MetaTrader 4 Mac (MT4 Mac download)

Wil je gemakkelijk, snel en overal kunnen investeren?  Met de Metatrader 4 mac versie kun je altijd en overal direct via een browser investeringen maken. Meer weten over de Metatrader 4? Lees snel verder!

Metatrader 4 Mac gebruiken (MT4 Mac download)

Klaar om te beginnen met aandelen kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

Wat is Metatrader 4 Mac en de MT4 Mac download?

Metatrader 4 is een online trading platform dat je kunt downloaden en op elke browser kunt gebruiken. Zo kun Metatrader 4 mac downloaden en via Safari of Google Chrome in gebruik nemen.

Het platform is een directe manier van investeringen doen en zelfs verkrijgbaar voor op je tablet of mobiele telefoon.

Interface MT4 Mac

Zo kun je waar je ook bent je trades bekijken of nieuwe investeringen aangaan.

Je kunt dus MT4 mac gebruiken via de browser, maar het is ook mogelijk om de software te downloaden en installeren. Er is geen aparte mt4 mac download maar je kunt wel de Windows-software installeren en gebruiken in combinatie met andere software. 

De software die je hier extra bij nodig hebt moet het mogelijk maken om Windows-software te kunnen draaien op een mac. 

Hoe kan ik zelf beginnen met beleggen via Metatrader 4 Mac?

Wanneer je via een online handelsplatform zoals mt4 mac wilt beleggen kun je dit doen met behulp van een online broker die je toegang geeft tot de beurs. Door de populariteit van beleggen zijn er ontzettend veel verschillende online brokers op de markt gekomen. Het kan daardoor lastig zijn om een keuze te maken.

Wij zullen in de volgende alinea’s een paar online brokers op een rijtje zetten en uitleggen hoe je bij deze brokers kunt beginnen. Je zult voor jezelf eerst goed moeten weten waar je in wilt beleggen en wat je handelsstrategie wordt.

Wanneer je dit van tevoren bepaalt voor jezelf is het gemakkelijker om een broker te vinden die bij je eisen en handelsstrategie past.

Stap 1: Kies een online broker met MT4 Mac

Als eerste stap zul je één van de vele online brokers moeten kiezen. Dit is de moeilijkste stap, aangezien er ondertussen al ontzettend veel online brokers zijn om uit te kiezen. Dit komt omdat beleggen in de afgelopen jaren erg populair is geworden. 

Elke broker heeft weer een verschillend aanbod aan handelsproducten waar je in kunt investeren en de kosten kunnen ook per broker verschillen. Daarom raden we je aan om je te verdiepen in de verschillende online brokers voordat je er eentje kiest.

Om je op weg te helpen zetten wij er ook een paar voor je op een rijtje. Dus lees snel verder om er achter te komen welke online broker jij het beste kunt kiezen.

Metatrader 4 Mac gebruiken met Libertex

Wanneer je wilt gaan beleggen zul je als eerste een broker moeten kiezen. Je heb waarschijnlijk al verschillende online brokers voorbij zien komen en een van de grootste en bekendste brokers is Libertex.

Libertex is ondertussen een wel bekende online broker en heeft vooral een groot crypto aanbod en staat bekend om de analyse mogelijkheden van het platform.

Op het platform kun je meer dan 213 verhandelbare activa vinden om je in te verdiepen.

Home pagina van Libertex

Waarom wij Libertex aanraden heeft meerdere redenen. Het platform is namelijk super voor ervaren beleggers aangezien ze een ruim aanbod hebben. Echter voor beginnende beleggers is het platform ook gemakkelijk in gebruik door de overzichtelijke website en het demo account waar je meteen toegang tot krijgt na het aanmaken van een account.

Met het demo account kun je dan eerst oefenen met fictief geld waardoor je zonder risico’s het platform kunt ontdekken en uitproberen. Libertex is iets complexer dan bijvoorbeeld eToro, maar daarom is het fijn dat je eerst aan de slag kunt gaan met het demo account.

Je kunt met je Libertex account ook gebruik maken van de Metatrader handelssoftware. Via de website van Libertex vind je een download en vervolgens kun je op de software inloggen met je eigen Libertex account.

Maak  een account aan bij Libertex en doe vandaag nog je eerste investering!

Metatrader 4 Mac gebruiken met Capital.com

Net als bij Libertex kun je ook bij Capital.com gebruik maken van de Metatrader software. Capital.com is een CFD-broker waar je kunt investeren in allerlei verschillende handels-producten. 

De broker bestaat pas sinds 2016 en is dus nog een vrij nieuwe broker. Capital.com is in de afgelopen vijf jaar wel snel gegroeid en heeft inmiddels kantoren verspreid over Europa, zoals in Wit-Rusland, Engeland en op Cyprus. 

Door die verschillende kantoren zijn er ook meerdere Europese toezichthouders die controleren of de broker voldoet aan de Europese wet- en regelgeving. Dit zijn het Cypriotische CySEC en het Britse FCA

Je kunt bij Capital.com gebruik maken van het Metatrader platform, maar je krijgt ook de mogelijkheid om via hun eigen mobiele applicatie je investeringen te beheren. Zo heb je altijd je portfolio bij de hand en kun je waar je ook bent investeringen sluiten. 

Wil jij ook aan de slag bij deze nieuwe broker? Maak snel een account aan bij Capital.com en ga aan de slag met het Metatrader 4 Mac handelsplatform!

Stap 2: Maak een account aan voor MetaTrader 4 Mac

Wanneer je een online broker hebt gekozen zul je bij dat platform een account aan moeten maken. Dit proces gaat bij elke broker ongeveer hetzelfde, maar we nemen in dit artikel Libertex als voorbeeld.

Wanneer je naar de homepagina van Libertex gaat zie je een knop met ‘registreren’ staan. Wanneer je op die knop klikt kun je een account aanmaken. 

Bij het aanmaken van een account zul je een email adres in moeten vullen. Naar dit e-mailadres krijg je na het aanmaken van een account een verificatie link toegestuurd. Hiermee kun je je account verifiëren en daarna aan de slag gaan met je eerste investeringen. 

Je krijgt als eerste toegang tot een demo account bij Libertex waarmee je eerst kunt oefenen met fictief geld. Zo kun je eerst zonder risico’s het platform en de wereld van beleggen leren kennen.

Wanneer je geld op je account wilt storten en wel meteen aan de slag wilt gaan met ‘echte’ beleggingen zul je een Know Your Costumer proces moeten doorlopen. Dit houdt in dat je een korte vragenlijst in vult waarin je akkoord gaat met de risico’s van beleggen en koppel je een geldig identiteitsbewijs aan je account.

Dit duurt enkele minuten en na het doorlopen van dit proces kun je geld op je account storten en je eerste investering doen met behulp van de Metatrader 4 mac.

Stap 3: Geld op account zetten

Je zult als volgende stap geld op je account moeten storten. Zoals eerder benoemd zul je om geld op je account te storten eerst het KYC (Know Your Customer) proces moeten doorlopen.

Hierbij koppel je een geldig identiteitsbewijs aan je account en doorloop je een vragenlijst waarmee je aangeeft op de hoogte te zijn van alle risico’s van beleggen.

Wanneer je het Know Your Customer Proces hebt doorlopen kun je via verschillende betaalmogelijkheden geld op je account gaan storten. Dit kan bij Libertex onder andere met iDeal en Paypal. 

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Geld op je account zetten kan na het doorlopen van het KYC proces gelijk via een van de eerder benoemde betaalmogelijkheden. Hierna kun je naar de volgende stap. Het zoeken en daadwerkelijk kopen van je eerste product. Lees dus snel verder om er achter te komen hoe je je eerst investering doet met Metatrader 4 mac!

Stap 4: Voltooi de MT4 Mac download

Je kunt nu aan de slag op het platform van Libertex zelf. Om met Metatrader 4 aan de slag te gaan kun je de software mt4 mac download uitvoeren vanaf de Libertex website. 

Op de website van Libertex vind je de Metatrader 4 download voor Windows. Om deze voor een Mac te gebruiken heb je nog extra software nodig die het mogelijk maakt om Windows-applicaties op een mac te draaien.

Zoals je ziet kun je Metatrader 4 ook gebruiken op je telefoon of via de browser. Met de browser versie kun je ook eenvoudig Metatrader 4 op je mac gebruiken. 

Zodra je toegang hebt tot het platform kun je inloggen met je Libertex account en krijg je meteen de optie om alle producten die bij Libertex verkrijgbaar zijn aan te kopen. 

Stap 5: Begin met beleggen met Metatrader 4 Mac

Nu begint het echte werk, je kunt bij Metatrader 4 verschillende grafieken opvragen. Vervolgens kun je bij deze grafieken honderden verschillende indicatoren toevoegen. 

Hiernaast zie je een voorbeeld van een grafiek van een valutapaar met slechts een deel van de mogelijkheden, zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk een prijsalert instellen. 

Je kunt vervolgens alle investeringen via deze software regelen. Om te investeren ga je bovenin de balk naar tools om vervolgens via ‘new order’ je eerste investering te kunnen doen. 

De posities die je geopend hebt vind je vervolgens terug onderin bij trades. Daar kun je ook de investering sluiten zodra je genoeg winst hebt gemaakt of je verlies wilt beperken. 

Hoe gebruik je Metatrader 4 Mac?

Metatrader 4 is een eigen platform waarop je direct via een browser kunt traden. Je hoeft dus na het downloaden van de MT4 mac niet meer te beleggen bij een andere broker, maar dit platform is zelf een trading platform.

Je download MetaTrader 4 mac gemakkelijk via internet en komt vervolgens op je browser te staan. Je kunt de Metatrader 4 gebruiken op elke laptop en verschillende browsers waaronder safari en Google Chrome.

Met de MT4 mac kun je dus direct via je browser investeringen doen en je investeringen in de gaten houden. Ook door het downloaden van de Metatrader op je Tablet of Mobiele Telefoon kun je overal en altijd je investeringen en de koersen van deze investeringen in de gaten houden.

Met welke browsers kun je de Metatrader gebruiken?

Je kunt de Metatrader downloaden op verschillende computers en laptops en dus ook op verschillende browsers. Zo kun je onder anderen gebruikmaken van de Metatrader 4 mac download op Safari of Google Chrome.

De Metatrader 4 mac is dus te gebruiken voor iedereen en is makkelijk in gebruik. Op de website van de Metatrader kun je de download vinden en je hoeft alleen de stappen te volgen en dan staat de Metatrader binnen no-time op je browser.

Wat is het verschil tussen de Metatrader 4 Mac en andere platformen?

Het grootste verschil tussen de Metatrader 4 mac en andere online brokers die in dit artikel voorbij zijn gekomen is dat de Metatrader direct via een browser te gebruiken is.

Je download de Metatrader dus op je browser en doet op die manier analyses en investeringen.

Ander online brokers zoals Libertex en DEGIRO, eToro of Plus500 zijn alleen te bereiken via hun eigen website en mobiele apps.

Bij andere platformen zit er dus een kleine tussenstap van een website tussen terwijl je de Metatrader op je browser kunt downloaden waardoor het Metatrader 4 mac icoontje in je browser komt te staan. Dit is een snellere manier om de Metatrader te kunnen bereiken.

De voor- en nadelen van de Metatrader 4 Mac

Je hebt de keuze om je beleggingen via Metatrader 4 mac te doen of via de broker zelf. Hieronder vind je alle voor- en nadelen bij het gebruiken van deze handelssoftware. 

Voordelen MT4 Mac download

Het is de beste handelssoftware voor forex trading die op dit moment beschikbaar is. Met de software krijg je erg veel extra functies die je kunt gebruiken om nog meer inzicht te krijgen in de koersontwikkelingen van deze producten. 

Een ander voordeel is dat je deze software dus ook goed kan gebruiken als je geen Windows-computer hebt maar alleen een mac. De MT4 mac software werkt precies hetzelfde en je krijgt dezelfde mogelijkheden bij de mac-versie van deze software. 

Nadelen MT4 Mac download

De MT4 mac-applicatie is zwaarder dan de Windows-applicatie, die juist bekend staat om het feit dat het zo lichte en kleine software is. De mac applicatie is groter en daardoor doe je er iets langer over om het mt4 mac download binnen te halen en te installeren. 

Metatrader 4 mac heeft wel als probleem dat er soms wat extra werk voor nodig is om de software goed aan de slag te krijgen op jouw mac. Zo moet je soms wat extra dingen installeren als lettertypes en scripts.

Tip: Gebruik de web-versie van Metatrader 4 om nog makkelijker op je mac te beginnen met beleggen. Maak snel je account aan bij Libertex en krijg meteen toegang tot het Metatrader platform. 

Tips voordat je begint met Metatrader 4 Mac

Zeker voor beginnende beleggers kan het overweldigend zijn om de MT4 mac software op te starten voor de eerste keer. Je krijgt namelijk enorm veel mogelijkheden bij de software en ook nog eens een grote bak met mogelijke downloads, hieronder vind je de belangrijkste tips om goed te beginnen met de software. 

Kijk welke Metatrader 4 Mac versie het handigst voor jou is

Omdat je Metatrader 4 mac wilt gaan gebruiken moet je een keuze maken wat voor jou de handigste manier is. Je kunt de webversie gebruiken of de mt4 mac download kiezen, hiervoor heb je vaak nog een extra stuk software nodig die het mogelijk maakt om Windows-software op een mac te draaien. 

Je moet zelf kiezen wat voor jou de handigste manier is om gebruik te maken van de handelssoftware. Als je het veel gebruikt en je hebt een mac met veel ruimte over kun je het best eenmalig de software goed downloaden. 

Houd de MT4 Mac software overzichtelijk

Je kunt bij Metatrader zelf kiezen voor duizenden verschillende indicatoren of statistieken bij een bepaald handelsproduct. Al deze indicatoren kun je tegelijkertijd instellen, maar dit zorgt er niet per se voor dat je ook beter gaat beleggen. 

Het is namelijk van groot belang dat je begrijpt wat een indicator aangeeft en dat je de koersen in je beeld overzichtelijk houdt. Als je te veel indicatoren toevoegt ben je uiteindelijk het overzicht kwijt en is de kans groter dat je verkeerde investeringen doet.

Meer weten over hoe je deze technische indicatoren kunt gebruiken? Lees dan ons artikel over de technische analyse.

Veelgestelde vragen

Het kost geen geld om de MT4 Mac download te doen. MetaTrader 4 Mac is namelijk gratis handelssoftware.

Wat je wel nodig hebt is een account bij een online broker die ook de koppeling met MT4 Mac ondersteunt. Daarvoor moet je soms wel geld betalen.

Er zijn echter een aantal brokers die gratis zijn én MetaTrader 4 Mac ondersteunen. Één van deze brokers is Libertex, waar gebruikers gratis een account kunnen openen en die ook kosteloos kunnen integreren met MetaTrader 4 Mac.

Met Libertex is het daardoor mogelijk om kosteloos MT4 Mac te gebruiken.

De Metatrader 4 mac is een online trading platform dat je kunt downloaden op bijvoorbeeld de Safari of Google Chrome browser op je Mac computer. Je kunt de MT4 mac downloaden en daarna direct via je browser gebruiken voor technische analyse en trades.

Je kunt de Metatrader met elke browser downloaden, waaronder via de Metatrader 4 for mac download. Vervolgens kun je direct via je gekozen browser met de Metatrader investeringen maken.

De voordelen van de Metatrader 4 mac is dat je direct via je browser met het tradingplatform aan de slag kunt gaan en de beschikking krijgt over duizenden verschillende indicatoren die jou helpen de juiste beleggingskeuzes te maken. Ook kun je de Metatrader heel eenvoudig via elke browser downloaden en gebruiken.

Er zijn verschillende online brokers waarbij je kunt starten met MT4 Mac. Wij raden Libertex aan als online broker, maar je hebt ook toegang tot MetaTrader 4 Mac via Capital.

Bij Libertex kun je eerst als beginnende belegger met het demo account aan de slag. Wanneer je een ervaren belegger bent of je wilt gewoon meteen gaan investeren kun je daarna echt geld op je account storten. 

Liberte heeft een groot aanbod in verschillende handelsproducten. Het platform is gemakkelijk in gebruik en relatief goedkoop vergeleken met andere online brokers.

Genoeg redenen dus om bij Libertex aan de slag te gaan!.

Metatrader 4 Mac: Conclusie

Metatrader 4 is als software uitgebracht voor Windows-computers, maar tegenwoordig ook goed te gebruiken op een Mac.

Je kunt zelf kiezen hoe je het op Mac wilt gebruiken, dit kan via je browser of door de software te installeren in combinatie met andere software die het mogelijk maakt om de Windows-software te gebruiken op een Mac. 

Door ervaren beleggers wordt MT4 mac gezien als de beste handelssoftware ter wereld. De gehele software is alleen gericht op beleggen en kent geen andere overbodige mogelijkheden, wel biedt het extreem veel extra indicatoren die je kunt downloaden en installeren. 

Je kunt de mt4 mac download vinden bij de online broker Libertex. Met je Libertex-account kun je ook inloggen bij Metatrader 4 mac en op dat account beleggen terwijl je alleen de software gebruikt.  

Wil jij ook aan de slag met Metatrader 4 Mac?
Maak dan een account aan bij Libertex en download de Metatrader 4 Mac software!
TIP
Scroll naar boven