Home » wallet » litecoin wallet

Litecoin Wallet | Beleggen in Litecoin met een LTC Wallet! – 2021

Wil jij beginnen met Litecoin kopen en deze ergens veilig opslaan? Dan heb je een Litecoin wallet nodig, deze bestaan in allerlei verschillende soorten, in dit artikel helpen we je met jouw keuze voor een Litecoin wallet en kun je meteen beginnen met Litecoin kopen! 

Stappenplan Litecoin kopen met Litecoin Wallet

Wil jij beginnen met Litecoin kopen? Maak dan nu snel een account aan bij Libertex via de groene knop hiernaast! 

Wat is Litecoin Wallet?

Je cryptocurrency wallet is een soort digitale bankrekening die je volledig in eigen beheer hebt. Het grootste verschil is dat je met Litecoin wallet niet afhankelijk bent van banken of andere financiële instellingen op je tegoeden te beheren, want met de Litecoin wallet ben je jouw eigen bank.

Litecoin logo

Litecoin is een digitale munt die je dus niet bijvoorbeeld op kunt slaan bij een bank over ergens verstoppen, hij is niet fysiek. Je kunt ze enkel opslaan en beheren met een bijbehorende cryptocurrency wallet.

Deze munten worden opgeslagen op een digitaal adres en kunnen alleen worden verstuurd door de persoon die in bezit is van de bijbehorende geheime sleutel. 

Hoe koop ik Litecoin met Litecoin Wallet?

Wil je handelen met Litecoin in de vorm van CFD’s via een broker, in plaats van een Litecoin wallet? Hieronder leggen wij stapsgewijs uit hoe je cryptocurrency kunt kopen.

Daarnaast zetten we ook een aantal van onze aanbevolen cryptocurrency brokers op een rijtje, zo kun je op een veilig platform handelen in crypto’s.

Stap 1: Kies een online broker

De snelste en meest gemakkelijkste manier om Litecoin te kopen is door deze aan te schaffen via een online broker. Hierbij heb je keuze uit veel verschillende brokers.

Er zijn een groot aantal verschillende brokers en deze bieden allemaal verschillende handelsproducten aan. Verder is het erg belangrijk of een broker gereguleerd wordt, het is belangrijk dat een broker door minstens één toezichthoudende instantie wordt gereguleerd.

Wil jij cryptomunten kopen, maar weet je nog niet via welke broker? Hieronder vind je een overzicht van goede gereguleerde brokers

Libertex

high frequency trading libertex

Libertex is een echte aanrader voor het handelen in cryptocurrency. Libertex bestaat al sinds 1997 en heeft een ruim aantal markten waarin je kunt beleggen.

Bij Libertex koop je niet de onderliggende activa, maar zet je in op de beweging in de koers. Je koopt cryptocurrency in de vorm van CFD’s, contract for difference. Je zet dan geld in op de fluctuaties in de koers van een activa.

Daarnaast heb je bij Libertex de optie om eerst een tijdje te oefenen met een demo-account. Je kunt risicoloos leren beleggen en het platform verkennen.

Litecoin
De LTC markt op Libertex

Bij Libertex is je minimale inleg €100,-, dat is een erg groot voordeel. Door dit lage instaptarief kun je zonder een groot risico te lopen beginnen met beleggen.

Met handelen in CFD’s kun je in korte tijd veel geld verdienen, dit komt omdat je inzet op marktbewegingen en die zijn er continu. Je hebt daarnaast bij handelen in CFD’s de mogelijkheid om gebruik te maken van een hefboom.

Met een hefboom kun je zorgen dat je CFD een x-aantal keer zoveel waard wordt. Hierdoor wegen bewegingen in de koers zwaarder.

Meer lezen over Libertex? Ga naar onze review over deze populaire online broker. Gelijk beginnen met handelen via Libertex? Klik dan op de groene button.

Binance

De grootste crypto exchange ter wereld is Binance. Bij deze exchange vindt je het grootste aanbod cryptomunten.

Ooit is Binance opgericht in China, maar tegenwoordig is deze broker over de hele wereld actief. Het bedrijf mag echter door de wetgeving niet actief zijn in de Verenigde Staten.

Mede omdat Binance de grootste crypte exchange is heeft het de afgelopen jaren grote ontwikkelingen kunnen doorvoeren. Zo heeft het een aantal eigen munten op de markt gebracht en steeds meer extra applicaties om je crypto portfolio nog beter te beheren.

Voor beleggers die ook geïnteresseerd zijn in andere handelsproducten als aandelen, grondstoffen of forex trading is dit geen geschikte broker.

Lees hier alles over Binance of begin direct door meteen een account aan te maken bij Binance.

Plus500

plus500 logo

Plus500 is een specialist op gebied van CFD’s oftewel Contracts for Difference. Je kunt bij Plus500 Litecoin verhandelen als CFD.

Je speculeert hier als handelaar of de crytocurrency-munt koers zou gaan dalen of stijgen.

Op het overzichtelijke dashboard van Plus500 kun je eenvoudig je geopende transacties terug vinden. Zo houdt je in de gaten wat er met je investeringen gebeurd en kun je inschatten of je moet kopen of verkopen.

Plus500 biedt ook een aantal analysetools die je beter inzicht geven in welke kant de markt op gaat. Deze tools zijn voornamelijk geschikt voor ervaren beleggers.

Bij Plus500 kun je ook gebruik maken van een demo-account. Met een demo-account kun je met virtueel geld beleggen, hierdoor kun je risicoloos leren beleggen en het platform verkennen.

Omdat je in CFD’s handelt heb je een aantal keuzes waarmee je het risico dat je neemt met je investering kan beïnvloeden. Je kunt kiezen voor een laag hefboomeffect en een stop-loss of take-profit.

Bij Plus500 kun je eenvoudig geld op je account zetten, onder andere via iDeal, PayPal of creditcard. Ook bij deze broker kun je beginnen met minimaal € 100,-.

Meer weten over deze broker? Lees dan onze Plus500 review. Of begin meteen en maak vandaag nog een account aan.

Capital.com

capital.com logo

Deze broker legt de focus op de Europese markt. Capital.com is in 2016 opgericht en heeft sinds dien veel awards gewonnen, waaronder de Best Online Trading Platform 2019 en Most Innovatie Broker 2019.

Naast het handelen in crypto’s kun je ook handelen in andere handelsproducten, zoals aandelen, grondstoffen en indices.

Onder andere door de awards en omdat deze broker gereguleerd wordt door meerdere instanties zoals de Britse FCA en de Cypriotische CySec is het een veilige broker om mee te handelen.

Je kunt bij deze broker enkel handelen in crypto CFD’s, je kunt dus niet de munt daadwerkelijk kopen, maar je speculeert over de koerswisselingen.

Wil je meer weten over Capital.com? Lees dan onze review over deze broker. Al overtuigd, maak dan direct een gratis account aan door te klikken op de groene knop.

Stap 2: Maak een account aan

Een account aanmaken bij Libertex gaat erg gemakkelijk. Je gaat naar de site van Libertex en klikt op ‘Meld u nu aan’. Je kunt ook een account aanmaken via de mobiele app van Libertex.

In eerste instantie heb je bij Libertex alleen een e-mail adres en wachtwoord nodig. Je kunt met dit account kun je direct gebruik maken van de demo opties, met virtueel geld kun je dus alvast aan de slag.

Wil je met echt geld beleggen, moet je jezelf verder verifiëren door een kopie van je identiteitsbewijs op te sturen en een uitgebreide vragenlijst te beantwoorden waarmee je kennis getest wordt.

Dit zijn ongeveer 15 vragen waarna je een melding krijgt of je wel of niet voldoende ervaring hebt. Is het zo dat je over onvoldoende ervaring bezit, dan kun je nog wel een rekening openen door te klikken op ‘akkoord’.

 

Stap 3: Geld op je account storten

Geld storten op Libertex kan gemakkelijk via de gebruikelijke betaalmethodes. Je kunt onder andere kiezen voor creditcard, iDeal, PayPal en bankoverschrijving. 

Je kunt kiezen voor Gold, Gold+ en platinum. Dit staat voor 500, 1450 en 1500 euro. Je krijgt hierbij interessante kortingen, waardoor je meer geld overhoudt om maximaal te kunnen beleggen.

litecoin koers betalingsmogelijkheden
Stort eenvoudig geld op je Libertex account

Stap 4: Kies en koop Litecoin

Litecoin wallet kiezen
Filter op cryptocurrency op Libertex

Zodra je geld op je account hebt gestort, kun je beginnen met Litecoin kopen!

Dit kun je eenvoudig doen door te zoeken op Litecoin (LTC) markt, binnen deze markt kun je investeren in de munt door op ‘open positie’ te klikken.

Je krijgt vervolgens de keuze voor hoeveel geld je wilt investeren, welk hefboomeffect je wilt toevoegen en of je gebruik wilt maken van een stop-loss of take-profit.

Wanneer je de keuze hebt gemaakt klik je op ‘koop’ en dan heb je de positie geopend.

Stap 5: Sla Litecoin op in Litecoin Wallet

Litecoin kun je bewaren in een online Litecoin wallet. Op Libertex kun je je Litecoin bewaren in je online portemonnee. Zodra je de licentieovereenkomst hebt geaccepteerd kun je jouw portemonnee gebruiken.

Je moet een paar seconden wachten voordat de portemonnee is gesynchroniseerd en nadat deze is gesynchroniseerd met het netwerk, kun je jouw Litecoin-portemonnee bekijken.

Alle stappen doorlopen en wil je investeren in Litecoin? Maak gratis een account aan bij Libertex.

Hoe gebruik ik de Litecoin Wallet?

Er zijn meerdere Litecoin wallets verkrijgbaar. De mogelijkheden lopen uiteen van digitale pallets waartoe je via je telefoon en computer toegang krijgt, tot echte fysieke hardware wallets.

Hieronder staan een aantal soorten wallets met hun eigenschappen

Litecoin wallet img

Online Litecoin Wallet

Een online wallet is een crypto portefeuille die via het internet bereikbaar is. Je hoeft hiervoor geen specials software of een bepaalde applicatie voor te installeren. De online Litecoin wallet is dan ook ten alle tijden toegankelijk.

Mede doordat de wallet zo eenvoudig bereikbaar is en het hierom je mogelijkheid geeft om direct te handelen met je crypto, is het gebruik van deze wallet erg populair bij zowel de korte termijn crypte-investeerders als zij die aan daytrading doen.

Software Litecoin Wallet

Een software wallet is een wallet in de vorm van een programma op je computer. Hierdoor lijkt het dat je cryptomunten op je computer/laptop worden opgeslagen, maar dat is niet het geval.

De cryptovaluta staan namelijk altijd opgeslagen in de blockchain, dit is een soort sleutelhanger met sleutels waarmee je toegang hebt tot je cryptomunten.

Een wallet genereert een seed frase, dat is een zin van 24 willekeurige woorden waarmee je aan het netwerk kan aantonen dat jij de eigenaar bent van je crypto. Je hebt met deze 24 woorden vanuit elke wallet toegang tot je crypto. Bij een software wallet worden deze 24 woorden opgeslagen op je computer.

Mobile Litecoin Wallet

De naam zegt het al, met een mobiele wallet beheer je jouw cryptomunten op je smartphone. Het is een soort portemonnee voor jouw coins.

Ook hierbij lijkt het alsof je cryptomunten worden opgeslagen op jouw telefoon, maar dat is niet het geval. Ook hier staat het opgeslagen in de blockchain.

Op het moment dat je een nieuwe wallet aanmaakt, krijg je een sleutel, ook wel private key. Dit is een reeks getallen en letters, dit heet in crypto-taal ook wel seed phrase. Die fungeren als sleutel om te laten zien dat jij de eigenaar bent van bepaalde coins op de blockchain.

litecoin wallet mobile

Full node Litecoin Wallet

Dit zijn nodes die daadwerkelijk het crypte-netwerk ondersteunen en beveiligen, hierdoor zijn ze ook echt onmisbaar.

Hierdoor worden ze ook full nodes genoemd, omdat ze verantwoordelijk zijn voor het verifiëren van transacties en blocks aan de hand van de consensusregels van het systeem.

Full nodes downloadt normaal een kopie van de crypto-blockchain met daarin ieder block en transactie. Ook is het mogelijk om als full node gezien te worden door een ‘afgeslankte’ kopie can de blockchain te bruiken, afhankelijk waarop de node is opgezet.

Hardware Litecoin Wallet

Een hardware wallet is het beste middel om je crypto valuta veilig op te slaan. Dit is de beste manier om voor zowel veiligheid als gebruikersgemak te optimaliseren.

Het voordeel van deze wallet is dat het de veiligste wallet is die er bestaat en hij erg veel opties biedt. Het nadeel is dat het minder snel toegankelijk is en erg duur.

Wil je beleggen in Litecoin zonder het gebruik van een wallet? Beleg in Litecoin CFD’s via Libertex!

Beste Litecoin Wallet

Per categorie hierboven hebben wij de beste Litecoin wallet voor je opgeschreven. Zo is LiteVault de beste Litecoin wallet als online wallet. Deze wallet is erg gebruiksvriendelijk en betrouwbaar. Een prima online wallet dus.

De beste Litecoin wallet als software wallet is Exodus. Als belegger heb je er vast wel eens over gehoord, het is namelijk een van de bekendste online Litecoin wallet ter wereld. Je kunt wel stellen dat dit de best Litecoin wallet is.

Exodus Mobile is de best Litecoin wallet voor de mobiele telefoon. Wederom is dit een Exodus wallet, dus de best Litecoin wallet voor de mobiel.

Litecoin Core is de beste Litecoin wallet als Full node wallet. Ook dit is een erg bekende Litecoin wallet die veel beleggers gebruiken.

Als laatste hebben we Ledger en Trezer. Dit zijn de best Litecoin wallet op gebied van hardware wallets. 

Doe altijd vooraf je eigen onderzoek naar de beste Litecoin wallet. Voor iedereen is een andere wallet geschikt, houd hier dan ook rekening mee met je research. 

Klaar om te beginnen met een Litecoin Wallet? Maak een account aan bij Libertex om meteen te beginnen met investeren in Litecoin!

Installeren van Litecoin Wallet

Het installeren van Litecoin op de hardware wallet is erg gemakkelijk, dit is binnen een paar stappen gedaan.

Je hebt een computer/laptop met Bitcoin & Altcoin software nodig, deze dien je te installeren in Chrome Browser. Tenslotte heb je ook de Litecoin applicatie nodig.

Deze wordt bij de meeste wallets meegeleverd of is de vinden op de site van de fabrikant. Het installeren gaat als volgt:
  • sluit de hardware wallet aan, soms gaat dit enkel via een USB-verbinding, duurdere wallets gaat via een Bluetooth-verbinding
  • Open de software waarmee je jouw hardware wallet kunt beheren.
  • Vervolgens kan de hardware wallet aan de extensie worden toegevoegd.
  • Ten slotte hoef je alleen nog maar de juiste wallet te selecteren.

Voor- en nadelen Litecoin Wallet

Voordelen

Nadelen

Tips voordat je de Litecoin Wallet gebruikt

Het is belangrijk dat je je goed inleest voordat je begint met het versturen of ontvangen van crypto in je wallet. Je moet dit veilig en goed doen, anders kun je jouw crypto verliezen.

Een tip is dan ook om je transacties dubbel te controleren. Wanneer je cryptogeld overmaakt, controleer dan je gegevens minimaal twee keer, vooral het ontvangstadres is belangrijk.

Houd rekening met fluctuaties, vooral als je net begint. Beleg dan ook alleen het geld wat je eventueel kunt missen, want je kunt zomaar tientallen procenten verliezen.

Meteen beleggen in een tal van cryptocurrency’s als Litecoin? Maak gratis een account aan bij Libertex en begin vandaag nog!

Litecoin Wallet: Veelgestelde vragen

Hardware wallets zijn de beste keuze om je Litecoin in te bewaren. De Ledger Nano X is de best Litecoin wallet als hardware wallet.

De Ledger Nano S is de meest populaire crypto hardware wallet.

Je kunt gemakkelijk je portemonnee opnemen. Navigeer naar je wallet en klik op ‘opnemen’. Selecteer Litecoin-portemonnee in ‘Opnemen van’ en selecteer het opnameadres of voeg een nieuw opnameadres toe.

Je kunt Litecoin onder andere gebruiken voor het kopen van goederen, diensten of om te investeren in andere cryptocurrency’s.

Litecoin heeft een bloktijd van 2,5 minuten in vergelijking met de bloktijd van Bitcoin van 10 minuten.  Met de juiste set is Litecoin dus 4x sneller dan Bitcoin. De juiste blokbeloning voor Litecoin is 25 LTC.

Als je alleen Litecoin hebt en verder nog een beginner bent in de wereld van cryptocurrency is het handig om te kiezen voor de wallet van een broker of een exchange zodat je er altijd bij kan en het meteen kan verkopen. Een andere geschikte optie is om de wallet van Litecoin zelf te downloaden en te gebruiken, deze is het meest overzichtelijk als je alleen Litecoin in bezit hebt. 

Litecoin Wallet: Conclusie

Wanneer je crypto’s koopt kun je dit bewaren in je Litecoin wallet (LTC). Dit is een soort digitale bankrekening die je volledig in eigen beheer hebt je bent niet afhankelijk van banken of andere financiële instellingen.

Litecoin is een digitale munt, dus geen fysieke munt. Je kunt dit bewaren in een bijbehorende cryptocurrency wallet of je kunt het opslaan in je portefeuille bij een broker.

Je kunt bij Libertex veilig en gemakkelijk al je cryptocurrency’s bewaren in je portefeuille.

Litecoin bewaren in een portefeuille?
Bij Libertex kun je veilig je crypto bewaren in je portefeuille van deze broker, neem snel een kijkje hoe je dit doet!
TIP
Scroll naar top