Aandeel Adyen Koers | Volg hier de live Adyen Stock (2024)

ADYENADYEN.AS
0,97%
1.188,40 €

Adyen koers

Adyen N.V. is een Nederlands betaalbedrijf dat is opgericht in 2006. Het bedrijf is inmiddels actief in meer dan 20 landen. De oprichters hebben het bedrijf Adyen genoemd, wat in het Surinaams opnieuw beginnen betekent.

Adyen koers logo

Ze hebben voor deze naam gekozen omdat de oprichters eerder al een betaalbedrijf hadden opgericht: het betalingssysteem Bibit. Dit betaalbedrijf verkochten ze voor 100 miljoen euro aan Royal Bank of Scotland. 

Beleggen in Ayden - een stappenplan

Al klaar om een aandeel Ayden te kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

Waar kan ik het beste een Aandeel Adyen kopen?

Adyen stock kun je het beste kopen via een online broker. Een online broker functioneert als de intermediair tussen een belegger en de handelsmarkt. Zo kun je via een grote belegger dus in verschillende wereldmarkten beleggen en kun je je portfolio goed gespreid opbouwen.

Onze aanbeveling is eToro, een broker die zich richt op de beginnende belegger en een zeer groot aanbod aan handelsproducten heeft. Dankzij het gemakkelijke gebruikersinterface ben je binnen no time gewend aan het handelen via een online broker.

Daarnaast kun je bij eToro ook eerst beginnen met een gratis demofunctie, waarbij je op je gemak het platform kunt verkennen. Vervolgens kun je wanneer je comfortabel bent overgaan op echt geld. Je kunt geld storten via een tal van betaalopties, zoals onder andere iDeal, PayPal en creditcard.

eToro is het grootste sociale handelsplatform ter wereld met meer dan 13 miljoen gebruikers. Dat wil zeggen dat individuele beleggers zelf updates kunnen geven over hun denkwijze en hun informatie kunnen delen met anderen.

Een handige tool die met dit in gedachte is ontwikkeld, is de CopyTrader tool. Via deze tool kun je portfolio’s van succesvolle beleggers inkijken, lezen hoe de belegger te werk gaat en waarom hij in bepaalde handelsproducten investeert en je kunt het portfolio zelfs volledig kopiëren.

Zo kun je gemakkelijk met een gebalanceerd portfolio beginnen waarbij je risico goed gespreid is. Er zijn portfolio’s met een tal van verschillende handelsproducten. eToro biedt namelijk naast aandelen onder andere ook CFD’s, grondstoffen, indexen en ETF’s aan.

Als je belegt in aandelen en ETF’s, betaal je 0% commissie, wat meer rendement oplevert per investering. Je kunt al beginnen met beleggen met de lage minimale inleg van €170,-. Zo kun je het risico laag houden wanneer je nog oncomfortabel bent met beleggen met echt geld.

Wat erg belangrijk is aan een online broker, is betrouwbaarheid. Je moet er dus zeker van zijn dat een broker goed gereguleerd wordt door een financiële toezichthouder. eToro wordt onder andere gereguleerd door de Britse FCA (Financial Conduct Authority).

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Meteen beginnen met beleggen in Adyen stock of de vele andere activa die eToro aanbiedt? Maak meteen een gratis account aan bij eToro en start met belegggen!

Hoe beleg ik in Adyen stock?

Je kunt op een aantal verschillende manieren beleggen in Adyen stock. We zullen de meest voorkomende hier kort voor je op een rijtje zetten.

1. Adyen stock kopen bij eToro

Het meest voor de hand liggende is om standaard Adyen aandelen te kopen bij een online broker, dus bijvoorbeeld eToro. Hieronder zetten we stapsgewijs kort uiteen hoe het kopen van een aandeel Adyen of ander handelsproduct in zijn werk gaat.

Maak een account bij eToro

Eerst heb je uiteraard een account nodig bij een broker. We zullen eToro als voorbeeld nemen, maar dit is bij elke broker hetzelfde. Op de homepagina van eToro kun je rechtsboven het account aanmaken.

Zet geld op jouw account

Zodra je je account hebt aangemaakt, heb je toegang tot het platform. Uiteraard heb je wel geld nodig om te kunnen beleggen. Na een kort verificatieproces door te lopen kun je geld storten op je eToro account.

Zoek Adyen stock in eToro

Via de zoekfunctie bovenaan kun je gemakkelijk Adyen stock vinden. Op de pagina zul je een actuele Adyen stock chart vinden en aanvullende informatie.

Plaats een order in eToro

Als je besloten hebt om te investeren, kun je op de blauwe knop 'Handelen' drukken, waarbij je de optie hebt om je inleg te bepalen en of je bijvoorbeeld wilt beleggen in CFD's met een hefboom.

Benieuwd naar de actuele Adyen koers en wil je beginnen met beleggen in Adyen stock? Maak binnen 10 minuten gratis een account aan bij eToro!

Adyen stock landingspagina etoro

2. Beleggen in ETF's met Adyen stock

Naast traditionele Adyen stock, kun je er ook voor kiezen om te beleggen in ETF’s waar Adyen stock zich in bevindt. ETF’s zijn fondsen die een bepaalde koers van een index of sector zo nauwkeurig mogelijk volgen door in een groot aantal activa te beleggen.
 
ETF’s zijn vaak erg gediversifieerd en hebben een relatief laag risico. Je raakt uiteraard wel wat autonomie kwijt, omdat je de investering overlaat aan een derde. Het is echter een zeer interessante optie voor beginnende beleggers, omdat je zonder onderzoek meteen een sterk portfolio hebt.

3. Speculeren op Adyen koerswisselingen met CFD's

Ten slotte is er ook de optie om in te leggen op de Adyen koers. Je speculeert over een koersstijging of -daling en legt hier geld op in. Uniek hieraan is dus dat je ook geld kunt verdienen aan koersdalingen. Belangrijk om te vermelden is wel dat je de activa, in dit geval dus Adyen stock, niet bezit: je legt enkel in op de koerswisseling.

Hetgeen wat CFD’s voor velen aantrekkelijk maakt, is de hefboomwerking, waarbij je in korte tijd veel winst kunt boeken. Keerzijde is daarbij echter wel dat je ook evengrote verliezen kunt boeken. Stel dus altijd een stop loss order in om verliezen te beperken en doe goed onderzoek alvorens je een hoge hefboom gebruikt.

Tip: Bekijk altijd goed alle informatie die eToro beschikbaar heeft van een bepaalde activa. Vaak staat er ook veel input van beleggers in de feed op de landingspagina van het handelsproduct.

Live Adyen koers

Live Adyen stock chart

De Adyen koers heeft sinds haar beursnotatie op de markt en het publiek maken van een deel van haar aandelen een geleidelijke groei meegemaakt die in 2020 zelfs sterker werd. Waar het bedrijf in juli 2018 €455,- waard was, was de waarde tijdens de piek in januari maar liefst €1919,- waard.

Een zeer belovende stijging over de korte tijd waar de aandelen beschikbaar waren op de beursmarkt en veelbelovend voor veel geïnteresseerde beleggers.

Gemakkelijk beleggen in Adyen stock en de live Adyen koers altijd binnen handbereik hebben? Maak een gratis account aan bij eToro en maak gebruik van de handige app!

De historie van Adyen en het Aandeel Adyen koers

De Adyen koers heeft sinds haar beursnotering in 2018 enkel genoten van succes tot nu toe, maar hoe heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot zo een gezond bedrijf en wie zitten er achter? Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in de korte geschiedenis van Adyen.

Nu beleggen in Adyen stock?

De Adyen koers is in het laatste jaar enorm gestegen, maar met de aankomende grote overname als de primaire betalingsverwerker voor eBay, lijkt het er haast op dat Adyen stock nog niet klaar is met het stijgen in waarde.
 
Idealiter kon je het beste begin 2020, net voor de sterke groei van koers Adyen, beleggen in Adyen stock. De waarde van het bedrijf lag destijds op zo een €735,-, de waarde van Adyen stock eind januari is
Adyen koers etoro 2020-2021
Live Adyen koers 2020-2021 in eToro
Eind januari 2021 zijn Adyen aandelen ongeveer €1775,- waard. In dat geval zou je dus €1775 – €735 = €1240,- winst per aandeel Adyen  maken op het moment. Belangrijk is hierbij wel te vermelden dat Adyen stock op het moment iets is gedaald, maar verwachting is niet dat dit op de lange termijn zal doorzetten.
 
Al met al kun je met het hoog op de toekomst stellen dat Adyen stock een goede investering kan zijn. Uiteraard zal het erg moeilijk zijn om de groei van 2020 ook in 2021 te evenaren, maar met het oog op de grote samenwerking tussen eBay en Adyen kan het alsnog interessant zijn.

Wat beïnvloedt de Adyen stock prijs?

De Adyen koers wordt, net zoals andere bedrijven, ook beïnvloedt door een tal van externe factoren. Wat voornamelijk verklaart waarom Adyen zo sterk is gegroeid ten tijde van de coronapandemie is simpelweg omdat mensen meer online shoppen.

Een betalingsbedrijf als Adyen met grote klanten als Netflix, Uber, Spotify en Netflix profiteerde hier dus immens van. Met de aankondiging van coronavaccins die zullen worden gedistribueerd in de loop van 2021, zal het afwachten zijn of Adyen deze groei door kan blijven zetten wanneer de offline markten weer actief worden.

Een bedrijf dat zo explosief is gegroeid in korte tijd, zal ook extra kwetsbaar zijn door groei-perspectieven van financiële analisten. Als er sprake is van een explosieve groei, zullen er veel korte termijn beleggers op het aandeel Adyen afkomen die, als er minder positieve groeivoorspellingen naar voren komen, eerder geneigd zijn te verkopen.
 
Dit kan resulteren in een sterke daling in de waarde van Adyen stock. Uiteraard is de kans groot dat het bedrijf ook in 2021 sterk kan blijven. Desondanks zal de Adyen koers naar verwachting niet zo hard stijgen als 2021, mede dankzij het waarschijnlijke herstel van offline markten.

Het Aandeel Adyen koers verwachting 2021

Over het algemeen wordt er verwacht dat Adyen de explosieve groei van 2020 niet nogmaals zal herhalen in 2021. Toch zijn de uitzichten voor het bedrijf over het algemeen positief. Desondanks het verwachte herstel van offline markten in de loop van 2021, zijn meer mensen comfortabel geworden met online transacties.

Online shoppen is dankzij de corona pandemie veel sneller gegroeid dan normaal de verwachting was, en e-commerce bedrijven waaronder ook Adyen hebben hier uiteraard volmondig van geprofiteerd.

Wat ook een grote factor kan zijn voor de Adyen koers, is het feit dat Wirecard, de Duitse concurrent van Adyen, dankzij een boekhoudschandaal geen probleem meer zal zijn voor het Nederlandse betalingsbedrijf.

Dit opent een tal van nieuwe mogelijkheden op voor Adyen en dit zal ook terug te zien zijn in de Adyen koers. Desondanks blijven sommige instellingen toch onzeker over de groei van Adyen en noemen de groei niet vol te houden.

adyen koers grafiek etoro
Live Adyen stock chart in eToro

Zo zette de Citi Group bank, de op één na grootste bank van Amerika, zelfs een verkoopadvies uit voor het aandeel Adyen, omdat de waarde van Adyen te hoog is waardoor het geen aantrekkelijke investering is op het moment.

De verwachtingen zijn dus redelijk verdeeld, maar het merendeel van analisten ziet Adyen koers ook in 2021 groeien.

Adyen koers: Veelgestelde vragen

PayPal is de grootste concurrent van Adyen, maar schijnt qua positie af te zwakken. Bewijs hiervan is het feit dat PayPal werd gepasseerd door Adyen en door eBay.

Een voorbeeld van een grote ETF waar Adyen onder andere als onderliggende waarde in zit, is de ETFMG Prime Mobiel Payments ETF. Deze specialiseert zich in mobiele betaalbedrijven zoals Adyen, PayPal en Mastercard.

Een hefboomwerking vergroot je potentiële winst en wordt vaak gebruikt bij het handelen in CFD’s, door geld te ‘lenen’ van een instantie. Als je inleg bijvoorbeeld €100,- is, maar je belegt met een hefboom van 5 zul je 5 x 100 = €500,- inleggen, waarvan €400 geleend geld is.

Voordeel hiervan is dus dat je, als je correct speculeert over de koers, je exponentieel meer winsten kunt boeken. Daarentegen is het dan ook zo dat je exponentiële verliezen kunt boeken wanneer je een verkeerde inschatting maakt.

Dankzij de digitale focus die het bedrijf heeft en haar samenwerkingen met grote online bedrijven is de kans groot dat de Adyen koers op de lange termijn erg sterk zal blijven. Dit is natuurlijk nooit makkelijk in te schatten en het is altijd afwachten wat bijvoorbeeld PayPal doet om haar marktaandeel te behouden.
 
Toch lijkt Adyen langzamerhand steeds sterker te worden en, als het zo doorgaat heeft Adyen potentieel om uit te groeien tot het grootste betalingsplatform.

Adyen koers: Conclusie

Adyen stock en de Adyen koers verwachting is op het moment een hot topic. Veel analisten zien de toekomst van Adyen stock rooskleurig in, maar verwachten ook niet een evenredige groei in 2021 als in 2020.

Met haar samenwerking met grote bedrijven als Netflix en Uber, maar ook met het partnerschap met eBay dat in 2021 zich waarschijnlijk zal ontwikkelen tot de grootste klant van Adyen, lijkt ook 2021 een goed jaar voor Adyen stock.

Het blijft uiteraard altijd afwachten wat de daadwerkelijke realiteit zal zijn, zo zal het langzame herstel van offline markten ook invloed hebben op de Adyen koers en de groei zal dan ook ietwat geremd worden door deze invloed.

Beleggen in Adyen stock?

Beleg in Adyen aandelen, ETF's of CFD's via eToro. Maak een gratis account aan en verken het platform meteen!
Live koersen
Scroll naar boven