Nikola Aandelen Kopen & Live Aandeel Nikola Koers

Nikola CorporationNKLA
7.13%
$8.73

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Het aandeel Nikola is in de laatste maanden een erg controversieel aandeel geworden. Nikola is een fabrikant voor elektrische pick-ups en vrachtwagens.

Nikola motor logo
Het bedrijf maakt echter nog geen winst en er worden twijfels getrokken over het bezit van de technologie die zij beweren te hebben. Toch wordt er volop gehandeld in Nikola stock.

Hoe je kunt beleggen in Nikola Stock via een online broker - Stappenplan

Klaar om te beleggen in NIkola stock? Maak gratis een account aan bij eToro en begin vandaag nog!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Wat de controverses rondom aandeel Nikola zijn, hoe je kunt beleggen in Nikola stock en of nu beleggen in aandeel Nikola verstandig is, zullen we in dit artikel verder uiteenzetten. Geloof je toch in dit aandeel en wil je starten met beleggen? Dit kan via onze aanbevolen broker eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Hoe beleg ik in aandeel Nikola

Aandeel Nikola staat beursgenoteerd aan de NASDAQ onder de ticker NKLA. Je kunt NKLA stock het beste via een online broker kopen. Een online broker functioneert als een intermediair tussen jou en de beurs.

Een online broker biedt daarnaast op een gemakkelijke manier toegang tot wereldwijde handelsmarkten. Hieronder zullen we stapsgewijs uitleggen hoe je het beste NKLA stock kunt kopen via een online broker.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 1: Kies de juiste broker

Wanneer je wilt beleggen in aandeel Nikola, kun je dit dus het beste via een online broker doen. Er zijn een tal van online brokers op de markt en belangrijk is om een online broker te vinden die zich aansluit op jouw handelsstrategie.

Daarnaast is het fijn als de kosten in de vorm van onder andere commissie laag zijn en de broker goed gereguleerd is om de veiligheid van je account te waarborgen. Brokers bieden naast aandelen ook vaak andere handelsproducten aan, zoals CFD’s, ETF’s, grondstoffen of indexen.

Je kunt dus zelf kiezen waarin je wilt investeren. Er zijn echter ook brokers die zich specialiseren in bijvoorbeeld CFD’s. Als je je wilt focussen op één handelsproduct kunnen dit soort brokers erg interessant zijn.

Zodra je wat serieuzer wordt met beleggen, is het ook erg handig om een broker met een goede mobiele app te kiezen. Zo heb je je beleggingen altijd binnen handbereik en kun je wanneer je wilt beleggen. Om hierover meer te weten te komen kun je ons artikel De beste aandelen apps voor mobiel beleggen bekijken. 

Door de hoeveelheid brokers op de markt is het soms moeilijk om door de bomen het bos te zien. Om je hierbij verder te helpen hebben we hieronder een aantal goed gereguleerde en betrouwbare brokers op een rijtje gezet.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:1
Valutaparen100401007050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFIN
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand

Overzicht broker

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Als je net begint met beleggen, zul je er veel baat bij hebben om een broker te gebruiken die gebruiksvriendelijk is. eToro is daarvoor de perfecte keuze. Met het overzichtelijke interface en de focus op de beginnende belegger, kun je in korte tijd comfortabel worden met het handelsplatform.

eToro biedt naast aandelen ook een aantal andere handelsproducten aan, zoals onder andere CFD’s, indexen, ETF’s en grondstoffen. Je kunt deze op je gemak verkennen middels de gratis demofunctie die het platform aanbiedt.

Wat eToro ook erg geschikt maakt voor beleggers, is de CopyTrading functie. Met deze functie kun je de portfolio’s van door eToro geselecteerde succesvolle beleggers inzien en zelfs in zijn volledigheid kopiëren. Je kunt ook het behaalde rendement zien en de risicowaarde van het portfolio.

Op deze manier kun je gemakkelijk een gediversifieerd en sterk portfolio in één keer overnemen. Daarnaast kun je beleggen met een laag minimaal inlegbedrag van €170,- waarbij je ook met 0% commissie kunt beleggen in aandelen en ETF’s.

Het handelsplatform zit qua betrouwbaarheid ook goed: eToro wordt gereguleerd door meerdere financiële toezichthouders, zoals de Britse FCA en de Cypriotische CySec.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 2: Open een account

Wanneer je hebt gekozen voor een bepaalde broker, kun je beginnen met het aanmaken van een account zodat je toegang krijgt tot het platform. Dit proces is veelal vanzelfsprekend, maar we zullen dit met eToro als voorbeeld stapsgewijs doorlopen.

Meld je aan bij eToro

Je kunt je aanmelden via de eToro homepage. Hier kun je rechtsboven op de groene knop klikken en je account aanmaken.

Verifieer je account

Zodra je account geverifieerd is middels de verificatie link in je e-mail. Heb je toegang tot het platform van eToro.

Voltooi je profiel en financieer je account

Op het moment zul je echter alleen toegang hebben tot het demo account op het eToro platform. Voor beleggen met echt geld, zul je nog het zogenaamde KYC (Know Your Customer) proces moeten doorlopen.

Dit proces wordt verplicht door de financiële toezichthouders, dus zal je bij elke broker moeten doorlopen. Je zult een geldig identiteitsbewijs moeten uploaden, je bankrekening moeten koppen een vragenlijst die bevestigt dat je je bewust bent van de risico’s van beleggen moeten invullen.

Zodra je dit gedaan hebt en dit goedgekeurd is, kun je beginnen met beleggen met echt geld. 

nikola stock handelvenster etoro
Handelsvenster NKLA in eToro

Je kunt geld storten door middel van de “Geld Storten’ knop in je eToro dashboard. Voor de betaling kun je kiezen uit onder andere iDeal, creditcard of een bankoverschrijving.

Stap 3: Zoek naar Aandeel Nikola

Aandeel Nikola kun je gemakkelijk in eToro vinden door middel van de zoekbalk bovenin het interface. Je kunt daar of via de ticker NKLA of de naam van het bedrijf intypen. Zo kom je op de landingspagina van aandeel Nikola en kun je actuele bedrijfsinformatie en de koers van Nikola stock inzien.

nikola koers etoro grafiek
Live Nikola koers (NKLA) in eToro

Overtuigd en wil je beginnen met beleggen in Nikola aandelen via eToro? Maak vandaag nog een gratis account aan en begin met beleggen.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

aandeel nikola resultatenrekening

Bedrijfsinformatie aandeel Nikola in eToro

Over Nikola

Nikola is in 2016 opgericht door Trevor Milton, met het plan om elektrisch rijdende voertuigen op de markt te brengen. Het heeft hier een aantal verschillende concepten voor uitgebracht, maar tot nog toe is hier nog niets uitgekomen.

Het bedrijf is net als Tesla vernoemd naar de beroemde uitvinder Nikola Tesla. Niet verrassend dat ook Nikola zich specialiseert in het (in de toekomst) produceren van elektrische voertuigen.

Het bedrijf kondigde in 2019 aan dat ze in 2020 gaan beginnen met het bouwen van een voertuigen fabriek in Arizona, in 2021 de productie van de voertuigen in gang wordt gezet en in 2024 tussen de 35.000 en 50.000 vrachtwagens per jaar zullen worden geproduceerd.
 
In juni 2020, na de fusie van VectolQ, registreerde Nikola aandelen op de NASDAQ aandelenbeurs onder de ticker NKLA. Na het zien van het succes van Tesla, was het niet verrassend dat Nikola aandelen al snel een erg gewild product werden op de beurs.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Nikola Stock nieuws

Aandeel Nikola is de laatste maanden volop in het nieuws gekomen. Het bedrijf is namelijk beschuldigd van fraude door de Amerikaanse financieel toezichthouder SEC. Als gevolg hiervan kelderde de waarde van Nikola stock sterk na de piek in juni 2020.
 
De lopende zaak tegen Nikola beschuldigt het bedrijf ervan dat ze leugens zouden hebben verteld over de technologie die ze bezitten. De waarde van aandeel Nikola en het bedrijf zelf zou dus gebaseerd zijn op leugens.
 
Als gevolg hiervan is de oprichter Trevor Milton opgestapt van het bedrijf. Ook de aankondiging van een Nikola truck, de Nikola badger wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld. Mensen die een aanbetaling hebben gedaan, krijgen hun geld hiervoor terug.
 
Naar aanleiding van de beschuldiging die vanuit één van de aandeelhouders van Nikola Motors kwam, General Motors, kondigde General Motors aan dat zij de samenwerking met Nikola Motors sterk zullen beperken en dus ook geen support meer zullen geven aan bestaande projecten als de Nikola Badger.
 
 

Inzetten op koersdalingen van aandeel Nikola naar aanleiding van dit nieuws? Gebruik eToro CFD’s!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Actuele koers Aandeel Nikola

Sinds de oprichting van Nikola en de notatie van Nikola aandelen op de beurs, wordt het duidelijk wanneer je naar de Nikola koers kijkt dat deze zich aanvankelijk in een enorme bubbel bevond.

Zelfs na het kelderen van de waarde van het aandeel door de beschuldiging van General Motors lijkt de Nikola koers zich nog steeds in die bubbel te bevinden. Het bedrijf heeft immers nog geen euro winst gemaakt, maar de waarde van het bedrijf wordt op ongeveer 6,5 miljard euro geschat.

Dit daalt echter gestaag aangezien het aandeel sinds de piek van €54,27 in 19 juni 2020 gedaald is naar een schamele €15,85 op 23 februari 2021. De druk ligt op Nikola zelf om deze daling tegen te gaan met een aankondiging van een aankomend product.

Voor nu blijft Nikola een bedrijf zonder omzet en zonder producten. Iets wat de Nikola koers de komende maanden niet goed zal doen.

Nu beleggen in Nikola Stock?

Zoals je wellicht uit het artikel hebt kunnen halen, is Nikola stock op het moment een zinkend schip. De waarde is gestaag aan het dalen en, als het bedrijf niet uitkomt met een relevante aankondiging, dit zal zo aanblijven.
 
Toch blijven veel beleggers hopen op een twee Tesla situatie, waarbij de Nikola koers sterk zal stijgen na het uitbrengen van haar eerste product, ongeacht of deze winst of verlies zal maken.
 

Daarnaast is aandeel Nikola een zeer interessant aandeel om ‘short’ op te gaan in de vorm van CFD’s.

Koers Nikola stock in eToro

Dat wil zeggen dat je inzet op een koersdaling, iets wat bijna een gegeven lijkt te zijn in de huidige situatie van Nikola aandelen.

Voor nu is het niet aan te raden om te beleggen in Nikola stock, omdat dit enkel voor de zeer lange termijn relevant zal zijn en het ook geen zekere zaak is dat het bedrijf de controverse zal overleven. Wat wel een slimme belegging kan zijn, is het short gaan op Nikola CFD’s.

Toch zijn er kansen voor het bedrijf als het dit schandaal weet te overkomen en hun eerste product weet uit te brengen. Met een ongemakkelijke samenwerking met General Motors en het uitstellen van haar eerste model, de Nikola Badger, lijkt dit echter een moeilijke opgave te worden.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Interessante aandelen naast Aandeel Nikola

Is de huidige situatie van Nikola aandelen reden genoeg voor je om op zoek te gaan naar andere aandelen. Kijk hieronder voor een aantal aandelen die interessante voor je kunnen zijn.

tesla logo aandeel
Tesla (TSLA)
Uiteraard hoort Tesla in dit rijtje thuis. Het bedrijf is de reden dat Nikola zelfs zonder omzet een relatief hoge waarde heeft op de aandelenmarkt.
 
De missie van het bedrijf is om in de toekomst elektrische auto’s de norm te maken. Tegenwoordig zie je steeds meer Tesla’s op de weg.
 
Het aandeel is sinds eind 2020 enorm gestegen, maar lijkt nu aan het dalen te zijn. Wil je meer weten over dit interessante aandeel? We hebben een uitgebreid artikel over dit aandeel geschreven. Bekijk deze door op de groene knop te drukken.
amazon logo
Amazon (AMZN)

Amazon is één van de weinige grote bedrijven die immens heeft geprofiteerd van de corona pandemie. Naar aanleiding van de vele lockdowns en het moeilijker worden van winkelen in fysieke winkels, is thuiswinkelen enorm in populariteit gestegen.

Laat Amazon nu de grootste webwinkel ter wereld zijn en je snapt waarom aandeel Amazon astronomisch is gestegen het afgelopen jaar. Is Amazon nog steeds een interessant aandeel? Bekijk ons artikel over deze webshop hieronder of begin direct met beleggen via eToro.

Aandeel ASML logo
ASML (ASML)

Alhoewel ASML uiteraard niet zo bekend is als de twee andere aandelen, is dit high tech bedrijf ook sterk in waarde gestegen de afgelopen periode. Voor de oplettende belegger dus een zeer interessant aandeel.

Daarnaast is het bedrijf gericht op high tech producten: iets wat dus toekomstbestendig is en nog veel potentieel heeft om verder te groeien.

Wil jij beleggen in dit Nederlands high tech bedrijf? Of wil je meer informatie over aandeel ASML? Bekijk hieronder het artikel of begin direct!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Aandeel Nikola: Veelgestelde vragen

De meest voorkomende vormen van beleggen in aandelen als aandeel Nikola is in de vorm van aandelen, CFD’s of ETF’s welke Nikola stock bevat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ETF’s die zich richten op duurzame energie bedrijven.

De meest populaire vorm op het moment zijn hoogstwaarschijnlijk Nikola CFD’s, omdat je hiermee kunt beleggen in de daling van de Nikola koers.

In zekere zin heeft Nikola veel te danken aan het succes van Tesla. Aandeel Nikola was nooit zo in waarde gestegen na het uitgeven van haar aandelen als mensen niet uitgingen van het succes van Tesla.

Op het moment heeft aandeel Nikola echter meer last van de schandalen rondom het bedrijf en kan zelfs het succes van Tesla de daling van koers Nikola niet beïnvloeden.

Nee, er zijn geen winsten te verdelen onder de aandeelhouders, dus als je aandeel Nikola koopt zul je geen dividend ontvangen over je aandelen.

In het beste scenario heeft aandeel Nikola zeker kans op succes. Het bedrijf profiteert van vertrouwen die het eigenlijk niet verdiend en is daarom een stuk meer waard dan het eigenlijk hoort te zijn.

Als het bedrijf een goed product uitbrengt en omzet begint te maken, zal de Nikola koers naar alle waarschijnlijkheid sterk stijgen. Het potentieel is er dus, maar de vraag is of Nikola dit kan waarmaken ondanks de schandalen rondom het bedrijf.

Onze favoriete aandelen broker is eToro. Dankzij de 0% commissie die je betaalt voor het handelen in aandelen en het ruime aanbod, is eToro een zeer goede keuze om te beginnen met beleggen in aandelen als Nikola stock.

Daarnaast biedt het ook handelsproducten die je portfolio kunnen diversifiëren, zoals CFD’s, ETF’s en grondstoffen.

Aandeel Nikola: Conclusie

Al met al is de situatie rondom Nikola stock erg apart. Het bedrijf heeft nog geen cent winst gemaakt, maar toch lijken veel beleggers vertrouwen in het bedrijf te hebben. Dit vertrouwen werd uiteraard erg aangetast naar aanleiding van de beschuldiging van samenwerkingspartner General Motors.

Toch kapitaliseren beleggers op de Nikola koers door short te gaan op Nikola stock CFD’s. Via deze vorm van beleggen wordt er op het moment veel winst gemaakt, aangezien het bedrijf wordt beschuldigd van het liegen over de technologie die het bezit.

Het kopen van aandeel Nikola zal dus op het moment niet bepaald interessant zijn, tenzij je vertrouwen hebt dat het bedrijf deze beschuldiging zal overleven en tegelijkertijd ook binnenkort een product uitbrengt waarmee het omzet kan genereren.

Beleggen in Nikola stock in de vorm van CFD's of aandelen?

eToro biedt een tal van aandelen en andere handelsproducten aan, waaronder NKLA CFD's en aandelen. Maak een gratis account aan en verken het platform!
begin direct!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven