Investeren in Small Cap Aandelen

Naast alle grote bedrijven die worden verhandeld op de beurs, bestaat zo’n 80% van de beursgenoteerde bedrijven uit allemaal kleinere organisaties. Dit worden de small cap aandelen genoemd.

Het investeren in een van deze small cap aandelen kan jou wellicht veel opleveren in de toekomst. Lees daarom snel verder waarom het een goede zet is om een small cap index in je portemonnee te hebben.

Small Cap Aandelen kopen - stappenplan

Heb je al een sterke small cap index gevonden? Klik dan meteen op de groene button om te starten!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

In dit artikel leggen wij jou uit wat small cap aandelen zijn en hoe je er aan kunt komen. Ook vertellen wij jou de voor en nadelen zodat je op de hoogte bent van de profijten en risico’s rondom beleggen.

Het is ook mogelijk om te investeren in een small cap index of small cap etf, hier zullen wij ook aandacht aan wijden.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Wat zijn Small Cap Aandelen?

Small cap aandelen zijn bedrijven met een lage marktkapitalisatie. Marktkapitalisatie houdt de merkwaarde in van het desbetreffende aandeel.

Een small cap bedrijf heeft een marktkapitalisatie van tussen 300 miljoen en 2 miljard. Bijna elk bedrijf is zo natuurlijk ooit begonnen.

Zo was een aandeel van Amazon in 2001 € 5 waard en had Tesla in 2010 een marktwaarde van € 1 miljard.  

Ook Tesla was lang een Small Cap Aandeel

Inmiddels behoren deze twee bedrijven tot de grootste bedrijven wereldwijd. Maar niet elk small cap bedrijf wordt een gigantisch bedrijf, het investeren in deze aandelen brengt daarom ook zeker wat risico’s met zich mee.

Small cap bedrijven zijn jonge bedrijven met vaak een groot groeipotentieel. Daarentegen zijn ze ook veel minder stabiel dan de grotere bedrijven en zijn de aandelen dan ook wel erg volatiel. 

Ongeveer zo’n 80% van de beursgenoteerde bedrijven bestaan uit small cap bedrijven waardoor je ook enorm veel keuze hebt. Zelf aandelen kopen? Lees dan snel verder!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Hoe kan ik zelf starten met Small Cap Aandelen handelen?

Om te kunnen starten met beleggen, zal je eerst op zoek moeten gaan naar een online broker. Zij beschikken over verschillende beurzen waar jij potentiële small cap aandelen op kunt vinden. 

In dit stappenplan hier onder leggen wij precies uit hoe je gemakkelijk kunt starten met je eerste investering. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 1: Zoek de juiste broker voor Small Cap Aandelen

Tegenwoordig zijn er veel verschillende aanbieders die financiele producten kunnen aanbieden. Elke broker heeft daarnaast ook eens zijn eigen extra’s waardoor ze toch allemaal een beetje afwijken van elkaar.

Hieronder kijken we naar de brokers eToro en DEGIRO zodat jij alvast wat informatie hebt over twee van de betere brokers op de markt als het aankomt op aandelen.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Small Cap Aandelen bij eToro

Een van de beste brokers voor beginners is eToro. Dit hebben zij vooral te danken aan hun gebruiksvriendelijke platform en de vele tools die ze aanbieden.

Eén van deze tools is de CopyTrading tool waarbij je verschillende portfolio’s kun bekijken van andere succesvolle beleggers. Maar dat is niet het enige.

Naast dat je deze kunt bekijken, is het ook mogelijk om de strategieën van deze succesvolle traders te kopiëren.

Zo kun je meteen beginnen met een gevarieerd handelsportefeuille. 

Het Copytrading Network van eToro

Bij eToro is het mogelijk om in verschillende handelsproducten te investeren. Zo heb je niet alleen ETF’s, maar ook CFD’s, grondstoffen, indexen en aandelen. 

Op de aandelen en ETF’s betaal je ook nog eens 0% commissie wat jou dus een hoger rendement kan opleveren. Dit is vooral voordelig als we kijken naar de small cap ETF’s waar we later in dit artikel op terugkomen. 

Als je een account aanmaakt op eToro krijg je meteen toegang tot de demofunctie waardoor je kennis kunt maken met alle verschillende handelsproducten. Ben je helemaal klaar om te beginnen, dan betaal je slechts een minimaal inlegbedrag van € 170,-

De broker is zeer betrouwbaar omdat het wordt gereguleerd door de Britse FCA (Financial Conduct Authority)

Eerst leren beleggen zonder al te veel risico te nemen? Gebruik de demoaccount van eToro en start gemakkelijk met investeren zonder financiële gevolgen!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Small Cap Aandelen bij DEGIRO

Wil je toch liever terecht bij een Nederlands platform, dan is DEGIRO de perfecte broker voor jou. Het is een goede broker voor zowel de beginner als expert.

DEGIRO beschikt over een groot aantal handelsproducten waaronder aandelen, ETF’s, obligaties en beleggingsfondsen. Het platform is erg overzichtelijk waardoor het erg gebruiksvriendelijk is. 

DEGIRO staat onder toezicht van DNB (De Nederlandse Bank) en AFM waardoor je kunt zeggen dat het platform veilig gecontroleerd wordt. Een ander voordeel is dat het een Nederlands bedrijf is. 

Als jij dus net een beginner bent en je weet nog niet heel veel van beleggen, dan kun je op elk moment terecht bij DEGIRO voor vragen. Dit is prettig aangezien er, voor de meeste lezers, gebruik wordt gemaakt van hun moederstaal.

Wil jij ook starten met beleggen via DEGIRO? Vele beleggers gingen je al voor op dit gebruiksvriendelijke platform.

Stap 2: Open een account

Voordat je kunt starten zul je allereerst een account aan moeten maken. Omdat dit bij vele brokers hetzelfde gebeurd, nemen we als voorbeeld eToro.

Als je op de groene knop hiernaast klikt, kom je op een nieuw venster waar ‘Meld u nu aan’ staat. Je vult je e-mailadres en de rest van je gegevens in zodat je meteen kunt starten. 

Om je account te kunnen gebruiken zul je deze allereerst moeten activeren via de link in je mailbox. Als je jouw account hebt geactiveerd kun je in principe meteen starten met de demo-functie.

Wil je starten met echt geld, dan zul je jouw account moeten verifiëren. Als je op de knop ‘voltooi’ je profiel klikt, moet je een vragenlijst invullen waarbij je kennis wordt getest en het feit dat je op de hoogte bent van alle risico’s.

Als je dit hebt ingevuld kun je bijna starten met echt geld. Voordat dit kan, kijken we even naar de volgende stap waarin we uitleggen hoe dit moet.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 3: Stort geld op je account

Omdat je jouw profiel zo net gereed hebt gemaakt, kun je meteen starten met het storten van het geld.

Je kunt dit gemakkelijk doen via verschillende manieren. Zo kun je betalen met iDEAL, PayPal, creditcard of een bankoverschrijving.

Bij eToro geld dat het minimale startbedrag € 170,- bedraagt. 

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Zoek en koop geschikte Small Cap Aandelen

Hoe kopieer je een portfolio?

Bij geen enkele broker heb je een categorie met daarin de small cap aandelen. Hier moet je zelf naar op zoek gaan. 

Zoals je weet hebben small cap bedrijven een marktkapitalisatie tussen 300 miljoen en 2 miljard dollar. Je kunt dit zelf gemakkelijk uitrekenen om te kijken of het bedrijf waar jij interesse in hebt, hierbinnen valt.

Om de marktkapitalisatie uit te rekenen van een bedrijf, kun je gebruik maken van een formule. Geen zorgen, dit is geen rocket science!

De marktkapitalisatie wordt bepaald doordat er gekeken wordt naar het aantal aandelen van een bedrijf. Dit vermenigvuldig je met de huidige prijs van het aandeel.

Dus; marktkapitalisatie = prijs aandeel x aantal aandelen

Op deze manier weet je dus of we nog praten over small cap, of dat het bedrijf inmiddels groter is. Bekijk de groei van het aandeel en lees je vooral in voordat je een small cap aandeel koopt. 

Natuurlijk zou je ook kunnen kijken bij succesvolle beleggers via de CopyTrading tool. In de afbeelding staat in drie stappen beschreven hoe je een portfolio gemakkelijk kunt kopiëren.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Waarom beleggen in Small Cap Aandelen?

We weten nu wat small cap aandelen zijn en hoe je kunt investeren in deze aandelen, maar waarom zou je willen beginnen met het beleggen in deze aandelen? Wij leggen het je uit. 

Zoals je weet zijn de small caps bedrijven die nog erg klein zijn. Kleine bedrijven met goede toekomstplannen hebben een groot groeipotentieel. 

De meeste grote bedrijven hebben hun grootste groei al gehad en groeien nu meestal in een evenredige lijn terwijl de small caps bedrijven nog een grote speurt kunnen meemaken.

Daarnaast is een kleiner bedrijf ook meer flexibel. Dat betekent dat als er sprake is van bepaalde marktomstandigheden, dat zij zich hier snel op kunnen aanpassen.

Een ander interessant punt aan small cap aandelen is dat er vaak dividend wordt uitgekeerd. Allereerst is het voor een bedrijf natuurlijk geen must om dividend uit te keren aan alle aandeelhouders.

Small cap bedrijven daarentegen bieden vaker dividend aan om zo aandeelhouders te trekken. Zij hebben dit nodig om verdere investeringen te kunnen maken in hun bedrijf, alleen op deze manier zullen ze sneller groeien. 

Wil jij ook graag investeren in small cap aandelen? Wacht dan niet langer en maak meteen een nieuw eToro account aan!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

iShares MSCI Europe Small Cap Aandelen

Om de resultaten van verschillende small cap bedrijven te volgen, zou je het best iShares MSCI Europe small cap index kunnen volgen.

MSCI Europe small cap is samengesteld uit verschillende aandelen van markten met een kleine kapitalisatie in Europa. 

De koers van de iShares MSCI Europe Small Cap

iShares small cap is het fonds die voor ongeveer 80% van zijn vermogen belegd in de effecten van de onderliggende small cap index. iShares small cap is daarnaast ook gespecialiseerd in Exchange Traded Funds (ETF’s)

Een ETF probeert hetzelfde rendement te behalen als de small cap index. Dit gebeurt op deze manier om zo nauwkeurig mogelijk de koers van de markt te volgen. 

Een small cap ETF bestaat uit verschillende aandelen binnen een segment. Hierdoor heb je niet alleen eigendom bij één bedrijf, maar beleg je in meerdere bedrijven tegelijkertijd. 

Ook de iShares MSCI Europe small cap index is te vinden bij eToro, net als vele andere financiële producten! Probeer het platform nu gratis!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

De voor- en nadelen van beleggen in Small Cap Aandelen

Misschien vindt je het inmiddels nog interessanter geworden om te investeren in aandelen met lage marktkapitalisatie. Voordat je gaat starten, zetten wij alle voor- en nadelen hiervan op een rijtje zodat je zeker weet dat je niets over het hoofd ziet.

Voordelen Small Cap Aandelen

Groeipotentieel van Small Cap Aandeln

Zoals we net al hebben verteld, heeft een small cap bedrijf een groot groeipotentieel omdat het nog maar net op de wereld is gezet. Ze hebben meer ruimte voor toekomstige groei dan de grote bedrijven.

Daarentegen zijn ze ook iets minder stabiel dan de large cap aandelen, maar daar komen we zo meteen op terug. 

Inefficiënties in de markt bij Small Cap Aandelen

Als je goed bent in zelfonderzoek en niet alleen kijkt naar wat analisten te vertellen hebben over de groei van bedrijven, dan is dit voordeel vooral voor jou. Er wordt namelijk veel minder aandacht geschonken aan smal caps waardoor er veel minder informatie beschikbaar is. 

Op het moment dat jij je onderzoek doet, zou je zo terecht kunnen komen bij een ondergewaardeerd bedrijf waar verkeerde aandeel prijsstellingen staan vast gesteld. Beleggers kunnen dus gebruik maken van de inefficiënties van de marktprijs en zo dus een groter rendement behalen op hun investeringen.

Institutionele beleggers mogen niet beleggen in Small Cap Aandelen

Veel beleggingsfondsen hebben een interne regel dat ze geen aandelen mogen bezitten in een small cap bedrijf. Soms zijn de regels nog eens luchtig waardoor je wel een klein aandeel mag, maar nooit meer dan 10% van het bedrijf.

Op deze manier wordt er gezorgd dat financiële instellingen zoals fondsen en hedgefondsen, de aandelen koers niet in een klap kunnen verhogen door hun grote investeringen. 

Zie jij ook de voordelen van investeren in small cap index of etf? Bij eToro heb je de mogelijkheid om in deze aandelen te investeren tegen 0% comissie. Start vandaag nog!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Nadelen van Small Cap Aandelen

Maar er zijn natuurlijk niet alleen maar voordelen. Hieronder bespreken wij de nadelen van beleggen in Small Cap Aandelen.

Small Cap Aandelen hebben een verhoogd risico

Wanneer je belegt in een kleiner bedrijf, neemt dat altijd wat risico’s mee. Kleine bedrijven zijn meestal nog niet zo stabiel als de grote bedrijven en kunnen wel eens een onbetrouwbaar of onvolledig bedrijfsmodel hebben.

Wanneer je belegt in een kleiner bedrijf, neemt dat altijd wat risico’s mee. Kleine bedrijven zijn meestal nog niet zo stabiel als de grote bedrijven en kunnen wel eens een onbetrouwbaar of onvolledig bedrijfsmodel hebben.

De investeringen zijn niet zonder risico

Het management is nog maar net opgestart en dat vergt veel energie en tijd. Zo ook voor het aanpassen van het bedrijfsmodel, maar wanneer ze niet in staat zijn om dit te doen, zal het bedrijf op operationeel en financieel gebied achteruitgaan.

Daarnaast ontvangen de small cap bedrijven ook geen grote investeringen en hebben ze toegang tot maar een klein aantal financieringsbronnen. Op deze manier hebben de small caps geen toegang tot nieuw, groot kapitaal om hun investeringen mee te voldoen. 

Zo is het minder snel mogelijk om uit te breiden of achterstallige rekeningen snel af te lossen. 

Small Cap Aandelen kosten veel tijd

Dit onderdeel kwam ook even voorbij bij de voordelen, het gaat namelijk over het onderzoek dat je moet doen. Er is namelijk weinig informatie aanwezig over de small cap aandelen.

Financiële instellingen en analisten beschikken over weinig informatie waardoor je zelf een bepaalde hoeveelheid tijd moet besteden in het onderzoek. Zo kun je er alleen pas achter komen of de investering het waard is. 

Desondanks is het altijd een betere zet om zelf je eigen onderzoek te doen om zeker te weten of het bedrijf goede en realistische toekomstplannen heeft. Op deze manier kun je betere keuzes maken met of je de investering aan gaat of niet. 

Small Cap Aandelen hebben een lage liquiditeit

Small cap aandelen zijn vaak minder liquide dan de large cap aandelen. Dit leidt tot een hoger risico van het aandeel. Het is lastiger om je aandeel te kunnen verkopen omdat je een koper moet zoeken die hier soms wel eens schaars kunnen zijn. 

Tip: Weet je niet welke aandelen een grote potentie hebben? Bij eToro kun je gebruik maken van de CopyTrading functie waarmee je de portfolio’s van andere succesvolle beleggers kunt kopiëren.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Risico's van beleggen in Small Cap Aandelen

Zoals net al is verteld bij de nadelen van small cap aandelen, brengt het hebben van dergelijke producten meer risico met zich mee. Zo is de liquiditeit laag en hebben de kleinere bedrijven een minder stabiele basis of middelen om boven op te komen in tijden van crisis.

In dit soort gevallen is het verstandig om je risico te spreiden. Hierbij kun je het beste investeren in verschillende small cap aandelen om te zorgen dat je risico op deze manier verlaagd. 

Het is ook mogelijk om te investeren in een small cap ETF. Voordat je overgaat tot aankoop, zul je jezelf goed moeten verdiepen in het bedrijf zodat je overal van op de hoogte bent voordat je start met beleggen. 

Wees je altijd op de hoogte van de risico’s van beleggen. Ook is het belangrijk dat je belegt op een goed platform. Kies daarom eToro voor jouw eerste investeringen!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Beste Small Cap ETF

Op dit moment zijn de best presterende aandelen die van de wat kleinere bedrijven. Het blijkt ook dat small cap aandelen een veel grotere groei doormaken dan large caps. 

Als we kijken over een periode van 5 jaar, dan presteerde de aandelen tot wel 56% beter dan de large caps. Breiden we dit uit tot 20 jaar, dan komt dat neer op zo’n 88% van alle gevallen.

Small Cap Aandelen groeien gemiddeld genomen het snelst

Zoals we al eerder in het artikel hebben besproken, is het een goede zet om te investeren in small cap ETF’s. Dit omdat ETF’s een samengestelde combinatie is van een bepaald segment zodat je portfolio bestaat uit meerdere aandelen tegelijkertijd. 

Enkele voordelen van ETF’s zijn dat het een goed startpunt is voor de beginnende belegger omdat je een laag risico hebt en omdat het relatief goedkoop is. Je risico is dus laag omdat je verschillende bedrijven in je portefeuille hebt waardoor het niet geruïneerd kan worden met het verkopen van je aandelen bij 1 bedrijf.

Dit zijn de belangrijkste en snelstgroeiende indexen voor de kleinere ondernemingen in de Verenigde Staten. Zo heeft Small Cap sinds 1994 elk jaar 10% weten op te leveren.

Russel 2000 is elk jaar gestegen met 8,28%. Desondanks wordt deze iShares small cap wél beschouwd als de leider van alle small cap aandelen.

Tijdens de corona crisis van afgelopen jaar heeft Russell 2000 een grote inhaalslag gemaakt op de S&P 500. Op dit moment worden ze tegen een hogere koers-winstverhouding verhandeld omdat de small caps groeipotentieel hebben. 

De lagere winsten die hierbij gemaakt kunnen worden is een factor waar op dit moment minder naar gekeken wordt. Het is dus een goede start om te beginnen met small cap ETF oftewel small cap index.

Meteen de beste small cap index of small cap etf kopen? Ga dan naar eToro, maak een nieuw account en investeer meteen in de juiste financiële producten!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Small Cap Aandelen: Veelgestelde vragen

Small cap aandelen hebben vaak meer en sterkere koersbewegingen dan aandelen met een grotere market cap. Het voordeel van de aandelen is de groeipotentie omhoog, het nadeel is dat de waarde ook sneller de andere kant op kan gaan. Het risico is dus groter voor extreme koerswisselingen. 

De naam Small Cap Aandelen wordt gebruikt om bedrijven met een kleine marktkapitalisatie te classificeren. De bedrijven die hieronder vallen hebben een marktkapitalisatie tussen de € 300 miljoen en € 2 miljard euro.  

Small Cap Aandelen zijn bedrijven met een kleine marktkapitalisatie. Deze bedrijven zijn dus nog klein, maar hebben wel een groot groeipotentieel. 

Daarnaast worden deze bedrijven niet in het licht gezet waardoor ze soms ondergewaardeerd worden. Analisten besteden weinig aandacht aan deze small caps waardoor de waarde veel hoger ligt dan bekend wordt gemaakt.

Als belegger kun je dus gemakkelijk en goedkoop instappen en profiteren van de groei die zij mee maken in de toekomst. 

Er wordt vaak gedacht dat small caps geen dividend uitkeren. Toch blijkt dat small caps net als large caps regelmatig dividend uitkeren.

Ze keren dividend uit om zo beleggers aan te trekken zodat ze investeringen kunnen maken en snel kunnen groeien. Dividend zorgt ervoor dat de aantrekkelijkheid van de small cap aandelen stijgt.

De markt kapitalisatie, ook bekend onder de Engelse term ‘market cap’, is de totale waarde die de aandelen vertegenwoordigen. Wanneer een bedrijf bijvoorbeeld 1000 aandelen heeft à 10 euro per stuk dan is de markt kapitalisatie 10000 euro.  

Dat ligt echt aan de doelen die je hebt. Als je een investeerder bent kun je het best 40% in large caps, 30% in mid caps en 20% in small caps.

Wil je toch binnen korte tijd snelle groei zien, dan is het een optie om 40% in large caps te zetten, 40% in mid caps en 20% in small caps. Zorg er altijd voor dat je slim je risico minimaliseert waar mogelijk. 

Dit kun je doen door niet alleen small cap aandelen te hebben in 1 bedrijf, maar deze te spreiden over verschillende bedrijven. Zo zou je kunnen beleggen in een small cap index of small cap ETF.

Allereerst kun je op zoek gaan naar potentiële Small Cap Aandelen waarvan jij denkt dat ze een grote groei doormaken. Deze small caps kun je herkennen doordat ze een marktkapitalisatie hebben tussen de € 300 miljoen en € 2 miljard euro.  

Als jij geen idee hebt wat interessant voor jou kan zijn, kun je altijd je eigen onderzoek doen of kijken wat andere succesvolle beleggers in hun portefeuille hebben.

Bij eToro kun je gebruik maken van de CopyTrading tool waarbij je de portfolio’s van diverse succesvolle traders kunt bekijken en kopiëren.  

Small Cap Aandelen: Conclusie

Bedrijven die bestaan uit een lage marktkapitalisatie noemen we de small cap aandelen. Deze small cap bedrijven hebben een groot groeipotentieel en vallen daarom erg in de smaak bij beleggers.

Bij deze aandelen zijn er zowel veel voor als nadelen te vinden. Zo is er weinig informatie beschikbaar waardoor je met je eigen onderzoek goed kunt inspelen op het groeipotentieel. 

Daarentegen kost dat wel wat meer tijd en is er een hoog risico omdat de kleine bedrijven niet zo stabiel zijn als de grote bedrijven. In dit geval komt er een hele goede optie tevoorschijn om toch nog met een lager risico te beleggen in small cap aandelen. 

Door te investeren in small cap ETF’s of small cap index zorg je ervoor dat je je risico kunt verspreiden over verschillende bedrijven. Een aantal bedrijven die veel ETF’s aanbieden zijn de MSCI Europe small cap, iShares small cap en Russel 2000. 

Veel mensen denken dat grote beleggers geen interesse hebben in deze aandelen, maar dat hebben ze volledig mis. Doordat deze bedrijven dus heel snel groeien, kunnen beleggers hier snel veel winst op maken. 

Door gebruik te maken van de CopyTrading Tool van eToro kun je de portfolio’s van succesvolle beleggers bekijken en zien in welke producten zij hebben geïnvesteerd.

Starten met Small Cap Aandelen?
Bij eToro betaal je 0% commissie over de ETF's waardoor je dus nog meer rendement kunt behalen!
TIP

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven