseerde munt die op grotere schaal werd gebruikt. Veel mensen zijn van mening dat de koers van de Bitcoin ook de koersen van andere cryptomunten beïnvloedt. 

Onlangs zakte de Bitcoin koers opeens enorm en verloor het in slechts 7 dagen zo’n 21% van zijn waarde. Maar wat veroorzaakte deze Bitcoin daling?

bitcoin daalt

Er zijn drie hoofdoorzaken die hebben geleid tot de Bitcoin daling. De daling begon toen Tesla topman Elon Musk tweette dat hij de Bitcoin niet langer zou accepteren als betaalmiddel. Musk is gerespecteerd in de tech wereld. Zijn uitspraken hebben dan ook grote gevolgen op de beurzen. 

De eerste daling zette dus in na de uitspraken van Elon Musk. Een tweede klap kwam toen de Chinese centrale bank in een verklaring er nogmaals aan herinnerde dat financiële instellingen in China geen diensten voor cryptomunten mogen aanbieden. 

Ten slotte kwam er nog een waarschuwing vanuit de China: het land moest beter beschermd worden tegen cryptovaluta en de speculatieve handel in dit soort digitale munten. 

Hoe kan ik profiteren wanneer Bitcoin Daalt?

Je kunt via een broker of exchange gemakkelijk zelf beleggen in Bitcoin. Een broker is een soort tussenpersoon tussen jou en de financiële markt.

Wij raden hiervoor Libertex aan. Naast de actuele koersen van crypto’s of andere handelsproducten, zorgt het overzichtelijke en gebruiksvriendelijke interface ervoor dat je binnen no-time comfortabel bent met het platform.

Hieronder leggen we uit hoe je de juiste broker kiest en lichten wij een aantal brokers uit met hierbij de voor- en nadelen.

Stap 1: Kies een online broker

Zoals eerder aangegeven kun je beleggen in Bitcoin het gemakkelijkst doen via een online broker. Deze online broker geeft je toegang tot allerlei beurzen over de hele wereld.

Naast cryprocurrency bieden veel brokers ook nog andere handelsproducten aan zoals aandelen, grondstoffen, ETF’s en CFD’s. Bekijk bij het uitkiezen van een broker ook altijd wat voor kosten een broker berekent. 

Bij de ene broker betaal je veel transactiekosten per aandeel en bij de andere minder of zelfs helemaal niets. Daarnaast is het ook belangrijk dat je een broker vindt die aansluit bij jouw handelsstrategie.

Verder is het ook belangrijk dat je een broker vindt die gereguleerd wordt door één of meerdere toezichthouders. In Nederland is dit vaak de AFM (Autoriteit Financiële Markt) of DNB (De Nederlandsche Bank).

Tegenwoordig bieden veel brokers een mobiele app aan. Hierdoor heb je al je beleggingen binnen handbereik. Wil je meer weten over mobiel beleggen, lees dan ons artikel over de beste aandelen apps voor mobiel beleggen.

Door de populariteit het grote aanbod aan online brokers is het erg lastig om de juiste broker te vinden. Hieronder staan een aantal goede, geschikte brokers waar je uit kan kiezen.

Libertex

CFD-broker Libertex is een optie als je graag CFD wilt beleggen!

Deze broker bestaat al ruim 20 jaar en heeft in die tijd een behoorlijke staat van dienst opgebouwd. Je kunt hier dus veilig beleggen, want miljoenen anderen deden dat al voor jou. 

Je koopt er onder andere CFD’s in cryptomunten zoals Bitcoin, maar ook aandelen, ETF’s, valuta en diverse grondstoffen behoren tot de mogelijkheden. CFD’s (contract for difference) maken het bovendien eenvoudig te beleggen in een koersdaling. 

Bij Libertex kun je al beginnen vanaf een minimale inleg van €100, ook is er een gratis demo account. 

Meteen beginnen met Libertex? Klik snel hieronder. 

Capital.com

capital

De broker Capital.com groeit de afgelopen jaren snel en heeft zich verspreid over Europese kantoren in onder andere Engeland, Cyprus en Wit-Rusland.

De broker bestaat nu 5 jaren en je kunt er allerlei producten verhandelen als CFD. De populariteit van de broker stijgt erg snel en dat komt mede dankzij het grote aanbod verschillende producten dat Capital.com sinds het begin aanbiedt. 

Je kunt ook bij deze broker namelijk terecht voor aandelen, ETF’s, valuta. grondstoffen, maar ook cryptocurrency. Capital.com heeft licenties bij meerdere toezichthouders, waaronder het Britse FCA

Het cryptocurrency aanbod  van Capital.com bestaat natuurlijk uit Bitcoin en Bitcoin Cash, maar er zijn inmiddels 100 verschillende cryptomarkten beschikbaar op Capital.com.

Nieuwsgierig naar deze nieuwe broker? Lees dan nu onze review over Capital.com of bezoek de website en maak een account aan!

Binance

Binance

Binance is de grootste crypto exchange ter wereld en staat bekend vanwege het enorme aanbod munten en hoge liquiditeit. 

Eigenlijk zijn bijna alle bekende cryptocurrency te vinden bij Binance en ook op elk moment te verhandelen. Bij Binance handel je niet in CFD’s maar koop je de munten zelf. Dit betekent dat je ook een plek moet zoeken om de digitale munten veilig op te slaan, dit kan ook bij Binance zelf.

Dat Binance de grootste crypto exchange ter wereld is bewezen met het uibrengen van de eigen Binance Coin.

Deze munt wordt gebruikt om de exchange de transactiekosten te kunnen verlagen maar inmiddels is de marktwaarde van Binance Coin enorm en is het zelf één van de meest waardevolle cryptocurrency geworden.

Meer weten over s’ werelds grootste crypto exchange? Lees onze review over Binance. Of ga nu naar de website en maak een account aan!

Stap 2: Maak een account aan

Als je een keuze hebt kunnen maken uit de online brokers en crypto exchanges die hierboven genoemd staan is het tijd om een account aan te maken.

In dit voorbeeld kijken we naar het aanmaken van een account bij de broker Libertex. Om een account aan toemaken bij de broker Libertex hoef je alleen een e-mailadres en wachtwoord op te geven.

Je krijgt vervolgens meteen toegang tot het gratis demo account waar je virtueel geld kun gebruiken om alvast te oefenen met het investeren.

Bitcoin Daalt

Stap 3: Geld op account zetten

Wanneer je bericht hebt gekregen van Libertex dat je verificatie goedgekeurd is kun je geld storten op je account. Je kunt geld storten op je Libertex account via een betaalmethode als iDeal, PayPal of bankoverschrijving. 

Bij elektronische betaalmethodes als iDEAL staat het geld direct op je account en kun je beginnen met beleggen. 

Stap 4: Zoek Bitcoin

Je kunt eenvoudig Bitcoin zoeken Bij Libertex via de zoekbalk. Hiernaast zie je een aantal resultaten die je krijgt bij het zoeken op Bitcoin.

De verschillende markten betekenen dat je bijvoorbeeld ook Bitcoin cash kan handelen tegen Bitcoin.

Ook kun je beide cryptocurrency gewoon verhandelen tegen dollars.

Stap 5: Koop Bitcoin wanneer de Bitcoin daalt

Investeren in Bitcoin doe je vervolgens door bij één van de markten een transactie te openen. Je krijgt dan de mogelijkheid om meteen een transactie te openen.

Je kunt zelf kiezen hoeveel je wilt investeren en je hebt nog een aantal extra opties om het risico van je investering in handen te houden.

bitcoin daalt grafiek

Waarom de Bitcoin daalt - maar ook stijgt

De koers van de Bitcoin, en veel andere cryptomunten, is erg volatiel. Dit betekent dat de koers op korte termijn erg gevoelig is voor prijsschommelingen. 

Dit is duidelijk te zien als we kijken naar internationale gebeurtenissen en het effect dat deze hebben op de cryptokoers. Zo leidde de tweet van Musk tot een extreme daling van de Bitcoin koers binnen een korte tijd. 

In de serie tweets uitte Musk zijn verontrustingen over het hoge energieverbruik van de Bitcoin. Waar een grote piek te zien was toen Musk aankondigde Bitcoin te accepteren als betaalmiddel, is een grote dip te zien toen hij deze beslissing terug draaide. 

Wat duidelijk is na deze serie gebeurtenissen is de hoge volatiliteit van de cryptomarkt. Bij negatieve aandacht daalt de vraag naar de Bitcoin enorm, waardoor de Bitcoin daalt. Staat de Bitcoin echter positief in het nieuws, dan stijgt de vraag sterk en is dit ook zichtbaar in een stijgende koers. 

Individuele markten, personen of ongerelateerde gebeurtenissen kunnen dus een groot effect hebben op de Bitcoin koers.

Wat zorgt voor de Daling Bitcoin?

Bitcoins worden ‘gemined’ met de rekenkracht van computers. Miners zijn de mensen die met behulp van computers Bitcoin transacties goedkeuren en zo nieuwe Bitcoins ‘minen’.

Voor het goedkeuren van deze transacties is enorm veel rekenkracht nodig. Veel rekenkracht betekent ook veel stroom en dus een zware belasting op het milieu. Het is dan ook niet de eerste keer dat cryptomunten in het nieuws kwamen vanwege zorgen over het energieverbruik.

De prijs van de Bitcoin hangt dan ook sterk samen met het vertrouwen dat men in de munt heeft. Wanneer veel partijen aangeven de Bitcoin te willen gebruiken als betaalmiddel, stijgt de waarde van de munt. Zijn er echter invloedrijke mensen die hun twijfel over de munt uitspreken, dan daalt de waarde van de munt. 

In de beginjaren van de Bitcoin werd een van de exchanges gehackt. Honderdduizenden Bitcoins werden vervolgens weggehaald bij hun eigenaar. Het vertrouwen daalde dan ook enorm. Dit leidde uiteraard tot de Bitcoin daling. 

Hierna ging het echter bergopwaarts met de Bitcoin en bleef de koers lange tijd stijgen. De Bitcoin werd op grotere schaal geaccepteerd door bedrijven en overheden. Zo stond Japan de munt toe als legaal betaalmiddel. Niet alle overheden kijken echter zo naar de digitale munt. Wanneer zij ervoor kiezen deze niet te accepteren als geldig betaalmiddel kan ook dit tot een Bitcoin daling leiden. 

Klaar om te beginnen met beleggen in Bitcoin nu de Bitcoin daalt? Maak snel een account aan bij Libertex!

Wat kun je als belegger doen als de Bitcoin daalt?

Je wilt natuurlijk niet verrast worden als de Bitcoin koers daalt maar al weten hoe je hier op in kunt spelen zodat je snel kunt handelen. Er zijn meerdere mogelijkheden die afhankelijk zijn van je eigen voorkeur en beleggingsstrategie. 

Eén van de manieren om geld te verdienen als Bitcoin zakt is door de munt op tijd te verkopen. Je kunt er dan voor kiezen om na de Bitcoin daling weer opnieuw te investeren in de munt, zo kun je of meer Bitcoin terug kopen dan je had of geld overhouden nadat je evenveel Bitcoin teruggekocht hebt. 

Short gaan als de Bitcoin Koers Daalt

Je kunt ook geld verdienen als Bitcoin daalt zonder dat je al Bitcoin had. Bij een broker als Libertex kun je namelijk eenvoudig ‘short gaan’  op Bitcoin. 

Zo kun je bij Bitcoin altijd op de knop verkopen klikken, dit doe je alleen als je verwacht dat Bitcoin daalt. 

Door eerst de munt te verkopen kun je winst maken door de munt op een lager prijs niveau weer te kopen. Het verschil tussen de verkoopprijs en de koopprijs is als Bitcoin daalt de winst die je maakt. 

Bitcoin daling

Lange termijn investeringen als Bitcoin Daalt

Er zijn genoeg beleggers in Bitcoin die niet in paniek raken zodra Bitcoin daalt. Ze hebben al meerdere keren meegemaakt dat Bitcoin daalt op sommige momenten. Ze hebben dan ook vertrouwen in de toekomst van Bitcoin op lange termijn. 

Beleggers houden hun munten dan ook vaak vast, ook als Bitcoin daalt. Wat ook kan, is op slimme momenten crypto’s bijkopen om zo jouw voorraad Bitcoin te laten groeien. Een dip is dan ook een goed moment om bij te kopen.

Welke manier van investeren bij jou past, is afhankelijk van je voorkeuren en manier van handelen. Je kunt er voor kiezen om grote technische analyses te maken als Bitcoin zakt en op basis van deze analyse Bitcoin bij te kopen. Het is ook prima mogelijk om wat vaker Bitcoin bij te kopen en zo een Bitcoin daling te corrigeren. 

Het is sowieso aan te raden om je goed voor te bereiden op het investeren in cryptocurrency. Het is altijd mogelijk dat de Bitcoin koers daalt en dat je veel geld kwijt raakt. 

Je moet er als belegger tegen kunnen als de Bitcoin daalt. Door je investeringen meer te verspreiden over verschillende momenten bescherm je jezelf tegen een daling Bitcoin. Investeer daarnaast ook nooit geld dat je niet kunt missen.

Let wel op, de koersen van veel cryptomunten reageren sterk op de Bitcoin. Het kan gebeuren dat hierdoor alle coins in het rood staan. Het is daarom slim om je in te lezen in de crypto, en crpyto te kopen met een oog op de toekomst. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar ”groene munten” of munten die een lager energieverbruik hebben. 

Enthousiast geworden over de Bitcoin daling en wil je meteen instappen? Begin dan snel bij Libertex!

De voor- en nadelen van Bitcoin

Voordelen

Nadelen

Tip: De enorme koersstijgingen en koersdalingen kan je omzetten naar winst door de Bitcoins te verhandelen via een broker. Maak gebruik van het feit dat Bitcoin daalt.

Tips voor wanneer de Bitcoin daalt

De beste tip is: Doe onderzoek naar Bitcoin. Het is goed om vooraf onderzoek te doen naar de aankoop van een Bitcoin.

Veel beginners stappen lukraak in een willekeurige munt, omdat een kennis of vriend erover heeft verteld. Het is verstandig om je eigen onderzoek te doen. Door beter te begrijpen waar je in investeert, kun je ook betere beslissingen maken.

Spreid je kansen, maar niet te veel. Wanneer je start met de aankoop van Bitcoin is het goed om jezelf af te vragen in hoeveel andere cryptomunten je geld gaat steken. Als tip geven wij om niet al het geld in enkel één munt te steken.

Timing is key. De gevorderde Bitcoin handelaar kan door middel van technische analyses een conclusie vormen om op een zeker moment in te stappen, of juist te verkopen.

Raak niet in paniek bij koersdalingen. De cryptomarkt is een volatiele markt, de Bitcoin koers vliegt alle kanten op. Wanneer je dit van te voren weet, zul je ook niet snel in paniek raken wanneer de koers ineens als een baksteen zakt.

Wat de laatste tijd weer veel gebeurd is dat mensen nu instappen in de Bitcoin terwijl alle koersen al extreem gestegen zijn ten opzichte van een jaar geleden. Zorg dat je niet al je geld in één keer investeert maar later nog bij kan kopen als Bitcoin zakt. 

Wil je alles weten over hoe je eenvoudig kan beginnen met Bitcoin? Lees ons artikel over Bitcoin kopen of kijk eerst naar de huidige Bitcoin koers

Klaar om de tips te gebruiken? Bij Libertex kun je meteen beginnen met handelen in crypto!

Veelgestelde vragen

De Bitcoin daling is toe te schrijven aan recente opmerkingen van Tesla CEO Elon Musk, evenals aan een beslissing van de Chinese Banking Association om financiële instellingen in het land te verbieden cryptocurrency te gebruiken vanwege hun vluchtigheid.

Er zijn meerdere strategieën die beleggers aanhouden bij een daling Bitcoin. Als de Bitcoin koers daalt en jij kunt door de koers te analyseren voorspelen hoe ver hij ongeveer verder zakt kun je geld verdienen door je Bitcoin te verkopen en terug te kopen op een lager punt. 

Er zijn ook veel Bitcoin beleggers die geloven in de uiteindelijke koers van de munt en dus altijd hun Bitcoin houden voor de lange termijn. 

Tesla heeft voertuig aankopen met Bitcoin onmogelijk gemaakt vanwege zorgen over klimaatverandering en het hoge energieverbruik van de coin. Bitcoin daalde na de tweet met meer dan 10%, terwijl Tesla-aandelen ook daalden.

Volgens de publicatie namens een bekende Crypto-analist voorspelde hij dat de waarde van Bitcoin in 2030 meer dan €100.000 zal bedragen.

Deze voorspelling is gebaseerd op gegevens uit 2020 dat de tijdswaarde van één Bitcoin €10.723 was.

Een tweet waarin Musk zijn investeringen in Bitcoin verdedigde, zorgde voor veel impact op de koers van Bitcoin. Er wordt beweerd dat Elon Musk meer dan 5 miljard aan Bitcoin bezit via Tesla, SpaceX en persoonlijk.

Bitcoin Daalt: Conclusie

Bitcoin daalt en stijgt continu, de koers van deze coin is erg volatiel. Nu hebben bepaalde factoren hier invloed op, zoals regelgeving van overheden.

Ook invloedrijke personen zoals Elon Musk kunnen een grote invloed uitoefenen op de koers van Bitcoin. Zo tweete hij dat Tesla geen Bitcoin meer accepteert als betaalmiddel.

Door deze tweet is de koers van Bitcoin erg gedaald, maar is ondertussen ook weer aan het stijgen. Dit komt omdat mensen dit het ideale instapmoment vinden. Als Bitcoin daalt kun je namelijk voor een lagere prijs je Bitcoins kopen bij een online broker zoals Libertex!

 

De Bitcoin koers daalt? Begin dan nu met beleggen!
Bij Libertex kun je veilig handelen en inspelen op de Bitcoin daling.
TIP
Scroll naar boven